PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Crome ile Hondata

alperx
31-10-2010, 09:25
Bu adamın dedikleri %100 dogru mudur ?

honda-tech sitesinden birisinin Crome ile Hondata hakkında yorumu :

For what it is it's a good program, and I really can't sit down and describe the differences between Hondata and Crome because you really need to drive the same car tuned with both to understand. It's like the difference between a good turbo setup and a working turbo setup. The working one works, it drives, it makes boost and power... but the good setup is flawless, it's smooth, it's a big beefy powerband that you don't have to worry about. Remember, when you tune a car it's not just about making it run at full boost and make power. A good tune will make a car act just like normal under partial throttle driving (90% of street cars driving) and a monster under WOT with an idle that will make a stock car jealous. Crome just won't do it, the idle is often ****ty and lumpy, the partial throttle is the same, and the power is eh compared to when you strap a good tuning system. My car idles like stock, partial throttle is mostly like stock (780cc injectors simply won't allow perfection), and well WOT speaks for itself.

alperx
01-11-2010, 18:52
güncel.. :)

Oz`
01-11-2010, 23:43
sen ne anladığını yaz sıkıntısını yaz sana onu açıklayayım :D

alperx
02-11-2010, 09:35
:)
yani hondata ve crome ile ayarlanmış aynı iki araca bindiğimizde kullanınca Hondata farkını ortaya koyar diyo eleman. Gerek rölanti stabilitesi olarak, gerekse "partial throttle" olarak.

crome ile yapılan ayar, işte, çalışıyor mu çalışıyor. güç boost vs. var mı var. Ama hondata ile yapılan ayar öyle degil. Araç fabrikasyon gibi stabil olur, hatta stock araç hondatalı aracı kıskanır diyor rölantide bile.

kendi aracının da rölantisi turbosuz araç gibi stabil, partial throttle da stock araç gibi (780cc'nin izin verdiği orantıda - stock araca çok yakın - zaten aracı sürerken %90 partial throttle ile sürersiniz - bu da mantıklı) ve tam gazda da kendini zaten araç kendini gösterir.

bunun da anfikri : crome ile düzgün bi ayar yapılmaz, hondata ile adam gibi araca binersin.
neptune'e de sorunca "bizim sistem hondatadan farklı degil onlar kadar stabil ve güçlü."

----------
Benim sorum da şu : Şimdi bunlar %100 dogru mudur :)

Oz`
04-11-2010, 01:41
:) güzel yazmış yazan da adam gibi yapılırsa crome da stabil rolanti sağlıyor bayağıbir stabil

niyaetinde program ücreti +hondata yada neptune parası vermiyor fakat özellik olarak tabiki hondata ve neptune daha üstün hırsız modu vale modu bile var vben neptune ü daha ço ksewiyorum açıkcası bence buf i çok az ve gerçekten şifre sistemi var biliyorsunzu günümüzde hırsız çok çalıp kendi yaptım diyenlar x yapıo diip kendi yapanlar fazlasıyla :D neysem gelelim konumuza crome dan çok daha iyi şekilde enjektorleri kontrol edebiliyor okadar bence ignition özellikleri daha çok ama bence düzgün yapılrsa crome sıkıntısız olur limitlerde olmayan bir araç için

utkuselamoglu
04-11-2010, 07:33
ateşleme algorithmaları tamamiylen birbirlerinde farklı ana etken budur. daha doğrusu trigger algorithmaları

mr.korhan
10-11-2010, 22:56
şahsım adına söyliyeyim OBD0 da turboedit ve crome kullandım 3 yıla yakın..daha sonra OBD1 e çevirdim aracı ve hondata taktım..kesinlikle hondatada tüm işlemler daha kolay ,daha detaylı ve araç daha stabil..benim araç obd0 da ne yaptıysam 1. viteste gazı okşarcasına basarak ilerlerken atlama zıplama yaparak giderdi..hondatadan sonra bu durum tamamen ortadan kalktı orjinal araç tadında hassas ilerliyor..daha farklı..ustaların söylediği etkenlerdende kaynaklanıyor olabilir ,,ama ben sadece ikisinide kullanmış biri olarak hondata & neptune yapılarını tavsiye ederim.