PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Necdet Elmas - Türkiyenin ilk banka soygunu :)

ilkererginer
31-03-2010, 03:23
http://img174.imageshack.us/img174/6898/71781380uq4.jpg

http://img174.imageshack.us/img174/1777/98686335pl5.jpg

http://img174.imageshack.us/img174/4853/30663939lj3.jpg

http://tarihselblog.com/wp-content/uploads/2008/07/ilk-banka-soygunu.jpg

8 Temmuz 1961 günü gazetelerin birinci sayfalarında İstanbul’da hemde sıkıyönetim altındaki İstanbul’da büyük bir cüretle banka soyan esrarengiz bir gangsterden söz ediliyordu.Siyah gözlüklü,uzun boylu,davudi sesli bir adam güpegündüz bir banka soymuştu.Çemberlitaş’taki Buğday Bankası’ydı bu.59 Chevrolet’in o kadar hayranıydı ki,ilk banka soygununa bile şoför Halim’in kullandığı ördek yeşili 59 Chevrolet taksiyle geldi.Necdet Elmas,Soygun sonrası şoförü indirip,kendisinin devam ettiği kuyruklu Chevrolet’le ustaca uzaklaşmayı başarmıştı.Topkapı’da terkedilmiş “59 Chevy”;polis telsizlerinden cızırtılı bir şekilde yankılanırken O Yeşil Chevrolet’in geniş kanatlarına imzasını çoktan atmıştı bile.

Yapacağı soygunlarla yoksulluğa kafa tutmayı hedeflemişti.Hatta soygun esnasında vezneden para çeken işçiye,ben işçinin parasını almam demesini bilmişti.Çok para kazanarak yoksullara yardım edecek ve oğullarına iyi bir eğitim verebilecekti.Çünkü kendisi ekonomik problemler dolayısıyla Hukuk eğitimini 2.sınıfta sonlandırmak zorunda kalmıştı.İkinci soygun hazırlığı tamamlanmıştı.Hedef Kazlıçeşme’deki İş Bankası şubesiydi. Arkadaşı ile birlikte gök mavisi ve siyah renkli iki ayrı 59 Chevrolet’le işe koyuldular.Bagaja,topuk kısmına yakın yerden kesilmiş üç parça pembe naylon kadın çorabı itinayla katlanıp konmuştu. Her iki otomobil de arka kapılarından başlayıp çekik gözlü stop lambalarına kadar yayılan heybetli kanatlarıyla melekleri andırıyordu.Sekiz silindirli arabayı çalışır halde bırakmıştı Necdet Elmas bankaya girerken.İki dakika sonra bankadan çıktığında çuvalında 165,850 lira vardı.Caddede bulunan birkaç kişi sekiz silindirin kulağı tırmalayan homurtusuyla irkilmişti.Arka tekerleklerinin üzerine çökerek yıldırım gibi fırlayan geniş kuyruklu siyah Chevrolet İstanbul’da yerleşik yabancıların kullandığı siyah üzerine turuncu renkli plakalardan birini taşıyordu ve camları motor yağına bulanmış üstüpüyle sıvandığı için içeridekiler seçilemiyordu. Şehrin pek de kullanılmayan arka yollarını ezbere bilen gangster ve ortağı Sarıyer üzerinden geldikleri Istırancalar’da önce sarılıp öpüşerek zaferlerini kutladılar.Dikiz aynalarını,teybini ve sonradan taktıkları plakasını söktükleri siyah 59 Chevrolet’i bir dere yatağına yuvarlayan iki ortak,gök mavisi 59 Chevrolet’leriyle Bebek sırtlarına geri dönerek arabalarında yaşamaya devam ettiler. Bu arada gangsterin “yemleri” de hedefini bulmuş,polis bankadan binlerce lira çalan bir adamın otomobilin radyo,pikap ve aynalarını çalmaya tenezzül etmeyeceği kanaatine varmıştı.Bu arada polis farkında olmadan can alıcı bir işe de girişti;59 model Chevrolet’lerin tümünü araştırmaya başladı.Soygunları tereyağından kıl çeker gibi halledip en ufak bir iz bile bırakmadan kaybolan Necdet Elmas,asker polis işbirliğine rağmen,helikopterleri bile kuyruklu Chevrolet’iyle saf dışı bırakabilmişti.

Kuyruklu Chevrolet’leriyle birkaç banka soygunu daha gerçekleştiren Necdet Elmas, ihbar sonucu yakalanıp Davutpaşa’daki Sıkıyönetim karargahına teslim edilmeye götürülürken,hiç sevmediği polislerin bir jest olarak getirdiği 1960 model siyah Chevrolet’i görünce gülümseyerek,”Bunların 71 modelleri nasıl olacak acaba?”diye sordu.Hepsi 12 gün süren bir kovalamacaydı.Kuyruklu Chevrolet’i ve peşindeki asker,polis kalabalığı ile İstanbul sokaklarında dolaşan gözü kara,çapkın adamın yarattığı efsane hiç unutulmadı.O yeraltı dünyası kadar 60′lı yılların “değişim” isteyen kuşağının da kahramanı oldu ama CHEVROLET’lerden hiç vazgeçmedi.

JumboAli
31-03-2010, 03:31
Atılan mansetler Cok Urkutucu

12 saatlık cehennemi yarıs falan

Turk ınsanı abartıyı gercekten cok sevıyo.

+ guzel Chevy Reklamı :cool:

MR.TurboALİ
31-03-2010, 03:33
hala ana haberlerde abatma olayı devam ediyor.

ilkererginer
31-03-2010, 03:52
Abartı değil de acemilik olmuş biraz :) hatta dönemin Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel bizzat el atmış olaya...
Muhtemelen abiyi de chevy finanse etmiş :D

27 Mayıs 1960’ta ordu adına ülke yönetimine el koyan Orgeneral Cemal Gürsel bu kez Cumhurbaşkanı olarak ‘Gangster’ olayına el koyuyordu. Sıkıyönetime, yüzlerce asker ve polis seferber edilmesine rağmen ‘Gangster’ bir türlü yakalanamıyordu. ‘Gangster’li haberler gazetelerin manşetlerinden bir türlü inmiyordu. Ülede barış ve istikrarı sağlamak için yönetime el koyan da şaşkındı. 27 Mayıs 1960’ta yapılan askeri darbeden sonra iş başına gelen dönemin Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel de durumdan son derece rahatsızdı ve “Eğer hürriyetler su istimal edilerse yeni bir ihtilal olabilir” diyordu. Gürsel’in bu sözlerine basın geniş yer veriyordu. Çünkü ‘Gangster’ ikinci soygununu gerçekleştirdiği bankada, soygun anında elindeki dört yüz elli lirasını bankaya yatırmak için sıra bekleyen müşteriye “ Sen ne iş yaparsın” diye sormuş o da “İşçiyim” deyince bunun üzerine, “ Ben işçinin parasını” almam demiş… Bu nedenle ‘Gangster’in komünist olduğundan şüphelenen Gürsel bu anlamlı açıklamayı yapmıştı.
On iki günlük’yarış’
Elbette bu basit bir asayiş sorunu değildi. İnzibat Merkez Komutanı Tuğgeneral Yusuf Alpansu komutasında tam 700 asker ve polisten oluşan birlikler geniş kapsamlı bir operasyon başlatmışlardı. Bu sıradan bir operasyon değildi. Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel düğmeye basmıştı. O güne kadar görülmedik bir durumdu; iki keşif uçağı ve bir helikopter desteğiyle sürdürülen operasyon, Geceli gündüzlü tam on iki gün boyunca bir sürek avı yaşandı.

CasabLanca
31-03-2010, 08:39
ilginç birşey :D filmi çekilebilir bunun

Mr.K
31-03-2010, 08:50

aynenlan dimi:D ahha ayni seyi dusundum okurken:D euahaeuha

CasabLanca
31-03-2010, 08:54

valla bak bizim kafa çalışıyor :D hemşeriyiz acaba ondan mı :hahaha: herşeyi ticarete dökme olayımıza bayılıyorum :cool:

SOMEONESPECIAL
31-03-2010, 08:59
Gangaster :D Bugünkü anlamı nedir :beuj:

SOMEONESPECIAL
31-03-2010, 09:00

valla bak bizim kafa çalışıyor :D hemşeriyiz acaba ondan mı :hahaha: herşeyi ticarete dökme olayımıza bayılıyorum :cool:

Kayseri mi :D:D:D

SekoLive
31-03-2010, 09:01
Gangaster :D Bugünkü anlamı nedir :beuj:

:) kerem abi aklımdakini özel msj atıyorm sana :D

CasabLanca
31-03-2010, 09:03

sende mi abi? :D:D

Frid
31-03-2010, 09:04
kamera açıkmı ışılar tamam mı ekşınnnnnnnnnnnnnnnn :hehe:

Mr.K
31-03-2010, 09:04

Buyrun biziz:D muhahaha

kerem abide pek bi kayserili tipi yoktu ama bilemicem:D

SOMEONESPECIAL
31-03-2010, 09:06
:) kerem abi aklımdakini özel msj atıyorm sana :D

Acaba :D:D:D

Yok ben TATAR'ım :icon_tup:

CasabLanca
31-03-2010, 09:07
Acaba :D:D:D

Yok ben TATAR'ım :icon_tup:

şarkısı varya abi

ah tatarım tatarım
sen çalış ben yatarım
altına araba üstüne villa
sana kuş gibi bakarım :cool::D

bilalMW
31-03-2010, 09:07
filmi yapılsın GM'da sponsor olsun. :D

Mr.K
31-03-2010, 09:08
şarkısı varya abi

ah tatarım tatarım
sen çalış ben yatarım

gevseme gevseme hemen gevseme ! kayseriliye yakismaz(cok gevsek adamim varya muhahahaahah)D:D:D:D:D:D:D

sarki iyimis:D

SOMEONESPECIAL
31-03-2010, 09:09
şarkısı varya abi

ah tatarım tatarım
sen çalış ben yatarım

Ben bi tek Ramazan'ı bilirim.... TATAR RAMAZAN :eek:

3rk4n
31-03-2010, 09:25
Büyüyünce gangster olucam :)

CasabLanca
31-03-2010, 09:26
gangster diyince metin akpınarın zeki alasyanın felan bir filmi vardı mahallece bir müzeden elmas çalıyorlardı o geldi aklıma :D:D

DENON
31-03-2010, 09:32
zaten fılmı çekim aşamasında arkadaşlar başrolde KENAN İMİRZALIOĞLU oynuyor :D
şaka değil ciddi

http://www.izafet.com/sinema/431577-necdet-elmasi-canlandiracak.html

Killah
31-03-2010, 09:53
izlenir valla :)

VTec_king
31-03-2010, 10:03
Hikayeye bak :)
çıksında izleyelim

McS_R53
31-03-2010, 10:09
böle bi saplantılı kişi eğer günümüzde bu soygunu yapsaydı egzoslu cai li kpro lu bi type-r la yapardı diye düşünüyorum

RUN
31-03-2010, 10:53
koçum benim hemde Ankaralıymış :D

rodya
31-03-2010, 10:55
Uçakla kovalandı diyo ya :D

doush
31-03-2010, 11:26
böle bi saplantılı kişi eğer günümüzde bu soygunu yapsaydı egzoslu cai li kpro lu bi type-r la yapardı diye düşünüyorum

:hahaha: :hahaha:

The Jackal*
31-03-2010, 11:36

Aynen okurken içimden geçti, güzel senaryo :D

::ZaFeR::
31-03-2010, 12:21

Bence Turbo Şahinle soygun daha güzel olurdu :D

DENON
31-03-2010, 12:27
bu konu bıle tayyarın setup larına baglandı ya başka bişiycik demem ahsuahus :D :D

fsunnetci
31-03-2010, 12:30
Helikopteri anladıkta Uçakla nasıl takip oluyor nan bu basın ezelinden asparagas haber yapmayı seviyor mübalağa'ya bakarmısınız görende Ferrari veya Porsche kovalıyor zanneder hee.Chevy reklamı fena yalnız bu arada:p
Gangaster Angaralıymış bahsanıza helee:heyoo:

chevy_Boy
02-04-2010, 00:46
necdet elmas'ı ilk kez arkadaşımdan duydum, hayatını ve soygunlarını anlatan kitabını okumuştu. soygun yıllarını düşününce adam gerçekten efsaneymiş bence. hem 60 ihtilalinin etkileri devam ediyor her taraf asker, polis kaynıyor hemde dogru düzgün araba yokken hatta araba kullanmayı bilen yokken adam yarış pilotu gibi araba kullanıyormuş. 59 impala hayranı ve takıntılısı olması ayrı bir saygı duyma nedeni benim için :D:D arkadaşın dediği gibi filmi çekiliyor şu sıralar. necdet elmas hapisteyken birçok aşk mektubu alıyormuş bunu düşününce kenan imirzalıoğlu'nun canlandırması cuk olmuş :D:D:D

overblack
02-04-2010, 00:54
resimdeki yanan araba 59 değil 60 chevy bel air.ayrıca 60 model impala ss'ler zamanının hızlı arabası olduğu için yurtdışında da pis işlerde çok kullanılmış zamanında

GKS
02-04-2010, 00:55
o yıllar daha güzelmiş be keşke o yıllarda yaşasaydık bomboş istanbul fln ne güzel

chevy_Boy
02-04-2010, 01:01
resimdeki yanan araba 59 değil 60 chevy bel air.ayrıca 60 model impala ss'ler zamanının hızlı arabası olduğu için yurtdışında da pis işlerde çok kullanılmış zamanında

:icon_tup:

resimdeki arabayı kastetmedim zaten necdet elmas'ın 59 impalalara özel bi ilgisi varmış sadece o çok hoşuma gitti :)

powERS
02-04-2010, 01:29
iyimiş :) :)

ilkererginer
02-04-2010, 04:47
o yıllar daha güzelmiş be keşke o yıllarda yaşasaydık bomboş istanbul fln ne güzel

Kesinlikle... Şimdi haftada 2 gün keyif yapayım diyorum, arabayı garajdan çıkarmaya gelmiyor.. Sığmyor hiçbiyere :) O zamanlar hakikaten güzelmiş...

elpadre
02-04-2010, 06:55
flim cıksada ızlerız

:D:D:D:D:D

capri
02-04-2010, 12:59
o yıllarda helikopter var mıydı yaa :beuj: yoktu die biliyorum sanki :confused: nerden mi biliyorum ? :cool:

CcRider
02-04-2010, 13:14

sanıyorum kaçarken 60 ı gasp ediyor o yüzden resimlerde 60 olabilir.Birde ss modeli 61 de başlar 60 senesinde malesef ss yoktu

Onurkk06
02-04-2010, 14:48
ben bi de bunu anlamam adam hırsız sanki çok hayır işlemiş gbi anlatılıyo ulan işcinin parasını almazsın o bankaya parasını koyan emeklisi var memuru var onlar piç mi sanki töbe töbee

Onurkk06
02-04-2010, 14:51
Bence Turbo Şahinle soygun daha güzel olurdu :D

hatta diyalogları bile hazır
-Hırsız abiiii ekip ekip ekip abiii ekip
-Polis:aloooo ulaan şerefsiiz şerefsiiiz.... ... koduum:D
bknz. turbo sadık
http://www.youtube.com/watch?v=b515hjlbuBw

CGTY
02-04-2010, 19:45
Biyografisini okumuştum bi kaç yıl önce.

Herif harbiden efsane. Siyah Camlı 59´la Polis barikatını görünce 120km´yle U çekmiş. :)

engin6
02-04-2010, 20:06
Biyografisini okumuştum bi kaç yıl önce.

Herif harbiden efsane. Siyah Camlı 59´la Polis barikatını görünce 120km´yle U çekmiş. :)

arka tamponu değdirmiştir yere :D ama yazılar harbiden senaryo gibi. bide belgrade phantom diye bi efsane vardı porsche ile polislerden kaçıyodu adam. aslında buda öyle bir film yapılabilir :)

Caesar
02-04-2010, 20:21
ben bi de bunu anlamam adam hırsız sanki çok hayır işlemiş gbi anlatılıyo ulan işcinin parasını almazsın o bankaya parasını koyan emeklisi var memuru var onlar piç mi sanki töbe töbee

haha kardeş acemice yazmışın bankayı soyunca milletin parasını almazsın. Banka millete sizin paranız çalındı diyemez. O emeklinin parası yine bankada duruyor yani:D soygunda banka zarar eder müşteri etmez:)

Onurkk06
03-04-2010, 00:32
haha kardeş acemice yazmışın bankayı soyunca milletin parasını almazsın. Banka millete sizin paranız çalındı diyemez. O emeklinin parası yine bankada duruyor yani:D soygunda banka zarar eder müşteri etmez:)

yok biraz aniden daldım da olaya anlatmak istediğim işcinin parasını almazmış ee memur olsa polis olsa onun parasını alcaktı yani onlar emeğiyle kazanmıyomu parasını nese konu dağılmasın önemli olan chevroletin güzelliği burda;)

slhdmr34
03-04-2010, 02:42
atı alan üsküdarı geçmiş... alın size film:

http://www.magazin.com.tr/haber/1717-necdet-elmas-i-canlandiracak-.html