Orijinalini görmek için tıklayınız : Grande Punto City Mod hakkında.
Arkadaşlar bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Cumartesi günü 2007 Model 70.000 km de Grande puntoya baktım standart donanımlı modeli. Araç sahibiyle anlaştık pazartesi servise gösterdikden sonra herhangi bir problemi yoksa inşallah alacağım aracı. Şimdi internetten okuduğum kadarıyla bu 2006-2007 modellerde ''City Mod'' özelliği mutlaka problem veriyormuş yani vermeyen çok nadirmiş. Servis bunu tam 2.000 tl ye değiştiriyormuş 2009 ve sonrası modellerdekini taktıkları için birdaha da problem olmuyormuş. İşin ilgici çoğu kişi hiç para vermeden müşteri hizmetlerini arayıp ''Garantileri bitmesine ve aracı daha sonra dışarı yaptırmalarına rağmen'' bu konuda şikayette bulununca servis ücretsiz olarak değiştiriyormuş AMA bunu da bazı servisler kabul ediyor bazıları etmiyormuş. Şimdi gaziantepde zaten 1 tane servis var kabul ederlermi bilmiyorum pazartesi sorucam etmezlerse , araçta bir problem de çıkmazsa yinede ben bu aracı sizce almalımıyım ?? Kafam çok karıştı yazıda biraz uzun oldu ama konu hakkında fikir verecekler varsa sevinirim.... Gece gece uykum kaçtı ya...
servis enterasan bi yer debriyajı garantiden değiştirmeyiz kullanıcı hatası dedi bunun üstüne başka servise gittim garantiden değiştirdiler
city arıza vermedi bende ama nasıl arıza veriyo bilmiyorum city zaten 50 km hızdan sonra otomatik olarak devre dışı kalıyo hani park ederken falan avantajlı ama arızalıda olsa 2000 tl verip yaptırmam açıkcası
SercanTurkoz
31-10-2010, 03:02
Evet dediginiz gibi garantisi bitmiş olsa bile servis ücret almadan yapıyor bu city olayını.
Ama şimdiye kadar hiç duymadım , x servis yapıyorda z servis yapmıyor diye.
Yetkili servis yapmak zorunda.
Ama 70bine kadar arıza çıkartmamışşsa bence dahada çıkartma ama bellide olmaz.
Çünkü genelde ilk zamanlarda çıkıyor bu arıza.
Ertug_T.
31-10-2010, 03:24
garanti kapsamında değilse araç..tehlikeli bi sistem haline geliyo city modu..çok şükür 2 puntomdada arızasını yaşamadım ama tonla yaşayan gördüm..garantisi bitipte 2-2.5 lira tamire para veren..
By_HaNNibaLL
31-10-2010, 09:37
benim aracim 140binden sonra ariza verdi hatta yolda giderken birden bire ariza ışığı yaniyor.
Eğer durumu araç sahibi anlatirsa değiştirirler değiştirmezlerse siz arayin fiat müşteri hızmetlerini yardimci olurlar
Fikirleriniz için teşekkür ederim. Aracı 2. sahibinden alacağım serviste tanıdık var az çok ilk sahibi adanadaymış o değiştirmişmi diye bir sorgulatmayı düşünüyorum. Yoksada kısmet meselesi iyi kötü sonuçda binen biniyor puntoya snırım korkacak bir durum yok :)
Benim de punto 2006 model, aynı sorunu ben de yasadım.
Garanti bitmesine ragmen, servisim degistirdi.
Müsteri hizmetlerine baskı yaptın mı her sekilde degistirilir, birsürü örnegi de var.
Sana plakalara kadar veririm, müsteri hizmetlerine söylersin bak bak bu aracların degismis gibi.
Yani kısaca halledilemeyecek birsey yok, hayırlı olsun simdiden ;)
Benim de punto 2006 model, aynı sorunu ben de yasadım.
Garanti bitmesine ragmen, servisim degistirdi.
Müsteri hizmetlerine baskı yaptın mı her sekilde degistirilir, birsürü örnegi de var.
Sana plakalara kadar veririm, müsteri hizmetlerine söylersin bak bak bu aracların degismis gibi.
Yani kısaca halledilemeyecek birsey yok, hayırlı olsun simdiden ;)
Abi teşekkür ederim en azından izleyeceğim yolu biliyorum sayenizde. Şimdi aracın eğer bize söylenenden ekstra birşeyi çıkmassa alacağım korkmadan. Herhangi bir direksiyon sorunu olursada en azından baskı yapıp yaptırabileceğimi biiliyorum tekrar teşekkürler.