PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Akbas kangal!!!

OverDose
20-10-2010, 07:57
Arkadaslar 17 aylik bi akbas Cinsi kopegim var ciftlestirmeyi dusunuyorum AMA tam anlami ile akbas bulamadim varsa akbas kangali olan yada bilen yardimci olursa sevinirim

ceco
20-10-2010, 07:58
dişi mi erkek mi ?

ozzi41
20-10-2010, 08:21
Dün akşam haberlerde çıktı bu cins çok akıllı ve çok sadıkmış sivas kangalına göre.

ceco
20-10-2010, 08:25
Akbaş - karayaka - kangal aynı soyun kopekleri...

ceco
20-10-2010, 08:28
EK 648 nıcklı selcuk kardesımızde kangalcıdır akbas olarak varmı bılmıyorum ama secerelı kangallar ondada war.

miniks
20-10-2010, 08:30
Akbaş bursa da yetiştirilir Bursa yöresinin kangalı diyebiliriz bütü özellikleri kangal ile aynıdır sadece renk farkı vardır

benim tavsiyem dişide olsa erkek te olsa 24 aylık olmadan ciftleştirmeyin ilk 2 kızanını gecirsin hayvan

hem kemik büyümesi durmasın hemde daha genç oldugundan hoşuna gideceginden sadece kızan zamanı yapacagı bu işi sürekli istemesin

janer106
20-10-2010, 08:30
EK 648 nıcklı selcuk kardesımızde kangalcıdır akbas olarak varmı bılmıyorum ama secerelı kangallar ondada war.

ceco gene iş peşindesin hayırdır ins :D:D romantik bi hava yakalamıssın

ceco
20-10-2010, 08:32
ceco gene iş peşindesin hayırdır ins :D:D romantik bi hava yakalamıssın

napıyım kanka dişiysede erkeksede ufak bı yardımımız dokunsun hayvanlara yaw :D:D

gambit49
20-10-2010, 08:38
bende de var kardesim akbas suan 3 yasinda erkek :D
bende disi ariyorum eger disiyse senin ki ciftlestirelim
edit: sehir baya tersmis kirklareli

OverDose
20-10-2010, 08:38
2 kez kizisti zannedersem birde sivas kangal lar ile ayni yapi olarak AMA biraz kilosu 50-60 arasidir akbaslarin ve bembeyaz benim kopegm cift simit kuyruk ayaklarda yandan tirnak kafasi sivaslara gore daha ufak disi olmasindan dolayi valla varsa ugun koca Benim kiza kiyalim nikahlarini :)

miniks
20-10-2010, 08:42
Köpek senin köpegin biz karışamayız da yine de 24 aylık olmadan dişiyi eşlemek dogru degil

benden sölemesi

OverDose
20-10-2010, 08:43
Akbaş bursa da yetiştirilir Bursa yöresinin kangalı diyebiliriz bütü özellikleri kangal ile aynıdır sadece renk farkı vardır

benim tavsiyem dişide olsa erkek te olsa 24 aylık olmadan ciftleştirmeyin ilk 2 kızanını gecirsin hayvan

hem kemik büyümesi durmasın hemde daha genç oldugundan hoşuna gideceginden sadece kızan zamanı yapacagı bu işi sürekli istemesin

Geceleri saliyorum dolasiyo evin onunde bos bir arazi var ilginc ki kizistiginda hic bir kopekle birlikte olmadi koklasiolar AMA yaptirmiyor birde iki tane erkek kopegi boguyordu normal zamanda zor aldim elinden disi kopeklerin erkeklere saldirmasi normalmidir?

gambit49
20-10-2010, 08:43
2 kez kizisti zannedersem birde sivas kangal lar ile ayni yapi olarak AMA biraz kilosu 50-60 arasidir akbaslarin ve bembeyaz benim kopegm cift simit kuyruk ayaklarda yandan tirnak kafasi sivaslara gore daha ufak disi olmasindan dolayi valla varsa ugun koca Benim kiza kiyalim nikahlarini :)

evet akbaslar yapı olarak biraz daha kucuktur karabaslardan tuy yapılari geregi soguga daha dayanıklılardir.
yer uzak olmasa ben taliptim bizim oglan icin de kismet degilmis

OverDose
20-10-2010, 08:45
bende de var kardesim akbas suan 3 yasinda erkek :D
bende disi ariyorum eger disiyse senin ki ciftlestirelim
edit: sehir baya tersmis kirklareli
aynen baya bi ters :(

ceco
20-10-2010, 08:45
Geceleri saliyorum dolasiyo evin onunde bos bir arazi var ilginc ki kizistiginda hic bir kopekle birlikte olmadi koklasiolar AMA yaptirmiyor birde iki tane erkek kopegi boguyordu normal zamanda zor aldim elinden disi kopeklerin erkeklere saldirmasi normalmidir?

haydar dümenın sayfa gibi oldu burası :hahaha: :D:D:D

miniks
20-10-2010, 08:54

Dişi kangallar eş seçerler

benim babam kangal severdi bir sürü de kangalı oldu 2 tane damızlık dişisi vardı ordan biliyorum

her getirilen erkege vermezlerdi :)

ve saldırırlardı

OverDose
20-10-2010, 08:55
Veteriner bana 18 aylik oldugunda ciftlestir dedi kemik gelisimini tamamliyor dedi belki de senin dedigin dogrudur bilemiyorum biz kocayi bulalim da simdilik bi soz keseriz arlarinda :)

miniks
20-10-2010, 09:05
Veterinerler genelde paranın peşinde olduklarından 12 aylıkken bile eşleştiriolar

o yüzden onları pek dinlememek lazım

yeri gelmişken yavru köpekleri olanlar için bir ilaç tavsiye edeyim

DAVİT 3 eczaneden alın damlasını puppy mama ile beslemeye başaldıgınızdan itibaren 8 aylık olana kadar yemegine 4 damla damlatın

Veteriner hi bir şeye ihityacı yok der kuru mama verin yeter der ama kalsiyum eksikligi olur genelde köpeklerde buda bacaklarda carpıklı yamukluk gücsüzlük yapar

DEVİT3 insanlara da verilen kalsiyum destegidir çok köpek besledim hala daha besliyorum bunları bizde büyüklerimizen ögrendik ben sadece tvsiye ediyorum ister uygularsınız ister uygulamaz size kalmış mal sizin :)

24 aylık olmadan eşleştirmeler iyi degildir

Yavrularada mümkün oldugunda 12 aylık olana kadar HİLLS puppy yedirin

pahalı mama kaliteli mama diye birşey yok ama HİLLS gercekten sonuna kadar hakediyor besin degerlerini okuyun mamaların

c@n
20-10-2010, 09:08

akşam haberlede eskişehir diyolardı :beuj:

ceco
20-10-2010, 09:12
akbas - karayaka- kangal iç anadolu bolgesının hayvanlarıdır.

tabı zamanla dagılmıs doruyada batıyada gıtmıstır. hatta yanlıs hatırlamıyorsam kangalımızı ABD tescıllettırmek ıstıyordu (önceden okudugum bı gazete haberı) . okadar dagınıgız kı kendı degerlerımıze kendımız sahıp cıkamıyoruz.

OverDose
20-10-2010, 09:15
Biz ne yersek onu yediriyoruz simdi hazir mamada aldim gunde bir ogun hazir mama veriyorum her Sabah biraz sut veriyorum arada yumurta hasliorum gayet guzel beslenmesi ekmek veriyorum ekmek yemiyor kenara bi Yere sakliyor onlari aciktigi zaman beni gordugunde agzina alip ekmegi bana getiriyor hemen yemek vermem icin ilginc yaa cok guzel hayvanlar ailemizin bir parcasi oldu resmen en iyi si Ben 2 yasini doldurmasini bekliyim herkeze tesekkurler bilgiler icin

miniks
20-10-2010, 09:36
akbas - karayaka- kangal iç anadolu bolgesının hayvanlarıdır.

tabı zamanla dagılmıs doruyada batıyada gıtmıstır. hatta yanlıs hatırlamıyorsam kangalımızı ABD tescıllettırmek ıstıyordu (önceden okudugum bı gazete haberı) . okadar dagınıgız kı kendı degerlerımıze kendımız sahıp cıkamıyoruz.

KIF FCI uyesi oldu

bundan daha büyük deger varmı ?

KIF nedir ?

merak edenler için

http://www.kif.gen.tr/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=1&Itemid=54

ceco
20-10-2010, 09:45
bu çok güzel bişey olmuş işte... emınım kı gazete yayınlanan o haberden sonra ayaklanmıstır bunlar.

OverDose
20-10-2010, 10:30
Gercekten cok iyi olmus cok sevindim

ömerve
20-10-2010, 15:37
dün akşam haberlerde gördüm müthiş bir köpek..tipi suratı falan çok güzel.
eskişehirde yetiştiriliyormuş.

Utku
20-10-2010, 15:52
Veterinerler genelde paranın peşinde olduklarından 12 aylıkken bile eşleştiriolar

DAVİT 3 eczaneden alın damlasını puppy mama ile beslemeye başaldıgınızdan itibaren 8 aylık olana kadar yemegine 4 damla damlatın

Veteriner hi bir şeye ihityacı yok der kuru mama verin yeter der ama kalsiyum eksikligi olur genelde köpeklerde buda bacaklarda carpıklı yamukluk gücsüzlük yapar

DEVİT3 insanlara da verilen kalsiyum destegidir çok köpek besledim hala daha besliyorum bunları bizde büyüklerimizen ögrendik ben sadece tvsiye ediyorum ister uygularsınız ister uygulamaz size kalmış mal sizin :)

24 aylık olmadan eşleştirmeler iyi degildir

pahalı mama kaliteli mama diye birşey yok ama HİLLS gercekten sonuna kadar hakediyor besin degerlerini okuyun mamaların

Abi sizde kullandınızmı Devit3 :D

+ olarak Hills güzel tercihtir yanlız her köpeğe yarayacak diye birşey yok.Her köpeğin metobolizması kas yapısı günlük protein ihtiyacı bir değildir.Kimisine dokunabilir.Kimisinin Hills yediği zaman kaka miktarı artabilir.Bu mamayı hayvanın iyi kullanamadığına işarettir.Orijen,Acana,Proformance; en pahalısı 150 TL olduğundan hafifsenir ama her derde devadırlar.Orijen dünyanın bitkilerle doğal olarak hazırlanmış en yüksek proteinli mamasıdır,spor yapan hayvana verdiğinizde kendini gösterir.Bunların dışındada Hills,Proplan,Nutrience versenizde iyi gelir :)

Orhan
20-10-2010, 16:37

Her ırk köpek için erginlik değişir büyük ırk köpekler genelde gelişimini 16-24 ay içerisinde tamamlarlar haklısın ama eksik
Bide lütfen her veteriner hekimi bir tutma bende veteriner hekimim daha öncede yazdığım gibi her meslek gurubunun iyileri olduğu gibi kötüleri de olabilir gayet normal işini iyi yapanları tercih edin

D vitamini vs gibi ilaçlar güneş ışığı görmeyen ve yeterince kalsiyum almayan hayvanda bi işe yaramaz insanlar için üretilen bir ilacı hayvanlarda dozlama yapmayı bilmeden kullanmayı tavsiye etmem
Çuvalına 120-150 lira verip nutra yada hills gibi mamaları yaşına boyuna kilosuna uygun dozlayarak verirseniz gerçektende ilave vitamin minerale gerek kalmaz ama genede içiniz rahat etmiyorsa
*Aminosol-vitamin mineral ve esansiyel aminoasit içerir
*Canvit condro maxi-vitamin, mineral, aminoasit, izelement ve yağasitleri içerir
*Petcal-kalsiyum fosfor ve d vitamini içerir

Hills kullandım sattım gerçekten güzel mamadır ;)

!KO
20-10-2010, 17:23
Hills pek beğenmiyorum ben

Proplan Solmon rice veriyorum şuan tavsiye ederim

Orijende olabılır güzel mamadır

Blue buffaloda güzeldir

Şahan
20-10-2010, 17:42
mamadan öte, ırk türleri için ilk çiftleştirme gelişimini tamamladığı yaşta olmalıdır. akbaş iri ırk bir köpek olduğundan dolayı 18 ayda gelişimini tamamlar..buda 3 kızanına denk gelir..sizin dişiniz için ilk çiftleşme dönemi uygundur..ayrıca yavru köpekler için üretilen mamalar yine ırk özelliklerine göre sınıflandırılır ve yine ırkın gelişimini tamamlama zamanına kadar verilmelidir. bu da iri ırk bir köpek için 12 ay değil, 18 aydır. sabit olan tüm ırklarda günlük öğün miktarıdır. 3-6 ay arasında günde 3 öğün, 6-12 ay arasında günde 2 öğün, 12 aydan sonra ise günde tek öğün verilmeli, veteriner hekiminiz gerekli görmedikçe ek besinlere ihtiyaç yoktur. ek kalsiyum hapları, vitamin hapları gelişimlerini olumsuz etkileyebilir.