Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu Kadar Aksilik Olmaz! Tüv`e Dava Açmak İstiyorum!

GokhanRS
25-11-2010, 16:49
Arkadaşlar tüv`e dava açmak istiyorum desteklerinizi bekliyorum.

Araç: Megane 2 2.0 Turbo 225 HP

Konunun özeti:

Aracımı stoğa çevirim tüv e gittim. Herşeyden geçti ancak adam yanıma geldi
Tüv Yetkilisi: Aracınız kaldı,
Ben: Neden?
Tüv Yetkilisi: Aracınızda 17 jant lastik var. Megane larda 15-16 dan büyük jant lastik olmaz.
Ben: Arkadaşım bu araç sport versiyonu bu araçta 18 jant da olsa geçirmek zorundasın aracı!
Tüv Yetkilisi: Ne demek geçirmek zorundayım, Bu güne kadar gelen tüm megane lar da 15 16 jant var.
Ben: Arkadaşım al bak aracın kataloğu 17 inc jant yazıyor şimdi ne diyeceksin?
Tüv Yetkilisi: Bi şefime sorup geleyim.
Ben: iyi sorda gel sonrada muanemi onayla.
Tüv Yetkilisi: Sordum şefime servisten detaylı bilgi ve imzalı kaşeli yazı al gel.
Ben: arkadaşım anlamıyormusun orjinal diyorum sana orjinaaaaaaallll. Çıldırtmayın beni.

Şimdi sizlere anlatayım olayı. Megane 2 RS lerin güneşliklerinde 17 ve 18 inç jant kullanılır. 205 den 225e kadar tüm lastikler uyumludur yazıyor.

bu yazıyı adamlar kabul etmiyor?

Şimdi ben bu adamlara dava açıp hakkımı aramak istiyorum onların yüzünden koca gün çalışamadım ve 1 gün çalışamamak bana tonla para ve zaman kaybı üstüne psikolojimi bozdular resmen.

Yol boyu küfür ede ede evime gitmek zorunda kaldım. Lanet olsun böyle istasyonlara, lanet olsun bu adamlara yetki verip sonra istediklerini yapmalarını sağlayanlara!

bu karaktersiz arkadaşlara dava açmak için nasıl bir yol izlemeliyim?

ESENYURT daki istasyon. şu doğuş servisinin yukarısındaki.

-------------------------------------------------------------------------------

konuyu 25inde açmıştım. 26 sında muane tekrarı olarak gittim. yetkili servisten orjinallik yazısını aldım kaşeli imzalı. ve gözlerine soktum. aracın bütün kataloglarını internet dökümanlarını herşeyi getirdim. öyle geçtim muaneden işte.
allah belalarını versin beni uğraştırdıkları için. aklıma geldikce beddua alıcaklar. gün içinde kaç kişiden beddua alıyorlar allah bilir.

Nires
25-11-2010, 16:51
sana ben dedim gökhanım uğraşırsınn :) gel dedik gelmedin :)

Frid
25-11-2010, 16:52
açın sonuna kadar haklısınız hangi istasyon peki

hddsheriff
25-11-2010, 16:53
Adamla yazdığın gibi konuştuysan kıllığına geçirmemiştir.

SkY
bi de böyle çok bilirmiş gibi iddia etmiyorlar mı herşeyi adamı delirtiyorlar..sinir harbi resmen kolay gelsin..

S.Özeren
moruk git servisten kağıt al adamın gözüne sok azizin dediği yolla uğraşma o paraya gerek yok :)

Nires
25-11-2010, 16:54
bu adamları bazen öldürüyorlar üzülmüyorum valla :)

TaGo
25-11-2010, 16:54
Dava etsen ne kazanırsın?, nekadar zamanda kazanırsın?

en nihayetinde servisten olur yazısı alıp geleceksin ve onaylıyacaklar s.. s... sen sinir olduğunla kalacaksın. Hergün 10 larca aracı motor numarası okunmuyor diye geri göndermiyorlarmı? peki gerçekten okunamıyormu, yoo okunuyorda işlerine gelmiyor. Ama malesef kimse denetleme yapan mercileri denetlemediği için hiçbir hak iddia edemessin.

Nires
25-11-2010, 16:55
moruk git servisten kağıt al adamın gözüne sok azizin dediği yolla uğraşma o paraya gerek yok :)

gülü seven dikenine katlanır ben aracıma taktırdıklarımı söktürsem zaten o parayı harcarım giderim aslanlar gibi geçirir dönerim :) sıkıntı yok

GokhanRS
arkadaşlar konuyu açıklayayım soranlara.

aracın katalogunda 17 ve 18 jant yazıyor.

yani serviste rs ler 16 diye bi jant seçeneği yok

minimum 17 jant takılmak zorundadır RS lere. daha ufağına renault zaten izin vermiyor.

tüv de ki adamlar 17 nin bu arabaya büyük olduğunu idda ediyorlar.

kifanhom
al servis onaylı yazını götür sok bir taraflarına :)

Oconner
25-11-2010, 16:56
ne demek geçmez ya orjinali bu ne adamlar var ya sonuna kadar haklısınız adamı hasta eder bu tuvdeki adamlar hepsi aynı :ofk::ofk:

S.Özeren
25-11-2010, 16:57
gülü seven dikenine katlanır ben aracıma taktırdıklarımı söktürsem zaten o parayı harcarım giderim aslanlar gibi geçirir dönerim :) sıkıntı yok

ya yapma allah aşkına senin arabada ne yapcan bi coilden kaldırcan o kadar başka ne var kabul etmicekleri sök tak 2 kere 50 şerden 100 lira bitti gitti zaten gerisi fabrika standartında şeyler :)

omercanilica
25-11-2010, 16:58
ben kalmıstım ılkbaharda toledomda orjınalı 15 mı 16 ıken benım 17ım var dıe bırakmıslardı servısten gecıcı takıp gıttım gectı

GokhanRS
25-11-2010, 16:58
Dava etsen ne kazanırsın?, nekadar zamanda kazanırsın?

en nihayetinde servisten olur yazısı alıp geleceksin ve onaylıyacaklar s.. s... sen sinir olduğunla kalacaksın. Hergün 10 larca aracı motor numarası okunmuyor diye geri göndermiyorlarmı? peki gerçekten okunamıyormu, yoo okunuyorda işlerine gelmiyor. Ama malesef kimse denetleme yapan mercileri denetlemediği için hiçbir hak iddia edemessin.

ben zaten o yazıyı alıp yarın geçireceğim aracı.

ancak o yazıyı alsamda dava açmak istiyorum. bilgisayarları var adamların internete bağlanmaya üşeniyorlar beni uğraştırıyorlar böyle bi hakları yok.

hadi yazıyı geç aracın üzerinde yazıyor bu 1
hadi aracın üzerindeki sahte diyelim. orjinal renault mais kullanım klavuzu var arabamızın. ve klavuzda da yazıyor bu da 2.

tamam ben uğraşıcam alıcam yazıyı geçiricem aracı.

ancak hakkımı istiyorum hakkımı! beni uğraştırdı saatlerce orda.
benimle bağırarak konusmaya kalktı bende doğal olarak savunmaya geçtim.

yoksa ilk başta çok kibarca anlatmaya çalıştım.

ama sen bizim hata yaptığımızımı idda ediyorsun konusuna dönünce benim ters konusmalarım başladı. ama hakaret etmedim. tüv deki diğer insanlarda şaşırdı zaten. aracın üzerinde orjinal yazan şeyin tüvden geçmemesine.

lucky Jackal
25-11-2010, 17:00
bu tüv'e efsane gıcığım var,arkadaşımın fabirka çıkışı 18" M jantlarından bıraktı,aynı senin muhabbet bizde anlattık fab. çıkışı die anlamadı,eve gittik arabanın faturasını aldık geldik orda 18" jantı görünce geçirdiler arabayı,arabanın faturası sendeyse göster,o şekilde de geçmesi lazm

By_OnuR
25-11-2010, 17:02

Konunun özeti:

Tüv Yetkilisi: Aracınızda 17 jant lastik var. Megane larda 15-16 dan büyük jant lastik olmaz.
Ben: Arkadaşım bu araç sport versiyonu bu araçta 18 jant da olsa geçirmek zorundasın aracı!
Tüv Yetkilisi: Ne demek geçirmek zorundayım, Bu güne kadar gelen tüm megane lar da 15 16 jant var.
Tüv Yetkilisi: Sordum şefime servisten detaylı bilgi ve imzalı kaşeli yazı al gel.
Ben: arkadaşım anlamıyormusun orjinal diyorum sana orjinaaaaaaallll. Çıldırtmayın beni.

Şimdi sizlere anlatayım olayı. Megane 2 RS lerin güneşliklerinde 17 ve 18 inç jant kullanılır. 205 den 225e kadar tüm lastikler uyumludur yazıyor.

Şimdi ben bu adamlara dava açıp hakkımı aramak istiyorum onların yüzünden koca gün çalışamadım ve 1 gün çalışamamak bana tonla para ve zaman kaybı üstüne psikolojimi bozdular resmen.

Yol boyu küfür ede ede evime gitmek zorunda kaldım. Lanet olsun böyle istasyonlara, lanet olsun bu adamlara yetki verip sonra istediklerini yapmalarını sağlayanlara!

Abi ben zaten deli oldum o an adamlar resmen normal megane ile kıyaslıyorlar ya böyle bişe olamaz....:ofk:

Nires
25-11-2010, 17:04
ya yapma allah aşkına senin arabada ne yapcan bi coilden kaldırcan o kadar başka ne var kabul etmicekleri sök tak 2 kere 50 şerden 100 lira bitti gitti zaten gerisi fabrika standartında şeyler :)

filmler zenonlar artık geçmiyor samet app mühürüne bile bakıyorlar amerikan parklar far boyalı bunlara hep bakıyorlar artık sen nerede yaşıyorsun???

TaGo
Sana akıl vermek istemem, haddim değil. Ama sen treni kaçırmışsın. Biraz olsun sakin olup düşünecektin. Cebinden cep telefonunu çıkaracaktın, kamerasını açacaktın" kardeşim lütfen mikrofona doğru söylermisin? bu katalokta yazan yazıya sen itiraz edip beni yetkili servisemi yönlendiriyorsun?" deyip teşekür edip kapatacaktın. Bak bakalım ne oluyor.

Ben bunu trafik polisine bile yapıyorum.

SErhat.
Hocam öncelikle geçmiş olsun.Maalesef TUV denilen kurumun ilk kez yaptığı birşey değil bu.İşi bilmeyen dünya adamı çalıştırıyorlar.Adamların gelen giden arabalarda ne var ne yok bihaberler..
Şimdi oradaki elemanın/şefin/müdürün sana dolaylı/dolaysız yoldan verdiği her türlü zarardan tüzel kişi yani TUVTÜRK müteselsilen sorumludur.Tüzel kişi organlarının verdiği zararlardan Borçlar Kanunu 41.maddeye göre doğrudan doğruya sorumlu olmaktadır.
Bu durumda da sen bu yanlış durumdan ötürü 1 günlük işe gidememeni ve bunun karşılığında kaybettiğin maddi değerlerden bahsediyorsun.
Senin öncelikle bir Tespit davası açacaksın.Yani senin 1 günlük işe gitmemenin sonuçları ortaya çıkacak şekilde bir dava.Ardından da maddi tazminat davasını açarsın.Tespit davasını önce açmanı şundan ötürü diyorum;tazminat davaları genelde uzun sürüyor ve davacının elinde tespit edilen bir hak bulunduğu zaman karar verilmesi daha kolay oluyor.Yani tespit davası senin için bir avantajdır bir bakıma maddi tazminat davasından önce..

Umarım faydalı olmuştur..

GokhanRS
25-11-2010, 17:05
ayrıntı olarak unutmuşum ESENYURT daki istasyon. şu doğuş servisinin yukarısındaki.

S.Özeren
25-11-2010, 17:06
filmler zenonlar artık geçmiyor samet app mühürüne bile bakıyorlar amerikan parklar far boyalı bunlara hep bakıyorlar artık sen nerede yaşıyorsun???

far ayarını yaptır film ruhsat sayfan dolu değilse geçiyor app benim için sıkıntı değil mühürlü far boyamasına bakmıyolar amerikanda bi kablo kesmeye bakar aziz :)

snan1910
25-11-2010, 17:06
benim arabada orjinal 13 jant. 15 takılı şuan. baktı baktı jantları nıye bukadar büyükmüş bunun felan dedi geçti öyle.. piyasada az bulunan arabalarda tüv dede az sorun çıkıyor. çünkü bilmiyor elemanlar. mesela sunrooflu şahinlere sorun çıkarıyorlar orj olmadığını bildiklerinden..
megane nında normalinden çok olunca bu aracıda normal megane sanmışlar heralde

Frid
25-11-2010, 17:07

hangi araç kalmış app,film,zenon ile sagdan soldan duyduklarınız ile konuşmasanızda gerçek bilgiler paylaşılsa biraz :D

GokhanRS
Sana akıl vermek istemem, haddim değil. Ama sen treni kaçırmışsın. Biraz olsun sakin olup düşünecektin. Cebinden cep telefonunu çıkaracaktın, kamerasını açacaktın" kardeşim lütfen mikrofona doğru söylermisin? bu katalokta yazan yazıya sen itiraz edip beni yetkili servisemi yönlendiriyorsun?" deyip teşekür edip kapatacaktın. Bak bakalım ne oluyor.

Ben bunu trafik polisine bile yapıyorum.

dostum tapu gibi imzalı kaşeli tüv kağıdı var elimde. kağıda yazmışlar jant lastik 17 inç. jant lastik çapı hatalıdır. yanında Ağır kusur yazıyor.

bu arada lastiklerimde 2 haftalık :D

Yigit-Y
sana ben dedim gökhanım uğraşırsınn :) gel dedik gelmedin :)

adam haklı gökhan gittik typerı geçirdik geldik no sıkıntı no problem :D

TaGo
25-11-2010, 17:10
iyide senin klavuzu adama gösterdiğini ama buna rağmen adamın seni geri çevirdiğinide kağıda yazmışlarmı? :D zaten olay orda. Adam yarın bigün derki "kullanma klavuzu yanında olsaydı problem olmazdı, yada güneşliği bize ogün gösterseydi eşşek değiliz geçirirdik" ama senin bunları yaptığına dair senin elinde kanıt yok şuan. Ben o açıdan söledim.

GokhanRS
25-11-2010, 17:11
yiğit şimdi bu mantık yanlış. DBS için sen haklısın. ama ben orjinal egzosuma kadar takıp gittim.

Yani anlatabiliyormuyum kusursuz benim aracım! Şimdi mantıklı düşün azıcık. Aracın kusursuz ise sen taa izmitlere gebzelere gitmek istermisin?

Kusursuz olan aracın tüv deki yetkilinin yanlış bilgiye sahip olması yada resmi bilgiler aracın üzerinde yazarken gidip mantık yürüterek araç bırakması ne kadar doğru bişey?

bunu hak ediyormusun?

By_OnuR
25-11-2010, 17:12
abi normali 205 biz takmışız 225 ne fark eder araca takılabiliyor bunu neden yapmıyorlar. Tüv'e hiç birşey demiyorum ben..

SErhat.
Ek olarak bir de bu servislerde bildiğim kadarıyla güvenlik kameraları filan oluyor.Onlardan yararlanılabilir ispat bakımından.Hatta orada münakaşaya şahit olan 2-3 adama da ulaşılabilirse çözülür diye düşünüyorum.

Frid
dostum tapu gibi imzalı kaşeli tüv kağıdı var elimde. kağıda yazmışlar jant lastik 17 inç. jant lastik çapı hatalıdır. yanında Ağır kusur yazıyor.

bu arada lastiklerimde 2 haftalık :D

aynen rapor elinizde nasıl olsa başka ispata gerek yok zaten kamera görüntüleri tüvde mevcut talep edilirse mahkemece verilecektir, hadi tamam bilinmez milyon tane araç var ama aracın kendi içinde belirtilmiş ve üstüne katalok mevcutsa uğraştırmanın anlamı nedir ki :D

ygtkrmdnz
25-11-2010, 17:13
acaba 16 jant olsaydı üzerinde adam bu rs ler 17 geçemez muaneden mi diyecekti :) bence servisten onaylı kağıt alıp götürüp ellerine vermek daha mantıklı :)

By_OnuR
yiğit şimdi bu mantık yanlış. DBS için sen haklısın. ama ben orjinal egzosuma kadar takıp gittim.

Yani anlatabiliyormuyum kusursuz benim aracım! Şimdi mantıklı düşün azıcık. Aracın kusursuz ise sen taa izmitlere gebzelere gitmek istermisin?

Kusursuz olan aracın tüv deki yetkilinin yanlış bilgiye sahip olması yada resmi bilgiler aracın üzerinde yazarken gidip mantık yürüterek araç bırakması ne kadar doğru bişey?

bunu hak ediyormusun?

tabikide haklısın gökhan abi mantıkla çalışmaları onların sonun gelmesine neden olabilir ama... aracın resmen her yerinde yazıyor..

Maxi
bu saçmalıklar için gerçekten birşeyler yapmak lazım ,
aptal tiplerle artık muhattab olmak zorunda değil insanlar
%100 tüv suçlu ise bunun cezasını çekmeli
adam 1 gününü harcamış, oyuncak değil bu iş

GokhanRS
25-11-2010, 17:14
abi normali 205 biz takmışız 225 ne fark eder araca takılabiliyor bunu neden yapmıyorlar. Tüv'e hiç birşey demiyorum ben..

onur güneşliği okumadın galiba 215 225 yazıyor zaten. yani normali 205 filan değil. katalogdaki minimum değer olayı o.

Yigit-Y

bunu hak ediyormusun?

bu ülkede herşey para ile dönüyor kanka o yüzden kasmana gerek yok normal prosedür üzerinden bakarsak dün minibüsü olan amcanın sadece bir tane ehliyet kemeri takılmadı diye harcı yandı bunlar varken seninki pek birşey değil :(

nitrO_Oxide
Bu araç bu şekilde muayeneden gecti ne jantından bahsediolar ya..

http://sphotos.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v4255/161/122/1003878984/n1003878984_464757_24586.jpg

darkred
Arkadaşımın VTS sini götürdük orjinale cevirdik yayları torsiyon yüksekliği hava filtresi egzoz sitemi herşeyi orjinal cam filmi dahi yoktu.Bizide jantlardan bırakmaya çalıştılar...Arabamızın dış görüntüsü koyduğum 2.resimdekinin aynısı renk dahi aynı ama jant ölçüsünden bırakıyorlardı.Kabartma citroen logosuna bile aldırmadılar jant üzerindeki.

TÜV e göre olması gereken jant ölçüsü bu aşşağıdaki yani VTS de 1.4 saxo saç jantı olmalıymış :)

http://image5.sahibinden.com/photos/15/08/85/311508859s8.jpg

Bizim aracımızın üzerindeki jantlarda bu aşşağıdakiler... VTS mk2 orjinal jantı...

http://carphotos.cardomain.com/ride_images/2/4258/4021/23144510001_large.jpg

By_OnuR
25-11-2010, 17:15
onur güneşliği okumadın galiba 215 225 yazıyor zaten. yani normali 205 filan değil. katalogdaki minimum değer olayı o.

Tamam abi işte bende onu diyorum minimum değer o ama tüv yetkilileri bunu anlamıyorlarki...hani sen bliyorsun ben biliyorum fark etmiyor adam normal magane ile kıyaslıyor ...

husrevoglu
25-11-2010, 17:15
bu kadar saçma bi olay olamaz ya ne cahil adamlar bunlar...

By_OnuR
25-11-2010, 17:16
bu kadar saçma bi olay olamaz ya ne cahil adamlar bunlar...

abi zaten cahil olmasalar bu kadar insan burada şikayette bulunmazdı..

fasterhan
25-11-2010, 17:17
dün ankara eryamandada biz biraz sıkıntı yaşadık.....arkadasım istanbuldan bir m3 aldı neyse emniyetde plaka ruhsat işlerini kovalasın diye muameleciye verdik evrakları ruhsat cıkınca alırız biz dedik muameleci aradı ruhsatı veremiyolarmış şaşe numarası başka araçtata görünüyor dedi neyse dedik ne yapacaz eleman tüvden tespit yaptıcaksınız dedi gittik eryaman tüve verdik evrakları sıra aldık ama elemanlar külli keyif içerde muhabbetdeler sallayan yok baya sonra geldi biri actık kaputu şase numarasına baktı sonra motor numarasını bulamadı daha dogrusu bizde bakındık bizde göremedik bişeyleri sökmek gerek şimdi burda 3 bin motor araba sökülmezki vs gibi şeyler söyledi verdi bi kagıt bize borusana git motor numarasına baksınlar dedi yani bunlar herkese olabilecek durumlar ama şimdi bu tüvlerin orda bu motor numarasını kendi imkanları ile bakmaları gerekmiyor mu ? yani illa bizim borusana gidip birde oraya para vermek zorunda mıyız ? yoksa bunlar tamamen keyfiyetten elemanın üşünmesi sonucu bizi oraya yollamasından ibaret mi.....böyle bişey daha önce başımıza gelmedigi için soruyorum yani normal mi diye.....ama dün çıkan her arabanın sahibi yüklüce küfür ediyodu ahahha :D

Yigit-Y
25-11-2010, 17:19
Bu araç bu şekilde muayeneden gecti ne jantından bahsediolar ya..

http://sphotos.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v4255/161/122/1003878984/n1003878984_464757_24586.jpg

işi bilen adammış ;)

Arkadaşımın VTS sini götürdük orjinale cevirdik yayları torsiyon yüksekliği hava filtresi egzoz sitemi herşeyi orjinal cam filmi dahi yoktu.Bizide jantlardan bırakmaya çalıştılar...Arabamızın dış görüntüsü koyduğum 2.resimdekinin aynısı renk dahi aynı ama jant ölçüsünden bırakıyorlardı.Kabartma citroen logosuna bile aldırmadılar jant üzerindeki.

TÜV e göre olması gereken jant ölçüsü bu aşşağıdaki yani VTS de 1.4 saxo saç jantı olmalıymış :)

http://image5.sahibinden.com/photos/15/08/85/311508859s8.jpg

Bizim aracımızın üzerindeki jantlarda bu aşşağıdakiler... VTS mk2 orjinal jantı...

http://carphotos.cardomain.com/ride_images/2/4258/4021/23144510001_large.jpg

VTS nin ne olduğunu bilmiyorlardır....

By_OnuR
ben tüv'den bu kadar cahilliği beklemezdim...

Ufuk
Geçen senede bize yaptılar uğraşmayın bi b.ktan anlamayan adamları geçirmişler işin başına sonra millete ahkam kesmeler...

husrevoglu
25-11-2010, 17:20
bnm arkadaşımın arabasında tavan kaput folyo kaplama ruhsata işli değil, 17 jant var ve yanak 35, film var ön cam dahil,xenon var, 5cm yay var ve hafif kusurlu şekilde geçti...

uerbas
25-11-2010, 17:20
böle tüv çalışanlarına eğitim şart

GokhanRS
25-11-2010, 17:21
Hocam öncelikle geçmiş olsun.Maalesef TUV denilen kurumun ilk kez yaptığı birşey değil bu.İşi bilmeyen dünya adamı çalıştırıyorlar.Adamların gelen giden arabalarda ne var ne yok bihaberler..
Şimdi oradaki elemanın/şefin/müdürün sana dolaylı/dolaysız yoldan verdiği her türlü zarardan tüzel kişi yani TUVTÜRK müteselsilen sorumludur.Tüzel kişi organlarının verdiği zararlardan Borçlar Kanunu 41.maddeye göre doğrudan doğruya sorumlu olmaktadır.
Bu durumda da sen bu yanlış durumdan ötürü 1 günlük işe gidememeni ve bunun karşılığında kaybettiğin maddi değerlerden bahsediyorsun.
Senin öncelikle bir Tespit davası açacaksın.Yani senin 1 günlük işe gitmemenin sonuçları ortaya çıkacak şekilde bir dava.Ardından da maddi tazminat davasını açarsın.Tespit davasını önce açmanı şundan ötürü diyorum;tazminat davaları genelde uzun sürüyor ve davacının elinde tespit edilen bir hak bulunduğu zaman karar verilmesi daha kolay oluyor.Yani tespit davası senin için bir avantajdır bir bakıma maddi tazminat davasından önce..

Umarım faydalı olmuştur..

yazdığını okudum hocam... hertürlü personelin hatalı olduğunu kanıtlarım ki itü ye gidip bu aracın kusursuz bir araç olduğuna dair raporda almayı düşünüyorum. o harç da 400 tl filan. o parayıda onlardan davayı kazandığımda oraya git gel masraflarımıda tahsil edebilirim sanırım?

By_OnuR
25-11-2010, 17:21
bnm arkadaşımın arabasında tavan kaput folyo kaplama ruhsata işli değil, 17 jant var ve yanak 35, film var ön cam dahil,xenon var, 5cm yay var ve hafif kusurlu şekilde geçti...

Peki bizim aracımız kusursuz neden Biz?

Nires
25-11-2010, 17:22
hangi araç kalmış app,film,zenon ile sagdan soldan duyduklarınız ile konuşmasanızda gerçek bilgiler paylaşılsa biraz :D

biz burada gerçek bilgilerden bahsediyoruz adamların tamamen insafına kalmışız dün yiğitle iki araç götürdük app mühürüne kadar bakıyorlar koskocaman afiş asmışlar cam filmi hafif kusur olarak gözükmüyor artık ağır kusur olarak geçiyor dün cam filmlerini sökenlerin sayısı gördüğüm rahat 5 araç vardı boş boş konuşma arkadaşım biz öyle sağdan soldan duyduklarımızlada konuşmayız...

SErhat.
O yönden sıkıntın olmasın.Dava harç ve giderlerini başta sen yatırırsın ama haklılığını ispat edince yatırdığın her türlü harç ve ettiğin masrafları karşı tarafa yükler hakim..

Yigit-Y
yazdığını okudum hocam... hertürlü personelin hatalı olduğunu kanıtlarım ki itü ye gidip bu aracın kusursuz bir araç olduğuna dair raporda almayı düşünüyorum. o harç da 400 tl filan. o parayıda onlardan davayı kazandığımda oraya git gel masraflarımıda tahsil edebilirim sanırım?

bence dava açmak gereksiz uğraşmaya değmez 2 yılda bir muhattap olunacak bir kurum değmez sen dava açarsın 2 yıl geçer TUV'lük işin olur senin davan bitmez ;)

husrevoglu
25-11-2010, 17:23
Peki bizim aracımız kusursuz neden Biz?

şans bence ters bi adama denk gelmemek lazım birde bazı istasyonlar uğraştırmıyor örneğin şile.

Yigit-Y
25-11-2010, 17:24
biz burada gerçek bilgilerden bahsediyoruz adamların tamamen insafına kalmışız dün yiğitle iki araç götürdük app mühürüne kadar bakıyorlar koskocaman afiş asmışlar cam filmi hafif kusur olarak gözükmüyor artık ağır kusur olarak geçiyor dün cam filmlerini sökenlerin sayısı gördüğüm rahat 5 araç vardı boş boş konuşma arkadaşım biz öyle sağdan soldan duyduklarımızlada konuşmayız...

biz dün master yaptık bu konuda :)

powERS
25-11-2010, 17:25
ya anlam veremiyorum.

bu adamlara gıcıklık yapılacak. arabalar öyle hemen geçmeyecek filan diye mi seminer görüyorlar ?

yani bir istasyon değil 2 istasyon değil. hepsi böyle neden ?

adamlar kılavuzu arabanın içinde yazan yazıyı neye göre inandırıcı bulmuyorlar neye güveniyorlar.

kendilerini tatmin etmekte değil bence bu. bir sıkıntıları var ama ne?

darkred
VTS nin ne olduğunu bilmiyorlardır....

Yiğit aynen öyle bilmiyor.Sorunda orda zaten bilmiyorsa orada işi ne peki ?

Madem bilmiyorsun bu .oku, git mektebinde oku !! derler adama :D

Frid

bugün işe gitmedim izinliydim bugün bir genelge gelip cam filmleri agır kusur olmadıysa boş konuşuyorsun demektir ki dün diyorsun dün çalışıyordum öyle bir genelge gelmedi :D

GokhanRS
25-11-2010, 17:26
bence dava açmak gereksiz uğraşmaya değmez 2 yılda bir muhattap olunacak bir kurum değmez sen dava açarsın 2 yıl geçer TUV'lük işin olur senin davan bitmez ;)

yiğit azıcık hukuktan anlıyorsam eğer 1 kere dava kazandınmı birdaha o kıllığı yapamazlar yeterki önceki kazandığın dava kağıdı göster o zaman kimse kıllık yapmaya kalkmaz aracın hakkı neyse o şekilde davranır. davan açan olmadığından bunları yaşıyoruz şuan.

Dragger

biz dün master yaptık bu konuda :)

Yani siz tüvtürkte calısan adamdan cok biliyorsunuz öyle mi?

By_OnuR
Herşey Güzel hoş peki bu adamların bize olan tersliği nedir? bizden önceki araçlar 15 dakka durup kusursuz çıkıyor ama adam bizimkine gelince kusurlu diyor...

SErhat.
25-11-2010, 17:27
Ayrıca Almanya TUV'e de bence bu konu iletilmeli."Orijinal" Renault Megane RS muayeneden geçemedi,çalışanların araçlar hakkında yeterli bilgisi ve eğitimi yok diye bir mail atılsa görmemezlikten gelmezler.Hele bunu rahat 10-15 kişi yapsa illa ki üstüne düşerler bu işin..

Nires

ben sadece olanları yazıyorum yaşadıklarımı yazıyorum bu benim tüve geçtikten sonra götürdüğüm 7 ci aracım cum ondada aynı şeyleri yaşadığım için iyi biliyorum... ve tüvde çalışan her adam o işini hakkıyla yapsa ohoooo neler olmazdı kimi insanlık yapıyor kimide nelik yapıyor onu siz daha iyi biliyorsunuz

SULTANOGLU
yine aracımın muaynesi geldi ve yine korkuyorum, geçen sefer çok iyi birine denk gelmiştim cidden aşırı efendi biriydi ve çok iyi davranmıştı. şimdi ne yapıcam ne edicem bilmiyorum. gergin dakikalar beni bekliyor

Yigit-Y
Yiğit aynen öyle bilmiyor.Sorunda orda zaten bilmiyorsa orada işi ne peki ?

Madem bilmiyorsun bu .oku, git mektebinde oku !! derler adama :D

burası Türkiye ama derler adama :)

burada işler asla istediğin gibi gitmez başka bir şekil isterler derler ....

by serçe
25-11-2010, 17:28
rezillik ten başka bir şey değil .........

By_OnuR
25-11-2010, 17:29
Ayrıca Almanya TUV'e de bence bu konu iletilmeli."Orijinal" Renault Megane RS muayeneden geçemedi,çalışanların araçlar hakkında yeterli bilgisi ve eğitimi yok diye bir mail atılsa görmemezlikten gelmezler.Hele bunu rahat 10-15 kişi yapsa illa ki üstüne düşerler bu işin..

Bende bu konuya gayet net katılıyorum..

husrevoglu
bence arabasında bu tarz sıkıntıları olanlar bi muameleci ile anlaşmalı yapanlar bu şekilde yapıyor hiç geçmicek arabayı bile geçiriyorlar.

darkred
burası Türkiye ama derler adama :)

burada işler asla istediğin gibi gitmez başka bir şekil isterler derler ....

Geçenler forumda birisi söylemişti.Burası TÜRKİYE kelimesi ne zaman gerçek anlamında kullanılıcak acaba :(

yarın muayenem bitiyor napıcam bilmiyorum :)

Yigit-Y
25-11-2010, 17:30

tuvdeki adam bizde ne olduğunu bildiği için dün biz sıkıntı yaşamadık ;)

sword
25-11-2010, 17:30
ne denırkı denyoluk ıste

orjınale cevırıp gıdıcen gecıcek muayeneden sonrada aracı eskı halıne getırıp araca bakan elemanı bulup hatırnı sormak lazım bak böle arabaya onay verdın dıe:)

Maxiboost
25-11-2010, 17:32
bence tüv e şikayet edin önce. Muayene ediyorsa bu araçla ilgili bilgisi olmak zorunda neye göre muayene ediyor ki? önce tüv merkeze şikayet edin adamların adıyla beraber baktınız olmuo dava açın sonuçta giren çıkan olmicak size beklersiniz sadece.

Can's
ne denırkı denyoluk ıste

orjınale cevırıp gıdıcen gecıcek muayeneden sonrada aracı eskı halıne getırıp araca bakan elemanı bulup hatırnı sormak lazım bak böle arabaya onay verdın dıe:)

:D:D:D:icon_tup::icon_tup:oyle adamlara yapılması gereken bısey

Frid
yine aracımın muaynesi geldi ve yine korkuyorum, geçen sefer çok iyi birine denk gelmiştim cidden aşırı efendi biriydi ve çok iyi davranmıştı. şimdi ne yapıcam ne edicem bilmiyorum. gergin dakikalar beni bekliyor

abi daha 6-7 ay olmadımı senin arabanın muaynesi yapılalı :D

ben sadece olanları yazıyorum yaşadıklarımı yazıyorum bu benim tüve geçtikten sonra götürdüğüm 7 ci aracım cum ondada aynı şeyleri yaşadığım için iyi biliyorum... ve tüvde çalışan her adam o işini hakkıyla yapsa ohoooo neler olmazdı kimi insanlık yapıyor kimide nelik yapıyor onu siz daha iyi biliyorsunuz

işte yaşadıklarını anltıyorsun tamamda o agır bu agır diyorsun bende diyorumki cam film i hafif kusur yanlış biliyorsun :D

bildigim sistemin telifini almanlardan satın aldılar yani parayı veren düdügü çalar hesabı karışmazlar diye düşünüyorum

Yigit-Y
25-11-2010, 17:35
cam filmi

1-poliste bağlatılırsa
2-hafif kusurlu olarak cam filmi daha önce yazılıp satış yaptıktan sonra plaka değiştirmek isteyenlerden filmlerin sökülüp TÜV'den komple muayneden geçirilmesi istenmekte

yoksa

TUV'de hala hafif kusur diye biliyorum bende bende öyle yazıyor çünkü :D

Nires
frid ozaman sana tek sorum dün gebze istasyondaydım yanımda yiğit vardı neden adamlara cam filmlerini söktürüyorlardı bunun açıklaması varmı????

yoksa yapılan kıllıkmı???? çalışan adamlar fantezimi yapıyorlar söktürerek??? zevkmi alıyorlar az kusursa filmi söktürünce???

dextroit
Yapman gereken konuyu anlatan bir dilekçe ile adliyeye gitmen. Buna hangi alan bakıyor bilmiyorum danışmaya sorarsan sana bilgi verecektir.

SULTANOGLU
25-11-2010, 17:36
abi daha 6-7 ay olmadımı senin arabanın muaynesi yapılalı :D

yok ya o astraydı onun muaynesi oldu 6 ay önce :D ama şimdi camaronun muaynesi var 2 aralıkta bitiyor, eksikleri hallediyim vergisini yatırıyım kaçışım yok :D benim arabanın orjinalinden uzun farkları ayakla basılıyor, orjinlinden amerikan park, vitesim normal araba gibi geçmiyor falan filan :) bunları geçen sefer anlattığımda çok anlayışlı davranmıştı ordaki görevli hiç ağır kusurlarımı bana söyleyip hallettikten sonrada direk geçirmişti hatta istasyonun içinde araç stop edip çalıştıramıyımca bile :D

husrevoglu
25-11-2010, 17:37
filmden ceza yedikten sonra muayene yanıyor ve muayene yaptırmaya gittiğinizde film duruyorsa kabul etmiyorlar o yüzden istasyonda filmleri söküyor olabilirler...

omR35
25-11-2010, 17:38
dün ankara eryamandada biz biraz sıkıntı yaşadık.....arkadasım istanbuldan bir m3 aldı neyse emniyetde plaka ruhsat işlerini kovalasın diye muameleciye verdik evrakları ruhsat cıkınca alırız biz dedik muameleci aradı ruhsatı veremiyolarmış şaşe numarası başka araçtata görünüyor dedi neyse dedik ne yapacaz eleman tüvden tespit yaptıcaksınız dedi gittik eryaman tüve verdik evrakları sıra aldık ama elemanlar külli keyif içerde muhabbetdeler sallayan yok baya sonra geldi biri actık kaputu şase numarasına baktı sonra motor numarasını bulamadı daha dogrusu bizde bakındık bizde göremedik bişeyleri sökmek gerek şimdi burda 3 bin motor araba sökülmezki vs gibi şeyler söyledi verdi bi kagıt bize borusana git motor numarasına baksınlar dedi yani bunlar herkese olabilecek durumlar ama şimdi bu tüvlerin orda bu motor numarasını kendi imkanları ile bakmaları gerekmiyor mu ? yani illa bizim borusana gidip birde oraya para vermek zorunda mıyız ? yoksa bunlar tamamen keyfiyetten elemanın üşünmesi sonucu bizi oraya yollamasından ibaret mi.....böyle bişey daha önce başımıza gelmedigi için soruyorum yani normal mi diye.....ama dün çıkan her arabanın sahibi yüklüce küfür ediyodu ahahha :D

Benimde 1 ay kadar bi süre önce başıma geldi bu olay.Motor no bir rakam eksikti noterden satış yapabilmek için emniyetten kağıt aldık(ücretsiz).Ruhsat çıkarmak için tüv değilde yetkili peugeot servisine gittim 45 tl ücret karşılığı motor no okuyup bana bi kağıt verdiler.O kağıdı sigortacıya verdim 1 günde çıkardı ruhsatı.

powERS
25-11-2010, 17:39

+1

Hatta reno yada bi mail le

Türkiyedeki Alman Menşeili Kontrol firması bu jantları geçirmedi ne ayak ?

anlatılsa acaba renault ta bi yaptırım da bulunurmu ?

Yigit-Y
25-11-2010, 17:39
filmden ceza yedikten sonra muayene yanıyor ve muayene yaptırmaya gittiğinizde film duruyorsa kabul etmiyorlar o yüzden istasyonda filmleri söküyor olabilirler...

evet olay bundan ibaret sökülme sebebi bu ....

ama normal gelene hala hafif kusur yazılmakta örnek ben :)

GokhanRS
25-11-2010, 17:42
bence arabasında bu tarz sıkıntıları olanlar bi muameleci ile anlaşmalı yapanlar bu şekilde yapıyor hiç geçmicek arabayı bile geçiriyorlar.

1 dk ne sıkıntısı yaw ? başka araçlar için söylüyorsun sanırım.

anlattığım gibi benim aracım orjinal ölçüleri jant lastik v.s 225 45 17 ve 18 inc jant uyumludur yazıyor adam 16 olacak diyor bana.

yani fabrika 16 olmaz. en az 17. en fazla 18 olacak diyor. :D

tüvmü haklı üretici mi :D

fasterhan
25-11-2010, 17:43
Benimde 1 ay kadar bi süre önce başıma geldi bu olay.Motor no bir rakam eksikti noterden satış yapabilmek için emniyetten kağıt aldık(ücretsiz).Ruhsat çıkarmak için tüv değilde yetkili peugeot servisine gittim 45 tl ücret karşılığı motor no okuyup bana bi kağıt verdiler.O kağıdı sigortacıya verdim 1 günde çıkardı ruhsatı.

valla kardeş dün emniyete gittik ordaki polis bize direk tüv e gidip ordan tespit yaptıracaksın dedi emniyet servise git deseydi direk servise giderdik ama işte benim anlamadıgım tüvde bakılması gerekmiyor muydu bu numaranın ?

Nires
25-11-2010, 17:43

anlattığım gibi benim aracım orjinal ölçüleri jant lastik v.s 225 45 17 ve 18 inc jant uyumludur yazıyor adam 16 olacak diyor bana.

sen yazını al kanka git sok gözlerine dahada uğraşma :)

Frid
25-11-2010, 17:44
frid ozaman sana tek sorum dün gebze istasyondaydım yanımda yiğit vardı neden adamlara cam filmlerini söktürüyorlardı bunun açıklaması varmı????

yoksa yapılan kıllıkmı???? çalışan adamlar fantezimi yapıyorlar söktürerek??? zevkmi alıyorlar az kusursa filmi söktürünce???

tek nedeni var 3 sebeple oluşuyor

1.araçta satış olmuştur muaynesi vardır fakat cam filmleri sitemde gözüktügünden polis ruhsat vermez yeniden muayene yaptır gel der.

2. kişi arabasını mauyene getirir ruhsatında yanlışlık vardır düzeltmesi için ek1 belgesi düzenletip muayne tekrarına girecektir ve cam filmlerini sökmez ise yine raporda görünecek ve ruhsat alamayacaktır

3. kişi aracını muayne getirir ruhsatında yer olmadıgından ek1 belgesi doldurup ruhsatın trafık belgesi adlı yapragını yenileyecektir evrakları düzenlenirken müşteri kabul görevlisi cam filmi yada folyo varsa sökün demiştir

raporda ve sistemde görünürse ruhsat alınamayacak yenıden harç ödemek sorunda kalınacaktır araç sıfırdan muayene yapılacaktır

bunların akabinde o kişilerin yumurtası kapıya dayandıgından orada o cam filmlerini söküyorlardı :D:icon_tup:

edit ekliyim şunuda : yani kişi ister söksün ister sökmesin tüv'ü baglamaz hafif kusur emniyette adamım var diyen sökmüyor ya geri geliyor yada harbiden adamı var :D

powERS
25-11-2010, 17:46

Tüv: Üretici yanlış üretmiş karrdeşşşiiimmm :D:D

auhauah :D

Nires
25-11-2010, 17:46
tek nedeni var 3 sebeple oluşuyor

1.araçta satış olmuştur muaynesi vardır fakat cam filmleri sitemde gözüktügünden polis ruhsat vermez yeniden muayene yaptır gel der.

2. kişi arabasını mauyene getirir ruhsatında yanlışlık vardır düzeltmesi için ek1 belgesi düzenletip muayne tekrarına girecektir ve cam filmlerini sökmez ise yine raporda görünecek ve ruhsat alamayacaktır

3. kişi aracını muayne getirir ruhsatında yer olmadıgından ek1 belgesi doldurup ruhsatın trafık belgesi adlı yapragını yenileyecektir evrakları düzenlenirken müşteri kabul görevlisi cam filmi yada folyo varsa sökün demiştir

raporda ve sistemde görünürse ruhsat alınamayacak yenıden harç ödemek sorunda kalınacaktır araç sıfırdan muayene yapılacaktır

bunların akabinde o kişilerin yumurtası kapıya dayandıgından orada o cam filmlerini söküyorlardı :D:icon_tup:

ozaman ben yanlış anlamışım ama gördüğüm 5 araç vardı filmlerini söküyorlardı birde geçen temmuzda bizim caddy götürdüm muayneye çatır çatır filmleri söktürdüler artık bu işler bir rayına otursa güzel olucak

Yigit-Y
25-11-2010, 17:47
Tüv: Üretici yanlış üretmiş karrdeşşşiiimmm :D:D

auhauah :D

:hehe:

reno mu yanlış üretmiş hiç şaşırmam ben sana dedim 16 larla daha ii gider TUV bile yanlış olmuş dedi baksana :D

GokhanRS
25-11-2010, 17:48
cam filmine kafayı takan emniyet. yani tüv hafif kusur sorun değil diyor ancak cam filmine emniyet müsade etmiyor. yani ipe ipe sökceniz.

bende cam filmi v.s gibi şeyler yok kanka biliyorsun.

Frid
25-11-2010, 17:50
ozaman ben yanlış anlamışım ama gördüğüm 5 araç vardı filmlerini söküyorlardı birde geçen temmuzda bizim caddy götürdüm muayneye çatır çatır filmleri söktürdüler artık bu işler bir rayına otursa güzel olucak

yani kişi ister söksün ister sökmesin tüv'ü baglamaz hafif kusur emniyette adamım var diyen sökmüyor ya geri geliyor yada harbiden adamı var hallediyor :D

VTEC®
25-11-2010, 17:50
Nires nickli arkadaşım ilk sayfalarda bize gelseydin hallederdik gibi söyledin benimde muayenemde bittide öyle daha kolay yoldan resmi muayene yaptırabiliyormuyuz? maliyeti ne oluyor. yada bu işi kolaylaştıracak (illegal yoldan değil!!!) aracımda öyle ağır kusur zaten yokta 1-2 incik boncuk eksik olabilir tüv namına tek seferde geçmesini istiyorumda. yani istasyonda karşılıklı konuşulabilecek İNSAN olan istasyon neresidir??? bizim muameleciler sürekli bana yokuş yapıyorda :)

Nires
25-11-2010, 17:51
Nires nickli arkadaşım ilk sayfalarda bize gelseydin hallederdik gibi söyledin benimde muayenemde bittide öyle daha kolay yoldan resmi muayene yaptırabiliyormuyuz? maliyeti ne oluyor. yada bu işi kolaylaştıracak (illegal yoldan değil!!!) aracımda öyle ağır kusur zaten yokta 1-2 incik boncuk eksik olabilir tüv namına tek seferde geçmesini istiyorumda. yani istasyonda karşılıklı konuşulabilecek İNSAN olan istasyon neresidir??? bizim muameleciler sürekli bana yokuş yapıyorda :)

ibrahim abiye ulaşırsan yardımcı olur ibooo nickli üye

omR35
25-11-2010, 17:52
valla kardeş dün emniyete gittik ordaki polis bize direk tüv e gidip ordan tespit yaptıracaksın dedi emniyet servise git deseydi direk servise giderdik ama işte benim anlamadıgım tüvde bakılması gerekmiyor muydu bu numaranın ?

Sigortamı yaptırdığım takipçi ben ücretsiz çıkartıcam ruhsatını dediği için ona bırakmıştım evrakları.Ruhsattaki eksik numara sorun çıkardığı için geçici ruhsat noter satış belgesiyle yetkili servise bıraktım aracı 2 saat sonra aldım birde kağıt verdiler motor no vs yazan 45 tl ücret karşılığı.Bunu Takipçiye verdim ve yaklaşık 4-5 iş saati içinde ruhsatı çıkarıp verdi bana.Sizinde yetkili servise gitmeniz gerekiyor bence.
Tüv dede işinizi halledebilirsiniz yetkili servisin istediği ücret daha yüksek olabilir ama tüv sorun çıkartabiliyor bazen.

VTEC®
25-11-2010, 17:54
ibrahim abiye ulaşırsan yardımcı olur ibooo nickli üye

ibo diyorsan eve geçerken parmaklarım onu o zaman :D
iyi tanışıklığım var kardeşimle. Sağol verdiğin bilgi için. ;)

Nires
25-11-2010, 17:55
ibo diyorsan eve geçerken parmaklarım onu o zaman :D
iyi tanışıklığım var kardeşimle. Sağol verdiğin bilgi için. ;)

rica ederim :)

Frid
25-11-2010, 17:59
Sigortamı yaptırdığım takipçi ben ücretsiz çıkartıcam ruhsatını dediği için ona bırakmıştım evrakları.Ruhsattaki eksik numara sorun çıkardığı için geçici ruhsat noter satış belgesiyle yetkili servise bıraktım aracı 2 saat sonra aldım birde kağıt verdiler motor no vs yazan 45 tl ücret karşılığı.Bunu Takipçiye verdim ve yaklaşık 4-5 iş saati içinde ruhsatı çıkarıp verdi bana.Sizinde yetkili servise gitmeniz gerekiyor bence.
Tüv dede işinizi halledebilirsiniz yetkili servisin istediği ücret daha yüksek olabilir ama tüv sorun çıkartabiliyor bazen.

aracı bıraktım 2 saat sonra aldım dediginiz kısımda aracın hep yanındaymıydınız ?

Sportline
25-11-2010, 18:02
Geçmiş olsun umarım bişeyler çıkar sonunda...
spor araç gördülermi daha bir çekemez oluyorlar,
benide sinir etmişlerdi, aracı aldı rölantide gaz veriyor yanında bittim tabi hemen kem küm etti.. benim zır stock araca bu sesli demişti, araçda orjinal filtre + kutusu, katalitikler, orta susturucu, rezenatör, son susturucu vardı ve çıtı çıkmıyordu... en son bunda açık filtre var demişti kaput açık aracın yanındayız ... gitti daha yetkili biri ile konuştu geldi, geçtik gittik daha da böle cahil haset adamları arabanın yanına yaklaştırmam .

keskinli_ali
25-11-2010, 18:06
bu adamlar gamalak yaa resmen.... sırf bunları bildiğimden muayneye gitmiyorum 6 ay oldu biteli

Frid
25-11-2010, 18:15
bu adamlar gamalak yaa resmen.... sırf bunları bildiğimden muayneye gitmiyorum 6 ay oldu biteli

gavura kızıp oruç bozmada bu olsa gerek :D

hep kendi açınızdan bakmayın arkadaşlar tüvün gözündende bakın araçlarınıza illaki hatalar yanlışlar oluyor herkesin hayatında herkesimde oluyor hakkınızı medeni şekilde konunun sahibi arkadaş gibi arayın ki bu durumlar yaşanmasın tek temennimiz bu kötü karektersiz insan heryerede mevcut malesef ki tüvdede

Can's
25-11-2010, 18:17
gavura kızıp oruç bozmada bu olsa gerek :D

hep kendi açınızdan bakmayın arkadaşlar tüvün gözündende bakın araçlarınıza illaki hatalar yanlışlar oluyor herkesin hayatında herkesimde oluyor hakkınızı medeni şekilde konunun sahibi arkadaş gibi arayın ki bu durumlar yaşanmasın tek temennimiz bu kötü karektersiz insan heryerede mevcut malesef ki tüvdede

:icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup:

redbaron
25-11-2010, 18:23
buyuk jant olsa dahi ne gibi bir zarari var o zaman teknik olarak bir aciklasin,tuv un amaci aracin tamamen orjinal olmasi degil ki,trafikte aracin tehlikeli bir bicimde ilerlemesini onlemek.gercekten bazi insanlari anlamak mumkun degil.hadimkoy istasyonunu deneyin,biraz uzak ama genelde kamyoncular falan geldigi icin mi bilmiyorum ama bu tarz killiklar yapmiyorlar:) gecmis olsun

GokhanRS
25-11-2010, 18:36
benim tek bildiğim personelin geri zekalılığı. hatalı olduklarını anladıklarında kabullenmek istemediler. bazı insanların egoları çok bozuk. hatalı olduğunu anladı adam. adım gibi eminim bundan.

ancak sinir oldu hata yaptığını kabullenmemek için servisden yazı getir 2nci seferde geçersin dedi.

yani ikinci sefer muhtemelen aynı adama denk gelmeyeceğim belki yazıyı bile görmek istemeyecek. ama benim canımı sıkmaya hakkı yoktu!

kickbuttowski
25-11-2010, 18:37
merak ettigim bir sey var hep soruyorum ama hic cevap alamadim turbo yada sc boostlu araclar tuvden gecebiliyor mu ?

GokhanRS
25-11-2010, 18:38
orjinal turboluysa geçiyor. orjinalinde turbo değilse tüv yetkilisi anlamayıp geçebiliyor ama anlarsa geçemez proje ister ıvır ister zıvır ister. makina mühendisleri odasından tse li onay ister bir sürü şey.

Yigit-Y
25-11-2010, 18:39
merak ettigim bir sey var hep soruyorum ama hic cevap alamadim turbo yada sc boostlu araclar tuvden gecebiliyor mu ?

aklınızda ne varsa geçiyor.

mrtngn
25-11-2010, 18:41
Geçmiş olsun.Bu tarz insanlara laf anlatmakta ayrı bi dert çıldırmamak elde değil.

Bence gidin servisten onaylı bi kağıt alın sıkıntısız sekilde aracınızı geçirin..Ve aracı geçirirkende servisten aldıgınız onaylı kagıt sayesinde gectigini aksi taktirde gecirilmediginide yazdırın veya öyle bi kağıt imzalatın..Sonra direk sikayet edin.Cünkü bunlara her eyvallah cektigimizde daha kötüleri basımıza geliyor..

Ayrıca merak ettigim bi olay var.Hafif kusur olarak gecen bi arac bi sonraki muayenede aynı hafif kusurlardan geçiyormu,kalıyormu ??

kickbuttowski
25-11-2010, 18:42
aklınızda ne varsa geçiyor.

anladim ben:)

Vti-966
25-11-2010, 18:45
Kafayı yemiş bu geri kafalılar ömer abi haklısın valla ben olsam döverdım :)

Alper_
25-11-2010, 18:49
size resmen kıllık yapmışlar..acayip sinir oldum.

Ome_RS
25-11-2010, 18:52
haklı durumdasınız oyle bir kıstas yok muayeneniz onaylanmak zorunda..

Yigit-Y
25-11-2010, 18:53
gükhan forge intercooler filan bunlara tamam dedilermi merak ettim ?

GokhanRS
25-11-2010, 18:56
gükhan forge intercooler filan bunlara tamam dedilermi merak ettim ?

intercooler ın ne olduğunu biliyorlarmı yiğit? daha adam jant ölçülerini anlamıyor intercooler ne nerden bilicek. radyatör sanmıştır. geçti tabiki onlar. zaten onların geçmicek bi durumu yokki. motoru rahatlatan havayı daha cok soğutan bi cooler o kadar.

ygtrn
25-11-2010, 19:01
muayene için bozüyüke gelin beyler, ben komple egzos(el yapımı son susturucu) coilover film amerikan sinyal, birkaç çeşit gösterge vs vs ile hafif kusurlu geçtim :D

raporda sadece şanzımanda yağ kaçağı ve bozuk far ayarı yazıyordu :D

Yigit-Y
25-11-2010, 19:05
intercooler ın ne olduğunu biliyorlarmı yiğit? daha adam jant ölçülerini anlamıyor intercooler ne nerden bilicek. radyatör sanmıştır. geçti tabiki onlar. zaten onların geçmicek bi durumu yokki. motoru rahatlatan havayı daha cok soğutan bi cooler o kadar.

arabayı fabrikadan nasıl çıkıyorsa öyle kullanman gerek normalde gökhan onun dışında yaptığın herşey muayeneden geçmene engel normalde ;)

sinan-s
25-11-2010, 19:08
Tam dayaklık bunlarr...

GokhanRS
25-11-2010, 19:10
şimdi bu adamlar duygusal davranıyor. mesela STI de tüvden geçti bağıra bağıra inlete inlete girdi tüve, herşey modluydu. ama adamlar birbilerine diyorki bunlar zaten böyle. piyasada sessiz sti subaru filan pek görmediklerinden.

yeri göğü inleten subaru egzosunu orjinal sanıp. fabrika cıkısı jant lastik ölçülerine kafayı takabiliyorlar. işte sorun bu.

ersin açıcı
25-11-2010, 19:36
Samsunda bu kadar sıkı degıl bence sehır dısına tatıle gıttıgınızde yaptırın daha rahat olur resmen komedi ya kısa metrajlı fılm ceksen ödül alırsın :) Gelişme sürecindeki ülkemizde böyle saçmalıkların olmaması dıleğimle

S.Mert
25-11-2010, 20:00
2 sene önce e46 bmw'nin motor numarasını bulamamıslardı, gidip servisten kağıt almıstım motor numarası budur diye. gerçekten işten hiç anlamayan kişiler var aralarında, gittikten sonrada motor numarasının yerini göstermiştim benden başka insanları uğraştırmasınlar diye :icon13:

Evrenoz
25-11-2010, 20:05

Katılmıyorum...

İşte bu "uğraşmaya değmez" anlayışı yüzünden TUV'deki cahiller vatandaşa çektiriyor.. 3-5 kişi dava açıp kazansın bakın bakalım böyle bir şey oluyor mu bir daha..

Selman
25-11-2010, 20:13
Valla bende tüv yüzünden çıldırmak üzereyim günlerdir arabayla uğraşıyorum. Jantlarımı 15'den 14'e düşürdüm bugün. Yarın zaten oem olan susturucumu başka bir susturucu ile değiştiricem. Daha sonrada oem yay takıp aracı yükseltip gidicem muayene tekrarına inşallah geçer rahatlarız.

aknnn
25-11-2010, 20:21
benim bildiğim ve dikkat ettiğim kadarıyla bütün arabaların şöför kapısının içinde bi sticker yok mu aracın ağırlığını lastik ebatını teknik bildilerini yazan bi sticker onu göre göre nasıl böle bişey iddaa ederler gerçekten anlayamıorum bunları ki daha önce o lastik ebatınada bakmıolardı hondanın standartı 13 17lerle arabayı geçirdik :S

dragon07
25-11-2010, 20:23
orjinalinden headers olan astralarda geçemiyor tüvden :D:D yazılı belge lazım...

levent
25-11-2010, 20:28
ben en çok o gişe görevlilerinin 5dk da bi mola vermelerine sinir oluyorum, 20dk lik sırayı 1'5 saatte geçirdiler bu yüzden ben 10 kasımda girdim, allah sabır versin girenlere, beklerken yarım paket sigara içtim orda sinirden..

aknnn
25-11-2010, 20:29
orjinalinden headers olan astralarda geçemiyor tüvden :D:D yazılı belge lazım...

ysm poloyu götürdük beni içeri çağırdı headersı gösterdi bunun ne olduğunu biliomusun dedi yoo dedim arabanın orjinal manifoldunu sökmüşler bunu takmışlar arabayı size satan kazıklamış sizi dedi bende ahh dedim zaten bizi kazıklayan kazıklamış kardeş bare muayneden geçelim dedimm geçtik :D

Yigit-Y
25-11-2010, 20:32
ysm poloyu götürdük beni içeri çağırdı headersı gösterdi bunun ne olduğunu biliomusun dedi yoo dedim arabanın orjinal manifoldunu sökmüşler bunu takmışlar arabayı size satan kazıklamış sizi dedi bende ahh dedim zaten bizi kazıklayan kazıklamış kardeş bare muayneden geçelim dedimm geçtik :D

içerdekilere bak ya muhabbete gel :D:D:D

sizi kazıklamışlar :D:D:D:hehe:

aknnn
25-11-2010, 20:34
içerdekilere bak ya muhabbete gel :D:D:D

sizi kazıklamışlar :D:D:D:hehe:

walla sorma bide öle bilmiş bilmiş sölüo kii ahh dedim kardeş ne bilelim biz senin gibi bilemedik :D

Jön Türk
25-11-2010, 20:34
salı günü opel combo götürdüm.kontak açıkken sis çalışmıyor.araç çalıştığında sisler çalışıyor bu yüzden sisler çalışmıyor diye hafif kusur yazdı. 126.66 tl idi sanirim zehir zıkkım olsun.

Yigit-Y
25-11-2010, 20:36
walla sorma bide öle bilmiş bilmiş sölüo kii ahh dedim kardeş ne bilelim biz senin gibi bilemedik :D

:D:D:D çok iyimiş yaa....

içerdeki adam bayağa safmış sizde güzel saf ayağına yatmışsınız valla helal olsun akşam akşam gülme krizine girdim valla :D

dragstar
25-11-2010, 20:48
ben 15" sac jantla orjinal yüksekliğine getirip gittim vts yi alçak diye hafif kusur yazmışlar

valla servisten belge alıp gidip adamın gözüne sokup sonrada dava açmak en mantıklı seçim olsa gerek

aknnn
25-11-2010, 20:58
:D:D:D çok iyimiş yaa....

içerdeki adam bayağa safmış sizde güzel saf ayağına yatmışsınız valla helal olsun akşam akşam gülme krizine girdim valla :D

:D ama arabanın üstünde body kiti 17 jantı falan vardı onlardan yana hiç bişey olmadı demekki artık onlarada çökmeye başlamışlar o olay çatalçada oldu ondan sonra hep kavaklıya götürdük arabaları direk geçti hondacı yada hondacı olmaya çalışan bi çoçuk var bütün mod arabaları o alıo inceden bi muhappet tamamdır :D

Yigit-Y
25-11-2010, 21:01
:D ama arabanın üstünde body kiti 17 jantı falan vardı onlardan yana hiç bişey olmadı demekki artık onlarada çökmeye başlamışlar o olay çatalçada oldu ondan sonra hep kavaklıya götürdük arabaları direk geçti hondacı yada hondacı olmaya çalışan bi çoçuk var bütün mod arabaları o alıo inceden bi muhappet tamamdır :D

bazen insan sanslı olabiliyor ama bazen :D

aknnn
25-11-2010, 21:04
bazen insan sanslı olabiliyor ama bazen :D

o zaman şükür dielim nice ihtiyaçımızın olduğu anlarda şanslı olmamız dileğiyle :D

Yigit-Y
25-11-2010, 21:05
o zaman şükür dielim nice ihtiyaçımızın olduğu anlarda şanslı olmamız dileğiyle :D

darısı diğer TÜV durumluk arkadaşların başına ;)

aknnn
25-11-2010, 21:06
darısı diğer TÜV durumluk arkadaşların başına ;)

aminnnn...

semihx
25-11-2010, 21:28
semsiye girmis , biz nasil yapalimda, acilmasin dige yol ariyoruz. alman tüv ünün türkiye de ne isi var??? bunlari kim denetliyor? ben almanya da istedigim araca tüv alirim (3-5 fazla olabilir), peki türkiye ye gelince neden sekilden sekile giriyo bunlar?? bide anladigim kadari ile kusuru olunca fazladan para aliyorlar, yani resmen haracini ver, yoksa kendi arabana seni bindirmem diyor.

memleketi, almana peskes ceken serefsizlerin dietini ödüyoruz!!!

bögle seyleri okudukca sinirlerniyorum.

Ahmet Saraçoğlu
25-11-2010, 21:29
sizin bu zamana kadar bahsettiğiniz jant ölçüsüdür , cam filmidir , app plakadır ;; modifiyeye yönelik (yani sürüşe herhangi bi zararı olmayan , tehlike içermeyen ) değişikliklerde pürüz çıkaran TUV ;;; mersoyu daha devralmadan önce yola bile çıkmaması gereken bi pozisyonda kusursuz olarak geçirdi.

Özellikle adamın yanında dolaştım kimseye rüşvet vericekmi die ,, bi falsosun görmedim ama önceden mi halletti bilemiyorum tabi,,,günahı boynuna.
(İstasyon Ankara ivedikteki istasyon)
Eksikleri sayıyorum ,
*ön cam kırık ,
*far ayakları gevşek ve sürekli sanllanıyo ,
*ampüller ayarsız ve far içi reflektörleri kararmış ,
*stopların içi kir dolu ve görünmüyo ,
*fren balataları bitik ve diskler sıfırlanmış neredeyse , ufacık bi fren hareketimiz bile bi keman resitali adeta:D
*el freni desen o da haşat ,
*kalorifer iptal ,
*lpg depo girişinden sızıntı var (öyle ki muayene sonrası yaptığımız 3.dolum sonraıs artık aldığımız lpg nin yarısı boşa gidiyo diye patlama riskinden dolayı lpg vermediler) ,
*araç beniznde çalışmıyor
*silecek suyu çalışmıyor
*fren ve direksiyon hidrolik seviyeleri içler acısı durumda
*içeride tarihi eser statüsünde bi yangın tüpü var
*ve en önemlisi su devirdaim pompası bozuk , araç devirdaim yapmıyor ve radyatör tamamen tıkalı , yarım saat 45 dakikalık sakin sürüş sonrası fokur fokur kaynayıp yere su dökerek geziyoruz.(muayeneye girerken de hararet felaket durumlardaydı zati)

ve bu şekildeki aracı hafif kusurlu dahi olmadan ; kusursuz bi biçimde geçirdi TUV amca.....

Biz oynamaya , toplamaya aldık , biliyoduk olası masrafları.Uzun uğraşlar sonucu arabaya verdiğimiz kadarınıda toplamaya verdik ve ön cam hariç saydığım tüm sıkıntıları en güzel şekilde yaptırdım.Ama ya bilmeyen biri olup ''tüv de geçmişse sıkıntı yoktur'' zihniyetiyle kullanıp yolda başımıza bişey gelseydi?Yada arabanın eski sahibi satmak için değilde normal muayenesini yaptırıp sonrasındada hiçbi eksiğini yaptırmadan trafikte tehlike saçsaydı???

Yok jant ebadıdır , yok filmdir , yok plakadır , bunar gibi aksesuar niteliğindeki değişikliklere bakacaklarına öncelikle yürüyen aksamla ilgili tehlike açacak unsurları kontrol etmeliler bence.
Açık konuşayım , günahları boynuna ama o bahsettiğim aksesuarlara göz yumulması adına rüşvet dönüyorsa eğer varsın dönsün...Ama bu tür yolda can kaybına dahi gidebilecek önemli unsurlarda bi kuruş bile haksız kazanç adına göz yumuluyosa benim başıma gelen olayda da , bunun gibi olaylardada allah bin kat fazlasıyla sorsun hesabını....

SErhat.
25-11-2010, 21:33
alman tüv ünün türkiye de ne isi var???
Hükümet geçen senelerde aniden aldığı bir kararla bu araç muayene işini özelleştiriverdi ve her ne hikmetse de bu işi hemen Alman TUV-Doğuş Grubu alıverdi.Sonuçları da ortada..:)

Yigit-Y
25-11-2010, 21:33
Özellikle adamın yanında dolaştım kimseye rüşvet vericekmi die ,, bi falsosun görmedim ama önceden mi halletti bilemiyorum tabi,,,günahı boynuna.

:icon_tup: önceden hal olur böyle şeyler

Hükümet geçen senelerde aniden aldığı bir kararla bu araç muayene işini özelleştiriverdi ve her ne hikmetse de bu işi hemen Alman TUV-Doğuş Grubu alıverdi.Sonuçları da ortada..:)

doğuş işini biliyor valla nerede para var akıllı yatırım ;)

Frid
25-11-2010, 22:04
:icon_tup: önceden hal olur böyle şeyler

bu konudakı yetkılıye sordun bak yigit nasıl biliyor ne zaman olacagını :D

---caner---
25-11-2010, 22:36
benzer olay başıma aracım vti.geldi egsozdan ceza yedik ve kağıt verdiler 1 hafta içinde orjinale çevirim geleceksin die.tamam dedim gittim orjinal egsoz taktım tarfik şubesine gittim muayne için polis memuru gaza basmakalım bi 4 bin devir dedi bastım biraz daha bas bakalım dedi araç vtec açtı git egsozuna baktır yine ses çıkıyo diyor.abi motordan geliyo diyorum bi egsozu bi motru dinliyo subarumu bu hondada böle bişi olmaz dedi motor numaralarına baktı içerdeki memurlara sordu gitservisten kağıt al dedi yalvar yakar zor inandırdım adamı

Sh4rk
25-11-2010, 23:53
ne olcak bu tuv ıle hallerımız

levent--
25-11-2010, 23:57
1.5 ay önce amerikan parklarla geçtim ben ankara ivedikte.
Adam çok iyi niyetliydi hiç sıkıntı çıkarmadı sağolsun. 3.5luk yay, marşpiyel, önde cupra lip, arkada difizör flnda vardı zaten onlar sorun olmuyor

doush
26-11-2010, 00:05
VTI'ın motor kaputunu açtırıp bu arabada 4lü manifold var(dc sports kendileri), 2 li olması lazım bunların diyen polislerimiz var öyle demeyin.. diğer 2 pistondan çıkan egzoz gazını ne yapacak merak etmiyor değilim açıkçası :)

cookies
26-11-2010, 00:51
bu muayene işinin bir standardı oLması mutLak şarttı.. ama böyLe değiL tabi ki..
konuyu açan arkadaş davasında kesinLikLe hakLı ve imkanLarı dahiLinde mutlaka üzerine gitmeLidir..
'uğraşmaya değmez, yaa boş ver be broo' mantaLitesine ne diyeyim biLemedim kusura bakmayın...

snan1910
26-11-2010, 01:03
tamamen şans bence geçmek :)
kontrol eden adama kalmış herşey keyfi yerindeyse sorun yok..
2 gün önce ticari taksi götürdüm ivediğe akşam 17.30 randevüsü
taksici abimiz tanıdık arabayı alırken dedim abi geçmez bu
kornası bi çalıyo çalarken yanında zor durursun :D o derece.
sinyaller bir değişik yanıyor bir yanlar bi önler farklı farklı hep.
hadi sinyallere bir şey demezlerde kornadan kesin kalırız diye götürdüm arabayı
içeri alır almazda kornaya bastı :D dedim kaldı kesin :D
ama sonuç olarak kusursuz geçti araba.
göstermeyen farlara bile hafif kusur vermediler..

Aktaş61
26-11-2010, 01:58

çok iyiymiş yaa koptum resmen :hahaha:

arkadaşın konusu janttan kalmak olduğu için onunla ilgili bir örnek veriyim
aynı esenyurt istasyonunda arkadaşım astra 1.3 cdti ve 18" jantlarla sıkıntısız şekilde geçmişti.iş heralde muayeneyi yapan görevlide bitiyor

emre yeşil
26-11-2010, 02:18
Ben 200sx i geçirdim 18 jantlarla şefime şefime deyip deyip geldi gitti sonunda arabanın ne olduğunu bilmediği için geçirdi hiçte stock değildi bu ülkedeki cehalet bu ülkeyi batırır arkadaş git davanı aç destekse destek sonunda yeter artık diye bir gurup kuracağım bütün salaklıklara dava açacağım bu ülkede.

cookies
26-11-2010, 02:31
Ben 200sx i geçirdim 18 jantlarla şefime şefime deyip deyip geldi gitti sonunda arabanın ne olduğunu bilmediği için geçirdi hiçte stock değildi bu ülkedeki cehalet bu ülkeyi batırır arkadaş git davanı aç destekse destek sonunda yeter artık diye bir gurup kuracağım bütün salaklıklara dava açacağım bu ülkede.

aynen;
bunun yanında nerde kaLdı tüv'ün be kardeşim..
hani nerede standartLık?
böyLe manyak saLataLık bir işmi oLur..
kimi araba fuLL orj. geçemiyor, kimisi de siL baştan custom araç yapmış hafif kusur aLmadan geçiyor..
yap bir araç Listesi gir sisteme öğren neyin ne oLduğunu..
manyak abi bu miLLet, mazosişt oLuş acı çekmekten hoşLanıyor başka ne diyeyim..:icon_wack

GokhanRS
26-11-2010, 04:06
ben en çok o gişe görevlilerinin 5dk da bi mola vermelerine sinir oluyorum, 20dk lik sırayı 1'5 saatte geçirdiler bu yüzden ben 10 kasımda girdim, allah sabır versin girenlere, beklerken yarım paket sigara içtim orda sinirden..
bu gün ben orda en az 10 dal içtim ki. 1 saatte taş çatlasın 2 tane anca içerim normalde.adam arabamı kaldırmak için bi zımbırtı kullandı resmen araca zarar veriyor. ben yarın lifte kaldırıp bakıcam ezilen bişey varmı diye bununda tazminini isteyeceğim. ayrıca gözümün önünde 50 55 yaşlarında 1 amcaya ordaki güvenlik görevlisi bağırıp çağırdı aha dedim kesin dövecek araya girdik. Adam randevu saatinden 25 dakika önce otoparka girdi diye dövecekti nerdeyse. Yaşlı adama bu yapılırmı? Ben randevu bile almadım bana niye diklenemedi? 1.90 genç adama diklenemiyor. Ama yaşlılara erkeklik yapabiliyorlar. Gücü yeten yetene.

benim bildiğim ve dikkat ettiğim kadarıyla bütün arabaların şöför kapısının içinde bi sticker yok mu aracın ağırlığını lastik ebatını teknik bildilerini yazan bi sticker onu göre göre nasıl böle bişey iddaa ederler gerçekten anlayamıorum bunları ki daha önce o lastik ebatınada bakmıolardı hondanın standartı 13 17lerle arabayı geçirdik :S

Dostum o olay her araçta farklıdır. Benim güneşliğimde yazıyor. Ancak ne katalog nede güneşlik umrunda olmadı. Arabamın bir kere megane 2 olduğunu idda etti. Bu arabanın ruhsatında, 2.0 Turbo Sport yazıyor. Buna rağmen Megane 2 bu diyor bu adam.

Güneşliktede Renault Sport yazları 17 inc. kışları 18 inc. jant önerir. 215 den 235 yanağa kadar lastikler önerilir yazıyor. Bunu da tabiki ingilizce yazıyor. Şimdi mühendis diye işe aldıkları adam ingilizce mi bilmiyor da ben yetkili servisten türkçe yazı almak zorundayım ?

GokhanRS
26-11-2010, 04:13
benzer olay başıma aracım vti.geldi egsozdan ceza yedik ve kağıt verdiler 1 hafta içinde orjinale çevirim geleceksin die.tamam dedim gittim orjinal egsoz taktım tarfik şubesine gittim muayne için polis memuru gaza basmakalım bi 4 bin devir dedi bastım biraz daha bas bakalım dedi araç vtec açtı git egsozuna baktır yine ses çıkıyo diyor.abi motordan geliyo diyorum bi egsozu bi motru dinliyo subarumu bu hondada böle bişi olmaz dedi motor numaralarına baktı içerdeki memurlara sordu gitservisten kağıt al dedi yalvar yakar zor inandırdım adamı

egzos cezasını bende yedim. Polis durdur du megane 2 de çift egzos ne arıyor dedi resim çekti bi de salak herif. :D sonra ceza yazdı. Tutanağa bu ceza hatalıdır incelenmeli yazdım hönk oldu. aldım makbuzumu git şimdi dedim :D o bana git şimdi diyemeden.

zaten sonra ruhsat elindeydi bu araba 225 hp miydi dedi hıçkırır bi tonla. yani hata yaptığını anladı ama artık çok geç. itiraz yazımı trafik mahkemesine. şikayet yazımıda trafik şube genel müdürlüğüne ileticem en yakın zamanda.

Ulannnnnnnnnn kara cahiller alayınızı bir gün adam edicem. Bir gün gelicek elbet keser döner sap döner, gün gelir hesap döner... Ne çok alacağım oldu ahiret için.

S.Özeren
26-11-2010, 04:59
benimde yaklaştı muayne benim arabayı nasıl kaldırcaklar merak ediyorum kriko altında kalıyo genelde :D

ILHAN K
26-11-2010, 07:17
2 hafta önceki muayenemde 17 jantlarımla gittim hiç bişey demediler hafif kusur falanda değil, orjini 14

geçmiş olsun gökhan

GokhanRS
26-11-2010, 07:20
2 hafta önceki muayenemde 17 jantlarımla gittim hiç bişey demediler hafif kusur falanda değil, orjini 14

geçmiş olsun gökhan

sağol ilhan tşkler. hepimize geçmiş olsun aslında. yani bu yapılanlar bana özel bişey değil. bu herife sen denk gelsen sanada yapacak.

umarım herkes seninki gibi iyi niyetli adamlara denk gelir.

Yigit-Y
26-11-2010, 07:38
Gökhan bugün arabasını yine geçiremeyecek adam foruma üye ise :)

__FrK__
26-11-2010, 07:59
Gökhan allah sabır versin :) başarılar :p

Kahraman castle
26-11-2010, 11:36

Konunun özeti:

ESENYURT daki istasyon. şu doğuş servisinin yukarısındaki.

orjinali dışında jant ebatı ile oynama yaptıysan araban kalır.aracın fabrika tip etiketinde yazan lastik ebatı dışında lastik takıldığı takdirde bu etikete göre işlem yapmakta normaldir.

STeaM
26-11-2010, 11:40
bu tüv'e efsane gıcığım var,arkadaşımın fabirka çıkışı 18" M jantlarından bıraktı,aynı senin muhabbet bizde anlattık fab. çıkışı die anlamadı,eve gittik arabanın faturasını aldık geldik orda 18" jantı görünce geçirdiler arabayı,arabanın faturası sendeyse göster,o şekilde de geçmesi lazm

dava açsan ne olacak zihniyetinde olduğumuz sürece bu adamlar bizi dolap beygiri gibi gezdirir...

aç kardeşim... yasal ne hakkın varsa kullan...
ben paşa paşa servise gidiyorsam o da eşşek gibi cezasını çekecek!!!

Dayı2
26-11-2010, 12:21
her istasyon ayrı telden çalıo :D

cembozbey
26-11-2010, 12:26
orjinali dışında jant ebatı ile oynama yaptıysan araban kalır.aracın fabrika tip etiketinde yazan lastik ebatı dışında lastik takıldığı takdirde bu etikete göre işlem yapmakta normaldir.

alıntı yabtıgın yazıyıdamı okumuyosun adam orjinal dio zaten

EM-RE
26-11-2010, 12:36
Bu iş çok ilginç ya biri janttan kalıyor biri komple yapılı geçiyor anlam veremedim gitti gerçekten.Ben m3 ü aldıgımda direk geçtim gerçi tuhaf olan bir filtre kiti ile filmleri vardı.Filmler hafif kusurlu olduğundan dert etmemiştim zaten fakat filtre kitinden korktum orjinalide dünya para 2.elde hala arıyorum 8 ay oldu.Git bul al dese ya servise gömülücektik ya hala muannessizdik.Bu adamları çekip vuruoyorla ya harbiden hiç üzülmüyorum.

cookies
27-11-2010, 01:31
alıntı yabtıgın yazıyıdamı okumuyosun adam orjinal dio zaten

okuduğumuzu anLasak zaten bir sorun kalmayacakta işte.. nice TÜV lere.. :hahaha:

Berkan
27-11-2010, 01:59
bizde arkadaşımla gittik aynı dogusun üstündeki muayne istasyonuna onümüzdeki kangoda oncam filmi vardı daha onceden hafif kusur yemiş bizim sıradaki elemana sordu yazmassın dimi dedi hallederiz mrk etme dedi :D

sora ben zıpladım (yanlar 3 onde 1 numara llumar) bunda sıkıntı olmaz dimi dedim yok yok merak etme dedi geçirdi

onun bi yanındaki sıradaki eleman ama tam kıldı falso arıyodu resmen bırakmak için parkları sinyale baglı kac araca agır kusur verdi

arfy
27-11-2010, 02:12
okuyorum da iyice gözüm korktu valla .. 1.5 ayım falan kaldı muayene için .. pifff

CinAli_06
27-11-2010, 04:02
valla hocam öncelikle geçmiş olsun var böyle yetersiz tipler anlamıyorum geçenlerde bir arkadaşın başına geleni anlatayım araba 04yada 05 model Sti muayeneye gidiyor adamlar arabayı görür görmez almıyorlar muayeneye kanadını sök öndeki yandakileri sök felan diye çıkışıyolar arkadaşta senin gibi kataloğu gösteriyor felan tık yok en son arabayı kapının önüne kilitliyor sinirden. servisten arkadaşlarını çağırıyor adamlar gösteriyor belgeleri hala inanmıyor sinirler iyice geriliyor ve en son ordaki en yetkili kişi aracına baktırmadan onay verdirip yolluyor böyle gariplikler çok olur ülkemizde bundan 4-5 sene önce subarucuların evocuların neler çektiklerini sitedeki herkes hemen hemen çok iyi biilir orjinal egzos lu sti bile parka çekebilen insanlar var.

bir laf vardır tam doğrumu bilmiyorum ama; "birini bekçi yap kendini general zannetsin" diye o hesap bizim ülkemizdeki yetkili kişlerde.Geçmiş olsun tekrardan.

SaBRi
27-11-2010, 04:19
aynı yerde bende sıkıntı çektim kaldı ki uno gelmişti orda çalışanın arkadaşı ama arabayı görsen yıkık dökük muayeneden geçti sonra park etti bi daha çalışmadı çekiciyle gitti sonuç muayeneden geçti tanıdıgı olmasından dolayı

bu durum üstüne benim ikinci gidişimdi arabayı yükselttirmişti bu seferde jantlara baktı orjinal 16'' idi üstündekiler 17'' oldugu halde geçirmem dedi babam adamın üstüne yürüyünce nasıl olduysa geçtimşim tüvde şiddet geçerlidir :)

-batu-
27-11-2010, 04:19
"birini bekçi yap kendini general zannetsin"

harika olmuş bence :D

muaynesi bitik birisi olarak nasıl tırsıyorum tahmin edemezsiniz.

S.Özeren
27-11-2010, 04:21
açmadınmı hala :D

dirk
27-11-2010, 09:56
istasyonun suçu ne ? orada gereksiz bi insan'a denk gelmişsin dava açsanda biyere varmaz.. emin olmak istedik diyecekler... benim golf 5 marka aracım warken orjinal 15 18 takıp babamı yolluyordum.. Amca yaşlı die anlatamayız şimdi jant ne ölçüsü ne geçiriyorlardı =)

Yigit-Y
27-11-2010, 09:58
istasyonun suçu ne ? orada gereksiz bi insan'a denk gelmişsin dava açsanda biyere varmaz.. emin olmak istedik diyecekler... benim golf 5 marka aracım warken orjinal 15 18 takıp babamı yolluyordum.. Amca yaşlı die anlatamayız şimdi jant ne ölçüsü ne geçiriyorlardı =)

bu hikayede tutar dedemi götürcem 85 yaşında typerı bir dahakine o soksun :D:D:D

Nires
27-11-2010, 09:58
gökhan muayneden geçirdi aracı dün sorun yok :)

Frid
27-11-2010, 20:57
o yazı olmasada geçerdi o araç :D ki yazı alındımı servisten bilmiyorum :D

ufak bir bilgi verim herkes okuyor nasılsa bu konuyu

artık yan camurluk sinyallerine, 3. stop (fren) sadece 2002 ve sonrası degil üzerinde bulunuyorsa her modele bakılıyor yıl fark etmeksizin kamyonetlerde dahil geçmiş olsun artık cümlemize :D

G_TT_I
27-11-2010, 22:19
Adamlar aptallmı her arabada lastik havalarının kaç olması gerektiği, arabanın her versiyonunda hangi jant-lastik çıkıyorsa o ebatların ölçüsünü verir.
Kapıyı- depo kapağanı (yazı neredeyse) açıp erifin kafanısını oraya sürtseydin.

Kaldiki stepne bile büyük ölçüdür, onuda gösterebilirsin.

GokhanRS
28-11-2010, 00:53
valla arkadaşım güneşliği yerinden söküp kafasına geçirmek istedim ama sinirle kalkan zararla oturur.

26 kasım cuma yani dün. geçtim muaneden. yetkili servisten yazılı imzalı kaşeli orjinallik yazısı belgesi gibi bişiler aldım.

katalogları ve internet dökümanlarınıda gözüne soktum ve geçtim.

polisi gelir meganede çift egzos ne diye sorar laf söyler. ruhsatı görünce g.t olur. muane istasyonundaki adam jantlar niye büyük der.

he bide muane istasyonundaki şefle aramızdaki diyalog.
Şef; biz sanayiden gelmeyiz bilmediğimiz şey yok.
Benim cevap; Belli belli ama kafama takıldı ya, Esenyurt sanayi mi ?