Orijinalini görmek için tıklayınız : RPM Race Events Drag Race Akhisar - 06 Haziran
katagorilerin kalabalık olacağını düşünüyorum erolcum 2 kategorideki araçlarda mantar gibi çoğaldı :) pistte baya kalabalık ooluyordu ama belli olmaz tabi...
aynı şeyleri düşünmüşüz o zaman tezcanım..:)
Yeterli katılım olmadığında dizelleri hangi sınıflara yerleştireceğinizide düşünün..
düşünecek birşey yok zaten şuan için sadece 1 grup var dizelde katılıma göre -cc oranlarına göre ayrılacak ve 2 grup olabilecekler..heee atıyorum dizelde sadece 2 arac katılırsa zaten iptal olur dizel grubu..
+ aracın dizel ise dizel grubuna girebilirsin.
wankel hangi kategori?
sınıf 5 oluyorsun..
COOLFEAR
23-05-2010, 13:11
2001 - 2800 cc arası otomobiller:D iyiymiş
aman kardeşim benim bi iddaam yok eğlencesine takıldım muhabbetine hepinizi seviorum selamlarr..
aynen abı senın benım yok aramızda Allaha sukur... bırbırımızı gorelım hasret gıderım drag yapalım bol bol yeter
lısteler acıklancakmı erolum?
Kayıt listesi kayıtlar kapandığında açıklanacak. Kesinlikle süre tutacağız ondan şüpheniz olmasın.
Değişken şartlar var full elektronik bir sistem kurmaya çalışıyoruz kuramazsak yine fotoselli zaman tutulacak. Şu an için kesin olan fotoselli süre tutulacağı ;)
kayıtlarınkapanıs zamanı yarıs gunu deılmı?
Benim 1.4 Hondaların kategorisine girmem mümkün olabilirmi. ?
Mehmet Bey,
Dizel kategorisi bence boş olmaz. Olduğunu varsayalım. Sadece sizin kaydınızın olduğunu düşünürsek normal şartlarda kaydınız iptal edilip paranız geri ödenir. 1.4 litre kategorisine dizel de olsa aşırı besleme bir araç ile girmeniz çok adil olmaz kanaatindeyim.
tarantino
23-05-2010, 18:14
bu siteden varmı katılacak olan 1.4 ? rakibimizi bilelim yanı :D
senceeeee:D:D:D
ha_SaaaN
23-05-2010, 18:20
senceeeee:D:D:D
hahahaah gecerim bak senı abi :D sonra keske gelmeseydım dersn hahahah :D:D:D ne gaza geldim bee :D
tarantino
23-05-2010, 18:33
hahahaah gecerim bak senı abi :D sonra keske gelmeseydım dersn hahahah :D:D:D ne gaza geldim bee :D
araç ankarada yapılıyor inşallah yetişir maksat muhabbet
talihsizlikler peşimizi bırakmıyor hayırlısı cnm kardeşim
ha_SaaaN
23-05-2010, 18:39
araç ankarada yapılıyor inşallah yetişir maksat muhabbet
talihsizlikler peşimizi bırakmıyor hayırlısı cnm kardeşim
inşallah yetişirde aracınla gelirsin abi bende bir 1.4 de neler yapılabileceğini tanık olmus olurum görmüs olurum cok merak ediyorum senın aracının gidişini abi
tarantino
23-05-2010, 18:46
inşallah yetişirde aracınla gelirsin abi bende bir 1.4 de neler yapılabileceğini tanık olmus olurum görmüs olurum cok merak ediyorum senın aracının gidişini abi
ah bi sabredip rodaj bitirebilsek rodaj bitmeden sıkıyoruz olan oluyo zaten yetişir inşallah
ama yetişirse hardcore olur haberin olsun
ah bi sabredip rodaj bitirebilsek rodaj bitmeden sıkıyoruz olan oluyo zaten yetişir inşallah
ama yetişirse hardcore olur haberin olsun
bu sfer bekle be kanka yaziktir :D bitir rodaji gir yarişa bari emeklerine deysin :)
halil ağa teg le gelmezse bende gelmem arkadaş :D
tarantino
23-05-2010, 22:25
halil ağa teg le gelmezse bende gelmem arkadaş :D
çamursun olmmmmm
tarantino senıde mustuyuda black lıst :D üsünüzü çizdim haberınız ola
bu kayıt formunu nereye göndericez ?
ilk sayfada eklenen pdf ve diğer dosyanın içindeki bilgileri doldurduktan sonra dosyanın en altında gerekli fax ve iletişim bilgileri mevcut hilmi...:icon_tup: yinede aşağıya yazayım ben...
pdf link:
http://www.rpmraceevents.com/dokuman/RREkayitformu-06-06-2010.pdf
Fax ve iletişim:
BATI ANADOLU MOTORSPORLARI KULÜBÜ
1580 Sokak No: 1 Çınarlı-İZMİR
Bilgi: (532) 578 68 88
Faks: (232) 486 41 98
Web Sitesi: www.rpmraceevents.com e-mail: denizgumus35@gmail.com
Banka Hesap No.İş Bankası Mavişehir Şubesi ( İzmir ) 3485 0041421
ben bu formu deniz gümüşe email atsam olurmu ?
KSK-VTEC
24-05-2010, 11:16
ben bu formu deniz gümüşe email atsam olurmu ?
Olmaz yarış direktörü olarak direk bana mail atman lazım onaylarsam(ustanı ara) gelebilirsin ;)
MSN e girde ordan yollim sana bir ara
:D:D
at abi olur olur tabi sayın direktör mırın kırın etmezse :p direktör çık aradan :D
işin aslı,formun imzalanması gerektiği için fax la dedik ama özel bir durum varsa mail adresine gönderirsin yarış anı imzalarsın olmadı ;)
denizgumus35@gmail.com (msn & mail)
ben mail atıyorum yarış günü imzalarım inşallah
Kayıt formunu doldurduktan sonra denizgumus35@gmail.com a mail atabilirsiniz. Yarış günü de formu imzalamanız gerekmektedir.
Hilmi aldım senin mailini ok dir işlem ;)
İlgin için teşekkürler
Rica ederim kolay gelsin ;)
ulasoztas1
24-05-2010, 17:03
Sınıf 2 de yarışıcak arkadaşlar warmı siteden :)
Sınıf 2 de yarışıcak arkadaşlar warmı siteden :)
var var :p:icon_tup:
Kayıt formunu doldurduktan sonra denizgumus35@gmail.com a mail atabilirsiniz. Yarış günü de formu imzalamanız gerekmektedir.
Hilmi aldım senin mailini ok dir işlem ;)
kayıt formunu mail attım;)
nitrO_Oxide
25-05-2010, 10:19
Sınıf 1 için gelebiliriz bizde :)
istanbul nedir durum ?
Miniks
İsotta
Mustu
?
?
Eray Yümsel
25-05-2010, 11:00
ben yalanım yetişmiyo araç çok kastırdım ama olmadı ferro araya iş aldı hatır :)
istanbul nedir durum ?
Miniks
İsotta
Mustu
?
?
yigit-Y
dün yakışıklı ticarimi gönderdim...
dizel spec varsa katılmak isterim ;)
miniks
isotta
mustu
yiğit-y
şuanda 4 kişiyiz pm den soran arkadaşlar var ama onlarda net değil araç durumlarına göre haber verecekler
Arkadaşlar kesin kayıt geçerli olması için kayıt ücretinin yatırılmış olması gerekmektedir. Bu konuda duyarlı olacağınızı düşünüyorum. Teşekkürler.
valla arkadaşlar benim aracımda % 90 yetişmeyecek :( motor yerde şuanda
ama ben tırın parasını vereceğim ;)
eğer yarışa katılmak isteyen ama tır ücretinden ötürü gelemeyen varsa bana ulaşabilir
eğer yarışa katılmak isteyen ama tır ücretinden ötürü gelemeyen varsa bana ulaşabilir
Abi aşk budur :bravo:
bizim ep3 de yetişemiyor hard core olmaya gidicez gc8 le :D:D
ahmet3425
25-05-2010, 20:13
bizim ep3 de yetişemiyor hard core olmaya gidicez gc8 le :D:D
sanki ep3 le gitsen bisey olucak oldugun yerde sarıcan durucan:D
boylesi daha iyi en azından araban yurumedi diye gecilirsin kaldıramadın diye değil:D
boylesi daha iyi en azından araban yurumedi diye gecilirsin kaldıramadın diye değil:D
:hahaha::D:D:D
sardırmamak için birşeyler yapardık :(
dR.selim
25-05-2010, 22:51
eleme usulü olucak dimi zamanlı degil? b16 turbo 16x17:272 sınıf 5 oluyor sanırsam
zaman tutulacak ama eleme usulü olacak sanırım eski düzen
KSK-VTEC
26-05-2010, 00:19
zaman tutulacak ama eleme usulü olacak sanırım eski düzen
Gruplar eski düzen elemeler süreye göre olucak detaylı açıklamayı deniz arkadaşımız yapıcak.
Şahsi fikrimde böyle olmasından yana hem fodepar olayını ortadan kaldırmış olucaz hemde finişe atabaşı :D giren araçlarda ben geçtim sen geçtin muhabbeti olmıyacak.
Gruplar eski düzen elemeler süreye göre olucak detaylı açıklamayı deniz arkadaşımız yapıcak.
Şahsi fikrimde böyle olmasından yana hem fodepar olayını ortadan kaldırmış olucaz hemde finişe atabaşı :D giren araçlarda ben geçtim sen geçtin muhabbeti olmıyacak.
evet benim düşüncemde buyduda ifade edemedim :D
evet benim düşüncemde buyduda ifade edemedim :D
birçok kişinin istediği bu zaten ama ifade etmesi biraz sıkıntı oluyor sanırım :)
inş en doğru ve güzel şekilde zamanları alıcaz ;)
Ahmetfikri
26-05-2010, 10:23
dragda şansımız hiç yok gibi
rpm eventsden time trialda bekliyoruz ilerleyen dönemlerde :)
fiko neden şansın olmasın yau :)))
baksana senin katagorin vti gti sınıfından ayrı daha ne olsun ;)
Sınıf 1 -> 0 - 1400 cc- ye kadar otomobiller
Sınıf 2 -> 1401 - 1600 cc arası otomobiller
Sınıf 3 -> 1401 - 1600 cc arası GTI, VTS, VTI,GSI
Sınıf 4 -> 1601 - 2000 cc arası otomobiller
Sınıf 5 -> 2001 - 2800 cc arası otomobiller
Sınıf 6 -> 2801 cc ve üzeri otomobiller
Sınıf 7 -> 4X4 ve Noslu
Sınıf 8 -> Dizel
miss gibi vti gti vts sınıfından ayrı işte ben olsam girerim :D dizelemi girsem acaba ben :D
Ahmetfikri
26-05-2010, 11:14
obaa ben fark etmedim onu yaw
şeytan fena dürtüyooo
1,9 stroker atmos. vti sınıf 3e giriyor dimi?
Ahmetfikri
26-05-2010, 11:31
sınıf4 oluyor listeye göre
sınıf 4 oluyor katagorin.. miss gibide katagori k20 lerle kalkarsın :)
miss gibi vti gti vts sınıfından ayrı işte ben olsam girerim :D dizelemi girsem acaba ben :D
valla kaan 4 ü gecesi alanyaya geçicem okul bitio bu dönemlik, rahatlıcam ama 6 sına keşke gelebilsem , gelebilceğimi bilsem ben bile girerim :)
en fazla lastik bitiririz, ama o heyecanı yaşamak yeter böyle bi organizasyonda :)
ulasoztas1
26-05-2010, 12:02
Deniz kardeşim parayı yatırdım formu mail attım;)
Evet arkadaşlar yok mu istanbuldan izmire gidecek yarışacak bakın Tırda 1 araçlık yer boş gidiş geliş 300 TL bedaveeeee
Mehmet Gazihan
26-05-2010, 14:17
Bana bi kategori uyduralım beyler..Orda sıkıntı olmasın..
1.9 TDI Polo 230 Hp 14.5 saniye civarı..
tutupda 1.3 1.5 dizellerle kaldırmayın beni orda
forumdan katılacak arkadaşlara şimdiden başarılar :)
ahmet3425
26-05-2010, 14:57
Bana bi kategori uyduralım beyler..Orda sıkıntı olmasın..
1.9 TDI Polo 230 Hp 14.5 saniye civarı..
tutupda 1.3 1.5 dizellerle kaldırmayın beni orda
tamam iste dizel sınıfı 1. olur gelirsin temiz is:D
Mehmet Gazihan
26-05-2010, 15:32
tamam iste dizel sınıfı 1. olur gelirsin temiz is:D
benim yarıs anlayısım bu deil..
kendimi geliştirebilmem için kendimden zorlu rakiplerle yarışmam gerekmezmi ?
yaw bro daha nasıl geliştirecen kendini dizel arabadan 230 hp bilmemkaçyüz tork çıkartmışsın :D
mustu arabaları tırda gönderiyoruzda biz neyle gidicez ? varmı bi plan, ben ona göre atlıcam ucağa gidicem izmire ordan geçicem özele gel yada ara beni :D
kankacım arabalarını tıra atan ve giden düşünsün :hehe:
valla benim arabam yok artık moruk yayanım ;) ve kendimde gidemeyecem sanırım :(
ama tırın parasını ödüyorum ;)
Hani nerde istanbuldaki dragcılar
Konyaya 8 araba cıkmıştı şimdi 3 arabayız
böle güsel bir organizasyonu desteklmicez de neyi desteklicez
sonra Türkiyede dragı bitirdiler diyenler nerdeler
lafa gelince 10 bin kişi icraaa gelince toplasan 50 kişi
alım satım yenı plaka ıslerını bıtırırsem ben yarısmak ıcın gelıcem kısmetse
Hani nerde istanbuldaki dragcılar
Konyaya 8 araba cıkmıştı şimdi 3 arabayız
böle güsel bir organizasyonu desteklmicez de neyi desteklicez
sonra Türkiyede dragı bitirdiler diyenler nerdeler
lafa gelince 10 bin kişi icraaa gelince toplasan 50 kişi
aynen kankacım daha böyle bir işe girişmem zaten 2 seferdir kısmetsizlikler peşimizi bırakmadı
fena hevesliydim ama hevesimde kursağımda kaldım :(
ya burdan izmire gidiş geliş 300 lira tır bedava giden adam yok
aynen kankacım daha böyle bir işe girişmem zaten 2 seferdir kısmetsizlikler peşimizi bırakmadı
fena hevesliydim ama hevesimde kursağımda kaldım :(
ya burdan izmire gidiş geliş 300 lira tır bedava giden adam yok
Arkadaşlar geçmek geçilmek önemli değil,o heyecanı,o atmosferi tatmak bile yeterli;)mustuda biliyor stoca yakın aracımla girecem egzantrik, lex vs yok.maksat arkadaşları görmek ,eğlenmek.k20 ler vs varken hiç şansım yok zaten;),yinede gidiyorum;)bu kadar üyeyiz 1 kişi yokmu su tıra;)
dedıgım gıbı ıslerı halledersem gelıcem bende ama tıra yuklemeyı dusunmuyorum yuruterek gelıcem
ulasoztas1
26-05-2010, 17:08
Bende katılıcam benim düldülle ama kendim gidicem tırı düşünmüyorum...
eveeeeeeeetttttttttttttt vize tamam allahtan bir mani gelmezse 07 lb 726 akhisarda da yarışacak :)))))) inş. yolda sokakta bir mani gelmez pazar ordayız antalya ekibi olarak.
kuzen gidiyoz mu haber ver bende ona göre cumartesiden ant yaya geleyim savaş abi falan gelcek sen naptın hazır mı araba ? akşam ararım
gokhan035
26-05-2010, 17:28
+20 Honda ordayız, bugün kaçmaz millet uyanın uykudan :) kalite org. görmek isteyenler, drag yarışları olsun özledik diyenler hepinizi akhisara bekliyoruz ;)
çok uzak ya, mecbur konya ya da ankara bekliycez
Biz kesin 1 araba ile yarışlara girecez ama 2 araba daha war bakalım inşallah yetişirde onlarda 3 araba girmiş oluruz :D
Biz kesin 1 araba ile yarışlara girecez ama 2 araba daha war bakalım inşallah yetişirde onlarda 3 araba girmiş oluruz :D
çuff sahnelerde mi?
işte ona bakıyoz ayarlarına kanka yarışa gircek araba o deil :D
kellepaca
26-05-2010, 20:27
çok uzak ya, mecbur konya ya da ankara bekliycez
İstanbula gidip tıra katılsana sen de.
İstanbuldan gidicek arkadaşlar çok küçük hesablar yapmayın
300 tl ye mümkünatı yok manisaya aracınızı yürüterek götüremessiniz
en kötü 60 tl iki sefer feribot parası vericeksiniz 120 tl
180 tl yakıtla hangi arac 650 km yol gidicek ?
he feribot parası vermicem körfezide dolaşıcam diyorsanız
300 tl ya 950 km yolu nasıl yapıcaksınız ?
akıl mantık alıyormu
hem arabanızı yormayın o sıcakta hem alt takımınızı dragdan önce son kontrollerini yapın işinizi şansa bırakıp tehlikeye atmayın
bütün kontrolleri bitirin subap ayarlarınızı yaptırın yolda ne onlar gevşesin sıkılaşsın
ne keseniz zarar görsün
ne ön takımınızda bir arıza yaşayın
drag jant lastiginizide gerekirse üstüne takın orda kriko bicon anahtarı vs vs ugraşmayın tırdan indirin gazlyın tıra yükleyin geri gelsin
bundan daha rahat başka bir seçenek olabilirmi ?
+ polislik olayıda göz önünde bulundurun kemeri,radarı,egzozu canınız sıkılmasın..:)
minikslerin yazdıklarını göz önüne alrak bende tır demiştim zaten kafam rahat şuan...
Mehmet Gazihan
27-05-2010, 10:35
yolda chiplencek arabalar olmasa bende tıra atar gonderirdim..Kafam rahat olurdu..
mehmet sen dizelsin zaten senin acından sorun olmaz
şimdi arkadaşlar cumartesi günü antreman falan olacak mı ? şunun net bilgisini verin bişi kalmadı şurda tıra bildireyim bende
Ankaradan çekici kaldıran varmı acaba?
at boşa gel istanbula bin burdan :D
:D:D:D bu da güzeldi
koskoca istanbulda araç yok işin enteresan tarafı benim subaruya müşteri çıktı typer da ameliyatta bakalım nasıl olucak :D:D
huahuahua moruk parayı aldım istersen gelme :D :D :D
huahuahua moruk parayı aldım istersen gelme :D :D :D
arabalar olmazsa tıra ben binerim olmazmı yaya spec :D:D:D:D
şimdi arkadaşlar cumartesi günü antreman falan olacak mı ? şunun net bilgisini verin bişi kalmadı şurda tıra bildireyim bende
c.tesi yapılması planlanan antreman için belediye ile gerekli görüşme yarın öğleden sonra yapılacak arkadaşlar...sonucuda karabaşkan ( barış ) yazar ztn buraya..deniz şu an ist da,formülada görevli 2-3 gün yoğun olabilir ;)
ya bide drag pisti için para toplayalım diyoruz minik kankalarım bizden bi skim olmaz bi yar. altınada yatamayız :(
ya bide drag pisti için para toplayalım diyoruz minik kankalarım bizden bi skim olmaz bi yar. altınada yatamayız :(
bence projeler yetişmedi bu sene ;)
ondan talep yok fazla...
Valla yol gözümde büyüyor :) tır kalksa veririm tıra, yata yata geliriz.
:heyoo:
O TARİHE KADAR KAYDINI YAPAN VE KAYIT ÜCRETİNİ YATIRAN ARKADAŞLAR, CUMARTESİ GÜNÜ ANTRENMAN YAPABİLİCEKLER! :icon_tup::icon_tup::icon_tup: :p
simdi 5 araçlık tırda 2 araçmıyız:(.
2000 cc grubuna katılan kimler var???
bende varım
standart arabaylamı katılalım illa anlamadımki:)
standart arabaylamı katılalım illa anlamadımki:)
maksat zevk almak değilmi :D
öyle tabi sponsor bulursam gelicem :D
bence millet geçilip rezil olurum korkusuyla katılmıyor
ha_SaaaN
27-05-2010, 17:28
hazırlıklarda basladı yavastan cok kaliteli bir orginizasyon olucak cok
öyle tabi sponsor bulursam gelicem :D
bence millet geçilip rezil olurum korkusuyla katılmıyor
işte benim öyle bir derdim yok :D:D:D
[QUOTE=Emre-G;1431165]öyle tabi sponsor bulursam gelicem :D
bence millet geçilip rezil olurum korkusuyla katılmıyor[/QUOTE
sponsoru ayarla gel sende.senle 3-4 gsi olacaz gibi.valla geçileceğimi bile bile gidiyorum,sonuçta typerı geçemeyeceğimi çok iyi biliyorum.rezil olunacak bi durumda yok;) ama o atmosferi o heyecanı yaşamak güzel:icon_tup:.
dene bi:D
biz büyük ihtimalle ( son 2 gün kala netleşecek yazarım ) cumartesi gündüzden akhisarda pistde olacagız gerekli olan son çalışmaları yaptıkdan sonra gece mangal + rakı partisi:D için kendimizi hazırlayacagız gelmek isteyen arkadaşlara duyurulur..:) etini -balıgını vs.. alan gelsin
abim şuan araç olarak
miniks
sen
yiğit-y
ve benim aracım olmadığı için benim yerime gelecek bir arkadaş var yani 4 araç
1 Araçlık yer var tırda arkadaşlarrrrrr
bende varım
wuwuwww draga giriyomsn:)orçun gelen tüm typeRlala sıkarsın artık drag hariç rolling falan bi yaslasınlar sanada ayıl öle m3-m5 videosu koymakla olmuyo:D
abim şuan araç olarak
miniks
sen
yiğit-y
ve benim aracım olmadığı için benim yerime gelecek bir arkadaş var yani 4 araç
1 Araçlık yer var tırda arkadaşlarrrrrr
o boşluk da inşallah çooook güsel bir araç ile doldurulcak Râbbim nasip ederse
biz büyük ihtimalle ( son 2 gün kala netleşecek yazarım ) cumartesi gündüzden akhisarda pistde olacagız gerekli olan son çalışmaları yaptıkdan sonra gece mangal + rakı partisi:D için kendimizi hazırlayacagız gelmek isteyen arkadaşlara duyurulur..:) etini -balıgını vs.. alan gelsin
nerde olucak bu parti kanka:D
bende varım
aman tanrımmmm :) :icon_tup:
nerde olucak bu parti kanka:D
kanka izmire in beni ara sen yeterli ;)
kanka izmire in beni ara sen yeterli ;)
muştuyu alıp gelirim buyuk ihtimal kanka :)
O izin alıp gelemez be bro :D
Erol izmir için bi kasıyorum kanka sorma bu kadar kassam zamanında şimdi Beyin cerrahı olurdum.
Egzantrikler geldi subapları almaya gideceğim şimdi rektifiyeci inşallah subapları beğenirde salı çarşamba veya perşembe marş basarız.
nasip kısmet tayfun inş. biter arac işinde görüşürüs 1 yıl sonra
O izin alıp gelemez be bro :D
ben alır gelirim hatunumu kımseye bırakmam :hehe:
ben alır gelirim hatunumu kımseye bırakmam :hehe:
:D:D:D:D:D
bu arada yarışa giricem bende ama aks sorunum var uzun aks tık tık vuruyor devamlı büyük ihtimalle yarışda bırakacak kendini yaa :D
Hiçbişey olmaz kanka 1 2 3 0.5 lemi kalkacaksın
yok kanka bende aem truboost var evc olsa giderken ayarlaması çok kolay aem in öle deil..
ben direk 1,3 barda allah ne verdi ise:D
Kayıtlar
Kayıtların Açılması: 22 Mayıs 2010 Cuma Saat: 09:00
Kayıtların Kapanması: 06 Haziran 2010 Pazar Saat : 10:00
Ön Kayıt İçin Hesap No: Deniz GÜMÜŞ - İş Bankası - 3485 0041421
Kayıt Formu (DOC) (http://www.rpmraceevents.com/dokuman/RREkayitformu-06-06-2010.DOC) | Kayıt Formu (PDF) (http://www.rpmraceevents.com/dokuman/RREkayitformu-06-06-2010.pdf)
Kayıt formunu doldurduktan sonra, kayıt formunda belirtilen fax numarasına gönderiniz.
Kayıt formunda LİSANS NO kısmını boş bırakınız. (TOSFED tarafından verilen Profesyonel lisansınız 2010 yılı içerisinde geçerli ise, size ait olan lisansın numarasını yazınız.)
Kayıt ücretini yukarıda yazılı hesaba yatırırken açıklama kısmına muhakkak Yarışa katılacak olan kişinin ADINI ve SOYADINI yazınız.
Kayıtlar 60 araç ile sınırlıdır.
KAYITLARIMIZI SON GÜNE BIRAKMADAN YAPARSAK ORADAKİ KARGAŞALIGA SON VERMİŞ OLURUZ.
Padok alanını cok iyi düzenleyin lütfen güvenlik hat safhada olursa sevinirim
alana 1 sürücü 1 tekniker girerse ve kimsenin (eşleri) hariç dostu vs vs içri alınmazsa gereksiz kalabalık olmassa cok iyi olur
herkesde bunu bilerek oraya gelirse de sorun çıkmaz
hilmi cumartesi beraber orda deilmiyiz ?
Padok alanını cok iyi düzenleyin lütfen güvenlik hat safhada olursa sevinirim
alana 1 sürücü 1 tekniker girerse ve kimsenin (eşleri) hariç dostu vs vs içri alınmazsa gereksiz kalabalık olmassa cok iyi olur
herkesde bunu bilerek oraya gelirse de sorun çıkmaz
o konuda çok titiziz Hilmi...
Akhisar'dan memnun ayrılmanız için özveriyle çalışıyoruz...
o boşluk da inşallah çooook güsel bir araç ile doldurulcak Râbbim nasip ederse
HIMMMMMMM.... güzel kokular alıyorum yine :)))))))))))
şu anda katılım nasıl ? Kütahya'dan o kadar yolu gelipte hayal kırıklığı yaşamayalım :)
dR.selim
28-05-2010, 18:11
yoksa AB sanırım turbo galiba vtec racecar mı geliyore acaba mı ;)
allah nasip kısmet ederse grup 5 2tane araba sokuyoruz hazırlandı tamamdır arkadaşlar :Dsıra 3.arabada parçalar gelsede bitirsek bu arabayıda nasip kısmet olursa
:D
yoksa AB sanırım turbo galiba vtec racecar mı geliyore acaba mı ;)
işte ozaman böle çift kaymaklı ekmek kadayıfı gibi olur drag :D :D
Selim tırda boş yerimiz var gelicekmisin ona göre ayarla kendini
yorma arabayı oraya kadar
timing ve subap ayarları yaptır sonra ayarı yaptır özgüne
ertesi gün tekrar bir subap ayarı sonra hiç vtec acmadan dogru tıra yükle mis gibin
Arkadaşlar kusura bakmayın yazamadım uzun süre Formula 1 de görevli olduğum için yoğun bir hafta. Yarış ile ilgili bilgilere gelince;
- 05 Haziran Cumartesi antreman için açıktır. Antreman ücreti 50.-TL'dir. Yarışa kaydını yaptırmayan yarışçılar antreman yapamazlar. Antremanlar 15:00-19:00 saatleri arasında sınırsız yapılacaktır. Kalkışlar tek araç olarak yapılacaktır.
- Süre ölçüm işine gelince, süre fotoselden geçince başlayacak. Zamanı düşük olan yarışı kazanmış sayılacak. Start noktasında kimin kazandığı, süreleri ile birlikte anında görülebilecek.
- Kayıtlar 60 araç ile sınırlı olduğu için kayıtlarınızı biran önce yaptırmanız menfaatinize olacaktır. Kesinlikle 60 araçtan fazla kayıt alınmayacaktır.
Teşekkürler. ;)
Ben birşeyi anlamadım
şimdi farzedelim kalktık
ben rakibimden gec kalktım ama ondan daha iyi derece yaptım
onu elemiş mi oluyorum ?
olurmu öle şey yaaaa
kim daha iyi süre yaparsa o önde bitiricek diye bişi yokki
Ben birşeyi anlamadım
şimdi farzedelim kalktık
onu elemiş mi oluyorum ?
olurmu öle şey yaaaa
Kimin süresi önce durursa o kazanır. yani bi ışık konulur çizgiyi ilk geçeni gösterir bu şekilde.
Kimin süresi önce durursa o kazanır. yani bi ışık konulur çizgiyi ilk geçeni gösterir bu şekilde.
Yav arkadaşım bak sen herşeyi ne kadar çok biliosun şu huyundan bir vazgeç Allah aşkına
bak deniz ne yazmış bir dikkatlice oku bakalım
bunu bütün forum okusa
benim dedigimi anlar senin dediginin ne alakası var
ben deniz beye soru soruyorum sen bana iş öğretiosun
hayatında kaç sefer drag yarışına girdinde bana öğretiyorsun anlamış degilim
İyi de bende sana katılıyorum aksi bişey söylemedim ki. Doğru olan o değil mi?
İkincisi benim de merak ettiğim bi konu için yazdım.
Yazdıgın cümleyi bir baştan gözden geçir
kullandıgın kelimeler anlatmak sitedigin şeyi anlatmıyorum
sondaki " bu şekilde " lafın bana öğretiyorsun anlamına gelir
neyse ben bir soru sormuşum sen onu alıntı yapıp bişi yazman gerekmez kendi fikrini belirt
Yazdıgın cümleyi bir baştan gözden geçir
kullandıgın kelimeler anlatmak sitedigin şeyi anlatmıyorum
sondaki " bu şekilde " lafın bana öğretiyorsun anlamına gelir
neyse ben bir soru sormuşum sen onu alıntı yapıp bişi yazman gerekmez kendi fikrini belirt
Haklısın . Amacım bişey öğretmek değil tabi ki.
ha_SaaaN
29-05-2010, 07:46
Ben birşeyi anlamadım
şimdi farzedelim kalktık
onu elemiş mi oluyorum ?
olurmu öle şey yaaaa
abi bende senın yazdığından birsey anlamadım sen rakıbınden gec kalktın diyelim zaten kalkarkalkmaz süren baslıyor. Rakıbınden daha ii saniye yapman için genede onu gecmen gerekmezmı yoksa benmı yanlıs düüşünüyorum
ulasoztas1
29-05-2010, 08:03
abi bende senın yazdığından birsey anlamadım sen rakıbınden gec kalktın diyelim zaten kalkarkalkmaz süren baslıyor. Rakıbınden daha ii saniye yapman için genede onu gecmen gerekmezmı yoksa benmı yanlıs düüşünüyorum
Miniks'in dediği fotoselden geçincemi süreler başlicak? yoksa startla mı? eğer startla başlamazsa kinim önce kalktığından çok kimin daha iyi süre yaptığı öneme binicek...bende böyle anladım:)
ha_SaaaN
29-05-2010, 08:10
anlıyorum şimdi ama benımde bu işi orgazıde eden abilerimin arkadaslarıımın tamamını tanıyorum coğunla konustuğumuz zaman eskı sıstem denılmısdı tamam süre tutulur ama tutulan sure zamanınızı öğrenmıs olursunuz ben gecen galip die biliyorum genede organızayonu yapanlar tam bilgi verirler bu konuda
Dino R ın yazdıgı cümleyi tekrar tekrar okuyun dikkatlice
hasan ayrıca starttan arac kalktıgı anda süresi başlıcak tır cünkü her iki arac ta aynı anda imknı yok kalkamaz
biri her türlü daha iyi kalkıcaktır daha önce kaldırcaktır
iki aracın da süresü ayrı ayrı tutulur
ben 5 saniye sonra bile kalksam benim sürem ozaman başlıcak eee arabam daha hızlı ise daha iyi süre yapıcam ama oteki aracın gerisinde finişten gecicem
şimdi anladınmı benim ne demek istedigimi
ha_SaaaN
29-05-2010, 08:20
tamam abi anladım şimdi teşekkürler acıklaman için :icon_tup:
Bu kural daha öncede tartışıldı. Drag bir spor olduğu için refleks süresi işin içinde olmalıdır, yeşil yandımı süre başlar, çizgiyi ilk geçen turu alır. Ama diğer türlü, yeşil yansın, geç kaldır, makina iyi ise adamı ele, bu bence yanlış. Ozaman adam fodepar yapmayım diye salsın kendini yeşili tam görünce kalksın. Benim drag sporu anlayışım bu şekildedir.
kara_baskan
29-05-2010, 08:55
Ben birşeyi anlamadım
şimdi farzedelim kalktık
onu elemiş mi oluyorum ?
olurmu öle şey yaaaa
Şimdi hilmi olay gayet net. Fakat deniz ufak ve önemli bir detayı atlamış. Işıkların tamamlanmasının ardından 1 saniye içinde kalkılması gerekiyor. Aksi taktirde fodepar yapmış sayılıyor. Yani rakibim kalksın yürüsün. ben 5 saniye sonra kafama göre gidiyim diye bir olay yok.
Senin anladığın doğru. Tek eksik denizin 1 saniye olayını yazmaması. Ben tekrar kısa şekilde özet geçiyim
- Zaman ölçümü ışıklar sönünce değil, fotoselden geçince başlıcak.
- Işıklar söndükten sonra 1 saniye içinde kalkış yapılmazsa fodepar oluyor.
- Finishten ilk geçen değil, daha iyi süre yapan birinci oluyor.
- 2 Araç arasındaki süre ölçümleri, başka bir araç ile yapılan yarışlarda geçerli olmuyor. Yapılan süre o tur ve kategoride kalıyor. (Ör: 2. kategoride X ve Y aracı kalktı. X aracı 3 saniye, Y aracı 4 saniye süre yaptı. Y aracı elendi. X aracı bir üste çıktı. X aracı ile Z aracı kalktı. X aracı 4 Saniye, Z aracı 3.1 Saniye yaptı. X aracı ben 3 saniye yaptım derecem daha iyi ben birinci oldum vs.. hakkına sahip değildir.)
yani arkadaşlar herkes ışık sönünce kalkıcak. O etapta En iyi süre yapan kazanıcak.
-
ulasoztas1
29-05-2010, 09:05
Bu kural daha öncede tartışıldı. Drag bir spor olduğu için refleks süresi işin içinde olmalıdır, yeşil yandımı süre başlar, çizgiyi ilk geçen turu alır. Ama diğer türlü, yeşil yansın, geç kaldır, makina iyi ise adamı ele, bu bence yanlış. Ozaman adam fodepar yapmayım diye salsın kendini yeşili tam görünce kalksın. Benim drag sporu anlayışım bu şekildedir.
Sonuna kadar katılıyorum start verildikten sonra iki taraf içinde sürenin başlaması gerekiyor.
Şimdi hilmi olay gayet net. Fakat deniz ufak ve önemli bir detayı atlamış. Işıkların tamamlanmasının ardından 1 saniye içinde kalkılması gerekiyor. Aksi taktirde fodepar yapmış sayılıyor. Yani rakibim kalksın yürüsün. ben 5 saniye sonra kafama göre gidiyim diye bir olay yok.
Senin anladığın doğru. Tek eksik denizin 1 saniye olayını yazmaması. Ben tekrar kısa şekilde özet geçiyim
- 2 Araç arasındaki süre ölçümleri, başka bir araç ile yapılan yarışlarda geçerli olmuyor. Yapılan süre o tur ve kategoride kalıyor. (Ör: 2. kategoride X ve Y aracı kalktı. X aracı 3 saniye, Y aracı 4 saniye süre yaptı. Y aracı elendi. X aracı bir üste çıktı. X aracı ile Z aracı kalktı. X aracı 4 Saniye, Z aracı 3.1 Saniye yaptı. X aracı ben 3 saniye yaptım derecem daha iyi ben birinci oldum vs.. hakkına sahip değildir.)
yani arkadaşlar herkes ışık sönünce kalkıcak. O etapta En iyi süre yapan kazanıcak.
-
Böyle bir uygulama olmaz. finiş çizgisini ilk geçen araç kazanır onun düzeneğini ayarlamanız lazım.
Dino R ın yazdıgı cümleyi tekrar tekrar okuyun dikkatlice
hasan ayrıca starttan arac kalktıgı anda süresi başlıcak tır cünkü her iki arac ta aynı anda imknı yok kalkamaz
biri her türlü daha iyi kalkıcaktır daha önce kaldırcaktır
iki aracın da süresü ayrı ayrı tutulur
ben 5 saniye sonra bile kalksam benim sürem ozaman başlıcak eee arabam daha hızlı ise daha iyi süre yapıcam ama oteki aracın gerisinde finişten gecicem
şimdi anladınmı benim ne demek istedigimi
Haksızlık olmasın diyorsun yani abi sen ?
ha_SaaaN
29-05-2010, 09:20
Böyle bir uygulama olmaz. finiş çizgisini ilk geçen araç kazanır onun düzeneğini ayarlamanız lazım.
kesinlikle katılıyorum :icon_tup:
-
Ozaman
bu iş yaş ben size baştan söliim
Msky - BTU kalkışını seyrettinizmi
ne 1 saniyesi
arada saliseler ile yarış kazanıldı
misal ben rakibimden 2 salise geç kalktım finişte de 2 nci oldum ama arabam daha iyi oldugundan 1 salise daha iyi süre yaptım
beni gecen arac cok daha iyi bir pilotaj sergileyip pilotajı ile birinciligi hak ediyorken
neden elensin ?
Haksızlık olmasın diyorsun yani abi sen ?
Haksızlık olur tabikide Drag yarışı tamamen pilotajdır pilotajı iyi olan güçsüz arac güçlü aracı bile gecebilir
USA de izleyin saliseler boy ve boylar olarak yansır aradaki farka
ha_SaaaN
29-05-2010, 09:28
olursa pınarbasında nasıl olduysa ole olsun bu yarısta ben gectıysem ben kazanıyım rakıp ım gectıyse o kazansın bence işin en zevklı tarafı o bizi sanıyelerle sanıselerle ugrastırmayın nasıl kategorıler eskı sıstem ben bu yarısında eskı sıstem olması taraftarıyım ...
ulasoztas1
29-05-2010, 09:29
Ozaman
bu iş yaş ben size baştan söliim
Msky - BTU kalkışını seyrettinizmi
ne 1 saniyesi
arada saliseler ile yarış kazanıldı
misal ben rakibimden 2 salise geç kalktım finişte de 2 nci oldum ama arabam daha iyi oldugundan 1 salise daha iyi süre yaptım
beni gecen arac cok daha iyi bir pilotaj sergileyip pilotajı ile birinciligi hak ediyorken
neden elensin ?
aynan öyle kalkıış marifet işidir pilotajı iyi olan avantajlı olmalıdır arabası iyi olan değil.
Bu konunun tekrar gözden geçirilmesi lazım ve karara bağlanması...
kara_baskan
29-05-2010, 09:32
Zaten senelerden beri böyle oluyor. Birazda farklılık olsun. Amerika, İngiltere, Almanyada tüm sonuçlar zamanlamaya göre. Keşke bizim yarışçılarımızda sıcak baksa kategorileride zamana göre belirlesek. Ama kabullenilmiyo işte. Direk olarak finisten geçen kazansın, 30 yıl önce geliiştirilmiş bir sistem istiyorlar. Elimizde imkan var, saniyenin 1000 de biri ölçüm yapan bir cihazla aracın gerçek 1/4 mil değeri ölçülcek. Ayrıca genel olarak zaman istendi forumlarda, maillerde ve gelen telefonlarda.
Biraz önünüzü görün arkadaşlar. Bir araya gelinse Türkiyede draglar şöyle kötü böyle kötü, USA de şöyle oluyo, orda böyle oluyo, bizim abecilerin yaptıkları sistemlere bak diye b*k atarsınız. İzmirde 10 küsur senedir drag yapılıyo, 1 kere seeding denendi millet ayağa kalktı noluyo diye. Bu yarışı sırf genel olarak kategori sistemine alışılmış olduğu için kategorili yaptık.
ben oraya fotosel yerine iki tane hakem koysam. bayrak sallasa. Göz yanılması olabilir. sözüm meclisten dışarı çirkef bir yarışçı ben birinciyim o ikinci oldu, arkadaşım finishi gördü, önce benim arabam geçti tartışması yapılmayacak. Sistem ne derse o. saniyenin 1000 de biri gibi süper bir hassasiyet ile ölçüm yapılıyor. yanılma payı yok.
Bu sistem hem bizler için, hem siz yarışçacak olan arkadaşlar içinde kolay, sorunsuz ve net ölçümler olucak.
0-402 metreyi kaç saniyede geçtiğinizi net olarak öğrenmek istemezmisiniz??? 5 sene önce isteniyordu. çünkü böyle bir sistem yoktu.
Yarışla ilgili her detay için muazzam seviyelerde kafa patlatıyoruz. Size en güzelini, en problemsiz olanı elimizden geldiğince sunmaya çalışıyoruz.
Zaten senelerden beri böyle oluyor. Birazda farklılık olsun. Amerika, İngiltere, Almanyada tüm sonuçlar zamanlamaya göre. Keşke bizim yarışçılarımızda sıcak baksa kategorileride zamana göre belirlesek. Ama kabullenilmiyo işte. Direk olarak finisten geçen kazansın, 30 yıl önce geliiştirilmiş bir sistem istiyorlar. Elimizde imkan var, saniyenin 1000 de biri ölçüm yapan bir cihazla aracın gerçek 1/4 mil değeri ölçülcek. Ayrıca genel olarak zaman istendi forumlarda, maillerde ve gelen telefonlarda.
Biraz önünüzü görün arkadaşlar. Bir araya gelinse Türkiyede draglar şöyle kötü böyle kötü, USA de şöyle oluyo, orda böyle oluyo, bizim abecilerin yaptıkları sistemlere bak diye b*k atarsınız. İzmirde 10 küsur senedir drag yapılıyo, 1 kere seeding denendi millet ayağa kalktı noluyo diye. Bu yarışı sırf genel olarak kategori sistemine alışılmış olduğu için kategorili yaptık.
ben oraya fotosel yerine iki tane hakem koysam. bayrak sallasa. Göz yanılması olabilir. sözüm meclisten dışarı çirkef bir yarışçı ben birinciyim o ikinci oldu, arkadaşım finishi gördü, önce benim arabam geçti tartışması yapılmayacak. Sistem ne derse o. saniyenin 1000 de biri gibi süper bir hassasiyet ile ölçüm yapılıyor. yanılma payı yok.
Bu sistem hem bizler için, hem siz yarışçacak olan arkadaşlar içinde kolay, sorunsuz ve net ölçümler olucak.
0-402 metreyi kaç saniyede geçtiğinizi net olarak öğrenmek istemezmisiniz??? 5 sene önce isteniyordu. çünkü böyle bir sistem yoktu.
Yarışla ilgili her detay için muazzam seviyelerde kafa patlatıyoruz. Size en güzelini, en problemsiz olanı elimizden geldiğince sunmaya çalışıyoruz.
Burada bir yanlış anlaşılma var. Öncelikle drag yarışlarında kazanan araç çizgiyi önce geçen araçtır. buna ek olarak elapsed time ölçülür yani tabeleda gördüğümüz süreler. elapsed time aracın çizgiyi geçmesi ile başlar 400 metreyi tamamlaması ile sona erer. yarışın sonucunu etkilemez kesinlikle.
eski sistem yada yeni sistem diye birşey sözkonusu değil. sizin et zamanını ölçmenin yanında bir de çizgiyi ilk geçen kişiyi belirleyen bir sistem kurmanız lazım.
bu arada sürekli tepki çekiyorum ama söyleyeyim. konyadaki sistem de yanlış bir sistem. oradaki süreler total time dediğimiz toplam zaman yani yeşil ışıkla birlikte başlıyor. doğru sistemde ise yeşil ışık yandıktan sonra sürücü geç kalkmakta serbesttir ve aracı kaldırdığı zaman süresi başlar.
Kara başkan
400 metre süre ölçülmesini ben herkesden fazla istiyorum
ama 400 metre süre nin ölçülmesi farklı bişi
daha i derece yapanın kazanması farklı bişi
USA de böle bir uygulama yok yanlız iyi derece yapan degil önde bitiren kazanır ve USA sadece tek kalkış yapılır iki arac 1 sefer kalkar kim gecerse o bir üste cıkar
ordaki süre gösteren tabela sadece aracın derecesini bilmesi içindir
Akhisarda 400 metre derecelerimizi dogru ögrenelim herkes bunu istiyor zaten
ama finişi önde gecen kazansın zamanı iyi olan degil
fotosel tarzı yokmu cızgıyı gecınce admın sanıyesı durur ve panoda yansır
bu arada sürekli tepki çekiyorum ama söyleyeyim. konyadaki sistem de yanlış bir sistem. oradaki süreler total time dediğimiz toplam zaman yani yeşil ışıkla birlikte başlıyor. doğru sistemde ise yeşil ışık yandıktan sonra sürücü geç kalkmakta serbesttir ve aracı kaldırdığı zaman süresi başlar.
bu bahsettigin sistem ralli start larında da var ve basit bir sistem aracın önünden gectigi ilk anda başlıyor sayaç basit bir olay ama pahalı cihaz
kara_baskan
29-05-2010, 09:49
Burada bir yanlış anlaşılma var. Öncelikle drag yarışlarında kazanan araç çizgiyi önce geçen araçtır. buna ek olarak elapsed time ölçülür yani tabeleda gördüğümüz süreler. elapsed time aracın çizgiyi geçmesi ile başlar 400 metreyi tamamlaması ile sona erer. yarışın sonucunu etkilemez kesinlikle.
eski sistem yada yeni sistem diye birşey sözkonusu değil. sizin et zamanını ölçmenin yanında bir de çizgiyi ilk geçen kişiyi belirleyen bir sistem kurmanız lazım.
Alttaki yazılar TOSFEDin Otodrag talimnamesinden kopyalanmıştır.
http://www.tosfed.org.tr/kitaplar/13_otodrag-18012010.pdf
....
Brifingden hemen sonra, ikili veya tek başına
kalkışlar vasıtasıyla, yarışmacıların en fazla iki
adet 0-402 mt zamanı alınacak ve bu zamanlardan
en iyi olanı dikkate alınarak girmek istenen
sınıfın sınırları kontrol edilecektir.
....
Yarışmalar, her eşleşmede yapılan üç kalkıştan ikisinin
kazanılması esasına ve yukarıda anlatılan eşleşme
sistemine göre elemeli bir şekilde yapılacaktır.
Kalkışlarda derecelerin zaman tutularak belirlenmesi
esastır. Bu işlem elektronik sistemle yapılacak,
herhangi bir nedenle sistemin bozulması halinde her
araç için üç adet olmak kaydıyla kronometre ile yapılacaktır.
------------------
biz bunun sıralama şeklini zamanlama ile değil kategori ile yaptık. tek fark bu. doğru sistem dersen bizimkisi doğru, alışılmış sistem dersen bizimkisi yanlış.
bu bahsettigin sistem ralli start larında da var ve basit bir sistem aracın önünden gectigi ilk anda başlıyor sayaç basit bir olay ama pahalı cihaz
spor akademısı sınavlarında kullanırlar startta elı değdiği anda fotosel baslar fınıshtede gecınce hemen durur bulunabılrı aslında
aynen. bi kablonun üzerinden geçtikleri zaman başlıyor. amerikadada böyle sistemler vardı sanırım.
....
....
------------------
biz bunun sıralama şeklini zamanlama ile değil kategori ile yaptık. tek fark bu. doğru sistem dersen bizimkisi doğru, alışılmış sistem dersen bizimkisi yanlış.
İşleyişi biliyorum. Yalnız daha fazla aynı şeyleri yazmak istemiyorum. söylediğiniz sistem yanlış. lütfen bilgilerinizi gözden geçirin.
edit: çok büyük tartışmalara yol açabilir bu durum.
....
....
------------------
siz bence tosfedde yazanı yanlış anlamışsınız
neyse bunları burda tartışmanın bir anlamı yok
drag yapmaya geliyoruz sonuçta :)
ama ben şimdiden söliim orda başınıza geldiginde neden böle oldu demeyin
finişi 1 nci gecen araç
salise ile 2 nci bitiren araca kupayı kaptırır
Bunu burdan herkese anlatmanız lazım ki daha sonra orda kavga gürültü olmasın
Kara başkan
400 metre süre ölçülmesini ben herkesden fazla istiyorum
ama 400 metre süre nin ölçülmesi farklı bişi
daha i derece yapanın kazanması farklı bişi
USA de böle bir uygulama yok yanlız iyi derece yapan degil önde bitiren kazanır ve USA sadece tek kalkış yapılır iki arac 1 sefer kalkar kim gecerse o bir üste cıkar
ordaki süre gösteren tabela sadece aracın derecesini bilmesi içindir
Akhisarda 400 metre derecelerimizi dogru ögrenelim herkes bunu istiyor zaten
ama finişi önde gecen kazansın zamanı iyi olan degil
:icon_tup:
Aynen katılıyorum finisi ilk gecen kazansın bencede.
ha_SaaaN
29-05-2010, 09:56
öle bişey olursa cidden haksızlık olur evet abi sizin dediğiniz doğru olabilir ama biz eskı sisteme alıstık yenı sistem içinde erken olduğunu düşünüyorum kalkıpta pat die yenı sıstemı uygulucaksınız sıkıntı olucaktır. Siz bu konularda daha tecrubelı olduğunuz için illakı vardır bi bildiğiniz sonuna kadarda güvenıyorum ben size sonucta kaliteli insanların hazırladığı bir organizasyon...
ulasoztas1
29-05-2010, 10:02
İki araç kalkıyor birtanesi ilk kalkışta aracı kaldıramadı ve 2. oldu ama fotoselden geçiş süresine göre daha iyi süre yaparak üst tura hatta kupayı o alıcak? böyle birşey olamaz orda büyük olaylar çıkar bunun mantığını kimseye anlatamazsınız. İki taraf içinde Süre Başlangını aynı olmalıdır yani yeşil ışık sadece finishte herkesin kendi süresi belli olur ve erken bitiren diğerini eler bu böyle olmalıdır
Ulaş sende yanlış düşünüyorsun
sistem USA deki gibi olmalıdır
Yani her iki aracın da süreleri arac startı gecer gecmez başlamalıdır
ki
400 metre süremizi net olarak bilmemiz için
Finiş te de önde olan araç yarışı kazanmalıdır
bakınız BTU - Msky kalkışının arkadan cekilen videosunu izleyiniz
belki ismail abi yarım saniye gec kalkıyor ama finişte birisi 11.529 öteki de 11.592 de bitiriyor ve aralarında nerdeyse 1 boy far vardır tahminen
şimdi ismail abi az bişi daha erken kalksa belki süresi daha iyi olcak ama BTU finişi ilk gecen olucak cünkü kalkış anında cok iyi kalktı pilotajı daha iyi oldugu için
ama elenicek olurmu böle bişi
siz konya ile karşıtıryorsunuz olayı
orda yeşil yanar yanmaz her iki aracında süresi aynı anda başlıyor bunda minimum fark olur
USA deki sistem de
sadece araçların 402 metre süreleri ölçülür ama kazanan herzaman çizgiyi önde gecendir
http://www.youtube.com/watch?v=xD_oKwbJq2Y
4.05 teki kalkışı izleyin
sagdaki arac daha düşük süre çıkarttı ama yarışı kazandı :)
demek istedigimi inşallah anlatabilmişimdir
ulasoztas1
29-05-2010, 10:18
Abi yanlış dediğin yer galiba 'İki araç kalkıyor birtanesi ilk kalkışta aracı kaldıramadı ' burdaki cümlemden dolayı öle dediğini düşünüyorum burda ilk kalkış derken ilk yarış değil yani start verildiği ilk anı belirtmek istemiştim :)
Yok ulaş ben bu cümlene yanlış düşünüosun dedim :):)
net sürelerimizi bilmemiz için herkesin süresi starttan gecince ölçülmeye başlanmalı :)
"İki taraf içinde Süre Başlangını aynı olmalıdır yani yeşil ışık sadece finishte herkesin kendi süresi belli olur ve erken bitiren diğerini eler bu böyle olmalıdır"
Sefa_vts
29-05-2010, 10:39
Yetiştirmek için aracı herşeyi yapıyoruz.. İnşallah oradayım..
Aynı zamanda eleme usülü önde bitiren için olsa daha iyi.. Pilotajın konuşmuş olması yakın süreli araçlarda daha çekişme sağlar..
kara_baskan
29-05-2010, 11:04
arkadaşlar tamam. herkesin bildiği eski sistem olucak.
Işık sönünce süre başlamıcak. Fotoselden geçince süre başlıcak. Finishi ilk geçen kazanır. Bu sırada süreler ölçülecek. İsteyen zamanını görücek.
Herkese iyi yarışlar. İyi Dereceler...
ardacngns
29-05-2010, 11:12
ıkı aractan bırı gec kalksada yesıl ısık yandıgında sanıye baslamıcak yanı cızgı gecıldıgınde baslıcak bence gayet mantıklı :icon_tup:
Eray Yümsel
29-05-2010, 11:24
neden ozaman 2 araç kalkıyoki :) gruplarda herkez sırayla patur kütür kalksın saniyeye göre kupa verirsiniz dağalır herkez :)
ki
sadece araçların 402 metre süreleri ölçülür ama kazanan herzaman çizgiyi önde gecendir
aynen böyle olacak yarışda..bir yanlış anlaşılma olmuş..
ilk başdan beri istedigimiz sistem bu zaten, ....yeşil yanar çizgiyi geçen kazanır.
bu esnada fotosel ile ölçümünüz yapılmış olup 0-402m. sürenizi ögrenmiş olursunuz.
biraz şöförlükde ön planda olmalı :)
Cumartesi antreman olayınıda deniz arkadaşımız yazmış
- 05 Haziran Cumartesi antreman için açıktır. Antreman ücreti 50.-TL'dir. Yarışa kaydını yaptırmayan yarışçılar antreman yapamazlar. Antremanlar 15:00-19:00 saatleri arasında sınırsız yapılacaktır. Kalkışlar tek araç olarak yapılacaktır.
- Süre ölçüm işine gelince, süre fotoselden geçince başlayacak. Zamanı düşük olan yarışı kazanmış sayılacak. Start noktasında kimin kazandığı, süreleri ile birlikte anında görülebilecek.
- Kayıtlar 60 araç ile sınırlı olduğu için kayıtlarınızı biran önce yaptırmanız menfaatinize olacaktır. Kesinlikle 60 araçtan fazla kayıt alınmayacaktır.
Teşekkürler. ;)
Not: Antreman ücretini almaz istemezdik ama kurallar dahilinde yapılması için belediye ile görüşülüp yeni bir anlaşma imzalandı.
Işık sönünce süre başlamıcak. Fotoselden geçince süre başlıcak. Finishi ilk geçen kazanır. Bu sırada süreler ölçülecek. İsteyen zamanını görücek.
doğru bir karar olmuş. umarım bende gelicem.
Bilal.
Mehmet Gazihan
29-05-2010, 13:02
Yarışcanmı bilal ?
tırda bir araçlık yer vardı gökhan abi çok güzel olur gariban akhisarda olursa...
diyecektim ki bilal abi yazmış :D:D
Yarışcanmı bilal ?
inşallah. yapım aşamasındayız sorunsuz biterse neden olmasın.
Bilal.
tırda bir araçlık yer vardı gökhan abi çok güzel olur gariban akhisarda olursa...
diyecektim ki bilal yazmışmış :D:D
hayırlısı inşallah.
Bilal.
Mehmet Gazihan
29-05-2010, 13:12
inşallah. yapım aşamasındayız sorunsuz biterse neden olmasın.
Bilal.
iyi iyi inş. temiz olur yetişir..
gec olsun guc olmasın bilalcim
hayırlısı inşallah.
Bilal.
Accountın banlandmı bilal :D
Accountın banlandmı bilal :D
beni banlayacak adam arıyorum :D
bandıra bandıra ye beni :)
Bilal.
M_PROJECT
29-05-2010, 22:30
beni banlayacak adam arıyorum :D
bandıra bandıra ye beni :)
Bilal.
ben yerim lo :D
yi beni recep öp beni ricep :D
Arkadaşlar F1 de görevli olduğum için geç cevap yazabiliyorum kusura bakmayın.
Elimizde iki sistem de mevcut. Sizlerin isteği üzerine finish ten önce geçen kazanacak mantığına dönüyoruz. Amacımız herkesin mutlu bir şekilde oradan ayrılması. İyi ki buradan bu fikirleri paylaşıyoruz. Bizim de amacımız talep edildiği gibi yapmak. Maksimum zevk alsın herkes tek düşüncemiz bu.
Kayıt yaptırmakta geçiken arkadaşlar 60 araba dolduğu anda daha fazla kayıt alamayacağız. Bunu göz önünde bulundurmanızda fayda var.
Bu arada Formula 1 de ilk 5 baya güzel
1-Mark Webber
2-Lewis Hamilton
3-Sebastian Vettel
4-Jenson Button
5-Michael Schumacher
Pek beklenen dereceler değil, bakalım yarın yarışta neler olacak...Görüşmek üzere...;)
ulasoztas1
30-05-2010, 00:05
kayıt yaptırmayanlar için soruyorum, şuan kayıtlar ne durumda peki?
Michael Schumacher'den yarın bir süpriz bekliyorum ...
yarışların başlama saat nedir?
birde tribün düzenlemesi yapıldımı?
geçen yarışlarda yoldan izledi herkez tribünler yetersiz ve görüş kısıtlı kalıyor acaba bunun içinde düzenleme yapıldımı polislerle papaz olduk karşıya geçin oraya gidin buraya gidin deyip durdular.....
piste gelirken mutlaka şapka,şemsiye vs. şeyler bulundurun bugün motor dragı wardı akhisarda kebab oldum:D
evet bu bencede çok yerinde bir karar olmuş....iyi kalkanın kazanma şansı bencede olmalıydı...diğer sistem pilotajı tamamen yok sayan salt araç gücüne odaklanmış bir durum oluşturacaktı....çok zevkli müsabakalar izliycez.... :icon_tup:
mustu cuma günü saat kaçta tıra yüklencek araçlar?
kısmet bakalım abi :hehe:
yarın görüşecez firmayla bakın son kararınızı verin minik kankam cuma mı yükleyecez cumartesi mi ?
300 liraya gidiş dönüş tır haa.. Vay bee İstanbulda olupta tıra yüklemek vardı aracı.. Bu fırsat varken arabayı sürerek gitmenin hiçbir anlamı yok bencede..
kara_baskan
30-05-2010, 22:43
Bu arada Yarışa gelemeyenler sonuçları anlık olarak http://www.rpmraceevents.com/ sitesinden takip edebilecekler.
Not: Şu anda sitede sadece yarış ile ilgili bilgi var, giripte boşuna aramayın nerden bakıcaz diye. (Reklam gibi algılanmasın. Hizmet :icon_tup:)
nitrO_Oxide
30-05-2010, 22:56
Sınıf 1 için bordo broadway getiriyoruz :)
Ulaş sende yanlış düşünüyorsun
sistem USA deki gibi olmalıdır
ki
bakınız BTU - Msky kalkışının arkadan cekilen videosunu izleyiniz
belki ismail abi yarım saniye gec kalkıyor ama finişte birisi 11.529 öteki de 11.592 de bitiriyor ve aralarında nerdeyse 1 boy far vardır tahminen
şimdi ismail abi az bişi daha erken kalksa belki süresi daha iyi olcak ama BTU finişi ilk gecen olucak cünkü kalkış anında cok iyi kalktı pilotajı daha iyi oldugu için
ama elenicek olurmu böle bişi
siz konya ile karşıtıryorsunuz olayı
orda yeşil yanar yanmaz her iki aracında süresi aynı anda başlıyor bunda minimum fark olur
USA deki sistem de
kardeşim ışık sistemi ve kurallar her insan için aynı olmalıdır ben yarışlarımda yeşilde kalktım onlar birinci sarıda 3 sarı olduguna göre ben 1 saniye kaybettim ama kimse fo depar denmedi
erken kalkan fo depar yapmış olucak sistem sadece geç kalkarak yarışı kaybetseniz bile 0-400 sürenizin tam olarak ölçülebilmesi için çalışıyor yoksa sistem erken kalkan olursa kırmızı ışığı otomatik yakıyor yani gözle izleyip bayrak vs. yok herşey fotoselli elektronik...
kardeşim ışık sistemi ve kurallar her insan için aynı olmalıdır ben yarışlarımda yeşilde kalktım onlar birinci sarıda 3 sarı olduguna göre ben 1 saniye kaybettim ama kimse fo depar denmedi
ismail abi Bu yarıştaki sistem konyadakinden cok cok daha birsistem
ışık yeşil yanmadan kalkan olursa direk kırmızı ışık yakıyor
kankalarım şimdi tırcı ile görüşecem cuma günümü gidilecek cumartesi mi söyleyin hele
cuma geceden yükleyelim
cumartesi sabah orda olsun araçlar
yada cuma erken yüklüyelim cuma akşamı orda olsun araclar ve tır
cumartesi sabah piste gecer tırdan araçları indiririz
yani cumartesi günü araçların orda olmasını istiyoruz :D
ok görüşüyorum şimdi
bu arada tırda 1 araçlık boş yer var günceliiiiii
Arkadaşlar firma ile görüştüm araçları cuma günü öğlen gibi dudullu Kadosan San. Sitesinden yükleyeceğiz ;)
yanlız bana gidecek araçların acil olarak bilgileri lazım sigorta yaptıracaklarmış
ARAÇ MARKA - MODEL YILI - PLAKA olacak şekilde
1 Araçlık yer günceliiiiiiiii
tarantino
31-05-2010, 09:46
arkadaşlar araçlar cuma günü öğleden sonra yüklenecek cuma akşam yola çıkıcak cumartesi öğleye doğru pistte olucak
görüşme bu şekilde
tarantino
31-05-2010, 12:12
arkadaşlar tır firması haber bekliyor plakalar ve araç markalarını bekliyor tır şirketi araçlara taşıma sigortası yapılacak plakalar ve araç markalarını bekliyorum
mehmet
minikler ve cenker abi gönderdi bana
bir yiğitten gelecek haber bekliyorum
şuanda araç bilgilerinde tek eksik YİĞİT-Y sen kaldın dadlım :D
tarantino
31-05-2010, 12:42
mehmet
minikler ve cenker abi gönderdi bana
bir yiğitten gelecek haber bekliyorum
tamam kankacım hatun sıkıştırıyor bir an önce gönderin diee
pm atıyorum yavrım bilgiler tamam
Kimler geliyor istanbuldan Manisaya ?
tır harici gidişte plan yapalım toplu gidelim yolda makara yaparz
Arkadaşlar Tır HULK suz hareket etmek zorunda artık
Akhisarda maalesef Yokuz
hyrdır kanka noldukı
kol çıkarmış :(
Nasıl yani kol çıkartmış şaka herhalde.
Eray Yümsel
01-06-2010, 02:08
offfffffffff
http://techturkey.com/forum/showthread.php?t=55521
Eray Yümsel
01-06-2010, 02:11
tayfun o axe melekleriyle ne alakan var çabuk msn e gel
saka yapıosun ?
valla kısmet moruk
drag ayarlarını biterelim derken makinayı hepten bitirdik
hayır herşeyi abartı oldugu gibi kol da abartıo çıktı böle kompe blogu yolda bıraktık
euhehuuheuheee
ufff çok çok geçmiş olsun kanka yaa :(
Minikler ne yapıyorsunuz şimdi kardeşim Hulk Yerine Motorları yüklüyorsunuz Tıra geliyorsunuz seyretmeye. Hatta orda zaman olursa keyfe bile kalkarsınız motorlarla veya araçlarla.
Bak şaka yapmıyom orda olmak için herkes çabalıyor araç çıkarsa çarşamba perşembe direk getiriyorum sana rodajı başlatmak gerekki uzun yolda sorun yaşamayalım.
valla kankacım minikler araç olmasada tırın parasını vereceklerini belirttiler
fakat 1 araç daha eksiğiz oda kişi başı 70 lira falan gibi rakam tutuyor
cenker abi ok dedi ama yiğitlede görüştüm o adamında arabası yok zaten sırf RR yapmamak için geliyordu hesabım kitabım ucu ucuna dedi
benim zaten arabam yok benim yerime selim gelecek alplerede mail attım farkla ilgili
belki tır işi iptal olabilir
ALLAH size sabir versin bu aksiliklere dakikada bi soverdim ben ! valla iyi sabir !
kardesım bu da mevlanın bıze bır ımtıhanı. bakalım sovup ısyan mı edıcez yoksa hayırlısıymıs deyıp halımıze sukur mu edıcez. bu yuzden sovup saymaya gerek yok Allaha sukurler olsun daha kotu seyler olabılırdı. basıt bırsye ıle atlattık. halımıze sukur edıcez.
başınıza bişey gelmemişya gerisini boşverin..mevlamın bir takdiri buda
daha iyisini yaparsın hilmi..
kardesım bu da mevlanın bıze bır ımtıhanı. bakalım sovup ısyan mı edıcez yoksa hayırlısıymıs deyıp halımıze sukur mu edıcez. bu yuzden sovup saymaya gerek yok Allaha sukurler olsun daha kotu seyler olabılırdı. basıt bırsye ıle atlattık. halımıze sukur edıcez.
muhakkak! ondan zaten diger baslikta bahsettim de .. insanin sinir yapisi da bir yere kadar dayanir ama yaa:soru:..
H.bilgili
01-06-2010, 10:39
cok cok gecmıs olsun,herseyın hayırlısı Allah beterınden saklasın
muştu ıle konustum sımdı herşey tamam mış tır ıle gelıyoruz bı aksılık olmassa
apo dünden 1-2 foto paylaşsana :D
DaRkNeSs-
01-06-2010, 11:02
geçmiş olsun minikler
eminim daha iyisini bu sefer internallere girerek de yaparsınız :)
mevlam sadece sabır versin yeter..
muştu ıle konustum sımdı herşey tamam mış tır ıle gelıyoruz bı aksılık olmassa
tır işi ok mustuyla konustuk.bi araç ekşiğini kapattık.şu an 4 aracız.minikslerin bu üzücü durumu olmasa daha iyi olacaktı,herseyde bir hayır vardır.tekrar geçmiş olsun.
apo dünden 1-2 foto paylaşsana :D
bıraz daha var 2 gune tamamlayalım eklerız :)
bu arada
Palm City Otel (Dört Yıldız) (0.236 4121220)
Tek kişilik oda + açık büfe kahvaltı : 90 TL.-
Çift kişilik oda + açık büfe kahvaltı : 120 TL.-
havuz+fitness mevcutdur.biz burdan yer ayırtırıyoruz rezervasyon yaptırmamızı istiyorlar kalıcak olanlara duyurulur şahsen ben piizin etkisi ile yatmam ama:D
Kayıtlar
Kayıtların Açılması: 22 Mayıs 2010 Cuma Saat: 09:00
Kayıtların Kapanması: 06 Haziran 2010 Pazar Saat : 10:00
Ön Kayıt İçin Hesap No: Deniz GÜMÜŞ - İş Bankası - 3485 0041421
Kayıt Formu (DOC) (http://www.rpmraceevents.com/dokuman/RREkayitformu-06-06-2010.DOC) | Kayıt Formu (PDF) (http://www.rpmraceevents.com/dokuman/RREkayitformu-06-06-2010.pdf)
Kayıt formunu doldurduktan sonra, kayıt formunda belirtilen fax numarasına gönderiniz.
Kayıt formunda LİSANS NO kısmını boş bırakınız. (TOSFED tarafından verilen Profesyonel lisansınız 2010 yılı içerisinde geçerli ise, size ait olan lisansın numarasını yazınız.)
Kayıt ücretini yukarıda yazılı hesaba yatırırken açıklama kısmına muhakkak Yarışa katılacak olan kişinin ADINI ve SOYADINI yazınız.
Kayıtlar 60 araç ile sınırlıdır.
KAYITLARIMIZI SON GÜNE BIRAKMADAN YAPARSAK ORADAKİ KARGAŞALIGA SON VERMİŞ OLURUZ.
05 Haziran Cumartesi antreman için açıktır. Antreman ücreti 50.-TL'dir. Yarışa kaydını yaptırmayan yarışçılar antreman yapamazlar. Antremanlar 15:00-19:00 saatleri arasında sınırsız yapılacaktır. Kalkışlar tek araç olarak yapılacaktır.
arkadaslar yarış pazar günü saat kaç gb başlıcak kesin bi bilgi varmı ? ist dan günübirlik gelicez onun için mrk etim.
Sırf hulk ve bir kaç arabayı görmek için 6 hazirana iş yerinden izin almıştım üzüldüm :( geçmiş olsun hayırlısı demek en iyisi :)
HaLuK-35
01-06-2010, 15:45
ordayız insallah...drag iidir :)
Arkadaşlar yarışın startı 6 Haziran 2010 saat 13:00'tür.
Kurduğumuz sistem hakkında biraz detaylı bilgi vermek istiyorum. Araç start noktasına gelip 1. fotoselden geçince ilk beyaz ışık, 2. fotoselden geçince 2. beyaz ışık yanacak. Durmanız gereken nokta bu. İki araç da yerine yerleşince yani 4 beyaz ışık yanınca otomatik olarak sarı ışıklar yanacak. Sonra sarılar sönüp ışık yeşile geçecek. Yeşile geçmeden ileriye veya geriye aracınızı hareket ettirirseniz fodepar yapmış olacaksınız. Kırmızı ışıklar yanacak ve siren çalacak. Fodepar yapan tarafın süre ölçümü otomatik olarak başlamayacak. Bu yüzden fodepar yapıldığında hemen durup geri gelirseniz daha az zaman kaybetmiş oluruz. Yarış günü sistemi uygulamalı olarak tekrar anlatacağım.
Yarış günü idari olarak zaman kaybetmemek için kayıtlarınızı yaptırmanızı tavsiye ediyorum. Kayıt formunda bulunan mail adresine de kayıt formunu yollayabilirsiniz.
Resmi olarak kaydınızın geçerli olabilmesi için kayıt ücretini yatırmanız gerekmektedir. Hesap numarası kayıt formunda bulunmaktadır.
İlginize teşekkürler ;)
gelemıyorum yarıscak herkeze basarılar konyada arabada sorun cıkmıstı yetıstıremedık parca sıkıntısı olduğu için sıparıslerı verdık ama sanırım yetısmıycek başarılar herkeze
dR.selim
01-06-2010, 22:14
tır olayının yalan olması sebebiyle gelemiyorum sınıf 5 deki arkadaslar için birincilik kapısı açıldı:):)
yusufcan_k
01-06-2010, 22:22
tır olayının yalan olması sebebiyle gelemiyorum sınıf 5 deki arkadaslar için birincilik kapısı açıldı:):)
tır kalkmıyo mu abi yukarda kalkıyo yazıyo :S
tır olayı nedir şuan tamammıyız?
muştu msj attı tır ıptal dıye
dR.selim
01-06-2010, 22:52
tır kalkmıyo mu abi yukarda kalkıyo yazıyo :S
önce arabaları tıra yüklüyoruz sonra tırı trene yüklüyoruz sonra treni kargo ucagına yukluyoruz sonra ucakla izmire inip ordan trenle manisaya gecip aracları tırdan indiriyoruz:D
muştu msj attı tır ıptal dıye
kesin iptal değil mi ?
http://img266.imageshack.us/img266/5852/2323r.th.jpg (http://img266.imageshack.us/i/2323r.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
DaRkNeSs-
02-06-2010, 02:46
...........................
minimal_freak
02-06-2010, 10:18
üzülerek söylüyorum, pazar günü gök. gürültülü sağnak yağışlı :(