PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ep3 hondata emme manifolt

toretto_typer
23-05-2010, 16:49
öncelikle selamlar baksettiğim hondata emme manifolt çontasının artılarını eksilerini açıklayabilirmisiniz herkese şimdiden teşekkürler

Serhat Y.
23-05-2010, 17:27
basit bir açıklamayla, motor giren havanın yoğunluğunu artırıyor diye düşündüm ben, daha bilgili arkadaşlar açıklamasını yaparsa daha iyi olur tabi..

Dou
23-05-2010, 17:55
O conta silikon değil mi?

Oem'e göre motordan gelen ısının emme manifoldunu etkileme oranını azaltıyor, ısıyı daha az geçiriyor diye biliyorum.

Serhat Y.
23-05-2010, 18:07
hayır mevcutta zaten orginal manifoldun contası var fakat çok ince tahminim 0,5mm. fakat hondata conta yine tahminime göre 3mm falan ve slikon değilde sanki plastik gibi bişey

chiefkadir
26-05-2010, 12:55
Motor üst kapağının ısısın emme manifoltuna geçmesini önleyen,bu sayede manifolttan soğuk hava alması sağlayan adi zavallı parça :D

mar1lyn
26-05-2010, 13:06
araca extra güç vermiyor fakat ürettiği gücün motor ısındıkça silindir kapağıda ısınıyor silindir kapağındanda emmemanifoldu ısınıyor işte emme manifoldu ısınmayınca sadece o sebebpten düşen gücü ortadan kaldırıyoryada azaltıyor drag için daha faydalı olabilir sonuçta emme manifoldu önde k20de oraya elbet rolingde hava çarpıp soğutuyodur :)
b serisinde daha çok işe yarar kanımca :)
hondatanın sitesnde açıklamaları mevcut zaten hatırladığım kadarıyla bunun gibibi açıklaması wardı
http://www.hondata.com/heatshieldgasket.html

adamlar rakamsal olarak belirtmişler
çok pahalı bir ürün değil aminim k serisinin emme manifoldu b ye gore çok rahat çıkıyodur
bence kullanılabilir + war - yok :)