Orijinalini görmek için tıklayınız : çekiş sorunu
Ahmet Saraçoğlu
02-07-2010, 23:00
arkadaşlar aracımın bakımını 700 km önce yaptım.Filtrelerini yağını değiştirdim.Pazarteside ankaraya geldim ama biraz yüklüydü araba.5 yetişkin full bagaj tesisat derken azına kadar dolu geldim.Yolda hız yapmadım , max 120-130 bebek te var diye ama baya uzun sürdü diye bunalıp onları bıraktıktan sorna gideceğim yerlere giderken hızlı gittim.Fakat bi sorun farkettim.Araba istanbulda gittiği gibi gitmiyodu.Sanki benzinli gibi düşük geliyodu tork hissi.(Debriyaj bitikti.)
Hemen servise gittim ertesi gün.Ustayla bi teste çıktık bişe yok dedi çekişle ilgili ama baskı balatanın değişmesi gerektiğini söyledi.Tamam dedim volan da yanmış onunla beraber değiştirdik debriyajı serviste.Pedal kalkış falan çok güzel ama çekiş yine eskisi gibi gelmedi.
Dipgaz yapınca devirleniyo.Turbo devreye girince güzel , ama sanki ağır biraz araba dediğim gibi.
Bugün ekstradan bi 0-100 deneyeyim dedim boş yolda.Kalkışta çok tecrübeli olamamama ramen 10.8 gibi bi rakam çıktı kronometre ve kadranda ölçülen 100 km ye gelince.Normal yani.Ama bi yokuşta eskiden yaptığım gibi bi düşük viteste turbonun dolmadığı herhangi bi devirde dip gaz yapınca devir artmadan devam ediyo.ve düzde dipgazla yürürken turbo basıncı belli bi devirden sora artıyo ama 3000 de sangi sekteye uğrayıp 3000 sorası yine sırtlıyo aracı tork.3000 civarı ince bi kesinti var yani.
Acaba yükmü etkiledi aracı.Yoksa sıcaklarmı yada rakım falanmı?İlkdefa geldiğimiz yer değil , ayda bir gidip gelirim ankaraya ama ilkdefa bu mevsimde bu arabayla geldim.
Serviste intercooler ın çok küçük bi yağ sızıntısı oolduğunu söyledi görevliler.Hava kaçağı falan yokmuş çekişi etkilemez dedi.Zaten öyle bi ses falanda gelmiyo turbo basıncına paralel.Duman atma falanda yok ama turbo basıncı artana kadar yokuşlarda falan bi hantallık var özette.
Bi firki olan varmı?
deniz seviyesi durumu olabilir mi?
Bende 1-2 aydır isteksiz görüyorum kışın kar lastikleriyle gittiği gibi gitmiyor :(
Sıcaktan olabilir.Gece nasıl?
Ahmet Saraçoğlu
02-07-2010, 23:18
valla gece deneme fırsatım olmadı
0-100 ün sıcakta fabrika verileriyla aynı seviyelerde olması da güzel ama yokuş yukarı turbo basıncı öncesi durum hissedilir seviyede.Eskiden dipgazda o şekilde bi tepki verip en kısa zamanda turbo basıncını doldurur , sonrasında da başparmakla dahi çıkarırdı yokuşu , turbo dolana kadardı sadece hantallık.Ama şimdi benzinli gibi devir sabit vites küçültmemi bekliyo sanki araba.
MuratGürakan
03-07-2010, 01:37
istanbula gidincede aynı duyguların tersini ben yaşıyorum :D
arabam iyi gidiyor neden diye düşünüyorum bence aynı şeyden işte gerçek dünyaya hoşgeldin ahmet:P
Ahmet Saraçoğlu
03-07-2010, 07:27
deme yaa :D , ilk defa geldiğimiz yer deil işte ama ne bilim belkide bu araba daha çok etkileniyo hava değişiminden falan.Bi ay önce aynı yerde aynı vitesle çıktığım yokuşu çıkamıoyrum şimdi (şansıma yazıyodu orda , eğimi %10 muş)
bu arada benim arabanın konusuna yazmıştım geliyorum diye , pazartesine kadar burdayım bi akşam müsait olursan görüşelim.
CallMeInsane
03-07-2010, 07:58
euro disel al 10lt sine 1 ölçek olacak şekilde dut pekmezi kat içi ısınsın arabanın :D:D
şaka şaka havadeişimi nem oranı filan gibi durumlardan etkilenmiştir gelince düzelir :D
Ahmet Saraçoğlu
03-07-2010, 08:12
yok hacı yarı depoya bi kalgon tablet daha kesin çözüm:D
ne huylu arabaymış arkadaş evini özlemiş demekki:D
merhaba aynı duyguları ufaktan bende yaşıyorum ama murat bi sorun yok diyor bakalım bakımdan sonra ne olacak.bende de top speed problemi var :)
aracınızı tobb etü de görmüş olabilirmiyim?muratın jantlardan var hatta.
Ahmet Saraçoğlu
03-07-2010, 08:35
aynen kız arkadaşı almaya geldim hafta içi bikaç kere.Bizden bi R turbo nickli arkadaş var diye bilidodum.başka kimse varmı tobbda?
Hatırlıyorum senin o problemi.kmsi falan çok düşük daha bi problem olma ihtimali çok zayıf.Aklıma tek gelen eskiden ulaştığın top speed esnasında arkadan rüzgar alıyo olman.İnşallah önemli bişey yoktur.
Bende son hızda , 0-100de vss bi değişim yok , normal sınırlar içinde.Ama geçen geldiğimde geçtiğim yerlerde (eğimlerde genelde) daha isteksiz gibi.
Bu hali zati kesmiyo , döndükten sonra güzel bi yazılım istiyorum ama maksat araba sağlıklıyken işlem yapılsın üzerinde.
MuratGürakan
03-07-2010, 10:03
vay çakall tobb daydın demek neden karşılaşmadıkki :D
Benimde kız arkadaşım staj yaptı orda dün bitti oraya gidip geliyordum hayret karşılaşamadık
Ahmet Saraçoğlu
03-07-2010, 11:24
hadi yaa :D Ben bi dün gitmedim onun harici salı çarş. perş hep ordaydım.Yabancı dil otoparkındaydı araba nası denkgelmedik.
MuratGürakan
03-07-2010, 12:18
pazatesi perşembe cuma ordaydım :D:D Hayret ufacık lise gibi okulda karşılaşamadık iyimi hahah.
Dipnot( benim lisem tobb dan daha büyüktü ) :D:D
ali_utku
03-07-2010, 14:44
rakım + nem + sıcak :)
+ yakıt :D
turbo araçları acayip etkiliyor.ben opetten almaya başladım hem duman arttı hemde gitmiyo resmen.
aynen kız arkadaşı almaya geldim hafta içi bikaç kere.Bizden bi R turbo nickli arkadaş var diye bilidodum.başka kimse varmı tobbda?
Hatırlıyorum senin o problemi.kmsi falan çok düşük daha bi problem olma ihtimali çok zayıf.Aklıma tek gelen eskiden ulaştığın top speed esnasında arkadan rüzgar alıyo olman.İnşallah önemli bişey yoktur.
Bende son hızda , 0-100de vss bi değişim yok , normal sınırlar içinde.Ama geçen geldiğimde geçtiğim yerlerde (eğimlerde genelde) daha isteksiz gibi.
Bu hali zati kesmiyo , döndükten sonra güzel bi yazılım istiyorum ama maksat araba sağlıklıyken işlem yapılsın üzerinde.
Ahmet aynı problemleri yaşıyoruz kardeşim.Benim araba hakkında konuştuklarımız senin arabaya geçti heralde.Geçenlerde yanyana dururken ne konuştu arabalar acaba kendi aralarında :D
Bi isteksizlik var :)
Ahmet Saraçoğlu
05-07-2010, 18:02
şimdi geldim istanbula , araba full dolu olmasına ramen ordaki boş halinin dahi gaz tepkilerine göre çok çok iyi.Psikolojik diyemiyeceğim kadar bariz fark...
Harbi bişey var ankarada.Manyetik alanmı , nemmi , rakımmı nedir bilmiyorum ama kesin var bişe :D
MuratGürakan
05-07-2010, 18:26
Ankaranın duş alması gerek :D:D:D:D
Ahmet Saraçoğlu
05-07-2010, 18:34
dünki duşta yetmediyse bişe demiyorum artık.hamamda keseye kadar yolu var...o yamurda rüzgar bagajı açtı diye bi indim ,, duşa üstümle girsem yemin billah daha az ıslanırdım :D
Gece daha iyi gidiyor gibi geliyor banada :)
yakıt + belki jantlar.. jantlardan sonra 0-100 denemişmiydiniz hiç ?
scream3057
06-07-2010, 00:25
neymiş arkadaş bu ankara-istanbul olayı ya :) demek ki ilerde bir gün ankarada yaşamaya mecbur olursak turbo dizel araba alıp performans beklememeli :) aklımın bir köşesinde dursun dipnot olarak...
Ahmet Saraçoğlu
06-07-2010, 01:10
yakıt + belki jantlar.. jantlardan sonra 0-100 denemişmiydiniz hiç ?
jantlarında etkisi olmuştu biraz , sanki ağır bot giymiş gibi hissediyodum kendimi jantla ama bu ankaradaki çekiş olayı bambaşka bişeydi.Araba turbo basıncı dolmadan toplamıyodu bariz kendini.
neymiş arkadaş bu ankara-istanbul olayı ya :) demek ki ilerde bir gün ankarada yaşamaya mecbur olursak turbo dizel araba alıp performans beklememeli :) aklımın bir köşesinde dursun dipnot olarak...
valla 3-4 senedir yazları da kışları da hep giderdim kandi arabamla.İki yazdır hep c3le gittim zerre isteksizlik sezmemiştim.Ceratoyla ilk yazım , c3 değilde bu niye etkileniyo onu anlayamadım bende:D
Moraliniz bozukken, canınız sıkınken, bişler düşünürken bu illet basarsınız basarsınız gitmez, keyfiniz yerindeyken verikçe daha fazla ister...
1001 kişi üzerinde denenen bu deney, onaylanmıştır...
arkadaşlar aracımın bakımını 700 km önce yaptım.Filtrelerini yağını değiştirdim.Pazarteside ankaraya geldim ama biraz yüklüydü araba.5 yetişkin full bagaj tesisat derken azına kadar dolu geldim.Yolda hız yapmadım , max 120-130 bebek te var diye ama baya uzun sürdü diye bunalıp onları bıraktıktan sorna gideceğim yerlere giderken hızlı gittim.Fakat bi sorun farkettim.Araba istanbulda gittiği gibi gitmiyodu.Sanki benzinli gibi düşük geliyodu tork hissi.(Debriyaj bitikti.)
Hemen servise gittim ertesi gün.Ustayla bi teste çıktık bişe yok dedi çekişle ilgili ama baskı balatanın değişmesi gerektiğini söyledi.Tamam dedim volan da yanmış onunla beraber değiştirdik debriyajı serviste.Pedal kalkış falan çok güzel ama çekiş yine eskisi gibi gelmedi.
Dipgaz yapınca devirleniyo.Turbo devreye girince güzel , ama sanki ağır biraz araba dediğim gibi.
Bugün ekstradan bi 0-100 deneyeyim dedim boş yolda.Kalkışta çok tecrübeli olamamama ramen 10.8 gibi bi rakam çıktı kronometre ve kadranda ölçülen 100 km ye gelince.Normal yani.Ama bi yokuşta eskiden yaptığım gibi bi düşük viteste turbonun dolmadığı herhangi bi devirde dip gaz yapınca devir artmadan devam ediyo.ve düzde dipgazla yürürken turbo basıncı belli bi devirden sora artıyo ama 3000 de sangi sekteye uğrayıp 3000 sorası yine sırtlıyo aracı tork.3000 civarı ince bi kesinti var yani.
Acaba yükmü etkiledi aracı.Yoksa sıcaklarmı yada rakım falanmı?İlkdefa geldiğimiz yer değil , ayda bir gidip gelirim ankaraya ama ilkdefa bu mevsimde bu arabayla geldim.
Serviste intercooler ın çok küçük bi yağ sızıntısı oolduğunu söyledi görevliler.Hava kaçağı falan yokmuş çekişi etkilemez dedi.Zaten öyle bi ses falanda gelmiyo turbo basıncına paralel.Duman atma falanda yok ama turbo basıncı artana kadar yokuşlarda falan bi hantallık var özette.
Bi firki olan varmı?
Aynı skıntımı bilmiyorum kardeşim ama Benim aractadada intercoolerdan kacak var sızıyor tampona sakal'a vs. aynı sorun 3500 dd de kesme tkrar 3600 3700 de torklanma oluyor sanırım bu intercooler larımızdan ?
Ahmet Saraçoğlu
06-07-2010, 13:23
valla o 3000dd deki kesintinin ist-ankarayla falan bi alakası yok , ankaradaki kadar belirgin olmasada burdada yapıyo yani.İntercooler olabilir dediin gibi.İstanbulda bunun tamiratını yapabilecek biyer bulursam hallettirip çıkıcam yola.Önümüzdeki hafta salıdan itibaren hesapta olmayan bi ege-akdeniz-ankara-ve istanbula dönüş şeklinde bi tur olucak çünkü.