Orijinalini görmek için tıklayınız : plaka prosedürü hakkında bilgi
Ahmet Saraçoğlu
10-09-2010, 23:42
hayırlısıysa salı günü safranboludan bursa plaka bi 500 sel alıcaz.Ordan da ankaraya geçicez , 06 plaka istiyoruz.Eski plaka değişecek , fakat son durumda plaka alma olayı nasıl yapılıyor?İkametgah vss işi hakkında bilgi verebilirmisiniz?
istenilen harf dizilimleri veriliyormu? Tahmini fiyat nedir ekstra harf dizilimli bişey istersek?
İstenilen plaka boştamı değilmi diye sordurabileceğimiz halihazırda bi site varmı(eskiden vardı da şimdi e devlet diye bi olaya geçildi sanırım , ne olduğu hakkında bildim yok)??
Ve son olarak plaka için aklıma fazla bişey gelmiyo plaka için , ne olabilir beyaz 500sel e AHM dışında?MB düşündüm ama o da tr de yaşayan yabancı araçlarına verilen plaka koduydu sanırım.Aklıma fazla bişey gelmiyo , hazır plaka değişikliği yapılacak bi araç olmuşken değişik bişey olsun istiyorum.
06 sl 500 :)
şimdiden hayırlı olsun bu arada ;)
plaka için musavir arkadaslar cvp yazar sanırım net bilmiyorum ben.
minimal_freak
10-09-2010, 23:50
ankara'da ikamet adresı gostermenız gerekıyor, sanırım kendi ikametınız değılse alamıyorsunuz malesef, ankara.pol.tr adresınden mesai saatlerı ıcerısınde boş plakaları gorebılırsın ve ıstedıgın var ıse 24 saat rezerve yaparak ucretsız alabılırsın bildiklerim bu kadar
Ahmet Saraçoğlu
10-09-2010, 23:55
ankara'da ikamet adresı gostermenız gerekıyor, sanırım kendi ikametınız değılse alamıyorsunuz malesef, ankara.pol.tr adresınden mesai saatlerı ıcerısınde boş plakaları gorebılırsın ve ıstedıgın var ıse 24 saat rezerve yaparak ucretsız alabılırsın bildiklerim bu kadar
ankarada akrabalarımız var , hatta kendi üzerimiza ev de var ama kesinlikle ikametimizi istanbuldan ankaraya almamızmı gerekiyor acaba?
minimal_freak
11-09-2010, 00:05
ankarada akrabalarımız var , hatta kendi üzerimiza ev de var ama kesinlikle ikametimizi istanbuldan ankaraya almamızmı gerekiyor acaba?
işte buna net cevap veremıyorum, ama bu şartlarda olabilir galiba, arkadaşım aynı şekilde yapmıştı sanırım, ev olması yeterlı olabılır, sormak gerekıyor malesef:confused:
The Jackal*
11-09-2010, 00:09
Eskiden gerekmiyordu da şimdi değişti sistem diye biliyorum, kendi adınıza istiyorsanız ruhsatı, ikamet ettiğiniz yere göre verilir plaka.
Araç hayırlı olsun.
driftnolimit
11-09-2010, 00:15
sistem şöyle
Emniyet plakanı çıkartırken TC kimlik numaranı sisteme girdiğinde otomatik karşına hangi adres çıkıyorsa o adrese kayıt yapıyor. Örneğin;
http://www.ankara.pol.tr/online.php?id=12
bu adresten bir plaka beğendin ve seçtin, sincan, etimesgut, gölbaşı gibi şehir merkezi sayılmayan bir yerde oturuyosan seçtiğin plaka iptal oluyor ve o adreste hangi plaka veriliyorsa (etimesgut Et veya Eu, gölbaşı D ile başlayan 3 harf, Sincan H ile başlayan 3 harf gibi) o plakadan sırayla veriliyor.
Keçiören, Çankaya, Y.mahalle gibi şehir merkezi sınırlarından birindeysen bu adresten seçtiğin plakalardan biri sana veriliyor.
Burada önemli olan senin TC kimlik numaranın hangi adreste kayıtlı olduğu.