PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : "XADO" hakkında bilgisi olan?

emretorlak
17-06-2010, 23:07
Onno Usta'nın bir yazısında şans eseri gördüm.İlgimi çekti.Kullanan arkadaş varsa tecrübelerini paylaşırsa sevirim.Ayrıca nereden temin edebiliriz? Ebay'de ortalama 50usd fiyatı var.

Onno Usta'nın dergideki yazısını da paylaşayım;

"Benim geçen sayılarda bahsettiğim ve 1 yıldır test ettiğimiz "xado" adındaki ürün; motorların aşınmalarını gidererek koruma özelliklerine sahip.Ukrayna kökenli olan ve yeni bir doğal kimyasal yapıya sahip olan "xado", öncelikle silindirlerde bulunan kompresör kaçaklarını düşürerek aracın eski gücüne kavuşmasını sağlarken bir yandan da doğal olarak yakıt tüketimini de azaltıyor. Ürün sorunlu olan motorlarda 3 - 400 km.lik periyotta minik 3 ünitenin belirli süreçlerde motor yağına katılması ile uygulanıyor ve maksimum 1000km.de sonuç alınmış oluyor.Bu ürün uygulama sonrasında ise 100,000km.de bir daha uygulama gerektirmiyor.Ürün özellikle aşınabilen her türlü madeni yüzeyler için üretilmiş durumda.Bilhassa otomobillerde motor aktarma organları gibi bir çok bölge için özel modelleri var.Çok yakın bir gelecekte de xxxx dergisi aracılığı ile birebir test edip aşamalarını da yayınlayacağız.Aracının motorunda sorunu olmayanlarda bile sadece bir minik tüp motor yağına eklenmek sureti ile de koruma görevi görmekte."

chaylak
17-06-2010, 23:09
herhalde onno usta pay aliyor..
daha önce bu tür katkıların katkı saglamadigi konusu defalarca konusuldu forumda

cem
17-06-2010, 23:12
motor yağına katılması ile uygulanıyor

özet geçtim. :icon13:

onursumer
17-06-2010, 23:18
boyle şeylere gerek olduğunu düşünmüyorum zaten kullandığımız yağlar arge sonucu geliştirilmiş ürünler

ruudvan
17-06-2010, 23:59
arabanızın motorunu dusgun kulanın ısınmadan basmayın bakımlarını duzgun zamanında yaptırın bole icatlara ihtiyaç duymayın.....

Safak
18-06-2010, 00:06
Onno usta iyidir, ama sonuçta bir esnaftır.

turbo16
18-06-2010, 00:21
formula 1 de yağ geliştirmek için 15 milyon dolar harcıyorlar sonra bu teknolojiden faydalanarak yeni yağlar yapıyorlar...

iyi marka yag en iyisidir...:icon_tup::icon_tup:

Evrenoz
18-06-2010, 08:16
Katkılar için "mevcut yağın kimyasal yapısını bozuyor" ortak düşüncesi hakim iken bu tarz ürünlere itibar etmemeyi tercih ediyorum.

SOMEONESPECIAL
18-06-2010, 08:20
Amerikan malı RESTORE yi bir dene :icon_tup:

emretorlak
18-06-2010, 20:15
Genel olarak yazılan yorumlarla hemfikir olmama rağmen, Onno Usta gibi öncülerin fikirlerine de önem verip araştırmaya değer buluyorum.

Onno Usta yazısının başında bu gibi katkıların %95'inden fazlasının işe yaramaz olduğunu ve ticari bulduğunu da yazmış. Herkezin bu kadar peşin hükümlü olmasını buna bağlıyorum.

En azından Someonespecial gibi bu tarz ürünleri deneyen arkadaşlar tecrübelerini paylaşıyorlar.Benim amacım bu gibi ürünleri kullanıp motor ömrümü uzatmak.Ülkemizdeki düşük yakıt kalitesi nedeniyle 300,000-350,000 km de motor yaptırmaktansa bu gibi ürünleri uzun periyodlarda kullanıp 450,000-500,000 km.leri devirmek çok da uzak gelmiyor bana.

Amerikan malı RESTORE yi bir dene :icon_tup:

http://images.gittigidiyor.com/2700/RESTORE-MOTOR-ONARICI-YAG__27000085_0.jpg

Ürün bu mu? Kullandıysan uzun veya kısa vadede sonuçlarını paylaşırsan mutlu oluruz

Ae86
18-06-2010, 20:29
Carbon clean ve motor silk uyguladım bundan 2 sene önce yakında üst kapağı sökücem bakalım neler görücem paylaşırım fotoğrafları.

SOMEONESPECIAL
18-06-2010, 22:01
Genel olarak yazılan yorumlarla hemfikir olmama rağmen, Onno Usta gibi öncülerin fikirlerine de önem verip araştırmaya değer buluyorum.

Onno Usta yazısının başında bu gibi katkıların %95'inden fazlasının işe yaramaz olduğunu ve ticari bulduğunu da yazmış. Herkezin bu kadar peşin hükümlü olmasını buna bağlıyorum.

En azından Someonespecial gibi bu tarz ürünleri deneyen arkadaşlar tecrübelerini paylaşıyorlar.Benim amacım bu gibi ürünleri kullanıp motor ömrümü uzatmak.Ülkemizdeki düşük yakıt kalitesi nedeniyle 300,000-350,000 km de motor yaptırmaktansa bu gibi ürünleri uzun periyodlarda kullanıp 450,000-500,000 km.leri devirmek çok da uzak gelmiyor bana.

http://images.gittigidiyor.com/2700/RESTORE-MOTOR-ONARICI-YAG__27000085_0.jpg

Ürün bu mu? Kullandıysan uzun veya kısa vadede sonuçlarını paylaşırsan mutlu oluruz

Ürün bu ama image daki Belçika malı... (400 ML)
Orjinali Made in USA (437 ML Gibi bir rakam )

Valla arabamın bariz bir yağ eksiltmesi vardı... Yaklaşık yağ değişiminden
sonra 5000 km yol yaptım herhangi bir sorunum yok çok şükür...
Ben memnunum...

Bu ürünü kullanmadan epey bir araştırma yaptım netten... Bu restore
katkı maddesi değil... Çünkü RESTORE nin bileşiminde mikron bazında
metalciklerin olduğunu okudum. Motorda aşınmış yerleri dolduruyormuş
gibi bir çeviriye rastlmıştım...

Uzun lafın kısası ben memnun kaldım...

Ama mutlaka USA alın :icon_tup:

tool
18-06-2010, 23:56
Ürün bu ama image daki Belçika malı... (400 ML)
Orjinali Made in USA (437 ML Gibi bir rakam )

Valla arabamın bariz bir yağ eksiltmesi vardı... Yaklaşık yağ değişiminden
sonra 5000 km yol yaptım herhangi bir sorunum yok çok şükür...
Ben memnunum...

Bu ürünü kullanmadan epey bir araştırma yaptım netten... Bu restore
katkı maddesi değil... Çünkü RESTORE nin bileşiminde mikron bazında
metalciklerin olduğunu okudum. Motorda aşınmış yerleri dolduruyormuş
gibi bir çeviriye rastlmıştım...

Uzun lafın kısası ben memnun kaldım...

Ama mutlaka USA alın :icon_tup:

vtek yag kanallari nasil olur acaba o parcalarla :confused:

Xenomorph
19-06-2010, 00:57
katkı atılmış bir aracın motor acılmıs halını gordukten sonra ben hayatta ellemıyorum bunları...

şanzımana atabılırım belkı sırf kaplasın sagını solunu dıye ama motora asla mobil 10w60 koyarım bı nebze cozerım problemı...

acıtıgımızda yagın gezdıgı her yer bıldıgımız fılmle kaplı gıbıydı resmen yapısıyor oralara..camur gıbı dusunun..hatta usta bıle bu neymıs boyle ya katkı dıye bızde koyuyorduk tarzında bır cumle kurmustu :D

kv661
19-06-2010, 07:17
Onno usta iyidir, ama sonuçta bir esnaftır.

Ve de artık xxxx adlı dergide yazmamaktadır

emretorlak
19-06-2010, 12:05
Ve de artık xxxx adlı dergide yazmamaktadır

http://www.otohaber.com.tr/haber/4105-Onno-Usta-Otohaberde.html

xado
24-08-2010, 13:49
katkılar için "mevcut yağın kimyasal yapısını bozuyor" ortak düşüncesi hakim iken bu tarz ürünlere itibar etmemeyi tercih ediyorum.

bu bir yağ katkısı değildir . Xado ıs not an oıl addıtıve. Bu kuzey denizinde çıkarılan bir çeşit petrol türüdür içinde metal falan yoktur her yağ ve yakıtla uygun çalışır. Yaptığı şey ise sürtünmeyle ısınan atomların metal yüzeylere yapışarak orada seramik metal denilen cermet bir tabaka oluşturarak dolgu yapmaktadır.kompresyon aranını arttırıp yakıtın tam yakılmasını sağlar. Kayganlaşmayı arttırır. Bor gibi karterin içinde birikinti yapmaz. Jel kıvamındadır . Bor gibi kullanmadan önce çalkalamanıza gerek yoktur. Zaten 9 gr bir tüpü . Toplam da 27 gr yani 3 tüp uygulanmaktadır. Yağ kanallarında sürtünme olmadığından herhangi bir dolgu ve tıkanma söz konusu değildir.

xado
02-10-2010, 11:53
kullanan arkadaşların yorumları okuyun anlarsınız
http://www.citroenim.net/forum/showthread.php/xado_jel_motor_yenileme_urunu-5079/index.html

Ahmet_28
02-10-2010, 12:05
heee mevzu anlaşıldı

Evrenoz
02-10-2010, 12:07
bu bir yağ katkısı değildir . Xado ıs not an oıl addıtıve. Bu kuzey denizinde çıkarılan bir çeşit petrol türüdür içinde metal falan yoktur her yağ ve yakıtla uygun çalışır. Yaptığı şey ise sürtünmeyle ısınan atomların metal yüzeylere yapışarak orada seramik metal denilen cermet bir tabaka oluşturarak dolgu yapmaktadır.kompresyon aranını arttırıp yakıtın tam yakılmasını sağlar. Kayganlaşmayı arttırır. Bor gibi karterin içinde birikinti yapmaz. Jel kıvamındadır . Bor gibi kullanmadan önce çalkalamanıza gerek yoktur. Zaten 9 gr bir tüpü . Toplam da 27 gr yani 3 tüp uygulanmaktadır. Yağ kanallarında sürtünme olmadığından herhangi bir dolgu ve tıkanma söz konusu değildir.

Nickten anlasıldığı üzere ürünün distribitörü ya da ürünle alakalı birisiniz. Açıklamalardan tatmin olmadım, her ürün 3 aşağı 5 yukarı aynı şeyi söylüyor.

Dragger
02-10-2010, 13:59
XADO,

ürün hakkında bilgi verecekseniz verin, onun dısında reklam amacı tasıyan, satıs amaclı telefon numarası olan mesajlar yazmayın.

Ticari ürün satısı yapmak istiyorsanız yönetimle irtibata gecebilirsiniz.