PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Saçmaca bi ceza!

Cglrgncl
29-10-2010, 15:41
Dün arkadaşımın elektirikli motoru ile Bornovadan kalkıp Kemeraltına gittik 2kişi yolda en az 2 3 tane trafık ekıp arabasının önünden+ cevirmeden geçtik hiç biri durdurmadı tam kemeraltına girdik arkadaşım indi motordan mağzaya girdi bende karakolun önünde motorun üstünde oturuyorum sonra karakolun önündeki komser tuttu kolumdan çeke çeke beni karakola soktu:D dedim abi adam falanmı öldürdük ne oluyoz dedim kasksız elektirikli motora binilmediğini bilmiyomusun sen falan dedii daha bişey diyemeden bana bağırmaya başladı dedim komserim hani cezamız varsa yaz gidelim ama sehir halinde bile değildim nasıl ceza yazcaksınız dedim oda kuşlarmı getirdi motoru buraya falan dedi bende adammı öldürdük bize böle davranıyonuz alttarafı bi kasksız elektirikli motora bindik neden bukadar büyüttünüz anlamıyorum dedim sorna döndü emrindeki bi polis memuruna bi tarfik ekibi çağrın bu çoçuga ceza yazın tutanak tutun falan dedi sonra bende aslında hiç sevmem bu gibi durumlarda birini aramayı ama polis bana öle davranınca çok sinir oldum abimi aradım [abim'de cumhuriyet baş savcısı] dedim böle böle anlattım durumu telefonda çünkü o motoru biz almadan önce abime sormuştuk cezası varmı falan diye oda mevzuatta böle bişey yok neye dayanarak ceza yazcaklar yok cezası falan demişti,sonra komseri istedi bende telefonu uzattım komsere abim sizinle konuşmak istiyor dedim oda konuşmak zorundamıyım istemiyorum dedi bende cumhuriyet baş savcısı telefona istiyo sizi dedim oda istemiyorum konuşmak falan kimsele dedi cezasını kesin bu cocugun fotokopısını cekın ceza kagıdının yollayın ben odamdayım dedı çıktı tabı abım sınır oldu o kımkı benım telefonuma bakmıyor dedıı nerdesınız hangı karakolun amırı o dedı bende soledım kapattık telefonu.komser cıktı odasına,şimdi gelelim işin en komik olayına! trafik polisleri geldi anlattı durumu polis memuru trafık polısı ceza kesemeyız motora dedi ama genede arıyayım bıdk dedıı bırını aradı oda ceza kesemessınız dedıı heralde sonra trafık polısı kesemeyız ceza dedıı komserı aradılar komser odasına cagırdı sonra adamlar geldı 60ytl ceza kescez sız kasksız motora bınmekten dedıı bende abi böle böle ne için yazcaksınız cezayı plakasımı var bu motorun falan dedım oda ıste bıseyler soledı en sonunda tamam a...s yazın ya yazın dedım yazdılar bana bı ceza bı baktım 130lıra ceza dedım 130lıra ne ıcın kaldırımda elektırıklı motoru surdugum ıcın:S:D dedım neresı kaldırım buranın benı karakola komser kasksız motora bındıgım ıcın soktu cezayıda ona gore kesıcektınız sanırım dedım oda al cezayı fazla konusma gıt dedı bende yedıremedım kendıme resmen adam oldurmusuz gıbı muhamele yaptıkları ıcın! herneyse cıktım karakoldan eve gıttım sakınce anlattım abıme durumu sonra abım benı trafık emmınıyet mudur yardımcısını arattı anlattım onada durumu herneyse oda tamam bu yarın ogleden sonra gıdelım senınle oraya dedıı herneyse bozyakada narkotikte bulustuk ekıp arabasıla gıttık o karakola bana dun kopekten farksızmısım gıbı davranan amır,komser gıttı bıanda melek bı ınsan geldı karsıma ıste bana bız savcı cocuguyuz bıze bısey yapamassınız dedıler dıye ben ceza kestım falan dedıı ama benım agzımdan ole bısey asla cıkmadı sonra herneyse geldı ceza kagıtlarım tutanaklarım yırtıldı cope atıldı cıktım ordan cıkarken en son gene beklerız amırım cayımızı kahvemızı ıcmeye de gelın dıyerek bızı uğurluyodu:D
Yani uzun sözün kısası öyle bi ülkede yaşıyoruz ki polisinden tut doktoruna kadar serefsizlere bırakıyoruz kendımızı [lafım meclısten dısarı] sımdı benım abım savcı olmasadı ben durduk durmadık yerde hıcbısey yokken 130lıra ceza oducektım ya bu olay baska bı vatandasın basına gelsedi 130lıra cezayı odeyıp kufur ede ede cıkcaktı ordan!:ofk:

Frid
29-10-2010, 15:56
yok normal vatandaşta dava açıcaktı :D geçmiş olsun

M.A.D
29-10-2010, 15:56
yuhh olaya bak :D

ÇAĞAN
29-10-2010, 15:58
siz kaskınızı taksaydınız , sanırım bunların hiç biri başınıza gelmezdi çünkü kask sizi korurdu :D

B.Koçer
29-10-2010, 16:01
polis inanmış abi sana ceza kesiceğine hauhaha :D

redlinemst
29-10-2010, 16:03
o amirin piskolojik sorunları var bence ;)

Cglrgncl
29-10-2010, 16:03
siz kaskınızı taksaydınız , sanırım bunların hiç biri başınıza gelmezdi çünkü kask sizi korurdu :D
Doğru sölüyosunuz ama öle bi alışkanlık edemedim o motoru aldığımdan beri ne yazıkkı:rolleyes:

barutçu
29-10-2010, 16:04
İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazlı açıklamada, ana arterlerde elektrikli bisiklet kullananlara 62 TL para cezası uygulanacağı bildirildi.
Aksine hareket eden elektrikli bisiklet kullanıcılarının ehliyetlerine, ehliyetleri yok ise vatandaşlık numaralarına, Karayolları Trafik Kanunun 47/1-d maddesi gereğince 62,00 TL para cezası uygulanacaktır. Emniyet Müdürlüğü trafik ekiplerince elektrikli bisikletlerin kullanımı ile ilgili denetim artırılarak devam edecektir.

yazılı açıklama Emniyet Müdürlüğünden...

ÇAĞAN
29-10-2010, 16:05
yok normal vatandaşta dava açıcaktı :D geçmiş olsun

bende bulunmadıgım bir yerde yediğim cezaya dava açtım 2 aya belli olur dediler 11 ay oldu gelen yok giden yok.

Cglrgncl
29-10-2010, 16:05
onu bunu bilmiyorum ama adam ya normal hali öledi normal hali ölese Allah yardımcısı olsun orada onun emrinde çalışan polislere yada bana citten bana kıl gitmiş ama kıl gidilcek bişeyde yapmadım eminim motorun üstünde oturmuş güzel kızlara bakıyodum:D:D:D onu gördü heralde:D

SekoLive
29-10-2010, 16:06
çok geçmiş olsn cidden üzücü şeyler adam öldürene bu muameleler yapılmuyor emin olun...

ve bu yazını eğer ciddi birisi tarafından oknursa iki tarafada sıkıntı olabilir

FUA
29-10-2010, 16:08
Seni o kadar iyi anlıyorumki... Allah haklı yada haksız kimseyi karakola düşürmesin... Genel konuşmıyım yinede benim şansızlığım diyimde haklı olduğum iki olaydan ötürü karakola gittim...Birinde evimin önünde arabamın ön camını taşla kırmışlar tutanak tutan memur yemedik neyse dedi bana dik otur karakoldasın diyor kendi bacak bacak üstüne oturuyor ne diceksin öyle adama iki laf ettikte neye yarar? Diğerinde servisten aracım rızam dışı iki gün gitmiş karakola tutanak tutun diyorum servis sahibini tanıyorlarmış vazgecirmeye calısıyorlar en sonunda biz tutamayız dediler zorla isteksiz tuttular...Ne diyim yazık günah ben orda beklerken kadını kocası dovmus kadın ayakta zor duruyor dio bole olmaz kocanında gelmesi lazım gulermisin aglarmisin...

Cglrgncl
29-10-2010, 16:09
işte bana insan olduğumu belli etsedi ben cezayıda kabul edıcektım ama 1.sisehır halınde degıldım motorun ustunde oturuyodum anahtar elımdedı! 2.si sonucta savcı onun üstü ne olursa olsun o telefona bakması lazımdı! 3.sü kaldırımda değildim madde66 kaldırımda bısıklet surdugum ıcın ceza kesılmıs kagıtta madde66 cunku kaldırımda falanda degıldım ayrıca park halınde oturuyodum motorun ustunde:D

Cglrgncl
29-10-2010, 16:11
çok geçmiş olsn cidden üzücü şeyler adam öldürene bu muameleler yapılmuyor emin olun...

ve bu yazını eğer ciddi birisi tarafından oknursa iki tarafada sıkıntı olabilir
Alnım ak benim hiçbişey yapmadığım halde adam resmen bana 130ytl sokmaya calıstı ben dava acıcaktım dunku sinirim halen olsadı ama uzatmanın bı anlamı yok dedıler aklıma gırdıler zaten o amırın aldıgı ders ona yetmıstır heralde.

01ASU
29-10-2010, 16:11
bilmiyorum bana tuhaf geldi çok fazla polislerle kavga derecesine geldim bir günden bir güne ceza yazmak için değil beni çeke çeke karakola sokmak dokunmadı bile istesede dokundurtmam sizin pasifliğiniz sanırım yaşınız genç biraz

ÇAĞAN
29-10-2010, 16:15
Doğru sölüyosunuz ama öle bi alışkanlık edemedim o motoru aldığımdan beri ne yazıkkı:rolleyes:

biran önce kask alışkanlıgını kazan bence....allah korusun , sular seller götürsün ama başınıza talihsiz bir olay gelirse abin sana yardım edemeyebilir.Gene kalırsınız o begenmediğiniz ki (bende begenmiyorum) doktor,polis ve daha birçok kibirli devlet çalışanın eline ki bu ellerden ne derece fayda sağlanır tartışılır (istisnalar hariç). en iyisi bu ellere düşmemek.

Cglrgncl
29-10-2010, 16:16
bilmiyorum bana tuhaf geldi çok fazla polislerle kavga derecesine geldim bir günden bir güne ceza yazmak için değil beni çeke çeke karakola sokmak dokunmadı bile istesede dokundurtmam sizin pasifliğiniz sanırım yaşınız genç biraz
ne olduğunu bile anlamadım zaten montumdan tutttu cektı kalktım ayaga cek elını dıyerek basladım soze cekmedı sonra ben cektırttım elını belkide doğru sölüyosunuz yaşımdan dolayı beni çömez görmüş olabilir ama sanmıyorum sadece bana bole davrandıgını cunku oda benı dun ılk defa gordu bende onu o yuzden herkeze bole davranıyodu tahmınımce bundan sonra davranamaz heralde! bende biçok kez karakolluk olaylarım oldu okuldan alıp ekıp arabasıla karakola goturduklerını bıel hatırlıyorum ama hıc bızaman bole davranılmamıstı ıste banada en cok koyan ole davranması oldu ya:ofk:

SekoLive
29-10-2010, 16:17

sen olsan napardın bi yazda okuyalım başımıza gelirse uygulamaya çalışalım....

ve
ne alakası var pasiflikle? arkadaş pasif kalsa o cezayı yırtmaz ödetirlerdi bence gerekeni yapmıs....

Cglrgncl
29-10-2010, 16:18
biran önce kask alışkanlıgını kazan bence....allah korusun , sular seller götürsün ama başınıza talihsiz bir olay gelirse abin sana yardım edemeyebilir.Gene kalırsınız o begenmediğiniz ki (bende begenmiyorum) doktor,polis ve daha birçok kibirli devlet çalışanın eline ki bu ellerden ne derece fayda sağlanır tartışılır (istisnalar hariç). en iyisi bu ellere düşmemek.
Çok doğru sölüyosunuz ama tekrardan belirteyim Lafım meclısten dısarı! tabı laıkıle hakkıla yapan polıslerımız doktorlarımızda var ama ne yazıkkı serefsızlıklerını rutbelerını kullanarak serefsızlık yapan polıslerımız,doktorlarımızda var:mad:

buraek4
29-10-2010, 16:21
geçmiş olsun amirin ters zamanına denk gelmişin ama sende kaşınmışın biraz karakolun önünde ne işin var :D:D geçmiş olsun tekrardan...

powERS
29-10-2010, 16:32
valla kımse alınmasın gucenmesın ama devletı arkasına alıpta g.tü kalkan cok fazla sadece polis degil memur var.

benım basımada gelen bi olay var.

belediye otobusu kırmızı ısıkta gecıp bana arka sag kapı ıle camurlugun ordan geldı vurdu. ve bunu kasıtlı olarak yaptı.

polıs geldı hıc bısey sormadan ehlıyetı ruhsatı aldı kaskon varmı dedı var dedım. bı tanesı de cıkıp allah rızası ıcın nasıl oldu demedı! yazdı cızdı gıt trafıkten al dedı sonucu.

dedım abı pekı neye gore yazdınız sonuc ne ? cıkınca gorursun raporda dedı.
pekı haksız bı sonuc cıkarsa dıye sordum. gozlerını patlata patlata o zaman mahkemeye gıtceksın dava acıcaksın burası hukuk devletı dedı.

kı aynen dırek tum sucu bana yazmıslar. trafık lambalı 4 yol agzında bana yesıl yanarken gelıp vuran adam sucsuz.

sebep benım gırdıgım sokaktakı araclar duruyomus ben duran aracların arkasına gırıp trafıgı kapatmısım. kı asla ole bısey yok.

o trafık polıslerınınde o otobus soforununde......

Drft
29-10-2010, 17:31
Türkiye burası herkes bi yol tutturmuş gidiyo vay halimize bizim

01ASU
29-10-2010, 17:36
sen olsan napardın bi yazda okuyalım başımıza gelirse uygulamaya çalışalım....

ve
ne alakası var pasiflikle? arkadaş pasif kalsa o cezayı yırtmaz ödetirlerdi bence gerekeni yapmıs....

baba sana bir soru bir suçun yokken seni bir polis çekiştirerek karakola sokabilir mi ?

cenkr1
29-10-2010, 17:56
baba sana bir soru bir suçun yokken seni bir polis çekiştirerek karakola sokabilir mi ?

puştun birine denk gelirsen sokarlar yine bizimkiler iyidir amerikadaki polislerin yaptıklarını duyunca bizimkilerin elini öpersin kanun herkese kanundur bu kim olursa olsun ama kendi kafasına göre kanun uygulayan cahil devlet memuruda var görevinin bilincinde düzgün eğitimli olanıda

by serçe
29-10-2010, 18:20
yuh ya harbiden yuh

Ome_RS
29-10-2010, 18:28
hareketli bi gece olmus :)
herkes tutturabildiğine işte..

Sh4rk
29-10-2010, 18:52
o amırın sorunları var galıba olaya bakya

Frank
29-10-2010, 23:08
polis inanmış abi sana ceza kesiceğine hauhaha :D

:D aynen....

Muharrem C.80
30-10-2010, 01:08
garipsemiyorum yedieminden araç çıkarttırmıs adamım ben :D bürokrasi ülkede güçse, ona göre muamele varsa imkanı olan sömürsün sömürebildiği kadar. öle asse böle .....! derler bölesine.. naylon demokrasi..

S.Özeren
30-10-2010, 01:14
ben senin yerinde olsam o komiseri yerden yere sokardım sen iyi vicdanlı çıkmışsın..

Bulut Y.
30-10-2010, 01:54
amir sıkıntılı beyler.

devil_berk22
30-10-2010, 02:07
geçmiş olsun ruh hastası dolu piyasalar

By_HaNNibaLL
30-10-2010, 02:29
Valla neleri var ya hiç ömrümde cevirme kurmadiklari bi yere cevirme kurmaya başladilar 2 gün arka arkaya bende normal gidiyorum kemerim takili falan saat 10 11 civari falandi sonra önceki arabadan alkol için üfletti sonra geldi ayni şeyi bana üfle dedi dedim değiştirmedin o ağizliği getirdin bana ki yaşin 18di yeni almiştim ehliyeti sonra sen kimsin de bana işimi öğretiyorsun e dedim adam ufledi getirdin bana başladi kendi kendine bağirmaya salak salak işler sonra komiseri geldi dedi ne oluyor burda hayirdir genc falan dedim böyle böyle ne dese iyi bu arkadaşlarda alkol yoktur baksana gözlerinden belli dedi saldi beni uyuz oldum ibneye

SekoLive
30-10-2010, 08:23

umut sana sanal bi yorum yazıyım sonrada gerçekci

sanal olan

kimse yapamaz alayını patates ederim herkes görevini bilsin nasıl yapar bana öyle bişey çekmek nedemek nerde yaşıyoruz kardeşim olurmu öyle şey ben çeker götürürüm karakola o polisi amirine teslim ederim..

gerçekci olan

valla umut öyle polislere denk geldimki çok iyiside var çok kötüsüde gırgır yapıp arabaya bindiğimde oldu arabamın koltuklarına kadar söküp karakoılluk durumun varmı diye soranada denk geldim bu nedenler senden sonraki postlarda abimizin dediği gibi polis işide kısmet işi biraz denk gelirsen 5 tanesine napacaksın? en fazla çırpınırsın alır götürürler ki bunları izliyoruz zaman zaman televizyonda o yüzden allah hepimizi böyle şeylerden korusun... kimse istemez o dediklerini ama istemeyle yapılanlar birbirini bazı zamanlarda hiç tutmuyor...

Cglrgncl
30-10-2010, 11:44
Dün akşam abimle oturup komser hakkında dilekçe yazdık! soruşturma açıyoruz ceza kagıdındada biton yanlıs ve eksık seyler var madde66 yazmıs ama 66.maddenın nesı bunlar fıkra dıye ayrılıyomus a,b,c hangısı oldugunu belırtmemıs trafık polısı. 2tane memurun ımzası olması lazım ceza kagıdında bıtane memurun ımzası var dılekcemı dun yazdık ımzaladım abıme verdım gerekenı o yapıcak o komser sımdı sadece okadarla atlattıgını dusunuyor ama abım okadar kurulmus kı ona o kımkı benım telefonuma bakmıyor davasına ve bana ole davrandıgı ıcın uzatmaya nıyetlı bakalım ne olucak hayırlısı :D

DaRkNeSs-
30-10-2010, 14:11
kask takmak bisiklet için bile lazım aslında ama kanunen bi zorunluluk yok diye biliyorum,yanlışım varsa düzeltin. burda esas sıkıntı muamele..

ya neden böyle bi iş yapmışlar anlamadım şimdi :( para lazım devlete heralde burdan da çok ceza parası çıkar. :)

Dün akşam abimle oturup komser hakkında dilekçe yazdık! soruşturma açıyoruz ceza kagıdındada biton yanlıs ve eksık seyler var madde66 yazmıs ama 66.maddenın nesı bunlar fıkra dıye ayrılıyomus a,b,c hangısı oldugunu belırtmemıs trafık polısı. 2tane memurun ımzası olması lazım ceza kagıdında bıtane memurun ımzası var dılekcemı dun yazdık ımzaladım abıme verdım gerekenı o yapıcak o komser sımdı sadece okadarla atlattıgını dusunuyor ama abım okadar kurulmus kı ona o kımkı benım telefonuma bakmıyor davasına ve bana ole davrandıgı ıcın uzatmaya nıyetlı bakalım ne olucak hayırlısı :D

iyi yapmışsınız
biz de dün gece bu foruma da üye bi arkadaşın standart ve 2 haftalık mercedes e250 cgi coupesiyle ceza yedik
adam arabada modifiye varmı diye kıllattı gaza bastırdı bişey bulamayınca da dur ihtarına uymamaktan ceza yazdı..
ne ihtar yapıldığı var nede bizim durmadığımız..
tek suçumuz otobana çıkıp rolling izlemeye gitmek hız bile yapmadık...
yazmak istedi ve yazdı ama yazan arkadaş biraz zor durumda kalacak seninle benzer durumdan dolayı :D dur ihtarının yapıldığı yer narlıdere otoban gişeleri, yani orda yapmış bize sözde ihtarı ama öyle bi durum yok,kamera da var orda..
yanlış işlemden başı derde girer polisin...

Günkut
30-10-2010, 15:04
hauhuae olaya bak ya :D arabada bira içerken gelse demekki ruhsatsız meyhane işletmekten ceza yazcak agalar :D :D

01ASU
30-10-2010, 15:30
umut sana sanal bi yorum yazıyım sonrada gerçekci

sanal olan

kimse yapamaz alayını patates ederim herkes görevini bilsin nasıl yapar bana öyle bişey çekmek nedemek nerde yaşıyoruz kardeşim olurmu öyle şey ben çeker götürürüm karakola o polisi amirine teslim ederim..

gerçekci olan

valla umut öyle polislere denk geldimki çok iyiside var çok kötüsüde gırgır yapıp arabaya bindiğimde oldu arabamın koltuklarına kadar söküp karakoılluk durumun varmı diye soranada denk geldim bu nedenler senden sonraki postlarda abimizin dediği gibi polis işide kısmet işi biraz denk gelirsen 5 tanesine napacaksın? en fazla çırpınırsın alır götürürler ki bunları izliyoruz zaman zaman televizyonda o yüzden allah hepimizi böyle şeylerden korusun... kimse istemez o dediklerini ama istemeyle yapılanlar birbirini bazı zamanlarda hiç tutmuyor...

baba orası öylede trafik cezası için hele bu derece basit şeyden bnm adıma zor derim yoksa izinsiz olan yarışlarda önüme çok durup göz altına aldılar

-fatih-
30-10-2010, 16:11
tanıdık olması iyidir :) hele ki istanbul gibi bir yerde :D
adaletsiz dünya işte..

Cglrgncl
31-10-2010, 18:48
tanıdık olması iyidir :) hele ki istanbul gibi bir yerde :D
adaletsiz dünya işte..
Böle bir ülkede çok fazlasıyla işinize yarıyo emin olun:)

Utku
31-10-2010, 19:00
Çok geçmiş olsun.Sözün bittiği yerdeyiz yorum yapmaya gerek yok herşey ortada zaten.

Bu katil muamelesi yapılma olayına bende denk gelmedim.Karga tulumba bir durumda neysede öyle soft açık bir halde enseye yapışması tuhaf geldi.Bende biraz görünüşe ve konuşmaya bağlı olduğunu düşünüyorum.Onlar ne derse derler ilk başta da verilen cevap hareket biçimi falan önemli herhalde.Haklı olduğnuz halde kötü muamele görüceğinizi hissettiğinizde polislerle aranızda duvar varmış gibi konuşursanız saygı çerçevesini aşmadan bu tür durumlarla pek karşılaşmasınız kanaatindeyim.