Orijinalini görmek için tıklayınız : lastik
şuan 225/45/17 marshall lastikler var arabamın üzerinde. 4lastiği birden değişicem, ölçü ile ilgili bir sorunum var. bu lastikler uzun yola çıkacağımdan acil olarak değişmişti, çok irdeleyememiştim açıkçası. yanak ebatı bana fazla geliyo, 45 yerine 40 yanak falan istiyorum, arabayı yüksek gösteriyo. fakat değiştirdiğimizde jantlar geniş olduğundan 225 ten düşük olmuyo demişlerdi bana, onun haricinde 235/40/17 gibi bi ölçü var fakat 225 te bile tam sağ sol yapamıyorum davlumbazlara sürtüyo, 235 hiç kullanamam. zaten tüm bu sıkıntıların yanında lastikler arabayıda çok yoruyo.
jantlar gri momo corse, bu jant genişliği hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?
bunlar dışında lastik markası önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar, çok uçuk fiyatlar olmadığı sürece, 4mevsim, çok yumuşak olmicak çabuk yıpratıyorum çünkü, çokta sert olmicak zaten spor yay var çok sert araba şuan.
ölçü konusunda bilginiz yoksa bile lastik marka önerilerinizi acilen bekliyorum arkadaşlar, teşekkür ederim şimdiden.. bu arada araba 207 hdi
fatihtemizer
15-10-2010, 11:54
207 hdı araca 225 çok değil mi.bence aracı gereksz yoruyorsunuz.bence 205 40 17 kullanın..bu ebatlardaki lastik fiyatları genelde çok yüksek ama..marka tavsiyesi olarak goodyear yada bridgestone öneririm.dediğim gibi fiyatlar biraz pahallı
215 40 17 en güzel ebat olacaktır.. 225 45 cok cok fazla..
marka olarak dunlop ve hankook 2lisinden birisini tavsiye ederim.. hankook bulunması biraz zor bi lastiktir ama bulabildigin takdirde inanılmaz derecede memnun kalırsın..
dunlop biraz daha ulaşılabilir bi lastik.. hankook ile fiyatları aynıdır genelde..
öyle kumho toyo tarzı lastikler kullanmadım.. herkes iyi diyor.. ben bu iki lastigi kullandım ve o ikisinden cok memnunum.. istedigin takdirde daha detaylı olarak yardımcı olurum..
205 40 17 iyidir hee dersen bıraz tabanı dar tuutayım german sytle olsun 195 40 17 de var:)
kumho marshall marangonı federal maxxıs aclera falan bunların hepsı aynı kötu degıl ıyıde denmez
fatihtemizer
15-10-2010, 12:49
bende 205 17 40 kumholar var ama güven vermiyor pek.
bende öyle diyorum, çok yoruyo aracı. ama işte şu jant ölçüsü sorunu var, anlamadım gitti bi türlü, bu jantın genişliği nedir ya nerden öğrenebilirim. hangi boyutta lastikler olabilir felan. jant değişmicemm çünkü ona olabilcek bi lastik almam gerekiyo :s bende 215 ya da 205 düşünmüştüm ama olmuyo dediler :(
markalardansa hiç anlamıyorum, kumho, marshall, nexen, michelin kullandım şimdiye kadar. tek bildiğim nexen çok kötüydü kısa süre kullandım zaten, marshall da inanılmaz sert ama goodyear, michelin felan ciddi pahalı lastikler şimdi o fiyatlara bişey alamam.
diğerleri hakkında da bi fikrim yok.
205 iyidir o jant ıcın kım olmaz dıyor eger lastıkcıyse kesın elınde yoktur o ebat
cabriolet
15-10-2010, 13:19
205/45/17 en ideal ebat olur bence :)
215/40/17 ideal hertürlü olur ;)
orhansah
15-10-2010, 13:28
205 ten büyüğü eziyet arabaya :)
by serçe
15-10-2010, 13:36
205/45/17 kafan rahat olsun ........
evet ya lastikçi öyle söyledi, yalan mı söylediki acaba :confused:
ya eğer bu ölçüler janta uyuyosa çok mutlu olcam, kaç yıldır bıktım kocaman lastiklerden, araba gitmiyo.
o zaman lastik markası önerilerinizi alayım arkadaşlar. fiyat önemli, çok uçmasın toplamda 1000lirayı aşmamalı. ama bunun yanında kötü bi lastikte almak istemiyorum, fiyatları çok şişirilmemiş ama iyi lastik önerilerinizi bekliyorum, yol tutuş konusu benim için baya önemli.
cabriolet
15-10-2010, 14:17
bridgestone michelin gibi bi markanın lastiğini alabilirsin 205/45/17 de o jantlarla çok rahat kullanılır bence lastikçi belki elinde ebat bulunmadığından yalan söylemiştir..
bridgestone michelin gibi bi markanın lastiğini alabilirsin 205/45/17 de o jantlarla çok rahat kullanılır bence lastikçi belki elinde ebat bulunmadığından yalan söylemiştir..
michelin bu ebatlarda tanesi 370tl ciivarıydı sanırım :(
ebatlarda da ince yanak istiyorum 45 le yüksek duruyo araba, 40 olmalı o da 215 le olcak sanrım olursa.
205-40-17 kullanın bence en iyisi. Lastik olarak da Uniroyal Rainsport bulabilirseniz mükemmel bir kombinasyon olacaktır.. ;)
Keske 16" alsaydin maksimum jantlarini :S 195 45 16 gibi bisi takardin arabayida yormazdin
overblack
15-10-2010, 14:59
205-40-17 alabilirsin. uygun fiyatlı olarak toyo ve gt radial arasında seçim şansın olabilir.yada lassa impetus sportlar var 4 mevsim. 150-160 lira gibi bişiydi.
bridgestone potenza iyidir ,ama ince yanak biraz rahatsız eder diye düşünüyorum
kolay gelsin
İyide kimse orjinal ebadın neydi dememiş :) 205-40-17 o arabaya ufak tümseklerin falan tozunu alırsın bozuk yolda karteri kırarsın.
Orjinal ebadını giriyorsun,kullanmak istediğin ebadı giriyorsun % 3'ten fazla olmamalı fark..
http://www.lastix.com/haberler.asp?nws=14
205 40 17 / Falken Ziex 912.
Ludacris
15-10-2010, 17:59
m3 ün eski lastikleri bu ölçüdeydi :D
maşallah diyelim hdi ye biraz zulüm gelmiştir :)
lastikleri alayım çöpe gidecekse :)
merve 205-40-17 en ideali senn için toyo t1r veya falken ziex 912 oneririm fiyat performans olarak ikiside basarılı lastikler ;)
onursumer
15-10-2010, 19:34
merve bridgestone michelin den fiyat al eğer uygun gelmezse diğer markalara yonel derim
orjinal lastik olculeri 185/65/15 miydi seninkinin ?
eğer oyleyse 205/40/17 küçücük olur aracın çok alcalır bence
minimum 215/40/17 olmalı veya 225/40 yanak veya 35 yanak olabilir ;)
merve bridgestone michelin den fiyat al eğer uygun gelmezse diğer markalara yonel derim
orjinal lastik olculeri 185/65/15 miydi seninkinin ?
eğer oyleyse 205/40/17 küçücük olur aracın çok alcalır bence
minimum 215/40/17 olmalı veya 225/40 yanak veya 35 yanak olabilir ;)
iyide merve zaten aracı alcaltmak istiyor :)
hem 205-40 ufak gelse bile tabanı 215 yapmaktansa yanagı 45 yapmak daha mantıklı değilmi hem performans hem konfor hem lastik saglıgı acısından balon vs?
onursumer
15-10-2010, 19:54
iyide merve zaten aracı alcaltmak istiyor :)
hem 205-40 ufak gelse bile tabanı 215 yapmaktansa yanagı 45 yapmak daha mantıklı değilmi hem performans hem konfor hem lastik saglıgı acısından balon vs?
çok fazla alçalır bence ;)
çünkü orjinal ebadı yazdığım ebatsa eğer %3 ten fazla bi fark oluşuyor yuvarlanma dairesi olarak
207 için en ideal lastik ebadı 17 inç olarak 205 45 17 diğer ebatlar fantezi olur
lastik olarak da bridgestone'un yeni modeli S001 iyidir
bu zamana kadar arac zorlandıgından gidemedi varsın ufak olsun arac yurusun biraz kısa sanzıman takmıs gbi işte ne güzel :)
yakıt flanda düşer biraz zevkli olur kadran hatası dez avantaj ama.
neyse arac sahibi versin artık kararı :)
0216 3836955 erkan ismi cuneyt Verdi dersin telini sana yardimci olur her konuda.
Keske 16" alsaydin maksimum jantlarini :S 195 45 16 gibi bisi takardin arabayida yormazdin
orjinal jantları 15" ti zaten ya. 207 de maşallahlık bi çamurluk var, kaldırıyo araba. dezavantaj performans kaybı işte
ojinaller 195/65/15 olmalı sanırım, araç muhtemelen alçalıcak ama önceden baya alçaktı zaten tümseklerde eksoz sürtüyo o derece, yenilere geçince yükseldi. açıkçası ben alçalsın istiyorum, sürüngen hallerini özledim. kötü yollarada sokmadığımdan çok sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum. söylediğiniz markaların fiyatlarını bi araştırcam. fiyatta önemli benim için.
çok fazla alçalır bence ;)
çünkü orjinal ebadı yazdığım ebatsa eğer %3 ten fazla bi fark oluşuyor yuvarlanma dairesi olarak
%6.49 çıkıyo onur :S
bu sapmanın bana ne gibi bi zararı olur arkadaşlar? daha mı çok yorulur, daha mı çok yakar, ya da bilmiyorum ne gibi sıkıntılar çıkarır düşüklüğü haricinde
205-40-17 fazla giden bi ebat olduğu için hem fiyat uygun olur hemde seçenek çok olur.jantın genişliğini bilmiyorum ama çok abartılı bişey değildir.bence farklı bir lastikçi deneyin.geçen hafta kumho kh11 modelini aradım bikaç lastikçide ''fabrika o modeli üretmiyor artık'' diyen bile çıktı ama aynısını buldum başka yerde.
cabriolet
16-10-2010, 18:06
207 rcler standart 17 jantliydi onun orjinal lastik ebati neyse onu kullanin bence en ideal olani o olur :)
onursumer
16-10-2010, 18:19
%6.49 çıkıyo onur :S
bu sapmanın bana ne gibi bi zararı olur arkadaşlar? daha mı çok yorulur, daha mı çok yakar, ya da bilmiyorum ne gibi sıkıntılar çıkarır düşüklüğü haricinde
çamurluğun içi varolandan biraz boş kalıcak yorulma falan olmaz
onun dışında biraz kadran yanılma payı olur gosterdiğinden daha yavaş gidersin yakıt artabilir :) ama şehir içi kullanımda nekadar farkeder çok tahmin edemiyorum
207 rcler standart 17 jantliydi onun orjinal lastik ebati neyse onu kullanin bence en ideal olani o olur :)
bencede onlarda 205/45/17 olması gerekiyor cuk olur bu olcu
eğer bu olmasın dersen 215/35/17 gibi bir olcu tercih edilebilir ama fiyat yüksek olur bu ebatta
çamurluğun içi varolandan biraz boş kalıcak yorulma falan olmaz
onun dışında biraz kadran yanılma payı olur gosterdiğinden daha yavaş gidersin yakıt artabilir :) ama şehir içi kullanımda nekadar farkeder çok tahmin edemiyorum
bencede onlarda 205/45/17 olması gerekiyor cuk olur bu olcu
eğer bu olmasın dersen 215/35/17 gibi bir olcu tercih edilebilir ama fiyat yüksek olur bu ebatta
45 yanak yine yüksek olcak ama ben alçalsın istiyorum. o sebeple ya 205/40/17 dedim yada 215/40/17 ama şu uygunluk testinde de çok aykırı çıkıyolar orjinallerine, kafam karıştı. 35 yanakta fazla ince olur gibi bide çok görmedim o ölçüde ya da dikkat etmedim belki düşünmediğimden
45 yanak yine yüksek olcak ama ben alçalsın istiyorum. o sebeple ya 205/40/17 dedim yada 215/40/17 ama şu uygunluk testinde de çok aykırı çıkıyolar orjinallerine, kafam karıştı. 35 yanakta fazla ince olur gibi bide çok görmedim o ölçüde ya da dikkat etmedim belki düşünmediğimden
225-45-17 ile 205-45-17 yanakları aynı değildir.45 yanak taban ile çap oranını belirtir dolayısıyla 225-45'in yanakları gözle görülebilir şekilde daha kalındır.205-45 ye dönersen aracın zaten alçalır.Kim verdiyse çok büyük bi ebat vermiş.
Tavsiyem 205-45-17 tak Merve.205-40-17 takarsan 1.cisi aracın fabrika değerlerinden çok daha fazla alcalacak ki yay da var sanırım hepten yerleri sürüceksin.2.cisi uzun yolda aracın çok devir çevirmek zorunda kalacak ve yakıtın bariz şekilde artacak.3.sü yanağın incecik olacak fakat çamurluklarını orjinalden ufak olan ebat doldurmayacak çirkin duracak yine..
anladım, öyleyse bi deneyip alırım. öncelikli aklımdaki ölçü 205/45/17 olur. teşekkür ediyorum,
bu arada marka model önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar yinede. toyo, bridgestone aynı gibi fiyatları. michelin goodyear gibi markalardan biraz daha uygunlar. falken pek bulamadım, yinede araştırmaya devam edicem. ama michelin ve goodyear fiyatlarından ötürü eledim diyebilirim. birazda acele etmeliyim =)
overblack
19-10-2010, 08:49
sen beni dinle gt radial al.bedavadan az pahalıya toyo performansını veriyor
falken bulamıyorum trabzonda =) var geçen bayilerde de yok =)
bridgestone 300 lira, michelin 315, toyo t1r 200lira fiyatlar nette daha uçuk görünüyo. sonuç olarak michelin ya da bridgestone düşünüyorum, yeni fikirlerede açığım ama çokta uzasın istemiyorum =)
mert_leon
25-10-2010, 17:36
michelin tek geçerim üç kuruş fazka olsun en iyisi olsun diye düşüniyorum . lastiklerde 205e 40 olsa araç baya rahatlar.
Görkem@ni@
25-10-2010, 21:22
Ben de michelin öneriyorum, bikaç marka lastik kullandım şuana kadar ve aralarında en beğendiğim michelin oldu :)
Dunlopların 205-45-17'sini 700 liraya bulursun.