Orijinalini görmek için tıklayınız : lazer yazıcılar
Herkeze sevgiler ve saygılar , öncelikle konum otomobillerle ilgili değil şimdiden kusura bakmayın hepinizden özür diliyorum ama yardımınızı istiyorum,
dönem ödevi aldım ödevim lazer yazıcılarla ilgili tüm bilgiye ihtiyacım var bunu bi sunum şeklinde vermeliyim ama hiç bişey bulamadım nerden bulurum nasıl ederim yardım edin.
Benim için çok önemli sınıfı geçmem buna bağlı
Lazer yazıcıların nesine ihtiyacın var?
please.....
Nesine ihtiyacın var bildiklerimi anlatıcam da müsade etmion ki :D
lazer yazıcı hakkında ne olursa ne zaman cıktıgı nasıl calıstıgı calısma prensıbı yanı tamamen lazer yazıcıyı anlatıcak bısey yazılı ve resımlı olarak
Şimdi basit prensibini anlatayım sana.
Lazer yazıcılar mürekkep kullanmazlar. Mürekkebin yerine toner kullanırlar. Tonerde ki mürekkep ise toz gibidir.
Renkli olanlarında 4 ana renk bulunur. Siyah,Mavi,Sarı ve Pembe(Macenta) diye. İstediğin renkli baskıyı bas. 4 renki karıştırarak rengi elde edersin.
Renkli olanlarında kaynaştırıcı diye bir parça vardır. Bu renkleri adı üstünde kaynaştırarak çıktının en kısa sürede alınmasını sağlar.(İngilizce de ise bu parça Image Fuser Kit)
Printer'ın kapasitesine göre çıktı alma süresi ve sayısı değişkenlik gösterebilir.
çok tesekkur ederım ama bu bılgı bana yetmezkı sunum hazırlıycam en az 25 sayfa ıstıyo hoca !
berkay_aydin
06-10-2010, 21:12
* Lazer yazıcılar, şu ana kadar üretilenler içinde hızlı ve kaliteli baskı yapabilen, en iyi
yazıcılardır. Lazer yazıcılar, fotokopi makinelerine benzemektedir.
* Lazer yazıcılarda da fotokopi makinelerinde olduğu gibi toner kullanılmaktadır. Lazer
yazıcıların sessiz çalışmaları, kalite ve hızlarının yanında en büyük özellikleridir. Lazer
yazıcıların bir dezavantajı, sürekli form kullanamamasıdır. Lazer yazıcıların renkli baskı
yapabilenleri de üretilmektedir.
Lazer Yazıcıların Yapısı
* Toner, kurutulmuş toz mürekkep taneciklerine verilen isimdir. Toner tanecikleri, bilgisayardan gelen veriler yardımı ile kâğıt üzerine basılır.
* Yazıcının belleğinde oluşturulan sayısal sayfa görünümü, lazer tabancası yardımı ile
drum (tambur) üzerine aktarılır. Drum’ın, lazer ışınıyla manyetize edilen bölümlerine toner yapışır. Bu şekilde, drum’a değen kâğıt üzerinde istenilen karakter ve grafikler oluşur.
berkay_aydin
06-10-2010, 21:13
Google dan bilgileri fiyatı resimlerini bulup sunu hazırlayabirisin bu bilgilerden 25 syfadan fazla sunu çıkar :D
netten bılgı bulmayı deneseydın daha yaralı olurdu sana
* Lazer yazıcılar, şu ana kadar üretilenler içinde hızlı ve kaliteli baskı yapabilen, en iyi
yazıcılardır. Lazer yazıcılar, fotokopi makinelerine benzemektedir.
* Lazer yazıcılarda da fotokopi makinelerinde olduğu gibi toner kullanılmaktadır. Lazer
yazıcıların sessiz çalışmaları, kalite ve hızlarının yanında en büyük özellikleridir. Lazer
yazıcıların bir dezavantajı, sürekli form kullanamamasıdır. Lazer yazıcıların renkli baskı
yapabilenleri de üretilmektedir.
Lazer Yazıcıların Yapısı
* Toner, kurutulmuş toz mürekkep taneciklerine verilen isimdir. Toner tanecikleri, bilgisayardan gelen veriler yardımı ile kâğıt üzerine basılır.
* Yazıcının belleğinde oluşturulan sayısal sayfa görünümü, lazer tabancası yardımı ile
drum (tambur) üzerine aktarılır. Drum’ın, lazer ışınıyla manyetize edilen bölümlerine toner yapışır. Bu şekilde, drum’a değen kâğıt üzerinde istenilen karakter ve grafikler oluşur.
teşekkür ederim sizede ama daha çok daha fazlası lazım
Google dan bilgileri fiyatı resimlerini bulup sunu hazırlayabirisin bu bilgilerden 25 syfadan fazla sunu çıkar :D
googlede bununla ilgili nerdeyse hiç bişey bulamadım
googlede bununla ilgili nerdeyse hiç bişey bulamadım
kardes sakamı yapıyosun usenmeden baktım laser yazıcı hakkında bılgı vs yaz bı dunya bılgı cıkıyo
Her şeyin daha anlaşılır olması laser yazıcıların için adım adım anlatmaya çalışacağım. Yazdırılacak belgenin yazıcıya gönderilmesi ile işlem başlamış olur.
Gelen datalar yazıcının hafızasına kaydedilir. Eğer laser yazıcının hafızasında yer yoksa datalar bilgisayarda bekletilir.
Yazıcının içinde bulunan en büyük parça drum dediğimiz, elektrostatik olarak yüklenebilen alüminyum bir silindirdir. Bu drum başka bir silindir tarafından tamamıyla elektrostatik olarak pozitif(+) yüklerle yüklenir.
Drum üstündeki bazı noktalar laser ışını tarafından eksi yükle yüklenir. Bu eksi yükler aslında kağıda yazılacak olanların aynadaki bir görüntüsüdür. Örneğin bir hamur merdanesine suluboya fırçasıyla bir yazı yazın. Sonra merdaneyi bir kağıdın üstünde gezdirin. Yazdığınız yazının tersi kağıda çıkmadı mı?
Bu sırada dönmekte olan drum sayesinde lazer ışınıyla negatif(-) yüklenen noktalar toner kutusunun önünden geçerler. Toner dediğimiz mürekkep pudracıkları pozitif(+) yüklüdür. Bu sebeple drum üstündeki negatif(-) yüklü noktalar tarafından çekilirler ve drumun üstüne elektrostatik olarak yapışırlar.
Bu esnada kağıt zaten yazıcının içine girmiştir ve bir şarj silindiri tarafından negatif(-) yükle yüklenmiştir. Drumun dönmesiyle kağıt hizasına gelen toner parçacıkları negatif(-) yüklü kağıt tarafından kağıt üzerine çekilirler. Artık drum üstünde bulunan yazılar kağıt üstüne geçmiştir.
Kağıt ısıtıcı silindir ve baskı silindirinden geçerek dışarı çıkar. Bu iki silindirin arasından geçerken toner parçacıkları erir ve kağıt üzerine iyice kalıcı olarak yapışırlar. Toner parçacıklarının erime sebebi içinde plastik madde olmasıdır.
Bu esnada dönmekte olan drum bir silindir tarafından deşarj edilerek nötr hale getirilir. Drum artık yeni tur için hazır haldedir.
İşte sizlere kısaca bir laser yazıcının nasıl çalıştığını anlatmaya çalıştım. Umarım kafanızda laser yazıcılarla ilgili olarak bir önbilgi oluşturabilmişimdir.
http://www.soylenasil.com/computer/lazer_yazici1.htm
SEN Google'da arama yapmayı bilmiosun ki :D
http://www.soylenasil.com/computer/lazer_yazici1.htm
http://www.turksan.com/lazer-yazici.html
Googleda değişik sekilde aratırsan bence bulabilirsin...Tabiki tam istediklerin olmayabilir ama ugrasmadan olmucak malesef.
kv661 size çok teşekkür ederim
mrtngn sizede çok teşekkür ederim
2 saattir arıyorum nerdeyse hiç bişey bulamadım
Aynı siteyi göndermişim bende:D postu gönderdiğim zaman farkettim :)
Ayrıca ansiklopedilerde falanda daha detaylı sekilde yazar diye düşünüyorum ;)
abim çok teşekkür ederim harika bilgiler var sağol ya
bu arada o drum ın şarj olduğu voltaj seviyesi +700 - 700 civarında ve cihazlar fıın ünitelerinde 180 derece ısı üreterek tonerleri kağıda tam olarak yağıştırır
Asıl laser ünite dediğimizde cd romlardakine benzer bi laser ışınının poligon bir ayna vasıtası ile yatay olarak drumı şarj eder
bu arada o drum ın şarj olduğu voltaj seviyesi +700 - 700 civarında ve cihazlar fıın ünitelerinde 180 derece ısı üreterek tonerleri kağıda tam olarak yağıştırır
Asıl laser ünite dediğimizde cd romlardakine benzer bi laser ışınının poligon bir ayna vasıtası ile yatay olarak drumı şarj eder
Teşekkür ederim bilgi için