Orijinalini görmek için tıklayınız : 106 Muayene,
Merhaba arkadaşlar, pazartesi günü TüvTürk e gittim. Aracın muayenesi bitmişti..
Direk sinyalleri kaldırdım, beyaz ledleri söküp sarı ampül taktım(sinyallere parklara). xenon ampüllerini çıkardım. sarı ampülleri taktım. Egzoz zaten tamamen orjinaldi onu ellemedik. yangın tüpü ilk yardım cantası filan. 250 liraya geldi muayene bize.. neyse gittim aracı aldılar filan. sanki yoğun bakım. durun gelmeyin filan bi tripler. arka tarafta bekleyin. hep emir kipleri.. hadi dedim neyse.. arka taraftan çıktı 4 tane ağır kusur yazmışlar.. 15cm altına rampa girmiyormuş.. ön yay hasarlı, arka yay hasarlı, ön far hasarlı, yakıt deposu sızdırıyor.. 3.5 cantim yay var. ailecek bindiğimizde bile hiç bir yere sürtmüyor araba. neymiş cok alçakmış. neyse ön sağ farım hafif çatlaktı köşesi. ama ne su alıyodu nede buhar filan. taa benden önceki sahibinde öyleydi. far değişicek diyo. yahuu arkadaş tek far 110 lira. tekini değiştirsen biri anya biri konya olcak. çift değiştirmek lazım. ettimi sana 220 lira. farları sökmek için tampon iniyor. 40-50 lira ihçilik ettimi sana 300. değiştirsen tamam tertemiz oluyo ama satıcağın zaman sıfır far göze çarpıyor. hadi onuda geçtik. bi zaman altını taşa vurmuştum. yıl oldu neredeyse.. delindi depo. tam nokta vuruşu yapmışım. benzin pompasıda kırılmıştı. sıfır pompa aldım. depoyuda yaptırdım biyerde. akıl var fikir var. depoda sızıntı olsa ben nası gezicem be arkadaş. aklın alıyomu bunu. sonuç olarak geçemedik muayeneden.. şimdi far alıcaz, arabayı hafif yükselticez, depo olayını napıcam bilmiyorum. sinir hat safada..
Keşke kendi şansını denemeden önce sizin oralarda bir kaç muameleci ile görüşseydin.Ben burda sıkıntı yaşamıyorum o tip konularda mesela.
Kahraman castle
09-06-2010, 19:30
ESKİ TÜV-TÜRK ÇALIŞANI OLARAK.
far konusunda kesinlikle en ufak çatlak dahi geçirmezler.
depo kaçağı daha öncedendir leke kalmıştır.( ibnelik yapmışlar )
yayların hasarı ise trafikte mal ve can güvenliğini tehlikeye sokacak parça olarak yazmış.
gelelim rampa olayına rampaları çapraz karşılıklı iki tekerin önüne konur araç rampaya çıkartılır,düz zeminde direksiyon tam sağ ve tam sol yapılır eğer lastikler çamurluk ağızlarına sürterse kaldın,sürtmezse geçersin.
arkasında yay olmayan aracın arka yayı nasıl hasarlı oluyor bir sorsaydın
kuzen VTS yi geçirmek için gittiğimizdede rampa olayına takılmıştık bizde tamamen şans eseri geçtik rampa olayından arabayı yükseltmen gerek ama spor yayların arasına takoz koyup vs sekilde yükseltme yine kalırsın muayene ücretin yanar..arka torsiyonu yükselt mutlaka çünkü o ramparalara arabanın cıkması gerek ama arabanın altına bile girmiyor rampalar araba nasıl cıksın onun üstüne yerden minimum yükseklik 12 cm olması gerek yükselttikten sonra mutlaka ölç..
RottingChrist
09-06-2010, 22:47
valla ben geçen sene 307 ile 5 cm eıbach yaylar ile girdim hatta girişte lip sürtmüştü rampaya ama hiç sorun çıkarmadılar. hatta çapraz takılmış otto son susturucum vardı ama kapalı tabi. sadece simotta cai ye bu ne niye taktın diye sordular o kadar :)
valla kardes kotusune denk gelmıssın bence bu ısler aracına bakan adama gore.bende yenı yaptrdım 1 hafta olmadı hıcbırseye dokunmadan gıttım gırdım 4 kusur verdı.1 adet bıjon yok arka sılecek su atmıyo korna calmıyo katalitik konvertör yok.sadece bu dordu.sebrıng egsoz var vanalı dugmeye bastım gırdım araba bayaaa yerde amerıkan sınyaller far inpro far ayarı bence yok daha bırsuru sey var.bu dordunu yaptırdım.muayne bıttı allah razı olsun bakandan.genelde trıplerde olurlar bende cekınerek gttım fakat allah var kımsede ole bısey yok bende ters adamım normalde fakat en ufak sorun olmadı.anlıycagın yerıne adamına gore.insallah atlatrsın.ha bu arada sız sız olun sakın muayne ıstasyonunda egsoz emsyona gırmeyın sakın sakın..
düşük araca taktıklarını ilk sndn duyuorm heleki fzla dusuk diil diosn.kac arkdasm geçti çamurlukların arası 3 parmak içerde olmasna rağmen:S kılına denk gelmssn harbi.gecms olsn
aracın kusurları için birşey diyemeyeceğim,öyle şeyler duyduk gördükki seninkiler açıkcası hafif kalıyor yanında.
ama görevli arkadaşların konuşmaları konusunda kesinlikle haklısın,çok saçma hareketleri var,kendilerini birşey zannediyorlar.
Geçmiş olsun.
Sercan K.
09-06-2010, 23:19
önceden sorun etmiolardı ama artık rampalara çıkarıyolar aracı...çok saçma bi sistem işliyo tüvtürk de yangın tüpü ilk yardım çantası hafif kusur araç düşükse ağır kusur bu nası bi anlayış anlamış değilim..
Tuning055
09-06-2010, 23:27
ıkı arabamızında muayenesi yok moralımız bozulmasın dıe goturmuyuyoruz.. öle bınıyoruz..
ulasoztas1
10-06-2010, 08:08
benim 106'ninda bitti muayenesi böyle şeylerle karşılaşıcağımı bildiğim için gitmek istemiyorum..
ocean0636
10-06-2010, 08:14
Çevirmede daha büyük sorun olur, risk aliyorunuz ;)
Aynen çevirmede başa bela muayenesizlik.
bende 5 cm yay vardı önlerde takozla kaldırdık arka torsiyonlardan kaldırdık , 1 yerden orjinal far temin ettim taktım ayarlattım.1-2 sefer git gel gectik.SS son susdurucu ve orta susdurucu vardı bakdı inceledi biraz ama bise demedi.sansıma iki genc cocuk ilgileniyordu , abi bu arabalar cok güzel ya diye diye bi iki kücük kusuruda göz ardı ettiler :)
kardeş harbi geçmiş olsun bende bu sorunların benzerini yasadım muayenemde hatta ikinci gidisimde gecti aracım :) kahraman kardeşim saolsun katil olmaktan kurtardı beni,ama bende koni amörtisör 5 cm yay,angellar xenon ıvır zıvır hiç bişey demediler,ağır kusur olarak yazıpta beni geri göndedikleri konu janspeed headersmdı,onu söküp tekrar gitmiştim ve geçmiştim...cok sinir bozucu hak veriyorum sana...kolay gelsin...
bugün gittim orjinal 2 far aldım(valeo). 220 lira. Kediye çarptık sis kırıldı. 100 lirada o.. ihçilik filan misss gibi olduk... adamlar inat etti ya. bu muayene 1 liraya patlıcak sanırım bize..
Sıfır farlar tabi güzel oldu tertemiz, ancak alışmışız eski hafif soluk haline.
Yarın ön helezyonların arasına nalça koyucaz. Bakalım nasıl olucak?
Farları değiştiriken önceki ve sonraki halinin resimleri çektim. koyucam onlarıda.
bugün gittim orjinal 2 far aldım(valeo). 220 lira. Kediye çarptık sis kırıldı. 100 lirada o.. ihçilik filan misss gibi olduk... adamlar inat etti ya. bu muayene 1 liraya patlıcak sanırım bize..
Sıfır farlar tabi güzel oldu tertemiz, ancak alışmışız eski hafif soluk haline.
Yarın ön helezyonların arasına nalça koyucaz. Bakalım nasıl olucak?
Farları değiştiriken önceki ve sonraki halinin resimleri çektim. koyucam onlarıda.
kuzen nalçaları farkettirme bizde VTS yi aynı yöntemle geçirdik muayeneyi yakacaklardı ama bu VTS spor model adamlar alcak yapmış vs de eğer ben anlamam derse oradaki mühendisi çağır elemanların üstü mühendis olan arkadasa bu GTI bunlar böyle fabrika böyle cıkartmıs ben nasıl yükseltiyim şimdi bunu sen yükselt dedin diye bunu buldum taktım daha napiyim vs seklinde konus muhtemelen GTI spor araç seklinde konusursan mühendis ikna olucaktır.
bizim VTS nin muayene yanıyordu mühendisle konustuk onun geçirin demesiyle geçti yoksa kalmıstık aklında olsun...