PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Operatör tercihi

caglarcb
10-12-2010, 11:07
Turkcell faturalı kullanırken gerek müşteri hizmetleri olsun, gerekse çekim gücü, ses kalitesi olsun çok memnundum fakat sunduğu avantajlar ve tarife paket fiyatları diğer operatörlere göre maximum seviyede. Telefonla sürekli mesaj atan konuşma yapan biri olmamama rağmen fatura edilen tutarlar boynumu büküyordu. Durum böyle olunca turkcellden birkezdaha dilim yandı ve tamamen elveda dedim dönmemek üzere. :) Bir hışımla eskiden de kullandığım avea faturasız hat alıp mobilöğrenci denilen pakete geçtim. Şuanda hiçbir problem yaşamıyorum(ara sıra iletilmeyen mesajlar, şebeke problemi dışında) ama 2 ay sonra askerliğim sebebiylede vodafoneye numaramı taşımayı düşünüyorum. Şöyle ki vatani görevini yapan arkadaşlarım ve kime sorduysam aldığım cevap aynı. Türkiye haritasını gözünün önüne getir ortadan çizgi çek sağ tarafında avea tamamen iptal. Bazı yerlerde turkcell çekmezken vodafone full devam ediyor diye söylediler. Hatta bir turkcell bayisindeki eleman vodafonenin ses kalitesi ve çekim gücü olarak turkcell'le eşit seviylerde olduğunu iddia etti. Benim bildiğimde baz istasyonu olarak Turkcell 1. sırada vodafone 2. ve avea 3. sırada. Verilere görede avea kendini enaz geliştiren şirket sanırım. Şimdi sadete gelecek olursak;

Vodafone Cep Özgür tarifesi

* Heryöne 120dakika hediye
* Vodafone içi 40kuruşa istediğin kadar konuş
* Diğer operatör ve sabit hatlarla konuşmak 5 dakikası 40 kuruş
* Her gün ücretli 1 SMS'e ayda toplam her yöne 7500 SMS ( SMS bedeli 40kuruş)
* Yurt içi her yöne 3000sms 9TL

Avea Mobilöğrenci tarifesi

* MobilÖğrenci'de tarife içindeki herkesle 1.000 dakika konuşmak bedava
* Diğer herkesle her yöne konuşmanın 10 dakikası ise 50 kuruş
* 1000 dakika bedava konuşurken her 100dakikada 1 tl kazanıyorsun
* Heryöne 1000 sms, avea içi 10.000 sms 9 TL

Aylık yüklediğim tutar 30TL. Vodafone biraz daha avantajlı gibi gözüksede her iki operatörde hemen hemen aynı fırsatları sunuyor.

Sizce çekim gücü olsun, ses kalitesi olsun diğer kriterleride işin içine alarak genel bir değerlendirmede Vodafone mi? Avea mı? 2 hattıda tecrübe etmiş arkadaşlardan fikirlerini bekliyorum.

Low-Rider
10-12-2010, 11:48
Avea'nın başka bir tarifesi var vodafone'un kine benziyor.

30tl yüklediğinde her yöne 120dakika hediye veriyor.

Diğer hatlardan 5dakika arandıkça 5dakika bedava kazanıyorsun , ayda toplam 30dkaika bedava hakkın var.

Avea için 10dakikası 50kuruş , diğer operatörler dakikası 40 kuruş ama 120dakika bedava ve gelen 30dakika bedava baya bir yetiyor

mesaj paketide senin yazdığını kullanıyorum.

30lira rahat rahat yetiyor

edit:genç avea tarifes,

kanashibari
10-12-2010, 11:52
Bende kararsızım sizce hangisi avea faturalı kullanıyorum faturasıza geçmem gerekiyor.

Anıl E.
10-12-2010, 11:55
Aslında en saglamı turkcell ama ben avea kullanıyorum
:)

-Aydın-
10-12-2010, 11:55

Diğer hatlardan 5dakika arandıkça 5dakika bedava kazanıyorsun , ayda toplam 30dkaika bedava hakkın var.

Avea için 10dakikası 50kuruş , diğer operatörler dakikası 40 kuruş ama 120dakika bedava ve gelen 30dakika bedava baya bir yetiyor

Madem her ay 30tl yüklenicek faturalı sabit tarifeler daha uygun değil mi ? Mesela ben 29TL ye 300dk+3000sms kullanıyorum turkcell faturalı genç tarif :beuj:

Low-Rider
10-12-2010, 11:58
Madem her ay 30tl yüklenicek faturalı sabit tarifeler daha uygun değil mi ? Mesela ben 29TL ye 300dk+3000sms kullanıyorum turkcell faturalı genç tarif :beuj:

2senedne uzun süredir kullanıyorum bunu memnunum , turkcell ilk çıktığından beri kullandım ama sağdan soldan geçirmasyonları sıktı.

senna
10-12-2010, 12:01
hepsini kullandım bir süre ama 12 13 yıldır halen tcell var devam ediyorum memnunum en azından kesilmiyor sıkıntı yaratmıyor konuşurken

-Aydın-
10-12-2010, 12:04
2senedne uzun süredir kullanıyorum bunu memnunum , turkcell ilk çıktığından beri kullandım ama sağdan soldan geçirmasyonları sıktı.

Memnunsan sıkıntı yok :))

http://www.vodafone.com.tr/Tarifeler/genc-avantaj.php buda güzelmiş yeni bi yapmışlar sanırım :) Bende turkcelle geçeli 2 hafta fln oluyor sanırım. 6 senedir fln heralde telsim/vodafone kullanıyordum. Ins o gecirmasyonlar olmaz :)

Low-Rider
10-12-2010, 12:05
ya güzel tarifelerde yaş sınırı var işte

geçsem 1sene kullanabilicem o ayrı sorun

redbaron
10-12-2010, 12:06
tarife olayını bilmem ama avea nın çekim gücü ve ses kalitesi çok kötü.çoğu zaman şebeke meşgul olabiliyor,vodafone ve turkcellin çektiği yerlerde genellikle çekmiyor, kafasına göre konuşma esnasında hat kesiliyor, vodafone kesinlikle bu konuda daha iyidir bence,avea çok ucuz ama kalitede vasat

EM-RE
10-12-2010, 12:12
Bizzat kendim kullanmadım ama jandarma komutanları komple avea kullanıyorlardı doğuda gerçi hepsinde 2 tel varda gözümle sıkıntı çektiklerini görmedim...
Bende şirketi komple vodafone geçirdim faturalarda ciddi bir kar var ama hiç biri malesef turkcellin çekim gücü olsun servisleri olsun yetişemıor.Bazen vodafone beni çıldırtıyor.Ama şu anda tüm şirketin toplam maliyetinde 600 liralık bir fark oluşuyor.Ondandır ki vodafone'a devam..

Ahh turkcell bide her buldugu açıkta geçirmese...

Low-Rider
10-12-2010, 12:15
tarife olayını bilmem ama avea nın çekim gücü ve ses kalitesi çok kötü.çoğu zaman şebeke meşgul olabiliyor,vodafone ve turkcellin çektiği yerlerde genellikle çekmiyor, kafasına göre konuşma esnasında hat kesiliyor, vodafone kesinlikle bu konuda daha iyidir bence,avea çok ucuz ama kalitede vasat

Çekim konusunda haklısın evet ama açık alanda hiç sıkıntı yok tabi de mesela yerin 1kat altı falan olan yerlerde tcell 2çubuk çekiyorsa yerne göre avea ya 1çubuk çekiyor ya çekmiyor.

Çekmeme sıkıntısı olduğu yerler var.

Hat kesilme olayını eskiden çok sık yaşıyordum çıldırtmıştı ama sonunda çözdüler sanırım çok uzun süredir öyle birşey olmadı

Quantum
10-12-2010, 12:41
Aslında konu ne kadar ekmek o kadar köfteden ibaret..

Turkcell in ses kalitesi çok iyi.. çekmediği hemen hemen hiç bir yer yok. -3ncü katta çekmiyorsa Turkcell, diğerlerine bakmaya bile gerek yok..

Vodafone 1 gömlek daha aşağıda turkcell den. Şirket hattı olarak vodafone kullanıyorum, o kadar çok hat kesildiği oluyor ki.. Bazen çekiyor bazen çekmiyor, bazı üstgeçitlerin altından trafik sebebi ile yavaş geçiyorsun.. o sırada telefon çekmez mi yahu.. Çekmiyor.

Avea yı söylemeye gerek bile yok. Ciddi sorunları var..

devil_berk22
10-12-2010, 13:42
ben vodafoıne kullanıyorum çok memnunum cp öğrenci tarifesi falan baya avantajlı

TolgaEsentepe
10-12-2010, 14:22
2 aydır mobil öğrenci kullanıyorum avea. gayet güzel bir tarife. eş dost sevgili zaten mobil öğrenci diye bin dakika ücretsiz, geri kalan 30tl de diğer operatördeki arkadaşlara yetiyor

OnurD.
10-12-2010, 14:54
Ben yıllardır avea kullanıyorum. Hele hele son 3-4 senedir hiç bir problem yaşamıyorum. ne kesilme oluyor ne çekmeme. Sorun yaşayanlar nasıl yaşıyor anlamıyorum. Apartmandaki asansörde bile konuşmaya devam. Vodafonu hiç sevmiyorum, türkcell zaten geçirmasyon.
avea genç kullanıyorum sabah 5akşam5 avealarla bedava yapıyorum, üstüne kalan tl ve heryöne bedavalarımla bütün ay idare ediyorum. Tabi birde internete girmek ve sabit hatları aramak içinde avea EGM hattı kullanıyorum. Ayda 20tl falanda o geliyor.

Kısacası biri faturalı biri faturasız 2tane avea hattım var. Ben hiç problem yaşamıyorum.

orc
10-12-2010, 15:38
10 yıldır turkcell kullanıyorum.. 2-3 ay once baz istasyonunu kaldırmıslar sadece camın onunde 1 cekiyor.. biraz iceriye dogru gittiğimde onu da cekmiyor..
bu arada Zeytinburnu'nda oturuyorum :D

ygtrn
10-12-2010, 16:24
bizim erzurumdaki köyde yanlızca vodafone çekiyor :)

Mutu
10-12-2010, 16:32

Küçük bir düzeltme yapayım 10 dk aranınca her yöne 5 dk kazanıyorsun :icon_tup:

Musti PoweR
10-12-2010, 16:37
turkcell kullanıyorum , çakma faturalı :D genç tarife midir nedir ondan , yakın arkadaşlarımın kuzenlerimin hepsi onda aradıgım zaman 15 dk sı 50 kuruşa konuşuyorum. Bedava sms yapıyorum 10 TL ' ye her yöne 5 bin adet. Yetio. ramazanda iyiydi ya turkcell , 20 tl veriyodun o sana 100 TL veriodu + akşam 10 sabah 10 bedava =)

Musti PoweR
10-12-2010, 16:38
bizim erzurumdaki köyde yanlızca vodafone çekiyor :)

giresundaki köyde ; turkcell heryerde full , vodafone aralıklı yerlerde , avea hiç çekmiyo =)

redbaron
10-12-2010, 16:49
Hat kesilme olayını eskiden çok sık yaşıyordum çıldırtmıştı ama sonunda çözdüler sanırım çok uzun süredir öyle birşey olmadı

hat kesilmeyi ben hala ara ara yaşıyorum. pahalı ama sırf bu yüzden turkcelle geçmeyi düşünüyorum.

Kaan
10-12-2010, 16:59
ince hesap yap vodafone gün içerisinde attığın 1 ücretli SMS ten sonra ( 1 sms 0.40 Krş ) ayda toplam 7500 SMS bedava 30x0,40 dersen 12 milyon aylık SMS ücreti yapar yada 3000 sms paketi alıcaksın 9 TL verip tabi varmı bilmiyorum şuanda o hizmeti.
Avea senin içni biraz daha hesaplı olur 100 dakkada 1 TL iade ediyor 10 TL geri alıyorsun SMS paranda çıkmış olur.

Kalite konuşmak istiyorsan Turkcell ile devam ediceksin yada 2.tercih Vodafone Avea senin için son sırada olsun.Askerede gidicekmişsin bak 3ün5in hesabına bakmam diyorsan vodafone al madem Turkcell kullanmak istemiyorsun oyle yap.

ocean0636
10-12-2010, 17:14
Nolursa olsun Turkcell 'den şaşmam :)

hddsheriff
10-12-2010, 17:15
Ben turkcell gold plus tarifesi kullanıyordum. BB alınca fatura yüksek gelecek diye çiftçi tarifesine geçtim gayet memnunum :) Tek sorun baz istasyon geçişlerinde telefonun çekmemesiveya konuşurken kapanması.

SONE-R
10-12-2010, 17:21
turkcell mercedes
vodafone dizel megane 3
avea ise lpg li şahin... :D :D

burdan seç beğen...

by serçe
10-12-2010, 17:33
avea her yöne özgürlük tarifesi tavsiye ederim ilk çıktığı günden beri kullanıyorum temiz imkanın varsa ;)

yasindamar
10-12-2010, 18:08
geçen gün niğde tarafında yeni yapılan otobanda yolda kaldım arabam arızalandı. eğer turkcell hattım olmasa saatlerce orda beklerdim. kullandığım şirket hattım var aveadan. malesef tek bir çizgi bile çekmiyordu.turkcell full çekiyordu.turkcell sayesinde bir çekici çağırabildim :D
vodafone ise bence berbat.çektiği yerde bile kesilmeler var.durduk yere kapanabiliyor. şirket olarak ilk hattımız vodafone du.adanada ikamet ediyoruz.merkezde şebeke sıkıntısı nedeniyle aveaya geçtik.sıkıntı geçti.sonra düzelttik dediler yine vodafone a geçtik, baktık ki aynı.sonra yine iptal ettik ve avea kullanıyoruz şu anda. şehir merkezlerinde aveada sıkıntı yaşamadım. ama bir kenarda turkcell hattımı mutlaka açık tutarım.kara gün dostu diyorum ben turkcell e :)
2 hattınız olsun.avea ilk tercihiniz olsun. 3 ayda bir de turkcell e TL yükleyin açık dursun ne olur ne olmaz :D

V.İ.P
10-12-2010, 20:43
ben bir kaç defa şaştım turkcell den pişman oldum su an turkcell llıyım mutluyum :D

Low-Rider
10-12-2010, 20:48
turkcell mercedes
vodafone dizel megane 3
avea ise lpg li şahin... :D :D

burdan seç beğen...

vodafone ile avea farkı o kadar da değil megane ile şahin kadar, abartmışsın biraz

Sh4rk
10-12-2010, 20:55
12 yıldır tcel kullanıyorum gelen faturalardan ve konusma dk goz onune aldıgımda avantajlı olmadıgı bellı bu gıdısle vodafone gecmeyı planlıyorum

caglarcb
10-12-2010, 22:06
Konu avantajlı olup olmaması değil. Turkcell'in kazıkları hariç tabiiki. Senelerce kullandım ama tak etti. Avea ve vodafone arasındaki sinyal gücü, çekim kuvveti, hat kesilmesi vs gibi genel kıyas.

mechanıcer
10-12-2010, 22:08
ıkıncı hat olarak avea aldım 50 tl sınırsız. aman eksık olsun hıcbıryerde cekmıo adam gıbı bagıra bagıra konusuosun gecen hafta kapattırdım. forever turkcell :D

Diyadin
10-12-2010, 22:12
39 liralık tarifeye geçtim aveanın

tüm avealılar 3000dk
tüm operatörler 600dk
sms ücretli ki artık baydı mesaj yazmak.

Aveadan memnun kalırsam şirketi komple turkcellden aveaya geçireceğim.

caglarcb
10-12-2010, 22:16
39 liralık tarifeye geçtim aveanın

tüm avealılar 3000dk
tüm operatörler 600dk
sms ücretli ki artık baydı mesaj yazmak.

Aveadan memnun kalırsam şirketi komple turkcellden aveaya geçireceğim.

Vodafone tecrübe ettinizmi ?

Diyadin
10-12-2010, 22:21
Vodafone tecrübe ettinizmi ?

Evet 6 ay kullandım I phone için memnun kalmadım. Fakat tekrar aveaya geçme sebebim arkadaşlarımın çoğu avea kullanıyor.

Sizinkileri bilmem ama tcellden sonra abone yoğunluğu sanırım aveada,

FatihKahveci
10-12-2010, 22:23
55 tl veriyorum 480 dk her yöne akşam 9 sabah 9 arasıda 5000 dk bu ay 45 tl internet parası yazmışlar aradım onuda iptal ettiler iyiyiz selocanlarla...:D

caglarcb
10-12-2010, 23:33
Evet 6 ay kullandım I phone için memnun kalmadım. Fakat tekrar aveaya geçme sebebim arkadaşlarımın çoğu avea kullanıyor.

Sizinkileri bilmem ama tcellden sonra abone yoğunluğu sanırım aveada,

Abone ve baz istasyonu sıralamasında;

1- Turkcell
2- Vodafone
3- Avea

Neyse bakalım artık avea çekmez, etmez ise; vodafone düşünücez. Selocanların adını bile anmam. :heyoo:

yiit
10-12-2010, 23:36
bende turkcell den başka operatör kullanmam diyodum taaaaki vodafone u kullanana kadar. tcell affetmez acımaz saçma sapan reklamlarla kandırıp dursunlar

hak_on
10-12-2010, 23:41
39 luk yada 59 luk tarife aveada ozellikle tavsiyem.ben 59 luk kullanıyorum 3000 dk avea 1200 dk her yone kullanabiliyorsun okulla alakalı ve kız arkadasımda oldugu için cok yogun kullanmama ragmen 1500 dk gecemedim.aklın rahat oluyor en azından istedigin her an acıp konusuosun fatura ve tl derdi olmadan.bitirmen cok zor cunku.aveadanda cok memnunum ayrıca....

douu
10-12-2010, 23:43
aveanın faturalı bi tarifesi var dostum.. 600 dk sabit hatlar ve diger operatörlere konuşma hakkı ve tüm avealılarda sınırsız konuşma hakkı kazanıyosun.. galiba 39 TL idi.. 1000 tane heryöne 10000 tane de avea içi toplam 11000 mesaj 9 TL..

caglarcb
10-12-2010, 23:54
aveanın faturalı bi tarifesi var dostum.. 600 dk sabit hatlar ve diger operatörlere konuşma hakkı ve tüm avealılarda sınırsız konuşma hakkı kazanıyosun.. galiba 39 TL idi.. 1000 tane heryöne 10000 tane de avea içi toplam 11000 mesaj 9 TL..

Faturalı olarak düşünmüyorum. Faturasız olacak ve dediğim gibi sualim hangisi daha ucuz şeklinde değil, diğer postlarımda da açıkladım tarife ve ücret dışında avea ve vodafone arasında çekim gücü, hat kesilme vs genel kıstasda hangisi daha önde şeklinde. Konuşulanlardan da anladığım kadarıyla vodafone aveadan bir adım önde. Zaten tarifeleri hemen hemen aynı hizmetleri sunuyor eşdeğer fiyat eğrisinde. :)

turbo16
10-12-2010, 23:55
vodafone dan başkası yalan bir kere bile taahütün dışında bir fatura gelmedi:icon_tup::icon_tup:

hele avea onların allah belalarını versin:icon13::icon13::icon13::ofk::ofk::ofk::Deli :

Low-Rider
10-12-2010, 23:56
fiyat önemli değilse turkcell en iyisi başka düşüncek ne var ki?

caglarcb
11-12-2010, 00:54
Konu avantajlı olup olmaması değil. Turkcell'in kazıkları hariç tabiiki. Senelerce kullandım ama tak etti. Avea ve vodafone arasındaki sinyal gücü, çekim kuvveti, hat kesilmesi vs gibi genel kıyas.

fiyat önemli değilse turkcell en iyisi başka düşüncek ne var ki?

2. sayfada yazmıştım. Turkcell kullanıpta durduk yere güdülmenin bi anlamı yok, kendi açımdan. Tecrübeyle sabit. Vodafone & avea eşit değerde hemen hemen fiyat olarak. :rolleyes:

can_ksk
11-12-2010, 20:08
Turkcell hiçbir zaman diğer operatörlerden ucuz olamaz ve olmayacak ta genel anlamda,rekabet kanunlarından ötürü...eskiden gerçekten pahalıymış şimdiye göre ,ama ilk operatorler çıktığında kaç tane baz istasyonu vardı?hangisi kaç tane kurdu?tabi her kurulumun da operatore bir maliyeti oluşturur. Bu bağlamda da ticaret gereği fiyatlara yansıtmıştır,ama artık fiyatlar birbirine çok yakın ve dibe vurmuş durumda bence tüm gsmlerde.

battalgazi
11-12-2010, 20:19
6 yıldır avea kullanıyorum 35 tl, 1250 dk diğer operatörlerle bedava ayrıca avealı meb personeliyle ücretsiz,Vınn saçmalığından sonra türkcellden nefret ettim 8-11 saatleri arasında sitelerdeki hiçbir foroğrafı açamıyorum defalarca şikayet ettim ellerinden hiçbirşey gelmiyor sözleşme bitsin kurtulacam inşallah..Birde reklamlarda ara sıra görüyorum 7.2 mps hızdan bahsediyorlar!! arkadaşlar bulunduğum yerde 3g olmasına rağmen hızı 0.7 mps yıllar öncesinin internet hızıyla kullanıyoruz vaad edilenle alakası yok lütfen alırken iyi araştıralım

caglarcb
11-12-2010, 21:20
Ne zormuş arkadaş bu iş. Herkesin ortak sorunuymuş meğer. :)

levent
11-12-2010, 21:30
7 yıldır türksel 6 yıldır beraberinde avea kullanıyorum, zaman zaman birinden birini kullanmadığım dönemler oldu, türkselle yola devam hertürlü. avea nın ciddi çekememe ve ses kalitesi sorunu var vodafone a zaten ısınamadım bitürlü, bi ara hatun yüzünden almıştım 3 hafta dayanabildim :)

otuzdört
11-12-2010, 21:32
Türkcell ve Avea kullanıorum, TRkcellmi aveamı deseler avea derim. kimi ararsam ariyim 10 dakikası 50krs :D