Orijinalini görmek için tıklayınız : 106 gti brembo disk + ebc greenstuff balata
arkadaşlar merhaba disklerimi brembo'larla balatalarıda ebc greenstuff'larla değiştirmek istiyorum ***** frenler biraz zayıf :) acaba aramızda kullanan varmı artıları eksileri nedir yardımcı olursanız sevinirim...teşekkürler...
arkadaşlar merhaba disklerimi brembo'larla balatalarıda ebc greenstuff'larla değiştirmek istiyorum ***** frenler biraz zayıf :) acaba aramızda kullanan varmı artıları eksileri nedir yardımcı olursanız sevinirim...teşekkürler...
Bremboların tek artısı güzel renkli ve ucuz olması.
Balata için Ferodo en iyi seçenek.
dragstar
30-06-2010, 11:39
ebc kullanmıyorum ama kullanan arkadaşlarım var bende yakında alıcam ama ebc nin pad leriçok güzel
feredo kullanmadım ondan karşılaştırmam ne kadar doğru olur bilmem ama ebc ile diğer markaların friction değerlerini karşılaştırdığımda ebc her zaman daha iyi çıkıyor tabi bu değerler 0.1 0.2 anca oluyor, ebc nin fiyatları diğer markalara göre daha ucuz
brembo delikli veya çizikli disk alırsan işe yarar
yorumlar için teşekkürler,sanırım sitede kullanan yok belkide ilk olucam...siparişleri bugün veriyorum,taktırırken ve taktırdıktan sonra foto ve yorumları sizinle paylaşıcam...
106 ın kendı dıskı balatası orjınalı gayet guzel neden memnun degılsınız...bence stock veya atmoferıkde son nokta olan bı 106 yı orjınal dıskı ve balatası cok rahat durdurucak yapıya sahıp hıc tras cacık bı frenı yok ben gayet memnunum. turbo yapıpda orjınal dıskı balatayı kullananda var onlarda memnun ? tercıh etme sebebınız ılla marka olsun dıyemı fren sıstemı var demek ıcınmı ?
eger dısk capında herhangı bı buyume felan olmuycaksa bence gereksız orjınalın yerını tutmaz ;)
aslında bende memnundum ama gecenlerde ucuz atlattıgım bir olay sonucu frenlere bi el atiyim dedim,olmuşken iyisi olsun hesabı:)forumdada kullanan arkadaşta yok hiç,ama orjinden iyi olacagını düşünüyorum...yorumlar için teşekkürler...
aslında bende memnundum ama gecenlerde ucuz atlattıgım bir olay sonucu frenlere bi el atiyim dedim,olmuşken iyisi olsun hesabı:)forumdada kullanan arkadaşta yok hiç,ama orjinden iyi olacagını düşünüyorum...yorumlar için teşekkürler...
degısıklık olmadıgından olabılırmı :cool:
degısıklık olmadıgından olabılırmı :cool:
:soru: :soru: :soru: biraz daha yazışırsak vazgecicem zaten almaktan :D :D
al veye alma dıe aklını celmek ıstemıyorum ama gereksiz olur parana yazık daha degısık seyler yapabılırsın
hadi bakalım arada kaldım şimdiii :D
dragstar
01-07-2010, 23:17
106 ın kendı dıskı balatası orjınalı gayet guzel neden memnun degılsınız...bence stock veya atmoferıkde son nokta olan bı 106 yı orjınal dıskı ve balatası cok rahat durdurucak yapıya sahıp hıc tras cacık bı frenı yok ben gayet memnunum. turbo yapıpda orjınal dıskı balatayı kullananda var onlarda memnun ? tercıh etme sebebınız ılla marka olsun dıyemı fren sıstemı var demek ıcınmı ?
eger dısk capında herhangı bı buyume felan olmuycaksa bence gereksız orjınalın yerını tutmaz ;)
kesinlikle traş ve cacık değil ama günümüz spor arabalarının fren mesafelerini bakarsak en kötüsü 38 metre (japonları bilmiyotum) 106nın 39.6 metre, 206 rcnin 37.8 metre sciroccoda 37.9 metre
orjinalden daha iyi tutarlar çünkü sürtünme değrleri daha yüksek ayrıca yüksek sıcaklıktan dolayı şişme bayağı azalır
ben ön tarafa 306gti-6 komple frenlerini taktım dot5 silicone hidrolik koydum eskisine göre çok daha güzel oldu frenler ama 230-60 km 4. 5. sefer frenlemeden sonra tutmuyor frenler bende komple ebc disk balata çelik örgülü hortum alıcam ama 1000 lira tutuyor toplamda
benım arac turboyken 206 gtı ın fren sıstemı vardı dısk buyuk merkez 206 nın.sımdı turbo yok frenlerı degstrmdık ınanılmaz etkılı bence.saglam fren ıstysan bunuda deneyebılırsın.sadece bı onerı ;)
Kardes arabami aldim ertesi gun Brembo taktik .. Sonuc mu ? sadece kutusu kirmizi brembo yaziyor daha pahali bitti.
Kardes arabami aldim ertesi gun Brembo taktik .. Sonuc mu ? sadece kutusu kirmizi brembo yaziyor daha pahali bitti.
Çizikli siyah olan diskler spor karşılayan değil orjinal yan sanyi gibi diyebiliriz, delikli almak istersen 106 diski minicik yüzeyden de kaybedecek oyüzden iyileşme fark edemezsin zaten sen anlık tutunma istiyorsun pistte 20 tur atıp frenleri ısıtacak değilsin,
spor balatada ısınma probleminden dolayı trafikte bir anda frenlemede sorun yaşayabilirsin.
Katalokları okumak çok güzel birşey tabi hiç denemeden yorumda bir okadar güzel, insanlar zaten farklı markaları özelliklerini okuyup yolda giderken şimdi fren yapsam x markayla çok iyi dururdum y biraz daha geç diye düşünüyor sadece almaya ne gerek var :D
yorumlar için teşekkürler arkadaşlar,bu projemi şimdilik erteliyorum daha sonrası için biraz daha araştırmaya devam edicem...
blackyakuza
03-07-2010, 23:07
ben crx'imde brembo max (hava kanalcıklı) disk + green stuff balata kullanıyorum, orjinaline göre çok çok başarılı bana göre.
106'ma orj. peugeot disk ve balatalar aldım daha yeni, fren mesafesinden memnunum, fakat uzun yol yaptıktan sonra öyle ısınıyor ki neredeyse durmuyor :) soğutmalı disk öneririm.
Sercan Keklik
04-07-2010, 06:13
http://www.rdyautocare.com/images/brake_disc_Brembo%20Max%20Discs.JPG
bunları takıcaksan takma.. fren mesafen uzayacak ve cok afedersn ama bı moka benzemıcek.. EBC güzel balatadır.
evet aynen aradıgım diskler bunlar bunlar :) ama bulmakta güçlük çekiyorum satan veya satılan yeri bilen arkadaş varmı acaba aramızda???
TolgaEsentepe
05-07-2010, 01:36
orjinal disk ve balata kendi tecrübelerim adına iyi bir lastikle 180 km ye kadar gayet güzel ama özellikle 200 210 arası frenleme yaparken hiçbir verim alamıyorum ben frene basmıyormuşum gibi oluyor :D
Valla brembo hava kanalli diskten soz ediyorsan , eger ki ben Denizli gibi dandik biryerin verimsiz sanayisinde bulduysam :) Senin Antalya'da bakkalda bulman gerekiyor.
dragon07
05-07-2010, 09:33
Valla brembo hava kanalli diskten soz ediyorsan , eger ki ben Denizli gibi dandik biryerin verimsiz sanayisinde bulduysam :) Senin Antalya'da bakkalda bulman gerekiyor.
serdarım sen antalya sanayisini göktandan daha iyi biliyorsundur :D:D
ne şans var arkadaş bende harbi yok kıydırık fren diski :)
YunusCan
05-07-2010, 10:57
iyi bi araştırırsan bence buLursun istedigin diskleri ... ama bi arkadaşımız demişki bence taktırma fren mesafen uzayacak hiç bi işe yaramıyacak... nekadar dogru nekadar sahte bilemem ama ben olsam iyice bi araştırmasını yapar öyle satın alırım.
serdarım sen antalya sanayisini göktandan daha iyi biliyorsundur :D:D
Hee kanka sayende :D ahahah turist gibi gezdirdin bizi ahhaah :D:D:D
brembolar orjinden iyi olacagına inanıyorum...bulucam inşallah bugün :)
brembolar orjinden iyi olacagına inanıyorum...bulucam inşallah bugün :)
pm attım;)
pm attım;)
sağol kardeşim :icon_tup:
konu hala güncelse baya yardımcı olabilirim arkadaşım.
Cihan Çizmeci
22-07-2010, 15:18
Hiçbir yararının olmadığını birçok kez gördük.He bu arada sitede o kadarrrr çok takıp söken olduki inanamazsın.İlk değilsin emin ol ;)
Bu arada 106 nın orjinal halde bakımlı olarak frenleri çok iyi bence :)
KingoAtmo
22-07-2010, 15:34
Sesimi çıkarmıyayım diyorum ama, Brembo kullanıpta beğenmeyen arkadaşlar acaba orjinal mal kullandıklarına eminler mi ?
Hele birde aldığınız bremboların valeodan ucuz olmasını hiç garipsemedinizmi ?
arkadaşlar orjinal valeo diskler 100 tl civarı bende gecen sene brembo max serisi diskler taktım.fiyatı yanlışım yoksa 160-170 civarıydı delikli değil sadece kanallı..resim istersenizde ekliyebilirim...orjinallere nazaran cok daha iyi tuttuğunu söyleyebilirim.fren mesafesi gercekten azalıyor ayrıca 106 ım abs devreye girmeden cok rahat duruyor.ve tavsiye ederim...bişeye yaramıyor diyenler sanırım diskleri hemen takıp tutmasını bekliyenlerdir.cünkü disk takıldığında belli bi süre balatanın oturması için beklenir.hiç bir fren diski yada balatası takıldığı gibi &100 çalışmaz.belli bi rodaj ve kullanma gereklidir.tabi bu süre cok uzun değildir. :) ayrıca bende 106 ın frenlerinin gayet iyi tuttuğunu düşünüyorum.extra olarak bi brembo disk takılması ve fren borularının kauçuk üstü celik sargı yapılması iyi olan frenleri dahada iyi yapacaktır.
Brembo MAX serisi pazardan pay kapmak için valeo trw felan gibi markalarla aynı mantıkta yan sanayi üretilen disklerdir. Spor yada performans ürünü değil. Tamamen ticarı ve Brembo'nun markasını sattığı ürünlerdir. Onu bunu geçelim. Durmak istiyorsanız önce 15" janta geçiceksiniz. Sonra 307HDI sistemi kuracaksınız. 293 mm diskler ile beraber. Kaliperi çıkmacıdan. Diski sıfır balatayı ferodo ds2500 alın. Ondan sonra gönül rahatlığı ile frene basın.
Brembo MAX serisi pazardan pay kapmak için valeo trw felan gibi markalarla aynı mantıkta yan sanayi üretilen disklerdir. Spor yada performans ürünü değil. Tamamen ticarı ve Brembo'nun markasını sattığı ürünlerdir. Onu bunu geçelim. Durmak istiyorsanız önce 15" janta geçiceksiniz. Sonra 307HDI sistemi kuracaksınız. 293 mm diskler ile beraber. Kaliperi çıkmacıdan. Diski sıfır balatayı ferodo ds2500 alın. Ondan sonra gönül rahatlığı ile frene basın.
hmm brembo max hakkında söledikleriniz düşündürücü.brembo nun sahibi ben olsam ve valeo ya yada başka bi firmaya yan sanayi ürün cıkartırıp kendi adımıda buna ekleseydim sanırım kendi siteme bi katogori altında vermezdim.
alttaki linkte brembo max ürününün tanıtımı vardır..
http://www.brembo.com/ENG/AfterMarketBrakes/Discs/ProductsBremboMAX.htm
ayrıca 106gti orjinal ön diskleride hava soğutmalıdır.yanlış bilinen bi doğruyuda affınıza sığınarak sölemek istiyorum.HAVA SOĞUTMALI demek diskin üzerindeki kanallar değildir.diskin ön ve arka yüzünün arasındaki kanallardır...
sizin tavsiye ettiniz sistemde de 15 inc jantı sanırım disk büyüklüğü için sölediniz.orjinal ebatlardan daha geniş bi disk taktınızda a'dan z'ye tüm fren sistemi değişecektir buna abs beyni,daha geniş kaliperler ve kaliper pistonlarıda dahildir.buda yüklü bi miktar maddiyat demektir.950 kg luk bi arabayı durdurmayada bence değmez. iyi bir balata iyi bir spor disk ve fren borularıyle hem ucuza hemde güvenle durulabilir.tabi şöför kabiliyetide işin içindedir.
ayrıca şuan ben gayet gönül rahatlığıyla frene basabiliyorum.
hmm brembo max hakkında söledikleriniz düşündürücü.brembo nun sahibi ben olsam ve valeo ya yada başka bi firmaya yan sanayi ürün cıkartırıp kendi adımıda buna ekleseydim sanırım kendi siteme bi katogori altında vermezdim.
alttaki linkte brembo max ürününün tanıtımı vardır..
http://www.brembo.com/ENG/AfterMarketBrakes/Discs/ProductsBremboMAX.htm
ayrıca 106gti orjinal ön diskleride hava soğutmalıdır.yanlış bilinen bi doğruyuda affınıza sığınarak sölemek istiyorum.HAVA SOĞUTMALI demek diskin üzerindeki kanallar değildir.diskin ön ve arka yüzünün arasındaki kanallardır...
sizin tavsiye ettiniz sistemde de 15 inc jantı sanırım disk büyüklüğü için sölediniz.orjinal ebatlardan daha geniş bi disk taktınızda a'dan z'ye tüm fren sistemi değişecektir buna abs beyni,daha geniş kaliperler ve kaliper pistonlarıda dahildir.buda yüklü bi miktar maddiyat demektir.950 kg luk bi arabayı durdurmayada bence değmez. iyi bir balata iyi bir spor disk ve fren borularıyle hem ucuza hemde güvenle durulabilir.tabi şöför kabiliyetide işin içindedir.
ayrıca şuan ben gayet gönül rahatlığıyla frene basabiliyorum.
Güzel yazmışsın ama yanlış kısımları çok fazla. Yada daha doğrusu yazdığımı okumamışsın galiba.
1incisi Brembo sitesinde zaten onları AfterMarket kısmında yayınlamış. Kalkıpta performans ürünü diye yayınlamamış.
2incisi zaten 15 janta geçmek sadece fren diskin büyümeyecek. Ayrıca lastik tabanı büyüyecek 185 tabandan 195 tabana. ABS beyninin birkere frenleme hiçbir şekilde alakası yok. Yapman gereken şey misal 206 RC ile aynı kaliperi paylaşan 307HDI'ın ön fren kaliperini ve fren diskini hiçbir değişiklik yapmadan olduğu gibi 106 ya takmak. Diski porya direk kabul edicek. Kaliper ise taşıyıcı üzerine direk vida deliklerine kadar sorunsuz oturacak. Söför kabiliyeti bir kenara frene basınca durmak bir kenara. 220 km den 100 km'ye olabildiğince çabuk inmek %99 frenlerin ve lastiklerin işi. He 70 km den 0 km ye inmek desen kabiliyet işin içine girebilir.
Sefa_vts
22-07-2010, 22:10
Sesimi çıkarmıyayım diyorum ama, Brembo kullanıpta beğenmeyen arkadaşlar acaba orjinal mal kullandıklarına eminler mi ?
Hele birde aldığınız bremboların valeodan ucuz olmasını hiç garipsemedinizmi ?
:) max kullanıyorum farksız sadece şişme olayı gecikti..
Çelik fren hortumu desteğini yapmak gerekli 106 ya..
Ayrıca 306 gti frenlerini tavsiye ederim.
Hiçbir yararının olmadığını birçok kez gördük.He bu arada sitede o kadarrrr çok takıp söken olduki inanamazsın.İlk değilsin emin ol ;)
Bu arada 106 nın orjinal halde bakımlı olarak frenleri çok iyi bence :)
Her ikisinide kullandım fark yok.. zaten sadece disk ne fark ettiricekki?
KingoAtmo
23-07-2010, 08:01
Arkadaşlarım Max serisi yerine
aşağıdaki seriyi kullanırsanız bir problem kalacağını sanmıyorum.
http://www.rallyshop.it/index.php?main_page=product_info&cPath=49_887_895&products_id=8685
siteden izmire alpere ve bikac kişiye gönderdm brembo max 106 olarak. ve konuyu açan göktanada gönderdm. bi skıntı olmus olsa dönerlerdi bana heralde:) hala yorum alamadm tkan arkdaslardan ama bn corsa c mde kullanıorm maxı. kat kat arttı dieblrm:)
Forumda "corolla117" nickli arkadaşımız corollasın da ebc greenstuff kullanıyor ve çok memnun olduğunu söylüyordu istersen kendisiyle bir görüş...
Defalarca yazıyorum, bu diskler sadece orijinal karşılayanı, üzerindeki çiziklerde diskin bitip bitmediğini görmek için konmuş, tüm değişkenler aynı iken iyileşme nasıl fark edilir anlamadım, anca eski disk çok kötü durumdadır balatalar çakma ve eskidir yeni takınca tabi iyileşme olur.
Orijinalden daha ucuz olduğu, çizgileri güzel göründüğü için takın modifiye amaçlı değil.
Zaten 106'ya delikli disk saçma olur çünkü disk ölcüsü gayet küçük,
Modifiye amaçlı;
14'' jant ile AP Racing, 15'' için Alcon racing kit takın sonra otobanda fren yapacağanız zaman emniyet kemeri mutlaka takılı olsun:hahaha:
Bende 285mm diskler bile hava delikli değil, iyi bir soğutma sistemi ve mantıklı kullanım yeterli.