Orijinalini görmek için tıklayınız : KabloTV Çoğaltmak
StyleALP
14-07-2010, 19:58
Selamlar,
Evde salonda bulunan Televizyon 'a bağlı Kablo TV bağlantısını odadaki Televizyonada uygulamak istiyorum. Bunun için hangi apartlara ve hangi yolu izlememiz gerekir ?
Teşekkür Ederim...
Ben 3 tv izliyorum kablo tv ile. Sadece ekeltrikciden T çoğaltıcı alıcaksın uçları bağlıycaksın çok basit:)
StyleALP
14-07-2010, 20:08
Ben 3 tv izliyorum kablo tv ile. Sadece ekeltrikciden T çoğaltıcı alıcaksın uçları bağlıycaksın çok basit:)
Tamamdır Abi, bir sorun olursa buradan yazarım yine. :) Yarın gidip alacağım.
Edit:
Abi, T çoğaltıcının örnek bir resmini sana zahmet paylaşırsan yarın kolaylık olsun benim için. :)
Tamamdır Abi, bir sorun olursa buradan yazarım yine. :) Yarın gidip alacağım.
Edit:
Abi, T çoğaltıcının örnek bir resmini sana zahmet paylaşırsan yarın kolaylık olsun benim için. :)
nerden bulcam şimdi t çoğaltıcı resmini bakıyım bi:D:D
dediğim şey şu t değil aslında:)
http://www.protel-elektronik.com/content_files/prd_images/sap2.jpg
StyleALP
14-07-2010, 20:19
Tamam tahmin ettiğim şey. :) Çok Teşekkür Ederim.
DoguErdogan
14-07-2010, 22:17
elektrikçiye söle o sana hemn yardımcı olur
bora1311
14-07-2010, 23:07
splitter işinizi rahatlıkla gorur, bizim evde 3 tv calısıyor öyle :)
kaliteli birşey alın sinyal seviyesi düşmesin ucuzları var biraz sıkıntılı olabiliyor...
kaliteli birşey alın sinyal seviyesi düşmesin ucuzları var biraz sıkıntılı olabiliyor...
+1 siplliter ( nası yazılıyosa artık) o daha iyi olur bide ek yapa yapa gitme pek hayırlı olmuyo sonu :D
bağlanılan tv sayısı arttıkça görüntü kalitesi bozulabiliyor..bizde 3 tv varken pek sorun olmuyordu ama 4.bağlanınca görüntü hafiften karlanmaya başlamıştı..
en güzeli baglantı bogatı wardır ordan t olmadan direk kabloya ek yap t den daha güzel olur sinyal kaybına ugramaz hem
bana lazım böyle bişey bir ugrayayım yarın tv ciye :D
DoguErdogan
14-07-2010, 23:34
5 liraya satılanlar tv sayısı cogaldıksa görüntüyü bozuyor 25 lira civarında olanlar var onlar kesinlikle görüntüyü etkilemiyor
beylikdüzünde 60 daire tek yerden alıyoduk :D
StyleALP
15-07-2010, 09:12
beylikdüzünde 60 daire tek yerden alıyoduk :D
Muahaha. :D :D :D Grup indirimi. :D
Yarın elektrikçiye söylerim, böyle böyle Kablo TV çoğaltıcam sinyal kalitesini düşürmeyen en iyi bağlantı aracını ver derim artık. :)
Teşekkürler...
ahmet3425
15-07-2010, 09:51
elektrik teknisyeniyim ve sıkca yaptıgım bir is
1. 3 cıkıslı kaliteli bir splitter alın 5-2500 MHz 'in altında olmasın
2. RG6 u4 yada u6 (u6 biraz pahalıdır u4 isinizi gorur ama RG6 olsun) kablo alın...
3. baglantıları yapabilirseniz duzgun yapın yapamayacagınızı dusunurseniz bi elektrikci cagırın:D
bunlar yeterli...
bakır rengi olanlardan değilde gri metal renk olan çoğaltıcılardan alın , kablotv serviside öyle öneriyordu :)
bağlanılan tv sayısı arttıkça görüntü kalitesi bozulabiliyor..bizde 3 tv varken pek sorun olmuyordu ama 4.bağlanınca görüntü hafiften karlanmaya başlamıştı..
aynen 4. tv yi bağlayınca görüntüde çok hafif karlanma oldu belli belirsiz.
çoğaltıcı işi görüyor
yalnız bir durum var hiç bir arkadaşın dikkatini çekmemiş anlaşılan
slipterin çıkışında değişik bir aparat var o da billiğim kadarıyla sadece kablotv cilerde var bende sorun yaşıyordum o aparatı alınca çözüldü sayılır
neden sayılır dedim birde ayrıca her apartman girişinde-dış ünitede olabilir- sinyal yükseltici var ve gelen servisi kafalarsanız oradan size gelen sinyali yükselte bilir
tabi bilindiği üzere kablotv tek bilemedin 2 tv ye izin veriyor normalde ücretli şimdilik abone sayısını yükseltmek için gözyumuyorlar
merkezdende hangi abonenin kaç tv kullandığını tespit edebiliyorlar
StyleALP
15-07-2010, 16:24
Apartmanın hepsinde Kablo TV var gibi. Bunu yapan bir çok tanıdığım var, sorun olacağını sanmıyorum İnşallah.
yook bişi olmaz al sliptter ı tak gitsin uçları güzel bağlarsan hiç problem olmaz daha önce dediğim gibi kablolarak ek yaparak gitme tek uzun kablo al rahat et