Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ezeli Rakipler (di)

M_PROJECT
25-03-2007, 08:01
http://videos.streetfire.net/hottestvideos/2/f1e0e7ff-3487-48c1-bbbe-98b400cf0aca.htm

subaru satıp evo alma neden lerınden bırısı olarak orneklenmıs bır yabancı forumda koymak ıstedım herkesın ezelı rakıp gordugu ıkı arac ama ustunluk hersekılde ortada aslında

Eriador
25-03-2007, 08:50
paylaşm içn tşk ler

ABARTH
25-03-2007, 19:44
insanların imprezayı seçmelerindeki büyük etkenlerden biri boxer motorun verdiği ses olsa gerek yoksa evoların satışları çok çok daha fazla olurdu düşüncesindeyim oda boxer olsaydı...

PROMINENT
25-03-2007, 20:43
abartha katılıyorum bana evo daha çekici geliyor kullanım açısındanda rahat görüyorum...sanki subaru bmw 5 evo e55amg bu almanların kullanım farklılıkları gibi fark var aralarında...

alp1903
25-03-2007, 20:48
insanların imprezayı seçmelerindeki büyük etkenlerden biri boxer motorun verdiği ses olsa gerek yoksa evoların satışları çok çok daha fazla olurdu düşüncesindeyim oda boxer olsaydı...

büyük etken bu degil evolara nazaran subarunun parça bulunurlugu ve bilgi yelpazezi daha fazla oldugu için parça fiatlarını bi evo kullananlar bi subaru kullanınlar cok daha iyi bilir heleki evo sahipleri parcaların ne kadar pahalı oldugunu ii bilir;) ama tabi abaşka faktörlerde var:cool:

OmerRS
25-03-2007, 21:01
biraz da ruh olayı bence :)

ABARTH
25-03-2007, 23:52
büyük etken bu degil evolara nazaran subarunun parça bulunurlugu ve bilgi yelpazezi daha fazla oldugu için parça fiatlarını bi evo kullananlar bi subaru kullanınlar cok daha iyi bilir heleki evo sahipleri parcaların ne kadar pahalı oldugunu ii bilir;) ama tabi abaşka faktörlerde var:cool:

sti ile içli dışlı olduğum için bu fiyat ve parça avantajını çok iyi biliyorum tabiki ama ben sadece TR için değil tüm dünya geneli için söylemiştim...

M_PROJECT
26-03-2007, 05:24

parca fıyatı sorun deıl okadar tercıh meselesı olcak kadar deıl en azından evonun parcaları pahalı olabılır ama alınan gucler cok daha fazla hersekılde evo motoru boxerdan daha ustun mıvec ozellıkle evo 9 motoru ınanılmaz sasırtabılıyor stock ınternal ve turbo ıle

MiaMi
26-03-2007, 08:35
Evoda güç var , Subarunun performanta biraz daha az olabilir ancak ön konsola bakınca evo berbat subaru yıkıp geçmiş.

İçi daha güzel subarunun.

Ama be beyaz bi evo alırım. Maksat güzellik olsaydı o fiyata 3.20 full var.

serhatayasli
26-03-2007, 09:12
evo yada subaruya biniosan yada dusunuosan m3den assagisi kurtarmaz

serhatayasli
26-03-2007, 09:15
buarada trde evo hakkinda soyleyebilcegim tek bir dezavantaj var o da; temsanin yedek parca DEPOsunun yeterli olmamasi..

AvcI
26-03-2007, 09:41
subarunun evoya göre tercih nedenlerinin başında bana göre subaruda modifiye yelpazesi daha çok ve bilgi olarak daha ortada... evoda ise bu etkenler yeni yeni aşılmaya başlanıyor...

öskür
26-03-2007, 12:31
şu iç kalite olayına bu takıntı nedir cok merak ediorum cidden:)siz evo yada sti alırken konfor yada ic kalitesi icinmi secim yapıosunuz?
yani performans,yol tutuş hersey 2.planda warsa yoksa iç kısım ölemı:)
ki evo9 un içi ile sti ın ıcı arasında ne bir kalite nede baska bı yonden bı fark yok,hatta evo9 un recaroları kat kat daha kaliteli sti ınkılere gore..ıksıde yarı otomatık klımaya sahıp we geri kalan herseyde aynı zaten..
bence yukarıdakı teste göz kulak werin:):icon_tup:

MiaMi
26-03-2007, 12:54
şu iç kalite olayına bu takıntı nedir cok merak ediorum cidden:)siz evo yada sti alırken konfor yada ic kalitesi icinmi secim yapıosunuz?
yani performans,yol tutuş hersey 2.planda warsa yoksa iç kısım ölemı:)
ki evo9 un içi ile sti ın ıcı arasında ne bir kalite nede baska bı yonden bı fark yok,hatta evo9 un recaroları kat kat daha kaliteli sti ınkılere gore..ıksıde yarı otomatık klımaya sahıp we geri kalan herseyde aynı zaten..
bence yukarıdakı teste göz kulak werin:):icon_tup:

Evo 9 ve 2,5 wrx sti arasında iç kısımda dashboard'ları dağlar kadar farklı. Ben bunu kastetmek istedim.

Ve ayrıca belirttim evo 9 alırım diye. Sence neden bunu söyledim ?

öskür
26-03-2007, 14:04
dağlar kadar farkmı war?:)bence resımlerıne deılde bı ıclerıne bın derım:)ben ıkısınıde bınp kullanma fırsatım bolca oldugu ıcın hıcbı farkı olmadıklaırnı söluorum.

Juggernaut
26-03-2007, 15:06
Evo 7-8'in iç plastik kalitesi ve dizaynı İmpreza'dan kötüyken.Evo 7 ve 8 ile nerdeyse aynı iç mekana sahip evo9'un içi nası STI ile aynı oluyor pek anlayamadım.Bariz gözle görülür fark var.Test eden dergilerin ve programların çoğu da zaten iç mekan kalitesi olarak imprezaya daha fazla puan vermiştir.Bunları bilmek içinde iki arabayı kullanmak şart değil okumak yeterli.Evonun'da güç çıkarma konusunda biraz daha başarılı olduğu doğru.

OmerRS
26-03-2007, 17:19
içerde hissettiginiz de cok onemli. yani daha guzel dosenmiş daha sportif daha kaliteli işlenmiş bir iç mekan size o arabayı daha yasanabilir daha arzulanır hissettirir. impreza da bu konuda fena degil en azından evo dan daha hos.

MiaMi
26-03-2007, 17:20
dağlar kadar farkmı war?:)bence resımlerıne deılde bı ıclerıne bın derım:)ben ıkısınıde bınp kullanma fırsatım bolca oldugu ıcın hıcbı farkı olmadıklaırnı söluorum.

Şöyle izah edeyim evo veya sti ikiside göz bebeğidir. Act denilen bir site var belki duymuşsundur uzun zaman önce burdaki bazı arkadaşlarım ile siteyi kurup yönettik Hatta rekoru henüz kırılmamış bir drag organizasyonu yaptık. Araç kullanma içini inceleme vs.vs. konularından emekli oldum.

Yani Bitti incelemem,

Düşüncemi söyledim benim için durum budur.

M_PROJECT
26-03-2007, 17:35
subarunun evoya göre tercih nedenlerinin başında bana göre subaruda modifiye yelpazesi daha çok ve bilgi olarak daha ortada... evoda ise bu etkenler yeni yeni aşılmaya başlanıyor...

suat yelpaze aynı aslına bakarsan zaten fabrıkasyon turbo araclar eskıden berı cok cok ıyı tune edılen evolar mevcut taa 5 serısıne dayanan .Subaru sureklı yerınde saydı ust uste senelerce 2,5 motor cıkardı hıc bı fark gorunmedı mıtsubıshı daha cok egıldı bu konulara bence evolar ınanılmaz guclere cıkabılıyor ams nın evoları mesela gecen sene mayısta buraya geldıler gıdemedım ama evo wrx wars vardı ams nın yanına yaklasan bı ımpreza cıkmadı . Hanı bende kullanıyorum ama bazen goruyoruz orda burda evolara laf soylenıor felan bence hıc deıl standartken bıle cok cok ustunlugu var evoların bızım araclarda n

SONE-R
26-03-2007, 17:57
İmpreza sahibi olarak Mustafa'nın söyledikleri takdire şayan gerçekten.. Kolay kolay kimse bunu söyleyemez hele bir de imprezası varsa...:icon_tup: :icon_tup:

ankara draglarında impreza vs evo karşılaşmalarında dikkatimi çeken hep şu olmuştu: mesafe biraz daha uzun olsa evo alacaktı, evo daha geç açılan ama daha ciğerli bir araba görüntüsü veriyordu drag'larda...

Juggernaut
26-03-2007, 20:23
suat yelpaze aynı aslına bakarsan zaten fabrıkasyon turbo araclar eskıden berı cok cok ıyı tune edılen evolar mevcut taa 5 serısıne dayanan .Subaru sureklı yerınde saydı ust uste senelerce 2,5 motor cıkardı hıc bı fark gorunmedı mıtsubıshı daha cok egıldı bu konulara bence evolar ınanılmaz guclere cıkabılıyor ams nın evoları mesela gecen sene mayısta buraya geldıler gıdemedım ama evo wrx wars vardı ams nın yanına yaklasan bı ımpreza cıkmadı . Hanı bende kullanıyorum ama bazen goruyoruz orda burda evolara laf soylenıor felan bence hıc deıl standartken bıle cok cok ustunlugu var evoların bızım araclarda n

Geçen seneki evo impreza wars'ta Crawford'un imprezası bütün evoları geçmemişmiydi?En iyi zaman ondaydı diye hatırlıyorum.Ams yada dynojet'in evosuyla final yapmıştı hatta ondada geçmişti.Şu anda ams nin evosu 1/4 mile 'da crawford'un imprezasından 0.4 sn daha hızlı diye biliyorum(değişmediyse).
Wrx ile kıyasladığında evonun çok üstün olduğu söylenebilir ama sti'dan kesinlikle çok üstün değil.

alp1903
26-03-2007, 20:35
İmpreza sahibi olarak Mustafa'nın söyledikleri takdire şayan gerçekten.. Kolay kolay kimse bunu söyleyemez hele bir de imprezası varsa...:icon_tup: :icon_tup:

ankara draglarında impreza vs evo karşılaşmalarında dikkatimi çeken hep şu olmuştu: mesafe biraz daha uzun olsa evo alacaktı, evo daha geç açılan ama daha ciğerli bir araba görüntüsü veriyordu drag'larda...

evo yu övmemek mümkün degil çünkü subaru ile hemen hemen aynı özelliklere sahip. evo suby yıllardır hep ufak atışmalar yapar ama 2side kardeş:icon_tup:

öskür
26-03-2007, 23:11
evo nun rakıbı tabıkıde wrx deıl sacma olur cunku karsılastırmak..
sti kesınlıkle gusel we basarılı bı arac ıkısıde aynı segmentte ama sonuca gelırsek aynı paralara evo harıkalar yaratırken stı ıcın cok daha fazla paralar harcanması gerekıyor..butun dunyada bu aynı..we dayanıklılık konusunda 4g63 makıneler efsanelesmıs wazıyetteler..boxer makınedekı yaglamadan kaynaklanan yuksek asınma problemlerı ıse hala cozulemedı we ömurlerı modifiye edıldıgı zaman ınanılmaz derecede kısalıo evo makınelerıne gore..
bu arada ams evo 8 AMS Drag Car
2003 Evolution VIII
1013 Awhp
Best 1/4: 8.97
Best mph: 165.3
(No Nitrous)
saygılar:)

M_PROJECT
27-03-2007, 05:29
Geçen seneki evo impreza wars'ta Crawford'un imprezası bütün evoları geçmemişmiydi?En iyi zaman ondaydı diye hatırlıyorum.Ams yada dynojet'in evosuyla final yapmıştı hatta ondada geçmişti.Şu anda ams nin evosu 1/4 mile 'da crawford'un imprezasından 0.4 sn daha hızlı diye biliyorum(değişmediyse).
Wrx ile kıyasladığında evonun çok üstün olduğu söylenebilir ama sti'dan kesinlikle çok üstün değil.

valla nj englıshtown yarısında yagmur yagdı vıdeoalrı vardı yanlız crawford u gectıgı bulursam koyarım ..

bıde yanlıs anlasılmıs heralde wrx le kıyaslamıorum ben evoları kıyaslanmaz zatn stıla da motorlarını kıyaslıorum ha bıde awd sıstemlerını kıyaslayabılırız ıstersenız bu ıkısındede ustun oldugunu kendı fıkrımce belırtmek ısterım