Orijinalini görmek için tıklayınız : İkitelli Tanker kazası
SOMEONESPECIAL
13-09-2010, 13:55
Maalesef 12 kişinin öldüğü kaza
http://videogaleri.gazetevatan.com/10934_Ikitelli-faciasi-kamerada
Edit: 13 cenaze olmuş. Ben 12 biliyordum :(
kaza değil bildiğimiz toplu katliam kırmızı yanalı 3 saniye olmuş hala tam gaz devam..
Bu minibüsçülere bir kural gelmezse daha çok insan gider pisipisine..
car wolf
13-09-2010, 13:59
ohaaaaaa kırmızıyı görüyor hiçgaz kesmemiş minibüsçü
minibüste kartondan araba gibi dağılmış..
SekoLive
13-09-2010, 14:02
temden geçiyordum dün edirne dönüşü temden bile inanın gözüme çarptı fena bi olaydı herkes çırpnıyordu :( allah rahmnet eylesin h.çapkın bu olaydaa bi çare bulsn hazır herşeyi düzeltiyorken.
SOMEONESPECIAL
13-09-2010, 14:02
Kırmızı ışık karşıdan gelen tankerede yanıyor muhtemelen ?
Çünkü amcam bi dokunuyor frene dolu araba kıçı savuruyor...
Tankerde bayağı hızlı
yazık ya her önüne gelene ehliyet verirseler olucagı bu..
ben anlamadım tanker nden frenliyor.kızaklıyor?
sola dönecek olsa sağda ne işi var.
sanki tanker yanlamasa minibüs geçip gdecek gbi???
|| CaNeR ||
13-09-2010, 14:08
Allah rahmet eylesin, toplu taşıma kullanan şoförlere kesinlikle ikinci bir eğitimden geçirmek şart .
Yağışta kuru hava gibi gidersen olacağı bu ölenlerin hepsine yazık olmuş Allah rahmet etsin....
Kırmızı ışık yandığı için olmasın?
Bence tankere yeşil yanıyor.Tankere kırmız yandığını farz edelim soldaki siyah araba duruyor demekki onada kırmızı minibüse'de kırmızı ee o zaman kim geçicek yoldan?Bence tankere yeşil yanıyor.Minibüsçü, o düz devam etcek ne güzel kaptırdım gidiyorum diyor frene bile dokun muyor.Tankerde sola kırınca minibüse patlıyor.Ama tankerin şöförüde biraz garip insan önüne bakmaz mı baktın karşıdan araba geliyor.Bekle 2 saniye yada hiç direksiyon çevirme önün dümdüz düzlükte frenle ne olur sapağı 10 metre kaçırsan en fazla 10 kuruşluk mazot haracarsın.İyi sürücü olmak sadece kurallara uymak değil iyi sürücü olmak kurallara uymanın yanında savunucu sürücü olmaktır.Karşındaki insanın yaptığı hatayı egale edebilmektir o hatayı giderebilmektir iyi sürücülük.
Tabii sonuç olarak asıl suçlu minibüsçü.
Tankerede Minibüsede kırmızı yanıyor ikiside kamikaze gibi girmiş işte.
Trafik ışıkları çift yönlü yolda sadece bi yön için yanmıyor benim bildiğim. ( Ortadan bölünmemiş yollarda )
DogukanB
13-09-2010, 14:13
nasi bi toplum olmuşuz biz ya, önünde minibüs devrilmiş arabalar yanından geçip gitmeye devam ediyor, helal olsun
Ehliyetle bunun ne alakası var hep ehliyetsiz insanlarmı kaza yapıyo?
Tanker'e de minubusede kırmızı yanmış. Tanker minubus ışıkta dursa yine onu alıp götürecek gibi kayarak geliyor. Minusubunde kırmızı ihlali tam bir trajedi olmuş.
Şu kazaları görüyoruz hayatın ne kadar ucuz olduğunu daha iyi anlıyoruz. Yarın ne olacağımız belli değil.
al birini vur ötekine bu nedir yaa ... ölenleri allah rahmet eylesin
ekmekarası
13-09-2010, 14:21
İyi sürücü olmak sadece kurallara uymak değil iyi sürücü olmak kurallara uymanın yanında savunucu sürücü olmaktır.Karşındaki insanın yaptığı hatayı egale edebilmektir o hatayı giderebilmektir iyi sürücülük.
+112 onkrktr
Ehliyetle bunun ne alakası var hep ehliyetsiz insanlarmı kaza yapıyo?
her önüne gelen cahil adama ehliyet verirslere olucagı bu anlayamıyormu o ısıgın kırmızya dönecegini ? yeşilden lap diemi kırmızı oluyo sizin memlekette??
Off cok kotu kaza yaa kimse kusura bakmasinda minibuscu katiksiz bilmemne cocuguymus,be cip kurusu kendi canini hadi tehlikeye at n .ok yersen ye.icinde aracinda tasidigin yolcularin vebali var uzerinde sen nasil yapabilirsin bu kirmizi isik ihlalilini,islak havada o suratin ne..off valla tekrar tekrar izledim kotu oldum..
SekoLive
13-09-2010, 14:24
vefat edenlerin çoğu 20 yaş altı :( belkide dersaneye gidi yolardı :(
En ufak bir şeyde protesto yapıyorlar minubusçüler.. Neymiş kendini yakacakmış.. Benzin döküyor üstüne.. Yak kardeşim yak.. Yak da bu memleket senin gibi birisinden kurtulsun..
Neymiş ayakta yolcu alacaklarmış.. Neymiş polisler ceza kesiyormuş..
Hepiniz beter olun..
Bir tane mi düzgün adam çıkmaz bunların içinden yahu.. Bir tanecik esnaf adam olsun içlerinde.. Hepsi mi külhanbeyi..
Önce kendine bakacaksın ben ne kadar düzgün bir kişiyim diye..
Ne kadar uyuyorum kurallara diye.. Ondan sonra istediğin protestoyu yap..
Trafik teröristi hepsi.. Hiç ayırmıyorum istisnasız topu aynı..
1nci sırada Minibüsçüler/Dolmuşlar
2nci Halk Otobüsleri
3ncü ise Şirket Servislerinin Minibüsleri
4ncüler ise taksiler.. (içlerinde 3-5 iyi kişi var o yuzden bu sıraya gerilediler)
Hepsi de deliler gibi gidiyor.. Allah ne verdiyse.. Potansiyel kavga etmeye hazırlıklı zaten.. Hepsi bitirim tipler.. Bir tane efendi suratlı, giyimli kişi olsun içlerinde.. Ne gördüm ne duydum bunu..
Trafikte böyle gittiğinde, kurallara ışıklara uymadıklarında olan kime oluyor?
O lavukların kullandığı araçların içinde olan vatandaşlara..
Yazık..
Allah ailelerine sabır versin..
Allah rahmet eylesin..
Mehmet Gazihan
13-09-2010, 14:25
bazen frene basmamak gerekir ya.. buda ole bi durum..
Shadow_Dancer
13-09-2010, 14:30
Toplu taşıma terörü başka birşey degil..
Gelişmiş toplumlarda insanlar toplu taşıma aracı kullanacak ise dünya kadar teste tabii tutuluyor.. Gerek fiziksel gerekse psikolojik açıdan.. Uzakdogunun pek çok bölgesinde toplu taşıma aracı kullanan insanlar tek tip giyiniyor ve oldukça kibarlar.. Adamları kessen dahi hız sınırlarını aşmıyorlar tüm kurallara riayet ediyorlar..
Ama bizimkilere bakıyosun, normalde yolda görsen yüzüne bakmayacagın adamlar senin canını taşıyorlar.. kendilerine saygıları yok ki sana saygısı olsun.. İstanbulda yaşamaya başladıgım ilk dönemlerde her gün kavga ediyordum ama sonu yok..
Allah ölenlere rahmet etsin.. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı.
by serçe
13-09-2010, 14:31
bu minibüs çüler katliam cı ya resmen Allah rahmet eylesin yazık ya onca kişinin vebali
Eyup Duygun
13-09-2010, 14:33
@Quantum her dediginize katılıyorum..
Garip bir kaza tankerde yamuk yumuk gelıyor carpıyor minibüscüler zaten umrunda degıl kırmızı ısık.Hergun goruyoruz İstanbul minibüs caddesnde aynaaynaya gidiyorlar daha cokda bir süre bunlara bir düzen falanda gelicegini ben kendi adıma dusunmuyorum ölenlere Allah'tan rahmet dilemekden baska bir sey gelmıyor elden..
car wolf
13-09-2010, 14:40
gebze-harem tam facia zaten
OnurÖzden
13-09-2010, 14:40
3 Aya yakın Çekmeköy-dudullu-ümraniye hattındaki minibüslerde yolculuk yaptım.3 ay içinde,4 tane kazaya karıştık.Ayakta felanda degilim öyle,kapı açık basamakta gidiyorum.O şekilde,adam bildiğin ralli yapıyor.Biri kornaya bastığı zamanda ana avrat sövüyor.Burdaki kazada aynı son sürat gidiyor eleman.Kırmızı ışıkmış yaya geçidiymiş umurunda degil adamların
Kazada vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum.
DogukanB
13-09-2010, 14:45
daha 1 hafta önce şahit oldum bu olaya, otobüs kırmızı ışıkta durdu, minibüs duraktaki müşterileri almak için kırmızı da geçti, minibüs geçince yeşil yanan yolda giden insanlar fren yaptı ve 3 araba peş peşe kaza yaptı. çayyolu/opette oldu bu olay.
malesef burası türkiye, 12 tane ocağımı söndürmüş hiç umurunda olmaz, yarın yine devam..
car wolf
13-09-2010, 14:45
geçen gün yaşlı bir amca minibüsçüye yavaş git dedi minibüsçüde 20 lira ver gidim dedi :D:D zararımı anca karşılar diyo birde:ofk::sinir:
ahmet3425
13-09-2010, 15:00
yazık o insanlara ya allah gani gani rahmet etlesin pisi pisine gittiler...
kaza esanasında yoldan gecenler neden durupta bi yardım etmiyor HAYRET ediyorum insanız diye ortalıkta geziyorlardır bide hayvan olglu hayvanlar...
kazadan sonra minubusten 1-2 kisi dısarı cıkıp suursuzca ortalıkta geziniyorlar aman allahım nasıl bir psikolojidir bu...
allah hepimizi korusun arkadaslar cok kotu bi kaza...:(
SekoLive
13-09-2010, 15:01
yazık o insanlara ya allah gani gani rahmet etlesin pisi pisine gittiler...
kaza esanasında yoldan gecenler neden durupta bi yardım etmiyor HAYRET ediyorum insanız diye ortalıkta geziyorlardır bide hayvan olglu hayvanlar...
kazadan sonra minubusten 1-2 kisi dısarı cıkıp suursuzca ortalıkta geziniyorlar aman allahım nasıl bir psikolojidir bu...
allah hepimizi korusun arkadaslar cok kotu bi kaza...:(
ahmet, o kazayı orda olurken görmekde ölmekten ötedir herkes müdahale edemeyebilir o anda allah kimseye yaşatmasın :mad:
Çok kötü kaza yazık olmuş...Ölenlere Allah rahmet eylesin..
ahmet3425
13-09-2010, 15:05
ahmet, o kazayı orda olurken görmekde ölmekten ötedir herkes müdahale edemeyebilir o anda allah kimseye yaşatmasın :mad:
amin kardesim allah kimseye yasatmasın :S
hayatın icinde olumde var en azından durup bi polisi ambulansı falan aramak lazım 3 araba pes pese yardırıp gittiler 4 arabadan 1 tanesi durdu sadece. bu kadar hayırsız bi millet olduk cıktık iste yazık valla :(
otuzdört
13-09-2010, 15:11
Cok kotu olmuş gercekten masum insanların hayatı bitane dengesizin elinde. Toplu tasıma araclarını öyle her önune gelenlere kullandırmamalılar ya...
tankerede mınubusede kırmızı dıger araca yesıl yanıyr ısıga ıyı bakın burdan bellı tanker durmasa sıyaha carpıcak anı fren yapıyr kayıyor dolmuscu hatalı dırek gecıyr
saygın86
13-09-2010, 15:23
o ışıkların oldugu nokta cok dık bır ınısın oldugu yer.ısıkların orada beledıyenın losjıstık merkezı var.hava dun yagmurluydu ve yollar sabun gıbıydı.o hattın mınıbuslerı kendılerını paşa oğlu sanıyorlar.deli gibi kullanmak nedemek yaa.yollar seninmi sanıyorsun.
yazık onca insan hayatını bir şerefisiz yüzünden kaybetti.Allahtan rahmet yakınlarına sabır diliyorum.
keşke fren yapmasalarmış yaptıkları kırmızı ışık ihlaliyle kalsalarmış... çok yazık olmuş , allah rahmet eylesin, yalnız minibüsten direkt çıkan sapasağlam insanlar var galiba bayağı koşuşturuyorlar etrafta
saygın86
13-09-2010, 15:27
keşke fren yapmasalarmış yaptıkları kırmızı ışık ihlaliyle kalsalarmış... çok yazık olmuş , allah rahmet eylesin, yalnız minibüsten direkt çıkan sapasağlam insanlar var galiba bayağı koşuşturuyorlar etrafta
o şok anında ne yaptıgını bılemden şuursuzca koşturyorlar.Allahın sen koru bizi:(
VTec_king
13-09-2010, 15:29
Allah Rahmet eylesin ..
malesef kırmızılara uymamak için hala çaba gösteriyorlar
ölümü çok seviyorlar herhalde
Ferhat_V
13-09-2010, 15:40
minibüsçülerin her zamanki halleri müşteri olunca kırmızda geçerler..yeşil yanar kendileri yolcuyu alır kırmızıda yine geçerler olan müşterilere oldu allah rahmet eylesin hepsine..
Yazık olmus onca ınsana.
Allah geride kalanlara sabır versin.
Basımız saolsun..
DERAN_TUYNER
13-09-2010, 15:56
En ufak bir şeyde protesto yapıyorlar minubusçüler.. Neymiş kendini yakacakmış.. Benzin döküyor üstüne.. Yak kardeşim yak.. Yak da bu memleket senin gibi birisinden kurtulsun..
Hepiniz beter olun..
Bir tane mi düzgün adam çıkmaz bunların içinden yahu.. Bir tanecik esnaf adam olsun içlerinde.. Hepsi mi külhanbeyi..
2nci Halk Otobüsleri
4ncüler ise taksiler.. (içlerinde 3-5 iyi kişi var o yuzden bu sıraya gerilediler)
Hepsi de deliler gibi gidiyor.. Allah ne verdiyse.. Potansiyel kavga etmeye hazırlıklı zaten.. Hepsi bitirim tipler.. Bir tane efendi suratlı, giyimli kişi olsun içlerinde.. Ne gördüm ne duydum bunu..
Yazık..
Allah rahmet eylesin..
Noktası virgulune kadar katılıyorum
ve şunu eklemek istiyorum Allah muhafaza o araçta sizden ailenizden biri de olabilirdi
küfür etmek çözüm değil benim nacizane tavsiyem bu tür bir aşırılık gördüğünüzde araç müdahele etmeniz aman bana ne dediğimiz için cozuttu bunlar köpeksiz köyde değneksiz geziyorlar en fazla dayak yersiniz ölmekten yada sevdiklerimizi kaybetmekten iyidir
nasıl onlar birbirlerini kolluyorlarsa bizde ticari araçla kavga eden vatandaş gördüğümüzde vatandaşı kollamalıyız o zaman belki bir ihtimal düzelirler
typeRace
13-09-2010, 16:02
Dünden beri aklımdan çıkmıyor kaza.. kaza değil katliam bu ya 13 kişi toplu cinayet..
minibüsçülerin %90 ı eğitimsiz,kültürsüz vurdumduymaz insanlar.. biri farklı olsun ya biri daha geçen gün bakırköy de bi minibüsçü bilerek önüme kırdı santimlerle durdum bide çıkıp el kol hareti yapıyor.. allah belanızı versin 13 kişi ya 13 .. kaldırsınlar hepsini can taşıyorlar yük değil..
kompleksli trafik polislerimizde hala film di egsoz ucuydu bunlarla uğraşsın..emeği geçen herkes allahından bulsun ne diyim..Türkiye burası ölen yine öldüğüyle kalıcak..allah rahmet eylesin..
Cimmeria
13-09-2010, 16:18
ben iddia ediyorum trafik kurallarının yarısı, bakın altını çiziyorum sadece yarısı ticari taksi minibüs otobüslere uygulansa trafik polislerinin ceza yazacak koçanı kalmaz.
tüm dünyada toplu taşıma şöförü dediğin adam eğitimli düzgün insanlardan seçilir, bizde gelip iş bulamayan herkes şöför oluyor ondan sonra böyle şeyler oluyor.
nasıl olsa hayat ucuz bizde... millette balık hafızalı 2 gün sonra bir allahın kulu hatırlamaz bunu
Bu adamlardan (adam demeye de utanıyorum ya!..) herkes korktuğu için kimse bişey diyemiyor.. "Şimdi bıçak falan çıkarır öldürür beni, zaten pislikler, en iyisi ya sabır çekip gideyim" diyor..
Tepki verilmesi lazım artık bunlara..
Eskiden değildi ama artık yolda minibüs, dolmuş, servis aracı ya da taksi lerle kavga eden tartışan vatandaşlara yanlarından geçen diğer vatandaşlar da destek veriyor, arabalarını durduruyorlar onlar da bir kaç laf ediyor, gerekirse müdahale..
Yanımda biber gazı taşıyorum her daim.. Sopa levye bıçak vs hepsinden daha etkilidir sayın kendisi.. Birisini dün itibariyle bu lavuklardan birisinin suratına boşalttım, 2nci gaz da hemen el freninin altında yerini aldı.. Buyursunlar gelsinler.. Şahsi gıcığım var kendilerine..
gokselaltinok
13-09-2010, 16:27
ne ehliyeti bide bu katillere pisikoteknik veriyolar...
Sefa_vts
13-09-2010, 16:27
Bence tankere yeşil yanıyor.Tankere kırmız yandığını farz edelim soldaki siyah araba duruyor demekki onada kırmızı minibüse'de kırmızı ee o zaman kim geçicek yoldan?Bence tankere yeşil yanıyor.Minibüsçü, o düz devam etcek ne güzel kaptırdım gidiyorum diyor frene bile dokun muyor.Tankerde sola kırınca minibüse patlıyor.Ama tankerin şöförüde biraz garip insan önüne bakmaz mı baktın karşıdan araba geliyor.Bekle 2 saniye yada hiç direksiyon çevirme önün dümdüz düzlükte frenle ne olur sapağı 10 metre kaçırsan en fazla 10 kuruşluk mazot haracarsın.İyi sürücü olmak sadece kurallara uymak değil iyi sürücü olmak kurallara uymanın yanında savunucu sürücü olmaktır.Karşındaki insanın yaptığı hatayı egale edebilmektir o hatayı giderebilmektir iyi sürücülük.
Tabii sonuç olarak asıl suçlu minibüsçü.
Uzaktan yorum yapmamak lazım.. herhangi bir tarafa dönmek için diğer cepte bekleyen insanlar gibi yapmak gerekiyor.. Işık saniyeli değil.. Cep tarafına bir araç geldiğinde ve fotosel yöntemiyle ışık dönüşüyor tabi belirli bir süre arasıyla.. tanker hizasından geliş inişden sonra dik yokuş,dolu ise çıkışı zor diye hızlanmış belli.. Minibüs açısından ise iniş yokuş sonrasında uzun yokuş oda aynı niyet..
Yani her ikisinede kırmızı yandığından ve buna rağmen süretli olduklarından kaza oluyor.. Biri kurallara uymaya çalıştığı için diğer uymadığı için..
Azrailin nerede nasıl geliceği belli olmuyor..
TolgaEsentepe
13-09-2010, 16:28
13 suçsuz vatandaşa ALLAH rahmet eylesin, mekanları cennet olsun..
Allah rahmet eylesin cok kotu bi kaza gercektenn
Hepiniz beter olun..
2nci Halk Otobüsleri
Yazık..
Allah rahmet eylesin..
tüm düşüncelerinize sonuna kadar katılıyorum..ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum
nasi bi toplum olmuşuz biz ya, önünde minibüs devrilmiş arabalar yanından geçip gitmeye devam ediyor, helal olsun
Öyle bi kazada insanlıkla alakalı değil e azından kendi adıma konuşayım ben de duramazdım :S O kadar agır bi kazanın oldugu alanda faydamdan cok zararım olurdu :S
Arkadaslar inanin videoyu izlerken gozlerim doldu, annemiz babamiz kiz kardesimiz ablamiz abimiz sozlumuz nisanlimiz karimiz colugumuz cocugumuz biniyor, hayal ettimde cok cok kotu bir durum bu kazadan sag cikan allah'in gercekten sevgili kuluymus ama sofor 13 olenden biridir insallah suan detaylari okuyamadim.
Her iki tarafada kırmızı yanıyor oturdugum semt ordan biliyorum,minibüsün gittigi yön çok dik bir rampa aşagı iniyor, kamyonda dik rampa çıkıyor kamyon boş olarak rampayı aşagıdan dip gazla çıkmış rahat rahat çıkmak için, minibüsde rampa aşagı koyvermiş gidiyor yanlız gözden kaçan birşey var yada ben görmedim yazılanları ( burda kamyon suçlu ) gibi görüyorum kanunlar ne der bilemem gerçi ,bariz şerit ihlal ediyorsun karşıdan gelen aracın üstüne kırıyorsun başka bir izahı yok :( .
ALLAH geride kalanlarına sabır versin olay sadece 2 saniye sürüyor arkadaşlar biraz daha dikkatli olsalardı hayatda olacaklardı ama biliyoruzki vade dolunca yapacak hiçbirşey yok :(
Gokhan43
13-09-2010, 18:50
Çok kötü ya cidden suçsuz sebepsiz yere 13 can gitti :(
Allah rahmet eylesin..
çok üzücü Allah rahmet eylesin
cok fena bi kaza ya durduk yere olan 13 kişiye oldu..
coolvtec
13-09-2010, 20:06
allah rahmet eylesin, yazık olmuş yolculara. gerek izmir içinde, gerek izmir -urla bir kaç kere minibüse binmek zorunda kaldım, hepsi hemen hemen aynı. yeşildere yolunda sallana sallana gidiyorlar, sonra arayı kaparmak için tapagaz, sollamadıkları araba kalmıyor. sıkıca tutunup, sağsalim varmayı umuyorum, inince de rahatlıyorum.
bence tır bilerek kırmamış, ya dikkatsiz, ışığı son anda görüyor ya da son anda karar değiştirip durmaya çalışıyor ve araç kayıyor.
gerida kalanlara allah sabır versin.
TURBO CİVİC
13-09-2010, 21:18
Allah rahmet eglesin.cok acı bir olay...kimseye yasatmasın Yarabbim...
ya minibüscü allah belanı versın dıcemm zaten yeterınce vermıste dıerlerının sucu gunahı neydı yaa :( allah rahmet eylesın...
timucintt
13-09-2010, 21:27
Resmen bile bile lades olmuş olan onca cana olmuş... hem yağışlı havada gazlıyorsun... Kırmızı ışığı sallamıyorsun.... ve dip gaz kullanıyorsun.... ne desek boş... allah rahmet eylesin hepsine
ya minibüscü allah belanı versın dıcemm zaten yeterınce vermıste dıerlerının sucu gunahı neydı yaa :( allah rahmet eylesın...
Reis ben anlattım ama sen halen bodozlama gidiyorsun :)
Kamyoncu suçun büyüğünü üstüne almış oda delalete kapılıyor ışıgı kırmızı oldugunu görüyor yetişecegini zannediyor ama terettüdde kalıyor siyah aracın çıkacagını zannediyor minibüsü hiç beklemiyordu göründüğü gibi ,sagdan çıkacagını düşünecegi için bütün odaklandıgı nokta orası siyah araba ,yoksa sen olsan ben olsam herhangi biride olsa feriştahıda olsa direksiyonu sola kırmaz,minibüsü fark ettiğinde iş işden geçmiş gibi reis.
Bela okumaya gerek yok sükunet paşam :icon_tup:
katliamdan beter bişey bu insanın kanı donuyor o görüntüleri izleyince allah rahmet eylesin çok çok kötü oldu...
Ahmet_28
13-09-2010, 21:46
direksiyonu sola felan kırmamış zaten,ışığı görünce frene bastı götü başı kaybetti araba o şerefsiz hariç bütün masumlar öldü asacan böyle a.g gavatlarını.minübüscüde suç var evet ama kırmızıda dursada gelen hayvan oğlu hayvan biçerdi gene :(
arkadaşlar o semtte kardeşim oturuyor orada tankere yeşil minibüse kırmızı yanıyor minibüs şol şeritten gidiyor o yol 2 şeritli ve ışklara gelindiginde yol genişliyor sanırım yavaşlayan bir araç vardı ve minibüsçü sola çıkıp tamgaz yapıp kurtarırım hesabı yaptı bunu gören tankerde refleks olarak durmak amacıyla frenliyor bazen karşınıza aniden biri çıktıgında tahmin ediyorum bizlerde aynısını yaparız allah hayatını kaybedenlere rahmet etsin yakınlarına sabir dliyorum
Allah rahmet eylesin
13 masum can.Yeri geliyor bizde kullanıyoruz minibüs.Allah hepimizi kazadan beladan korusun :(
ayy ömrümden ömür gitti anlamadığım o arablar nie durmuyo sora basıp gidiyo hepsi
olan 13 kısıye olmus Allah rahmet eylesın
leader_T
13-09-2010, 22:43
Ölenlere Allahdan rahmet geride kalalara Allahdan sabırlık diliyorum.
bence hem minibüs sürücüsü hedme kamyon sürücüsü bu olayad suçlu.
nedenide yağışlı havada ve özellikle böyle kavşaklara yavaş gelinmesi gerekir ki ani çıkabilecek durumlarda hemen durabilmek için. ancak bizler ne yapıyoruz yeşil ışık yanıp sönmeye başladığı anda hızımızı azaltmamız gerekirken daha çok basıp yetişmeye çalışıyoruz.
ne olur yani 1 dk daha beklesek, bir hayattan daha mı değerli bu 1 dk.
yanlış anlamayın arkadaşlar ancak bunu bir çoğumuz yapmaktayız. buna bende dahil ancak sizlerde görüyorsunuz ki ne sonuçlar doğuruyor ve yürekler yanıyor...
sabah bu kazanın kaza tutanığını gördüm münbüs kırmızı ışık ihlali hattinden fazla yolcu nakli ve yol şartları uygun olmayan bir kusur vardı tanker sürcüsüne bir yere dönmüyor direk karşıya geçicek ışık önce yeşil sarıya dönerken hafiften frene basıyor ve yerler kaygan oldugunu için araç hakimitetini kaybediyor sonuç bu tanker sürücüsünde de hava yol şartlarana uygun diye başlayan bir kusur var 100/ 80 münübüs 100/20 tankere verilmiş kurusurlar
bişey daha söleyim yanan kırmızı ışkla tanker vurdugu yer arası 30 metre münübüsünü hızını artık siz hesap edin
ölenlere Allah rahmet eylesin..çok kötü bir kaza yaşar abinin dediği gibi tanker siyah aracın çıkacağını düşünüp frenleyince arkasını savurdu..minübüsde o sırada hızlı bir şeklide gelince birbirlerine girdiler :( iki tarafta kusurlu burada yavaş gitseler bu şekilde olmazdı..Allah ölenlerin yakınlarına sabır versin başları sağolsun.
Allah rahmet eylesin,geride kalanlara sabır versin..çok kötü olmuş allah korusun
Selcuk_RoL
14-09-2010, 00:15
yazık günahsız insanlara ya :( allah rahmet eylesin
Kaza degıl katlıam olmuş gercektende ya AllaH rahmet eylesin :(
ÖmerF.Bayar
14-09-2010, 01:04
Offff cok kotu olmus Allah olenlere rahmet kalanlarına sabır versın.
o yol mahmutbey gişelerden sonraki otobana paralel yanyol ve o yolun en nefret verici kısmı ssaga donus ve ilerden halkalı girişi var o yavsak minibusculerin hepsi soldan kapatıp geliyo ısıgı sallayan yok.hepsi Allaha emanet topunun belasını versin birde incirli caddesindeki minibuscler aynı sekilde onlarda
Allah belanızı versin, serefsiz herifler.
Hayat bu kadar mı ucuz.
Sucsuz günahsız isine gücüne giden, biyerden biyere gitmeye calısan insanları minibüsüne doldurup ölüme götürmek nedir, nasıl insanlıktır?
Kaza sonrası durmayıp yoluna devam eden hayvanlar da bunlar kadar suclu, belki orda bir can kurtarabilirsin, bu kadar duyarsız olunmaz.
izmirlicem
14-09-2010, 02:33
tanker ters yöne girmiş dikkat ettiyseniz en soldan geliş minibüs şeridinden gidiyo hatalı olan itfaiye ters yöne girmiş
O ölenlerin içinde belki çolugu çocugu olanlar var.Kim bakacak şimdi onlara kim hesabını vercek onların..Allah belanızı versin.
Burda minibüsçüler polise bıçak falan çekiyorlar.Bayan polislere neler neler diyorlar ya.Hele şu magiruscular vallahi normal arabalarla yarışıyorlar.Polis de bıktı burda bunlardan.
Ben o nedenle belediye otobüsü ile tramvayı tercih ediyorum.
Yazıklar olsun yaaa...Onca insanın hayatı,ocagı söndü,dağıldı....
Bursada önceden bu sekilde cok kötüydü minibüsler,halk otobüsleri falan ama halk otobüslerine yeni düzenleme getirilip toplanan para havuzda toplanıp,herkese esit miktarda dağıtılınca...Hatta parada kalktı kontörlü binisler gelince bu sorunların yarısı ortadan kalktı...
İki yolcu fazla alcam diye insanların hayatını hiçe saymaları önlendi bi nebzede olsa
Low-Rider
14-09-2010, 02:44
ya kamyon hatalı falan diyorsunuzda tamam hatalı olabilirde
en büyük hatası olan tapagaz kırmızıda geçen minibüs
Reis ben anlattım ama sen halen bodozlama gidiyorsun :)
Kamyoncu suçun büyüğünü üstüne almış oda delalete kapılıyor ışıgı kırmızı oldugunu görüyor yetişecegini zannediyor ama terettüdde kalıyor siyah aracın çıkacagını zannediyor minibüsü hiç beklemiyordu göründüğü gibi ,sagdan çıkacagını düşünecegi için bütün odaklandıgı nokta orası siyah araba ,yoksa sen olsan ben olsam herhangi biride olsa feriştahıda olsa direksiyonu sola kırmaz,minibüsü fark ettiğinde iş işden geçmiş gibi reis.
Bela okumaya gerek yok sükunet paşam :icon_tup:
içinde okadar ınsan var kanka tapagaz gecmek yerıne bekleyıp kamyonun devrılmesını gorseydı ozman ;) kesınlıkle mınıbuscuyu savunma bana :icon_tup:
yaşar baskan bu ıslerı cok karıstırdılar :D
minibüste sadece şase kalmış kazadan sonra. üst taraf komple yok.
SOMEONESPECIAL
14-09-2010, 10:20
40'ıncı hata da 13 kişi öldü
Haftasonu Başakşehir’de meydana gelen katliam gibi kazanın ölümcül sırrı...
Haftasonu Başakşehir’de yağış yüzünden kayganlaşan yolda, minibüs ile su tankerinin çarpışması sonucu 13 kişinin öldüğü kazada kırmızı ışıkta geçen minibüs sürücüsünün son 9 ayda 39 tane ceza aldığı öğrenildi.
Pazar günü İstanbul Başakaşehir’de TEM yan yolda kırmızı ışığı ihlal ederek bir su tankeriyle çarpışan ve 13 kişinin ölmesine neden olan minibüs sürücüsü Fuat Barın’ın son 9 ayda 39 ceza aldığı öğrenildi.
39 cezanın 6’sı tehlikeli sürüşten, 15’i yanlış parktan, 18’i ise fazla yolcu almaktan. Kaza günü Barın’ın kullandığı minibüste yine fazla yolcu vardı.
2000 yılında ehliyet aldığı açıklanan Barın şu anda ağır yaralı olarak Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde tedavi altında. Bu arada kaza yapan minibüsün Hikmet Yavuz adına kayıtlı olduğu belirtildi .
Öte yandan Başakşehir’de aynı yolda dün de bir kaza oldu. Hatalı sollama yaptığı iddia edilen bir otomobil, karşı yönden gelen boş İETT otobüsü ile çarpıştı. Araç içinde sıkışan otomobil sürücüsünün ağır yaralı olduğu ve hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.
Alıntıdır VATAN
Şimdi bu OR-ÇO yu tedavi edip iyileşince gene trafiğe mi salacaklar :Deli:
SekoLive
14-09-2010, 10:41
bu sabah bakırköye gelirken ömür plazanın ordan yol kapalıydı yavas yavas geldim incirli caddesine ve bir şeridin kapalı oldugunu gördüm polis geçen minibüsleri odar caddede durdurup ceza kesiyordu ayakta yolcu var diye mükemmel bir uygulama olmustu sabah sabah işe gidenlere eziyet olarak... çok sinirlendim ama elden bişi gelmedi
kazanan minibüscülermi vatandaşmı emniyetmi oldu takdir sizin....
ahmet3425
14-09-2010, 10:55
Haftasonu Başakşehir’de yağış yüzünden kayganlaşan yolda, minibüs ile su tankerinin çarpışması sonucu 13 kişinin öldüğü kazada kırmızı ışıkta geçen minibüs sürücüsünün son 9 ayda 39 tane ceza aldığı öğrenildi.
Pazar günü İstanbul Başakaşehir’de TEM yan yolda kırmızı ışığı ihlal ederek bir su tankeriyle çarpışan ve 13 kişinin ölmesine neden olan minibüs sürücüsü Fuat Barın’ın son 9 ayda 39 ceza aldığı öğrenildi.
39 cezanın 6’sı tehlikeli sürüşten, 15’i yanlış parktan, 18’i ise fazla yolcu almaktan. Kaza günü Barın’ın kullandığı minibüste yine fazla yolcu vardı.
2000 yılında ehliyet aldığı açıklanan Barın şu anda ağır yaralı olarak Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde tedavi altında. Bu arada kaza yapan minibüsün Hikmet Yavuz adına kayıtlı olduğu belirtildi .
Öte yandan Başakşehir’de aynı yolda dün de bir kaza oldu. Hatalı sollama yaptığı iddia edilen bir otomobil, karşı yönden gelen boş İETT otobüsü ile çarpıştı. Araç içinde sıkışan otomobil sürücüsünün ağır yaralı olduğu ve hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.
Alıntıdır VATAN
olurda iyilesir cıkarsa gireceği yer hapisane olur icerdende cıkamaz zannetmiyorum hayatı bitmistir...
olmesi kedisi icin daha hayırlı olur kanısındayım... ama bence yasasın ve surunsun serefsizz...
trafik terörü buda.. başka açıklaması yok
coolvtec
14-09-2010, 11:30
Alıntıdır VATAN
bu kadar ceza alan birisi hala minibüs şöförlüğü yapmaya devam edebiliyorsa bu kazada devletin de payı ve vebali var. Bir gecede iş bitirenler belli bir cezanın üstünde çıkan toplu taşım araç kullanıcılarının ehliyetini alıp, bu işi yapmalarını hayat boyu vs engelleyemiyorlarsa yazık, çok mu zor???????
tigrakaan
15-09-2010, 12:48
Alıntıdır VATAN
arkadaşlar , bukadar konuşmak kolay 39 ceza almış diyorsunuz , bende dolmuşçuyum bu 39 ceza almış lafını ortaya kim attıysa tam bi yalan makinasıymış , ehliyet 100 puanda kapanır , 39 ceza 780 puan yapar ne güzel sallamış arkadaş .. ha dolmuşçular normal sürücülere göre 100 kat daha çok ceza yer doğru , trafik polisleri ayakta gördüğü bir insan için dolmuşu kovalarda ceza keserse bu çok normal .. ben burda dolmuşçuların hepsini savunmuyorm , her meslekte olduğu gibi bu meslektete çok adi , ne yaptığını bilmeyen yollarda tehlike saçan ,adam döven , kavga eden her tipteni var bu doğru , hepsi böyle deili bu kazayı yapan şahısı tanımam etmem , ama bi sakin olundada izleyin , tanker kırmızı yandığını görüyor oda aynı şekilde geçerim die düşünüyor çünkü altındaki araç sizin kullandıklarınız gibi frene basınca lap diye durmuyor o yağışta , frene basınca olan şeyde ortada , tankeri kullanan vatandaş tecrübeli olsaydı fren yerine direk geçerek bu katliamı engellerdi , dolmuşun önceden geliişi görünmüyor ama tahmn,i 80 km civarı bi hızla frensiz çarpıyor , ki yinede frene basmıyor adam belki kurtarırım die bi reflleskte veriyor ama yapacağı hiçbişey kalmıyor ..
tamam belki çok geriden kırmızı yanma ihtimalini bile bile hız kesmedi , ama aynı hatta daha çok oranda tanker hatalı bu olayda , eğer dolmuşta kırmızıyı görünce ani bi frren yapsaydı emin olun çarpışma olmadan bi facia olurdu , bizimde başımıza çok geliyor , izmirde 100 km yi aştığımız bir düz yol var ve sonunda trafik ışıkları , ve normal araçlarda ortalama 100 km ile yol alıyor bu yolda , ben çoğu zaman kırmızı ışıga yaklastıgımda ışık direk krımızıya donuyor, hadı ufak araçlar kayarak yada anice durabılıyor , benım arabam boşşa bende durabılıyorum , ama doluysa yada yer ıslaksa ayagımı frene bıle atmıyorum boş bulduğum bi delikten geçmeye bakıyorum çünkü 70 - 80 km hızla giden bir dolmusu yada bır kamyonu kısa mesafede duz bı sekılde yavaslatmanın ımkanı çok zayıf sadece sans ,olaydakı sofor ben olsaydım ya cok gerıden acaba lamba yanarmı dıe yavaslardım , ama 10 -20 metre kala lamba yansa daha cok gazlardım sıyrıllıp gecmek ıcın , tankerde aynını yapsa suan butun o ınsanlar hayattaydı
tigrakaan
15-09-2010, 12:53
bilginize , 7 senedir çalişiyorum , toplam 67 ceza yemişim 2 si kırmızı ışık gerisi fazla yolcu ve şuan 95 puanım var bir ceza yesem ehliyetim kapanıcak .. bu fazla yolcuların yüzde 90 ı da ayakta duran bir kişi yada bana para uzatırken ayakta gözüken bir müşteri yüzünden .. polise müşteri bana para veriyordu ondan ayaktaydı dersemde otururken verseydi cevabı yada beni bağlamaz cevabı geliyor .. sizce değermi ayakta bikaç kişi bile olsa sanksi uyuşturucu kaçırıyormusuz gibi kovalanıp ceza yemeğe , otobüsler ayakta 100 kişi alıyor onları gözünüz görmüyormu adilmi bu ?
arkadaşlar , bukadar konuşmak kolay 39 ceza almış diyorsunuz , bende dolmuşçuyum bu 39 ceza almış lafını ortaya kim attıysa tam bi yalan makinasıymış , ehliyet 100 puanda kapanır , 39 ceza 780 puan yapar ne güzel sallamış arkadaş .. ha dolmuşçular normal sürücülere göre 100 kat daha çok ceza yer doğru , trafik polisleri ayakta gördüğü bir insan için dolmuşu kovalarda ceza keserse bu çok normal .. ben burda dolmuşçuların hepsini savunmuyorm , her meslekte olduğu gibi bu meslektete çok adi , ne yaptığını bilmeyen yollarda tehlike saçan ,adam döven , kavga eden her tipteni var bu doğru , hepsi böyle deili bu kazayı yapan şahısı tanımam etmem , ama bi sakin olundada izleyin , tanker kırmızı yandığını görüyor oda aynı şekilde geçerim die düşünüyor çünkü altındaki araç sizin kullandıklarınız gibi frene basınca lap diye durmuyor o yağışta , frene basınca olan şeyde ortada , tankeri kullanan vatandaş tecrübeli olsaydı fren yerine direk geçerek bu katliamı engellerdi , dolmuşun önceden geliişi görünmüyor ama tahmn,i 80 km civarı bi hızla frensiz çarpıyor , ki yinede frene basmıyor adam belki kurtarırım die bi reflleskte veriyor ama yapacağı hiçbişey kalmıyor ..
tamam belki çok geriden kırmızı yanma ihtimalini bile bile hız kesmedi , ama aynı hatta daha çok oranda tanker hatalı bu olayda , eğer dolmuşta kırmızıyı görünce ani bi frren yapsaydı emin olun çarpışma olmadan bi facia olurdu , bizimde başımıza çok geliyor , izmirde 100 km yi aştığımız bir düz yol var ve sonunda trafik ışıkları , ve normal araçlarda ortalama 100 km ile yol alıyor bu yolda , ben çoğu zaman kırmızı ışıga yaklastıgımda ışık direk krımızıya donuyor, hadı ufak araçlar kayarak yada anice durabılıyor , benım arabam boşşa bende durabılıyorum , ama doluysa yada yer ıslaksa ayagımı frene bıle atmıyorum boş bulduğum bi delikten geçmeye bakıyorum çünkü 70 - 80 km hızla giden bir dolmusu yada bır kamyonu kısa mesafede duz bı sekılde yavaslatmanın ımkanı çok zayıf sadece sans ,olaydakı sofor ben olsaydım ya cok gerıden acaba lamba yanarmı dıe yavaslardım , ama 10 -20 metre kala lamba yansa daha cok gazlardım sıyrıllıp gecmek ıcın , tankerde aynını yapsa suan butun o ınsanlar hayattaydı
Herkes hız sınırlarına uysa sizce olurmu bole kazalar? ordakı hız sınırı buyuk bı ıhtımalle 50... ama mınıbuscu arkadasımız 90 100 Allah ne verdıyse gelırse sızce bu sonuc kacınılmaz degılmı? O hız sınırları bence bosuna konulmuyor yada kafadan bı sayı atılarak yazılmıyor oraya yıllardır denene denene bulunmus kurallar bunlar ve butun suruculer hatta yayalar bıle uymak zorundalar bu kurallara... Sakın yanlıs anlamayın amacım sıze ısınızı ogretmek degıl ama herkes kurallar dahılınde hızlı gıtse bole kazalar olurmu?
Mehmet Gazihan
15-09-2010, 18:00
hız sınırına kim uyuyor.. ki şu durumda 50 ile çarpsaydı sonuc cokmu farklı olacaktı..ucak kazası gibi nerdeyse..o ışığa o hızla yakalanan herkes sıyrılmaya çalışır..
adamın aklına bile gelmemiş dümdüz giden o kamyonun önüne kayacağı.. Allah bilir paraüstü fln veriyordur kim bilir.. çünkü bikaç saniye daha erken farkedebilse kurtaracağı kdr mesafe var kaldırıma..direksiyonu viraja gelince ceviriyor gibi..
hız sınırına kim uyuyor.. ki şu durumda 50 ile çarpsaydı sonuc cokmu farklı olacaktı..ucak kazası gibi nerdeyse..o ışığa o hızla yakalanan herkes sıyrılmaya çalışır..
adamın aklına bile gelmemiş dümdüz giden o kamyonun önüne kayacağı.. Allah bilir paraüstü fln veriyordur kim bilir.. çünkü bikaç saniye daha erken farkedebilse kurtaracağı kdr mesafe var kaldırıma..direksiyonu viraja gelince ceviriyor gibi..
Tamam dogrudur hız sınırına kımse uymuyor ama can tasıyan bı surucu uymak zorunda bence... bıde sarı yanmıs bellı bı kac sanıye sonra kırmızı yanıcak kırmızı hemende yanmamıs neyın derdınde hala o kadar basarak gelıyor? otobusler mınıbusler ınsan tasıyorlar kurallara en cok onlar uymak zorundalar.
CallMeInsane
15-09-2010, 18:18
dolmuşcu ve öho cular eğitim tutmaz gibi gelio bana