Orijinalini görmek için tıklayınız : Motor degişikliğini ruhsata işletme konusunda kesin bilgisi olan varmı ?
by_BuRoCk
15-07-2010, 16:42
Arkadaşlar aracıma d16 veya b16 motor swaplamak istiyorum kaçak göçek degil resmi olarak binmek nietindeyim.
acaba bu konuda kesin bilgisi olan varmı ? işlenebiliyormu ?
yoksa işletme mevzusu bittimi ?
kulaktan dolma degilde kesin bilgisi olanlarda yardımcı olursa sevinirim
tşkler
Geçenlerde bi konu açılık oldukça detaylı şeyler yazılmıştı. Bi gözgezdir istersen forumlara.
by_BuRoCk
15-07-2010, 16:46
baktım göremedim link varsa paylaşırmısın
RottingChrist
15-07-2010, 16:50
ben de merak ediyorum. link lütfen.
hacim değişmiyosa işler daha basit diyebiliyorum yani en azndan proje vs gibi işlerle uğraşılmıyomuş yanlışım warsa düzeltir arkadaşlar zaten
yani b16 içine 1,92lt stroker çok gzel olur ef kilosunda :)
bende merak ediyorum tam bir bilgimiz yok konuyla.ama hacim artışı yapılamıyor,işlenmiyor diye biliyorum.işletenlerde oluyor proje falan çiziliyormuş vs..
ama net bir bilgi veren yok.
Hasan abi detaylı yazmıştı.
motor ya ithal olacak yada sahiplik belgeli yanı tr de plakası çıkmış hurdaya ayrılmış motor satış sözleşmesi ile adınıza noterden satılmış bir blok olmalı.hurdacı faturası ile stok affından alınan bloklar emniyetde kriminale gidiyor numara altında daha önce silinmiş numara varmı bakılıyor filan 2 ay sürüyor bu işlemde adamınız yoksa tabi.birde faturayı kesen hurdacının maliye incelemesinden geçmiş ve stok afından blok faturası kesebilir iznini almış olması gerekiyor faturaya maliye evraklarınıda eklemeli olabilmesi için ama sonrasıda eziyetli yukarıda görüldüğü üzere.
projenize başlamadan önce hedefi seçerken aracınız kaç cc kaç bg bunun ya bg olarak yada hacim olarak %30 unu geçmemeniz gerekiyor.yoksa proje TSE den onaylanıp gelmiyor..
hacim önemli değil önemli olan güç artışı hacim artışı tsenin proje çiziminde şu an önemli değil %30du sanırım bnuun üzerine güç artışı olmuyor galiba
kw olayına bakıyorlar bildigim kadarıyla. ben vti komple motor koymustum sahiplik belgeli hiç sorun olmadı
by_BuRoCk
15-07-2010, 20:09
arkadaşlar benim aracımın motoru 1.4 d14a1
üzerine ya d16 ies motoru yada b16 vti motoru koymak istiyorum
şimdi koymak istedgim 2 motorda 1.6 yani hacim olarak kagıt üzerinde aynı cc de
bu iki motor da % 30 detayında aynı statüdemi oluyor ?
arkadaşlar benim aracımın motoru 1.4 d14a1
üzerine ya d16 ies motoru yada b16 vti motoru koymak istiyorum
şimdi koymak istedgim 2 motorda 1.6 yani hacim olarak kagıt üzerinde aynı cc de
bu iki motor da % 30 detayında aynı statüdemi oluyor ?
1,396 cc x 1.3 = 1.815cc yi geçmeyen hacime sahip bir motor işletebilirsin. 2 sene önceki yönetmelikle şimdiki aynımı bilmiyorum ama eskide durum şöyleydi;
İşleteceğin motor yine aynı marka motor olmak zorunda ( honda ya honda)
Aracın eski motoru benzinliyse yeniside yine benzinil olacak.
Hacim olarak mevcut kapasitenin %30 unu geçmeyecek.
Son durum nedir bilmiyorum, zira başka marka arabaların motorlarını işletmeye izin varmı yokmu..vs
by_BuRoCk
15-07-2010, 22:07
1,396 cc x 1.3 = 1.815cc yi geçmeyen hacime sahip bir motor işletebilirsin. 2 sene önceki yönetmelikle şimdiki aynımı bilmiyorum ama eskide durum şöyleydi;
İşleteceğin motor yine aynı marka motor olmak zorunda ( honda ya honda)
Aracın eski motoru benzinliyse yeniside yine benzinil olacak.
Hacim olarak mevcut kapasitenin %30 unu geçmeyecek.
Son durum nedir bilmiyorum, zira başka marka arabaların motorlarını işletmeye izin varmı yokmu..vs
yani bu demek oluyorki b16 yıda d16 yıda rahatlıkla işletebilirm dogrumu ?
vtecburhan
16-07-2010, 08:01
2 defa ruhsata işletme işi yaptım
her ıkısındede b16-d16-d14 sadece bu koda bakıyorlar yanı b16 dan sonra gelen numaraların hıc onemı yok sadece b16 kısmı tutsun yetrlı eger tutuyorsa 1 gunde işlenıyor sıkıntı yok
ama sen motor degıstırceksın bunun için işi iyi bilen ve saglam bı sıgortacı bulman lazım yanı iş tanıdıkta bıtıyor yıne
Hem güç Hem cc olarak cok yüksek artırıma gidemssiniz
1.4 orjin motorun varsa 1.6 rahatlıkla işletirsin
fakat senden öncelikle şunu isterler eger EF kasasında oem olarak fabrika cıkışı o motor varsa işin kolay
ama benim ki gibi bir iş yapıcaksan sadece proje ilem kurtaramassın
TSE ye gitti benim arabam ordan orya dünya ugrştım
hee şimdiki aklım olsa hayata ugraşmaz 1.6 işletirdim oda ayrı bir olay
O kadar zahmete B16 yakışır. :)
by_BuRoCk
16-07-2010, 22:54
Hem güç Hem cc olarak cok yüksek artırıma gidemssiniz
1.4 orjin motorun varsa 1.6 rahatlıkla işletirsin
fakat senden öncelikle şunu isterler eger EF kasasında oem olarak fabrika cıkışı o motor varsa işin kolay
ama benim ki gibi bir iş yapıcaksan sadece proje ilem kurtaramassın
TSE ye gitti benim arabam ordan orya dünya ugrştım
hee şimdiki aklım olsa hayata ugraşmaz 1.6 işletirdim oda ayrı bir olay
kardeş sen bu konuda baya deneyimlisin biliosunuz ef kasanın tr de olmayan b16 versiyonları var. bu benim için bi kolaylık saglarmı tr de olmamış olması sıkıntı çıkarırmı ?