Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni Kasa S3 mü Cupra'mı
chiefkadir
09-07-2010, 13:03
Bu akşam roll yapacaz s3 255lik cupra 240 :)
Cupracı Hakan daha denemeden tırstı:hahaha:
Bakalım Alicanmı Hakan'mı:)
Sizce ne olur ?
not:araçlar stock
redbaron
09-07-2010, 13:07
ayrintili bilgiler lazim ama s3 rahat gecer.
ahmet3425
09-07-2010, 13:09
cupra 1-2 boy cıkar 200 220 lere kadar giderse ya yan yana olur yada s3 biraz onde olur...
Not alın, Cupra diyorum. :p
Juggernaut
09-07-2010, 13:18
S3 cupradan 80kg daha ağır Türkiye'deki S3lerde 255hp 265 değil bide S3 ün şanzıman oranları farklıydı sanırım.Bence yakın giderler belli bir sürate kadar cupra geçebilir yüksek süratlerdede s3 alabilir.
chiefkadir
09-07-2010, 13:21
Düzelttim 255 olarak ;)
s3 un cupraya gore 4 ceker ve agırlık dezavantajı var,bence cupra onde olur pılotajı x kabul edıyoruz tabı bunu derken :)
***** yerdemi toplanıyosunuz abi?
bu arada orası fena reklam olmuş herkez gelir buyuk olasılık cümbüş yerine doner orası
chiefkadir
09-07-2010, 13:28
Millet toplansın bro biz roll için önceden kaçenzi :)
8.000rpm
09-07-2010, 13:29
bana göre de ağırlıktan dolayı cupra biraz daha avantajlı olur gibime geliyor
ahmet3425
09-07-2010, 13:33
s3 un cupraya gore 4 ceker ve agırlık dezavantajı var,bence cupra onde olur pılotajı x kabul edıyoruz tabı bunu derken :)
s3 surekli 4 cekmıyor onuda goz onunde bulundurmak lazım aktarmada dez avantajını avantaja ceviriyor nasıl dersen
2 de 60 da basıyorsun cupra 3 e attıgında bile biraz sarar s3 o sırada 4 ceker sarma falan yok yola devam eder
s3 tutundugunda 4 cekeri bırakır onden ceker olarak yoluna devam eder bu 3 vites yapar...
s3 surekli 4 cekmıyor onuda goz onunde bulundurmak lazım aktarmada dez avantajını avantaja ceviriyor nasıl dersen
2 de 60 da basıyorsun cupra 3 e attıgında bile biraz sarar s3 o sırada 4 ceker sarma falan yok yola devam eder
s3 tutundugunda 4 cekeri bırakır onden ceker olarak yoluna devam eder bu 3 vites yapar...
S3 belli bir hızdan sonra tamamen önden çeker mi oluyor. Bu konuda emin misin? Gücün büyük bir kısmı ön tekerde mi yoksa tamamen mi önden çekiş :soru:
dragon07
09-07-2010, 13:36
s3 rakı balık şekli yapar diyorum...
burak özer
09-07-2010, 13:43
Kalkıştan 150kmhıza kadar s3'ün önde olup sonradan 200-220lerde cupranın yaklaşacağını düşünüyorum..
ahmet3425
09-07-2010, 13:43
S3 belli bir hızdan sonra tamamen önden çeker mi oluyor. Bu konuda emin misin? Gücün büyük bir kısmı ön tekerde mi yoksa tamamen mi önden çekiş :soru:
evt tamamen onden cekıs oluyor
turkıye ye gelen s3 ler 255 hp ve sureklı 4 ceker quattro değil yurt dısındakı 265 hp s3 ler sureklı 4 ceker...
Jam da Joker
09-07-2010, 13:49
Stock vs stock olarak denedilermi bilmiyorum ama sitedeki Uğur, Whitecupra ile bluecore aralarında birçok kez denediler..
Benim tahminim ilk basıldığında Cupra öne çıkar uzunda ise S3 gelir geçer yada yakalar ama uzunda S3 avantajlı şanzuman oranları çok etkiliyor.
Türkiyede Quattro S3 yok yurtdışındakiler öyle diye birşey yok üretilen S3 lerin hepsinde haldex var quattro yok sadece kayma eğilimi veya patinaja kaldığında gücü arkaya aktarıyor yinede fwd bir araç gibi kayıpsız olamaz ağırlığıda dezavantaj..
Buarada benim lastiklerim bitik 2 den 3 e attığımda otobanda sarmıyor stock olmamasına rağmen. Ankaranın asfaltını bilemem ama stock Cupranın otobanda sarıcağını zannetmiyorum ha yeri geliyor asfaltına göre 4 te bile sardığı oluyor..
chiefkadir
09-07-2010, 13:52
Sarma olmaz yer dişli karayollarının otobanı :)
turkıye ye gelen s3 ler 255 hp ve sureklı 4 ceker quattro değil yurt dısındakı 265 hp s3 ler sureklı 4 ceker...
eyvallah saol :icon_tup:
Juggernaut
09-07-2010, 13:55
Bunu hangi kaynak yazmış merak ettim.
alicancalis
09-07-2010, 13:56
amaç eğlenmek, Hakan kardeşimi tanımıyorum ama geçerse bahanem hazır. Araba bayan arabası olduğu için daha açılmamış derim:):)
chiefkadir
09-07-2010, 13:58
amaç eğlenmek, Hakan kardeşimi tanımıyorum ama geçerse bahanem hazır. Araba bayan arabası olduğu için daha açılmamış derim:):)Ondada aynı bahane :D 60 yaşında adamdan almış:icon_tup:
Almanci Tane-R
09-07-2010, 14:18
video istiyoruz :)
Dunyanın hıc b yerınde Haldexsız S3 yok, ayrıca %100 onden ceker olmuyor oranı var
1.si Video İzliyoruz Kadir Abi.
2.si Bence yüksek süratlerde Cupra alır gibime geliyor.
BMK TypeR
09-07-2010, 15:21
:Dstok turbolu s3, tts varsa denerım:)) hala denıyıcez ttsle
s3 cupra araısnda fark ıntercoll s3 1.5lt daha buyuk ve yazılım farklı
bu arada yenı cupra r 265hp:D
chiefkadir
09-07-2010, 15:42
1.si Video İzliyoruz Kadir Abi.
2.si Bence yüksek süratlerde Cupra alır gibime geliyor.Çekmeye çalışırız:)
amaç eğlenmek, Hakan kardeşimi tanımıyorum ama geçerse bahanem hazır. Araba bayan arabası olduğu için daha açılmamış derim:):)
alican abi tanırsın beni
eski kara tren :)
Bakalım deneyip gorucez, kadir abi s2000 yok mu bitane?? 106 larla deneyeceğine kendi beygirlerinde arabalar var gelsin basalım :)
ahmet3425
09-07-2010, 16:36
Dunyanın hıc b yerınde Haldexsız S3 yok, ayrıca %100 onden ceker olmuyor oranı var
eski s3 ler torsen quattro dıye hatırlıyorum sankı ama yanlıs olabilir...
bu arada oranı nedir %5 mı?
s3 ler torsen kullanmıyor,eskisi yenisi hepsi haldex kullanıyor 8l ler gen1, 8p ler gen 2 kullanıyorlar. en fazla yüzde 90 ön çeker oluyorlar.
8l ler için 3 çeşit haldex var bunlar renklerine göre agresiflikler gösteriyor gri(fabrika çıkışı üstünde olan)
mavi ve turuncu, turuncu renkli olanda devamlı 4 çeker olarak kullanabilirsin aracı
8p ler de haldex e kontrol düğmesi bağlıyarak 3 farklı özellikte kullanmak mümkün (street ,race ve drag)
alicancalis
09-07-2010, 18:23
alican abi tanırsın beni
Bakalım deneyip gorucez, kadir abi s2000 yok mu bitane?? 106 larla deneyeceğine kendi beygirlerinde arabalar var gelsin basalım :)
ohh, ok tanıdım tabii, nasılsın?
senin cupra da hayırlı olsun.
akşama görüşürüz o zaman.
alican abi tanırsın beni
İmza süper olmuş be abi :icon_tup:
ahmet3425
09-07-2010, 19:06
s3 ler torsen kullanmıyor,eskisi yenisi hepsi haldex kullanıyor 8l ler gen1, 8p ler gen 2 kullanıyorlar. en fazla yüzde 90 ön çeker oluyorlar.
8l ler için 3 çeşit haldex var bunlar renklerine göre agresiflikler gösteriyor gri(fabrika çıkışı üstünde olan)
mavi ve turuncu, turuncu renkli olanda devamlı 4 çeker olarak kullanabilirsin aracı
8p ler de haldex e kontrol düğmesi bağlıyarak 3 farklı özellikte kullanmak mümkün (street ,race ve drag)
paylasım icin tşkler guzel bilgiler...
haldex controller :icon_tup:
paylasım ıcın sagol
alicancalis
09-07-2010, 23:18
Merak edenler için biraz önce Hakan kardeşimle 3-4 kez denedik. 2. viteste, 3. viteste 2 şer kez falan denedik. Sonuçta ne o geçti ne ben. Arabalar neredeyse birbirine denk. Çok eşit gidiyoruz. Açıkcası benim beklediğimde buydu.
Herkese iyi akşamlar.
Video maalesef yok çünkü halabalıktan sıyrılmak için Hakan'la biraz önden uzayıp teke tek denedik. Kusura bakmayın.
chiefkadir
09-07-2010, 23:34
Güzel gece oldu Enka'da kafamız rahat gazladık :)
Cupra ve S3 e yetişemedikki ne gittiler görelim :D
Mini S,İzo'nun Rs,Evrenin MeganeRs,Aydının Wrx,TH 106,Vat106,Kd,Krc,Zs vti'lar hertürlü denedik :)
Shadow_Dancer
09-07-2010, 23:36
Abi video olsaydı keşke.
DoDo_hamann
09-07-2010, 23:38
Arabalar birbirine denk iş vites atmaya kaldı okadar denkler.
A3 ve TT serisinde kullanılan quatrolar haldex sistemdir. Sürekli 4 çeker dediğin sistem torsendir.
Hiç bir S3 ve TTS de torsen yoktur.
Haklı olduğun konu %100 ön çekerdir evet gerektiği anda arkayı devreye sokar. Hatta bir soket vardır çoğu haldex de soketi çıkardığın zaten arkayı komple iptal eder ve hiç bir zaman 4 çeker moduna geçmez.
araclar kafa kafaya gittiler.. :)
video cektim ben ama useniyorum koymaya :) Bu arada zaten videode izleyecek bişe yok.. bastan sona yanyana giden 2 araba hayal edin birisi beyaz birisi kırmızı.. evet video bittii... :)
video cektim ben ama useniyorum koymaya :) Bu arada zaten videode izleyecek bişe yok.. bastan sona yanyana giden 2 araba hayal edin birisi beyaz birisi kırmızı.. evet video bittii... :)
izlemis kadar oldum vallahi tesekkurler erhan :D
devil_berk22
10-07-2010, 02:23
s3 alır gibime geliyor 15 hp az fark değil ama ağırlıkta başka bi eksi tarafı
A3 ve TT serisinde kullanılan quatrolar haldex sistemdir. Sürekli 4 çeker dediğin sistem torsendir.
Hiç bir S3 ve TTS de torsen yoktur.
Haklı olduğun konu %100 ön çekerdir evet gerektiği anda arkayı devreye sokar. Hatta bir soket vardır çoğu haldex de soketi çıkardığın zaten arkayı komple iptal eder ve hiç bir zaman 4 çeker moduna geçmez.
haldex li araçların hiç biri soketini çıkarmadıkça %100 ön çeker olamazlar..
tekerleklrin tutunmasında bir fark olmadığı sürece ve düz bir çizgide ilerlerken mevcut tork ön 90 arka 10 olarak aktarılır.
EvrenCan_RS
10-07-2010, 15:17
Keyifli bir geceydi,izo ve th 106 ile çok yakın yürüdük ,
bende megane'ı ilk defa deneme fırsatı buldum :)
Baya rahat geçmiş:)
ahmet3425
10-07-2010, 16:23
Keyifli bir geceydi,izo ve th 106 ile çok yakın yürüdük ,
bende megane'ı ilk defa deneme fırsatı buldum :)
video yok mu?
redbaron
10-07-2010, 20:00
Baya rahat geçmiş:)
redbaron´isimli üyeden Alıntı
ben buraya yorum yazdigimda aracin 265 hp oldugu ve araclarin stok olup olmadigi verileri yazmiyordu o yuzden ukelaliga gerek yok
ben buraya yorum yazdigimda aracin 265 hp oldugu ve araclarin stok olup olmadigi verileri yazmiyordu o yuzden ukelaliga gerek yok
o daha kötü ya bu konuda bi fikrin bile olmamasına karsın bu kadar kesin yorumlar yapıosun :)) Neyse saglık olsun :)
redbaron
10-07-2010, 20:12
o daha kötü ya bu konuda bi fikrin bile olmamasına karsın bu kadar kesin yorumlar yapıosun :)) Neyse saglık olsun :)
ya yazimi okumuyormusunz siz, ayrintili bilgiler lazim ama eger 265hp ise gecer dedim bu kadar basit.turkiyedekiler 255lik mis.ben gecemez bahse varmisin falanmi dedim???
chiefkadir
10-07-2010, 23:43
Cupranın iki katı s3 denmiş :)
Demekki redbaron tek değil genel eğilim s3 ün rahat geçeceği yönde olmuş ama çikin balık Cupra iyi yürüdü :)
chiefkadir
10-07-2010, 23:45
video yok mu?Ya var aslında ama hepsini birden çekemedik eldekileri koysak farklı yorumlar olacakwayy yürümemiş şöyle olmuş böyle olmuş" derken bizi bize düşürecek:hahaha:..
Cupra vs s3 denemesini düzgünce çekebilseydik iyi olurdu konuda amacına ulaşırdı:)
bluecore
11-07-2010, 00:53
stockta ikiside kesilecegin limitorde cupranin yada s3 un one cikmasi diye birsey yok ancak limitorler acildiginda s3 farkini ortaya koyuyor:)
250km/h hıza kadar 2 den 3 ten denemeler oldu,
Alt devirlerde basıldığında cupra kısa oranlı şanzumanı sayesinde öne çıkıyor.
2 araba da üst devirdeyse gidişlerinde fark yok,
Cupranın 3. kornadan sonraki gaz tepkisi daha hızlı,
250+ üstü hızlarda cupranın sahibi olarak s3 ün 15hp sini kullanabileceğini düşünüyorum
kim az bişey erken bassa veya yol virajda kimin lehineyse o 15cm öne çıkıyordu.
video koysak yanlış anlaşılırdı;
kimse de bişey anlamazdı.
Sonucu söyleyelim kısada da uzunda da eşitler, yanyanalar.
bluecore
12-07-2010, 11:34
240 dan sonra s3 sanziman ve 15 bg sini kullanip one cikiyor... onun disinda gidisleri ayni...
araclar kafa kafaya gittiler.. :)
ee erhan cuprayı çipleyinde deneyelim birader artık:D
ee erhan cuprayı çipleyinde deneyelim birader artık:D
neyle??? :icon_tup:
neyle??? :icon_tup:
denediginiz evo 10 un sahibi ARP nickli arkadas
hakan bey takılsın biraz boyle sonra stage 3 gelir :)
ahmet3425
13-07-2010, 16:31
bu tarz bi konu acıldıktan sonra videolar kısmında bu 2 aracın videosunu gorememek üzücü oluyor neyse araclara masallah diyelim...
[QUOTE=redbaron;1548184]ben buraya yorum yazdigimda aracin 265 hp oldugu ve araclarin stok olup olmadigi verileri yazmiyordu o yuzden ukelaliga gerek yok[/QUOTE
Ben ukalalık yaptığımı zannetmiyorum,rahat geçer diyerek bence sen ukalalık yapmışsın:)Deneme tr olduğuna göre tr de 265 lik olmadığına göre vs vs..İki aracada Maşallah.Kaldıki 265 lik te olsa Rahat geçemez.
s3 çok rahattt...
s3 çok rahat falan değil kafa kafaya gitmişler
s3 çok rahat falan değil kafa kafaya gitmişler
Yakında yanlarına bi de GT koyarmıyızzzz :D
yap şu yazılımı artık okadar gitmezde yakın gitse yeter be abi:D
alicancalis
27-07-2010, 12:57
hangi gt?
erhan bizde boş durmuyoruz kardeş:)
cuma akşamı denk araba varsa e92 m3 getirebilirim.
geçen gün ümitkoyde gordum senin arabayı alican abi uludağın ordan angoraya doğru cıkıyodun
alicancalis
27-07-2010, 13:13
geçen gün ümitkoyde gordum senin arabayı alican abi uludağın ordan angoraya doğru cıkıyodun
doğru bu aralar oralara biraz fazla gittim. birkeresinde geçen tam o istikamette yokuş yukarı bir mini den sonra gazladm yoksa onumu gördüm:)
pazar günüydü herhalde burgerda oturuoduk sen uludag tarafından geldin yukarı doğru cıktın dodo falan vardı o gosterdi alican abi diye bolece gormuş olduk s3ü:D
chiefkadir
27-07-2010, 13:28
Bende typer varken bu Cupra nerdeydi :hahaha:
hangi gt?
erhan bizde boş durmuyoruz kardeş:)
cuma akşamı denk araba varsa e92 m3 getirebilirim.
Valla S3 e neler yaptın bilmiyorum bahsetmiyorsunda :) Ama o gordugumuz haliyle yuruycek yakında insallah GT miz :D
DoDo_hamann
27-07-2010, 18:34
hayat dizelde 4 litre ortalama temiz:D
hahahahaha :D 4 lt mazot yakan 215 hp dizel sahibi :D
alicancalis
27-07-2010, 21:05
Valla S3 e neler yaptın bilmiyorum bahsetmiyorsunda :) Ama o gordugumuz haliyle yuruycek yakında insallah GT miz :D
Erhan böyle konustuguma bakma. Bu arabaya uzun süre birşey yapmam diye düşünüyorum.
Bu arada Gt dediğin Vectra Gt mi?
alicancalis
27-07-2010, 21:06
Kardeş bu arada hayırlı olsun yeni araban. Güle güle kullan.
Erhan böyle konustuguma bakma. Bu arabaya uzun süre birşey yapmam diye düşünüyorum.
Bu arada Gt dediğin Vectra Gt mi?
Golf TSI GT sanırım :beuj:
alicancalis
27-07-2010, 21:33
Golf TSI GT sanırım :beuj:
doğru ya gerçekten. benim mini ile yürüyen gt.
çabuk unuttum, kusuruma bakmayın.
ne yapıyorsunuz, yoksa turbosu falan mı değişiyor?
yusufcan_k
27-07-2010, 23:25
abi araban cok diri duruyor :) yeri burası degil ama minide çok hoştu hep cinnahın girişinde görüyorum
alicancalis
27-07-2010, 23:40
abi araban cok diri duruyor :) yeri burası degil ama minide çok hoştu hep cinnahın girişinde görüyorum
Saol kardeş Mini'm gerçekten çok temiz ve çok diriydi. Cinnah 12/3 bizim klinik, buyur gel birgün çaya beklerim. 2003 model arabada ne bir gram boya nede çizik vardı. Şimdi ellerde, geçen geldi satışını verdim. Arabanın içi ahır gibiydi, üzüldüm valla ama ne yapıcam, yurdum insanı arabada yaşıyor:o
turbo degiişimine daha var :) simdilik turboyla yapabilceklerimizin sonunu gormeyi hedefliyoruz.. simdiye kadar arabadan alacagımız yaklasık bi 30 hp gibi bi guc vardı, artık onu da almanın vakti geldi :)
alicancalis
28-07-2010, 07:47
turbo degiişimine daha var :) simdilik turboyla yapabilceklerimizin sonunu gormeyi hedefliyoruz.. simdiye kadar arabadan alacagımız yaklasık bi 30 hp gibi bi guc vardı, artık onu da almanın vakti geldi :)
Hadi hayırlısı. tam proje arabası oldu.
Bakalım daha kimleri üzücek;)
Oyumu S3 Zorlanmaz'a kullandım Rakı balık yapabilir:)