Orijinalini görmek için tıklayınız : RENAULT MEGANE R26R Nürburgring
Verilmiş olabilir tekrarsa adminler kaldırabilir
http://www.dailymotion.com/video/x67v0y_renault-megane-r26r-nurburgring_auto
FWD aracların pist rekoru 2008 yılı
ahmet3425
13-10-2010, 14:30
1280 kg 230 ps 8:16 sn muthis rakam...
dragstar
13-10-2010, 15:58
inanılmaz güzel bir derece
8 dakika altı hızlı demektir :)
Antalyalogy
13-10-2010, 16:28
http://www.youtube.com/watch?v=iGfKhQQlduw
iGfKhQQlduw
o diilde toplanıp nordschleifeye gidelim bir haftasonu :) ?
m5 taxi ile turlarız :)
derece gayet güzel de;bu kadar zaman geçmesine rağmen;hala da daha gözüm alışamadı şu megane lara; bence en büyük handikapı tipinin bir garip olması; beğenenler illaki vardır;kendi görüşümü yazdım...
M///maniac
13-10-2010, 20:37
her gaza bastgnda hısırtı gibi ses çıkıo enteresan bi sesi var..... bu arada megane rsleri çok begeniorm ama gerçektede sesi güzel olannı duymadm iyi bi çalısma yapanmı yok egzost sistemiyle alakalı megane istte yoksa bunların sesi mi böle....
f4r 2.0l turbo motor stock egzos sistemiyle bu ses bile hoş bence :)
Fazlasıyla birebir egzos sistemleri mevcut farklı firmaların , hoş sesler çıkabiliyor;)
ahmet3425
13-10-2010, 21:08
her gaza bastgnda hısırtı gibi ses çıkıo enteresan bi sesi var..... bu arada megane rsleri çok begeniorm ama gerçektede sesi güzel olannı duymadm iyi bi çalısma yapanmı yok egzost sistemiyle alakalı megane istte yoksa bunların sesi mi böle....
titanium egzos sistemi var aracta hısırtının sebebi ondan olsa gerek...
GokhanRS
13-10-2010, 21:11
güzel makina kim ne derse desin :D
M_PROJECT
13-10-2010, 21:24
typerdan , s2kden hatta e46 m3ten bile cok cok hizli , cok mukemmel bir arac . genel tur surelerini merak edenler varsa bu linkten bakabilirler .
http://en.wikipedia.org/wiki/N%C3%BCrburgring_lap_times
ahmet3425
13-10-2010, 21:26
typerdan , s2kden hatta e46 m3ten bile cok cok hizli , cok mukemmel bir arac . genel tur surelerini merak edenler varsa bu linkten bakabilirler .
evt sadece ring de değil genel olarak heryerde basarılı arac... ring en zoru :)
Maxiboost
13-10-2010, 21:30
titanium egzos sistemi var aracta hısırtının sebebi ondan olsa gerek...
titanium yerinde paslanmaz kullansalardı keşke :(
SifirinciMurat
13-10-2010, 21:58
semi slick ile normal tabi
Arka camları bile plexi glass vede semi slick lastik. Gerçi her ne olursa olsun aracın hakkı yenemez.
Bu araç çıkmadan önce rekor Astra OPC nin elindeydi. Bu araç gercekten cok iyi. Gerci astra içinde Nurburgring Edition diye bir model cıkardı ama o arac bunun kadar hızlı değil. Gerci lastiklerini bilmiyoruz. Camları da plexideğil o aracın :)
DetailEF
14-10-2010, 21:05
titanium yerinde paslanmaz kullansalardı keşke :(
10-18 kg arasında bir exhaust sistemi olmasındansa o hışırtı olsun bence 4-8 kg arası bir sistemim olsun :)
Focus rs'nin derecesini bilen warmı buradaki
Focus rs'nin derecesini bilen warmı buradaki
1 önceki sayfada link verilmiş.ordan diğer araçların derecelerine bakabilirsiniz.
Ford Focus RS - 9:05
ahmet3425
14-10-2010, 22:51
semi slick ile normal tabi
sadece semi slick lere mi baglıyorsun diğer araclardan daha hızlı olmasını ?
denge ? sase ? rol cage? suspansiyon? direksiyon ? kilo ? fren ?
clio sporta semi slick taksak ne kadar hızlanır pistte :D ?
rol cage?
roll cage in ne alakası var cozemedim?
ahmet3425
14-10-2010, 22:56
roll cage in ne alakası var cozemedim?
su alakası var virajlarda aracın sasesinin esnememesi, tabiki guvenlik de dusunuluyor ama şasenin esnememeside ciddi katkı saglıyor buda aracı daha dengeli kılıyor...
ahmet3425
14-10-2010, 23:04
peki :) .
valla ben bi cok yerde bunu okudum, boyle biliyorum yanlış diyen varsa soylesin her fikre acıgız saygılar :D
SifirinciMurat
15-10-2010, 01:29
sadece semi slick lere mi baglıyorsun diğer araclardan daha hızlı olmasını ?
denge ? sase ? rol cage? suspansiyon? direksiyon ? kilo ? fren ?
clio sporta semi slick taksak ne kadar hızlanır pistte :D ?
%75 semi slicklere, %25 de hafifletilmiş olmasına bağlıyorum. Direksiyondur frendir dengedir bunlar M3'te de fazlasıyla var S2000'de de.
SifirinciMurat
15-10-2010, 01:29
valla ben bi cok yerde bunu okudum, boyle biliyorum yanlış diyen varsa soylesin her fikre acıgız saygılar :D
O arabada yarım cage var, sandığın kadar bir katkı sağlamaz.
M_PROJECT
15-10-2010, 02:39
diger pist sureleride bu linkte mevcut , slicklerin illaki etkeni cok ama genel olarak guzel ve dengeli bir arac. bakmadim ama orjinal fabrika lastikleri uzerinde m3 veya s2k ile karsilastirilmis bir videosu var mi ?
http://www.fastestlaps.com/car4886c2337c47d.html
Maxiboost
15-10-2010, 03:10
10-18 kg arasında bir exhaust sistemi olmasındansa o hışırtı olsun bence 4-8 kg arası bir sistemim olsun :)
alaşımla alakası var yani hışırtının :)
Tarafsız sürelere bakarsanız sport auto nun sürelerine derecesi 8.24. En yakın rakibi Focus RS o da 8.26 yaptı.
Lastikleri toyo 888 slick. Camları da plastik bu arada.
bu arac reno muhendislerinin sport serisini alıp uzerine bıraz daha kafa yorup gelitirdikleri model, sonucta yol versiyonu olarakta belirli bir adetle normal kullanıcıların alıp kullanabildikleri seviyede de fiyatı var, parasal acından m3 le vs kıyas olmaz. Eksozuna varana kadar uzerine calısılmıs arac, komple tıtanyumdan yapılmıs bır sıstem mevcut. Ha camına damına cok takılmamak lazım, 3 tane plexi yerine oraya elbette normal cam da konurdu.
Burada tek amac hafıflık degil ki stabilite vs hafiflik olayını iyi ayırmak lazım, aracın yol tutusu stabilitesi bir sistemler butunudur, eger 0-400 rekoru kırsaydı amenna ama bu arac bir ring de virajlı ortam da pist rekoru kırdı.
R26R birde 230 ps aynı aracın 300 ps civarı oldugunu bir dusunsenize :)
DetailEF
15-10-2010, 10:21
Tarafsız sürelere bakarsanız sport auto nun sürelerine derecesi 8.24. En yakın rakibi Focus RS o da 8.26 yaptı.
888 ne zaman slick oldu :)
Toyo T888'i ben 306'mda kullanıyordum. Street legal semi slick olarak geçer. Tam slick değildir. Hamuru çok yumuşaktır, ciklet gibi bir lastik.
İngiltere'de bir çok araç bu lastiği kullanıyor, bence başarısının büyük bölümünü bu lastiklere borçlu :)
ahmet3425
15-10-2010, 10:24
motor guçlerinden niye bahsetmiyorsun omer :)
DetailEF
15-10-2010, 10:24
Adam fortçu gitmeyin üstüne :)
ahmet3425
15-10-2010, 10:30
%75 semi slicklere, %25 de hafifletilmiş olmasına bağlıyorum. Direksiyondur frendir dengedir bunlar M3'te de fazlasıyla var S2000'de de.
bence yanılıyorsun megane rs r26 r da kullanılan kilitli difransiyel ve elektronik denge kontrolu sağlayan on suspansiyon sistemi.
ayrıca birde eklemeden edemeyeceğim, boktan arka torsiyon sistemi ile bu kadar dengeli bu araç. rakipleri komple bagımsız suspansiyona gecmis ken megane da hala torsiyon sistemi kullanılıyor ve o arac benim megane 2 imdeki arka torsiyon sistemin aynısıyla pistlerde o derecelere imza atıyor burayada ozellijle dikkat etmek lazım.
s2000 de m3 de RWD ve megane gore daha hızlı araclar bunada dikkat et.
megane focus rs ten daha iyi olamaz yani olacagına inanmıyorum he hafif olabilir orası ayrı ama daha iyi yol tutamaz ring te veya herhangi bir yerde aynı sartlarda daha iyi sure cıkarmasına bence imkan yok diyorum.
305 lik focus r26r a ring in arka duzlugunde hrld bir 100 mt fark atar zira arada 75 beygir fark var .
SifirinciMurat
15-10-2010, 10:54
bence yanılıyorsun megane rs r26 r da kullanılan kilitli difransiyel ve elektronik denge kontrolu sağlayan on suspansiyon sistemi.
ayrıca birde eklemeden edemeyeceğim, boktan arka torsiyon sistemi ile bu kadar dengeli bu araç. rakipleri komple bagımsız suspansiyona gecmis ken megane da hala torsiyon sistemi kullanılıyor ve o arac benim megane 2 imdeki arka torsiyon sistemin aynısıyla pistlerde o derecelere imza atıyor burayada ozellijle dikkat etmek lazım.
s2000 de m3 de RWD ve megane gore daha hızlı araclar bunada dikkat et.
Sana ne desem farketmeyecek, o yüzden diyeceklerimin üstüne bir şey koymaya gerek görmüyorum. Marka fanatizmini kafam kaldırmıyor artık.
ahmet3425
15-10-2010, 10:54
megane focus rs ten daha iyi olamaz yani olacagına inanmıyorum he hafif olabilir orası ayrı ama daha iyi yol tutamaz ring te veya herhangi bir yerde aynı sartlarda daha iyi sure cıkarmasına bence imkan yok diyorum.
305 lik focus r26r a ring in arka duzlugunde hrld bir 100 mt fark atar zira arada 75 beygir fark var .
kiloları esitleyeim megane da 300 ps olsun emin ol yine gececktir ki bu sefer fark dahada fazla olabilir acı gercekler :D
Sana ne desem farketmeyecek, o yüzden diyeceklerimin üstüne bir şey koymaya gerek görmüyorum. Marka fanatizmini kafam kaldırmıyor artık.
varsa diyeceklerin buyur soyle ne guzel tartısıyoruz iste marka fanatikliği yapmıyorum inan bana :icon_tup:
Adam fortçu gitmeyin üstüne :)
Konuda soru sorulmuş onları cevapladım. Atın artık kafanızdaki önyargıları. karşılaştırma yapmadım.
r888 lerde slick olarak geçer ister semi de ister deme.
tamamda megane rs zaten pistte başarısını her modeliyle versiyonuyla kanıtladıki ...
Yeni rs normal versiyon 250hp ile focus rs'yide vurdular piste izlemiştir herkes viraj giriş-çıkışlarındaki hız limitlerini 2 aracında , düzlüğe gelindiğinde focus RS gerçeği var doğru 2.5 litre hacmin avaantajı ile yürüyor ama virajda RS'ler kdr başarılı değil.....