Orijinalini görmek için tıklayınız : 106 gti YG & GLA
yaşar zaten sen buraya gelecen ben niye oraya geleyimki,sence mantıklımı :D
Reis ha orası ha burası sen gel eve dogru sıka sıka gideriz arabaya yeni stop taktım arkadan bakınca nasıl görünüyor onlara bakarsın :D
yaşar abi çok giderci gördük seni bu gece :D:D:D:D
Ahmet_28
25-05-2010, 20:55
yaşar abi çok giderci gördük seni bu gece :D:D:D:D
bizim klavyemiz o kadar hızlı değil melih o yuzden:D
yaşar abi ne yapsa yakışır abii
bu arad ne aldın abi araç olarak c2 sattınmı
Eray Yümsel
25-05-2010, 20:59
mustafa abicim işin sonusun herzaman biliyosun bizi bi kere bile kırmadın gti ile bile denedin bizle be abi hayır demedin :) herkez senin gibi olmaz :icon_tup:
selçuk muştuy ziktir et benim videoları yollayın la ghostrider spec :D
Reis beni biliyorsun hayatda R yapmam yiyorsa geliyorum deneyelim klavye mlavye boş işler bunlar :icon_tup:
Bak dükkanı kapattım geliyorum hazırlan .
Ahmet_28
25-05-2010, 21:03
yaşar abi ne yapsa yakışır abii
bu arad ne aldın abi araç olarak c2 sattınmı
c2 yi verdik melih'im czt aldım
yaşar:
Reis beni biliyorsun hayatda R yapmam yiyorsa geliyorum deneyelim klavye mlavye boş işler bunlar
beklerim ben burdayım
Selcuk_RoL
25-05-2010, 21:10
selçuk muştuy ziktir et benim videoları yollayın la ghostrider spec :D
abi videolar köksalın telde istersen atalım nete ama pek sağlıklı bişe yok gördün sende ?
vtecburac
25-05-2010, 21:11
lan alıcan skate61 her konuyu okuyon ne var pokmu var:D
Alicanrs
25-05-2010, 21:28
lan alıcan skate61 her konuyu okuyon ne var pokmu var:D
ahaha bilgi ediniyoruz kanka okumak yasakmı lan :D:D bu arada hayırlı olsn ahmet abi czt güzel seçim =)
vtecburac
25-05-2010, 21:29
ahaha bilgi ediniyoruz kanka okumak yasakmı lan :D:D bu arada hayırlı olsn ahmet abi czt güzel seçim =)
kanka senle deneyebılırız yanı bı ara deneyelım m5le:hahaha:
Alicanrs
25-05-2010, 21:29
ahaha :D:D olr olr deneriz :D
Selcuk_RoL
25-05-2010, 21:30
yaşar abi geliyo !! kaçta ataşehir burak??
vtecburac
25-05-2010, 21:33
yaşar abi geliyo !! kaçta ataşehir burak??
bılmıorum selcuk yasar abı geldıgınde tel acıcak bıze bız zaten 2km yakınlıktayız;)
Kral adamın kral arabası :) YG Yaşar Geldi,Yaşar Geçti,Yaşar Gitti ;) tekerin düz bassın abiciğim.
Eray Yümsel
25-05-2010, 21:36
abi videolar köksalın telde istersen atalım nete ama pek sağlıklı bişe yok gördün sende ?
moruk senın çektiğin varya ben yanınızdan bi uzuyorum onu atın nete tam izleyemedim onu telefonu caldı köksalın :D
Up306Gti
25-05-2010, 21:38
makaslar virajlar havada uçuyo maşallah eray tehlikelidir yaklaşmayın:D
Al sakso hazır ve nazır bekliyomuş ben öle duydum
Selcuk_RoL
25-05-2010, 21:38
bılmıorum selcuk yasar abı geldıgınde tel acıcak bıze bız zaten 2km yakınlıktayız;)
ok 10 krakter
Selcuk_RoL
25-05-2010, 21:39
moruk senın çektiğin varya ben yanınızdan bi uzuyorum onu atın nete tam izleyemedim onu telefonu caldı köksalın :D
tamam abi konuşiyim köksalla hallederiz
vtecburac
25-05-2010, 21:44
by hayali hala turbolayamadınmı tegi:D
puhahaha nerden yakalın hemen:D
by_hayali
25-05-2010, 21:46
hahaha olum ne adamsın sen ya :D:D
başlıyoruz yakında sat m5 i :D
vtecburac
25-05-2010, 21:46
yakaları M kanka :İ
:D
vtecburac
25-05-2010, 21:47
hahaha olum ne adamsın sen ya :D:D
öyle yok uzaktan konu okumak bedavadan, turbola gel makıneyı:)
hayali kaç para istiyon yavrım arabana bak yakında araba araştırmaya başlıyom :)
by_hayali
25-05-2010, 21:49
hayali kaç para istiyon yavrım arabana bak yakında araba araştırmaya başlıyom :)
haha senden para isteyenmi var al köpeen olsun ;)
Up306Gti
25-05-2010, 21:51
haha senden para isteyenmi var al köpeen olsun ;)
makina bildigin sivas kangalı:)
yakaları M kanka :İ
:D
http://www.gtspirit.com/uploads/images/m5_01_1photo.jpg
nasiiiii :D:D:D:D
Eray Yümsel
25-05-2010, 21:54
burak geçen apaçinin teki ataşehir mc in o göbekte yanlamaya çalışıyomuş 5 kasayla tanıdıkmı :D
by_hayali
25-05-2010, 21:56
burak geçen apaçinin teki ataşehir mc in o göbekte yanlamaya çalışıyomuş 5 kasayla tanıdıkmı :D
nerde göbek orda Burak :D polisler telsizle kovalıyo mayk :cool:
vtecburac
25-05-2010, 21:57
hee bızım memet o yaa kanki:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
nerde göbek orda burak :d polisler telsizle kovalıyo mayk :cool:
:d:d:d:d:d:d:d:d
vtecburac
25-05-2010, 21:58
http://www.gtspirit.com/uploads/images/m5_01_1photo.jpg
nasiiiii :D:D:D:D
işte budur yaaaa lanet olsun:D
vtecburac
25-05-2010, 21:59
nerde göbek orda Burak :D polisler telsizle kovalıyo mayk :cool:
bu arada yenı göbekler keşfettim kanka görmelisin:D
işte budur yaaaa lanet olsun:D
ben çıktım hazırlan mayk :D
Up306Gti
25-05-2010, 22:03
ben çıktım hazırlan mayk :D
benide almayı unutmayın:icon_tup:
ayıp ayıppp :(
by_hayali
25-05-2010, 22:10
benide alın :D:D
güzel bi gece oldu araç sahipleri yazar artık sonuçları:)
Sonuçlar şöyle
YG
ince conta
kısa 14.60
timing
düz boru 51
sebring egzoz
filtre
EK
İnce conta
kısa 14.60
timing
Süper sprint egzoz
filtre
Saxo
port polish
ince conta
chip
siboplar değişik
düz boru
egzoz
filtre
Denediğimiz devirler Açık konuşuyorum hiç bizim devirler değil 5500 devirlerde deniyoruz 4 sonuna kadar kafa kafaya 4 den sonra açılmaya başlıyor EK ile sağlıklı denediğinde EK 2 boy kadar önünde kesiciye giriyor.YG ile en sağlıklı deneme en son geri dönüşde denedik dönüşte direksiyona burak geçti kavacıga dogru denedik oldu ikiye iki denediğimizde saxo nun sürekli önündeydik EK de YG de lakin acı bir gerçek varki oda şu ben buragın bu kadar tünellere girecegini tahmin etmedim :) Burak senin adını tünelci koydum :D
Saxoda beyin arızası var dedi burak 4 sona dogru gaz kesiyor dedi bence o sorun benzin pompasından çünkü bendede 4 sonunda yada 5 de benzin yeterli gelmediğinden dolayı gaz yemiyor araç o arızayı giderdikden sonra bir daha deneriz kısmetse.
Burak mami ile denerken bir daha 1 e alma sakın bu alemde mami nokta ;)
Ben ve selçuk gittik denedik keyif aldık tabiri caizse sapladık geldik :D:D
Ama bildigim tek gerçek var şeref kocaman maşallah aracına ;)
Evet aynı speclerde aracınız varsa onunlada deneyebiliriz :icon_tup:
Selcuk_RoL
26-05-2010, 09:53
yaşar abi benim arabda düz boru yok 51 lik boru hiç yok orjınal boru sadece son susturucu var orta susturucu bile üstünde duruyor ayrıca HKS de yok bende??
yaşar abi benim arabda düz boru yok 51 lik boru hiç yok orjınal boru sadece son susturucu var orta susturucu bile üstünde duruyor ayrıca HKS de yok bende??
Kafam dumanlı selçuk gece 3 de eve gittim sabah işe geç kaldım maslak trafigine denk geldik dükkanı geç açtım beynimin içi zonkluyor senin specleri onun için yanlış yazmışım özür :( hemen düzelteyim :D
Selcuk_RoL
26-05-2010, 12:33
Kafam dumanlı selçuk gece 3 de eve gittim sabah işe geç kaldım maslak trafigine denk geldik dükkanı geç açtım beynimin içi zonkluyor senin specleri onun için yanlış yazmışım özür :( hemen düzelteyim :D
aynı bende valla gece 3.30 sabah 7.30 fenayım yani abi:)
trendseref
26-05-2010, 21:23
yaşar abi sen benım yarım boy arkamda kesıcıye gırmedınmı ??? ben sana sadece bu soruyu soruyorum, mami abide benım arabadaydı, sapladınız demek hadı bakalım hayırlı olsun ama saplayamadın abı benı sadece selcuk gecti sen gecemedın yanı ben cook rahatım sıkıntı yok abı sen once benı gecte sonra baska araba cagırırsın:D:D:D;) arabanın kestıgını ısrarla soledım sana sen cok ıstedın dıye denedım senın samımıyetıne guvenmıstım, sen demedınmı abı olsun kessın bız yabancı deılız sıkıntı yok;) sapaladık lafı olmadı sen benı o sekılde geçemezsin !
trendseref
26-05-2010, 21:25
hee bu arada subaplardan 10 hp 20 tork aldıgımı yazmayı unutmussun yasar abı:D performans subap hahahahah subap deısıkmıs nasıl bıse abı bu orjınalıne gore?
Yasar abi gecildin he bide o kadar hızlıyım hızlıyım dıosun benı kımse gecemez dıosun hehehe :hahaha:
Yasar abi gecildin he bide o kadar hızlıyım hızlıyım dıosun benı kımse gecemez dıosun hehehe :hahaha:
:hihih::hihih::hihih::hihih:
Doğru diyorsun ferhat ım kardeşim ben konuşmayacagım bu konuda videoları yükleriz birazdan dert keder biter Şeref kardeşim ağamsın paşamsın ama sen o kesiciye girdiginde ben nerdeydim =?
Kesiciye girdikden sonra neler oldu ? Daha sonra 10 defa ya yakın denediğimizde neden 4 den sonra bıraktınız gazı neden arka tamponumda tünelin içinde geziyordu burak sen o aracın içinde değilmiydin aracın içindeki köpegi bıraktıkdan sonra hangi denemede önüme geçebildiniz ?
Siz bunlara cevap yazın ben bir gazlayım geliyorum :D
Doğru diyorsun ferhat ım kardeşim ben konuşmayacagım bu konuda videoları yükleriz birazdan dert keder biter Şeref kardeşim ağamsın paşamsın ama sen o kesiciye girdiginde ben nerdeydim =?
Kesiciye girdikden sonra neler oldu ? Daha sonra 10 defa ya yakın denediğimizde neden 4 den sonra bıraktınız gazı neden arka tamponumda tünelin içinde geziyordu burak sen o aracın içinde değilmiydin aracın içindeki köpegi bıraktıkdan sonra hangi denemede önüme geçebildiniz ?
Vıdeo hanı nerde vıdeo nerde :D :D
abi şimdi birbimizi kandırmayalım hepinizi geçtim ben :D:D:D
Bak bunun üstüne laf söylersem adiyim :) Paşam büyüksün yemin ederim :icon_tup:
ile spec le getin bizi helal olsun video bile çekemedik :D
Selcuk_RoL
26-05-2010, 22:03
tünelci burak nerde tünelci :) ya şaka bi yana harbi yg ile al saxo sağlıklı bir deneme yapamadı bi yaşar abinin yanında köpeği vardı en aşşağı 30 kilosu vardır, o zmn yanyana kafa burun kesiciye girdiler ben onu geçmekten geçilmekten saymam! sonra tünelci burak dreksiyona geçti yaşar abi köpeği indirdi ve bundan sonraki denemelerde araba çıkması sonucu 5 sonuna gidemediler ama burak her fırsatta tüneldeydi:) oda samimiyetimizden tabiyki ama onun için bi deneme olmadı yani yaşar abi öndeydi her seferinde son denemelerde ama dediğim gbi kesiciye kadar gidemediler burak nerdeyse yandan bize vurucak ya:):) eğer son denemeler kesiciye kadar gitseydi ne olur bilmiyorum ama şuda bi gerçekki arabalar hızlı harbi hızlı ben şerefin arabasının gaz tepkisine hasta oldum çok dolu gidiyor:icon_tup:
Şeref kardeşim Saplarım kelimesi öylesine söylenmiş yazılmış bir kelime seni kırmak değil maksadım bilesin ;)
Burak bana senin çok hızlı oldugunu söylüyordu deneyelim deneyelim dedim biz geldik sağolun denedik ama gelecegimiz an benzin otomatigi sorunu çıktı onu düzeltin yaptırın bir daha deneriz sıkıntı yok ;)
vtecburac
26-05-2010, 22:11
yaşar abi sana kolay gelsin.
vtecburac
26-05-2010, 22:12
ben yg nın ıcındeydım saxoda serefın yanında muammer abı vardı saxonun yarım boy gerısınde yg 106 kesıcıye gırdı en saglıklı tek deneme;)
vtecburac
26-05-2010, 22:22
yaşar abı sen benı aradıgında ben sana demedımmı araba sorunlu sende bana demedınmı olsun burak denerız sıkıntı yok sen serefı ara musaıtse eger hemen bana don bız gelelım dedın;) aracın sıkınıtsını bılmıyormus gıbı lanse edıyorsun, sankı yenı olmus gıbı sen sıkıntıyı bıle bıle denedın ;) neyse ben gorcegımı gordum abı ıstedıgınız vıdeoyu cekın koyun hıc dert deıl sorun cozulucek ınsallah, sen benzın pompası dıosun suat abı %100 beyın dıo hangısı ???
ben yg nın ıcındeydım saxoda serefın yanında muammer abı vardı saxonun yarım boy gerısınde yg 106 kesıcıye gırdı en saglıklı tek deneme;)
En sağlıklı deneme dediğin neye göre en sağlıklı size göremi genel anlamdamı ?
Mehmet abinin selamı var buragım :)
yaşar abı sen benı aradıgında ben sana demedımmı araba sorunlu sende bana demedınmı olsun burak denerız sıkıntı yok sen serefı ara musaıtse eger hemen bana don bız gelelım dedın;) aracın sıkınıtsını bılmıyormus gıbı lanse edıyorsun, sankı yenı olmus gıbı sen sıkıntıyı bıle bıle denedın ;) neyse ben gorcegımı gordum abı ıstedıgınız vıdeoyu cekın koyun hıc dert deıl sorun cozulucek ınsallah, sen benzın pompası dıosun suat abı %100 beyın dıo hangısı ???
Ben benzin pompası olmasını isterim daha ucuz :(
trendseref
26-05-2010, 22:32
melih şu boş konuşmalırını yapıcağına biraz fayadalı bilgiler wersen...hep aynı hepinize saplarım. hepinizi geçtimm. hiç komik değil.....:icon13:nası oluyomuşş..:icon_tup:
trendseref
26-05-2010, 22:38
sıkıntı yok...çözüm çok deneriz abim bidaha....saygılar....
Selcuk_RoL
26-05-2010, 22:38
melih şu boş konuşmalırını yapıcağına biraz fayadalı bilgiler wersen...hep aynı hepinize saplarım. hepinizi geçtimm. hiç komik değil.....:icon13:nası oluyomuşş..:icon_tup:
aşk olsun kanka ben faydalı bilgi vermedimmi?
trendseref
26-05-2010, 22:41
sana lafım yok selçuk.....biliyosun.......
şeref fazla kaptırma kendini arabanda sorun vardı bariz belli kimseyede yalan söylicek haliniz yok ki bunu burak defalarca söyledi sorun olduğu kimi zaman kesti kimi zaman iyi gitti
ben gördüğümü söylüyorum beyaz 106 öndeydi mavi saxso onun arka çamurluğundaydı bal sarısı 106 ise saxsonun kapısındaydı sonradan ne oldu bilemem o kısmını görmedim ve o gece kamyon çok fazla vardı top speed gidilmedi bu iş ben 5 vitesde belli olur.
bu kdr her şeye alınma şeref zevkine çıkıp deniyosun sinir küpüne dönmek için değil :icon_tup:
Selcuk_RoL
26-05-2010, 22:50
sana lafım yok selçuk.....biliyosun.......
eyv... şeref :)
Selcuk_RoL
26-05-2010, 22:51
şeref fazla kaptırma kendini arabanda sorun vardı bariz belli kimseyede yalan söylicek haliniz yok ki bunu burak defalarca söyledi sorun olduğu kimi zaman kesti kimi zaman iyi gitti
ben gördüğümü söylüyorum beyaz 106 öndeydi mavi saxso onun arka çamurluğundaydı bal sarısı 106 ise saxsonun kapısındaydı sonradan ne oldu bilemem o kısmını görmedim ve o gece kamyon çok fazla vardı top speed gidilmedi bu iş ben 5 vitesde belli olur.
bu kdr her şeye alınma şeref zevkine çıkıp deniyosun sinir küpüne dönmek için değil :icon_tup:
gene öndeyim ya herzamanki gibi sağol kardeşim :) objektif yaklaşımın için :)
Sefa_vts
26-05-2010, 22:54
bende artık geliyim şu rolling olaylarına.. kısa taktık egzantrik takıoruz vakti geldi belli :)
vtecburac
26-05-2010, 22:56
aynen sefa gelde senle deneyelim bari bizde deniycek adam bulamıoruz pt52mı??
Selcuk_RoL
26-05-2010, 22:57
bende artık geliyim şu rolling olaylarına.. kısa taktık egzantrik takıoruz vakti geldi belli :)
aynen sefa bekleniyosun baak :)
Sen yaşıyormusun ?
Sefa_vts
26-05-2010, 23:00
aynen sefa gelde senle deneyelim bari bizde deniycek adam bulamıoruz pt52mı??
Gelim gelim.. Kısmetse 52 :D
aynen sefa bekleniyosun baak :)
Hala toplamadım varya arabayı selçuk gördüğün gibi :)
Sen yaşıyormusun ?
Yaşıyorum abi :D ?
Selcuk_RoL
26-05-2010, 23:03
Gelim gelim.. Kısmetse 52 :D
Hala toplamadım varya arabayı selçuk gördüğün gibi :)
Yaşıyorum abi :D ?
kardeşim zor işler valla allah kolaylık versin allaha emanet ol görüşmek üzere
Ahmet_28
26-05-2010, 23:13
selçuk pamuk ve yara bantlarını bi ara dükkandan alırmısın
Mehmet YILDIZ :D
gene öndeyim ya herzamanki gibi sağol kardeşim :) objektif yaklaşımın için :)
görünen köy kılavuz istemez biz ne gördüysek yazdık :icon_tup:
Alicanrs
26-05-2010, 23:26
yaşar abinin aracada şerefin saxoyada maşallah çok gzl gidiolar die duyyuyorm :) ek ayrı bi maş. ztn =)) SEFA SENİDE GÖRELİMMMMm:D:D
Selcuk_RoL
27-05-2010, 02:14
selçuk pamuk ve yara bantlarını bi ara dükkandan alırmısın
Mehmet YILDIZ :D
mehmet abim baş tacısın herzaman :)
Bu akşamda güzeldi yaw iyi gazladık valla bayadır çıkmıyodum iyi oldu :D
PPR engineering
27-05-2010, 08:31
Bu akşamda güzeldi yaw iyi gazladık valla bayadır çıkmıyodum iyi oldu :D
heee cok ii gazladık bujinin ucu yok la bidiğin ucu :)nereye gitti belli değil göztepe saniyedeyim su anda burdan duygularımı aktarıyım:)neyse ne kablo işe yaradı nede buji..orjinale dönüyorum melih başkan buji kablolarını gönder abi bi zahmet.
Selcuk_RoL
27-05-2010, 11:02
ya yasar abinin konuda sohbet bolumu gibi oldu he:)
ya yasar abinin konuda sohbet bolumu gibi oldu he:)
rollling sohbet odası :)
heee cok ii gazladık bujinin ucu yok la bidiğin ucu :)nereye gitti belli değil göztepe saniyedeyim su anda burdan duygularımı aktarıyım:)neyse ne kablo işe yaradı nede buji..orjinale dönüyorum melih başkan buji kablolarını gönder abi bi zahmet.
Cumartesi müsait olursan deneyelimmi ?
PPR engineering
27-05-2010, 14:28
Cumartesi müsait olursan deneyelimmi ?
deniyelim tabi abi baya bi yanlış yaptım arabayı düzelticez derken tekrar orjinal buji ve orjinal buji kablosu alıcam bugün deneriz tabi..
deniyelim tabi abi baya bi yanlış yaptım arabayı düzelticez derken tekrar orjinal buji ve orjinal buji kablosu alıcam bugün deneriz tabi..
Müsait oldugunda msn gel .
bitirdin sen beni :)
PPR engineering
28-05-2010, 07:56
Müsait oldugunda msn gel .
bitirdin sen beni :)
sende beni bitirdin abi:D:Dartık bende gti cıyım
sende beni bitirdin abi:D:Dartık bende gti cıyım
La 106mı aldın :)
PPR engineering
28-05-2010, 11:42
La 106mı aldın :)
kodum bozuk:D
kodum bozuk:D
ne zaman görecegiz ??
PPR engineering
30-05-2010, 20:57
calısmalar suruyo yasar abı ama saglıklı hale gelene kadar gazlamam:)
calısmalar suruyo yasar abı ama saglıklı hale gelene kadar gazlamam:)
Sen işini bilirsin çıktıgında bekleriz :):icon_tup:
PPR engineering
30-05-2010, 21:10
Sen işini bilirsin çıktıgında bekleriz :):icon_tup:
sagol abı sızler kadar bılmem tabıkı.ama ıste arac motoru sagllıklı gıbı bakalım
Selcuk_RoL
30-05-2010, 22:17
sagol abı sızler kadar bılmem tabıkı.ama ıste arac motoru sagllıklı gıbı bakalım
olm nerdesin ya arıyorum tel kapalı??
Nerde bu atarlı gençlik ?
Nerdesin emre ?
Nerdesin burak ?
Nerdesin selçuk ?
Nerdesin hayri ?
Nerdesin şeref ?
Hepinize kucak dolusu sevgiler :)
Eke muştu göki kop gözlerim arar oldu alayınıza hürmetler ;)
Video duygulandırdı beni öylesine güncel .
Alicanrs
10-02-2011, 16:51
ahaha yaşar abi alem adamsın :D bende yeni video sandım yg gla die:D:D zevkle izlicektim :D
ahaha yaşar abi alem adamsın :D bende yeni video sandım yg gla die:D:D zevkle izlicektim :D
varsa dizel 206 + ile benimle deneyecek olan denerim sıkıntı yok alayına taburuna gider :D
Selcuk_RoL
13-02-2011, 02:06
[QUOTE=yaşar;2039522]Nerde bu atarlı gençlik ?
Nerdesin emre ?
Nerdesin burak ?
Nerdesin selçuk ?
Nerdesin hayri ?
Nerdesin şeref ?
Hepinize kucak dolusu sevgiler :)
burdayım yaşar abi gti siz kaldık görüşemez olduk ya:D
bu hondalar yawaşlatoyor insanı :)
PPR engineering
13-02-2011, 10:40
ne yavaslatması olm selçuk bidiğin hızlı suan baya..
sende yakında cıkarsın piyasaya:D
cıkarız kanka elbet önce fitek e alışalım biraz. Ama sevdim ben bu 4 kapı işini.
burdayım yaşar abi gti siz kaldık görüşemez olduk ya:D
Görüşelim selçuk kardeşim özledik muhabbetini :)
Onunla kalan hesabıma yanarım dahada deneyemeyiz artık vaf vti ile :) Güle güle binmek nasip olsun erkan kardeşim.
ne yavaslatması olm selçuk bidiğin hızlı suan baya..
sende yakında cıkarsın piyasaya:D
Hızını bilmeyen yok zaten JOP un lakin bir artısı daha var, içi çok kaliteli döşenmiş insanın içinde yatası geliyor yemin ederim;) selçuk gel de egomuzu tatmin edelim :)