Orijinalini görmek için tıklayınız : Kaskodan Pert Araç için para iadesi ?
Gokhan43
02-06-2010, 18:37
Pazar günü talihsizce ve şaka gibi bir kaza başıma geldi.Kazanın detayları biraz garip gerçi neyse de aracı Otokoç'a çektik.Dün otokoçta bu araba pert olursa yazık olur daha el değmemiş gül gibi araç vs. demişlerdi bugün ise hiç ama hiç anlam veremediğim şekilde 22 bin hasar tespit etmişler. :confused:
Kasko bedeli 20.650 olarak görünüyor.22 bin hasar tespiti var ,araç 2004 model 50bindeydi (Focus 1.6 Ghia) daha tabir-i caizse çiçek gibi arabaydı diyeyim.Şimdi kasko bize 20.650 lira öder mi ya da min ne kadar ödeme yapar ?
Piyasa rayiç bedelini öderler taminimce.
Gokhan43
02-06-2010, 18:38
Piyasa rayiç bedelini öderler taminimce.
O ne kadar eder sizce ?
Bizim buralarda 17 civarı ediyor ghia focuslar:)
Gokhan43
02-06-2010, 18:40
Bizim buralarda 17 civarı ediyor ghia focuslar:)
O kadar ucuz gider mi var mı yahu :rolleyes: 2004 50 binde tertemiz araba 17 bine mi gitcek şimdi :mad:
bence iyi bir fiyat, piyasa degerinden 1-2 milyar yuksek?
edit : ghia imis pardon
O kadar ucuz gider mi var mı yahu :rolleyes: 2004 50 binde tertemiz araba 17 bine mi gitcek şimdi :mad:
Tam bilemem kaç eder belki daha az belki daha yüksek. Sigorta bilirkişilere danışarak bi karara varacak:)
erkin006
02-06-2010, 18:44
kasko poliçesinde yazıyor diye hatırlıyorum...
Gokhan43
02-06-2010, 18:44
Diyelim şimdi 17 18 deseler piyasa fiyatına , buna itiraz edebilme şansımız vardır sanırım.
kasko poliçesinde yazıyor diye hatırlıyorum...
Poliçede araç bedeli 20.650 TL olarak geçiyor.
pıyasa degerı ne kadarsa o kadar verıyorlar belkı tandıgınız falan varsa bıraz daha yuksek olmasını saglayabılrısınız eger arabada o kdar masaraf varsa pert olması bence daha ıy cunku yaptırrsanız ılerde satarken sız zor durumda kalbılırsınız
bıde gecen bızım basımıza geldı 3-4 galerıye soruyorlar ve ortalama bır fıyat bıcıyorlar
Diyelim şimdi 17 18 deseler piyasa fiyatına , buna itiraz edebilme şansımız vardır sanırım.
İtiraz şansınız var tabiki pazarlık yapabilirsiniz bi nebze.
Piyasay göre fiyat veriyorlar itiraz edebiliyorsun Tunçun clioda galiba artş yapmışlardı yanlış hatırlamıyorsam itira sonucu.
Gokhan43
02-06-2010, 18:46
Galerilere kaldıysa sıkıntı var demektir , galericiler şimdi almak istediği fiyatı verirlerse bak sen olaya :) Genelde 1 2 bin aşağısını verdikleri için =\
eger kasko degerini odemeyi kabul etmezler tutup 16 17 lira teklif ederlerse kesinlikle mahkemeye verin,biraz ugrasırsınız ama kasko bedeli neyse hemen hemen onu alırsınız..
sonucta siz bunlara o deger üstünden para ödemiyormusunuz?siz parayı öderken piyasa degeri cıkarma gibi bi şansınız varmı?o yuzden ne odedıysenız onu alırsınız,ama dedıgım gıbı bıraz zaman kaybı ve ugras gerektırır.
benimde basıma geldi aracın piyasa bedelini arastıracaklar sitelerden ve 2 3 galeriden ortalama fiyat verecekler.hangi sigorta bilmiyorum ama yapılması gereken bu.birde sunu söleyeyim daha önce boyası varmı kilometresi kac bunlarada bakmıstı bizim eksper.en yuksek verecegi 20650 policede yazan ancak istanbul piyasası dusukte olabilir.bir bak sahibinden.com dan.
Araçınızın özelliklerine göre rayiç fiyatı verilir size, yani bütün unsurlar göz önünde olucaktır merak etmeyin ama fiyatı az verirler kendilerini düşündükleri için. siz her halukarda 1. itarızınızı yaparsınız, eger ikincisini yapmak isterseniz avukat ile itiraz etmeniz gerekmektedir.
aracın rayiç bedelini veriyorlar ama şöyle emsallerinin piyasadaki alış fiyatı değil satış fiyatını baz alıyorlar. ama aracınızın durumuna göre siz isterseniz perte çıkartmayadabilirsiniz.
Gokhan43
02-06-2010, 18:58
Araçta kaza boya ne bileyim değişen onarılan hiç ama hiçbirşey yoktu.Nazar değcek diye korkuyordum zaten ki değdi sanırım :(
Eskişehir arabası olduğu için piyasa araştırması oraya göre mi yapılır farkeder mi ?
Bu arada baktıkça komik geliyor yine ama pert malesef şu araç :)
http://img198.imageshack.us/img198/6412/dscf5817asa.jpg
http://img121.imageshack.us/img121/4282/dscf5812sada.jpg
http://i47.tinypic.com/jqnvbb.jpg
bence sen bu aracı al.5000 lira civarı satarlar bunu ilk sana teklif etmeleri gerekiyor.kacırma.netten biraz baktım piyasasına en az 19 alırsın gibi ki bu arac hb eger iyi bir firma ise 20.000 alırsın. aracta hiçbişe yok gibi duruyo
kanka tekrar geçmiş olsun ama bence fiyatta anlaşamazsanız bu arabayı perte ayırtmayın, hiç bişeyi yok bunun ama servisede dikkat edin pert işlemesin sonuça ulaşmadan bi işlem yazmasınlar ...
Gokhan43
02-06-2010, 19:08
Afedersiniz iki ucu ..lu değnek hesabı ayırtsak bi dert ayırtmasak bi dertti ki ayrılcak artık yapcak bişey yok.Altta şanzuman da hasar görmüş iki aribag ve şanzumana 10 bin lira demiş servis yuh dedim yani.6 bin airbagler , 4 bin de şanzumanmış sadece.
Gokhan43
02-06-2010, 19:11
bence sen bu aracı al.5000 lira civarı satarlar bunu ilk sana teklif etmeleri gerekiyor.kacırma.netten biraz baktım piyasasına en az 19 alırsın gibi ki bu arac hb eger iyi bir firma ise 20.000 alırsın. aracta hiçbişe yok gibi duruyo
Umarım 19 20 gibi fiyat alırız.
Airbag ve şanzuman işi bozdu malesef.
Afedersiniz iki ucu ..lu değnek hesabı ayırtsak bi dert ayırtmasak bi dertti ki ayrılcak artık yapcak bişey yok.Altta şanzuman da hasar görmüş iki aribag ve şanzumana 10 bin lira demiş servis yuh dedim yani.6 bin airbagler , 4 bin de şanzumanmış sadece.
şimdi biraz duşünün bu aracı yapsınlar desen yarın birgun darbeli oldugu cıkacak ortaya satsan 17 ye giderse duacı olacaksın.birde o pazarlık esnasında kac kişi ile karsılasacaksın.bence içini ferah tut 19 20 e razı iseniz verceklerdir.bendede kesinti olur su olur bu olur denildi cok korktum ancak piyasası neyse onu aldım
harbiden *** iş :confused: sen hele bi teklif edecekleri rakamı bekle o zman ona gore bakarsın bı caresıne
Ludacris
02-06-2010, 19:16
Geçmiş olsun. ama olan olmuş :(
sanırım max. 19a yakın bi rakam alırsın.
itiraz et sert tavırlı ol tabi abartmadan rakamı yükseltmeye çalış.
İlk başta tabi ki sana düşük fiyat teklif edeceklerdir. İtiraz sonucu biraz daha arttırım yapacaklardır. Eğer ikinci kez de düşük gelirse mahkeme yolu ile sigorta bedelinden paranı alabilirsin. Bu süreç tabi biraz uzun olablir. Tabi ne kadar zaman tutar onu bilmiyorum.
Siteden bir üyemizin vti yı pert olmuştu, onun başına da böyle bir şey gelmişti. Onun konusundan detaylı bilgi alabilirsin. Ben aradım bulamadım konuyu.
Gokhan43
02-06-2010, 19:36
Geçmiş olsun. ama olan olmuş :(
sanırım max. 19a yakın bi rakam alırsın.
itiraz et sert tavırlı ol tabi abartmadan rakamı yükseltmeye çalış.
Olan oldu malesef Allah korusun daha büyüklerini yaşatmasın inş.Bakalım ilk teklifi yapsınlar da nabza göre şerbet veririz biz de.
İlk başta tabi ki sana düşük fiyat teklif edeceklerdir. İtiraz sonucu biraz daha arttırım yapacaklardır. Eğer ikinci kez de düşük gelirse mahkeme yolu ile sigorta bedelinden paranı alabilirsin. Bu süreç tabi biraz uzun olablir. Tabi ne kadar zaman tutar onu bilmiyorum.
Siteden bir üyemizin vti yı pert olmuştu, onun başına da böyle bir şey gelmişti. Onun konusundan detaylı bilgi alabilirsin. Ben aradım bulamadım konuyu.
Xenomorph nicki Mert'in VTI konusu hatırlıyorum.Sanırım 18 civarı para almıştı o da.
gökhan babama sordum 19-20 arası alana kadar diretsinler diyor. İlk seferde büyük ihtimalle 17-18 gibi bişey teklif ederler.
Gokhan43
02-06-2010, 19:42
gökhan babama sordum 19-20 arası alana kadar diretsinler diyor. İlk seferde büyük ihtimalle 17-18 gibi bişey teklif ederler.
Eyv bro ;)
Aracın Kodu Aracın Markası Aracın Tipi Aracın Modeli (Üretim Yılı) Aracın Kasko Bedeli
053292 FORD FOCUS 1.6i GHIA HB 2004 20,300
http://www.tsrsb.org.tr/tsrsb/kasko%20deger%20listesi
bu siteden böyle gozüküyor. Sen en iyisi kasko şirketi acentan ile bir görüş derim. Farklı şirketler farklı politika izleyebiliyor.
kuzenımın arabası sel de gıtmıstı valla ıkıncı elınden daha ıyı fıyat aldık kuzenım mutlu olmustu :) sızın aracınızdada aırbagler patlak zten dırek pert olarak bakıyorlar fakat yetkılı servıs oldugu ıcın perte cıkıyor normal bır tamırhanede olsa cıkartmazlar
VTec_king
02-06-2010, 20:04
geçmiş olsun
ne garip kaza o yaw..
piyasa değerinin bilmemne kadarı kadar altında bir fiyatla veriyorlar bildiğim kadarıyla
eskime payımıdır nedir..
Hangisi düşükse onu veriyorlar yani kasko bedeli piyasadan düşükse onu verirler,kasko bedeli piyasadan yüksekse piyasasını verirler..Araba temizse piyasasını almakta diret derim.Kaliteli bir şirketse sorun çıkarmayacaktır.
16-17den kapı açarlar
bir iki itiraz ve teklif sonucunda 18,5-19a bağlanır gibime geliyor olay
tam kasko bedelini vermezler gibi amortisman bedeli hesaplanıp bir sonuç çıkarırlar
Hızlı_Fransız
02-06-2010, 22:08
Kesinlikle bence kasko bedelinde bir kuruş daha ucuz para miktarını alma mahkemeye ver o parayı sana ödemek zorundalar çünkü paraya göre senden kasko ücretini talep ediyorlar mahkeme boyunca mahkemeyi kazandığın halde . Kasko Bedeli+ Geçikme faizi alıyorsun. Biz karşı tarafın sigortasından arabanın kasko bedeli üzerinden parasını aldık + geç ödeme yaptıkları için de faizinide aldık .
Rstmania
02-06-2010, 22:09
Piyasa değeri ne ise onu alırsın. Kasko bedeli sadece kasko ödemeni belirlemede kullanılıyor gibi bir şey. Piyasa değerini araştır internetten. Elinde 2-3 adet aracının benzeri araçların fiyatlarını gösteren çıktı al. Tabi bunu yaparken bir yüksek bir en düşük bir de yükseğe yakın bir rakam barındıran çıktı olmasına dikkat et ki adam da karşına düşük fiyatlılarla çıkmasın. Ona göre pazarlık yapabilesin.
Ayrıca servis dışında hiç bir yerde o araç perte çıkmaz diye düşünüyorum.
Öncelikle kesinlikle kasko poliçesinde yazan değerden fazla ödeme yapmaz.onun dışında DİE değerleri + enflasyon oranı varsa o vs vs.Poliçende yazan değere yakınbir değer alırsın.en kötü ihtimal 1500 tl aşağısı olur.
Gokhan43
02-06-2010, 22:32
Moralimi bozan bi gelişme var :( Baktığım kasko poliçesi o karışıklıkta 2009 yılına ait olanmış yani onda 20.650 lira yazıyor yeni poliçede 17bin küsur görünüyor araç resmen elim ayağım tutuldu o fiyatı görünce :( Offff :(
yenı kaskonuzun tarıhı eger yakıın bır tarıh ıse sanırsam yazıılı olan fıyat verılır cunku zten kasko bedelı arastırma yapılarak verılmektedır
Onlar ne verirse versin itiraz edin . Bizim çalınan aracın donanım olarak 2 parça eksik görünüyordu itiraz ettik 500 lira artırdılar :)
SekoLive
03-06-2010, 07:36
Geçmiş olsn gökhan sana verilen ilk fiyatı kesinlikle kabul etme itiraz vs. ile fiyatı yükseltebilirsin diye biliyorum başına gelenler yazıcakdır. ve aracı ilk sana satıcaklar eğer aracdan cidden memnunsan dışarda maliyetini araştır aracı al yaptır bin buda mantıklı olur memnunsan arabandan
BosphorusBoys
03-06-2010, 07:47
Öncelikle geçmiş olsun
Kasko ßedelini Hiç ßir $irket Ödemez kolay kolay..
Experler Araştırma yaparlar.. 5-10 galerici int vs vs
Ortlama alarak sana fiyat sunarlar..
Sen eğer bu parayı beğenmezsen itiraz etme hakkın var..
45000 lira kasko bedeli olan arcımız için piyasa bedeli 36000-42000tl olduğu için 39000tl aldık
fsunnetci
03-06-2010, 09:33
Allah korumuş seni sana bişey olmamış şükret bence.bırak kasko ne verirse versin çok çok 2bin lira yıpranma payı düşer verir paranı..:confused: önce kendini düşün araç pert olcak kadar kaza geçirmissin :eek:
Ahahaah tertemiz derken ? Araç pert olmuş. 16 falan verirler diyorum.
Şimdi kasko poliçesinde 17 bin yazıyorsa pekte üstünü bekleme. Piyasa fiyatları neyse onu verirler ama poliçe değeri üstüne çıkmazlar.
Toplanır diyenlere çok güldüm:D Şase hiç akıllarına gelmiyor herhalde:)
Gokhan43
03-06-2010, 10:49
Şasede sorun yok yamukluk yok vs. Çift airbag , şanzıman ve sol alt takımdan amortisör salıncak falan vardı listede ek olarak çamurluk falan da tabi hatırladığım kadarı ile.
Şimdi sigortadan aradılar araç sahibini arıyacaklar şimdi bakalım hayır olsun inş :)
Ahahaah tertemiz derken ? Araç pert olmuş. 16 falan verirler diyorum.
Araç pert olmadan önceki halinden bahsediyorum pert olduktan sonra neden tertemiz araba diyeyim. :)
onursumer
03-06-2010, 10:59
şasede birşey yoksa toplanıp satılcak cinsten çok temiz arabaymış
kasko yeni yapılmışsa kasko bedelinden 1000tl falan kırıp verirler buyuk ihtimalle ;)
Özel bir kaza taktiğiniz falan mı var anlamadım çukuruca düşüp 3cm şase kaydırmışlığım var.Böyle bi kazada ciddi derecede kayma olmuştur. Çekme, itme benim içime sinmiyor eskisi gibi olması çok zor herşeyden önce eski mukavemeti olmuyor.
Xenomorph
03-06-2010, 12:54
Poliçede Yazan Neyse 250 Ytl Azını Alırsın Sadece Çok Sert Konuşman Lazım...Ben Ciddi Kavgalar Ettim 18.750 Olan Değerin 18.500 'ünü Aldım...
17 Yazıyorsa İlk Başta 13 Bile Teklif Edebilirler....Direk İtiraz..Yine Ararlar Direk İtiraz...Baktın Daha Çıkamayız Diyorlar Bağır Biraz....Olmaz Diyorlarsa Noterden İhtar Çek Direk...Savaşıscaksın Kazanıcaksın Yasal Olarak Haklı Sensin
Şahsen Ben Kasko Yaptırırken Piyasa Rayiç Bedeli Maddesini Kaldırmak İçin Çok Uğraşıcam Boktan Bir Durum Çünkü Resmen Senın Kotu Gununde Senın Uzerınden Para Kazanmaya Çalışıyorlar
Gokhan43
03-06-2010, 13:02
Az önce aradılar Mert , ben de araç sahibine yönlendirdim işte ki araç sahibi de dayım :)
14 falan demişler dediğin gibi elbet de hayır dedik.Otokoçu aramışlar piyasa için sanırım onlar 20-21 bin civarı demişler.İşin en ama en *** yanı geçen sene 20650 değer biçilmiş arabaya kaskoda, yeni kaskoda (Temmuz 09'da yapılmıştı yanlış hatırlamıyosam) 17 bin küsura düşmüş ve şimdi kasko yaptırsak 20300 görünüyor değeri.Bunu kasko şirketimizi arayarak da sorduk ama geçen sene bize gelen listede değeri 17küsür şimdi 20 küsür görünüyor diyorlar.Bu nasıl iş çözemedim.Bir sene içinde nasıl böyle düşüş ve artış olabilir ki değerlerde :soru:
Xenomorph
03-06-2010, 13:13
Abi Bakıcaksın Ya...Poliçeye Of Ya Yavşaklar Resmen Dolandırmışlar...
neyse 16.500 17 İçin Saldıray O Zmn...
gökhan yarın ağır saldıray yapıyoruz kaskoya... istersen gider bağırır çağırırız