Orijinalini görmek için tıklayınız : ABD'den alınacak Iphone hakkında
arkadaşlar , ABD'den alınacak Iphone 4 ve Iphone 3GS'i burada kullanma açtırabilmek için hangi versiyonunu almak/almamak gerekir?Yurtdışından gelecek telefonları hesap makinası olarak kullanmamak için bunu detaylı olarak bilmek gerekir diye düşünüyorum.
Bilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim...
versiyonu 4.0.2 olanlar hali hazırda simlock mevcut, ama onu bulmanız biraz zor olacaktır diye tahmin ediyorum.
Benim size tavsiyem versiyonu 4.1 olsun baseband da 02.10.04 olsun. Simlock yapılırken versiyon değilde baseband önemlidir ;)
düzenleme: size önerdiğim versiyonun henüz simlocku yoktur ama tahmini 10gün içinde çıkacaktır.
Dostum 3GS benim işimi görür fazlasıyla.Hem beyaz almamda mümkün.ancak Abd de halen bulunabilir mi bilmiyorum.
4G içinse başlık altında aldığım bilgiler dahilinde hareket edeceğim.
evet 3gs işinizi görebilir ama ben olsam 4 alırdım ;) Benim gözümde piyasadaki en iyi tel ve 3gs den çok çok farklı.
USA daki iphone lerın hepsi locked geliyor TR de jailbreak işlemi gerekli vede telefonun ömrü boyunca öyle kalacak apple update lerini yapamazsınız appstore u kullanamazsınız..
Yalnız UK den alınan telefonlar unlock her hatta çalışabilir ve legal durumda fiyatları aynı imkan varsa mutlaka ve mutlaka UK tercihi olmalı..
USA daki iphone lerın hepsi locked geliyor TR de jailbreak işlemi gerekli vede telefonun ömrü boyunca öyle kalacak apple update lerini yapamazsınız appstore u kullanamazsınız..
Yalnız UK den alınan telefonlar unlock her hatta çalışabilir ve legal durumda fiyatları aynı imkan varsa mutlaka ve mutlaka UK tercihi olmalı..
Hocam kusura bakmayın ama söylediklerinizin tamamı yanlış :o
Şimdi öncelikle jailbreak işleminin kartla alakası yoktur, JB app store da ücterli olan programları crackli halledi ile yüklemeniz sağlar. Şu anda iphone 4ümde JB yüklü ve app store dan istediğim programı kuruyorum ;)
Sim kilit olayına gelincede o işlemin adı da Unlock, Evet şu anda 4.1 iphone 4lere unlock yok ama 20kasım civarlarında 4.2 çıkıyor ve çıktığı gibi 4.1in unlocku piyasada olacaktır.
bu konuda bende birçok arkadaş gibi simlock ile JB karıştırıyordum.Teşekkür ederim.
Peki şu şekilde sorayım ABD den ilk gördüğünüz yerden aldığınız tesadüfi versiyonlu bir Iphone'un burada kullanımının imkansız veya kısıtılı olma durumu var mıdır?(4.1 ler içinde çıktığına göre tahminim 4.2 hariç tamamı için problem olmuyor!)
yanlış :)
app store u istediğin gibi kullanabilirsin, kredi kartınla legal olarak program da alabilirsin.
apple updatelerini yapabilirsin. yeni update çıkınca hemen yüklemicen, google dan araştırıcan unlocku olan bi update ise o zaman yüklicen.
ha tabi jailbreak denen şey telefonu bi aptal ediyo bazı updatelerde yada eski modellerde (işlemcisi zayıf olanlarda) orası ayrı en temizi kendinden kilitsiz telefon almak orası ayrı
bu konuda bende birçok arkadaş gibi simlock ile JB karıştırıyordum.Teşekkür ederim.
Peki şu şekilde sorayım ABD den ilk gördüğünüz yerden aldığınız tesadüfi versiyonlu bir Iphone'un burada kullanımının imkansız veya kısıtılı olma durumu var mıdır?(4.1 ler içinde çıktığına göre tahminim 4.2 hariç tamamı için problem olmuyor!)
güzel tespit :) şu anda alacağınız tüm sürümler idealdir. Yalnız 24-25kasım civarı gibi 4.2 almayın sakın :)
Yanlış diyorsunuzda neresi yanlış ?
Pc ye iphonu bağlıyorsunuz itunes çıkıyor, legal bi şekilde update leri yapabildinizmi yook
appstore u kullanabildinizmi yook
kimse usa dekileri yapamazsınız demediki jailbreak le hiç olmayan şeyleride yaparsınız da
crack yapmak lazım jailbreak lazım bla bla..
UK den temiz temiz çalıştırırsınız aksi durum ?
l
Yanlış diyorsunuzda neresi yanlış ?
Pc ye iphonu bağlıyorsunuz itunes çıkıyor, legal bi şekilde update leri yapabildinizmi yook
appstore u kullanabildinizmi yook
kimse usa dekileri yapamazsınız demediki jailbreak le hiç olmayan şeyleride yaparsınız da
crack yapmak lazım jailbreak lazım bla bla..
UK den temiz temiz çalıştırırsınız aksi durum ?
l
hocam neyin peşindesin anlamadım ama birşeyi yanlış biliyorken doğrusunu öğrenmek ayıp birşey değil :)
yazdıklarına sırası ile cvp veriyorum, eğer bana güvenmiyorsan nette araştırabilirsin 5dk ını almaz :)
Şimdi iphone bağladık pc ye itunes çıktı mı çıktı, diyelim 4.2 var yükleyemem mi istesem yüklerim tabiki :) Yüklersem 4.2 için unlock yaparım olur biter bu kadar basit :)
Appstore şu anda kullanıyorum ve telefonum JB'li diyorum, yalan mı söylüyorum ?
JB ve crack zaten aynı şeyler ayrı ayrı yapmaya gerek yok.
UK'den telefon alsam app storedakileri ücretsiz yükleyebilecekmiyim ? yook
Aksi durum :) ?
güzel tespit :) şu anda alacağınız tüm sürümler idealdir. Yalnız 24-25kasım civarı gibi 4.2 almayın sakın :)
Dostum 4.2 vers. 24-25 kasım öncesi piyasada olamayacağı için o tarihten önceki alışverişlerde sorun yaşayacağıma inanmıyorum ;)
birkaç sorum daha var.yakın zamanda uğraştıysan fikrin vardır;
1)Peki pasaport dışında imei kayıt ettirmenin günahı nedir?:D
2)JB için yaklaşık fiyat nedir?
3)Simlock için yaklaşık fiyat nedir?
Oradan alacağım fiyatın üzerine bunlarıda koyarak hesaplamak lazım.Buradaki rakama patlayacaksa anlamsız olacak oradan almaya çalışmak....:beuj:
JB'li ve unlock'lu telefonla versiyon updatelerini dikkatli yapmak gerekli. Onun disinda application'larla ilgili bir sorun yok istedigin gibi update yaparsin, istedigini yuklersin..
Ben de yazayim daha ikna edici olur dedim :D
Dostum 4.2 vers. 24-25 kasım öncesi piyasada olamayacağı için o tarihten önceki alışverişlerde sorun yaşayacağıma inanmıyorum ;)
Oradan alacağım fiyatın üzerine bunlarıda koyarak hesaplamak lazım.Buradaki rakama patlayacaksa anlamsız olacak oradan almaya çalışmak....:beuj:
Pasaport disinda kayitlar icin 50-100 arasi fiyatlara dolambacli yollar bulunuyormus sanirim :D
JB ve unlock'u ucretsiz evde yapabilirsin, detayli anlatimlar internette yerini aliyor ;)
paralı bişey değil telefoncuya yaptırırsan bişeyler alır tabi de bilgisayarına need for speed kurmayı becerebilen herkes yapar jailbreak işini :)
Pasaport kaydı için sitelerde haklarını satanlar var 100tl civarı, JB ve unlock ücretsiz aslında ama bazı üçkağıtçılar 100tl gibi bir rakam istiyorlar :) Sen telefonu al ben yardımcı olurum o konuda sana ;)
hocam neyin peşindesin anlamadım ama birşeyi yanlış biliyorken doğrusunu öğrenmek ayıp birşey değil :)
yazdıklarına sırası ile cvp veriyorum, eğer bana güvenmiyorsan nette araştırabilirsin 5dk ını almaz :)
Şimdi iphone bağladık pc ye itunes çıktı mı çıktı, diyelim 4.2 var yükleyemem mi istesem yüklerim tabiki :) Yüklersem 4.2 için unlock yaparım olur biter bu kadar basit :)
Appstore şu anda kullanıyorum ve telefonum JB'li diyorum, yalan mı söylüyorum ?
JB ve crack zaten aynı şeyler ayrı ayrı yapmaya gerek yok.
UK'den telefon alsam app storedakileri ücretsiz yükleyebilecekmiyim ? yook
Aksi durum :) ?
Yahu sen neyin peşindesin hala benim telefonum jailbreakli unlock lu bilmem neyli diyorsun off :)
Tamam senin telefonun jailbreak li aksini kim idda etti :)
UK den alırsan jailbreak yapmana gerek yok ok ?
UK den alırsan aynı şey unlock yapmana gerek yok ok ?
USA den alırsan kilidi açtırman gerekli ok ?
Hayır anlatmaya çalışıyorum inatla aksini söylüyorsun usa dan alınan telefonların kilitlerini açtırmanız gerekiyor yeni update olsa bi daha açtırmanız gerekiyor
veya netten illegal olarak kendiniz yaparsınız
yahu 2 senedir 3g kullanıyorum ...
Hakketn anlaşamadık ama gerçekten farklı şeyler söylemiyoruz bi ortak noktada buluşsak :D
Pasaport kaydı için sitelerde haklarını satanlar var 100tl civarı, JB ve unlock ücretsiz aslında ama bazı üçkağıtçılar 100tl gibi bir rakam istiyorlar :) Sen telefonu al ben yardımcı olurum o konuda sana ;)
Eyvallah dostum ;)
GokhanRS
15-11-2010, 19:02
evet ikinizde aynı şeyi söylüyorsunuz ama Eworen açılaması eksik ve aydınlatıcı olmadı ilk başında ondan yanlış anlaşılma oldu sanırım. ama sonuç olarak biriniz sağ kulağı sağdan diğeriniz sağ kulağı soldan tuttunuz :D
Yahu sen neyin peşindesin hala benim telefonum jailbreakli unlock lu bilmem neyli diyorsun off :)
Tamam senin telefonun jailbreak li aksini kim idda etti :)
UK den alırsan jailbreak yapmana gerek yok ok ?
UK den alırsan aynı şey unlock yapmana gerek yok ok ?
USA den alırsan kilidi açtırman gerekli ok ?
Hayır anlatmaya çalışıyorum inatla aksini söylüyorsun usa dan alınan telefonların kilitlerini açtırmanız gerekiyor yeni update olsa bi daha açtırmanız gerekiyor
veya netten illegal olarak kendiniz yaparsınız
yahu 2 senedir 3g kullanıyorum ...
Hakketn anlaşamadık ama gerçekten farklı şeyler söylemiyoruz bi ortak noktada buluşsak :D
bir arkadasim siparis verdigi icin soruyorum. Apple store dan unlocked (kontratsiz, apple diyor her turlu sebeke ile kullanabilirsiniz diye) alinana iphone a herhangi bir islem yapmaya gerek olmamasi lazim. (korsan appler vs seyleri saymiyorum) yanlis mi biliyorum?
bir arkadasim siparis verdigi icin soruyorum. Apple store dan unlocked (kontratsiz, apple diyor her turlu sebeke ile kullanabilirsiniz diye) alinana iphone a herhangi bir islem yapmaya gerek olmamasi lazim. (korsan appler vs seyleri saymiyorum) yanlis mi biliyorum?
Apple Store US ise AT&T mobile tarafından kilitli oluyor
USA de kilitsiz iphone4 mevcut değil TR ye geldiği zaman kilit ini açtırmanız gerekiyor
UK Apple store lardan alınan telefonlarda herhangi bir kilit yok herhangi bir hatla çalıştırabilirsiniz rahatlıkla update lerinizide yapabilirsiniz..
Apple Store US ise AT&T mobile tarafından kilitli oluyor
USA de kilitsiz iphone4 mevcut değil TR ye geldiği zaman kilit ini açtırmanız gerekiyor
UK Apple store lardan alınan telefonlarda herhangi bir kilit yok herhangi bir hatla çalıştırabilirsiniz rahatlıkla update lerinizide yapabilirsiniz..
Kanada :D sorun yok o zaman, zaten sitede belirtmis ama konuyu okunca kafam karisti. Tesekkurler :icon_tup:
Atlanta'daki Iphone fiyatlarını bilen var mı? :D
bir diğer sorumda Iphone 3GS bulabilir miyiz acaba ABD'de
slowmotion
15-11-2010, 20:29
Atlanta'daki Iphone fiyatlarını bilen var mı? :D
bir diğer sorumda Iphone 3GS bulabilir miyiz acaba ABD'de
ebay atlantaya bak:D
ebay atlantaya bak:D
Çok bilmişsin sen :D sıfır Apple Inc. den bahsediyorum:icon_tup: