Orijinalini görmek için tıklayınız : Durakta durmayan tren
http://www.facebook.com/video/video.php?v=379646409074
Zekice:)
BlackEmperor
21-04-2010, 02:06
kesınlıkle
onursumer
21-04-2010, 02:13
çok iyimiş ya : )
S.Özeren
21-04-2010, 02:31
uygulaması nasıl olur acaba
Fikir güzel 100% uygulanmalı
SercanTurkoz
21-04-2010, 02:50
Türkiyeye gelse kesin bi kaza çıkar :S
onursoytam
21-04-2010, 07:14
süper olmuş :)
ERkut 205
21-04-2010, 07:16
Güzelmiş .
yavuz364
21-04-2010, 09:44
belki 10 yıldır bunu düşünüyorum ben ya :) benim düşündüğüm üst üste değil de yan yana vagonlardı ama... :)
Güzel, Uygulamasını Görmek Lazım :)
Türkiyeye gelse kesin bi kaza çıkar :S
Türkiye ye gelişini sen ben değilde belki bizim torunlar görür o yüzden bi sıkıntı yok :)
dursun 2dk durakta ya ne gerek var boyle fantaziye :D
coolvtec
21-04-2010, 17:20
mutemelen hızlı trenler için yapılmış, ben hemen muhalefet olayım, ciddi sorunlar var sistemde. hızlı tren bir duraktan geçerken en ön vagon ile arka vagonun sonu 1 saniyede geçer sanırım istasyondan. bu sürede bir vagonun trene eklenip üstündekinin de inmesi çok zor. olsa bile her iki küçük vagondakiler de viddi G kuvveti ile karşı karşıya kalacaklardır. ancak nasıl olabilir. bu mantık sadece bir istasyon le kısıtlanmaz, havada uçakların benzin ikmali yapması gibi, daha uzun bir süreçte yolcu tanferi yapılabilir.
benim çözümüm ise her durakta normal 1 adet vagon bekler, binecek yolcular içindedir. tren yaklaşamaya başlayınca belli bir mesafede kendisi haraket eder ve arkadaki trennin ile bir süre sonra birleşirler. tabi inecek yolcular için de tam tersi olur. inecek yolcular durağa yaklaşmaya başlayınca en arka vagona geçerler. kapılar kitlenir, durağa yaklaşmaya başlayınca önceki vagondan ayrılır ve yavaşca istanyona girer. tabi öndeki vagonun kalması ve arkadakinin ayrılması kilimetreler önceden gerçekleşmelidir ki yavaş ve güvenli bir birleşme ve isasyona giriş olabilsin. bence bu sistem şehirler arası 400km aşan hızlı trenler için geçerli.
yani trenin boyu ne uzar ne kısalar, biri gider biri gelir :)
JumboAli
21-04-2010, 17:24
bence hıc gerek yok ınsanlar nasıl olsa beklıcek ınmek ıcın hee usttekı vagona sabıt vagondan ınıs cıkıs varsa kral olur.
X durakta ınmek ısteyen yukardakı vagona gecer yukardakı vagon ıstasyonda bu vıdeodakı gıbı change olur. ınmek ısteyen ıner devam etmek ısteyen durmadan devam edebılır hoş ama gereksızz :D
etki-tepki newton kanunları çok iyi düşünülerek uygulanmalı bu sistemde.aksi takdirde üst vagondaki yolcuların hepsi birden vagonun arkasına dogru yapışabilir.
CasabLanca
22-04-2010, 00:36
şimdi aga aklıma takıldı X Y ve Z durakları var
Adam X durağından bindi Z durağına gidecek onun vagonu Y noktasında mı bırakacak onu nasıl yapabilir :D
focus musty35
22-04-2010, 01:07
bu sistem tr ye gelınceye kadat trde atmosferık araba kalmaz hepsı turbo olur yanı o kdr surer gelmesı :D konusan kadında cok komık :D
ahmet3425
22-04-2010, 18:19
bu sistem cok zor uygulanır. trenin gelip o vagonu alması esnasındaki ivmelenme yada bırakma esnasındaki frenleme olaylarını nasıl cozerler bilemem ancak cozulmesi oldukca zor gorunuyor...
şimdi aga aklıma takıldı X Y ve Z durakları var
Adam X durağından bindi Z durağına gidecek onun vagonu Y noktasında mı bırakacak onu nasıl yapabilir :D
simdi soyle ustteki eklenen vagondan trenin icerisine inis olacaktr eklemeden sonra o kucuk vagonda kalmazlar heralde assağı ana vagonlara gececeklerdir y durağında inmek isteyenlerde tam aksine yukarıdaki inis vagonuna cıkacaklardır vs...
YavuzNaz
29-06-2010, 15:57
Tren durmayacak ama yolcular binecek. Çin'in üretmeyi planladığı bir tren bu alanda devrim yaratacak. Çin'in başkent Pekin ile Guangzhou arasında inşa etmeyi planladığı tren, 30 adet istasyonda hiç durmadan yolcu alacak. Sistem şöyle çalışıyor: Yolcular önceden bir vagona binip hazır bekliyor. Lokomotif istasyona yanaştığında vagon otomotik olarak yapışıyor ve tren hiç durmadan yoluna devam ediyor. Çinliler bir trenin her istasyonda 5 dakika kaybettiğini hesaplıyor. Pekin ile Guangzhou arasında 30 istasyon var. Sözkonusu tren hiçbir istasyonda durmadığı için 2.5 saat zaman tasarrufu yapacak. NOT: Eğer bu hiç durmayan tren projesi gerçek olursa ünlü sanatçı Metin Akpınar'ın sinema filminde tren taklidiği yaparak söylediği "Tren gelir hoş gelir, odaları boş gelir" şarkısı da vagon kampartımanları olmadığı için mazide kalmış olacak..
bu teknoloji bizim ülkemize ne zaman gelir bilinmez ama baya hoşuma gitti :)
http://webtv.hurriyet.com.tr/2/7424/0/1/iste-cinliler-in-en-son-projesi.aspx
hürriyetten alıntıdır.
inmek isteyenler nasıl inecek peki :D
videoda gösteriyor abi :)
nitrO_Oxide
29-06-2010, 16:03
Biraz sakat gibi :D
süper teknoloji.. bu sistemi bizde bizim çocuklarımızda göremez. anca torun torba.. :)
YavuzNaz
29-06-2010, 16:09
yok yok gayet güzel :)
açılmıştı bi ara konusu,güzel fikir
daha önce japonlar yapıyor diye okumuştum çok iyi bi proje
discovery channelda bu proje yayınlanmıştı yapacak ülke arıyolardı demekki çin sahip çıktı
scream3057
29-06-2010, 16:31
peki o hızla giden trenden ayrılacak vagonda oluşacak g kuvvetini nasıl absorbe edicekler :) aynı şey trene dahil olacak vagon içinde geçerli...oyuncak olarak güzel olabilir :) ...
typeRace
29-06-2010, 16:40
Sonundaki şarkı ne öyle ya :D Fikir bizden çıkmış.:)