PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Leon Cupra, Scirocco 1.4 tsi 160 hp, Alfa Romeo Giulietta veya Başka Öneriler?

Parsia
09-07-2010, 14:18
Foruma ilk üye olduğumda 200sx almaktan falan bahsediyordum ama artık o fikri bir süre ertelemiş bulunuyorum. Çünkü ilk defa araba alacağım ve ilk arabam sıfır olsun istiyorum, sürekli sanayide uğraşmamak için :D Tahminimce bir kaç ay içerisinde alacağım, bütçe olarak 80.000 tl'ye kadar çıkabilirim sanırım zorlarsam. Leon Cupra, Scirocco ve yeni çıkacak olan giulietta'yı yazdım ilk olarak aklıma gelenler bunlar. Performans, tasarım ve işlevsellik önemli benim için. Bu durumda giulietta ve scirocco öne çıkıyor ama scirocco da performans olarak çok düşük kalıyor diğerlerine nazaran. Giulietta'da bahsettiğim 235 hplik versiyon. cupra 240 hp. Şimdiden sormamın sebebi artık iş ciddiye bindiği için ön araştırma yapmak, test sürüşü yapmak, kronik arızaları sorunları masrafları neler olabilecek ölçüp biçmek.

Şimdi kriterlerime gelelim: (önem sırasına göre)

1- Performans (240 -250 km hızlara, hatta üstüne rahat çıkabilsin mesela)
2- Tasarım ve işlevsellik (***** insan ilgi çekmek istiyor bazen :D)
3- Yol tutuşu ve sürüş seçenekleri ( Alfa'daki DNA sistemi gibi, Sport, Normal ve All weather tarzı)
4- Modifiyeye yatkınlık
5- Kronik arızalarının bulunmaması
6- Servisi
7- Güvenlik
8- Yakıt tüketimi (neden en sonda derseniz, aslan besleyen yediğini düşünmez atasözünden kaynaklı :D)

Yukarıda saydığım araçların haricinde de öneriler kabulümdür. Sıfır olması önemli ama aklıma çok yatan bir araç olursa 2. el de olabilir.

AHMET1907
09-07-2010, 14:21
Cupra al rahat ederisin

MUY37
09-07-2010, 14:32
Bir Scirocco aşığı ve eski kullanıcı olarak bende Cupra diyorum eğer aklında performans a yönelik modifikasyon ilk sırada geliyorsa Cupradan kesinlikle şaşma...

kurtbil
09-07-2010, 14:35
Cupra kesınlıkle

MuratGürakan
09-07-2010, 14:35
PErformans olarak bilemem nasıl ama tip olarak tasarım olarak guiletta muhteşem bir otomobil olacak. Ne cupra ne scirocoo nede başka bişey onun iç tasarımının yanına yaklamaz benim görüşüm. Ama sanırım o motor atmosferik performans olarak iyi olsa bile oynamaya çok izin vermicektir.
Cupra varkende 160hplik scirocco oyuncak gibi kalır bence. Listede en iyi seçenek cupra gibi duruyor. 2. sıradada guiletta geliyor.

Jerky
09-07-2010, 14:40
Cupru R gelirse onuda dusunebilirsin, rocconun 2.0'ı icin biraz indirim yaptırabilirsin :)

Parsia
09-07-2010, 14:42
cevaplar için teşekkür ederim. yukarıda belirttiklerimden başka fikirleri olan varsa da söylesin lütfen, karşılaştırma yapmak açısından faydalı olacaktır benim için.

Parsia
09-07-2010, 14:45
Cupru R gelirse onuda dusunebilirsin, rocconun 2.0'ı icin biraz indirim yaptırabilirsin :)

cupra r da düşünmüyo değilim ama gelir mi gelmez mi bilemediğim için yazmadım. rocco 2.0'ı yazmadım çünkü baz fiyatı 80.000 tl'ye geliyo aşağı yukarı. e bu araba opsiyonsuz alınmaz, çok boş kalır, opsiyon da ekleyince fiyat alıp başını gidiyor malesef.

MuratGürakan
09-07-2010, 14:49
3.20 d de alabilrsiniz o fiyatlara. 200 den sonra köpek gibi gidiyor :D

Jam da Joker
09-07-2010, 15:03
Yeni kasa Cupra R için Seat Türkiyeye henüz kontenjan açmamış ama görüşüyorlarmış..
O paraya alınabilinicek güzel bir araba olur eskiye nazaran iç konsolu direksiyonu göstergeleri daha iyi üstelik deri döşeme ve 19 inch opsiyonuda var R da..
Ben olsam Golf R veya Scirocco R ın ikinci elinin düşmesini beklerim ama bu fiyatlarla çok zor düşmesi ikinci ele..
80.000 TL paraya sıfır takıntım olmasa gider E46 M3 alırdım ikinci el olarak..
Bir süre sonra önden çeker araç gerçekten zevk vermiyor tabi bilmiyorum bi araçtan beklentilerin nedir yazdığın araçların hepsi fwd..

MUY37
09-07-2010, 15:31
Piyasada çok az Golf R var Scirocco R da ztn 1 adet var onuda Galeri getirdi fakat aldığım duyumlara göre Doğuşun 4 adet Scirocco R siparişi varmış... Sonuc itibari ile VW '' R '' serisinin mantıklı fiyatlarla 2. el e düşmesi çok uzun zmn alır bir adet Golf R var 2. el 100.000 tl istiyorlar fakat ztn şu anda pazarlık ile Golf R ların 0 larını o fiyattan çok daha altına alabiliyorsunuz.

TarikS
09-07-2010, 15:34
Ilgi cekmek istiyorsan ve Cupra alacak olursan kirmizi, sari, yesil falan al.. Siyahinin 1.6 leondan cok farki yok

Low-Rider
09-07-2010, 15:38
Guilietta tercih ederdim sanırım ama 235hp'lik verisyonu hemen getiriceklerini sanmam

Tuning055
09-07-2010, 15:51
görsellik olarak alfa romeo ama konu yuklemek olunca cupra.. ama alfa romeo geldınde bi gormek lazım motoru nasıl bir motora sahip neler yapılabilir?

Parsia
09-07-2010, 18:44
3.20 d de alabilrsiniz o fiyatlara. 200 den sonra köpek gibi gidiyor :D

olabilir, aklımın bi köşesine yazayım (:

Yeni kasa Cupra R için Seat Türkiyeye henüz kontenjan açmamış ama görüşüyorlarmış..
O paraya alınabilinicek güzel bir araba olur eskiye nazaran iç konsolu direksiyonu göstergeleri daha iyi üstelik deri döşeme ve 19 inch opsiyonuda var R da..
Ben olsam Golf R veya Scirocco R ın ikinci elinin düşmesini beklerim ama bu fiyatlarla çok zor düşmesi ikinci ele..
80.000 TL paraya sıfır takıntım olmasa gider E46 M3 alırdım ikinci el olarak..
Bir süre sonra önden çeker araç gerçekten zevk vermiyor tabi bilmiyorum bi araçtan beklentilerin nedir yazdığın araçların hepsi fwd..

fwd yazdığımın farkındayım ama adam gibi rwd araçlar çok pahalı. e46 m3'ü hem tip olarak hem kasa olarak hem performans olarak çok beğenirim ancak apaçi dolu bir ülkede yaşıyoruz *****, temizini bulmak zor olabilir.

Guilietta tercih ederdim sanırım ama 235hp'lik versiyonu hemen getiriceklerini sanmam

giulietta cidden çok güzel bir otomobil, kesinlikle aklımda var. bildiğim kadarıyla bu yaz sonunda giuliettalar satışa sunulacak, 235liği de gelse gelse kasım aralık gelsin, o zaman almam da bir sakınca yok, aklıma yatarsa bekleyebilirim.

cevap veren herkese tekrardan teşekkür ederim.

redbaron
09-07-2010, 22:35
ben olsam 80bin civarinda bir para vereceksem 320d bakarim.saydiklarinin arasindaki tipi en guzel aracta guiletta .

derece43
09-07-2010, 22:48
İmaj şekil sirocco derim.. tasarımcısı 206yla aynı:D,,, Güç modifye dersen cupra,,, Farklı garip bi araba dersen alfa dostum.. Hepsi olsun dersen Audi:D

typeRace
09-07-2010, 22:54
cupra güzel araç ama her yer çakma cupra dolu, aşırı fazla var trafikte..rocco 2,0 olabilir ama o da baya uçuk fiyatlara geliyor..

guilietta nin performans verileri nedir bilmiyorum ama farklılık istiyorsan bu araç en doğru seçim olucaktır..

Juggernaut
09-07-2010, 22:59
2.0 Scirocco diyorum.JCW den niye vazgeçtin?

Parsia
09-07-2010, 23:26
2.0 Scirocco diyorum.JCW den niye vazgeçtin?

jcw'yi daha çok arkadaşım için sormuştum, mesajda da belirtmiştim ama kesin kararım değildi. jcw'den tam vazgeçmiş sayılmam, yazmayı unutmuşum :D yukarıda saydığım 3 arabadan birini alacağım diye bi şart söz konusu değil. seçeneklerimi en aza indirgeyip, test sürüşlerini yapıp, araştırmalarını yapıp öyle karar vereceğim. hangisi daha performanslı, hangisi daha eğlenceli, hangisi daha göze hitap ediyor diye bakacağım. daha işin çok başındayız yani (:

Sport
10-07-2010, 12:03
şahsen ben giulietta tek geçerim geçtiğin yerlerde dönüp dönüp tekrar bakarlar cupra ve rocco bilindik arabalar neredeyse. ama giulietta nın dış tasarımı olsun içi olsun mükemmel bir araç bütün isteklerine ve egolarına cevap verecektir diye düşünüyorum ki belkide bilirsin alfa romeo yu pek kimse bilmez ve beğenmez fakat alfann alıcısıda her zmn farklıdır.

ygtrn
14-07-2010, 18:22
scirocco alırsanız kronik arzalardan dolayı yetkili servisle akraba olur, keşke 200 sx alsaydımda sanayide uğraşıp dursaydım dersiniz....

ben geri kalan 2 araçtan alfayı tercih ederdim, ancak listeye araç ekliyecek olursak, madem 80bin tl limitin var....

ford focus st
volvo s40 t5
subaru impreza wrx

bu üç araçtan birini öneririm....

2. tercih sebebinizin görsellik olduğundan bahsetmişsiniz, durum bu olunca geriye 2 araç kalıyor alfayla subaru... çünkü bazı kişiler için... leon denilem araç heryerde leondur fordta fordtur... dahada açıklarsak araçtan pek anlamayan yada az buçuk anlayan (kızlar vs vs) leonun, leon cupra, focusun, focus st olduğunu kesinlikle anlamıyacaktır... yani 1.6 arabayla geziyor muamelesi görüceksiniz.... görsel olarak sciroccoda düşünülebilir ama bence o araca yanaşmayın....