Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Body sorunsalı

Type-R
30-03-2010, 11:40
Body, kas, vucut geliştirme dedik.. dün akşam itibariyle başladım ısınma hareketleriyle 5 kilodan başladık neyse antremanlar gayet güzel geçiyodu ilk günün vermiş olduğu istek arzuyla 1 saat kadar çalıştım.. Ama sıkıntıma geleyim spor salonun'dan çıkıp eve geldim kol bölgesi ve gögüs bölgesin'De ağrılar başladı içten kemik ağrısı forum'da bir çok body yapan arkadaş var sanırım ne demek istediğimi anlarlar.. neyse sabah bi kalktım kollarımı kendime doğru çekemiyorum mütiş derecede ağrı var aynı zaman'da omuz ve gögüs kısmıda öyle:( vücut ham çok mu yüklendik diyecem ama 5 kiloyla ve 10 kilo arası çalıştım.. body'den değilde sanki savaştan gelmiş gibiydim..:icon13: sorum budurki bu ağrılarım ne zaman geçicek her body yaptığım'da bu ağrılarla tekrar karşılacakmıyım ben:soru: bunun için bi önlem alabilirmiyim:soru: akşam tekrar gidicem çalıştıktan sonra yinemi bu tür ağrılarla karşılaşacakmıyım yoksa dün ilk gün diyemi böyle ağrı yaptı??

Spor yapan body'le ilgilenen arkadaşlardan yardım öneri bekliyorum tşk ederim.:):icon_tup:

ugur
30-03-2010, 11:43
bnm 3-4 gün kdr dvm etmişti ondan sonra hiç bi agrı yaşamadım uzunca zaman ara verip tekrar başlayınca tekrar yaşamıştım hamlıgın gidince geçer

M.A.D
30-03-2010, 11:44
ilk haftadan sonra alışırsın hamlamışsın kanımca, ilk bende öyleydim işkence gibi geçti bi kaç gün

JumboAli
30-03-2010, 11:44
topragım Daha Ilk gunun. Olucak en az 1 hafta bu agrılar.

Antremandan geldıkten hemen sonra banyonu Sıcak suyla yap Mumkunse Ilık Sıcak arası suyun ıcıne yat bı 10dk .

Type-R
30-03-2010, 11:47
topragım Daha Ilk gunun. Olucak en az 1 hafta bu agrılar.

Antremandan geldıkten hemen sonra banyonu Sıcak suyla yap Mumkunse Ilık Sıcak arası suyun ıcıne yat bı 10dk .Eh be:o umarım şu ağrı günleri çabuk geçer valla bi kamyon dayak yemiş gibiyim toprağım:D suyun için'De kalmayı denemedim bu akşam denerim:icon_tup:

yorumlar için tşk arkadaşlar:)

Killah
30-03-2010, 11:50
vücut hamlığından olmuştur büyük ihtimalle, basketbola 5 sene ara vermiştim, 5 sene sonra dedim fitnessa gideyim kilo aldı başını gidiyor 20-30 kişiden dayak yemiş gibi çıktım salondan.. ama düzelir ilk haftadan sonra vücut alışsın biraz daha

mertacar
hamlaşmışın zamanla geçer, kardiyo yapıyormusun yada ısınma hareketı falan?

miniks
hamlıktan olmus. bu hafta bugunde gıt. carsamba ara ver vucut dınlensın. persembe cuma tekrar gıt cumartesı pazar dınlen. pazartesı tekrar baslarsın.

bundan sonrada bu tarz agrılar azda olsa olması gerekır agrı yoksa ıdman kotu demektır. kaslar yanıcak kı dogru calıstıgın meydana cıksın. tabı bu agrılar suan cektıgın agrılarla alakası yok.

Type-R
30-03-2010, 11:51
vücut hamlığından olmuştur büyük ihtimalle, basketbola 5 sene ara vermiştim, 5 sene sonra dedim fitnessa gideyim kilo aldı başını gidiyor 20-30 kişiden dayak yemiş gibi çıktım salondan.. ama düzelir ilk haftadan sonra vücut alışsın biraz dahainş beklemedeyiz zor yazıyorum vallaha:Deli::D

Type-R
30-03-2010, 11:58
hamlıktan olmus. bu hafta bugunde gıt. carsamba ara ver vucut dınlensın. persembe cuma tekrar gıt cumartesı pazar dınlen. pazartesı tekrar baslarsın.

bundan sonrada bu tarz agrılar azda olsa olması gerekır agrı yoksa ıdman kotu demektır. kaslar yanıcak kı dogru calıstıgın meydana cıksın. tabı bu agrılar suan cektıgın agrılarla alakası yok.heh bende miniks ne zaman öneri yorum yazacak diyodum:icon_tup: üstat dediğin gibi yapacam bu akşam'da giderim bigün ara veririm..;) demek biraz iyi çalışmışım ağrılarım çok ağır hem hamlık hemde çalışmayla bu ağrılar olsa gerek.. bi merak ettiğim konu daha var abi.. ben şuan 85 kiloyum az'da göbek var.. korktuğum şey bu body vucut yapma beni daha çok iri gösterirmi ?? yeterince geniş iri görünüyorum bu spor daha çok kaba gösterirmi beni ? yoksa vucutu şekle sokup kilolar gidermi? ben böyle düşünüyorum şimdilik body çok az yapıp daha çok zayıflama yönün'de sporlar yapıyım koşu bandı bisiklet gibi iyi bi kiloya düştüğüm zaman 70-75 gibi ondan sonra body'e tam anlamıyla başlarım die düşünüyorum.. biraz fazla soru sordum kusra bakmayın kafamı çok kurcalıyo bu olay:icon_wack

yazmış olduğunuz bilgi ve öneriler için tşk ederim arkadaşlar.:icon_tup:

Absinthé
30-03-2010, 11:59
direk hamlamışsın geçer :) cardio çalış.

nitrO_Oxide
30-03-2010, 12:00
İlk 1-2 gun olmazsı gayet normal.Bi ağrı olcak ama öyle çok aşırı derece olmaz.Yani limitlerinden fazla zorlama yaptıysan,doğru bi şekilde ısınmadan basladıysan vs bunlar sebep olabilir

miniks
30-03-2010, 12:09
heh bende miniks ne zaman öneri yorum yazacak diyodum:icon_tup: üstat dediğin gibi yapacam bu akşam'da giderim bigün ara veririm..;) demek biraz iyi çalışmışım ağrılarım çok ağır hem hamlık hemde çalışmayla bu ağrılar olsa gerek.. bi merak ettiğim konu daha var abi.. ben şuan 85 kiloyum az'da göbek var.. korktuğum şey bu body vucut yapma beni daha çok iri gösterirmi ?? yeterince geniş iri görünüyorum bu spor daha çok kaba gösterirmi beni ? yoksa vucutu şekle sokup kilolar gidermi? ben böyle düşünüyorum şimdilik body çok az yapıp daha çok zayıflama yönün'de sporlar yapıyım koşu bandı bisiklet gibi iyi bi kiloya düştüğüm zaman 70-75 gibi ondan sonra body'e tam anlamıyla başlarım die düşünüyorum.. biraz fazla soru sordum kusra bakmayın kafamı çok kurcalıyo bu olay:icon_wack

yazmış olduğunuz bilgi ve öneriler için tşk ederim arkadaşlar.:icon_tup:

yok moruk ılk gun ıyı calısmandan deıl hamlıktan dolayı agrılar. ama calısmasan agrıda olmaz o da ayrı.

senın kılonda (80-85-90kg) ınsanlar salona gelıo 5kg verıyım 10 kg verıyım dıyor. aradan 2 ay gecmıs adam 10kg verıyor sonra body baslıyor. sonra nasıl daha kılo alırım dıe dert yanıyor. moruk body ypıcaksan kılo vermıceksın. mevcut kılonda vucudunda kı yag oranını azaltıp mevctu kılonu kasa cevırerek koruyacaksın. ama kılo verıcem dıyorsan uzun cardıo hafıf agırlık dewam edıceksın.
kılo hazır mevcutken kılo yu koruyup duzenlı beslenme ıle vucudunda kı yag oranını kas a cevrırsen hem kasların daha muntazam gelısır hemde fıt gorunursun.

sımdı vucuda baslarsam ırılesırım dıe dusunme suna hımbılsın dıe buyuk ıhtımal ole bır goruntun vardır. benım sana onerım ılk 1 ay
30dk. cardıo sonra agırlık gırmen. hafıf agırlık. daha sonra cardıo 10dk. yapıp bısıklet yuruyus tarzı nabzı hızlandırdıktan sonra agırlık basmandır. eger body yapıcam dıyorsan

VTec_king
30-03-2010, 12:09
5 dk 5 km hızla koş yada yürü
yavas yavas hızı yukselterek 10 km hıza kadar cık
20 dk yı böle doldur
sonra başla body hareketlerine
vücudunu ısıtmadan hiç bi zaman başlama body hareketlerine

gökan
30-03-2010, 12:10
hamlıktan kardesım ben sporcuyum bana bile oldu yanı gecer ıyı ısındır adelelerı

miniks
30-03-2010, 12:10
ben sporu bırakalı 10 yıl oldu 10 yıl sonra tekrar basladım. calısma sıstemlerı cok farklılık gostermemıs ama teknolojı ıle bırlıkte makınalar gelısmıs. bana Melih(badcat) cok yardımcı oldu sagolsun. o da konuyu gorurse yazar zaten

Type-R
30-03-2010, 12:16
yok moruk ılk gun ıyı calısmandan deıl hamlıktan dolayı agrılar. ama calısmasan agrıda olmaz o da ayrı.

senın kılonda (80-85-90kg) ınsanlar salona gelıo 5kg verıyım 10 kg verıyım dıyor. aradan 2 ay gecmıs adam 10kg verıyor sonra body baslıyor. sonra nasıl daha kılo alırım dıe dert yanıyor. moruk body ypıcaksan kılo vermıceksın. mevcut kılonda vucudunda kı yag oranını azaltıp mevctu kılonu kasa cevırerek koruyacaksın. ama kılo verıcem dıyorsan uzun cardıo hafıf agırlık dewam edıceksın.
kılo hazır mevcutken kılo yu koruyup duzenlı beslenme ıle vucudunda kı yag oranını kas a cevrırsen hem kasların daha muntazam gelısır hemde fıt gorunursun.

sımdı vucuda baslarsam ırılesırım dıe dusunme suna hımbılsın dıe buyuk ıhtımal ole bır goruntun vardır. benım sana onerım ılk 1 ay
30dk. cardıo sonra agırlık gırmen. hafıf agırlık. daha sonra cardıo 10dk. yapıp bısıklet yuruyus tarzı nabzı hızlandırdıktan sonra agırlık basmandır. eger body yapıcam dıyorsananladım dayı bu öneriler cidden iyi oldu..:icon_tup: zaten ilk 15-20 dk'a falan yürüyüş + koşu yapıyorum iyi bi ter attıktan sonra body'e çalışıyorum.. ısınmadan hayatta başlamam bakacaz artık gelişmeleri yazarım buraya:icon_tup: fit olabilme yolun'da ilerliyoruz yavaştan:D

_Burak_
30-03-2010, 12:23
ben sporu bırakalı 10 yıl oldu 10 yıl sonra tekrar basladım. calısma sıstemlerı cok farklılık gostermemıs ama teknolojı ıle bırlıkte makınalar gelısmıs. bana Melih(badcat) cok yardımcı oldu sagolsun. o da konuyu gorurse yazar zaten

Hilmi abi benimde 7 yıl oldu bırakalı , yine başlama arefesindeyim
Şu an 100 (1.81)kiloyum ilk başta kardiyo takılmak lazım sanırım bir kaç ay
Sen nasıl yapmmıştın?

_Burak_
30-03-2010, 12:25
anladım dayı bu öneriler cidden iyi oldu..:icon_tup: zaten ilk 15-20 dk'a falan yürüyüş + koşu yapıyorum iyi bi ter attıktan sonra body'e çalışıyorum.. ısınmadan hayatta başlamam bakacaz artık gelişmeleri yazarım buraya:icon_tup: fit olabilme yolun'da ilerliyoruz yavaştan:D

darısı başımıza :D

Absinthé
30-03-2010, 12:34
Herkes kilo vermeye ben kilo almaya çalışıyorum. :)

M.A.D
30-03-2010, 12:38
aynen kilo almak ,vermekten daha mı zor ne :p

_Burak_
30-03-2010, 12:54
aynen kilo almak ,vermekten daha mı zor ne :p
kilolu adamlarla şaka yapma :p :D

ben alırken kolay aldım kiloları ama şu an vermek büyük problem :D

miniks
30-03-2010, 12:55
Hilmi abi benimde 7 yıl oldu bırakalı , yine başlama arefesindeyim
Şu an 100 (1.81)kiloyum ilk başta kardiyo takılmak lazım sanırım bir kaç ay
Sen nasıl yapmmıştın?

ben 163kg den 135kg ye sadece cardıo ıle dustum.5 ay. daha sonra spora basladım ılk 1 30dk. cardıo ve 30 dk. hafıf sık tekrar agırlık ıle dewam ettım. haftada 3 gun bu antrenmanlardan sonra mıde calıstım. 1 ay cardıo 10dk. rıtm hızlandırmak ıcın daha sonra hafıf ama yukselterek agırlık yaptım.calısmama ornek(5kg12tekrar-7.5kg10tekrar-10kg8tekrar-10kg8tekrar) olarak basladım. 2.haftada 1 2.5kg arttırdım. suan 5dk. cardıo yapıyorum. yuksek agırlık calısıyorum. bu hafta superset basıyorum. max kılo 2 ahreket arka akaya 8 tekrar 4 set

_Burak_
30-03-2010, 12:59
Sağol abi yardımın için
Benimde en az bir ay kardiyo yapmam lazım sadece sonrasında ağırlık girerim sanırım ufaktan :)

merttepe
30-03-2010, 12:59
bu çektiğin ağrılar hamlıktan diye yazmış arkadaşlar, ben bi de ekleme yapmak istedim;
ilerde ağırlıklar arttığında eklemlerinde tendonlarında da ağrılar oluşabilir, bunu önlemek için süt ürünlerini ve kemik suyunu beslenmede arttırırsan faydalı olur.

B.Battal
30-03-2010, 13:36
ilk günden çok yüklenmişsin :) tamamen hamlık korkacak bir şey yok.
1 hafta sürüneceksin etlerin acıyacak 1 haftadan sonra hiç birşeyin kalmaz :)

edit:

bu çektiğin ağrılar hamlıktan diye yazmış arkadaşlar, ben bi de ekleme yamka istedim;
ilerde ağırlıklar arttığında eklemlerinde tendonlarında da ağrılar oluşabilir, bunu önlemek için süt ürünlerini ve kemik suyunu beslenmede arttırırsan faydalı olur.

kesinlikle katılıyorum. bebekliğimden beri ağzıma süt sürmemiş adam olarak her gün bir bardak süt tüketiyorum :)

Type-R
30-03-2010, 14:53
çok tşk ederim güzel öneriler için.:icon_tup:

VTec_king
30-03-2010, 15:26
ben daha önce 60 kg idim kg almak için spor salonuna gidiyordum kilo verdim kas yaptım 60 da kaldım
sonra bıraktım
düzenli bir işe girdim 2 sene orda çalıştım 70 e cıktım
yaşda ilerlemey basladı şimd, 78 lerdeyim
yani kg almak için uğraşma kendi kendine alıyorsun

BaDCaT
30-03-2010, 15:34

Saol hilmi yardımcı olabildiysem ne mutlu bana..

Ağrılara gelince şimdi kaslar yapı olarak fiberlerden oluşuyor.Bu kasların büyümesi gelişmesi bu fiberlerin çap genişliğinin artması ile gerçekleşmekte.Her antremanda kaslara uygulanan şiddetli ağırlık ile bu fiberler çalışıyor ve yıpranmaya başlıyor zaten antremandan sonraki zamanlarda ağrılarda bu kas fiberlerinin genişlemesinden oluyor.İki çeşit ağrı tipi var:

1-Antreman sonrası hemen olan ağrılar
2-Antreman sonrası gecikmeli agrilar(ondan sonraki gün ve diğer günlerde devam eden ağrılar)

Bu ağrılar gayet normal zaman içinde her zaman yaşanan ve yaşanacak olan ağrılar ama bunları hafifletmek için antreman sonrası esnetme yapılmalı ve kas fiberlerindeki gerilimi azaltmalı kan dolaşımını rahatlatmalıyız.Ayrıca ağrıların bir adım önüne geçmek için beslenmeye dikkat edilmesi gerekiyor sonuçta yıpranan fiberlerin tamiri ve üstüne kas eklemek için aminoasit,karbonhidrat,yağ asitleri,vitamin ve mineraller gerekiyor bunları en iyi şekilde sağlamalıyız.
Gün içinde alınacak her gram besin olumlu şekilde kaslar için değerlendirilir zaten o yüzden alınan kalorilerin boş değil DOLU olmasına dikkat etmek gerekiyor kaliteli besinlerin tüketilmesi gerekiyor.
İkinci bir neden ise overtraining(fazla antreman),örnek olarak biceps yani pazuyu örnek gösterebilirim küçük bir kas ve birçok spora gelen kişi 9 setten fazla ve haftada 3-4 defa biceps çalışıyor.Halbuki biceps küçük bir kas olduğu için ağır kilolarda 6-9 set ideal bir aralık.Overtraining ile beraber kaslarda deformasyon artar ve gelişim olmaz bunun yanında sakatlıklar ve ağrılar olur.O yüzden hocaların yazdığı antreman programının dışında ekstradan bir set daha giriyim daha çok gelişiyim mantığı tamamiyle yanlıştır.

tool
30-03-2010, 15:40
ben 163kg den 135kg ye sadece cardıo ıle dustum.5 ay. daha sonra spora basladım ılk 1 30dk. cardıo ve 30 dk. hafıf sık tekrar agırlık ıle dewam ettım.

bu 5aylik suredeki kardiyo gunluk suresi ne kadardi?
yag yakma nabiz oranina dikkat edilmeli mi?

miniks
30-03-2010, 16:00
bu 5aylik suredeki kardiyo gunluk suresi ne kadardi?
yag yakma nabiz oranina dikkat edilmeli mi?

cardio yaparken herzaman nabıza dikkat ediyoruz biz

120 130 arası tutmaya çalışıyoruz en sakin 110 larda seyrediyoruz

maksimum 30 dakika

ilk 10 dakika 110 120 arası nabız sonraki 10 dakika 120 130 arası nabız son 8 dakika 110 120 arası nabız ve son 2 dakika artık iyicene yavaş yavaş 80 e kadar düşürüyoruz nabzı ki yere indigimizde bir anda tansiyon sacmalamasın

miniks
30-03-2010, 16:04
bugun ögle ve akşam ögünleri akşama nargile organizasyonu var diye spora erken gidicegimizden 5 te yemegi bitirdik :)

öglen kepekli makarna 125 er gr 150 gr tavuk gögsü bol salata (yagsız)

http://px6.streetfire.net/0001/03/37/1913073_600.jpg

akşam ögün

bol salata üzerine 100 gr ton balıgı (normal yaglı) 125 gr light yogurt 300 gr haşlama fasulye(yagsız tuzsuz)

http://px6.streetfire.net/0001/03/47/1913074_600.jpg

nime
30-03-2010, 16:04
Vay be bana gerek bile kalmamış :)
Ozaman bir badici sözü ile bitireyim ; No pain No gain :D

miniks
30-03-2010, 16:07
bu ton balıgının neden yaglı olduguna gelince

sürekli yagsız tüketince kabızlık yapar bunun önüne gecmek için arada yaglı yemek lazım

BaDCaT
30-03-2010, 19:00
Yağdan korkmayın doymamış yağ asitleri sizin yağ yakmanızada yardımcı olur eklemlerinizi korumanızada ama fazla ton balığı yemeyin çünkü içinde civa var..dip balıklarını pek tavsiye etmiyorum hatta kanada da bir ara yasaklandı sanırsam civadan ton balığı..böbreklerde ciddi tahribat yapar

buraek4
30-03-2010, 19:35
hayatında hiç body yapmayıp normal bir body ci gibi idman yapdıysan çok normal ağrı çekmen hatta kolların kilitlenebilir bile ki benim başıma geldi..senin için şuanda 1 saatlik idman çok çok gereksiz...body de ne kadar fazla idman yaptığın değil nekadar kaliteli idman yaptığın önemli..hocam mesela en fazla 50 dk da bitiriyor idmanını mümkan oldukça kısa sürede..

merttepe
30-03-2010, 20:24
yanlış anlaşılmalara yol açmasın, program uzunsa kısa sürede bitirmek kalbi yorar, arkadaşların bahsettiği çabuk biten antremanlar 1-2 kas grubu çalıştıran antremanlardır muhtemelen. yeni başlayanlar genelde herşeyden karışık yaptığı için kısa sürede bitirme gibi bi gayret içine girmesin. Haraket arasında dinlenmeleri çok uzun tutmamak lazım, nabzın düşmesini beklemekte fayda var, hem bu şekilde daha iyi bir büyüme sağlanır hemde parantez içinde yazdığım olaya sebep olmaz. (hatalı çalışmak kalp büyümesine neden olabilir)

Type-R
30-03-2010, 21:35
Saol hilmi yardımcı olabildiysem ne mutlu bana..

Ağrılara gelince şimdi kaslar yapı olarak fiberlerden oluşuyor.Bu kasların büyümesi gelişmesi bu fiberlerin çap genişliğinin artması ile gerçekleşmekte.Her antremanda kaslara uygulanan şiddetli ağırlık ile bu fiberler çalışıyor ve yıpranmaya başlıyor zaten antremandan sonraki zamanlarda ağrılarda bu kas fiberlerinin genişlemesinden oluyor.İki çeşit ağrı tipi var:

1-Antreman sonrası hemen olan ağrılar
2-Antreman sonrası gecikmeli agrilar(ondan sonraki gün ve diğer günlerde devam eden ağrılar)

Bu ağrılar gayet normal zaman içinde her zaman yaşanan ve yaşanacak olan ağrılar ama bunları hafifletmek için antreman sonrası esnetme yapılmalı ve kas fiberlerindeki gerilimi azaltmalı kan dolaşımını rahatlatmalıyız.Ayrıca ağrıların bir adım önüne geçmek için beslenmeye dikkat edilmesi gerekiyor sonuçta yıpranan fiberlerin tamiri ve üstüne kas eklemek için aminoasit,karbonhidrat,yağ asitleri,vitamin ve mineraller gerekiyor bunları en iyi şekilde sağlamalıyız.
Gün içinde alınacak her gram besin olumlu şekilde kaslar için değerlendirilir zaten o yüzden alınan kalorilerin boş değil DOLU olmasına dikkat etmek gerekiyor kaliteli besinlerin tüketilmesi gerekiyor.
İkinci bir neden ise overtraining(fazla antreman),örnek olarak biceps yani pazuyu örnek gösterebilirim küçük bir kas ve birçok spora gelen kişi 9 setten fazla ve haftada 3-4 defa biceps çalışıyor.Halbuki biceps küçük bir kas olduğu için ağır kilolarda 6-9 set ideal bir aralık.Overtraining ile beraber kaslarda deformasyon artar ve gelişim olmaz bunun yanında sakatlıklar ve ağrılar olur.O yüzden hocaların yazdığı antreman programının dışında ekstradan bir set daha giriyim daha çok gelişiyim mantığı tamamiyle yanlıştır.+1 çok iyi öneri ve bilgiler:icon_tup:

Ferhat_V
30-03-2010, 23:16
hazır spor konusu varken bende bi soru sorayım :)

yaklaşık 1 senedir spor yapmıyorm önceden body yapıyordum 20 dk yürüyüş 20 bisiklet 1 saat kadarda yavaş yavaş alet çalışıyordum 5 ayda 15 kg civarından fazlasını verdim..bırakınca geri aldım...

şimdi haftaya tekrar spora başlamayı düşünüyorum eskiden gün sınırı yoktu boş vaktim olduğunda haftanın 6 günü spor yapıyordum..bana nasıl bir program önenirsiniz hergün gidip yapayımmı 25 dk yürüyüş + 20 bisiklet + alet ...yoksa pazartesi çarşamba cuma gibi dinlenerekmi yapayım amacım kilo verebilmek 175 + boy 115 kg..

Type-R
30-03-2010, 23:30
hazır spor konusu varken bende bi soru sorayım :)

yaklaşık 1 senedir spor yapmıyorm önceden body yapıyordum 20 dk yürüyüş 20 bisiklet 1 saat kadarda yavaş yavaş alet çalışıyordum 5 ayda 15 kg civarından fazlasını verdim..bırakınca geri aldım...

şimdi haftaya tekrar spora başlamayı düşünüyorum eskiden gün sınırı yoktu boş vaktim olduğunda haftanın 6 günü spor yapıyordum..bana nasıl bir program önenirsiniz hergün gidip yapayımmı 25 dk yürüyüş + 20 bisiklet + alet ...yoksa pazartesi çarşamba cuma gibi dinlenerekmi yapayım amacım kilo verebilmek 175 + boy 115 kg..Dostum ben 84-85 kilo'dan 76 kiloya düştüm 1.5 2 ay süre çerçevesin'de..

Bnm zayıflamam'da yardımcı olan en büyük etken yürüyüştü gün'de yaklaşık 6 km orta ve hızlı tempoda yürüyodum.. asansörü hiç kullanmazdım ekmek 1 dilim yerdim yemeklerden önce elma yerdim geceleri'de öyle bu arada ufak bi detay elmanın çekirdeklerini'de yerdim zayıflamada bayağı yardımcı olduğunu okuyup görmüştüm kilo vermek için greyfurt'ta çok faydalıdır gerek posası olsun gerek suyu olsun.. sabah ve akşam suyunu içerdim ben.. ayrıca biraz komik olacak ama evde küçük bi top'm vardı devamlı onla oynardım:D amaç hareket edip kilo'yu arındırmak ciddi bi faydası olmuştu onun'da:icon_tup: yeşil çay çok çok iyi kiloya odam'da devamlı yeşil çayım mevcut az önce içtim + bayağı faydalı.. :) ben bunları yaptım 8-9 kilo verdim tavsiye ederim..:icon_tup:

MR.TurboALİ
30-03-2010, 23:33
geçer geçer ben çanta taşımaya üşeniyordum.

Type-R
31-03-2010, 00:55
Arkadaşlar zayıflama için gün'de ortalama kaç kalori yakmak gerekir?

Type-R
31-03-2010, 08:51
bilen yokmu??

mertacar
31-03-2010, 08:55
günlük alığın kaloriden daha fazlasını yakmaya başladığında kilo vermeye başlarsın. yakılacak kalori kişiden kişiye değişir.

Kakus
31-03-2010, 09:03
No pain, no gain :)

miniks
31-03-2010, 10:02
ben günde 6000 kalori alıp 4000 kalori yakıyorum nerdeyse

peki nasıl kilo veriyorum ? :)

önemli olan yedgin yiceklerin kalorisi degil yag oranı

herşeyin yag oranına bakın en yazgsız light biskuvide bile bir pakette 3 gr yag var

arkadaki yag degerlerini iy okuyun ezberleyin en yazgsız yicekleri tercih edin

kilo vericekler spor yapıor ise aldıkları kaloriye degil yag miktarına dikkat etsin

ama spor yapmıyorsanız günde 2000 kaloriden fazlasını vucudunuza sokmayın

akbaba78
31-03-2010, 10:10
kalori yakmadan ziyade yemene dikkat etmen gerekiyor gunde en az 20-30 dakika kardiyo sart ve ayrica body calistigin surece kilo vermen biraz zor cunku agirliga girebilmen icin protein agirlikli beslenmem gerekiyorki o da zaten kilo yapar ister istemez;)yumurtanin beyazini ic sadece..

Type-R
31-03-2010, 11:54
bilgiler için tşk'ler brolar.:)