Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Güneş sigortanın terbiyesizliği

eser
20-05-2010, 18:23
bugun çatlak olan ön camımı değiştirmek için servise gittik yıllık 2 cam hakkımız olduğu halde servise gelen eksper yan sanayi cam takılsın,orjinal cam takılırsa eğer aracın hasarsızlığı bozulur dedi ve sebep olarak ön camımızın fiyatının çok yüksek olduğunu gösterdi,biz doğal olarak buna itiraz ettik eksper de acentanızla görüşün gibilerinde konuştu ve çıktı gitti.bugune kadar hep düşünüodum aracın dört tarafında olan çizikleri kaskodan boyatırsam haram yemiş hak yemiş olurum diye ama yapılan bu şerefsizlikten sonra aracın tamponlarına kadar kaskodan değiştiricem ve bel altı komple boyatıcam

TolgaEsentepe
20-05-2010, 18:30
yinede yapmayın bence..

mgnPower
20-05-2010, 18:41
ekseriyetle hep yan sanayi cam verirler. orjinal cam icin kasko yaptirirken ozellikle policede belirtilir zaten cam hasarlarinda orjinal olarak degisebilecegi. sadece gunes icin degil tum kasko sirketleri icin durum boyledir. ufak tefek farkliliklar gosterir ancak buda zaten ustune basa basa belirtilir policede. ulkemizde gelismis bir kac yerli uretim yapan cam firmasi oldugundan aksi belirtilmedikce her daim yerli uretim yada ucuz olan yan sanayi cam kullanilir. bunda sinirlenecek pek bisii yok acikcasi.

egeturbo
20-05-2010, 18:46
Bizde eksperlerin işlerini yapıyoruz.Aramızda eksper varsa kızmasın ama bazıları çok artistçe cevap veriyorlar.Ama benim başıma öle bişi gelse açıkçası kasko şirketini arar orayı birbine katardım.Sonuçta bi dünya para veriyorsunuz ve aracınızın ön camı orjinal yerine yan sanayi takıyor bence bunu bidaha düşünsün

eser
20-05-2010, 18:49
ekseriyetle hep yan sanayi cam verirler. orjinal cam icin kasko yaptirirken ozellikle policede belirtilir zaten cam hasarlarinda orjinal olarak degisebilecegi. sadece gunes icin degil tum kasko sirketleri icin durum boyledir. ufak tefek farkliliklar gosterir ancak buda zaten ustune basa basa belirtilir policede. ulkemizde gelismis bir kac yerli uretim yapan cam firmasi oldugundan aksi belirtilmedikce her daim yerli uretim yada ucuz olan yan sanayi cam kullanilir. bunda sinirlenecek pek bisii yok acikcasi.

yan sanayi cam takıldığında far sensörü,yağmur sensörü gibi birçok özellik direk iptal oluyo benim arabamda sence sen sinirlenmezmisin böle bişeyde ayrıca benim imzaladığım hiçbir poliçede "YAN SANAYİ" die birşey yazmıyor,arabam orjinal se yerine orjinal takmak zorunda madem bir delikanlılık yapıyorlar senede 2 cam ücretsiz değiştirebilirsiniz diyorlar onu karşılamak zorunda cam altıyüz küsür lira diye kıvraklık yapmanın hiçbir anlamı yok

Melih-Ö
20-05-2010, 18:50
Abi baba çok alakalı olduğundan bu konularda onla konuştum. Sigortanın anlaşmasna göreymiş o. Uğraşılırsa orjinal cam takarlar dedi ama poliçeyede bağlı dedi. Yan sanayi takcağınıza camcılar logosuz orjinal camları oluyo dedi aynı cam sadece logosu yok dedi onlardan yaptırın dedi normalde 500se logosuzu 300 dedi. Bana daha mantıklı geldi.

eser
20-05-2010, 18:51
Bizde eksperlerin işlerini yapıyoruz.Aramızda eksper varsa kızmasın ama bazıları çok artistçe cevap veriyorlar.Ama benim başıma öle bişi gelse açıkçası kasko şirketini arar orayı birbine katardım.Sonuçta bi dünya para veriyorsunuz ve aracınızın ön camı orjinal yerine yan sanayi takıyor bence bunu bidaha düşünsün

aldığı tepkiyi görünce ne yapıcağını şaşırdı,orda polisler falan vardı onlar beni sakinleştirmeye çalıştı

egeturbo
20-05-2010, 18:53
aldığı tepkiyi görünce ne yapıcağını şaşırdı,orda polisler falan vardı onlar beni sakinleştirmeye çalıştı

bence doğal hakkın bu onca para veriyorsun birde sakın o çizme işlemini yapma eğer anlaşılırsa başına ciddi bi bela almış olursun burda sanayide yapan ustalardan biliyorum direk mahkemelik oluyorlar anlaşıldığında

metin
20-05-2010, 18:54
eksperı kabul etmeme gıbı bır durum vardı galıba acente ıle gorus istersen

eser
20-05-2010, 18:54
Abi baba çok alakalı olduğundan bu konularda onla konuştum. Sigortanın anlaşmasna göreymiş o. Uğraşılırsa orjinal cam takarlar dedi ama poliçeyede bağlı dedi. Yan sanayi takcağınıza camcılar logosuz orjinal camları oluyo dedi aynı cam sadece logosu yok dedi onlardan yaptırın dedi normalde 500se logosuzu 300 dedi. Bana daha mantıklı geldi.

yok abicim ben yıllarca o kaskoya bi dünya para ödemişim,bugune kadar ufak tefek şeyleri cebimden karşılamışım,şimdi böle bir hakkım var kullanmak istediğimde bana yok yan sanayi yok hasarsızlık bozulur falan filan kelime yapamaz öle bir anlaşma yok

eser
20-05-2010, 18:55
bence doğal hakkın bu onca para veriyorsun birde sakın o çizme işlemini yapma eğer anlaşılırsa başına ciddi bi bela almış olursun burda sanayide yapan ustalardan biliyorum direk mahkemelik oluyorlar anlaşıldığında

:) çizme işlemini yapmıycam ki ztn çizik

eser
20-05-2010, 18:59
eksperı kabul etmeme gıbı bır durum vardı galıba acente ıle gorus istersen

acenta ile görüştüm dedilerki 350 tl ye kadar sigorta karşılıyor o yüzden böle bişey olmuştur dediler,nasıl yani biz böle bir anlaşma yaptıkmı yada böle yazılı birşeyin altına ben imza attımmı dedim,açıkçası onlarada sert çıkınca sinirlenmeyin eser bey biz bu işi halledicez gibilerinde konuştular.ben işin camında falan değilim anlaşmamda ne varsa onu istiyorum cam biraz pahalı die insanı salak yerine koyuyorsunuz dedim bir sürü saydırdım yeni yeni daha sakinleşiyorum

Melih-Ö
20-05-2010, 19:01
agresif adam :D sakin ol :D

Day Walker
20-05-2010, 19:05
bugun çatlak olan ön camımı değiştirmek için servise gittik yıllık 2 cam hakkımız olduğu halde servise gelen eksper yan sanayi cam takılsın,orjinal cam takılırsa eğer aracın hasarsızlığı bozulur dedi ve sebep olarak ön camımızın fiyatının çok yüksek olduğunu gösterdi,biz doğal olarak buna itiraz ettik eksper de acentanızla görüşün gibilerinde konuştu ve çıktı gitti.bugune kadar hep düşünüodum aracın dört tarafında olan çizikleri kaskodan boyatırsam haram yemiş hak yemiş olurum diye ama yapılan bu şerefsizlikten sonra aracın tamponlarına kadar kaskodan değiştiricem ve bel altı komple boyatıcam

artık bütün sigorta şirketleri bu uygulamayı yapıyor maliyetler açısından

eser
20-05-2010, 19:07
artık bütün sigorta şirketleri bu uygulamayı yapıyor maliyetler açısından

benim anlaşmam da poliçemde öle birşey yazmıyor,ayrıca arabamın fonksiyonları çalışmıycaksa ben ne anladım o işten

__FrK__
20-05-2010, 19:09
benim s320 ile bı kazam oldu ön camı logolu orjinali ile değiştirdi güneş sigorta, sanırım bi yerse muhabbeti var ;)

Day Walker
20-05-2010, 19:09
benim anlaşmam da poliçemde öle birşey yazmıyor,ayrıca arabamın fonksiyonları çalışmıycaksa ben ne anladım o işten

ben ak sigortada çalışıyorum bizde bu uygulamayı yapıyoruz ama baktık müşteri şikayeti çok gelmeye başladı eğer müş. orijinal cam taleo ediyorsa cam uygulamasını yapan servis orjinal parça alıp camı takıyor bence acentenle görüş onlar çözebilir

eser
20-05-2010, 19:11
çözüceklerini belirttiler ztn,ama çok sinir bozucu bişey insanı hiç salak yerine koymanın bi mantığı yok,tamamiyle yerse yapıolar ben ağzımı açmasam aklınca kara geçicek

01ASU
20-05-2010, 19:14
valla rahatlarına bakar bir yerlerine baka baka orjinal cam takarlar bana öle bişi olursa :)

Day Walker
20-05-2010, 19:14
çözüceklerini belirttiler ztn,ama çok sinir bozucu bişey insanı hiç salak yerine koymanın bi mantığı yok,tamamiyle yerse yapıolar ben ağzımı açmasam aklınca kara geçicek

poliçe bitince güneşten yenilemezsin olur biter başka bi şirket seçersin axa sigorta camları hep orijinal taktırıyor mesela araştırıp öyle poliçe yaptırırsın

Istilldo
20-05-2010, 19:19
yetkili servise götür mecburen orjinal cam la değiştirecekler , eksperle fln sen niye muhattab olucan

Day Walker
20-05-2010, 19:20
yetkili servise götür mecburen orjinal cam la değiştirecekler , eksperle fln sen niye muhattab olucan

o işler öyle olmuyor malesef pat diye ödemeden keserlerse servis kesilen parayı almadan arabayı vermez

eser
20-05-2010, 19:22
bir daha güneş falan hikaye eskiden yıllar önce axa idi çok rahattık poliçe bitiminde tekrar axa oyak başkası ile işim olmaz

yetkili servis ztn

onursumer
20-05-2010, 19:26
banada yaptılar aynısını poliçeme baktım yan sanayi vs hiçbirşey yazmıor direttim değiştiler tamamen yersen mantığı poliçende yoksa vermek zorundalar.

Istilldo
20-05-2010, 19:28
o işler öyle olmuyor malesef pat diye ödemeden keserlerse servis kesilen parayı almadan arabayı vermez

aynısı benimde başıma geldi sol arka camı hırsız patlatmıştı , gittim borusanda değiştirdim gayetde orj. cam la, kaskodanda sonra aldım paramı.. öyle yürüdü yani işler

Istilldo
20-05-2010, 19:29
bir daha güneş falan hikaye eskiden yıllar önce axa idi çok rahattık poliçe bitiminde tekrar axa oyak başkası ile işim olmaz

yetkili servis ztn

nasıl yetkili servismiş orası yan sanayi cam mı takıyo ?? seve seve takacaklar, bence hakkını yedirme

Fatih Kavak
20-05-2010, 19:58
Güneş sigorta kadar berbat bir sigorta olamaz yanlız maddeler halinde belirtiliyor güneş sigorta x firması ile anlaşmalıdır vs diye x firma nasıl cam üretiyorsa onu takarlar çok saçma ama durum genelde bu

eser
20-05-2010, 20:46
nasıl yetkili servismiş orası yan sanayi cam mı takıyo ?? seve seve takacaklar, bence hakkını yedirme

servis orjinal takıyor,ama exper yan sanayi takın yada hasarsızlık bozulur diyor

Diyadin
20-05-2010, 20:55
Sigorta firmasının anlaşmalı olduğu camcıda yaptırman gerekir.

Ama orjinal cam taktırmak en doğal hakkın, poliçede genel müdürlüğün numarası yazar orayı ara durumu izah et yasal yollara başvuracağını söyle ;)

Saro-Ş
20-05-2010, 21:14
Eksperlerin çoğu kendilerini kral zanediyo her zmana şirketlere en az seviyede masraf çıkarıyolar 307 de kaza yaptığım zaman xenon far işliydi adam xenon parasını verdi farlar kırılmıştı onlarıda sen alıcan dedi xenon far yazılmış dedi ben de dedim ozaman işlerken aracın orjinal değerinden farların parasını düşüp xenon farları işleseydiniz ekstra teminat ödemişim vs falan dedim baya tartıştık yapmam arabanı dedim canın istiyosa yapma dedim sizi insanların işleri zorlaştırmak için değil işin doğrusunu bulup yapın diye görevlendiriyolar dedim siz kral zanediyosunuz kendinizi dedim öyle böyle derken kuruşu kuruşuna alıp paramı farlarımıda aldım :D 307 ön camınıda değiştirmediler benim ben de yan sanayi takmak yerine takmadım orjinal cam gibi olmuyo hiçbiri sensörler zor zar çalışıyo ve renk kötü duruyo

_Burak_
20-05-2010, 21:16
bazı firmalarda bu şekilde
orjinali isteyip hasarsızlığıda bozmak istemiyorsak fark verilebiliyor
firmaya bağlı birde sizin tutumunuza

yazın boranın ön camı değiştirmeyi düşünüyorum bende bakalım
acenteyi açayım herkese benden cam :p

Saro-Ş
20-05-2010, 21:18
kasko yaparken zatne poliçenin arkasını okusak kasko falan yaptırmayız

powERS
20-05-2010, 21:22
abi sessiz kalmıcan yoksa adamlar biner tepene. ne akla hizmet ya yan sanayi takılsın.

yan sanayi takilcak olsa az para ondesin diye neden kasko yapayim cebimde kalir param her sene arabam bozuldukca yan sanayıden alırım o zaman parcaları boyle sacmalık olmaz.

her sene aksatmadan kurusu kurusuna verıyosan kaskonu oda yukumlulugunu yerıne getırecek.

eser
20-05-2010, 21:24
walla ben çok rahatım şuan da isterlerse bozsunlar ön tamponum çizik arka tampon da ufak hasar var ve arabanın 3 tarafında sürtünmelerden dolayı çizikler var benim için hava hoş

Dou
20-05-2010, 21:30
Bazı firmalarda ilk camda bile orjinal takarsanız üstüne fark alıyorlar.

Genelde 1 orjinal cam ya da 2 adet yan sanayi cam hakkı oluyor poliçelerde, bunu aşınca hasarsızlık gidiyor. Normal bir durum yani.

eser
20-05-2010, 21:32
Bazı firmalarda ilk camda bile orjinal takarsanız üstüne fark alıyorlar.

Genelde 1 orjinal cam ya da 2 adet yan sanayi cam hakkı oluyor poliçelerde, bunu aşınca hasarsızlık gidiyor. Normal bir durum yani.

benim poliçemde yan sanayi gibi birşey yazmıyor,yılda 2 cam değiştirme hakkım gözüküyor ama kesinlikle ve kesinlikle yan sanayi diye bi ibraz yok

_Burak_
20-05-2010, 21:33
benim poliçemde yan sanayi gibi birşey yazmıyor,yılda 2 cam değiştirme hakkım gözüküyor ama kesinlikle ve kesinlikle yan sanayi diye bi ibraz yok

o zaman üzerine düş bırakma en güzelini yapıyorsun
ama doğukanın dediği bazı firmalarda geçerli

ben mini hasar o ıvır zıvırt çok kullanmıştım önceden albeada

Frid
20-05-2010, 21:41

logosuz camda muayenede sorun yaratır melih,

çakallıgı bıraksınlarda adam gibi iş yapsınlar bence yüklen yüklene bildigin kadar

LogicalElection
20-05-2010, 21:44
çok saçma ya milleti enayi sanıyorlar...

_Burak_
20-05-2010, 21:47
çok saçma ya milleti enayi sanıyorlar...
hoş geldiniz :)

http://www.techturkey.com/forum/forumdisplay.php?f=3

Alper_
20-05-2010, 21:49
orjinalini takmaları gerekiyor..benimde cam kırılmıştı orjinal takıldı.

Xenomorph
21-05-2010, 01:03
alayı şerefsiz en iyisi axa diye duydumki ben araç olunca poliçeyi beraber hazırlatıcam acenteye bu ıbrelerı tek tek gosterıcem ayrıca araca nazar boncugu alsam ısletıcem kaskoya

s.... s.... verecekler hiç arama git genel müdürlüğüne çık birine izah et sonra bağır ben vti'a 17 son verebiliriz dedikleri zaman kapısının önüne gidip adamla gorusmek ıstedım ındı asagı ana avrad sulale kufur edıp adamı tehdit edince parayıda onayıda verdi :D...hatta en son guvenlıkler tutarken burdayım beklıyorum sen burdan evıne bugun *** gıdersın dıyınce %100 iş yaptı çok cazlaman gerekir korkmalılar güzel bir strateji yürüt

genelde sigortacılar pısırık tipler bastır :D

pnrkc
21-05-2010, 08:55
orjinal cam takmak zorundalar.hakkınızı arayın.

SekoLive
21-05-2010, 08:57
servis orjinal takıyor,ama exper yan sanayi takın yada hasarsızlık bozulur diyor

eser senin sorun sigortayla deil eksperle daha önceden varmı tanışıklık v.s.
ne demek yan sanayi takın diyor öyle iş mi olur ....

Melih-Ö
21-05-2010, 09:24
abi eksperin adı soyadı ne bizimki tanıyodur belki :D

Saro-Ş
21-05-2010, 09:25
Hasarsızlığıda en az%25 bozarlar

kellepaca
21-05-2010, 09:37
Bizim de başımıza geldi aynı olay. Hatta yan sanayi cam takılmıştı, ayna durmuyordu camın üzerinde. Babam telefon edip bağırdı çağırdı biraz :D Dört senedir kaskoya para ödüyorum, daha bir kuruş faydası olmadı eğer yan sanayi takarsanız kaskoyu hemen iptal ettiriyorum dedi. Bunun üzerine yan sanayi cam söküldü, servisten orjinal cam getirtilip takıldı.

eser
21-05-2010, 10:40
Hasarsızlığıda en az%25 bozarlar

acenta ile tekrar konuştum bizim yanımızdalarmış gibi gözüküolar

hasarsızlığı % 25 değil % 1 bozsun arabaya tecavüz edicem :D

HkN
21-05-2010, 13:40
Şimdi cam olayı biraz farklı. Kasko şirketleri poliçelerde yazarlar Cam değişim Klozu vs. Anlaşmalı cam servislerinde ücretsiz değişir gibilerinden. Aslında zaman almazsa poliçeyi tüm sayfalarıyla koyarsan oradaki cam ile alakalı bölüme bakmak gerekli.

Eğer öyleyse pek şansın yok. Ama müşteriyi kaybetmemek amaçlı jest yapabilirlerbelki.

Bir çok kasko şirketi bunu yapabiliyor. Yani orijinal camı serviste taktırmaz yan sanayi taktırır.

Genel olarak kasko yaptırırken ucuza kaçmak bazen daha pahalıya mal olabiliyor. Poliçeyi iyi okuyup değerlendirmek gerekiyopr.

eser
21-05-2010, 20:31
Şimdi cam olayı biraz farklı. Kasko şirketleri poliçelerde yazarlar Cam değişim Klozu vs. Anlaşmalı cam servislerinde ücretsiz değişir gibilerinden. Aslında zaman almazsa poliçeyi tüm sayfalarıyla koyarsan oradaki cam ile alakalı bölüme bakmak gerekli.

Eğer öyleyse pek şansın yok. Ama müşteriyi kaybetmemek amaçlı jest yapabilirlerbelki.

Bir çok kasko şirketi bunu yapabiliyor. Yani orijinal camı serviste taktırmaz yan sanayi taktırır.

Genel olarak kasko yaptırırken ucuza kaçmak bazen daha pahalıya mal olabiliyor. Poliçeyi iyi okuyup değerlendirmek gerekiyopr.

bugün itibari ile bütün sıkıntı çözüldü

HkN
21-05-2010, 20:35
Ne oldu peki ?

Ben uzun süre hasar danışmanlığı yaptığım için bayağı haşır neşirdim bu işlerle.

Yigit-Y
21-05-2010, 20:37
fenerliler camlarımı indirdi HDİ sigorta Fiat Haliç otoda orjinallerini taktırdı 1 güne aracımı aldım...

Bu tamamiyle kasko maddeleriyle alakalı full kaskoda bu gibi saçma şeyler yok yan sanayimiş falan birşey bulunmamakta HDİ çok memnunum bir güne aracımı teslim ettiler...

HkN
21-05-2010, 20:38
fenerliler camalrımı indirdi HDİ sigorta Fiat Haliç otoda orjinallerini taktırdı 1 güne aracımı aldım...

Bu tamamiyle kasko maddeleriyle alakalı full kaskoda bu gibi saçma şeyler yok yan sanayimiş falan birşey bulunmamakta HDİ çok memnunum bir güne aracımı teslim ettiler...

Bu olay kaskodan kaskoya değişiyor. Bazı kasko şirketleri En full olanında bile kabul etmiyıor.

eser
21-05-2010, 20:41
walla benim kaskom en fullu,poliçemde yan sanayi vs gibi birşey yazmadığı için itiraz ettim biraz da cazgırlık yaptım :) acenta tmm siz sıkıntı yapmayın biz halledicez dedi,ben aracı teslim almaya gitmeden servisten aradılar şimdi eksper aradı hasarsızlığınız bozulmuyor die bilgi verdi

Yigit-Y
21-05-2010, 20:44
Bu olay kaskodan kaskoya değişiyor. Bazı kasko şirketleri En full olanında bile kabul etmiyıor.

valla bilmiyorum ama ben de era vardı tatil dönüşü burdurda yolda kaldım turboyu elimize aldık HDİ aradım 20 dk çekici geldi en yakın hyundai yetkili servisi ısparta bozal hyundai aracım çekildi havalimanı olmadığından otobüs biletlerim ayarlandı aracım orada yapıldı tel açıldı aracınız hazır diye dönüş biletim alındı gittim aracımı aldım ve geldim...

1.500 TL verdim o sene ama fazlasıyla karşılığını gördüm ( askerlik ve 30 yaş dolayı)

önemli olan şey acenta ile olan ilişkilerin ümran ablam var sağolsun ararım direk halleder call centerla bile işim yok :D

walla benim kaskom en fullu,poliçemde yan sanayi vs gibi birşey yazmadığı için itiraz ettim biraz da cazgırlık yaptım :) acenta tmm siz sıkıntı yapmayın biz halledicez dedi,ben aracı teslim almaya gitmeden servisten aradılar şimdi eksper aradı hasarsızlığınız bozulmuyor die bilgi verdi

olması gereken olmuş ;)

HkN
21-05-2010, 20:44
Zaten cam hasarına eksper gelmesi ayrı bir olay :D Hoş Araç scenic cam kaç paradır bilemem ama çalıştığım yerlerde eksper çok nadir gelirdi

HkN
21-05-2010, 20:46
valla bilmiyorum ama ben de era vardı tatil dönüşü burdurda yolda kaldım turboyu elimize aldık HDİ aradım 20 dk çekici geldi en yakın hyundai yetkili servisi ısparta bozal hyundai aracım çekildi havalimanı olmadığından otobüs biletlerim ayarlandı aracım orada yapıldı tel açıldı aracınız hazır diye dönüş biletim alındı gittim aracımı aldım ve geldim...

1.500 TL verdim o sene ama fazlasıyla karşılığını gördüm ( askerlik ve 30 yaş dolayı)

önemli olan şey acenta ile olan ilişkilerin ümran ablam var sağolsun ararım direk halleder call centerla bile işim yok :D

olması gereken olmuş ;)

Onları yaparlar ama cama gelince yaptırmazlar.

eser
21-05-2010, 20:46
Zaten cam hasarına eksper gelmesi ayrı bir olay :D Hoş Araç scenic cam kaç paradır bilemem ama çalıştığım yerlerde eksper çok nadir gelirdi

kdv dahil yediyüz küsür lira

HkN
21-05-2010, 20:54
kdv dahil yediyüz küsür lira

Aslında çokta değilmiş. Yani bir çok şirket bu tarz hasarlara eksper yollamıyor :D Yollayanlarında eksper sadece resimleri evrakları ve faturayı almaya geliyordu :D

Hatta bazen hiç gelmiyordu :D

eser
21-05-2010, 20:57
olması gereken olmuş ;)

saolasın yiğit valla cazz yapıp ortaığı ayağa kaldırmasam hasarsızlığı bozucak kısaca bize geçireceklerdi :D

Yigit-Y
21-05-2010, 20:59
saolasın yiğit valla cazz yapıp ortaığı ayağa kaldırmasam hasarsızlığı bozucak kısaca bize geçireceklerdi :D

valla dubai sigorta var meşhur mesela 6 ay aracı pert edelim mi etmeyelimmi diye tartıştılardı bir kaportacı abimizin sohbetinde geçmişti...

beterin beteri var :D

haklıysan bağıracaksın biraz :D

eser
21-05-2010, 21:01
walla ben uyuz oldum poliçe bitiminde axa oyak a geçiyorum en iyisi en düzgünü o gerçi bugune kadar hdi dan da hiç şikayet duymadım ama ben yine bildiğim i yapıcam