Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Amartisörden basmak nekadar mantıklı ?

nakayama
28-10-2010, 11:51
Aracımızda 5 cm yay var önleri orjinal amartisörden 3 4 cm kadar daha basalım diyoruz.

Sorum şu ;

Eskisi gibi yol tutacakmı aracım ?
Nekadar sertleşicek veya yumuşayacak ?

Ahmet.S
28-10-2010, 12:00
araç ne acaba

nakayama
28-10-2010, 12:01
Honda civic

OmeR-FE
28-10-2010, 12:11
Amortisörden basmak tabiki mantıklı.
Nedenini sorucak olursanız şöyle açıklayayım :
Orj. amortisör orj. yaya göre hazırlanmıştır.
Siz 5cm.lik yay taktığınızda ister istemez biraz konfordan ödün vereceksiniz. Amortisörü çanaktan almayıp, sadece milden 2-3 cm. kısalttırın bide öyle bakın. 5 cm.lik yayda orj. yaydaki konforu ve daha iyi yol tutuşu elde ediceksiniz.
Amortisördende basmak istiyorsanız şayet, tek çözümü yayın oturduğu çanağı 3 cm fln aşağı almanız.Ona görede 3 cm. kovandan, 4-5 cm.de milden kısattırdığınızda, birde %50-60 sertleştirdiğinizde, hem konforunuz güzel olucaktır (tabii biraz sert olması şart, çünkü basıklıkta yumuşak kalırsa amortisörleriniz savrulma olasılığınız o kadar yüksek olur), hemde ciddi anlamda yol tutacaktır aracınız.

Şahsen çok deneyim edindim amortisör yay konusunda.
Gerek kendi aracım olsun, gerek yakın arkadaşlarımın aracı yaptırırken, kendim kumpas'la ölçümlerini yapıp, sadece amortisörcüye, şurası böyle şurası şöyle olsun diyorum :)

M U R A T
28-10-2010, 15:44
ben amortisörün tamir edilemeyeceğini hiçbir zaman açılan amortisörün sorunsuz çalışıcağının garantisinin olmayacağını duymuştum istersen bir araştır...

Göki,ZD
28-10-2010, 16:06
ben amortisörün tamir edilemeyeceğini hiçbir zaman açılan amortisörün sorunsuz çalışıcağının garantisinin olmayacağını duymuştum istersen bir araştır...

halen tamir edilmiş amortisorle devam ediyorum(12bin km oldu) 1 yılda garanti vermişlerdi 2 sene oldu tık yok :D

nakayama
28-10-2010, 16:09
halen tamir edilmiş amortisorle devam ediyorum(12bin km oldu) 1 yılda garanti vermişlerdi 2 sene oldu tık yok :D

Yarın yaptırmayı düşünüyoruz yanlız biraz virajlara sert giriyor aracın sahibi allah korusun bişey olmasın :D Karşı yolda bulmayalımde kendimizi :D

mur_84
28-10-2010, 16:13
valla obiraz da sürücüye kalmış birşey viraja bende hızlı girmeyi severim ki hiçbir sorun yaşamadım ve aracım bayaa basık tek sorunum lastik davlunbaza değiyor çok yatırınca virajda.. :)

EREN34
28-10-2010, 16:19
valla obiraz da sürücüye kalmış birşey viraja bende hızlı girmeyi severim ki hiçbir sorun yaşamadım ve aracım bayaa basık tek sorunum lastik davlunbaza değiyor çok yatırınca virajda.. :)

Zaten değmezse einstein amcanın kemikleri sızlar bu nasıl fizik işidir diye :)

cookies
28-10-2010, 16:20
bence kesiLmiş yay iLe orjinaL basıncı üzerinde oynanmış amortisör arasında bir fark yok bence..
masLak'ta ki adı ***** usta yapıyor bu işi.. pek şikayetçi değiL kuLLananLar.. bu yüzden tercih meseLesi oLarak görüyorum..

Göki,ZD
28-10-2010, 16:21
Yarın yaptırmayı düşünüyoruz yanlız biraz virajlara sert giriyor aracın sahibi allah korusun bişey olmasın :D Karşı yolda bulmayalımde kendimizi :D

bende amortisor milleri kısa, tabak aşağıda 2 yıldır, ve apex yaylar dibine kadar kesikti son dönemde amortisor üstünde gittim araba full sökükkende 150 ile sert bi haraket yapmak zorunda kaldım ama yaparken şahadet getirdim, ama banamısın demedi araba çok iyi yol tuttu bi gram kaymadı kopmadı, ha bu 106 civic o kadar iyi yol tutarmı bilemem diyip ortalıgı karıştırayım :D:D:D

işin özü ben ömer in dediği olayı 2 sene önce nam'da yaptırdım hiç bi sıkıntı çekmedim..

yan53
28-10-2010, 16:23
yeni kasamı eskı kasamı acaba civic...

nakayama
28-10-2010, 16:30
2010 model civic araçta vsa var zaten kayma olduğunda topluyor sıkıntı yaratmaz sanırım vsa sisteminde.

OmeR-FE
28-10-2010, 20:30
Zaten değmezse einstein amcanın kemikleri sızlar bu nasıl fizik işidir diye :)

AHauhahaha :D
Eren Allah iyiliğini versin emi :D:D:D:D :hahaha:

Melih-Ö
28-10-2010, 20:32
benim aracım amortisördende basık :) yayda kesik Allaha şükür bi sıkıntım yok. Mil iyi kesilmez ise yani oran açısından kuleye vuruntu yapıyor bende önceden yapıyordu sonradan kesi şuanda gene var izmit yolları taştan :)

*AddO*
28-10-2010, 22:44
benim aracım amortisördende basık :) yayda kesik Allaha şükür bi sıkıntım yok. Mil iyi kesilmez ise yani oran açısından kuleye vuruntu yapıyor bende önceden yapıyordu sonradan kesi şuanda gene var izmit yolları taştan :)

Kanka senin aracın el arabası gibi, çakıl taşından geçsen zıp zıp spec :)
Yüksek hızda neler olur bilemem.

imhotep
28-10-2010, 22:47

bu işi trde namdan baska yapan varmı veya ne kadar guvenılır ıyı dusun..

Low-Rider
28-10-2010, 22:59
bu işi trde namdan baska yapan varmı veya ne kadar guvenılır ıyı dusun..

tek amortisörcü nam değil ki abi

ben güven amortisörde yaptırdım , nam ile akrabalarmış.6ayı geçti yaptıralı memnunum sadece amortisörler yumuşadı biraz ki oda herkesin başına gelebilir.

yine melihin fiestayı maslakta namda çalışıp ordan ayrılığ dükkan açan bir ustada yaptırdık oda memnundu ama sonra daha çok basmak için izmit spec yaptı:D

Göki,ZD
28-10-2010, 23:01

ben güven amortisörde yaptırdım , nam ile akrabalarmış.6ayı geçti yaptıralı memnunum sadece amortisörler yumuşadı biraz ki oda herkesin başına gelebilir.

yine melihin fiestayı maslakta namda çalışıp ordan ayrılığ dükkan açan bir ustada yaptırdık oda memnundu ama sonra daha çok basmak için izmit spec yaptı:D

bu nam ında amma akrabası var anadolu yakasında da var aynı işi yapan akrabası :D:D:D

Low-Rider
28-10-2010, 23:02
euheuh anadolu dedin aklıma geldi

ordada aydın amortisör var çok methini duydum

Göki,ZD
28-10-2010, 23:03

Bostancı Sanyide, oda işinde iyidir, hiç gitmedim ama çevremde giden iş yaptıran çok oldu, nam gibi coil gibi işleri yok diye biliyorum ama genel itibari ile diğer işlerde hiç şikayet duymadım.

imhotep
28-10-2010, 23:04

hmm bilmiyordum adaş o yuzden dedım ıyı dusun dıe :D

eger eş deger ustalar dukkanlar varsa tekele baglı kalmak yanlıs olur :)

Low-Rider
28-10-2010, 23:05
ya bugün bir gariplik var

sakın yaptırmayın kopar fırlar diyen mesaj atan yok:D

EREN34
28-10-2010, 23:06

Nizamettin abinin akrabası zaten orası.Gerçi görüşmezler etmezler ailevi durumlar falan;)

imhotep
28-10-2010, 23:06
bende zamanında yaptırmıstım sıkıntısız kullandım :D

ama cıkar birazdan sagdan soldan kulak dolma bilgilerle yazanlar :D

Göki,ZD
28-10-2010, 23:10
ya bugün bir gariplik var

sakın yaptırmayın kopar fırlar diyen mesaj atan yok:D

bazen 2x2 5 edebiliyor ya, sorun yaşayanda oldu, sorunsuz kullananda..

Ben 2 senede amort. patlatmadım 12bin KM yaptım, hoş 10 aydır yatıyor :D iyi km yapmışım bende ha :D

EREN34
28-10-2010, 23:11
Bugüne kadar Nizamettin abiye götürdüğüm onlarca araba dışında kendi araçlarımda

2 kere coil
1 kere kesmeli biçmeli iş yaptırdım sorun yaşamadım

1 kerede Murat usta(İzmit) da iş yaptırdım.Baya bir sancılı oldu ki işin aslı adam akıllı coil yapmayı benim araba ile çözdük denebilir:) Şu anda genel itibari ile dertsiz tasasız iş çıkartıyor.Dert tasa olsa bile insanlığı esnaflığı yeter diyorum;) her türlü işinin arkasında iş yapmaktan düzeltmekten uğraşmaktan eğrinmeyen adamdır

Low-Rider
28-10-2010, 23:13
bazen 2x2 5 edebiliyor ya, sorun yaşayanda oldu, sorunsuz kullananda..

Ben 2 senede amort. patlatmadım 12bin KM yaptım, hoş 10 aydır yatıyor :D iyi km yapmışım bende ha :D

şans işi tabi,benimde çevremde sorun yaşayan az

ama bu konularda gelip öyle yapmayın şöyle olur hede hödö diyen arkadaşları

orjinal gücü 2katına çıkartılmış ama fren sisteminde hiçbir modifiye olmayan araçların konularına davet ediyorum:D

ÖNDE-R
28-10-2010, 23:14
benimde amortisörler patladı yaydan dolayı araba corsa b vogtland 3 luk yay var aydın amortisör iimidir tekrardan sorim :) 2. sorumda amortisörü napim sizce tamir ve milden kısaltmamı yoksa orjinal amortisörmü ERENNNNNN duy sesimi :)))

Göki,ZD
28-10-2010, 23:16
şans işi tabi,benimde çevremde sorun yaşayan az

ama bu konularda gelip öyle yapmayın şöyle olur hede hödö diyen arkadaşları
orjinal gücü 2katına çıkartılmış ama fren sisteminde hiçbir modifiye olmayan araçların konularına davet ediyorum:D

hep yavuz un suçu :D

yan53
28-10-2010, 23:19
arac yenı kasa ıse bnm eskı aracımda 4 cm h&r yay vardı amartısor tabla basından 3,5 cım daha dusurduk on num olmustu sıtede resımler mevcut TL 4575 turbo civic ...on numara oluyor yol tutusunda sıkıntı yok tek sıkıntı esneme payı yoktu atsa tutamazdık ama aracta aksıne hıc atmıyordu ...

cembozbey
28-10-2010, 23:19
ben nama gittim bzzat yogunlukdan kalitenin dustugune inanıyorum

amortisor veya yay kesmeninde bizim acımızdan pek anlasılacagını sanmıyorum hergun pistte viraj zorlasak anında farkı anlarız ama gunluk cok zor

cok tehlikeli biyerde kırarız ttutarsa ayar tutmustur tutmazsa zaten ölmusuzdur oyuzden spor amortisrler el verirse coil :)

Dragger
28-10-2010, 23:23
hep yavuz un suçu :D

Valla ben de memnundum amortisör kopana, yay yerinden cıkana kadar :D

OmeR-FE
28-10-2010, 23:23
Nerde yaptırırsanız yaptırın, biraz daha basmak için izmit'e bi uğramanız gerek :D:D:D

EREN34
28-10-2010, 23:24
benimde amortisörler patladı yaydan dolayı araba corsa b vogtland 3 luk yay var aydın amortisör iimidir tekrardan sorim :) 2. sorumda amortisörü napim sizce tamir ve milden kısaltmamı yoksa orjinal amortisörmü ERENNNNNN duy sesimi :)))

Aydın'da hiç iş yaptırmadım hacı.Ne desem boş.Kadosan sanayide bir yer biliyorum.Nizamettin abinin yanında çalıştı baya bir zamanında.Dükkan adını anımsyamıyorum ama direk gidebilirim:) İstersen yarın Nİzamettin abiyi arar fiyat alırım.Tam olarak ne istiyorsun? 4 amortisör kısaltma+sertleştirme?

EREN34
28-10-2010, 23:25
Nerde yaptırırsanız yaptırın, biraz daha basmak için izmit'e bi uğramanız gerek :D:D:D

Geçiniz bu işleri:D Sahalara geri döndüm :D :D :D

Eray Yümsel
28-10-2010, 23:26
amortisör kestirceme yay ısıtırım daha mantıklı bence

Low-Rider
28-10-2010, 23:28
Valla ben de memnundum amortisör kopana, yay yerinden cıkana kadar :D

72kere söktürüp taktırıp bide başka amortisör takınca haberin olmadan normal:D

ÖNDE-R
28-10-2010, 23:35
Aydın'da hiç iş yaptırmadım hacı.Ne desem boş.Kadosan sanayide bir yer biliyorum.Nizamettin abinin yanında çalıştı baya bir zamanında.Dükkan adını anımsyamıyorum ama direk gidebilirim:) İstersen yarın Nİzamettin abiyi arar fiyat alırım.Tam olarak ne istiyorsun? 4 amortisör kısaltma+sertleştirme?

pm attım kardeşim

Tansu
29-10-2010, 01:09
maslak amortisör elvan usta nizamettinin yanında çalıştı sonra kendi yerini açtı. 2.kısımda.

M U R A T
29-10-2010, 10:19
yazılanlara bakılırsa bir sonraki kesme biçme konusunda marka ürünler kaka sanayi işi gral denilicek diye korkmaya başladım egzantriklerimizide hüner alalım diye kampanya başlatayım bende..

Cihan Çizmeci
29-10-2010, 10:36
En başta şunu söyliyim Ömer-Fe arkadaşıma katılıyorum ilk sayfadaki postuna.Bunlara dahil olarak.

Bence amaca yönelik düşünülmeli bu konular. Spor bir arabada tam anlamıyla böyle kesme biçme işlemiyle yapılan şeyin sağlıklı yada güvenilir olmadığını düşünüyorum ve ben güvenmiyorum. ( Bende yaptırdım zamanında birçoğumuz gibi) He tabi aracınız öyle bir arabadırki seri üretim ürününüz yoktur mecburen bu işlem yapılacaktır ama eğer 5 - 6 cm lik yaylarınız ve spor amortisörleriniz yada coiliniz satış yerlerinde mevcutsa bence hiç bu işlere girilmez.

Tabiki diyeceksiniz ki para var huzur var.Hayır öyle değil. Bu arabalarla 200 lü km lerin üstüne çıkıp virajlarada gereğinden hızlı giriyoruz yeri geldiğinde.He şöyle içinizden birinin hayatı bir coil yada spor amortisör yada yay parasından ucuz ise orasını ben bilemem tabiki ;)

emir_hks
29-10-2010, 10:43
Bu konu sanırım benim çok işime yarıyacak.
mk1 paliolar için ***** yay çok zor bulunuyor,mecburen mk2 amortisörü takıp mk2-mk3'e uygun yay bulup takıyoruz bende böyle yaptım 5cm taktım önler 2-3cm insede arkası neredeyse hiç inmedi ama ciddi anlamda palioların o saçma sapan yol tutuşu iyileşti çok memnunum fakat görüntüsü çok itici gelmeye başladı.Amortisör işini Bursada iyi yapıcak usta arayışına yarından itibaren başlıyorum :) Bulamassak İzmit ve İstanbullulardan yardım talep edicez :D

Cihan Çizmeci
29-10-2010, 10:56
Bu konu sanırım benim çok işime yarıyacak.
mk1 paliolar için ***** yay çok zor bulunuyor,mecburen mk2 amortisörü takıp mk2-mk3'e uygun yay bulup takıyoruz bende böyle yaptım 5cm taktım önler 2-3cm insede arkası neredeyse hiç inmedi ama ciddi anlamda palioların o saçma sapan yol tutuşu iyileşti çok memnunum fakat görüntüsü çok itici gelmeye başladı.Amortisör işini Bursada iyi yapıcak usta arayışına yarından itibaren başlıyorum :) Bulamassak İzmit ve İstanbullulardan yardım talep edicez :D

Palio için sıkını yok buyrun gelin gayet güzelde olur işleminiz :icon_tup: Ömer'de yardımcı olabilir size bu konuda bende aklınızda olsun

hüsor
29-10-2010, 11:11
yavas yavas benimde amortisorler vurmaya basladı yaptırmam lazım hem kangoo da gözüme yuksek gelmeye başladı :)

İzmirde varmı yapabilecek bunu ? :)

kolaylı
29-10-2010, 11:17
yavas yavas benimde amortisorler vurmaya basladı yaptırmam lazım hem kangoo da gözüme yuksek gelmeye başladı :)

İzmirde varmı yapabilecek bunu ? :)

Suan Bı Arac Daha Dıp Basılıyor :)

Gel Sana Coıl Yapalım Kardesım BAs Su Panevanı:)

maxpower
29-10-2010, 11:20
benim e36da orjinal yay ve amortisörler var. sadece önleri amortisörden 2parmak kadar düşürmek istiyorum. bu işlemi yaptırmamı tavsiye edermisiniz ve bu işlemin yaklşık maliyeti ne olur??

SekoLive
29-10-2010, 11:22
bu amortisor yay işinin maliyetini birisi bana pm atabilirmi benim araç iiçin

emir_hks
29-10-2010, 16:35
Palio için sıkını yok buyrun gelin gayet güzelde olur işleminiz :icon_tup: Ömer'de yardımcı olabilir size bu konuda bende aklınızda olsun

Çok teşekkürler,Ocakta muayene var onu atlatıp mutlaka gelicem :)

Diyadin
29-10-2010, 16:57
Vtec2 kullananlar bilir önler arkaya göre havada kalır. FK 6-4 yay harici bütün yaylarda önler havada kalır.

Bende mecbur önlerin millerini 3 cm kısaltıp düzgün bir profil elde etmiştim. Hala yaşıyorum. :D

Mantık olarak oem yay ile oem amortisör yukarı aşağı hareketleri aynı alanda çalışırlar. Spor yay ile oem amortisör normalden daha dipte çalışacaktır. Bence milleri kısaltırsanız bu 2 malzeme daha iyi sevişir. :D

Bu arada kimse mühendislik taslamasın hepimiz şahinden doğandan geldik:D Şayine tein superstreet yaptılarda bizmi takmadık :D

OmeR-FE
29-10-2010, 20:50
Ahauerhaeuaehaeuh:D
Diyadin öldürüosun beni yorumlarına.
Hayran kalıyorum sana valla :D

Ahmet.S
29-10-2010, 21:34
nakayama sen merte söyle d2 racing alalım ona hiç uğraşmasın böyle işlerle 12 cm basıyo

Melih-Ö
29-10-2010, 22:29
maslak amortisör elvan usta nizamettinin yanında çalıştı sonra kendi yerini açtı. 2.kısımda.

benim aracımı ilk bastığım yer burasıydı sağolasun bayağı yardımcı oldu işçiliğide güzeldi memnun kalmıştım izmite gidene kadar bi gittik kahve içmeye arabayı bastık döndük :D

Melih-Ö
29-10-2010, 22:30
Kanka senin aracın el arabası gibi, çakıl taşından geçsen zıp zıp spec :)
Yüksek hızda neler olur bilemem.

izmit dönüşü 3 kişi 180-190 zorlamıştık eser abiyle bi sıkıntısı yoktu 16lar vardı :) 14lerle daha fazla sekiyo ama :) garajda çakılda sekmeside çok normal be kanka :D

ledler
30-10-2010, 03:55
Vtec2 kullananlar bilir önler arkaya göre havada kalır. FK 6-4 yay harici bütün yaylarda önler havada kalır.

Bende mecbur önlerin millerini 3 cm kısaltıp düzgün bir profil elde etmiştim. Hala yaşıyorum. :D

Mantık olarak oem yay ile oem amortisör yukarı aşağı hareketleri aynı alanda çalışırlar. Spor yay ile oem amortisör normalden daha dipte çalışacaktır. Bence milleri kısaltırsanız bu 2 malzeme daha iyi sevişir. :D

Bu arada kimse mühendislik taslamasın hepimiz şahinden doğandan geldik:D Şayine tein superstreet yaptılarda bizmi takmadık :D

2 Malzeme Sevişmesi olayı bitiriyor işi Örneğin Ben 3.5 eibach yaydan 3 cm daha alıp milden 4 cm kısaltıp sertleştirip kullanıyorum gayet uyumlu calısıyorlar
önlerde -2.60 kamber bulunmakta. Gaytte memnunum
Atıp Tutanlar yayı kesip bırakıyorlar amortisörde yürüyorlar seke seke...

Diyadin
30-10-2010, 08:35
Ahauerhaeuaehaeuh:D
Diyadin öldürüosun beni yorumlarına.
Hayran kalıyorum sana valla :D

Danke şön ömer şuan boştayım ilk fırsatta tecavüz edeceğim arabayla kesik yay ısıtılmış yay ve no yay ile viraj testi yapıcam videolu burda paylaşıcam fifti geyar hesabı video ile :icon_tup:

SekoLive
30-10-2010, 08:40

adam kesinlikle haklı beyler :D :D

OmeR-FE
30-10-2010, 11:41
Danke şön ömer şuan boştayım ilk fırsatta tecavüz edeceğim arabayla kesik yay ısıtılmış yay ve no yay ile viraj testi yapıcam videolu burda paylaşıcam fifti geyar hesabı video ile :icon_tup:

Ahauahahaha :D:D
Tamam videoları bekliyoruz.
Deneyimlerini bizimle en güzel şekilde paylaşacağına inanıyorum :D

devilboy
30-10-2010, 14:50
benim e36da orjinal yay ve amortisörler var. sadece önleri amortisörden 2parmak kadar düşürmek istiyorum. bu işlemi yaptırmamı tavsiye edermisiniz ve bu işlemin yaklşık maliyeti ne olur??

ben yaklaşık 10 parmak basmıştım alt takımla ilgili hüsran olmuştu ama birazda benim langur lungur kullanımımla alakalıydı e36da,2 parmak kadar düşürürseniz memnun kalırsınız bence :) sadece ses yapmasın diye hortum takılmıştı ama pek bi etkisi olmamıştı :( 50tlye mal olmuştu bana

tunch

nakayama
30-10-2010, 16:27
Bastık aracı bi problem yok tavsiye ederim konfor yol tutuş mükemmel :)

Slmcnsl
30-10-2010, 17:39
:icon_tup:
Ahauahahaha :D:D
Tamam videoları bekliyoruz.
Deneyimlerini bizimle en güzel şekilde paylaşacağına inanıyorum :D:icon_tup:

erhann
30-10-2010, 18:21
3,5 vogland yayla onler vuruntu yapıo hızlı kasıslere gırınce benımde amortısorden dusurmem lazım arkalar zaten leylek spec ama arkalar canaktan dusmuyormus dogrumu acaba

Sh4rk
30-10-2010, 19:56

hadı hayırlısı:icon_tup:

maxpower
30-10-2010, 21:08
ben yaklaşık 10 parmak basmıştım alt takımla ilgili hüsran olmuştu ama birazda benim langur lungur kullanımımla alakalıydı e36da,2 parmak kadar düşürürseniz memnun kalırsınız bence :) sadece ses yapmasın diye hortum takılmıştı ama pek bi etkisi olmamıştı :( 50tlye mal olmuştu bana

tunch

teşekkür ederim:)

G.S.İ_07
31-10-2010, 11:34

Hayırlı olsun ,bende istiyorum .Nerede yaptırdınız ?Mayk Hasan a mı yaptırdınız bi arkadaşım var beyaz 207 si var 3k yerle bir meltemde o önerdi iyi falan dedi.

nakayama
31-10-2010, 11:51
Hayırlı olsun ,bende istiyorum .Nerede yaptırdınız ?Mayk Hasan a mı yaptırdınız bi arkadaşım var beyaz 207 si var 3k yerle bir meltemde o önerdi iyi falan dedi.

Baştaş performance Güzel işcilik öneririm :icon_tup:

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs984.snc4/75704_455178868359_783243359_5273520_7271604_n.jpg