Orijinalini görmek için tıklayınız : Fotoğraf çekimi :)
Arkadaşlar aracımın profesyonel fotoğraflarını çekmek istiyorum..
Canon 450d 18-55 vr kit +55-250 'lerim var..Alalı 2 hafta olmadı daha çook yeniyim bu konuda bilgim yok.Bana yardımcı olurmusunuz?Çekim teknikleri nelerdir?Nerelerde fotğraf çekilir.?
Şimdiden teşekkürler :)
34btr1907
11-06-2010, 14:59
http://www.fotokritik.com/ burda baya vakıt geçirmşitim zamanında
Burayada baktım canontürk'e de ama otomobil çekimleri üzerinde fazla durulmamış.Bizim forumda bu işi profesyonel yapanlar var ben onlardan yardım almak istiyorum :)
burda yardım alman zor dostum tabiri caizse herkes kndisine müslüman o konuda :)
İsteyen'in bir yüzü kara vermeyen zenci :)
Day Walker
11-06-2010, 15:17
burda yardım alman zor dostum tabiri caizse herkes kndisine müslüman o konuda :)
konunun uzmanları offline görürlerse yazarlar forumu arattınızmı konuyla ilgili
canonturk'de otombil die bölüm var dış mekanlarda çekim teknikleri die sabit bir konu olması lazım bence birkez daha bakın. :) Link'te yollıyabilirm :) Bende nikon d60 18/105mm makine aldım fotokritik ve canonturk de çok geziyorum :)
Bence yanlıs yaklasımın...
Oncelıkle makınanı tanıman gerekıyor,gece-gunduz acık alanlarda yapılan foto cekımlerını ıncele,gece hangı degerlerde cekılmesı gerektıgını gunduz hangı degerlerle nasıl cekılmesı gerektıgını arastır.Bunlar zaten netten ganı ganı var gerek forumlarda gerek Pdf ler olsun.Araba fotosu cekerken benım fıkrım sadece arabaya odaklı kalma,b kare ve ıcınde sureklı sadece arabanın goze battıgı fotolar olmasın,mekana da onem ver cekerken.Raw cekmeye ozen goster,kurtarılması gereken kareler cıkabılıyor ve ısını kolaylastırıyor.Deviantartta bolca araba fotosu ceken fotocular var cok basarılı karelerı olan,onları takıp et cekım acılarını ıncele. Ilk olarak dedıgım gıbı makınanı ıyı tanımalısın her kosulda nasıl cekebılcegını makınanın lensının nelerı yapabıldıgını gormek adına
Low-Rider
11-06-2010, 17:06
Bol bol otomobil fotoğrafına bakman lazım önce , nasıl açılar kullanılmış vs.
Mekan işide zevkine , yaşadığın şehre ve kafanda kurduğun kompozisyona göre değişir.
imzamda ki linke tıkla , seçenek bol:)
poseidon
11-06-2010, 17:33
Dostum öncelikle anlatmakla çok zor öğrenirsin.
En güzel yolu dergi-kitap veya herhangi bir siteden temel bir eğitim aldıktan sonra
fotoğraf çeke çeke ve çok fazla profesyonel resim inceleyerek öğrenmek.
Şimdi burda ne kadar anlatsak olmaz. Çekim modu, pozlama, asa, ışığı kullanma
diyafram, enstantene, vs.vs.vs.
sen en iyisi al aracını güzel bir mekana
çekmeye başla beğenmezsen yenisini çek en güzeli bu.
ama gece çekimi de yapacaksan tripod kesinlikle lazım olacak.
Zor iş allah kolaylık versin. Ben öğrenemedim 1.5 senedir falan uğraşıyorum:D
ygtkrmdnz
11-06-2010, 18:00
ben kurcalaya kurcalaya öğrendim deneme yanılma yöntemi ile en doğru ayarları bulabilirsin o anki hava durumuna göre zaten internette gerekli bilgiler fazlasıyla mevcut.
araç çekimleri için mekan çok önemli mekana göre aracın açılarınıda ayarlamak gerekiyor daha güzel bir fotograf çekmek için eğer gerçekten çok güzel fotolar çekmek istiyosan fotograflarınız bölümündeki Ek civic,german style gibi konular sana yardımcı olabilir fikir açısından ben çok faydasını gördüm açıkcası :)
Burdaki otomobil fotolarının yarısını bile orjinal değilki :)PS :)
Manuelde uğraşarak öğrenmiştim tavsiye ederim.
Low-Rider
11-06-2010, 19:24
Dibinizin düştüğü yabancı fotoğrafların hangisi orjinal hangisinde ps yok?
Boş konuşmayın:)
Kötü açıyla çekersen kötü mekanda çekersen istediğin kadar ps yap bir boka benzemez , örneğide çok var ;)
Araba fotografı cekıyoruz dımı Ara Güler olmaya calısmıyo kımse bunları yaparken,önemli olan PS kullanılmaması mı yoksa var olanın en guzel sekılde gosterılmesı mı ? Guzel kadraj,guzel ısık gıbı faktorlerı zaten yerıne getırılmek zorunda.Senın mantıgınla Analog Slr makına ıle cekılsın araba fotoları hıc b sekılde ellemesın kımse
Oldschool
11-06-2010, 22:36
herkesin kendine göre bi stili vardır sende acele etme çektikte foto açılarını degiştireceksin ve güzel şeylr cıktıgını görüceksin ;) eger illa da güzel cekmek istiyorum diyosan fotograflar bölümünde cekilen prof fotoları baz alarak cekimini yapabilirsin ;)
filmli makinede fotoyu cektin sonra napiyosun film seridine bakip uf ne guzel cekmisim mi diyosun :) yoksa karanlik odaya gidip kafana gore kontrastiydi osuydu busuydu ona gore banyo yaptirip kagida mi basiyosun?
simdiki karanlik oda isini yani fotoyu isleme isini photoshop yapiyo. makineyle RAW cekiyosun, yani elinde ham malzeme oluyo (film seridi gibi) sonra fotosopta onu isliyosun.
asiri kontrastiyla oynanmis garip garip efektler verilmis fotolari kale almiyoruz tabi onlar baska :)
Fotoğraf tarzın ve neler çekmek istediğin makinenle doğru orantılı olmalı :)
Bol bol çekilmiş fotoğrafları incelemek en büyük muhabbet.
Portre cekiyorum ben genelde,portre ile ilgili sorucağın bişey olursa cevaplarım.
Heralde eğitim alıcam bir bilenden :)
Arkadaşlar herkese çok teşekkür ederim.Bu iş PS'siz olmuyor.Bende ps yükleyeceğim :D
Bir sorum olacak ?
Kapalı otoparklarda ve gece ışık altında(sokak lambası) çekim yapmak istiyorumda.Bu konuda bilgisi ve önerisi olan :soru:
Heralde eğitim alıcam bir bilenden :)
Arkadaşlar herkese çok teşekkür ederim.Bu iş PS'siz olmuyor.Bende ps yükleyeceğim :D
Birght. Cont. + Doygunluk ihtiyacın varsada keskinlik katarsın :)
veya hard olmak istersen tone mapping yap.
Portre için plug-in lerimi paylaşabilirim seninle. eğer portreye meraklıysan
Edit:
Mümkün olduğunda sarı ışıktan uzak dur.
tripod kullan... F değerin x mm deki en düşük F in 2 stop üstü olsun. veya 3.
yani 70 mm de minimum F5.6 ise sen 7.1 de vey a F8 de çek. makinenin karakteristiğine göre onu çekerek farkedebilirsin.
Pozlama metren var -2..-1 0 +1 +2 diye.. diyaframı ayarladıktan sonra enstantneide 0 da tutmaya özen göster vyea kompozisyona göre değiştirebilirsin.
self timer kullan. çünkü deklanşöre bastığında ister istemez titrer makine,zamanlayıcı kullan.
bu şekilde yani başka bi ayrıntısı yok
Not: 2 stop üstü muhabbeti ışığı süzdüğü için daha keskin ve net sonuç alırsınız.. ışıksız ortamdan ışığa bakarken sizde gözünüzü kısıyorsunuz :)
bazıları orjinal çekmeye, ps olmadan güzel göstermeye çalışır, onlar çok ince şeyler, bizim için, yani araba fotoğrafı çekenler için ps olması gereken bişey bence, önemli olan pssiz güzellik değil bizim için, masaüstünde şaheser gibi duracak,arabayı manken gibi gösterecek güzellik, bunun için ne gerekiosa , kullanılır, hazırlanır ve sunulur, tabi en büyük etken, kadraj ve mekan :) , abartılmadığı sürece ps tuzu biberidir fotoğrafın..
SekoLive
12-06-2010, 11:29
bazıları orjinal çekmeye, ps olmadan güzel göstermeye çalışır, onlar çok ince şeyler, bizim için, yani araba fotoğrafı çekenler için ps olması gereken bişey bence, önemli olan pssiz güzellik değil bizim için, masaüstünde şaheser gibi duracak,arabayı manken gibi gösterecek güzellik, bunun için ne gerekiosa , kullanılır, hazırlanır ve sunulur
hiç prof fotom olmadı :D
Arkadaşlar aracımın profesyonel fotoğraflarını çekmek istiyorum..
Canon 450d 18-55 vr kit +55-250 'lerim var..Alalı 2 hafta olmadı daha çook yeniyim bu konuda bilgim yok.Bana yardımcı olurmusunuz?Çekim teknikleri nelerdir?Nerelerde fotğraf çekilir.?
Şimdiden teşekkürler :)
daha once hic slr kullanmadiysaniz eger temel konular icin burasi fena degil:
http://www.fotoatolye.com/Videolar.aspx?item=20
daha once hic slr kullanmadiysaniz eger temel konular icin burasi fena degil:
http://www.fotoatolye.com/Videolar.aspx?item=20
Teşekkürler güzel bi siteymiş eğitim videolarını izlemek lazım.
filmli makinede fotoyu cektin sonra napiyosun film seridine bakip uf ne guzel cekmisim mi diyosun :) yoksa karanlik odaya gidip kafana gore kontrastiydi osuydu busuydu ona gore banyo yaptirip kagida mi basiyosun?
simdiki karanlik oda isini yani fotoyu isleme isini photoshop yapiyo. makineyle RAW cekiyosun, yani elinde ham malzeme oluyo (film seridi gibi) sonra fotosopta onu isliyosun.
asiri kontrastiyla oynanmis garip garip efektler verilmis fotolari kale almiyoruz tabi onlar baska :)
Ben fotoğrafa analogla başlanmalı dedim.
Herhalde PS olacak yanlış birşeyde söylemedim burdaki araba fotolarının çoğu PSli dedim.
Ha Kötü oluyor ben kullanmıyorum demedim ki bende kullanıyorum :)
Ben fotoğrafa analogla başlanmalı dedim.
Herhalde PS olacak yanlış birşeyde söylemedim burdaki araba fotolarının çoğu PSli dedim.
Ha Kötü oluyor ben kullanmıyorum demedim ki bende kullanıyorum :)
tamam iste PS li olmasinin sakincasi ne ki PS li olmak zorunda aslinda her dijital fotograf benim dusunceme gore :)
harika bir kadrajda mukemmel netlikte bi fotograf cek, RAW dan hic ellemeden Jpege cevir o fotograftan gene adam olmaz her zaman bi miktar islemek gerekir fotografi renklerin canliligi icin, dogru kontrast icin, over/under expose olmus bolgeleri duzeltmen icin. bence tabi :)
ygtkrmdnz
12-06-2010, 18:59
forum ortamında fotoların daha çok ilgi çekmesini istiyorsan ps ile biraz oyamak gerekiyor internetteki yüksek çözünürlükteki fotoları çeken kişilerin arabaları değil onlar bu işleri prof. olarak yapan adamlar para kazanıyorlar ve dahada güzel iş çıkarmak için oynamak gerekiyor.