Orijinalini görmek için tıklayınız : VW Passat 1.6 - Seat Exeo 1.6
ceratoniaorg
24-04-2010, 20:24
Başlıktada belirttiğim gibi Passat 1.6 102 hp(trendline) ve Seat Exeo 1.6 102 hp(Style) arasında kaldım. Passat 42 bin lira Exeo ise 42 bin 900 lira. Her ikiside manuel.
Donanım karşılaştırması yaptığımda güvenlikte passat 1 adım önde, konfor ve dış donanımda ise seat. Bildiğiniz gibi seat exeo birebir B7 kasa Audi A4 ün aynısı. İki araçtaki motor olarak aynı zaten. Sizce hangi aracı neden seçmeliyim?
Şimdiden teşekkürler.
guzel soru olmus ama oncelıkle kendınızı tanıtsaydınız
Motorlar aynı ama şanzımanlar farklı. Exeo 6 ileri. Yakıt tüketiminde biraz daha iyi olduğu söyleniyor 5 ileriye göre. Ben olsam bu saatten bu motora sahip araba almazdım (13 senedir var diye belki :D )Bu motor İki araç içinde çok zayıf kalacak gitsin diye basıcaksın bu seferde yakıt üzecek.
Donanım olarak Exeo passattan çok daha iyidir ama passata görede içi çok dar. Ailecek binilecekse passat yoksa exeo derim.
VW 1.6lt 8V 102hp... bu saatten sonra alınmaz bence verdiği performans ve fazla yakıt tüketimine kıyasla.
Seati kafadan gec,
o paraya TSI Golf / Jetta alirdim ben olsam.
Seati kafadan gec,
o paraya TSI Golf / Jetta alirdim ben olsam.
buda iyimiş, fanatiklik yapmak istemem ancak nesi varmış Seat'ın?
Teknik detayları tam bilmiyorum açıkçası
yalnız yürüyen aksamda B7 Audi ile aynıysa hiç düşünmeyin passat konfor olarak B7 ye göre çok ciddi geride..
öte yandan çok tartışmaya açık bir konu değil bence..
bildiğiniz gibi bu durumu sevmesemde exeo tamamen B7 dir..
B7 nin passat tan tamamen daha iyi olduğunu bildiğimize göre..
öte yandan ne olursa olsun 2.el Audi B7 alırdım orası ayrı..
buda iyimiş, fanatiklik yapmak istemem ancak nesi varmış Seat'ın?
seatin biseyi yok exeo bi garip ici a4 cabrio disi a4
bence Passat'a nazaran daha temiz ve yeni bir yüz, içi de daha geniş gelmişti ben test ettiğimde Passat'a göre. Ancak ne olursa olsun 1.6 8v 102 HP'lik motoru kullanan bir araç almam. Kendi aracımda da aynı motor var ve dün 10 lt. ortalama ile gezdim. Ayrıca Exeo ve Passat'ın ağırlıkları benim aracıma göre daha fazla olduğu için yakıt sarfiyatında biraz daha artış görülebilir. Yetkili serviste bile 1.6 yaramaz artık diyorlar, 2.0 olursa iş değişir tabii ki ama o fiyatlar da verilmez ne passata ne de exeo'ya. Eğer 2.0'e çıkacak imkan varsa ve fiyattta biraz daha yukarı çıkma imkanı varsa Chrysler Sebring 2.0 CRD tavsiye ederim.
çok pis yakar affetmez :)
bendede 1.6 B7 var uzun yolda ekonomik olabiliyor da şehir içinde beceremez 10 LT garantisi mevcut
70 LT deposu ile (+7 lt yedek depo) 1280 km rekorum mevcut 5 kişi..
kısacası başka motora yönelmeye bakın mümkünse..
Tuning055
25-04-2010, 01:39
exeo alırdım şeyini sallasan passata deior artık:D