Orijinalini görmek için tıklayınız : BMW 'nin Audi 'yi Küçük Düşürdüğü Test Sistemi
Yayınlandıysa affola!
http://www.facebook.com/video/video.php?v=459908971251
bence audi nin yaptığı bir araçta ordaki testi geçer..
AUDI 4 çeker sistemi en yaygın kullanan firmalardan biri sonuçta..
Hem esas mesele 4 tekerin birden kaygan zemine geldiğinde aracın sorunsuz ilerlemesi, bunuda becerebilen elektronik çekiş kontrollü yeni nesil subaru awd ler.. youtube da baya bi video var subarularla ilgili..
by serçe
09-11-2010, 09:03
audinin 4 çeker sistemi çalışmıyor galiba ...
küçük düşecek bi durum yok çıkamıyo işte:D
aynı sekılde subaru nun bı testı var.subaru harıcınde dıger araclarda aynı test gecemıyor
http://www.youtube.com/watch?v=ooQRxlChvMw
ahmet3425
09-11-2010, 10:16
yalnız adamlar jeep yapıyor ve cok yuksek fiyatlara satıyorlar ama bakıyorsun aracda daha bi kilitli defransiyel bile yok :S iyi olmus audiye rezillik diz boyu...
cemsultan
09-11-2010, 10:17
4 çeker de Subaru'dan gerisi yalan galiba.
Low-Rider
09-11-2010, 10:28
İzlemiştim geçenlerde ama anlamadım , audi senelerdir 4çeker araç üretiyor tecrübesiz değil.BMW çıkarken Audi niye çıkamıyor anlamadım.
Bu sistemde güç tututan tekere gelip ilerlemesi sağlanmıyor mu?
onursumer
09-11-2010, 10:34
İzlemiştim geçenlerde ama anlamadım , audi senelerdir 4çeker araç üretiyor tecrübesiz değil.BMW çıkarken Audi niye çıkamıyor anlamadım.
Bu sistemde güç tututan tekere gelip ilerlemesi sağlanmıyor mu?
aynen bende oyle düşündüm vardır bi ayarı belki :D
semprimena
09-11-2010, 10:39
Testi kimin ne amaç güderek yaptığı önemli, ki Audinin kayak pistine çıktığı videolar var yıllar öncesinde yayınlanan. Biraz yanlı bir video olmuş.
sportinger
09-11-2010, 10:49
aynı sınıf arabalarmı yani daimi 4 ceker sistemi olan 2 araç mı bunlar...
Sefa_vts
09-11-2010, 11:05
http://www.youtube.com/watch?v=vAHPMUkhj5Q&feature=related
Burda olay biraz ters sanki..
VTec_king
09-11-2010, 11:15
pek inanmadım bu duruma
belkide güç denge siztemi ayarı vardır onu ayarlamadan çıkmaya çalışmışlardır
bence bu videoda bi fake kokusu var arkadaşlar.... quatro gibi çoğu 4x4 testinden 1. likle ayrılmış efsaneleşmiş bir sistemin bukadar beceriksiz olacağını sanmıyorum.... tamam bmw çıkıyor çıkmalıda ama audi hayli hayli çıkmalı diye düşünüyorum... aracın aktarma organlarından bazı parçaları eksiltirsen bmw de audide subaruda bu durumlara düşer....
mesela subarularda orta difransiyelden bir parça eksiltildiği yada değiştiği(tam hatırlamıyorum) zaman araç arkadan itişli oluyor... :)
http://www.youtube.com/watch?v=dGWsogAlZLE
mesela bu videoda o fake kokusunu fazlasıyla alıyorum çünkü a8 in ön tekerlerde en ufak bir çekiş olsa araç çıkamasa bile kendini öne doğru atmaya çalışırdı, ki en dandik 4x4ler bile bu dediğimi yapar, bu videoda ise sanki koşu bandında yürüyor araç....
iyyy audi bunu nasıl yapar..
bende diğer tüm 4x4lere bu videoyu armağan ediyorum ozaman....
audinin en sevdiğim aracı.... :)
ben evveli gün açtım şanzımanı komple. Ön tarafa ve arka tarafa hareket veren ana mil aynı. Eğer öne hareket veren aynayı çıkarırsan. Akslar kovanda boşta kalır ve evet arkadan çeker araban olur.
yanlız şimdi farkeetim eğer sizinde gözünüzden kaçmazsa x5 sebepsiz yere frenliyor arkadaşlar....
farkettinizmi? :D
ben evveli gün açtım şanzımanı komple. Ön tarafa ve arka tarafa hareket veren ana mil aynı. Eğer öne hareket veren aynayı çıkarırsan. Akslar kovanda boşta kalır ve evet arkadan çeker araban olur.
en basiti ön aksları çıkarırsın :D
VoodooRush
09-11-2010, 11:32
Bu video'dan kadınların Q serisi yerine X serisine binmesi gerektiğini çıkardım ben :D
tabi bu videoyuda paylaşmadan edemicem.... symetrical awd.....
özellikle 4:34 ten sonrasını izleyim
http://www.youtube.com/watch?v=EyKstZ6a5ag&feature=related
yanlı bir video bence, Audi'nin 4 tekeri de dönmüyor gibi geldi bana.
Kesinlikle bir aldatmaca durumu var 1980 den buyana en iyi dört ceker sistemini üreten bir firma diğeri yakın zamana kadar dört ceker aracları sıralamaya bile giremeyen BMW.Çocuklar bile güler bu videoya...!
şirkette oldugumdan izleyemiyorum, farklı bir link varmı?
bir sorum olacak vw nin 4 motion'ı ile quattro birebir aynı sistemlermi?
Asıl burdaki olay sürekli 4 çeker ile elektronic 4 çeker arasındaki fark.
Benim kullandığım RR 2000 modelden bir örnek sürekli 4 çeker birza fazla yakıyor ama değer.
http://www.youtube.com/watch?v=rH-OUTXY4MY
ahmet3425
09-11-2010, 14:05
http://www.youtube.com/watch?v=vAHPMUkhj5Q&feature=related
Burda olay biraz ters sanki..
fena video :D
audi yokusu komple bitirdi heralde :D
bmw böyle bir videoya neden ihtiyaç duyar?
By_HaNNibaLL
09-11-2010, 14:44
bi kilitlinin lafini yaparsan audi olur sana böyle rezik kepaze :D
redbaron
09-11-2010, 16:25
quattro xdrive dan kat ve kat iyi.buradaki q5 4*2 olmali on teker patinaja dusunce gucu arkaya iletmiyor,bariz reklam.
Arkadaşlar audi'nin kullandığı torsen (torque-sensitive) diferansiyeli harbiden de böyle bi ortamda kilitlemez ve çekiş aktarılması gereken tekerleğe aktarmaz. bu tamamen torsenin yapısı.
ama şu da var, linklerdeki arabalar sadece torsen'e bağlı değil, 96-00 a4 harbiden bu testi geçemez ancak yazılımla destekli bi yani q5 q7 s5 gibi bi quattro geçer..
audi'yi 4 çeker konusunda geçebilirse sadece subaru geçebilir.
bu arada bu test çok şaibeli bi test, sağ ayakla gaza basılırken sol ayakla frene basılırsa bu testi geçemeyecek bi 4 çeker yok gibi bişey :)
video ile reklam yapmak için çok ideal bi test :) gerçek 4 çeker testi buz üzerinde olur.. burdaki görüntüler de tatminden öteye geçmez :)
yavuz364
10-11-2010, 00:19
İnanan varsa gelsin her türlü deneriz..... :heyoo:
aynı olduğu pek söylenemez, VW genin 4 motionların hepsinde haldex var, Audi de hepsinde haldex yok..
bir sorum olacak vw nin 4 motion'ı ile quattro birebir aynı sistemlermi?
Asıl burdaki olay sürekli 4 çeker ile elektronic 4 çeker arasındaki fark.
Benim kullandığım RR 2000 modelden bir örnek sürekli 4 çeker birza fazla yakıyor ama değer.
http://www.youtube.com/watch?v=rH-OUTXY4MY
yahu getirin bi audi allroad hepsinin canına okusun....
haldex vw'nin golf-a3 platformunda kullandığı 4 çeker sistemi..
normal kullanımda %90-10 %95-5 gibi öne ağırlıklı çekişle yürür, önde boşa dönme (patinaj) olduğunu farkettiği anda bi miktar çekişi arkaya aktararak çekişi dengeler.. tabi bu sürede bi gecikme olması mümkün.. bu arada haldexin arkaya maksimum aktarabildiği %50 güç oluyor..
audi o yokuşu tek lastiği eksikken bile çıkar bea :D
devil_berk22
11-11-2010, 16:56
taraflı yapılmış bir test gerçek dışı olduğunu sanıyorum
Reklam var quattro'nun ünü boşuna yok. Q5'in çekiş sistemine müdahalemi ediyor sürücü kafasına göre 2WD,4WD'mi yapıyor na yapıyor?
audiyi yuhluyorum :) böyle beklemezdım de harbıden aktarma yapması lazım onca para alıyolar bumudur karsılıgı dandıkten bı testı bıle gecemıyo
:icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup:
Kesinlikle bir aldatmaca durumu var 1980 den buyana en iyi dört ceker sistemini üreten bir firma diğeri yakın zamana kadar dört ceker aracları sıralamaya bile giremeyen BMW.Çocuklar bile güler bu videoya...!
vardır bir hinlik cinlik bu işte..fark olsa bile bu kadar belirgin olmaz tahminimce..
testi yetkili bir bmw kurumunun yaptıgı bile süpheli :D ki bir puştluk oldugu bariz belli :D
Valla bmw sahibiyim diye söylemiyorum ben aracımı almadan önce şu xdrive'la ilgili bir kompozisyon okumuştum. Aslında gayet başarılı bir sistem olduğunu biliyorum. Lakin TR'de yakıt tüketimini oldukça fazlasıyla arttırdığından tutulmadığını düşünüyorum. Quattro ilk çıktığı günden beri kendi reklamını yapıyor. Xdrive olarak bmw'nin bu sistem üzerine Audinin yüklendiği kadar yüklendiği görülmemiştir. He X serisi ya da Q serisi bir araç alıpta bu kadar zor durumda kaç kişi kalacaktır merak ediyorum:) TR'de ruhsatında arazi taşıtı yazıpta hiç arazi görmemiş araçların oranı %98di sanırım:) Herkes amacına uygun kullanmıyor:)
q7 de arazi modu vardır basmamıştır ona...city modunda çıkmaz ttabi orayı...çakalllar :cool:
Valla bmw sahibiyim diye söylemiyorum ben aracımı almadan önce şu xdrive'la ilgili bir kompozisyon okumuştum. Aslında gayet başarılı bir sistem olduğunu biliyorum. Lakin TR'de yakıt tüketimini oldukça fazlasıyla arttırdığından tutulmadığını düşünüyorum. Quattro ilk çıktığı günden beri kendi reklamını yapıyor. Xdrive olarak bmw'nin bu sistem üzerine Audinin yüklendiği kadar yüklendiği görülmemiştir. He X serisi ya da Q serisi bir araç alıpta bu kadar zor durumda kaç kişi kalacaktır merak ediyorum:) TR'de ruhsatında arazi taşıtı yazıpta hiç arazi görmemiş araçların oranı %98di sanırım:) Herkes amacına uygun kullanmıyor:)
Katılıyorum.
Araçların gölge açılarına dikkatlice bakıldığında; Şayet sabah saatleri ise (karganın ötmesi , çevrenin tenha olması dikkate alınırsa) gölgesi daha egimli olan BMW'nin aslında zemine daha önce tırmandığı anlaşılmaktadır. Bu başarılı tırmanıştan sonra zemine kayganlaştırıcı bir madde dahi sürülerek audi'nin arzu edilen şekilde kayması sağlanmış olabiir, nihayetinde 2 tane alman konuşup cep telefonuna kayıt yapıyor diye resmi bir test olacak değil..
SPORTING
18-11-2010, 13:38
http://www.vidivodo.com/270900/audi-tirmaniyor
audinin eski bir videosu.