PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aracinizda ilk yardim seti varmi ?

turbo&quattro
03-09-2010, 06:58
Bu aksam cokta yogun olmayan bir yolda ilerlerken onumde birinin bisikleti ile dusup yolda yattigini gordum.Hemen cektim saga indim arabadan..25-30 yaslarinda biri bisikletin tekerine nasil olduysa ayagini sikistirmis ve dusmus..Baya kan vardi ve belliki cani cok aciyordu.Sikisan ayagini kurtarmak icin yardimci olmaya calistim ve cikardik...Arkadas o an sargi bezi varmi dedi, YOK..Bant varmi dedi, YOK..Su istedi o da yok..Belki bagajda onceki sahibinden kalma birseyler vardir fln diye manasizca bakindim ama yok..En sonunda pecete fln varmi dedi eh o var iste dedim...O an inanilmaz uzuldum.Onunde bir can aciyor ve birsey yapamiyorsun..Hergun trafikteyiz, bin tane araba forumunda yazip turlu turlu kaza haberleri okuyoruz...Tum bunlara ragmen arabamda bir tane ilk yarim seti yok gercekten ayip..Onumde aciyan bir cana aciz bir sekilde yardim edemeyen ben sabah ilk is ilk yardim cantasi almaya gidecek..

Bu basit bir ornekti ve daha ciddisi benim de basima gelebilir...Ilk yardim cantamiza, yangin tupumuze sadece muayeneden gecmek icin degil birgun mutlaka lazim olur mantigiyla sahip olalim lutfen.

master
03-09-2010, 07:10
Çoğu kişie saçma gelebilir ama başına elmeyen bilemez tabi,
Ben elimi arkaya atıp hemen ulaşabileceğim bir şekilde koltuğun altına yangın tüpü koydum.

İnşallah kullanmak gerek olmaz ama bir gün keşke dememek için.

VTec_king
03-09-2010, 07:32
iyi hatırlattın odamda duruyor arabaya indiriyim seti..
ayrıca bence herkez ilkyardım eğitimi almalı
o yolda kaza yapmış insan belki bir yakının olabilir.
Şirkete girdiğimde gönüllü katılacak varmı dediler bende katıldım aldım sertifikamı.
işallah uygulamamı gerektiricek bir durum olmaz.

SifirinciMurat
03-09-2010, 07:48
Var, hepsi var. Fazlası bile var ki çift yangın söndürücü ile geziyorum.

kifanhom
03-09-2010, 07:57
allah kullanmayı nasip etmesin, ama gerektiğinde kullanıma hazır şekilde her aracın uygun yerinde olması gereken en önemli şeylerden birisi

fsunnetci
03-09-2010, 08:10
Araba hafif olsun diye kriko,stepne ne varsa söküp atıyoz araba cıbıldak valla Allah sonumuzu hayır etsin:D

despe
03-09-2010, 08:35
bi rolling gecesinde arabamın bagajından çıkartmadığım tek şey ilk yardım seti, yangın söndürücüyüde yan koltuğun kenarına sıkıştırırım.

StyleALP
03-09-2010, 18:17
Gerçekten yerinde bir paylaşım Teşekkürler Abi. İlk Yardım seti aracımızın modifiye aksesuarlarından önce gelmeli. İlk önce can sonra mal.

Frid
03-09-2010, 18:33
İlk yardım seti

3 adet Üçgen Sargı Bezi
1 adet Flaster (2 cmx5 m)
12 adet Çengelli İğne
1 adet Paslanmaz Makas
10 adet Yarabandı
2 adet Cerrah Eldiven
1 adet Alüminyum Yanık Örtüsü
1 adet Otomatik Turnike (50 cm orgülü )
2 adet Büyük Sargı Bezi ( 10 cm * 3-5 m)
1 kutu Gaz Komresi (10 cmx10 cm 50 lik kutu)
1 adet Esmark Bandajı (3 cm)
1 adet Antiseptik Solusyon ( 50 ml)
1 adet El Feneri

ilk yardım setı varmı dıye sordugumda 1 kutu yara bandı 1 poşet pamuk gösteren tiplere içimden hep acıyorum malesef muayeneden hafif kusur ile geçiyorlar elimden gelse hepsini bırakırım :D

Ome_RS
03-09-2010, 19:37
tüpüm cantam her zaman durur arabada güzel paylasım tesekkrler ;)

Cglrgncl
03-09-2010, 19:46
Allah kullanmak nasip etmesin ama aracımda herzaman bulunur ,bu olaydan sonra eksiğim varsa bile tamamlıcam herkezın kulağına küpe olması gereken bi olay bence ,çok güzel bi paylaşım teşekkürler:)

cery
03-09-2010, 21:30
kit halinde satılan yangın tüpü çekme halatı ve ilkyardım çantam her ne kadar yeterli gelmeyeceğini bildiğim halde sürekli bagajımda durur. takıntılıyım bu konuda. Allah lazım etmesin hiçbirini. ama acil durumda en ufak çapta kompres bile kan kaybından yitip gidebilecek bi hayatı kurtarmaya yeterli oluyor.

MeRtCaN
03-09-2010, 21:34
bızım jettadan kalan volkwagen ın komple setı var onun ıcınde cok detaylı bı yardım setı var her zaman tasıyorum arabamda

TolgaEsentepe
03-09-2010, 21:35
bızım jettadan kalan volkwagen ın komple setı var onun ıcınde cok detaylı bı yardım setı var her zaman tasıyorum arabamda

çok güzel bir settir bende taşıyorum aracımda :icon_tup:

mayham85
03-09-2010, 22:04
olmazsa olmazımdır :)

ali_utku
04-09-2010, 00:20
pikap ımda bagaj olmamasına rağmen arka koltuğun altına koydum yangın tüpümü ve ilk yardım çantasını.ayrıca bmw den kalan büyük reflektörümü de arabama koydum.en ufak bir arızada bile reflektör sizin güvenliğiniz için çok iş görecektir.

YavuzNaz
04-09-2010, 12:24
muhakkak taşırım bazı insanlar için gereksiz oldugu düşünülen o setler çok büyük seylerde kullanılabilir allah nasip etmesin.

By_HaNNibaLL
04-09-2010, 14:41
Valla bende var subbasin yani başina yapiştirdim adeta ilk yardim çantisi pek önemli değil gibi geliyor ama ama iyi müzik dinlemek için bas hep arabada ve cantada tabiki allah kullandirmayi nasip etmesin ama olmasi gereken bişey.
not:
Bazen gerekli oluyor Arkadaşlarla oturduk muhabbet ederken karpuz almiştik ama kesemedim hemen actim cantayi makas vardi :) makasla hallettik işimizi ilk yardim cantasi hayat kurtarir :)

devil_berk22
04-09-2010, 14:54
muayneye giderken arkadaşlardan alıyorum geçtikten sonra geri veriyorum yaptığım çok yanlış aslında en yakın zamanda araç aldığımda kendime ait bir çanta edinicem