Orijinalini görmek için tıklayınız : Bankacıya Mektup
New York Times'da yayınlanan bir müşterinin bankasına yazdığı mektup..
Sayın Banka Yetkilisi,
Ben 86 yaşında bankanızda hesabı olan bir müşterinizim.
Geçen gün, tesisatçıma 100 dolar'lık bir çek yazdım.
Bu çeki kendisi her nasılsa 3 nanosaniyede bankanıza iletmiş olmalı ki, bankanızda değerlendirdiğim fonlardan bu miktar kadarını bozduramadan hesabımdan karşılığı alınmış.
Tabii ki hesabımda o an için para olmadığından 30 dolar da faiz ve ceza alınmış. Oysa fonlarımda 1.000.000 dolar vardı.
Bu durumu şikayet etmek istediğimde, bankanız telefonunda kişiliksiz, terbiyesiz, banda kaydedilmiş ve yüzsüz bir hanım sesiyle yarım saate yakın boğuştum.
Arada müzikler dinledim ve 28 kere değişik tuşlara basmak zorunda kaldım. Ama kimseye ulaşamadım.
Bildiğiniz gibi her ay binlerce dolarlık faturalarım, mortgage kesintilerim, kredi kartı ödemelerim var.
Bunların hepsinin hesabımdan yapılan otomatik ödemelerini şu andan itibaren İPTAL ediyorum.
Bundan böyle, sizden etten kemikten yapılmış dediğimi anlayan ve ingilizce bilen bir müşteri temsilcisi istiyorum.
Anlayışla karşılarsınız ki, karşınızdakine en iyi iltifat, onu taklit etmektir.
Ben de sizin gibi yapacağım.
Müşteri temsilciniz her ödeme için beni arayacak, ve 28 haneden az olmayan benim vereceğim bir şifreyi tuşlayacak.
Sonra da eğer,
1 tuşlarsa benden randevu alacak,
2 tuşlarsa bir ödeme ile ilgili mesaj bırakabilecek,
3 tuşlarsa oturma odama bağlanacak, oradaysam cevap vereceğim,
4 tuşlarsa ve uyumuyorsam yatak odama bağlanacak ve benimle görüşebilecek,
5 tuşlarsa tuvalete,
6 tuşlarsa cep telefonuma ulaşacak,
7 tuşlarsa bilgisayarıma bir mesaj bırakabilecek.
8'e tuşlarsa bunları yeniden dinleyebilir.
Arada beklemeler olursa, size söz, elimdeki eski plaklardan ve gramofonumdan güzel bir müzik parçası da dinleteceğim ona.
Yalnız sizden ricam, bu işlemler için seçeceğiniz personelinizin kimlik bilgisini, anne kızlık soyadını, noterden alınmış imza sirkülerini ve tapuları dahil mali bilgilerini bana iletmeniz.
Bir de sizin gibi bir sözleşme hazırladım. 8 sayfa. Sizinki 42 sayfaydı, ben insaflı davrandım. Bu sözleşmeyi de bana atayacağınız müşteri temsilcisi, bankanız şube müdürü ve bankanız yönetim kurulunun imzalaması ve bana iadeli taahhütlü göndermesi.
Bu sözleşme elime geçtikten sonra müşteri temsilcinize kendi belirleyeceğim 28 haneli şifreyi göndereceğim. Bu şifre de her ay değişecelk pek tabii ki.
Özür dileyerek bu sözleşme ve işlemler için sizden masraf olarak her ay 20 dolar da talep edeceğim.
İşbu şartları yerine getirememe durumunuz varsa, lütfen 1.000.000 dolarımı nakit olarak hazırlayın, yarın alıvereyim.
Size hayırlı işler diler, en kısa zamanda bana ulaşmanızı rica ederim.
Saygılarımla,
Müşteriniz...
yucelebeci
22-09-2010, 13:16
öyle döte böyle tarak :D heheh
gerçekse eğer helal olsun adama :D
focus musty35
22-09-2010, 13:22
maşallah 86 yasındakı bırıne göre oldukca zekı :D
sanki bir yerde daha değişik versiyonunu görmüştüm, çok zekice :) Aslında çaktırmadan bankaların rezil durumunu da görmüş olduk. Hakkaten bende müşteri temsilcisine bağlanamamaktan acaip şikayetciyim.
Puhaha. 1 milyon dolar varsa ortada banka müdürü havlayarak terliklerini bile getirir adamın. :D
fastchild
22-09-2010, 13:36
bende kopyalayıp bunu göndericem yapıkrediye 4 yıl önce hiç unutmam
koymuşlar müşteri hizmetlerine bi çömez işlem yapıyo daha doğrusu yapamıyo babam söyledi bazı şeyleri öyle işlemi halletti hava atıyo ben 4 senelik çalışanım babamdan cevap şu:
ulan sen 4 senelik çalışansın ben 15 senelik kullanıcıyım kime hava atıyosun
çömez kız: pardon ben işte şöyle demek istemedim böyle demek istemedim
o zamanda kart ücreti yapıkredi gold kartın 6 ayda bir 55 lira felandı sanırım şirinlik olsun diye hala kart ücreti almıyorlar kredi faizi oldukça düşük normale göre limit yükseltme için hergün sms yolarlar yada ararlar sağolsunlar ama 444 lü numaralarına açıp küfretmek lazım
86 yaşındaa.. yaşlı kurt. o yaşa gelinceye kadar kimbilir daha neler yapmıştır.. helal olsun.
by serçe
22-09-2010, 15:58
maşallah 86 yasındakı bırıne göre oldukca zekı :D
1 milyon doları hangi zeka ile yaptığı belli :D
seyfi_pol
22-09-2010, 16:22
gerçekse süper ötesi olmuş :)
sonuc ne olmus :D
Sonuç banka okadar parayı hemen ödeme yapmaz 1 yada 2gün sonraya gün verir yada adamın başka bir hesabına eft yapmayı teklif ederler adam daha çok sinirlenip verdikleri gün gider :D
Cimmeria
22-09-2010, 17:05
amerikalının mektubunu hayırlı işler diye bitirmesi iyi bir detay olmuş :)
şehir efsanesı degılse helal olsun
CasabLanca
22-09-2010, 19:01
hakkaten bu bankaların telefonda bekletme huyu ne olacak adamı fitil ediyorlar
geçen gün iş bankası hesabımdan virman adı altında 45 tl kesmiş aradım 1 saate yakın telefonda bekletildim en son ciddiyetsiz bir açıklamayla yetinmek zorunda kaldım
arandıkça kazan var herhalde bankaların telefonunda :D
Bankacıda kesin çokta tın demiştir.
Bankacıda kesin çokta tın demiştir.
1milyon dolara tın mın diyemez
dragstar
22-09-2010, 19:30
helal valla
Vtec-SEDAN
22-09-2010, 19:30
Yaklaşık 1 ay önce nakit para ile araç sattığım bir müşterimin (kızına araç aldılar) talimatını verdiği ve kendi hesabından gönderilmesi gereken 80.000tl rakamlık bir miktarın şirket hesabımıza geçmesi gereken banka öğlen saat 13:00'den 18:30'a kadar bu işlemi unutmuş olup müşterim şirketimizde hesabı açık olduğu için arabayı teslim alamadı ve kızı çok üzüldü. Ertesi gün sabah sinirle bankaya giden müşteri 10 gibi elden bize bahsettiğim miktarı getirdi. Bankadan geldiğini söyledi ve tam 600.000$ parasını bize parayı göndermeyi unutan bankadan çekerek başka bir bankaya aktarmış. Ben şahsen hesap cüzdanını görmüştüm. :)
olm aklını kullanıp kızla evlenmenin yollarına baksaydın ya :D
fastchild
22-09-2010, 19:33
abimdeki alkıla bak yaa
göki zade forever
Vtec-SEDAN
22-09-2010, 19:37
kanka bu amcada 75 yaşında. kızıda sanırım 50 falandı. onun bile torunu olabilir:D :D
arandıkça kazan var herhalde bankaların telefonunda :D
:hehe::hehe::hehe:
En iyisini yapmış.Feci rest çekmiş.Eee para kiminse patronda odur diye boşa dememişler.
Amcanın başka mevzuları varsa dinlenir...
:D
gercekse adam baya zekıymıs bomba yaa
Bankayla ile komik gerçek hikaye de benden size :)
Bilenler var ise benim bildiğim böyle;
Bir müşteri bankaya gider ve elindeki çanta ile sıra beklemeye başlar. Gişe de sıra bir türlü gelmez. O zamanlar fiş olayı yoktur. Ve amcamız gişe de kıza seslenir.
-"Ulan a**** k*****mun karısı ne bekletiyon"
-"Beyfendi lütfen küfretmeyin sıranızı bekleyin" der.
Adam da:
-"a*** k****mun karısı bana git müdürünü çağır" der.
Kadında ağlaya ağlaya müdürne gider ve
-"Müdür bey dışarda bir adam var ve bana bilmem neresine bişi yaptığımın karısı çabuk olsana diye küfrediyor" der ağlayarak
Müdür:
-"Kim o benim çalışanıma küfreden hayvan herif?" diye odadan fırlar
Amcamız benim der.
Müdür:
-"Beyfendi niye küfrediyorsunuz sıra var sıranızı bekleyin" der.
adam ise:
-"Bankanıza para yatıracam 10 trilyon lira bu a**** k****mun karısı beni bekletiyor" der
Müdür çalışana döner ve ceveap verir.
-"Ulan a*** k***mun karısı beyfendiyi niye bekletiyosun?"
:D :D :D
UĞUR YUMAK
23-09-2010, 00:17
Puhaha. 1 milyon dolar varsa ortada banka müdürü havlayarak terliklerini bile getirir adamın. :D
Emin ol 1 milyon dolar , kenar kuytu semtlerdeki banka şubeleri için bile çok büyük paralar değil.
Sadece yılbaşı arifesinde hesaplarındaki milyon dolarları boşaltıp, vergi denetmenlerini kandıran ve aslında bu boşalttıkları paraları fiziken banka şubesinden çıkartmayıp kiralık kasasında 2/3 gün tutan o kadar çok sokak arası insan varki inanamazsın :)
UĞUR YUMAK
23-09-2010, 00:23
Yaklaşık 1 ay önce nakit para ile araç sattığım bir müşterimin (kızına araç aldılar) talimatını verdiği ve kendi hesabından gönderilmesi gereken 80.000tl rakamlık bir miktarın şirket hesabımıza geçmesi gereken banka öğlen saat 13:00'den 18:30'a kadar bu işlemi unutmuş olup müşterim şirketimizde hesabı açık olduğu için arabayı teslim alamadı ve kızı çok üzüldü. Ertesi gün sabah sinirle bankaya giden müşteri 10 gibi elden bize bahsettiğim miktarı getirdi. Bankadan geldiğini söyledi ve tam 600.000$ parasını bize parayı göndermeyi unutan bankadan çekerek başka bir bankaya aktarmış. Ben şahsen hesap cüzdanını görmüştüm. :)
Şartlar ve ortamlar değişir, ama bir gün önce sabahtan 600 bin dolar çekeceğini söylemezse, elini kolunu sallayıp sabah saat 10 600 bin dolar para çekemez :) bir yanlışık var o işte :)
eft yapmıştır , havale yapmıştır olabilir. Ama hiçbir banka şubesi bir gün önceden kasasını 600 bin dolarla kapatmaya g.tü yemez :D
Eğer amcanın biri yoldan geçerken akşamüstü saat 4 te çıkartıp 600 bin dolar yatırmaya gelmediyse tabi :)
By_HaNNibaLL
23-09-2010, 01:29
1milyon dolara tın mın diyemez
katiliyorum valla o paraya adamin kolunu kaldirtmadan parayi eline verirler :D
Sierra Rs
23-09-2010, 07:23
Şartlar ve ortamlar değişir, ama bir gün önce sabahtan 600 bin dolar çekeceğini söylemezse, elini kolunu sallayıp sabah saat 10 600 bin dolar para çekemez :) bir yanlışık var o işte :)
eft yapmıştır , havale yapmıştır olabilir. Ama hiçbir banka şubesi bir gün önceden kasasını 600 bin dolarla kapatmaya g.tü yemez :D
Eğer amcanın biri yoldan geçerken akşamüstü saat 4 te çıkartıp 600 bin dolar yatırmaya gelmediyse tabi :)
aynen aksam 4 den sonra bile habersiz 20 30.000 lira yatırmak iste 50 tane nane yapıyorlar kasada para kalıcak diye :)
:D buna çok güldüm
VTec_king
23-09-2010, 07:39
en iyisi hiç bir banka ile çalışmamak
bizim milletimiz yastık altı iyi yapar bilirsiniz
bende bizzat bankalarla ilişiğimi kesmeye çalışıyorum.
o zaman bir amerikalının , bir amerika bankasına türkçe bir posta göndermesi olayın en garip tarafı :)
chiefkadir
23-09-2010, 10:59
1milyon dolar ne yaa :) 1,5trilyon günlük cirosunun yarısı bizim kıçı kırık nevzat ecza deposunun :)
RottingChrist
23-09-2010, 11:00
dayıya bak ya. beni arayanlara ben de yapacağım aynısını. hele digitürk herifleri ne zaman arasam en az 15 dk. bekliyorum.
1 milyon dolar iyi para ama çok da iyi para değil büyük bir banka için,
aynı durumda ben kalsam, sorunun çözümü ile ilgilenirim ama restine de rest ulan, al git paranı ;)
sonuçta parayı alacak başka bankaya götürecek, o bankadan sorunlu bir müşteri de bu bankaya alacak :)
1 milyon dolar iyi para ama çok da iyi para değil büyük bir banka için,
aynı durumda ben kalsam, sorunun çözümü ile ilgilenirim ama restine de rest ulan, al git paranı ;)
sonuçta parayı alacak başka bankaya götürecek, o bankadan sorunlu bir müşteri de bu bankaya alacak :)
1 milyon dolar banka için bile iyi para. Nakit halde yada mevduatta aç telefon çekiyorum tüm paramı de bakalım napıyorlar.
New York´ta bir bankanın önünde duran son model Rolls Royce otomobilden inen adam, hızlı adımlarla bankaya girdi ve önüne çıkan ilk görevliye, bireysel kredi için başvuruda bulunmak istediğini söyledi. Görevli onu, müşteri temsilcisine götürdü. Adam, çok acele bir iş için Avrupa´ya gitmek zorunda olduğunu ve bu nedenle bir hafta vadeli beş bin dolar krediye gereksinim duyduğunu söyledi.
Müşteri temsilcisi kısa bir araştırma yaptıktan sonra. “Ticari ve mali sicilinizi inceledik. Bu krediyi almanız için bir engeliniz yok” dedi ve ekledi: Fakat bir konuyu belirtmeliyiz. Bizim bankamızla daha önce hiç çalışmamışsınız. Banka olarak sizi resmen tanımıyoruz. Bu nedenle, söz konusu krediyi verebilmemiz için karşılığında sizden bir teminat almak zorundayız”. Adam cebinden Rolls Royce´un anahtarını çıkardı, bankanın müşteri temsilcisine uzattı: “Çok acelem var, uçağa yetişeceğim.” dedi. “kapıdaki Rolls Royce´ umu teminat olarak alabilirsiniz”.
Kredi işlemleri çok hızlı bir bicimde tamamlandı. Banka Rolls Royce otomobili bankanın garajına çektiler, adama da beş bin dolar krediyi verdiler. Müşteri temsilcisi, kişisel merakını gidermek için bir hafta boyunca özel bir araştırma yaptı ve bankalarının bu yeni müşterisinin çok büyük bir is adamı ve çok büyük bir servet sahibi olduğunu öğrendi.
Bir hafta sonra adam yeniden gelip, borcunun anaparası beş bin dolarla, bir haftalık faizi dokuz bucuk doları ödedikten sonra, müşteri temsilcisi bir turlu yenemediği merakının dürtüsüyle sordu: “Sizin, çok büyük bir is adamı ve çok büyük bir servetin sahibi olduğunuzu öğrendim” dedi. “Yalnızca kişisel merakımdan soruyorum. Lütfen söyler misiniz, sizin için çok küçük bir miktar olan beş bin dolarlık krediye neden gereksinim duydunuz?” Adam hafifçe gülümsedi: “Siz de bana lütfen söyler misiniz?” dedi. “Böyle lüks bir otomobili, New York´ta hangi kapalı garaja, bir hafta boyunca dokuz bucuk dolara bırakabilirsiniz?
Para kazanmak sadece çalışma ve hırsla olmaz, zeka da gerekir..
Bu da başka 1 hikaye.........
H22Power
24-09-2010, 19:04
adam onca yıl boşa yaşamamış ;)
phantomLord
24-09-2010, 19:20
o para nasıl kazanılmıs ortada bence
en iyisi bankalarla calismamak gercekten, vtec'e para yatirmak en dogrusu, paran mi var yatirim mi yapacaksin al bi vtec