PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cezai işlem ile aracı park yerinden çıkartarak yerine başka bir aracın park etmesi

barutçu
18-05-2010, 18:09
Biraz önce ofis'in önünde yaşadığım olay. Böyle saçma bir şey görmedim. Sizlerinde görüşlerinizi almak istedim. Bundan sonra ne yapılması gereklidir biliyorum içimizde polis memuru arkadaşlarda varlar. Yol gösterirlerse sevinirim. Teşekkürler.

İş yerim burada olduğu için hergün aracımı buraya park etmekteyim ve hiçbir zaman cezai bir işlemle karşılaşmadım. Polis memuruna neden ceza uygulandığını sorduğumda ise benim park yerinden çıkmam gerektiğini ve yerime servis araçlarının park edeceğini söyledi. Böyle bir uygulamadan haberim olmadığını söyledim. Kendisi hakaret ederek aracımı kesinlikle çekmem gerektiğini söyledi. Bende 155'den başka bir polis aracının gönderilmesini istedim. Gelen polis memurlarıda şikayetimi karakola yapmam gerektiğini ve böyle bir uygulamadan haberlerinin olmadığını trafik polisi ne diyorsa doğru olacağını belirttiler.
Özellikle resimlerinide cezai işlem uygulandıktan 5 dak sonra çektim ve sizlerlede paylaşmak istedim. Resimde de göreceğiniz gibi birsürü araç park etmiş durumdadır. Benim aracım resimde önde duran servis aracının arkasında yer almaktadır. Yanımda duran büyük isuzu servis aracına yer açmak için böyle bir cezai işlem uygulanmıştır. Böyle bir uygulama varmıdır. Cezai işlem uygulayarak bir aracı yerinden çıkartarak yerine başka bir aracın park etmesini sağlamak gibi. Gerekli tüm döküman ve belgeleri paylaşmaya hazırım.

Aracımın yerini çizdim birazda oklarla belirmeye çalıştım. Teşekkürler...

http://img139.imageshack.us/img139/8058/poliscezai.jpg

http://img708.imageshack.us/img708/1164/poliscezai2.jpg

http://img255.imageshack.us/img255/2678/poliscezai3.jpg

ömerve
18-05-2010, 18:12
Servis araçları için aracı kaldırmak istemesi neysede;ceza nasıl yazar?
ceza yazmak demek oraya park etmenin yasak olduğunu gösterir,o zaman servislerede müdahele etsinler.
Tamamen kendi insiyatifi doğrultusunda hareket etmiş bence,kuralları uygulayarak değil.

deniz
18-05-2010, 18:16
nekadar sacma bır sey park yasagı varsa sana yazar ama oraya baska araba fılanda alamaz hakkını sonuna kadar ara ..

AyB_Tv
18-05-2010, 18:22
hakimiyeti milliyenin orası dimi burası...

2 hafta önce banada çektirdiler ama ceza fln yemedim rica ettiler hatta..

Erol
18-05-2010, 18:24
okul önü oldugundan böyle bir şey yapmış olabilir okul önlerinde servis arac park serbes olmalı öle biliyorum.

VeNoM_35
18-05-2010, 18:26
burak yerde(otobus duraklarında fln olur ya sarı çizgi park etmeyin gibi) yada yol kenarında tabela olarak servislerle ve park etme ile ilgili bir uyarı varsa ki sanmıyorum anca öyle haklı olabilirler. öyle birşey yoksa direk itiraz et bence.

batucan
18-05-2010, 18:28
büyük ihtimal park yasağı vardır orada okul önü olduğu için onun için bunu kullanarak ceza yazabilir...

ayrıca servis araçlarına ayrılan bölüm olduğu içinde çekmeni istemesi normal fakat ceza yazmamakta polisin insiyatifindeydi... sen aracın yanındayken mi yazdı yoksa sen gelmeden yazmış mıydı?

metin
18-05-2010, 18:46
amir emir vermiştir polis te uygulamıstır bence sıvıl aracları kaldırın servıs aracları trafıgı engellemeyecek sekılde dursunlar demıstır tahmınımce
dırekt olarak cezamı yazıldı yoksa kaldır dedı kaldırmayıncamı yazdı ?

barutçu
18-05-2010, 19:12
Evet Hakimiyet-i milliyenin orası. Okul önü değil. Okul önünde servisler için ayrılmış ayrı bi bölme var onun resmi de mevcut(son resim) benim aracım bildiğiniz bir cepte park etmiş konumda.Okula gelmeden daha. Zaten herzman orada araçlar park halinde duruyor. Sadece yasak levhası var o da 10-17.00 arası için. Ceza saatimim 17:20 Ama kimse birşey demiyor hatta daha önceki polis memurları trafiği engellemeyecek şekilde 2. sıranın yapılmasınada izin veriyorlardı. Bu memura anlatamadım.

Direk ceza yazmış arkadaşım görmüş aracın camda getirdi. Bende nasıl olur die yanına gittim.

http://img32.imageshack.us/img32/7327/cezaiislem4.jpg

Bu da bi 30. dak öncesi.

Okul binası dediğimiz yer sarılı olan yer ilerdeki. Okul önünde park halinde değil araç.
Ve araçlar durmadan park ediyor buraya...

burak yerde(otobus duraklarında fln olur ya sarı çizgi park etmeyin gibi) yada yol kenarında tabela olarak servislerle ve park etme ile ilgili bir uyarı varsa ki sanmıyorum anca öyle haklı olabilirler. öyle birşey yoksa direk itiraz et bence.

Gökhan itiraz edeyim de nereye?

Bi de 155 den ekip gelio şikayetçiyim diorum karakola git dio. Sen tutnak tut diyorum olmaz devlet memuru tutamam karakola git bak cezada adı soyadı yazıo dio.
Nasıl bir uygulamadır bu anlamadım...

Xenomorph
18-05-2010, 19:47
Evet Hakimiyet-i milliyenin orası. Okul önü değil. Okul önünde servisler için ayrılmış ayrı bi bölme var onun resmi de mevcut(son resim) benim aracım bildiğiniz bir cepte park etmiş konumda.Okula gelmeden daha. Zaten herzman orada araçlar park halinde duruyor. Sadece yasak levhası var o da 10-17.00 arası için. Ceza saatimim 17:20 Ama kimse birşey demiyor hatta daha önceki polis memurları trafiği engellemeyecek şekilde 2. sıranın yapılmasınada izin veriyorlardı. Bu memura anlatamadım.

Direk ceza yazmış arkadaşım görmüş aracın camda getirdi. Bende nasıl olur die yanına gittim.

http://img32.imageshack.us/img32/7327/cezaiislem4.jpg

Bu da bi 30. dak öncesi.

Okul binası dediğimiz yer sarılı olan yer ilerdeki. Okul önünde park halinde değil araç.
Ve araçlar durmadan park ediyor buraya...

Gökhan itiraz edeyim de nereye?

Bi de 155 den ekip gelio şikayetçiyim diorum karakola git dio. Sen tutnak tut diyorum olmaz devlet memuru tutamam karakola git bak cezada adı soyadı yazıo dio.
Nasıl bir uygulamadır bu anlamadım...

Polisler birbirlerini korumak için yazmazlar tutanak falan karakola gıdıncede senı bunaltıp gondermeye calısırlar...hepsini toplasan 0.2 etmiyorlar malesef

poseidon
18-05-2010, 21:02
155'e değil valiliğe şikayet edeceksin.
Ama kesinlikle yazılı yap şikayetini hatta resimleri de ekle.

batucan
18-05-2010, 21:07
ceza ile adliyeye gidip dilekçe vermen gerekiyor o zaman... ceza saatinin 17:20 olduğundan dolayı iptali gerçekleşir....

ceza dilekçesinde doğru adres yazıyor mu onu kontrol edin çünkü bazan adres farklı yazabiliyorlar...

barutçu
18-05-2010, 21:22
ceza ile adliyeye gidip dilekçe vermen gerekiyor o zaman... ceza saatinin 17:20 olduğundan dolayı iptali gerçekleşir....

ceza dilekçesinde doğru adres yazıyor mu onu kontrol edin çünkü bazan adres farklı yazabiliyorlar...

Cezayı alır almaz direk ona baktım zaten. Adres doğru yazmış.

Orada her servisin bir park yeri var. Okul çıkışı olmadan 30 dak önce geliyorlar ve bütün araçları ZORLA çektirtiyorlar...

Asıl mesele bunu ıspatlamakta...

Önemli olan ceza değil, o kadar sinirini bozması insanların...

Valiliğe şikayet nasıl olacak?

barutçu
18-05-2010, 23:26
Güncel... daha önceden itirazda bulunan yok mu hiç?