PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : clio düşürme sorunu

LIGHT RS
08-09-2010, 10:43
arkadaşlar aracımın arkasını düşürmem gerekiyor.

şuanda araçta koni 3.5 cm lik yay mevcut ön tarafın düşüklüğü gayet iyiyken

arkanın yay değiştirmeden nasıl düşürülebiliceğini bilen arkadaşlardan tavsiye ve

önerilerini bekliyorum.

arac resimleri aşağıdaki linkte mevcut,

http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=62294

LIGHT RS
20-09-2010, 06:59
saolun tech turkey ailesi yardımlarınız için,

konuya olan ilgiye teşekkürler :confused::heyoo:

mannerboy
20-09-2010, 09:56
yay almadan düşmez abi clioların arka yayları biraz değişik kesme biçme olmuyor 5 lik yay bak derim bizim gürayın arabaya eibach 5 lik yayları komple biz takmıştık ;)

LIGHT RS
20-09-2010, 11:26
yay almadan düşmez abi clioların arka yayları biraz değişik kesme biçme olmuyor 5 lik yay bak derim bizim gürayın arabaya eibach 5 lik yayları komple biz takmıştık ;)

burak arabada zaten koni'nin 3,5cm lik yayları var onları ne yapcam sadece arka için çıkma felan bulabilsem.yada iki tane orjinal arka yay alıp presletcem o ne kadar sağlıklı olur peki onuda bilmiyorum.acayip bi durum ??????

fsunnetci
20-09-2010, 11:36
Bende var arka yaylar sadece...5 cm düşer arkalar..istersen uygun fiyata veririm..:icon_tup:

LIGHT RS
20-09-2010, 11:46
Bende var arka yaylar sadece...5 cm düşer arkalar..istersen uygun fiyata veririm..:icon_tup:

ne marka var?sadece arkalarmı var? ne kadar diyosun fiyat

ArMy
20-09-2010, 12:05
Bende fk 6-4 aldm ön çok iyi düştü arka havada kaldı..Limon tip yay olduğu için kesme olmuyor..Başka bir forumda biri anadol helezonunu ortadan 2ye böldürüp arkalara koymuştu diye biliyorum..Son çare de benim gibi ısıttırmak..

LIGHT RS
20-09-2010, 12:12
Bende fk 6-4 aldm ön çok iyi düştü arka havada kaldı..Limon tip yay olduğu için kesme olmuyor..Başka bir forumda biri anadol helezonunu ortadan 2ye böldürüp arkalara koymuştu diye biliyorum..Son çare de benim gibi ısıttırmak..

ısıttırmak iyi değil dediler sertleşmeden dolayı malzeme kırılganlığı artmaktaymış.sen ısıttıktan sonra hız yapıp denedinmi (tabi arkaya 2 kişi bindirip)??????
bana 5cm lik sadece arka yay lazım ancak o şekilde sağlıklı bi operasyon olur diyolar.

ArMy
20-09-2010, 12:17
ısıttırmak iyi değil dediler sertleşmeden dolayı malzeme kırılganlığı artmaktaymış.sen ısıttıktan sonra hız yapıp denedinmi (tabi arkaya 2 kişi bindirip)??????
bana 5cm lik sadece arka yay lazım ancak o şekilde sağlıklı bi operasyon olur diyolar.
Isıtan işinin ehliydi..Başka br arkadaşmın aracını da ısıttı onda denedik arkada 3 kişi 17 jant 4cmlik helezon gayet hızlı şeyilde çukura girdik tümsek de atladık sorun olmadı..Tek noktadan değil değişik bir açıyla ısıttığını söylüyordu..Sağlık olayı kafama çok takıldı ama görüntüsü daha da takılıyordu..Çaresiz yaptırdım :)

LIGHT RS
20-09-2010, 12:21
Isıtan işinin ehliydi..Başka br arkadaşmın aracını da ısıttı onda denedik arkada 3 kişi 17 jant 4cmlik helezon gayet hızlı şeyilde çukura girdik tümsek de atladık sorun olmadı..Tek noktadan değil değişik bir açıyla ısıttığını söylüyordu..Sağlık olayı kafama çok takıldı ama görüntüsü daha da takılıyordu..Çaresiz yaptırdım :)

o zman kıyacağım konilere ısıttırıp düşüreceğim. valla nasıl olcak bilmiyorum ama???

burda öyle işinin ehli birini bulmak lazım.çünkü acayip şekilde kafama takık benimde yüksekliği.

peki sana son bişey sorabilirmiyim.yayı söküp nasıl basıp ısıtıyor.yoksa üzerindemi ısıtıyor???

sağ-sol aynı olduğunu ölçüp mü bakıyor??? çünkü sağ-sol dengeli olmazsa aracta dengesizlik oluşabilir.

pepecura
20-09-2010, 13:37
FK 6-4 yay tevsiye ederim..

zekky
20-09-2010, 13:53
eğer işinin ehliyse hiçbir sorun olmaz. mersindeki çoğu araç ısıtma yoluyla düşürülüyor arkaya 2 değil 5 kişi otrsun kafana göre 190 200 git gene bişe olmuo:)

mannerboy
20-09-2010, 14:40
ısıtmak kesmekten daha tehlikeli bence.arkaya 5 lik yay al derim abi en güzeli ;)

ArMy
20-09-2010, 15:14
o zman kıyacağım konilere ısıttırıp düşüreceğim. valla nasıl olcak bilmiyorum ama???

burda öyle işinin ehli birini bulmak lazım.çünkü acayip şekilde kafama takık benimde yüksekliği.

peki sana son bişey sorabilirmiyim.yayı söküp nasıl basıp ısıtıyor.yoksa üzerindemi ısıtıyor???

sağ-sol aynı olduğunu ölçüp mü bakıyor??? çünkü sağ-sol dengeli olmazsa aracta dengesizlik oluşabilir.

Sökmeden üzerinde ısıtıyor..Isıtma bittikden sonra ölçüyor..15-20 dakika arabaya kuş bile kondurmuyorsun soğuyor..Sonra devam :)

Schumi
20-09-2010, 16:43
Çok cesaretlisiniz arkadaşlar valla. Gerçekten hayatta cesaret edemiyceğim şeyler. Isıtma, kesme teşebbüsleri ama limon yay diye kesilmemesi. Sonra anadol yayını 2 ye kesip takma felan.

ArMy
20-09-2010, 16:55
Çok cesaretlisiniz arkadaşlar valla. Gerçekten hayatta cesaret edemiyceğim şeyler. Isıtma, kesme teşebbüsleri ama limon yay diye kesilmemesi. Sonra anadol yayını 2 ye kesip takma felan.

Walla anadol yayı olayına bende agzım açık baktım..Başka bir forumda resimlerle paylaşmışlardı.Nerden nası düşündünüz yaptınız arkadaş :D
Aracınınız leylek kalsaydı başka careniz olmasaydı siz de yapardınız :)

Schumi
20-09-2010, 17:23
Walla anadol yayı olayına bende agzım açık baktım..Başka bir forumda resimlerle paylaşmışlardı.Nerden nası düşündünüz yaptınız arkadaş :D
Aracınınız leylek kalsaydı başka careniz olmasaydı siz de yapardınız :)

O şekilde binerdim. Çok elzem bir durum değil bence.

ArMy
20-09-2010, 17:26
O şekilde binerdim. Çok elzem bir durum değil bence.
Kulladığm şekline göre söylüyorum o şekilde binmek çok daha tehlikeli..Burun yerde arka havada..Frene bastığınızda arkanın gezindiğini havalandığını hissetmek, hafif direksiyn kırdığınızda arkanın yanınıza gelicek hissi vermesi hoş olmuyo ki lastiklerim de iyi durumdayken :)
Herneyse tercih meselesi diyelim artk..

Görkem
20-09-2010, 22:34

:icon_tup::icon_tup::icon_tup: kesinlikle katılıyorum ..............

yunus_kg
20-09-2010, 22:53
ya 5cm al yada ön ve arka amortisörlerini milden kısaltıp sertleştir hem araban yol tutsun keyfine bak ;)

eser
20-09-2010, 23:01
ısıtmak kadar tehlikeli bişey yok arkadaşlar kesmek ısıtmaya oranla daha sağlıklı,ön başka marka arka başka marka yay takmakta iyi değil,ya presleticeksin (bu da ne kadar sağlıklı tartışılır) ben kendi cliomda kesmiştim limon yayları 4 sene de hiç yerınden oynamadı o kadar sert kullanmama rağmen,yayların alt kısımdan oturduğu yeri (adı aklıma gelmiyor) yukarı kaldırmıştı amortisörcüm yaylar lifte kalktığında bıle dusmuyordu sağlıklımı yay kesmek,sağlıksız oldugu söleniyor ama kendi kararın

Melih-Ö
20-09-2010, 23:04
bende fiestada kesik yay kullanıyorum kesilmez dediler ama kestik. Kesilen yaya göre tablaya ayak yapıldı çıkma durumu kesinlikle yok. Yaklaşık 5 aydırda kullanıyorum yaylardan yana sıkıntım yok. Clionun arka yayları limon olduğu için dert kesmek ama ısıtmak bencede olmaz. Isıtma presletme bana gelmez açıkcası. Kesmek iyi değil ama kıyaslama yaparsak ısıtmaya göre daha iyi denebilir. Abi sen en iyisi amortisörlerinle oyna. Sertleştirip millerini kestir. Spor amortisör al dicem ama bi arkadaşımız hatta siteden koni amortisör aldı arabası 1 cm kaktı :)

elpadre
20-09-2010, 23:09
arka yaylarda farklı konıklı yay bulabılırısn ama arastırman lazım

eser
20-09-2010, 23:14
bende fiestada kesik yay kullanıyorum kesilmez dediler ama kestik. Kesilen yaya göre tablaya ayak yapıldı çıkma durumu kesinlikle yok. Yaklaşık 5 aydırda kullanıyorum yaylardan yana sıkıntım yok. Clionun arka yayları limon olduğu için dert kesmek ama ısıtmak bencede olmaz. Isıtma presletme bana gelmez açıkcası. Kesmek iyi değil ama kıyaslama yaparsak ısıtmaya göre daha iyi denebilir. Abi sen en iyisi amortisörlerinle oyna. Sertleştirip millerini kestir. Spor amortisör al dicem ama bi arkadaşımız hatta siteden koni amortisör aldı arabası 1 cm kaktı :)

yayın ölçüsü aynı kaldıktan sonra amortisörle ne kadar oynarsan oyna pek bi farklılık göremezsin

Melih-Ö
20-09-2010, 23:15
yayın ölçüsü aynı kaldıktan sonra amortisörle ne kadar oynarsan oyna pek bi farklılık göremezsin

ben önü nasıl düşürdüm :rolleyes:

elpadre
20-09-2010, 23:17
aslında kesme bıcme fazla saglıklı deyıl o hatayı bır kere yaptım 250 km h la gıderken koptu arkası

eser
20-09-2010, 23:18
ben önü nasıl düşürdüm :rolleyes:

o iş ayrı amortisör tablosu ile oynandığı için düştü ama o iş yay ısıtmak kadar sakat,sen gazlıyan eden bır adam olsaydın asla yaptırtmazdım karşı çıkardım

volume81
20-09-2010, 23:20
abi bende arkayı 2 cm önleride 1 cm düşürmek istiyorum ama sağlıklı nasıl düşürebiliriz şimdi 1-2 cm içinde yaylarımı kesmek veya ısıtmak istemiyorum :(

Melih-Ö
20-09-2010, 23:20
niye arada yaptığımda oluyo özellikle virajlarda güzel kaydırıyo arkayı :)

eser
20-09-2010, 23:22
niye arada yaptığımda oluyo özellikle virajlarda güzel kaydırıyo arkayı :)

afferim sana o ön amartisörlerin tablolarındaki kaynak koparsa ne olur sen biliomusun?

Melih-Ö
20-09-2010, 23:25
afferim sana o ön amartisörlerin tablolarındaki kaynak koparsa ne olur sen biliomusun?

biliyorum ne yazıyosa odur ne yapalım :) bi yerden güzel para gelse şöyle zaten coile dönücem bıktım amortisör sesinden :)

eser
20-09-2010, 23:29
biliyorum ne yazıyosa odur ne yapalım :) bi yerden güzel para gelse şöyle zaten coile dönücem bıktım amortisör sesinden :)

çok tanıdık geldi :rolleyes:

RsErdi
12-10-2010, 19:11
valla bende eibach 5cm var rs de 2cm düştü orjinalden. bu eıbachları kessek inermi daha ?