Orijinalini görmek için tıklayınız : kazanç politikası
Son günlerde ucuza yapılan programcılık işlerine kafayı takmış durumdayım. facebook.com 'a reklam veren sitenizolsun.com isminde bir ucuza web sitesi yapan yurdum yazılım isminde bir firma var. oturdum iletişim bölümüne bir yazı yazdım ve cevap geldi. değiştirmeden aynen aşağıda gönderiyorum.
ben - merhaba, bu şekilde ucuza bu işi yapmanız hem biz programcıların hemde piyasamızın kalitesini düşürmekte. gecemizi gündüzümüze takarak ne şartlarda ve koşullarda çalıştığımızı biliyorsunuz lütfen bu şekilde yanlış politikalardan uzak duralım. birbirimize destek olalım. cenk.
yurdum - Şuan akşam vakti ve biz calışıyoruz coğu zaman saat 12 ye çalıştığımız gibi.
ben - Çok doğru söylüyorsunuz bu saatlere kadar çalışıyoruz hatta sabahlara kadar. Lütfen bu işi ucuza düşürmeyelim birbirimizi kollayalım.
Şuan sizin firmanızı sahibinden.com daki 25tl ye web sitesi yapılır ilanları veren lise talebelerinden farklı görmüyorum.
yurdum - Bu seviyede yazan birisi lise talebesi olabilir. Biz 10 senedir bu işle uğraşan insanlarız yeri geldi tek tek firmaları dolaşıp "web sitesi yapalım mı abi" dedik . Allaha şükür şuan 1000 lerce müşterimiz var. 850 bin web sitesi var Türkiye de bunlardan 6000 i sadece bizden hizmet alıyor. Herkez ekmeğini kendi rızkını yer merak etmeyin yeterki emek verilsin.
ben - Lise talebesiyim öyle mi? :) güzeldi.
Müşterilerinizin çokluğundan bahsediyorsunuz. Acaba çok müşteriniz olmasının sebebi kaliteniz mi yoksa ucuz oluşunuz mu?
Benim dikkatinizi çekmek istediğim konuyu anlamamışsınız.
Bir boyacının yevmiyesi 60 ila 150tl arasında dır ve boya işi taş devrinden beri yapılmaktadır. (boyacıları küçümsemiyorum sadece bir örnek vereceğim)
Siz son 20yılın işini yapıyorsunuz ve bilgisayar programıcısısınız.. söylenince bile çok büyük birşey olduğu sıradan insanlar için ulaşılmaz olduğu anlaşılıyor ama boyacı ile aynı paraya yapıyorsunuz.
Benim anlatmak istediğim olay bu istediğiniz kadar müşteriniz olsun istediğiniz kadar referansınız olsun.. siz bu işi kötü yapıyorsunuz.
---bu maillimden sonra cevap gelmedi. Amacım hiç bir mesleği aşağılamak yada yargılamak değil sadece yapılması gereken kendi mesleğini korumak. bu benim gibi bir programcı için de geçerli bir boyacı için de geçerli diye düşünüyorum.
dünyanın her yerinde durum böyle
bazıları için para
bazıları için iş , kariyer
anlayana saz anlamayan sazı soksan az derler ya öyle birşey ama yapıcak pek birşey yok acıkcası .........
SifirinciMurat
13-11-2010, 21:49
gayet normal, serbest piyasa ekonomisi
oguzhan999
13-11-2010, 22:12
yapılabilecek hiçbirşey yok
cagri-35
13-11-2010, 22:39
gayet normal, serbest piyasa ekonomisi
+ 35 Yapıcak bişey yok.
Bu konu ile bağlantılı belki hoşunuza gitmeyecek ama bu şekilde monopollikten kurtulunur ve genel olarak rekabet dolayısıyla rakamlar düşer buda kamu için kalite anlamında denmese bile ekonomi anlamında güzel bir olaydır :) Zaten bir yerden sonra sadece ucuzluk yetmiyor..
Kendi açınızdan olaya şöylede bakabilirsiniz, ucuz yapıyor olabilirler bu sebeple çokta müşterileri olabilir ama siz kalitesiz olduklarını düşünüyorsanız yada onlardan şu konuda daha üstünüm diyorsanız zaten farklı müşteri kitlelerine hitab edeceğinizden sizin için bir sıkıntı yaratmaz. Yani zaten o şekilde kalitesiz olduğunu düşündüğünüz bir iş var ise eğer ortada ama çoğu kişi sadece ucuzundan dolayı tercih ediyorsa zaten onu tercih eden kişiler hiçbirşekilde sizi tercih etmeyecegınden sizin için kaybedilen müşteri yok denebilir :)
onursumer
13-11-2010, 22:49
aslında binevi iyi oluyor rekabet artıyor
ve biryerden sonra artık insanlar fiyata değil hizmete kaliteye bakmaya başlıyorlar
bu tarz insanlar olmasa işini hakkıyla yapaların kıymeti bilinemez ;)
çokta abartı bi durum yok bence .
Piyasaya girerseniz daha neler görürsünüz , hele hele TR de neler dönüyor . İsim vermeden bir örnek verim diyelim siz bir su satıyorsunuz ufak tesisinizle ticarete başladınız baktınız sizin satışlarınız artıyor sizde gelecek var büyük firmalar size hemen amborgo koyuyor , bayilere o malı alırsanız bizimkini vermeyiz diye tehdit ediyor ve fişiniz çekiliyor , acı ama gerçek durum böyle .
( şimdi biri çıkar nerden biliyorsun diye sorar baştan cevaplim , Bereket konserve , KOSKA helvacısı ve ondan sonra Patlıyan şekeri kurduk depremden önce baya bi fabrika vardı bu piyasayı iyi biliyorum )
tunerviper
13-11-2010, 22:55
Fiyat olarak çok düşük fiyatlara çalışıyor olabilirler fakat aynı derecede verdikleri hizmette düşük olur.Müşteri zamanla yaptıgı yanlışı anlayacaktır zaten.Bu müşteri için hem para hem zaman kaybı olarak geri döner. Bende yazılım sektöründeyim malesef bu tip çalışan sadece alacağı paraya bakan firmalar çok fazla.
Her satis modeli her sektore uygulanamaz malesef. Or: firinlar aralarinda anlassa ekmek 5 tl ye satilsin cok kazanalim dese ne olur ?
Bu bahsettigimiz. Bir hizmet sektorudur. Adam bedel karsiligi hizmet satiyor. Burdan 2 sonuc cikar: adamlar ya parasi kadar hizmet verir,yada aldigindan fazla hizmet veriyorsa birileri bugune kadar cok kazanmis demektir. Bir ucuncu secenekse, 2 nin farkli versyonu olarak; 3 tl lik Mali 2 tl ye satiyordur ve batacaktir
herkes kendi müşterisini beraberinde sürükLer bence..
sürümden kazanan insanLar sürüm tasarımı yapar.. eğer gerçek bir kurumsaL firma ise tüm kurumsaL kimliğini iLe işLeri size yaptırır.. bence grafikerim ama serbest piyasada bu işi yapmak çok zor zira sonuçları bu şikayetçi oLduğumuz noktaya iLerLiyor.. ama kapitalizm tam olarak böyLe bir şey senin ne demek istediğini çok iyi anLıyorum :)
abi bu işte çok para var diye giren haLk evi çıkışlılar işin yükseğini yapanLarLa aynı seviyede tutuLunca işte.. bizede diyecek pek bir şey kalmıyor..
hatta kensi biLe sahip çıkmıyor meslek odalarının..
Şaşılacak birşey yok.Serbest piyasa.Aynı durum genel olarak ticaretle uğraşan küçük-büyük herkes için söz konusu..
O fiyattan ötürü avantajlıdır;sen yaptığın işin kalitesinden ötürü.Elbette fiyat için tercih edenolacağı gibi;yaptırdığı işin kalitesine bakan insan da sözkonusu piyasada.
En basitinden;markete gittiğimde sırf ucuz diye markasını ilk kez duyduğum sütü almıyorum ki;yıllardır içtiğim;tadını sevdiğim bir marka var.:)
Bu da öyle..
Edit:Hatta şu anda sürülebilir çikolata karışımlı sıcak süt içiyorum keyif niyetine..:D
yani; diaSA-BİM-A101 v.s iLe makro center arasında ki fark gibi bir şey..
çokta abartı bi durum yok bence .
Piyasaya girerseniz daha neler görürsünüz , hele hele TR de neler dönüyor . İsim vermeden bir örnek verim diyelim siz bir su satıyorsunuz ufak tesisinizle ticarete başladınız baktınız sizin satışlarınız artıyor sizde gelecek var büyük firmalar size hemen amborgo koyuyor , bayilere o malı alırsanız bizimkini vermeyiz diye tehdit ediyor ve fişiniz çekiliyor , acı ama gerçek durum böyle .
( şimdi biri çıkar nerden biliyorsun diye sorar baştan cevaplim , Bereket konserve , KOSKA helvacısı ve ondan sonra Patlıyan şekeri kurduk depremden önce baya bi fabrika vardı bu piyasayı iyi biliyorum )
off topic olcak ama nası istedim lan lacivert kabında atardım çıtır cıtır haha getirsene yine :p:D
Konuyu başlatan kişi dialoğu yanlış aktararak başlamış. Forum okuyucuları bırakıyorum takdiri. Attığı ilk mail aşağıdadır.
Isim: cenk
Mail: cenk@mcysoft.com
Telefon : (telefon numarasını sildim)
Web Sitesi : MCYSOFT Özel Yazılım Çözümleri (http://www.mcysoft.com)
Mesaj : merhaba, 39tl ''ye ve benzeri fiyatlara web sitesi yaparak ne kadar büyük bir hata yaptığınızın farkındamısınız? Biz programcılar gece gündüz demeden harcadığımız vakitleri ve emeklerimizi hiç ederek piyasanın değerini düşürüyorsunuz. kendi ekmek kapınızı baltalıyorsunuz ve milletimize devletimize zarar veriyorsunuz. Sizi ve sizin gibileri kınıyorum. Cenk
Konuyu başlatan kişi dialoğu yanlış aktararak başlamış. Forum okuyucuları bırakıyorum takdiri. Attığı ilk mail aşağıdadır.
Isim: cenk
Mail: cenk@mcysoft.com
Telefon : (telefon numarasını sildim)
Web Sitesi : MCYSOFT Özel Yazılım Çözümleri (http://www.mcysoft.com)
Mesaj : merhaba, 39tl ''ye ve benzeri fiyatlara web sitesi yaparak ne kadar büyük bir hata yaptığınızın farkındamısınız? Biz programcılar gece gündüz demeden harcadığımız vakitleri ve emeklerimizi hiç ederek piyasanın değerini düşürüyorsunuz. kendi ekmek kapınızı baltalıyorsunuz ve milletimize devletimize zarar veriyorsunuz. Sizi ve sizin gibileri kınıyorum. Cenk
Hoşgeldiniz üyelermiz bölümünden kendinizi tanıtırmısınız ??
ohaaaaaa :D hocam hoşgeldin :D
adam kastırmış 6000 müşterisi olmuş bence istediği rakamı yazma hakkı var.piyasadaki fiyatların altında hizmet vermesi serbest piyasa ekonomisidir.Büyük balık küçük balığı yer hikayesidir. :D
ben gireyim ekonomiyse olay. :)
şimdi sizin ucuz iş yapan yazılımcıya böyle şeyler yazmanız şuna benzer:
mercedesin geellyi arayıpda 'yahu kaliteyi iyice düşürdünüz araba işini ayaklar altına aldınız' demesi gibi birşey.
18.000 liraya arabamı olur çüş denmez yani çinlilere...
ha mercedese para verende var, gellye para verende.
yani sizin iş kalitenizi görüp size koşanda olacaktır, derdi üç kuruş para kurtarmak olanda onlara...
serbest piyasa diyorlar sizin bu durumun kaynağına.
Serbest piyasa malesef boyle Cenk kardesim senin nasil temiz is yaptigini titiz davrandiginida iyi bilirim onlar bu yolu secmis her sektorde bu var malesef yeri geldi biizim ofiste tum gun durduk ne kadar trafigi ve sorumlulugu fazla bir is degilmi ama bu isi benim 5 te 1 fiyatina yapan insanar var ama ben israrla citayi dusurmedim hic ilk zamanlarimi hatirliyorsun ne jadar sikkindim ama atlatildi cok sukur sen yeterki kaliteyi wlden birakma bence isin sirri budur...
Ben belirtilen firmada çalışanım ve teknik desteği 6ay önce arkadaşa ben vermiştim. Çok stres oldum insanlar neden alenen yalan söylüyor anlamakta zorlanıyorum
otomobil forumuna böyle bi konuyla girmenizde çok tuhaf tabi yanlış anlamayın. :)
mehzent adlı kulalncı rica ediyorum oynadığı yazışmayı okurmusun İlk yaptığı yazışmada kınıyor ağır bir dil kullanıyor ama forma bambaşka bir dil ile uydurma bişey yazıyor bunun neresi hakkaniyetli
otomobil forumuna böyle bi konuyla girmenizde çok tuhaf tabi yanlış anlamayın. :)
+ konu hortlamıs :D
mmged_jan
05-04-2011, 15:35
kardeşim ben gül gibi işimden oldum babam bayan kuaförüdür ben küçükken çok özenrdim bu işe hala özeniyorum ama adam 4 5 liraya fön çekiyo ki buna su elektirik dükkan masrafı personelin haftalıgı +müşterinin cayı dahil yok böyle birşey ya
UCUZ ÇALIŞANLAR
MALİYEye kayıtlı degiller
MESLEK ODALARINA KAYITLI DEGİLLER
İŞE UYGUN ELEMAN ÇALIŞTIRMIYOLAR (gel aman öğrenirsin hesabı )
KALİTESİZ MALZEME KULLANIYOLAR
daha ne pislikleri var sektöre göre degişiyor ama iyi insan bi yerde kanıtlıyor kendini
iyi bir usta nın yaptıgı iş kendini belli ediyor ve gelenler ona şadık oluyor
KA®ANLIK
05-04-2011, 15:39
hobaaaaa ,
arkadaşta direk bulmuş burayı he,
iyiymiş :D
hobaaaaa ,
arkadaşta direk bulmuş burayı he,
iyiymiş :D
sen once kırayı yatır :mad:
konuya gelınce serbest pıyasa ıstedıgı ıstedıgı fıyata yapar adam toptan ıs bıtırıyor .....
ben gireyim ekonomiyse olay. :)
şimdi sizin ucuz iş yapan yazılımcıya böyle şeyler yazmanız şuna benzer:
mercedesin geellyi arayıpda 'yahu kaliteyi iyice düşürdünüz araba işini ayaklar altına aldınız' demesi gibi birşey.
18.000 liraya arabamı olur çüş denmez yani çinlilere...
ha mercedese para verende var, gellye para verende.
yani sizin iş kalitenizi görüp size koşanda olacaktır, derdi üç kuruş para kurtarmak olanda onlara...
serbest piyasa diyorlar sizin bu durumun kaynağına.
+1905 On karakter üstüne söylenecek sözüm yok
Valla elin adamı antepte aynı yazdığı kodlamayı herkese grafiklerini ve adlarını değiştirerek çatır çutur satıyor.
Herkesde çok memnun şekilde bu adamlara hala site yaptırıyor.
KRM Motors Gaziantep | Ferrari | Lambhorgini | Bmw | Mercedes |audi |nfnt | porsche | skoda | (http://krmmotors.com/index.asp)
en son yaptığı site bu herkese aynısını yapıp copy paste 2 günde site hazır para cukka.
Adamda aynısını ucuza yapıp satıyor.
KingoAtmo
05-04-2011, 15:48
iyide sizin gibi adamlar yüzünden hizmeti pahalı alır olmuşuz arkadaş.
Size kalsa tekel oluşturup, 3 kuruşluk işi 30 liraya yapmak istersiniz ....
krm otomotivin sitesini yaptılarsa tamam demektir.
allah dert vermesin onlara.
ben onlar sayesinde lamborghinileri f430ları görüp biniyorum inceliyorum. :D
teoman_rpm
05-04-2011, 16:09
Yaa neden bukadar abartmıssınız anlamadım serbest piyasa isteyen istedigini istedigi fiyattan yapar ...
sadece sizin sektormu boyle sanıyosunuz eger boyle serbest piyasa olmasaydı herseyden heryerden fiyatları sisirerek tekele alınarak bize ne paralara ne hizmet verirlerdi ...
Siz daha cok ozen gosterip detaylara ayrıntılara onem verirsiniz ama digerleride hızlı bi sekilde belkide ellerinde olanları aynen copy paste yapıp hemen verirler siteyi yanlıs olan ne ?
Ben tanımam etmem o kişileride bence yaptıkları guzel bisey sonucta kendisine site kurdurmak isteyen 1000 lerce kişi var hepside prof site istemiyodur kendine işini anlatıcak kadar elindeki malları gostericek kadar olsa yeter bunun içinde yuzlerce lira hatta milyarlar odemek istemiyorlar ve odemiyorlarda bufirma gibi firmalarda ucuza yaparak bence cokta iyi birsey yapıyorlar ...
Yeni ticaret yasasına göre şirketlere web site zorunluğu geliyor ya zaten fiyatlara ufak ufak yansıtıyor.
Herkes emeğinin hakkını alsın ama insafıyla.
Ya da emek vermeden hazır programları satarsınız bir defa yorulup diğerlerine siteye göre kısa zamanlar harcayıp ucuz hizmet verebilirsiniz.
Kimileri dünyanın parasını verirken bazı insanların emeği ucuz.
Stream Server üzerinde WebCam arkadaşlık sitesi kurmak isteyen birine İstanbul'da 10.000 - 15.000 rakam teklif edilirken.
Antep'de aynı işi 2.000 - 3000 liraya yaptıranda var.