Orijinalini görmek için tıklayınız : cam filmi nasıl sökülür..??
en pratik kolay ve problemsiz nasıl sökerim...ısıtmak filan gerekirmi yoksa direk kazıyayımmı ..??
bende gecen gun söktum comboda falcata bıcagı ıle basta asagı kadar bellı aralıklarda kestım sonra ucunu hahıf kaldırarak cektım geldı. yapıskanı kalıyor onuda sabunlu suyla fıs fıs yaptım jiletle kazıdım sorunsuz. dikkat etmen bölge sabunlu su camdan asagıya dogru kayıp gıtmesın pecete yada bez sıkıstır. alt tarafa. kolay gelsın.
zafer_0403
11-04-2010, 00:04
fön makinasıyla ısıtın ucundan açarak yavaş yavaş çekil sorunsuz gelir bazı yerlerde siyah lekeler kalabilir onuda çama deterjanlı su sürüp tıraş bıçağıyla rahatça o lekelerden kurtulabilirsiniz
zafer_0403
11-04-2010, 00:05
bu arada arka camda film var ise resistanslara zararverme riskiniz var belirteyim
Filmi sökmek çok kolay jileti camın üzerinden tak filmi azcık kaldır cart cart çek ama yapışkanı kalıyor oda öyle kazımakla olmaz camın heryeri çizilir.. Bir sıvı var sıkıp jiletle temizlemen gerek ama oda işçilik istiyor dikkatsizlikte cam çiziliyor... Arka resisdanslar çok zor iş heleki jilet sürülmüyor oraya resisdans bozulmasın dıye... Ben söktürürken bir yere sordum 100-150 lira arasına sökerim dedi mahalle arası bır yer dedım ne dıyosun arkadaş.. Sonra filmleri yaptırdıgım Ahmet abıye gittim LLumar ücretin ü sünü istemeden bı ton işinin arasında temızledı 2 saatte verdı arabamı
Fatih Kavak
11-04-2010, 00:07
Ucundan kaldır sök izler kalıcaktır onlarıda selülözik tinerle silersin;)
Fatih Kavak
11-04-2010, 00:10
benzinle çıkmazmı?
selülözik tinerle denediğim için çıkartır diyebilirim ama benzin için bişey diyemem:)
Arkadaşlarında dediği gibi arka camı bencede sökerken dikkat et. Isıtmanı tavsiye ederim. Ben muayeneye giderken yolda sökeyim dedim bi çektim.. Artık arka resistanslarım yok :( Kışın çok zorluk çekiorum camı değitiricem en kısa zamanda.
Isıtırsan yapışkanıda kalmadna çıkartırsın.
Onun dışında ısıtmazsan bi ucunu sök tek parça halinde çıkartmaya çalış daha az yapışkan kalıyor gerli kalanı cam sil ve jilet kullanırsan verim alırsın :)
hımm düşündüğüm kadar basit olmıycak sanırım...:(
hımm düşündüğüm kadar basit olmıycak sanırım...:(
Yk ya basit zor değil arka cam için endişe ediyorsan resisdansı aç
bekle ısınsınama dümdüz aşa doğru çekme çapraz çek :)
basit değil kolayda değil ikisi arasında bişey sadece bilen biri yaparsa bence en doğrusu o ...
birde sanırım kaliteli film le kalitesiz film olayında baya bir fark var sokulme konusunda ...
Kaliteli film söküldüğünde kalitesiz kadar uğraştırmıyor ...
kendinde sökersin ama camların ne halde olur cizik vb. bilinmez o nedenle filmle ilk cebelleşmense bence kaliteli bilindik birinin işciliğine başvurman en doğrusu ...
Buğra demese aklıma gelmeyecekti benim filmerlim yapılalı 3 ay olmuştu 1 hafta önce söktüm :)
resistansta en aşada 1 tane fire verdim :D
ama diğerleri çapraz çektiğim için sıkıntı olmadı sakin kafa lazım o esnada :)
Yk ya basit zor değil arka cam için endişe ediyorsan resisdansı aç
bekle ısınsınama dümdüz aşa doğru çekme çapraz çek :)
ewet en çok arka cam için endişeleniyorum..ama fikrini beğendim..rezistansı çalıştırıp ısıtıcam sonra sökücem ..:
ewet en çok arka cam için endişeleniyorum..ama fikrini beğendim..rezistansı çalıştırıp ısıtıcam sonra sökücem ..:
rezistansı pert edersen cam çop olur bence 100 liraya kıy adam gibi bilen bi dükkanda sökülsün ....
Gene sen bilirsin ben sti da yaşadım böle bir problemi istanbulda gittim aslan gibi söktüler çizik sıkıntı olmadı ....
ocean0636
11-04-2010, 00:27
Antalya'ya gel söylicem yollarda soylıcem saatlerde 1-2 tur at polis amcalar beleşe süper söküyo :hahaha:
Edit: Tecrube ile sabittir işçilikleri 10 numara :D
fsunnetci
11-04-2010, 00:32
Eğer durumun imkanın var ise 50 veya 100 ne istiyorlarsa işi bilene söktür..çünkü kendin sökersen camlarda kalan yapışkanı çıkarmak kolay iş değil selulozik tiner sürsen 2-3 gün kokusu çıkmıyor camlarda 4-5 gün kendine gelmiyor :) en tehlikeli bölge arka cam filmini sökmede:confused: bence gereği yok arka camda ki film kalabilir çokta sırıtmıyor..:beuj:
Etkili olmuştu bence
rezistansı pert edersen cam çop olur bence 100 liraya kıy adam gibi bilen bi dükkanda sökülsün ....
Gene sen bilirsin ben sti da yaşadım böle bir problemi istanbulda gittim aslan gibi söktüler çizik sıkıntı olmadı ....
Çokta zor biş değil yahu
Sonuçta oda kul ve resistans olan cam illaki minik fireler olur bence mihim olan ölü noktlarda vermek :D
Etkili olmuştu bence
Çokta zor biş değil yahu
Sonuçta oda kul ve resistans olan cam illaki minik fireler olur bence mihim olan ölü noktlarda vermek :D
öle tabi Erelim doru dedin :D
Ama uğraşa değecek bişi olması lazım bence ...
10 saat harcayıp sakata gelmektense en mantıklısı 3 saatte işi bilene gitmek bence ...
Sonuçta ilkdefa yapıosan hata olur mutlaka :D
Yada sen zaman ayır arkadaşa destek ol bence gelsin beraber yapın en temizi bu olur ...
öle tabi Erelim doru dedin :D
Ama uğraşa değecek bişi olması lazım bence ...
10 saat harcayıp sakata gelmektense en mantıklısı 3 saatte işi bilene gitmek bence ...
Sonuçta ilkdefa yapıosan olur mutlaka :D
Yada sen zaman ayır arkadaşa destek ol bence gelsin beraber yapın en temizi bu olur ...
Dediğin de daha mantıklı da ben yardım etmiyim ne olur ne olmaz sonra bi cam borcumuz falan olur :D riske gerek yok :D
Dediğin de daha mantıklı da ben yardım etmiyim ne olur ne olmaz sonra bi cam borcumuz falan olur :D riske gerek yok :D
yaa anladınmı dediğimi risk almaya gerek yok kanka en temizi gidersin bilene dersinki araba bu kaç para bu para bu olurmu olur yap dersin ne çömlek patlar ne kafan ağrır :D
Bende sökmeyi düşünüyorum
ilk ön camı kendim sökmeye çalışcam baktım beceremiyorum 100 liraya elveda diycez :D
Bende sökmeyi düşünüyorum
ilk ön camı kendim sökmeye çalışcam baktım beceremiyorum 100 liraya elveda diycez :D
1 camın çizilse rezistansın bozulsa değiştirmeye kalksan dünya para heleki ön camda :D
tavsiye = bilene danışmak
Her bişisini de biz yapamayız ya otomobilin bi doktoru olucak kızımızın :D
abi açıkcası 5 lirada versem zoruma gidiyo dünyanın parası ziebart filmi söktürmek için bide para veriyoruz üstüne..Bu tüv türkü Allah nası biliyosa öyle yapsın ford otosan çingene kamyoneti geçiyor egzozundan nefes alamadığımız halde biz çiçek gibi arabayla geçemiyoruz
abi açıkcası 5 lirada versem zoruma gidiyo dünyanın parası ziebart filmi söktürmek için bide para veriyoruz üstüne..Bu tüv türkü Allah nası biliyosa öyle yapsın ford otosan çingene kamyoneti geçiyor egzozundan nefes alamadığımız halde biz çiçek gibi arabayla geçemiyoruz
valla bu iş masraflı iş otomobil modifiye etmek ve o şekilde kullanmak dünyanın her yerinde pahalı iş ...
ülkemizdeki tek sıkıntı ise kazancın az olması ... o nedenle tereddüt yaşıyoruz birçok konuda kendimizmi yapsak diye ....
Adam gibi hak edilen kazanılsa Caanım ülkemde ozaman herşey harkulade olucak ama ne yazıkki anlayış farklııı görüş farklıııı ...
valla bu iş masraflı iş otomobil modifiye etmek ve o şekilde kullanmak dünyanın her yerinde pahalı iş ...
ülkemizdeki tek sıkıntı ise kazancın az olması ... o nedenle tereddüt yaşıyoruz birçok konuda kendimizmi yapsak diye ....
Adam gibi hak edilen kazanılsa Caanım ülkemde ozaman herşey harkulade olucak ama ne yazıkki anlayış farklııı görüş farklıııı ...
+100000
Ama dediğim gibi ben kendim söktüm arka camdan oldum. 300 lira istiyolar arka cam'a 100 lira vermedim diye gitti 300 lira.. Üşenmemek ve paraya kıymak gerek böyle şeylerde yoksa olurmu olur bişey olur daha çok masraf olur :icon_wack
bostanci sanayide sag sol kapi camlari haric en on cam dahil 70 liraya sokturdum ben..tertemiz sorunsuz..
Kendiniz yapmayacaksanı zaten cam filmini söktürmek için sanayide adam akıllı bir camcıya gitmek bence yeterli.
Ziebart,sonax falan gitmeye gerek yok bence.
fönle ısıtarak sökebilirsin...Ben 6 yıl önce ısıtarak rezistansa hasar vermeden sökmüştüm.tabi arka camda biraz daha dikkatli olman gerekli.lekeleri de deterjanlı ve sıcak suyla silmiştim.
vay anasını yaa..ne cam filmiymiş..:D
sökücem muayeneya gitcem..ama daha sonra tekrar yaptırmıycam ..
zaten nedense film olayı artık hoşuma gitmiyor..:rolleyes:
SerkanKurt
11-04-2010, 09:13
Filmle geçen bir dolu araç var muayneden neden söküyorsunuzki ?
yusufcan_k
11-04-2010, 09:17
ben daha dün söktüm :) bir abimin aracından 5 yıllık temiz vardı filmler ve acayip kalitesizdi jiletle bir X yaptım üstüne sonra başladım operasyona araba 106 quick ti arka camları alyanla cıkarttık rahat oldu en arka camı da o kadar zorlanmadık diger camlarda kolaydı bence daha sonra sıcak suyla ve deterjanla silersen olay kolayca çözümlenir ;)
En son buharlı su makinesiyle söktük su buharı yumuşatıyor yapışkan bırakmadan söktük üstünede NXT cila sürdük bütün camlara pırıl pırıl oldu şiddetle tavsiye edilir.
bende taze ceza yedim filmden sökmek ve sökmemek arasında gidip geliyorum...
kaynamıs su ve bez ile camı ısıtıp rahatca yapıskan kalmadan sokebılırsınız camı yeterınce ısıttıktan sonra sokme işlemınızde fayda war cook kolay bır yontemdır..
gambit49
11-04-2010, 11:32
tuv turk hafif kusurlu olarak geciriodu.
artik gecirmio mu :S
cam filminin kalitesine göre değişiyo sökmek.. arkadaşımın cam filmlerini ben söktüm. ucundan kaldrıp yavaş yavaş küçük küçük söküyosun.. bazı yerler cırt diye birden geliyo ama derdetme.aynı şeklde sökmeye devam et. jilet hiç kullanma bence. o camda kalan yapışkan izlerini de bi pamuğun ucuna tiner sür sil. para verme kimseye söktürmek için. bir camında dene nasıl kolay olduğunu görürsün. ama arka camda çok daha dkkatli ol. rezistansı da kaldırma.:)
sanıyorum arka camdaki filme karışmıyorlar arkadaşımın arabasını vizeye götrrken simsiyah filmleri söktrdm arka bozuluyor dediler elletmedim filmle ilgili bi sıkıntı yaşamadım
ewet sanırım doğru. arkaya hiç dokunma en iyisimi. :D
Ferhat_V
11-04-2010, 13:40
sıcak suyla bulaşık deterjanını fırçayla arabayı yıkarmış gibi camları iyice yıka sonra saç kurutma makinasıyla ufak ufak çeke çeke çıkar..2 kişi yapsanız daha iyi olur biri sürekli camı ısıtır diğeri söker..
yakın zamanda bende yapıcam köşeleri kalktı camın 4 sene oldu nerdeyse..
akşam üstü bi deniycem bi aksilik olmazsa ...
benimde 3buçuk yıl oldu, renkleri çok açıldı artık. söktürüp yeniden yaptırıcam. kendim uğraşmaya niyetimde yok, yapan sökmesinide biliyodur heralde :D
tuv turk hafif kusurlu olarak geciriodu.
artik gecirmio mu :S
Geçiriyor geçirmesinede araç men olunca trafikteki abilerimiz ağır kusur olarak görüyo tüvün hafif dediği cam filmini men kalkmıyor..Yada muayene tarihini yazacak sayfa dolmuşsa yine trafikten yeni sayfa almak gerekiyor bu durumda da cam filmi varsa olayın içinde vermiyorlar..
MR.TurboALİ
11-04-2010, 22:02
getirin sökelim getirin cekelim hizmette sınır yok:D:D:D
ben jilet camsil vs hiç bişey kullanmadan köşeden tutup kaldırarak söktüm, 5 camı da aynı şekilde söktüm ve ne iz kaldı ne bişey.. rezistans da aslan gibi çalışıyor.. camları içten silmedim bile :)
ben jilet camsil vs hiç bişey kullanmadan köşeden tutup kaldırarak söktüm, 5 camı da aynı şekilde söktüm ve ne iz kaldı ne bişey.. rezistans da aslan gibi çalışıyor.. camları içten silmedim bile :)
o zaman film kalitesinden olabilir ...
dün hava çok soğuktu üşendim sökmeye başka bi gün bakıcas artık..
işlem tamamdır ..hiiç öyle zor bi iş değilmiş ucundan tuttum geldi kalan pisliğide sabunlu suyla sildim cillop ..:)
10 tl ye cam filmi sökülür..:)
işlem tamamdır ..hiiç öyle zor bi iş değilmiş ucundan tuttum geldi kalan pisliğide sabunlu suyla sildim cillop ..:)
10 tl ye cam filmi sökülür..:)
ahah :D Gercekten cok basit bir işlem :)
life is life
14-01-2013, 18:59
Yeni bir konu acmak yerine bu konudan devam edilebilecegini dusunerek buraya yaziyorum.Aracımın ön camında filim var ve sabah aracımın yanına geldiğimde ön cam üstünde buz oluştuğunu gördüm . İçine bindiğimde ön camın içtende buzlandığını gördüm , aracı çalıştırıp çözülmesini beklemeye başladım. Fakat bayağı bir zaman geçmesine rağmen çözülmeyince sadece cam silmek için kullandığım bezle ön camı içeriden silmeye başladım. Ben silmeye başlayınca cam yüzeyinde garip bir bulamaç oluşmaya başladı. Sim gibi bişey cam filiminin üzerinde bir bulanık katman oluşturdu. Filim amerikan mali bir marka fakat nasil boyle sacma bisey oldu mantigim almiyor. Daha once filimin uzerinde bu tarz dokuntulere sahit olan varmidir acaba diye sormak istedim :)