Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda & Alfa
Deagles48
02-06-2010, 13:14
Bu 2 markadan birisini tercih etcek olsanız hangisini düşünürdünüz.
Konfor,yol tutuş,performans,Güvenlik,2. elde satarken zorlanmayacak,
Hangi marka daha iyi size göre :soru:
Tuning055
02-06-2010, 13:16
Bu 2 markadan birisini tercih etcek olsanız hangisini düşünürdünüz.
Konfor,yol tutuş,performans,Güvenlik,2. elde satarken zorlanmayacak,
Hangi marka daha iyi size göre :soru:
2. eli katma bız alfacılar olarak saten bunda sızın ustun oldumuzu bılıoruz.. aslında yol tutuş olarak honda alfadan iyi dedi nakayama(turgay arkadaşımız o yuzden bole bı konu acıldı...
lutfen iki aracıda kullananlar yorum yabsınlar..
Tuning055
02-06-2010, 13:17
yol tutuş, guvenlık, konfor.. bunlarda alfanın daha iyi oldunu kullanan anlar anca.. buda kanıtlı video sıralamaya goz gezdırın..
http://www.youtube.com/watch?v=zON4bWsl2Ek
ankete katılanlar nedenlerıyle soylerlerse daha iyi olur..
Ben oyumu Honda dan yana kullandım 2 sene de Alfa kullandım
nedenlerim de :yakıt+varyatör +elden çıkartmak da zor.
http://img15.imageshack.us/img15/7935/7ec0d69aace843c28ed76f4.jpg
Ahmet_28
02-06-2010, 14:13
konfor olarak bence alfa ama 2. el honda piyasası iyi
mazdanın birinci olması normal arıza olayında
deposuna işesen gidecek utanmasa :D
vw sürekli teknik hata verir , sürekli ışık yakar oda normal sıralaması :D
:D:D
alfadan uzak durun diyor liste :D
MERTECE54
02-06-2010, 14:15
tabıkı honda normal kulanım acısındanda ıyı performans olarakta daha ıyı.alfa nın tek kozu tasarımı ekzotık bır arac olusu
Ahmet_28
02-06-2010, 14:20
2 hafta içinde 20.sıradan 5.sıraya yukselmişim bir anda :D
2 hafta içinde 20.sıradan 5.sıraya yukselmişim bir anda :D
İngiltere iyi puan vermiş herhalde
Ahmet_28
02-06-2010, 14:31
İngiltere iyi puan vermiş herhalde
evet gurbetçi hemşerilerimiz londra'dan tam puan yolladılar :D
hondanın yanında alfanın lafımı olur ya?
bence performans eşit gibi ,,,güvenlik konfor yoltutuş alfa,,,2 el honda da tabiki,,,,ama ben alfa alırdım 145 serisinden sonraki seriileri olmak şartıyla,,,makyajlı 156--147--159---mito şeklinde bu modelleri alırım açıkcası .........
devil_berk22
02-06-2010, 14:58
Honda derim. Araç alırken tek birşeye bakmam tasarım, konfor, yakıt tüketimi, yedek parça, 2.el satışı vs. Tasarım alfanın güzel ancak bence eskidi ve sıktı 156 senelerce aynı yüzle gezdi mirasını 159a bıraktı bir üst sınıf araç olarak devam ediyor. Konfor olarak alfa daha üstün olabilir, yakıt tüketiminde honda daha öne çıkıyor yedek parçada yine honda ve 2.el satışta yine honda olarak öne çıkıyor. Galericilerin bile korktuğu bikaç markadan birisi alfa romeo satma derdi olmayan insan için güzel seçim alfa romeo olsun saab olsun subaru tarzı piyasada az bulunan araçlar
159 bir üst sınıf olarak devam etmiyor. 156'da d segment, 159'da d segment.
Alfa Romeo'nun hangi modeli ile, Honda'nın hangi modeli karşılaştırılıyor? 156-159'un dengi Accord'dur Honda'da. Biri yol tutuş üzerine açıldı bu konu demiş, yol tutuşta Accord her iki Alfa'nın da yanına yaklaşamaz. Alfa'mı Honda'mı dersek bu forumda cevap baştan belli zaten.
Ayrıca o listede sorunsuz olarak 22. olmuş. Dünyada sacede marka 22 adet otomobil markası olmadığına göre Alfa'dan sonunlu pek çok araç var o zaman o listeye giremeyen...
HONDA derim eski alfacı yeni hondacı olarak:D
alfanın sıkıntısı bitmez..satışı zor gerçi her aracın hastası var..
:icon_tup:
Ben oyumu Honda dan yana kullandım 2 sene de Alfa kullandım
nedenlerim de :yakıt+varyatör +elden çıkartmak da zor.
aynen kanka ne çektik şu varyatörler den :D
egeturbo
02-06-2010, 16:14
tartısmaya gerek yok tabikide alfa romeo ama hangi modelleri karşılaştırıyorsun oraıda çok önemli
:icon_tup:
aynen kanka ne çektik şu varyatörler den :D
hahaha alem adamsın varyatörü ötmeyen alfaya alfa demem ben :hahaha:
hahaha alem adamsın varyatörü ötmeyen alfaya alfa demem ben :hahaha:
neco demezsin tabi sen alışmıştın tıraktör gibi kullanmayı senin alfayı :D:D
Ludacris
02-06-2010, 16:55
valla bi alfa vardı 1 ay durdu güzeldi derisi olsun 20km/h hızda devreye giren el gazı ve hızı sabitlemesi 12 adet hava yastığı :D karanlıkta içerdeki red night light ambiansını :)
ama 2. elde çok iyi parada kazandırır insan gibi zararda ettirir.
şahsen honda isterim ben :smokin: daha 100km yapmadık hande ile
açık ara honda alıcaktır birinciliği konuyu boşa açmışsın :)
ben alfa derim,yol tutuş vede sürerken verdiği güven çok iyi
Alfa yol tutuş becerisinde hondadan kat ve kat önde
156 senelerce esp kullanmadan segmentindeki bir çok esp li araçtan daha iyi yol tuttu
ams nin yaptıgı test yeterince objektif ki o kadar milliyetçi olmalarına rağmen :)
ancak sadece 2. el piyasasını göz önünde tutarak alfayı baştan elerdim
drummer582
02-06-2010, 17:28
2 aracında sahibi oldum 99 civic vardı sattım şuan 2004 alfa 147 kullanıcısıyım
iki aracında kendine göre avantajları var hondanın ikinci eli daha iyi demek doğru olmaz bence her aracın alıcısı var fiyatını ugun tutup birazda şansın olduktan sonra her araç satılır
hondayı güvenlik ve donanım yetmediği için sattım 2002 alfada 2008 hondada olan donanım var ve kesinlikle daha sağlam, daha konforlu
yakıt konusuna değinirsem 1.4 civic lpgli ile 1.6 147 lpgli hemen hemen aynı yakıyor
yedek parça bakımından alfa daha kısıtlı ama arada uçurumlar yok
tekrar fırsatım olsa hiç düşünmeden yine alfa 147 alırım ikisinide kullanmış biri olarak şahsi düşüncem böle...
2.el piyasası sorunsuzluk konusunda honda cok onde zaten.sırf bu iki secenek yuzunden honda diyorum bende.
Ludacris
02-06-2010, 18:40
ya sorunsuz 2.el diyorsunuzda 05 model sedan 1.6 en dolu sunroof vs. olan 75.000kmde olan gri jdm style. 2 parça boyalı civic 21küsür liraya satılıyor. ben 05 alfayı 26 ya verdim azına kadar dolu modeli
ya sorunsuz 2.el diyorsunuzda 05 model sedan 1.6 en dolu sunroof vs. olan 75.000kmde olan gri jdm style. 2 parça boyalı civic 21küsür liraya satılıyor. ben 05 alfayı 26 ya verdim azına kadar dolu modeli
Sıfır fiyatlarını hiç karşılaştırdın mı?
Hangisi daha çabuk gidiyor?
ikinci elde honda ile alfayı kıyaslamak pek doğru olmaz heralde diymi??bu aracların bide zamanındaki sıfır fiyatlarınıda göz önunde bulundur kardesım.alfa hondadan daha pahalı bir arac sıfırında.
Honda mı alfa mı tartışmasına girmeyeceğim
Ama ben hayatımda Honda kadar az değer kaybeden bir marka görmedim,
2004 te 26.000 tl ye alınan araç
2009 sonunda 85.000 km de 5 parça değişenli, 7 adet kazalı, 7 parça boyalı olmasına rağmen 17.500 tl ye TAKAS a verdim
Elden satsam herhalde 19.000 e falan satardım
Sıfır hasarlı falan olsa herhalde sıfır aldığım fiyata satacaktım ahahah
drummer582
02-06-2010, 19:12
04 alfa romeo 147 1.6 T.Spark Distinctive
10 airbag,abs,çift yönlü digital klima,asr,vdc,cruıse control,fonksiyonel direksiyon,sunroof,yol bilgisayarı vs.vs.
19000tl
04 honda civic vtec es
4 airbag,abs,analog klima,esp,vs??? :soru:
25000tl
bence alfa(iki aracında sahibi oldum bu yazdığım özellikler bana bu aracı aldırmak için yeterli)
sorunluluk konusuna gelince alfa çokda sorunlu bi araç değil düzenli bakımlarını yaptırdıktan sonra ne hondalar var sanayiden çıkamayan bu tamamen kullanmakla alakalı
Ludacris
02-06-2010, 19:13
tabiki honda alfadan daha üstün, 2.elde onu tartışmaya hiç gerek yok zati. 6 yaşındaki bi cocuk bile bunun bilincindedir. ama ben ist. o paraya satılmasna şaşırdım.
valla ben alfa 146 yabindim akis koptu 1 ay kapıda yattı allahdan evin önünde oldu ..anahtar üzerinde kapıları kilitledi arka kapıcamını kırdık 2 hafta poşetle gezdim.agzına kadar dolulugunu bırakın karaşimşegin özelliginde olsada ayagımı atmam bidaha alfaya şahsi fikrim.3 yıl 2005 2.4 accort a bindim bakım hariç bı sıkıntı görmedim 2006 civic es e bindim oda aynen 95 ex eşimde vardı obile sıkıntı çıkarmadı ..yani honda hayat onda kısacası
Şu 10-12 airbagli 147/156'ları anlamıyorum neresinde var bu kadar airbag bu araçların?
Toplam 6 airbag var, 1 direksiyon, 1 yolcu, 2 ön koltuklar ve 2 a-c stunları olmak üzere. 10 tane 12 tane airbag yok hiç bir modelinde. Konuda bahsi geçiyordu, belirteyim istedim.
Şu 10-12 airbagli 147/156'ları anlamıyorum neresinde var bu kadar airbag bu araçların?
Toplam 6 airbag var, 1 direksiyon, 1 yolcu, 2 ön koltuklar ve 2 a-c stunları olmak üzere. 10 tane 12 tane airbag yok hiç bir modelinde. Konuda bahsi geçiyordu, belirteyim istedim.
tavandaki airbagler çift sayılıyor bazen :) ondandır bu airbag enflasyonu
Tavanıda çift saysak 8 yapar ki, kendi web sitesinde ve kataloğunda 6 yazıyor =) Aracın içinde her airbag yazan yeri saydıklarından oluyor bu mevzu.
Tuning055
02-06-2010, 19:48
nakayama(turgay) arkadaşımız bana hondanın alfadan daha iyi yol tuttuğunu öne sürdü bende bu yuzden bole bı konu acılmasını ıstedım ama onlar 2. el piyasası olayınıda soktular olaya bızım asıl amacımız bu ıkı aracıda kullanıp hangisinin yol tutuşunun konforunun ve guvenlıgının daha iyi oldugu hakkında bilgi sahibi olmaktır ama onlar bu konularda alfanın daha ustun oldugunu bıldıklerı ıcın hemen kavram biraz değişsin diye 2. el işinide soktular olaya biz alfacılar olarak alfanın 2. elinin fazla olmadını bılıoruz saten sız kendı araclarınıza bakın frene bastınmı durmayan araca arac demem ben ne kadar performanslı olsada.. Alfa sorunlu dıyorsunuz 176 bın kmde 2000 model 156 ım var 2003 yılından beri bende olan aracın sadece servise gitmek zorunda bir kere bıraktı oda şarj dınamosunun yanmasından dolayı alın sıze sorunlu araba.. lutfen alfaya bınıp kullanmadan yorum yabmayın rica edıyorum.. alfa onu yabtı bunu yabtı dıosunuz hndalara hıcmı bir şey olmuor cok merak edıorum dogrusu.. ki benım 91 model honda civicimde oldu 2005 ten 2008 yılına kadar onuda kullandım..
dragon07
02-06-2010, 19:48
birmiottayken alfa romeo onarım bakım yapıordum...
varyatör
ön düzen
birde kışın yagmur yagdıgında motorun su çekmesi ve blok patlatması meşhurdur...
honda hangi honda alfa hangi alfa
147 vs civic dersen 147 derim ama :)
Alfa bence :)
145 di sanırım sevme sebebim alfaları :)
drummer582
02-06-2010, 19:59
yolcu,sürücü,2 adet yan,2adet ön direk,2 adet yan direk,2 adet arka direk,=10airbag ;)
Arka direkde 2, yan direkte 2. =)) Pandiklemediğim 156/147 versiyonu kalmadı. Sizinki özel üretim sanırım. Açıklamasını yaptım ön ve arka stünlar tek parça airbag sayılır. Açılırsa tek parça olarak açılır, ayrı ayrı parçalar değillerdir. B stununda zaten airbag yoktur.
Tuning055@ Alfa'nın hiç bir özelliğini, hiç bir kişiye ispatlamaya gerek yok. Kullanan insan biliyor zaten ne olduğunu. Hatta bırakalım herkes sorunlu ve kötü bilsin. =)
ocean0636
03-06-2010, 18:21
nakayama(turgay) arkadaşımız bana hondanın alfadan daha iyi yol tuttuğunu öne sürdü bende bu yuzden bole bı konu acılmasını ıstedım ama onlar 2. el piyasası olayınıda soktular olaya bızım asıl amacımız bu ıkı aracıda kullanıp hangisinin yol tutuşunun konforunun ve guvenlıgının daha iyi oldugu hakkında bilgi sahibi olmaktır ama onlar bu konularda alfanın daha ustun oldugunu bıldıklerı ıcın hemen kavram biraz değişsin diye 2. el işinide soktular olaya biz alfacılar olarak alfanın 2. elinin fazla olmadını bılıoruz saten sız kendı araclarınıza bakın frene bastınmı durmayan araca arac demem ben ne kadar performanslı olsada.. Alfa sorunlu dıyorsunuz 176 bın kmde 2000 model 156 ım var 2003 yılından beri bende olan aracın sadece servise gitmek zorunda bir kere bıraktı oda şarj dınamosunun yanmasından dolayı alın sıze sorunlu araba.. lutfen alfaya bınıp kullanmadan yorum yabmayın rica edıyorum.. alfa onu yabtı bunu yabtı dıosunuz hndalara hıcmı bir şey olmuor cok merak edıorum dogrusu.. ki benım 91 model honda civicimde oldu 2005 ten 2008 yılına kadar onuda kullandım..
Görkem biraz sakin ol, daha önce Honda'yı kötülerken yediğin banları ne çabuk unuttun?? ;)
Bu konu hakkındaki yorumumsa zaten belli, bişey dememe gerek yok :icon_tup:
Honda forumuna üye olup tanışma bölümünden itibaren Honda'yı kötüleyip alfayı öven birisi olduğunu bildiğim için sana cevap yazmayacagım..
Seninki alfa sevgisini geçti Honda'yı çekemediğin için Honda düşmanlığına döndü..
Edit:Emolar gibi yazmayı da bırak, forum kurallarını okumanı tavsiye ederim!
Tuning055
04-06-2010, 00:23
Görkem biraz sakin ol, daha önce Honda'yı kötülerken yediğin banları ne çabuk unuttun?? ;)
Bu konu hakkındaki yorumumsa zaten belli, bişey dememe gerek yok :icon_tup:
Honda forumuna üye olup tanışma bölümünden itibaren Honda'yı kötüleyip alfayı öven birisi olduğunu bildiğim için sana cevap yazmayacagım..
Seninki alfa sevgisini geçti Honda'yı çekemediğin için Honda düşmanlığına döndü..
Edit:Emolar gibi yazmayı da bırak, forum kurallarını okumanı tavsiye ederim!
mert ugrasma benle sınırlendırme benı.. sen emolar nasıl yazı yazar hıc gormedın heralde..
honda forumuna gır ve benım butun msjlarımı oku canımı sıkma benım adam bızım 1.6 yı ozmn senin alfa gecer demesıne ragmen denemedım bılemıcem dıe cevap verdım..
senle bırlıkte honda bayiisine gittimizde kendın dedın bana bu araba 4 yıldız almış telmaşa diye şimdi sahibi olunca saglammı oldu..
hondanın neyını cekemıcem be ben hondaya da bındım sen hayatında kac kere alfaya bındın?? arka koltugu dahi olsa.. bıdada bana atarlı konusma.. ha istemıonmu benım yazdıklarımı okumak actım konulara bakma..
yediğin banları derken bır kere oda atarlı konustum ıcın ban yedım.. sen benım yazıma kusur bulacagına gıt ımla kurallarını oku.. nerde cogul kullanılır nerde kullanılmaz onu ogren..
ocean0636
04-06-2010, 11:15
Haha çok güldüm :)
Postlarını okumanı tavsiye ederim bı bak p yerine b falan yazıyorsun vs vs..!
Forumda sana onu diyen çok bilgisiz birisi
eşit speclerde 1.6ies de Vtec2 de FD6 da sana ACI, ACI saplar ;)
Bütün araçlar var burda arabana guveniyosan gelir denersin, klavye delikanlılığına gerek yok kekocum :icon_tup:
Edit: Eysa' da o ''telmasa'' kelimesini sen kullamistin..
Soylemicektim ama sen istedin:
Senin yalancı ve özenti biri olduğunu herkez biliyor, hangi sağlıklı insan 1.6 arabasını en samimi arkadaşlarına 2.5 V6 diye yutturmaya çalışır..? ;)
Neyse varsa derdin delikanlı gibi gelir görürsün(gecerim demekle olsaydı..), ya da susar oturursun, klavye delikanlılığı yapmazsın..!!!
valla 2.el konusunda tartışmasız honda tabiki
yol tutuş konusunda ise bir 156 kullanıcısı olarak standart hali ile bile bir çok hondadan çok çok daha iyiydi
konfor markaların hangi modellerini karşılaştırdığın ile alakalı değişir 2 markanında üst düzey konforlu araçlarıda var
güvenlik olarakta valla 156 nın her yerinden airbag fışkırıyo :D
alfa romeo diyorum hatta direk 159 diyorum. zamanında 145 1.7 boxer kullanmıştım 320000km olmasına rağmen sollamalarda filan beni üzmemişti.
valla şuan param olsa direk 159 alırım yani
Tuning055
04-06-2010, 12:17
Haha çok güldüm :)
Postlarını okumanı tavsiye ederim bı bak p yerine b falan yazıyorsun vs vs..!
Forumda sana onu diyen çok bilgisiz birisi
eşit speclerde 1.6ies de Vtec2 de FD6 da sana ACI, ACI saplar ;)
Bütün araçlar var burda arabana guveniyosan gelir denersin, klavye delikanlılığına gerek yok kekocum :icon_tup:
Edit: Eysa' da o ''telmasa'' kelimesini sen kullamistin..
Soylemicektim ama sen istedin:
Senin yalancı ve özenti biri olduğunu herkez biliyor, hangi sağlıklı insan 1.6 arabasını en samimi arkadaşlarına 2.5 V6 diye yutturmaya çalışır..? ;)
Neyse varsa derdin delikanlı gibi gelir görürsün(gecerim demekle olsaydı..), ya da susar oturursun, klavye delikanlılığı yapmazsın..!!!
haha devam et sen.. daha benım konularımada msj yazma..
araban var diye sana yalakalık yapıp yanında gezen arkadaşlarınla sen gezmeye devam et dostum diye gezdir yanında o araba altında olmasa acaba kacı senı yanına alıp dışarı cıkcak ıstıyorsan dene?? ben burda konusunuda actım cogu arkadaşda fd6 yı 156 gecer dedıler sen devam et bıldını okumaya.. ben denemedım ama deneyenlerde var unutma... acaba antalyadan samsuna sen gelebılcekmısınde konusuosun burda konusturma benı..
nakayama
04-06-2010, 12:27
haha devam et sen.. daha benım konularımada msj yazma..
araban var diye sana yalakalık yapıp yanında gezen arkadaşlarınla sen gezmeye devam et dostum diye gezdir yanında o araba altında olmasa acaba kacı senı yanına alıp dışarı cıkcak ıstıyorsan dene?? ben burda konusunuda actım cogu arkadaşda fd6 yı 156 gecer dedıler sen devam et bıldını okumaya.. ben denemedım ama deneyenlerde var unutma... acaba antalyadan samsuna sen gelebılcekmısınde konusuosun burda konusturma benı..
Konuşmalarına dikkat et laf göndermeye çalışma ;) Neyin ne olduğunu herkes biliyor sen rahat ol kafana göre takıl görkem ;)
Honda mı alfa mı tartışmasına girmeyeceğim
Ama ben hayatımda Honda kadar az değer kaybeden bir marka görmedim,
+1.. 2008 ağustosunda 23.000 km de boyasız hatasız 25 milyara aldığım 2006 Civic LS yi, 30.000 km modifiyeli şekilde kullanıp yine boyasız hatasız şekilde 24.850 ye 1 hafta önce sattım.. :)
Tuning055
04-06-2010, 12:37
Konuşmalarına dikkat et laf göndermeye çalışma ;) Neyin ne olduğunu herkes biliyor sen rahat ol kafana göre takıl görkem ;)
ben senı dusunerek solemedım turgay.. o anlar gecen senede oluodu..
İlk sayfada verilen arıza listesi JD Power tarafından hazırlanmıştır. Ancak burada gözden kaçırılan bir husus var. Mesela Toyota Auris 40.000 komponentten oluşurken Golf V 60.000komponentten olşuyor. Doğal olarak Daha fazla parça daha fazla arıza istatistiği demektir. ***** simple is the best mantığıyla araç üreten ve toplam kalite yönetimini felsefe edinmiş japonların araçlarının avrupalı kardeşlerinden daha fazla arıza vermesi mümkün değil.
Low-Rider
04-06-2010, 13:07
bir konu yetmiyo ikinciyimi açıyorsunuz bide hey allahım