Orijinalini görmek için tıklayınız : Civic 1.4 is nasıl?
AcT_Fool
05-11-2010, 18:01
Civic 1.4 is'lerin artıları eksileri nelerdir?Görünüş itibariyle 1.6 vti'yi andırıyor ama performans olarak tabiki düşük..Sizce hangi fiyat aralıklarında civic 1.4 is alınabilir ?
Mesela şöyle bir civic 1.4 is ?
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-honda-civic-1-4-is-mt-ac-abs-srs-33981524/detay
AcT_Fool
05-11-2010, 18:23
Sallayan yok :D
az bi sabret yaw :D
1.4 is güzel arabadır yakıt tasarrufu yonunden. gidişi de japon araçları dışında bir çok atmosferik 1.6 ile aşağı yukarı aynı değerdedir.
güvenlik paketi olanlarda airbag ve abs bulunur
sunrooflu ve manuel olanların sayısı çok azdır. ama bulursan da temiz ise çok iyi arabadır.
fiyat olarak da bence 12 13 civarında olmalılar. ama vti piyasası yüksekken 1.4 lere yönelenler olduğu için onların da fiyatları 15 16 ları görüyor bazen.
AcT_Fool
05-11-2010, 18:39
LPG sökümünde araca verecegi zararlar var mıdır?Çünkü böyle bir araç için lpg gereksiz
AcT_Fool
05-11-2010, 19:08
az bi sabret yaw :D
1.4 is güzel arabadır yakıt tasarrufu yonunden. gidişi de japon araçları dışında bir çok atmosferik 1.6 ile aşağı yukarı aynı değerdedir.
güvenlik paketi olanlarda airbag ve abs bulunur
sunrooflu ve manuel olanların sayısı çok azdır. ama bulursan da temiz ise çok iyi arabadır.
fiyat olarak da bence 12 13 civarında olmalılar. ama vti piyasası yüksekken 1.4 lere yönelenler olduğu için onların da fiyatları 15 16 ları görüyor bazen.
Valla hayırlısı benim çok hoşuma gidiyor bunlar
1.4 is kullanıcısı olarak sunları belırtmek ısterım hb kasa kadar guzel bı kasa yoktur sanırım..1.4 ıs parcaları yanı modofıye parcaları cok uygun ve pıyasada bulunabılıcek parcalar yakıt olarak araba yuklu bınıldıgı zaman yakıyor benzın ama uzun yolda uzmez az yakar lpg taktırırsan daha ıyı olur..kronık sorunları camların zamanla yavas yavas ınıp kalkması bukadar bask bı sorunu yok bu aracların
bos olanlarin fiyatlarina dolu olanlar satilsa alabilirdim,abs-klima-sunroof-airbag bulunanlar ozellikle ucuk fiyatlar istiyorlar,,,eger illede jdm yapacam ben diye kasmiyorsan farkli modellere bakabilirsin fiyat-performans orani bence cok iyi olan bir arac degil,en azindan beni tatmin etmedi..kullananlar memnundur super kacar efsane durur vs. bunlar kisiye gore degisen faktorler bende 3 ay 1.4is aradim butun yaz
bende çok baktım ama bulamadım dolu güzel uygun bir is kesinlikle çok iyi bir tercih ama bulmak mesele :D
gmalzays
05-11-2010, 19:44
İki tane 1.4'e sahip oldum Biri sedan biri Hb idi.Sedanını alma derim.Cünkü 1.6ies piyasasıyla neredeyse aynı 1-2 milyar fark koyarsın 1.6 sına binersin.Hb kasasına hastayım dersin al bin gönlün rahat olsun.Yakıt konusunda lpg liydi ikiside ve şehir içi 17-18 krş şehir dışı 14-15 krş yakıyordu lpg 1.80 bazından.Benzinde ise uzun yolda 220 krş yaktım şehir içi denemedim.Kronik sorunları kapı mandallarının kapı açılırken cat cut ses yapması cukurlara girince arkanın gezmesi o düzeliyor ve o salıncagı tutan vida var o gevseme yapıyor yapsanda bir süre sonra yine geziyor ama yinede idare eder :) ..Sevmediğim yönleri aynların rezistanslı olmaması.. arka tarafta ses yalıtımının kötü olması.Sevdiğim yönleri tipi ve 1.4 olmasına ragmen gidişi.Bence alınabilir bi araç.
Tadılması gerek :)
Lpg yi takarken manifolda ufak bi delik acıyolar sökersen lpgi ya yeni bi emme manifoldu alacaksın yada orayı bi şekilde kapatacaksın..
Biraz çok isteniyor sanki,ya da ben yorum yapmayım bilmiyorum :)
caglarcb
05-11-2010, 20:51
Fiyat fazla. ;)
ALPER-VNS
05-11-2010, 22:14
biz şu arabayı 13e zor sattık baya bekledik büyük kazası olmamasına rağmen 3 parça boya vardı bi parça da lokal 3,5.. şiimdi istenen fiyatlara bakıp bakıp pişman oluyoruz :S
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-civic-beyaz-vti-gorunumlu-civic/detay
ben kendi kırmızı 1.4is ful paket i 16 ya sattım :) eger saglam temizse eder o para o araba ıcın 15e alınabilir
caglarcb
05-11-2010, 22:54
ben kendi kırmızı 1.4is ful paket i 16 ya sattım :) eger saglam temizse eder o para o araba ıcın 15e alınabilir
Tertemiz(!) + Manuel + Güvenlik paketli + Düşük km (120k kadar) + sunrooflu ise eder o paralar, bence. Ha değilse iyi kıstırmışsınız. :icon_tup:
@AcT_Fool
13000 TL - 13500 TL teklif max 14000 TL mantıklı görünüyor usta. Fazlası etmez kesinlikle. :icon_tup:
CARBONDIZAYN
05-11-2010, 22:57
Ben satıyorum kendi arabam diye demiyorum ama bu kadar orjinal ve düzgünü az.. :D :D 8)
biz şu arabayı 13e zor sattık baya bekledik büyük kazası olmamasına rağmen 3 parça boya vardı bi parça da lokal 3,5.. şiimdi istenen fiyatlara bakıp bakıp pişman oluyoruz :S
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-civic-beyaz-vti-gorunumlu-civic/detay
Manuel vites olsaymış o fiyatlardan dahada yukarı satarmışsınız bana göre.
En azından ben bile niyetlenebilirmişim o zaman.
Araba çok etkileyici duruyor maşallah.
kusra bakmasın ama her vtec jantı her spoon ayna takanda dunya para ısıyor arabasına
İki tane 1.4'e sahip oldum Biri sedan biri Hb idi.Sedanını alma derim.Cünkü 1.6ies piyasasıyla neredeyse aynı 1-2 milyar fark koyarsın 1.6 sına binersin.Hb kasasına hastayım dersin al bin gönlün rahat olsun.Yakıt konusunda lpg liydi ikiside ve şehir içi 17-18 krş şehir dışı 14-15 krş yakıyordu lpg 1.80 bazından.Benzinde ise uzun yolda 220 krş yaktım şehir içi denemedim.Kronik sorunları kapı mandallarının kapı açılırken cat cut ses yapması cukurlara girince arkanın gezmesi o düzeliyor ve o salıncagı tutan vida var o gevseme yapıyor yapsanda bir süre sonra yine geziyor ama yinede idare eder :) ..Sevmediğim yönleri aynların rezistanslı olmaması.. arka tarafta ses yalıtımının kötü olması.Sevdiğim yönleri tipi ve 1.4 olmasına ragmen gidişi.Bence alınabilir bi araç.
Tadılması gerek :)
Lpg yi takarken manifolda ufak bi delik acıyolar sökersen lpgi ya yeni bi emme manifoldu alacaksın yada orayı bi şekilde kapatacaksın..
3 senedır 1.4 bende kapı sesı dısında hıc sorun yasamadım arkadan nerden ses gelıyor bende hıc öyle bı sorun yok valla arabam okadar sessızkı motor calısıyrmu bellı degıl keske burda olsan bındırırdım bı bakardın:) ban gore en negatıv yonu camlar buyuk tek kapı oldugu ıcın zor kapanıyor
3 senedır 1.4 bende kapı sesı dısında hıc sorun yasamadım arkadan nerden ses gelıyor bende hıc öyle bı sorun yok valla arabam okadar sessızkı motor calısıyrmu bellı degıl keske burda olsan bındırırdım bı bakardın:) ban gore en negatıv yonu camlar buyuk tek kapı oldugu ıcın zor kapanıyor
arkadan ses gliyor fln ddigi bence ses müzik yönünden demiş olabilir.
ben ses sistemi takmıştım. saglıklı bi ses alınmıyor aracta arka hopörlörlern altı falan boş cok cızırtı cıkıyor arabada saglam bi izalasyon şart bu araclara
drummer582
06-11-2010, 11:31
yaklaşık 3 sene 1.4 is sedan kullandım.ozamanlar resmen tapıyodum arabaya gidişi duruşu mükemmeldi sonraları iç mekandan tıkırtılar cızırdamalar gelmeye başladı yerinde durmayan bi arka pandizota sahiptim.lpg ile yakıtı şehir içi 17-18 krştu.yokuşlarda bayılan heleki 4-5 kişi binince çok hantallaşan bi araçtır.1 sene önce 99 model 170000kmde 14bine sattım.sattıktan sonra şunu gördümkü üstüne 2-3 bin daha eklenip daha güçlü daha donanımlı ve daha yeni bi araca binilebilirmiş.bunları göz önüne almanı tavsiye ederim.
yaklaşık 3 sene 1.4 is sedan kullandım.ozamanlar resmen tapıyodum arabaya gidişi duruşu mükemmeldi sonraları iç mekandan tıkırtılar cızırdamalar gelmeye başladı yerinde durmayan bi arka pandizota sahiptim.lpg ile yakıtı şehir içi 17-18 krştu.yokuşlarda bayılan heleki 4-5 kişi binince çok hantallaşan bi araçtır.1 sene önce 99 model 170000kmde 14bine sattım.sattıktan sonra şunu gördümkü üstüne 2-3 bin daha eklenip daha güçlü daha donanımlı ve daha yeni bi araca binilebilirmiş.bunları göz önüne almanı tavsiye ederim.
Aynen zaten ögrendigim kadarıyla degişeni vs..varmış vazgeeeeç gönüüüül vazgeeeeç seni duyan yok :D
Bir 106 gti'm bile yok :(
bende var 1.4 beyaz sunrooflu klımalı ve manuel bence kesinlikle manuel al derim otomatik çok yavaş yakıtı hiç üzmez cam sorunu bendede var ama bugün yaptırdim 50tl sıkışmış eskiye göre biraz daha iyi oldu onun dışında bende pek bir sorununu görmedim yağ su benzin devam :)
bende var 1.4 beyaz sunrooflu klımalı ve manuel bence kesinlikle manuel al derim otomatik çok yavaş yakıtı hiç üzmez cam sorunu bendede var ama bugün yaptırdim 50tl sıkışmış eskiye göre biraz daha iyi oldu onun dışında bende pek bir sorununu görmedim yağ su benzin devam :)
50tlmı verdin kazıklamışlar :D benımkıde sıkışıyordu şöför tarafı. arada söküp bı vuruyoduk duzelıyodu :D kendinde sökebilirsen kapıyı vur duzelır
50tlmı verdin kazıklamışlar :D benımkıde sıkışıyordu şöför tarafı. arada söküp bı vuruyoduk duzelıyodu :D kendinde sökebilirsen kapıyı vur duzelır
ya benimki yolda düştü :D kapanmadı yoldaydım mecbur yaptırmak zorunda kaldım 1 camın düşme sorununu yaptı ötekininde ayarını tam kapanmıyordu :)
bende de 1.4 manueL sunroof lu var 4 senedir kuLLanıyorum 120bin de aldım 170 binde şu an..
(-) pLastikLeri-kapı koL dayama yerLeri çatLıyo kırıLıyor
(-) döşeme rengi iğrenç 'kaLasik' eski japon
(-) kapıLar ve camLar eşek gibi büyü ama krikoLar sanırım sedanLar iLe aynı kaLdırmıyor sorunLu..arka pandizot v.s ıvır zıvır bir sürü tıkırtı tukurtu..
(-) orjinaL parçaLarı günceL e92 bmw'ye eş değer fiyatlarda
(-) fren mesafesi
(+) yakıt-performans oranı
(+) parça sıkıntısı yok-yan sanayii de geLişmiş..
(+) kuLLanımı keyifLi ufak tefek makyajLarLa ne şekiLLere girdiğini biLiyoruz hepimiz..
(+) koLay koLay sorun çıkartmaz mekaniği bence çok iyi..
(+) diLinden anLayan pek çok kişi vardır sıkıntı yaratmaz...
bu (-) Lerin hepsi kolay yöntemlerLe çözüLebiLiyor ben arabamı satmayı hiç düşünmüyorum inşaLLah başka araba aLabilirim bunu satmadan..
bende de 1.4 manueL sunroof lu var 4 senedir kuLLanıyorum 120bin de aldım 170 binde şu an..
(-) pLastikLeri-kapı koL dayama yerLeri çatLıyo kırıLıyor
(-) döşeme rengi iğrenç 'kaLasik' eski japon
(-) kapıLar ve camLar eşek gibi büyü ama krikoLar sanırım sedanLar iLe aynı kaLdırmıyor sorunLu..arka pandizot v.s ıvır zıvır bir sürü tıkırtı tukurtu..
(-) orjinaL parçaLarı günceL e92 bmw'ye eş değer fiyatlarda
(-) fren mesafesi
(+) yakıt-performans oranı
(+) parça sıkıntısı yok-yan sanayii de geLişmiş..
(+) kuLLanımı keyifLi ufak tefek makyajLarLa ne şekiLLere girdiğini biLiyoruz hepimiz..
(+) koLay koLay sorun çıkartmaz mekaniği bence çok iyi..
(+) diLinden anLayan pek çok kişi vardır sıkıntı yaratmaz...
bu (-) Lerin hepsi kolay yöntemlerLe çözüLebiLiyor ben arabamı satmayı hiç düşünmüyorum inşaLLah başka araba aLabilirim bunu satmadan..
bundan 3 yıl once 1.4 ies aldım 97 model 48k da idi.. anlattıgın sorunların hıcbırını yasamadım... leş arabay para vermyın
bu sorunlar kişiseL değiL fabrikasyon kaynakLı.. yoksa kim gider patates araba aLır yahu..
48bin de değil bütün arabaLar maLesef ki.. beLirLi kmLerden sonra ortaya çıkıyor..
48m de durması kişiseL bir sorun değiL mesela ;)
yada debrijay üst merkezinin 820 tL oLması.. gibi..
km nın yuksek olması ve arabanın hor kullanılmasından dolayı bu sorunlar cıkıyor yoksa honda sorun cıkartıcak bır araba degıl..
ÇALIŞKAN
06-11-2010, 16:59
güzel araba renk de hoşmuş
TolgaEsentepe
06-11-2010, 19:42
3 yıl kullandım 1.4 hb. çok uğraştım güzel şekil şemal kattım ama hepsi biryere kadar :) alınıp binilebilir ama üzerine 2 milyar falan koyarak, çok daha modelli, çok daha yeni araçlara sahip olunabilir diye düşünüyorum. kronik sorunu olarak benzin lambası yanmaz, arka direklerdeki plastikten ses gelebilir, kapı mandallarından ses gelir, cam açma kapama sorunu. en kötü özelleği ise bence 4. vitese attığındaki o gitmemesidir :D
ha_SaaaN
06-11-2010, 20:50
2 yılı gectı benım arabamla maceram. Bu kadar memnun olamam da arabamdan. Askere gittikten sonra bi daha bınmem etmem diyordum ama yok olene kadarda satmam artık bu arabayı. 1.64 tl den lpg aldım 60 tlye 510 km hangi araba yapıyor :D 150 km si sehir içi geri kalan sehir dısı :) Gidişini solemıyorum bile izmirli bütün 1.4 ler iyi bilir haha :D
kronik sorunu olarak benzin lambası yanmaz, arka direklerdeki plastikten ses gelebilir, kapı mandallarından ses gelir, cam açma kapama sorunu. en kötü özelleği ise bence 4. vitese attığındaki o gitmemesidir :D
ahaha 1-2-3 normaL 1.6LarLa kafa kafaya giderken 4.viteste 2 boy kadr yemek koyuyor insana
ben direkt 5 e atıyorum zaten :D birde benzin Lambası evet yeri vardır fakat Lamba yanmaz ama bir süre sonra mikrometreLerini öLçmeye başLarsınız yolda kalmazsınız aLışınca :rolleyes: