PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : B.Crower Krankları Türkiyede yapıyor desem ?

DC2-R
01-09-2010, 23:58
binlerce dolar sayıp aldığımız brian crower krankların Türkiye`de yapıldığı yönünde ciddi bir yerden haber geldi .. Varmı bilen duyan ?

Low-Rider
02-09-2010, 00:00
daha önce başka bir konu açılmıştı konyada üretilen gömleklerle ilgili galiba

ordada geçmişti türkiyede üretildiği

http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?p=1573256&highlight=crower#post1573256

MiaMi
02-09-2010, 00:02
Bilinen bişey fuatım. BC nin americade sadece logistic center'ı var desem. Fason yaptırıp satıyor.

STP
02-09-2010, 00:02
crowerın egzantrıklerının trde yapıldıgını zaten bılıyoruz. bı kac markanında uretımlerının burda yapıldıgını bılmekteyız. malzemelerın sadece ısıl ıslem kısımlarının amerıkada yapıldıgınıda bılıyoruz. kısacası ısın hard kısmı burada son noktasının koyulmasını usada yapıyolar. ayrıca trdekı makıne sanayı uretım gucu ve becerısı dunyada sayılı ulkede vardır yada yoktur. uretımde en alasını yapabılen bı ulkeyız...

MiaMi
02-09-2010, 00:04
STP Supsan nerelere hangi markalara üretim yapıyordu bi yaz.

STP
02-09-2010, 00:06
STP Supsan nerelere hangi markalara üretim yapıyordu bi yaz.

SUPSAN ın uretım yapmadıgı marka yokkı kanka :) bu fırmanın ınsan kaynakları yonetıcılıgınden emeklı olan bı babanın oglu olmaktanda gurur duyuyorum :)

alıntı

Supsan, bir Borusan Holding kuruluşu olup, 3 Eylül 1970 tarihinden itibaren Eaton SRL lisansı ile üretim yapmaktadır. Her türlü içten yanmalı motorlar için motor supabı, supap gaydı ve tırnak imal etmekte, satmakta ve bayileri kanalı ile dağıtmaktadır. Bayileri kanalı ile dağıttığı diğer motor parçaları ise baga, takım conta, eksantrik mili, supap fincanı ve motor yatağıdır. Kalite yönetimi sistemimizin ISO / TS 16949 gereksinimlerine uygunluğu, uluslararası bir denetleme kuruluşu olan TÜV CERT tarafından onaylanmıştır.

Supsan, kendi alanında Türkiye'nin en büyük üreticisidir. Ford Otosan, Oyak Renault, Tofaş, Türk Traktör, Iveco, Uzel, Anadolu Isuzu, Başak Traktör, Pancar Motor, BMC, Karsan, Otokar, Daf Tırsan, Yavuz Mühendislik, Temsa, Tümosan firmalarının supap ihtiyacı, Supsan tarafından karşılanmaktadır.

Yurtdışı müşterilerimiz ise Ferrari, Mercedes Benz, Volkswagen, Fiat, JCB, Ford, Iveco, Daf, Volvo, Renault, Dacia, Nissan, Peugoet, Volvo Penta, Isotta Fraschini, VM Motori, Detroit Diesel, GM, Chrysler, John Deere firmalarıdır.

www.supsan.com.tr

MiaMi
02-09-2010, 00:08
Ben şu memleketin üstündeki ticari oyunları amborgoları yokedip vergi yükünü makül düzeye çektiklerinde dünya yerinden oynar inancını taşıyan bir insanım.

STP
02-09-2010, 00:12
binlerce dolar sayıp aldığımız o brian crower krankların Türkiye`de yapıldığı yönünde ciddi bir yerden haber geldi .. Varmı bilen duyan ?

bıde fuat yanı trdekıler sıcıp batırmıs gıbı yazmıssın. emın olkı alasını yapar bızım fırmalarımız

DC2-R
02-09-2010, 00:16
Hayretle okudumm .. vay be ..

K Serisi stroker krank için B.Crower TR den sevkiyatı beklioyrum gibi bişey söyledi .. ordan açtım bu konuyu..

STP
02-09-2010, 00:17

K Serisi stroker krank için B.Crower TR den sevkiyatı beklioyrum gibi bişey söyledi .. ordan açtım bu konuyu..

ne sandın olm sen burdakı sanayıyı :)

DC2-R
02-09-2010, 00:18
bıde fuat yanı trdekıler sıcıp batırmıs gıbı yazmıssın. emın olkı alasını yapar bızım fırmalarımız

Orda demek istediğim .. Binlerce dolar verdiğimiz ve beklediğimiz mallar burnumuzun dibinde mi üretiliyor .. fikri olan bilen varmı diye.. bişeyi batırmak çıkarmak için yazmadım yani.

Yigit-Y
02-09-2010, 00:21
fabrikalar nerede acaba ? üretim nerede :)

Low-Rider
02-09-2010, 00:22
Linkini verdiğim konuda sivas yazıyordu..

MiaMi
02-09-2010, 00:22
Ben inanıyorumki konya işi gömleklerde biraz uzmalaşılsa Darton ayarında bile üretim yapılabilir.

DC2-R
02-09-2010, 00:23
SUPSAN ın uretım yapmadıgı marka yokkı kanka :) bu fırmanın ınsan kaynakları yonetıcılıgınden emeklı olan bı babanın oglu olmaktanda gurur duyuyorum :)

alıntı

Supsan, bir Borusan Holding kuruluşu olup, 3 Eylül 1970 tarihinden itibaren Eaton SRL lisansı ile üretim yapmaktadır. Her türlü içten yanmalı motorlar için motor supabı, supap gaydı ve tırnak imal etmekte, satmakta ve bayileri kanalı ile dağıtmaktadır. Bayileri kanalı ile dağıttığı diğer motor parçaları ise baga, takım conta, eksantrik mili, supap fincanı ve motor yatağıdır. Kalite yönetimi sistemimizin ISO / TS 16949 gereksinimlerine uygunluğu, uluslararası bir denetleme kuruluşu olan TÜV CERT tarafından onaylanmıştır.

Supsan, kendi alanında Türkiye'nin en büyük üreticisidir. Ford Otosan, Oyak Renault, Tofaş, Türk Traktör, Iveco, Uzel, Anadolu Isuzu, Başak Traktör, Pancar Motor, BMC, Karsan, Otokar, Daf Tırsan, Yavuz Mühendislik, Temsa, Tümosan firmalarının supap ihtiyacı, Supsan tarafından karşılanmaktadır.

Yurtdışı müşterilerimiz ise Ferrari, Mercedes Benz, Volkswagen, Fiat, JCB, Ford, Iveco, Daf, Volvo, Renault, Dacia, Nissan, Peugoet, Volvo Penta, Isotta Fraschini, VM Motori, Detroit Diesel, GM, Chrysler, John Deere firmalarıdır.

www.supsan.com.tr

Yazana kadar yorumlar gelmiş ..

Helal olsun kardeşim ..

DC2-R
02-09-2010, 00:24
Evet Sivas olması lazım .. bende öyle duydum .. link de de öyle yazıyor.

MiaMi
02-09-2010, 00:26
Mesela BPW | Bergische Achsen KG fren sistemleri körükleri vs.vs. tr den gitmekte. Aslında otomotiv yan sanayi olarak ciddi üretim yapıyor memleketimiz.

Parekende sunumu yok veya çok az haklı olarak koca fabrika 3 4 takım gömlek egzantrik için makina açmaz.

douu
02-09-2010, 00:28
neden hala bu kadar pahalıyız o zaman ? onu merak ediyorum bende hala..

Yigit-Y
02-09-2010, 00:32
fabrikadan elemanlarla anlaşıcak el attında 1 takım götürücen :)

MiaMi
02-09-2010, 00:32
Fuat 1 depo benzin kaç tl ye doluyor bi söylermisin kardeşim. Ortalama 45 lt. honda deposu olsun.

chiefkadir
02-09-2010, 00:35
Evet Sivas olması lazım .. bende öyle duydum .. link de de öyle yazıyor.Krank konyadır büyük ihtimal,
Brain Crover egzantrikleri estaş(Sivas)a yaptırıyor. Ama bence adamlar dünyada bu işi yapan kim varsa hepsiyle çalışıyodur..

DC2-R
02-09-2010, 00:38
Fuat 1 depo benzin kaç tl ye doluyor bi söylermisin kardeşim. Ortalama 45 lt. honda deposu olsun.

Kıbrıs şartları için konuşuyorum .. 1lt --- 2.21TL (95oktan) / 1Llt --- 2.24TL(97oktan)

en son hatirladigm bu ydu enazndan..

Dizel e ise baya bir zam geldi .. dha once litresi 1.60 olan dizel bu aralar litresi 2.00TL

doush
02-09-2010, 00:40
neden hala bu kadar pahalıyız o zaman ? onu merak ediyorum bende hala..

abi perakende satışı burada olmuyor bir çoğunun doğal olarak yurt dışına çıkıyor bize iteleniyor :)

STP
02-09-2010, 00:42
malzemelerın ısıl ıslemlerı trde yapılamıyor o yuzden burdan alsanızda bısı ıfade etmez

MiaMi
02-09-2010, 00:43
Şöyle bakın birde TEXTİLE fasoncusu Çinden önce kafaya oynayan hangi ülkeydi.

Lee,Lewis,Lacoste vs.vs.

Yigit-Y
02-09-2010, 00:45

Lee,Lewis,Lacoste vs.vs.

Lacoste'nin B.evler Soğanlı da merdiven altında üretim yapan bir yerin sahibini tanıyorum :D

ürünler yurt dışına çıkıp etiketlenip tekrar gönderiliyormuş

STP
02-09-2010, 00:46
pumanın tsırtlerını bı akrabamın calıstıgı fırma uretıyor yerı beylıkduzu bakırcılar sanayı sıtesı :)

Low-Rider
02-09-2010, 00:47

Lee,Lewis,Lacoste vs.vs.

Yakın bir arkadaşın 1ay önce italyaya gitti gezmek için ve tabi alışveriş için.

Bilindik çoğu ünlü markanın etiketlerinde made in Turkey yazıyormuş ,acaip şaşırmış

Thracian
02-09-2010, 00:48
'Konya gömlek' konusuyla birleşik olarak;

Tr de yapmak mesele değil yapmayı istemek mesele.

İstedikmi neleri başarıyoruz

MiaMi
02-09-2010, 00:48
Ötesi yok işte Cumhuriyetimiz kurulduğundan beri entrika entrika geç oldu saçmalayacağım şimdi.

Yazık oluyor ülkeye.

ruudvan
02-09-2010, 00:50

2.05 olması lazım lıtresı ...bn sureklı 50 tl alırdım fule yakın olurdu klasık cıvıc ıste ıbresı ya dıptedır ya full de ama depomu 80 e dolduruodum.

bladerk
02-09-2010, 00:51
malzemelerın ısıl ıslemlerı trde yapılamıyor o yuzden burdan alsanızda bısı ıfade etmez

bu detayı belirtmen iyi olmuş selçuk

peki krank taşlayıp balansını yapabilen adam gibi yer var mı bildiğiniz o konu da TRde sıkıntı çünkü

Chatin
02-09-2010, 00:53
deve-boyun-eğri

anladınız...

STP
02-09-2010, 00:53

peki krank taşlayıp balansını yapabilen adam gibi yer var mı bildiğiniz o konu da TRde sıkıntı çünkü

sahın balans dıye bır yer var kanka, cok methını duydum oda ıstanbulda. ama tabıkı hondada krank taslandımı cop :)

doush
02-09-2010, 00:54

Onu bilgisine güvendiğim bir abime sormuştum Türkiye'de olmadığını,yapabilecek adamın da daha çıkmadığını, kendisinin de arkadaşına, yurtdışına gönderdiğini söylemişti, :)

MiaMi
02-09-2010, 00:55
O zaman hardcıyız biz aga. :)

TAM35GNY
02-09-2010, 00:55
Ben burda su mercedeslerin yildizi var ya bir ara herkes kopartiyordu onlardan aldim yetkili servisten uzerinde bir ton almanca yazi falan var tabi hologramlar falan.. Kutuyu actim icindeki yildizin uzerinde soy-san mi ne yaziyordu kutuya bir baktim sonradan made in Turkey:)

Krangi falan birakin cogu aksesuar bile TR yapimi olabiliyor ama iste uretim bambaska bir olay oldugu icin sasirmamak lazim.. Tr de uretilir, almanya da kutulanir, usa da satilir, cinden yonetilir :)

bladerk
02-09-2010, 00:56
evet işte bu konuda yurtdışı olayına gıcık oluyorum dışarda herkes hafifletiyo biz giremiyoruz o kısma

powERS
02-09-2010, 00:57
textıl adına konusucam. izmirde Atatürk Organize de de bircok markasız giysi ihrac edilip markalanıp geliyor.

Adidas, polo, tommmy kotlar, ve bi kac marka daha..

ruudvan
02-09-2010, 01:00
Ben burda su mercedeslerin yildizi var ya bir ara herkes kopartiyordu onlardan aldim yetkili servisten uzerinde bir ton almanca yazi falan var tabi hologramlar falan.. Kutuyu actim icindeki yildizin uzerinde soy-san mi ne yaziyordu kutuya bir baktim sonradan made in Turkey:)

Krangi falan birakin cogu aksesuar bile TR yapimi olabiliyor ama iste uretim bambaska bir olay oldugu icin sasirmamak lazim.. Tr de uretilir, almanya da kutulanir, usa da satilir, cinden yonetilir :)

mercedesın yıldızı tr de yapılıyor dogru hatta ıvır zıvır bıcok dokum parca tr de yapılıyor kıbrısta ıranlı bır hocam vardı o yıldızı gostere gostere bı hal oldu bıze adam dokum manyagıydı ve ogrencısının bırının babasının fabrıkasıymıs oda konya taraflarında bı yer.almanyaya gıdıp marka basılıyor.

Yigit-Y
02-09-2010, 01:01
mercedesın yıldızı tr de yapılıyor dogru hatta ıvır zıvır bıcok dokum parca tr de yapılıyor kıbrısta ıranlı bır hocam vardı o yıldızı gostere gostere bı hal oldu bıze adam dokum manyagıydı ve ogrencısının bırının babasının fabrıkasıymıs oda konya taraflarında bı yer.almanyaya gıdıp marka basılıyor.

babam ben çok küçükken bir arkadaşı o fabrikada çalışıyormuş hediye etmişti hatırladım şimdi valla :hehe:

BaDCaT
02-09-2010, 01:06
Tekstilde burberry gibi markalar kendi kumaşını gönderir burda diktirir geri alır sadece işçiliği Türkiye'de olur..

XSi
02-09-2010, 01:08
Ben inanıyorumki konya işi gömleklerde biraz uzmalaşılsa Darton ayarında bile üretim yapılabilir.

ben konyada bi fuarda bi abiyle tanışmıştım, piston üreticisi, fransadaki yamaha motorsiklet fabrikasına direk tedarikçiydi..

Varmak istediğim nokta, numune olursa (dartondan bahsediyorum), proje olarak biri uğraşırsa, zaten yapılabilir şu andaki seviyede..

-batu-
02-09-2010, 01:11
evet işte bu konuda yurtdışı olayına gıcık oluyorum dışarda herkes hafifletiyo biz giremiyoruz o kısma
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs023.snc4/33514_455609039743_700824743_6251661_6144157_n.jpg

oktaykanların el yapımı hafiflettikleri krankları. Yaklaşık 1.5 kilo hafiflemiş.

Balans işini gebzede prof. yapan firmalar olduğunu duymuştum. ne kadar doğrudur bilemiyorum.

Hafifletme olmasa bile tüm hareketli parçaların balanslanması güzel olurdu, eğer imkanım olursa motoru toplarken yaptırıcam bende.

XSi
02-09-2010, 01:12

o niye ya.. ısıl işlem çok uçuk bi teknoloji deil sonuçta.. Gerekli efor sarfedilirse (araştırma - metod belirleme - deneme üretimi) yapılmayacak iş değil..

ruudvan
02-09-2010, 01:13
ben konyada bi fuarda bi abiyle tanışmıştım, piston üreticisi, fransadaki yamaha motorsiklet fabrikasına direk tedarikçiydi..

Varmak istediğim nokta, numune olursa (dartondan bahsediyorum), proje olarak biri uğraşırsa, zaten yapılabilir şu andaki seviyede..

yapılmasına yapılır da 1 gomlek ıcın kım ugrasır mesela fabrıkada staj yaparken bı ton cnc vardı yabancı marka vs vs .he bıde aralarında durmazlar cnc vardı catır catır calısıodu butun ustalar cok sevıodu makıney tamamıyle turk yapımı.

edit:
krank denılen olay aslında cok basıt tamamıyle kalıp ve dovme ıslemınden gecıyor tr de herturlu yapılıyodur 10 tonluk makıneyle bı aklıbın ustune sıcak demırı dovdugunu dusun snr kalıbın dısına cıkan yerlerı kes gıtsın ama balans onemlı tabı o yuzden sıcak demırın kalıtesı one cıkıo..

STP
02-09-2010, 01:14
o niye ya.. ısıl işlem çok uçuk bi teknoloji deil sonuçta.. Gerekli efor sarfedilirse (araştırma - metod belirleme - deneme üretimi) yapılmayacak iş değil..

kardesım bencede deıl ama bız bu konuda baya bı bakınmıstık. ısıl ıslemı kıvamında yapamadıklarından dolayı malzemede kırılmalar catlamalar oluyormus.

bu arada erkutum,
sana bırını onerıcem krang hafıfletmek ıcın ;) b20 ıcın krang hafıfletme ıslemı yapmıslardı motorksıklet krangından ornekleyerek. cok ıyı performans aldılar ;)

Shadow_Dancer
02-09-2010, 01:15
h&m magazası var Amerikada oldukça popüler girin bakın ürünlerin %70i Türk malı..

Herhangi bir şeyi üretmekte sıkıntımız yok, ama maalesef kendi markamızı yaratıp dış piyasada etkili olamıyoruz..

Koskaca F16 fabrikasına sahiptik. Amerikadan sonra ki en büyük fabrikaydı.. Keşke kendimiz dizayn edip üretebilsek birşeyleri..

OmerRS
02-09-2010, 01:21

Yo yapılıyor zaten. ORS gerekli kalitede satışa hazır rulmanları tamamen baştan sona kendisi yapıyor mesela. Bu rulmanlar çok çok üst seviye makinalarda sorunsuzca kullanılıyor. Taşlama ve ısıl işlem motor parçalarında da bu seviyede yapılıyor zaten. Birçok firma baştan motor üretiyor ayrıca.

Chatin
02-09-2010, 01:21
bu arada şunu da anlamış oluyoruz. sanayimiz iyi ama adamlar bize yaptırıp satarken bütün sanayii atıkları bütün kirlilik bizde kalıyor. onu da almıyorlar değil mi ???

fabrikların ağır atıkları hep bizim ülkemizde kalsın bizim topraklarımıza işlesin bizim çocuklarımız zehirlensin.

zaten şu var bize bugüne kadar neyi yedirdiler ki ? illa bi giren yönü vardır ki bize yaptırıyorlardır.

pardon .. yapmamıza izin veriyorlar

CGR328
02-09-2010, 01:39
bir çoğunuz belki hadi bee ordan diceksiniz ama gerçekten başımıza gelen araştırılan bi olaydır yurtdışından getirttiğimiz egzantrikler çoğu estaş sivasda gidiyor adamlar sadece isimlerini yazıolar sonra kutulayıp tekrar yolla tr ye :D

turbo16
02-09-2010, 01:40
kardesım bencede deıl ama bız bu konuda baya bı bakınmıstık. ısıl ıslemı kıvamında yapamadıklarından dolayı malzemede kırılmalar catlamalar oluyormus.

bu arada erkutum,
sana bırını onerıcem krang hafıfletmek ıcın ;) b20 ıcın krang hafıfletme ıslemı yapmıslardı motorksıklet krangından ornekleyerek. cok ıyı performans aldılar ;)

yazdıklarının tamamı dogru arkadaşım ısıl işlem tek. gerideyiz

_sinan_
02-09-2010, 01:48
arkadaşımın babası newcastle ın antreman formalarını üretiyodu , tekstil adına böyle bi durum var , daha sonrada camel active ve burberry trikoları üretiyolardı , tekstil adına böyle bişey varken diğer alanlarda neler vardır..

E.Güleç
02-09-2010, 02:06
bu arada şunu da anlamış oluyoruz. sanayimiz iyi ama adamlar bize yaptırıp satarken bütün sanayii atıkları bütün kirlilik bizde kalıyor. onu da almıyorlar değil mi ???

fabrikların ağır atıkları hep bizim ülkemizde kalsın bizim topraklarımıza işlesin bizim çocuklarımız zehirlensin.

zaten şu var bize bugüne kadar neyi yedirdiler ki ? illa bi giren yönü vardır ki bize yaptırıyorlardır.

pardon .. yapmamıza izin veriyorlar

işte mantıklı yorumların arasından sıyrılıp gelen bir yorum daha :icon_tup:

tender06
02-09-2010, 02:13
lacoste nun bazı tshirt leri ankara demette bi yerde üretiliyor desem güler geçersiniz acı ama gerçek :D :D

vtechasan
02-09-2010, 02:19
konyada çoğu firma kapısından içeri almıyor ufak çaplı olanlara iş yaptırabiliyorsunuz oda numune olunca pahalıya geliyor.ama krank yaptırdık defalarca balansı taşlaması yaptırdığımız pistonlar yapılan ısıl işlemler hatalı olanlarıda çıktı ama 1 yada2 gerisi takılıp bi daha sökülmeyen malzemeler oldu isteyene krank yaptırırım sıkıntıda yaşamaz kesinlikle ama tekyapıldığı için aynı paralara geliyor bazende geçebiliyor malesef

fsunnetci
02-09-2010, 09:13
Bu işin temeli arkadaşlar çok eskilere dayanıyor..:D Balıkçılıkla uğraşan Venedikve Cenevizler Osmanlıdan Tuz ithal ediyorlardı ve Fıçılara balık koyuyorlardı ve uzun süre saklanması için üstünede tuz basıp tekrar Osmanlıya yüksek fiyattan satıyorlardı tabi O zamanlar soğutucu olmadığından balıklar kokmasınlar diye böyle bir yöntemi icat etmişler.Balıklar Gemiler vasıtası ile Asya ve Orta doğuya ihraç ediliyorlardı..Adamlar ezelinden uyanıklar yaa bu Avrupalılar:hahaha:

Erol
02-09-2010, 09:19
3. sanayide competitıon debriyaj taktırıcam.. adamın adını hatırlayamadım ama sanayinin en iyi ustası imiş tornacı..

adam baktı baskı balataya ankaraanmı aldın dedi :D yok abi dedim usa yok yaaw ankarada yapılıyor usa ya satılıyor ordan geri sizler alıyorsunuz dedi şaşırdım dogrulugu varmıdır bilmiyorum ama olabilir.

mcanx
02-09-2010, 09:20
Ben şu memleketin üstündeki ticari oyunları amborgoları yokedip vergi yükünü makül düzeye çektiklerinde dünya yerinden oynar inancını taşıyan bir insanım.

:icon_tup:

mmustu
02-09-2010, 09:20
yaw adam bronzu görünce aklına direk ankara gelmiştir erol :D

orcuns
02-09-2010, 09:28
ben textil ısı ıle ugrasıyorum cok kısa bır sey yazıcam hepımız alısverız magzasına gıtmıslıgımız vardır ordakı buyuk kurumsal fırmalar ne bılıyım lacoste,armani,ferre,versace,gigli,diesel,tommy v.s.... uzar gıder bu lıste hanı o goz korkutan fıyatları varya ıste bır kotu 500 $ olan var 300 tl olan var 1000 euroya kotu satılan var bu fırmalar gercekten en kalıtelı en ıyı aksesuar ve kuması kullanıyolar fakat bu fırmalar artık suna kosturuyo ınanılmaz bır arge agı var dunyanın heryerınde adamları var pazarı cok ıyı takıp edııyolar ne nerde en ucuza yapılır nerden bulunur ne zaman cıkar tr dekı acıgın ve dıs borcun farkında olan dunya buyuklerı burdakı kalıtelı ısın farkında ve adamın sermayesı guclu oldugu ıcın fıyatları ındırebıldıgı kadar asagıya cekıyor hukumetın ve pıyasa kosullarından dolayı bızım sanayıcımızde yapıcak bır alternatıfı kalmadıgı ıcın ıs kacırmasın dıye bu sıparıslerı yapıyor ama faydası kıme yıne bu fırmalara atıyorum en kalıtelı kotun malıyetı 40 tl yı gecmez kı 40 tl cok cok cok cok cılgın paradır bır kot ıcın arabanın ferrarısı gıbı bır sey dusunun.ulkemızde cok cıddı cok basarılı fırmalar var cıddı anlamda dunya pazarına mal satıyor fakat ulkemızın bulundugu dar bugazdan dolayı malesef ınsanlar artık yurt dısına kacmaya basladı bu cok uzucu.

dragon07
02-09-2010, 09:50
MOPİSAN,SUPSAN,ESTAŞ...

estaşa git pt52 istiyorum de... yarı fiyatına elinde malzeme ...honda için hiç egzantrik almadım...var mı yok mu bi sormak lazım..

konya işi dartonları çok kullanan gördüm patlatan görmedim.
mopisan piston firması forged piston yaptıklarını duymustum

AHMET1907
02-09-2010, 10:05
Mopisanın sahipleri aile dostumuz. Mercedes montaja piston yapiyolar. Zaten bi süre önce Mahle ortak oldu. Mahle zaten dünya Markası

by serçe
02-09-2010, 10:21
sahın balans dıye bır yer var kanka, cok methını duydum oda ıstanbulda. ama tabıkı hondada krank taslandımı cop :)

şahin balans Bayrampaşa da yardımcı olabilirim .....

Fbc
02-09-2010, 10:39
tam tarihi bilmiyorum ama porche'ye zamanında piston yapan firma var denizlide :)

AHMET1907
02-09-2010, 10:50
Biz 25 senedir yedek parça sektöründeyiz. Türkiyede yan sanayi olarak artık çok gelişti. Dünya Markalarına üretim yapabiliyoruz ama markalaşmada problem var. Yoksa Biz dünyanın 27 farklı ülkesine Türk yedek parça ihraç ediyoruz ve herkes Türk Malından inanılmaz memnun.

Erol
02-09-2010, 10:58
hee bu arada mahle piston izmirde fabrikası :) yeni garajın oralarda

kurpat
02-09-2010, 11:09
Mopisanın sahipleri aile dostumuz. Mercedes montaja piston yapiyolar. Zaten bi süre önce Mahle ortak oldu. Mahle zaten dünya Markası

mahle mopisan ile ortak, izmir ve konyada mopisan fabrikaları mevcut, Gebze'de ise Mahle'nin kendi fabrikasında şu filtre üretimi var 2011 motor gömlek, piston, segman da üretecekler ...

SONE-R
02-09-2010, 11:13
kimya sektöründe çok gerideyiz.. hammadde olarak hala ydışına bağımlıyız..

punto_multijet
02-09-2010, 11:19
hee bu arada mahle piston izmirde fabrikası :) yeni garajın oralarda

gaziemirde ege serbest bölgede Erol

AHMET1907
02-09-2010, 11:44
mahle mopisan ile ortak, izmir ve konyada mopisan fabrikaları mevcut, Gebze'de ise Mahle'nin kendi fabrikasında şu filtre üretimi var 2011 motor gömlek, piston, segman da üretecekler ...
Mopisan Zaten şu anda Mahle olarak piston gömlek üretiyor. Satıyoruz ordan biliyorum:)

BAR22
02-09-2010, 12:08

alıntı

www.supsan.com.tr

1 saat önce supsandaydım.bizim ürünlerimizi kullanıyorlar yeni 2 ürün bırakmak için gitmiştim.üretim tesisini görme şansım oldu.gerçekten mükemmel profesyonelce yapılıyor herşey.brain crower stage3 egzantirik istedim eşantiyon ama yurtdışında son rütüşlar yapılıyormuş ondan sonra piyasaya sürülüyormuş :D Türkiyede böyle bir üretim tesisi olması gurur verici gerçekten.

kifanhom
02-09-2010, 12:35

daha neler duyarsın merak etme

fsunnetci
02-09-2010, 12:48
Lem Eti bile yurtdışından alır hale gelmişiz herşey dışardan ithal olmuş Piston,Gömlek,Balata yapsan ne olur bununlamı övünelim marifet onu yapmakta değil pazarlayıp satmakta bence bunuda beceremiyoruz o yüzden köleliğe Avrupalı devletlerin marabalığına devamm..:heyoo:

AHMET1907
02-09-2010, 12:51
Lem Eti bile yurtdışından alır hale gelmişiz herşey dışardan ithal olmuş Piston,Gömlek,Balata yapsan ne olur bununlamı övünelim marifet onu yapmakta değil pazarlayıp satmakta bence bunuda beceremiyoruz o yüzden köleliğe Avrupalı devletlerin marabalığına devamm..:heyoo:

Çok doğru artık üretmek değil onu satmak marifet

kurpat
02-09-2010, 14:20
Mopisan Zaten şu anda Mahle olarak piston gömlek üretiyor. Satıyoruz ordan biliyorum:)

doğrudur,
Mahle TR Gebze'de filtre üretimi ve gelecek için de motor ekipman yatırımı olacağını biliyorum yaptığımız görüşmelere istinaden, mahle-mopisan ile ilgili bilgim yok...

YavuzNaz
02-09-2010, 15:23
estaş tan pt52 alan varmı.?

MyDream
02-09-2010, 16:05
Konu konuyu açmış madem bende söyleyeyim bir 2 şey tekstil sektoru için yurt dısındaki firmalara çok fazla ürün gönderen arakdasım var hatta çinde türk markalarının cakmalarıda var ama geçenlerde izmirdeki bir deri farbrikasının yöneticilerinden biri olan arakdasımdan gercekten enteresan bir haber aldım dunyanın en pahalı ve prestijli markalarından sayılan louis vuitton'ın deri ihtiyacını karsılayan ve hazır hale getirip etiketlendirilme işlemlerine kadar yürüten bunun gibi paristeki bir çok büyük firmanında deri ihtiyacını karşılayan firmada türk tabi bir ordaki artık fiyatlarına birde bağdat caddesindeki mağza fiyatlarına bakabiliriz.Gerçekten çoooook yazık bize.

Chatin
02-09-2010, 17:39
1 saat önce supsandaydım.bizim ürünlerimizi kullanıyorlar yeni 2 ürün bırakmak için gitmiştim.üretim tesisini görme şansım oldu.gerçekten mükemmel profesyonelce yapılıyor herşey.brain crower stage3 egzantirik istedim eşantiyon ama yurtdışında son rütüşlar yapılıyormuş ondan sonra piyasaya sürülüyormuş :D Türkiyede böyle bir üretim tesisi olması gurur verici gerçekten.

kutulamaktır kesin o son rütuş :) ilginç bi durum sen arabayı yap turbola parlat ama elin biri gelsin marşa basıp gazlasın. insanın kanına dokunacak bir durum.

onursumer
02-09-2010, 18:55
Konu konuyu açmış madem bende söyleyeyim bir 2 şey tekstil sektoru için yurt dısındaki firmalara çok fazla ürün gönderen arakdasım var hatta çinde türk markalarının cakmalarıda var ama geçenlerde izmirdeki bir deri farbrikasının yöneticilerinden biri olan arakdasımdan gercekten enteresan bir haber aldım dunyanın en pahalı ve prestijli markalarından sayılan louis vuitton'ın deri ihtiyacını karsılayan ve hazır hale getirip etiketlendirilme işlemlerine kadar yürüten bunun gibi paristeki bir çok büyük firmanında deri ihtiyacını karşılayan firmada türk tabi bir ordaki artık fiyatlarına birde bağdat caddesindeki mağza fiyatlarına bakabiliriz.Gerçekten çoooook yazık bize.

evet birçok uretim burda

puma,adidas ikitelli mesela veya unlu victoria secret iç çamaşırlarının bazı tasarım vs ler dahil bizim akraba uretiyor tr de yurt dışına çıkıp tekrar satılıyor buraya ama ciddi gizlilik anlaşmaları var ;)