PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dyno Okuma

caglarcb
22-06-2010, 19:33
Merhaba arkadaşlar bugun ankarada 2006 model 1.4 TDCİ makyajlı kasa bi fiesta ya baktırdık. 06 BT 9652 plakalı. Aracın bilgilerini vereceğim yorumlarsanız sevinirim. Bazı arkadaşlar kaza raporlarına bakabiliyor onlardan da yardım bekliyorum. Expertiz raporunda yazan '' Orjinal fabrikasyon kalın çiftkat boya var, Sol yan boyalı, sol arka kapı değişik.'' Muhtemelen daha önce biyere ufak bi sürtmesi oldu.

Plaka: 06 BT 9652
KM: 98.379
Motor no: 6T19253
Şasi no: WF0HXXWPJH6T19253

Dyno sonucu:

Engine Power: 42.3 kW (57.5 Cv) a 5121 RPM (139.6 Km/h)
Wheel Power: 27.4 kW (37.3 Cv)
Dissipate Power: 14.9 kW (20.2 Cv)
Rule Power: 48.3 kW (65.7 Cv) [DIN 70020 Rule]

Max Couple: 109.5 Nm a 3154 RPM ( 86.0 Km/h)
Max Speed: 5240 RPM ( 142.9 Km/h)

Atmosphere Pressure: 902 mbar
Wheel Diameter: 583.0 mm
Final Reduction: 4.0
Air Temperature: 30 C
Transmission ratio: 1.0 : 1
Tire size: 175/65 - 14

Sizce bu sonuçlar normalmi 100.000kmdeki dizel bi araç için. Dyno sonucu yorumlarını bekliyorum.

lnd_samet
22-06-2010, 19:37
dyno ile bi yere varamazsın bence ama hangi dynoda cıktı bu sonuclar o daha önemli

caglarcb
22-06-2010, 20:47
Kimsenin bilgisi yok sanırım :)

lnd_samet
22-06-2010, 23:06
sen cevap veremedinki?

SifirinciMurat
22-06-2010, 23:08
bu fiestalar standart olarak 68 beygirdi diye hatırlıyorum. eğer dinamometre düzgün ölçüyorsa sonuç normal ve makul olarak yorumlanabilir.

bu arada izmirdeymişsin, nerede yapıldı ölçüm?

gambit49
22-06-2010, 23:10
tokrda baya kaybi var aracin stock hali 160 nw olmali dyno esnasinda fan actilar mi dynoya nerede cıktı arac bunlar onemli ayrintilar

caglarcb
23-06-2010, 01:09
sen cevap veremedinki?
Neyine cevap veriyim kardeşim? Yorumladınmı? Yok. Fikir verdinmi? Yok. Akıl istemiyorum sağol fazlasıyla var ;)
Ankarada bildiğiniz kaç yerde dyno var? Tahmini enfazla 2-3 yerde vardır. Sorulan sorular ilginç gerçekten. Sağlıklı bi dynoda çıktı bu sonuç okadarını söliym. Ölçüm Ankara Akköprü Asil otoda yapıldı.

Oz`
23-06-2010, 01:30
1 eyrini koy
2 sen koy ki yorum yapmak bize düşssün

100 bndeikiaraç için güzel deeğer ler çip mip varmı?

Murat
23-06-2010, 06:55
eğri olmadan bence de yorum yapmak zor.

max hp ye takılmamak gerek.

caglarcb
23-06-2010, 09:02
1 eyrini koy
2 sen koy ki yorum yapmak bize düşssün

100 bndeikiaraç için güzel deeğer ler çip mip varmı?

Zır stock bi araç, herhangi bi modifikasyonu yok. Tarıyabilirsem koyarım eğriyi üstad.

MuratGürakan
23-06-2010, 09:04
Ankarada sağlıklı dyno yokki :D
Millet ankarada ölçüm yaptırmıyor nasılsa doğru değil diye.

oğuzk
23-06-2010, 09:13
Asilin yanlış ölçtüğünü duymuştum 1.8T 100bg çıkmış :)

Kadir abi ivedikte adres vermişti. oraya gidicem bende.

woondem
23-06-2010, 09:26
olcum yaparken kalıbrasyonda bır hata olması gerekıyor
5240rpm cevırtemezsın o motora ;)

lnd_samet
23-06-2010, 10:42
iyi kardeşim sen cok şey biliyosun süper ötesi bi araç manyak yürüyor bunumu diyelim????
2 tane değer yazıp bilgi istiyorsun sonra akıl var diyosun yerim böyle işi

kolay gelsin....

ERkut 205
23-06-2010, 15:15
Bu dyno ya sıkıntılı yada araçta ciddi yüzde oranında kayıp var,aynı zamanda da tork çok düşük. :eek:

Ankarada bir çok yerde dyno var. Doğru ölçümü yapan yer neredeyse yok :D
Ankara urazlar bosch car servis.Burada bir çıkın gerçek gücünüzü görün.
Bazılarına ücreti fazla geliyor gitmiyorlar. ;)(Ölçüm urazlarda pahalı)

caglarcb
23-06-2010, 15:47
iyi kardeşim sen cok şey biliyosun süper ötesi bi araç manyak yürüyor bunumu diyelim????
2 tane değer yazıp bilgi istiyorsun sonra akıl var diyosun yerim böyle işi

kolay gelsin....

Hevle velaa!!!!!!:ofk: Stock 1.4TDCİ fiestadan bahsediyoruz ne yürümesi ne süperi aklın başındamı kardeşim senin? bu 1. ikincisi fikri ve bilgisi olan adam(!) ordaki değerlerle fabrika değerlerini yan yana koyar karşılaştırır öyle yorumunu yapar. kaldı ki 2 tane değer dediğinin aynısı kağıtta yazıyor sadece grafiği eksik! kalkıpta nevale atma sağa sola. Herkez ne güzel yorum yapmış bak oku yukarıyı kalibrasyonda hata olabilir die fikrini belirten olmuş, tork düşük diyen olmuş, güzel değerler vermiş diyen olmuş. hayatında dyno görmeyi bırak, sürücü koltuğuna otursan vites diye elfreni çekersin sen. Sıkma canımı bak işine.

Bu dyno ya sıkıntılı yada araçta ciddi yüzde oranında kayıp var,aynı zamanda da tork çok düşük. :eek:

Ankarada bir çok yerde dyno var. Doğru ölçümü yapan yer neredeyse yok :D
Ankara urazlar bosch car servis.Burada bir çıkın gerçek gücünüzü görün.
Bazılarına ücreti fazla geliyor gitmiyorlar. ;)(Ölçüm urazlarda pahalı)

Sana ve diğer fikrini belirten yorumlamaya çalışan arkadaşlara teşekkürler hocam. Ustama götürdüm verileri. Ciddi anlamda kayıp var araçta. Vazgeçildi.

lnd_samet
23-06-2010, 17:27
hehe. peki ABİ peki:)

mertacar
23-06-2010, 17:36
Hevle velaa!!!!!!:ofk: Stock 1.4TDCİ fiestadan bahsediyoruz ne yürümesi ne süperi aklın başındamı kardeşim senin? bu 1. ikincisi fikri ve bilgisi olan adam(!) ordaki değerlerle fabrika değerlerini yan yana koyar karşılaştırır öyle yorumunu yapar. kaldı ki 2 tane değer dediğinin aynısı kağıtta yazıyor sadece grafiği eksik! kalkıpta nevale atma sağa sola. Herkez ne güzel yorum yapmış bak oku yukarıyı kalibrasyonda hata olabilir die fikrini belirten olmuş, tork düşük diyen olmuş, güzel değerler vermiş diyen olmuş. hayatında dyno görmeyi bırak, sürücü koltuğuna otursan vites diye elfreni çekersin sen. Sıkma canımı bak işine.

Sana ve diğer fikrini belirten yorumlamaya çalışan arkadaşlara teşekkürler hocam. Ustama götürdüm verileri. Ciddi anlamda kayıp var araçta. Vazgeçildi.

çok sinirlisin anlaşılan sıcaklardan olsa gerek biraz sakin. eğriyi koyarsan ona göre yorumda yapılabilir. 2. dediğini (fikri ve bilgisi olan adam) fabrika değerlerini yanyana koyarak sende bakabilirsin.

fsunnetci
23-06-2010, 18:52
Sen Allahtan araç modifiye edipte Dyno'ya çıkarmamışssın..yoksa o Dyno makinesini dinamitle uçururdun niye doğru sonucu vermedi diye:o

recepserkan43
23-06-2010, 19:45
madem ustan vardı neden o test merkezine götürdün anlamdım ben daha hiç tork eğrisine bakarak araba almadım ben ve arkadaşa kızma hak veriyorum ayrıca bu devirde dizel fiesta almak cesaret ister genelde şirket arabası oluyorlar o bakımdan, araba bulmak zor iş allah kolaylık versin.

caglarcb
23-06-2010, 23:19
çok sinirlisin anlaşılan sıcaklardan olsa gerek biraz sakin. eğriyi koyarsan ona göre yorumda yapılabilir. 2. dediğini (fikri ve bilgisi olan adam) fabrika değerlerini yanyana koyarak sende bakabilirsin.

Dyno sonucunda çıkan hangi değere önem verip neyle neyi karşılaştıracağımı bilmediğimden olabilirmi? Zaten konunun amacıda o. Bilseydim açmazdım hocam. :)

Sen Allahtan araç modifiye edipte Dyno'ya çıkarmamışssın..yoksa o Dyno makinesini dinamitle uçururdun niye doğru sonucu vermedi diye:o

Evet, haklısın abi. :hahaha:

D.N: İzin verirsen imzamda kullanıcam bu postunu hocam. :D

madem ustan vardı neden o test merkezine götürdün anlamdım ben daha hiç tork eğrisine bakarak araba almadım ben ve arkadaşa kızma hak veriyorum ayrıca bu devirde dizel fiesta almak cesaret ister genelde şirket arabası oluyorlar o bakımdan, araba bulmak zor iş allah kolaylık versin.

Üstad ben izmirdeyim, baktırıdığımız araç ankarada. Tanıdık vasıtasıyla baktırdık araca sonuçları bize faxladılar. Anlayışın için teşekkürler. :)

recepserkan43
23-06-2010, 23:49
Dyno sonucunda çıkan hangi değere önem verip neyle neyi karşılaştıracağımı bilmediğimden olabilirmi? Zaten konunun amacıda o. Bilseydim açmazdım hocam. :)

Evet, haklısın abi. :hahaha:

Üstad ben izmirdeyim, baktırıdığımız araç ankarada. Tanıdık vasıtasıyla baktırdık araca sonuçları bize faxladılar. Anlayışın için teşekkürler. :)

sanrım dediğiniz yer plaka bastırlan yerin yanında olan yer tahmin ettiğim yerse ve ben onların dyno verilerine güvenmem orda arabaya en fazla 10dk bakarlar ben ce daha iyi bi ustaya baktırsaydınız daha objektif olurdu

caglarcb
24-06-2010, 01:30
sanrım dediğiniz yer plaka bastırlan yerin yanında olan yer tahmin ettiğim yerse ve ben onların dyno verilerine güvenmem orda arabaya en fazla 10dk bakarlar ben ce daha iyi bi ustaya baktırsaydınız daha objektif olurdu

hiçbir fikrim yok, ankarayı hiç bilmem; pederin ağzına bakarak yola çıktık. ***** farklı şehirlerden araç almak kadar, experinede güvenmek zor. Nasip değilmiş diyip geçiyoruz.. :icon_tup:

Caesar
24-06-2010, 01:34
hiçbir fikrim yok, ankarayı hiç bilmem; pederin ağzına bakarak yola çıktık. ***** farklı şehirlerden araç almak kadar, experinede güvenmek zor. Nasip değilmiş diyip geçiyoruz.. :icon_tup:

Sen bu mantaliteyle araç alamazsın yukarıdan aşağı yazanların hepsi doğru yazmış. Bir belki o araç çok iyi bir araç ama ölçüm yapılan yer yanlış ölçmüş sağlıklı değil.

İki; bunu sana anlatmaya calışmışlar milleti terslemişin madem kimsenin dediğini takmayacaksın neden buraya konu açıyorsun.

caglarcb
24-06-2010, 01:50
Sen bu mantaliteyle araç alamazsın yukarıdan aşağı yazanların hepsi doğru yazmış. Bir belki o araç çok iyi bir araç ama ölçüm yapılan yer yanlış ölçmüş sağlıklı değil.

İki; bunu sana anlatmaya calışmışlar milleti terslemişin madem kimsenin dediğini takmayacaksın neden buraya konu açıyorsun.

Git gide yanlış anlaşılıyor. Konuyu baştan sona okursanız anlarsınız. Böyle yorumlara gerek yok, konu kapandı. Ben baba parasıyla araba almıyorum kusura bakma. Güvencem yok arkamda, didikleyip almak zorundayım. :heyoo:

Caesar
24-06-2010, 02:02
Git gide yanlış anlaşılıyor. Konuyu baştan sona okursanız anlarsınız. Böyle yorumlara gerek yok, konu kapandı. Ben baba parasıyla araba almıyorum kusura bakma. Güvencem yok arkamda, didikleyip almak zorundayım. :heyoo:

Buradakilerin çoğu baba parasıyla araba almıyor. İşte en ayar olduğun cümleyi kullandın. Didikleme demiyoruz hem bişey soruyorsun hemde söyleneni tersliyorsun diyoruz. Ha birde 10 - 15 milyar para biriktiripte artiz artiz biz baba parasıyla araba almıyoruz gibi laflar etme burada.

Forumda alın teriyle kazanıp 200 milyarlık arabalara binenlerde var kime bu artizliğin kim baba parasıyla araba alıyor söylede öğrenelim.

caglarcb
24-06-2010, 02:17
Buradakilerin çoğu baba parasıyla araba almıyor. İşte en ayar olduğun cümleyi kullandın. Didikleme demiyoruz hem bişey soruyorsun hemde söyleneni tersliyorsun diyoruz. Ha birde 10 - 15 milyar para biriktiripte artiz artiz biz baba parasıyla araba almıyoruz gibi laflar etme burada.

Forumda alın teriyle kazanıp 200 milyarlık arabalara binenlerde var kime bu artizliğin kim baba parasıyla araba alıyor söylede öğrenelim.

Artiz? Artiz ne arar techte? :D diyerek espirili bi şekilde gireyim cümleye. Büyüğümsün bişey demek gelmiyor içimden, konuya yorumun olmamış tartışmaya gitmesini istemiyorum. Bahsettiğiniz rakamların(10-15) biraz üstünde de olsa yaptım kendi çapımda birşeyler. Bu Türkiye şartlarında 200 milyarlık araca binipte alın teriyle kazandımda aldım deyip, doğru söyliyen adam bir elin parmaklarını geçmez. Forumu işin içine katmak yersiz. 21 yaşındayım bu yaşta, kendi akranlarım için söz konusu ise(büyüğü, küçüğü ayrı) çok şükür hemen hemen her tipte insan tanıdım, gördüm. Univi kazanır, liseyi bitirir, master yapar vs.. Babası alır altına 2010 model aracını, e elemanda eşşek değil 1-2 atmıştır kenarı takar jantını, bass'ını kralım havasında takılır. Gerek yok bunlara..

Caesar
24-06-2010, 02:21
Senin için avatar yaptım:D Neyse hayırlısı ile alırsın inş arabanı.

caglarcb
24-06-2010, 02:25

Yakışmış sana. :D İlk defa araba almıyorum. Sağol iyi dileklerin için. :)

lnd_samet
24-06-2010, 07:33
çoy şey yazardım yazardımda kendimi gerdiğime değmez adım gibi biliyorum o yüzden yazmıyorum.
ama 2 cümle edicem
o dynoda ben aracımı cıkardım sırf nasıl diye
araç insigna 1.6turbo yani fabrika cıkısı 180 hp olan araç:)
ve ben 1200 km de cıkardım yağ değişimini yaptıktan sonra

o senin adını bile bilmediğin ama bizim artık sahipleriyle akraba olduğumuz dynolar da insigna 125 hp gibi bişey cıktı;)
sana diyorumkii nerde cıktı? sen senin tabirinle 'ARTİZ' lik yapıyorsun
neysee:) ;

yaşın daha en azından bana göre küçük, daha çok alın teriyle araba alırsın inşALLAH...

fsunnetci
24-06-2010, 10:05

Çok iyi yaa Avatar harika:icon_tup::hahaha:

Ludacris
24-06-2010, 10:09
soft mode ford=Lort of the tayyar :D

recepserkan43
24-06-2010, 12:39
azıcık zaman ayırıp binip otobüse gelseydin girseydin sanayiye ya da 100 tl verip servise gösterseydin ne güzel olurdu ben kalkıp kaç kere istanbula gittim burdan yardım istedim kayseri sakarya yozgat vs vs araba almak değil istediğin arabayı bulmak önemlidir, bir dahaki sefere burada yazılanları dikkate alırsın umarım. bu arada doktora yapıyorum ve arabamın parasının yarısını babam verdi, bu şimdi beni artiz mi yapıyor ??? ne iyi babalar var diyorum ben keşke herkese benim babam gibi baba versin.