PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sorunum hakkında bilgisi olan ?

Melih-Ö
17-12-2010, 21:15
Abiler arkadaşlar 2 hafta önce akşam aracım ile seyir halindeyken akü lambası yandı aracımın allahtan evin orda oldu zor bela getirdim garaj stop ettim tekrar çalışmadı 4-5 dk sonra bastım zor bela aldı sonrasında ise akü tamamen boşaldı. Aküyü değiştirdim 72 amperlik inci akü aldım. arabaya taktık herşey normal 2 defa avcılar çıktım aracımla 2. bugündü tesisatı çok az açtım farları yaktım doğal olarak garaja gelmeden gene akü lamnbası yaktı :S bi kaç defa stop ettim çalıştırdım çok normal olmasada çokda zorlanmadı çalıştı en son içim rahat etmedi garajda 10 dk bütün herşey kapalı çalıştırdım akü lambası söndü sonra 2-3 dk akü lambası yanmadan çalıştırmaya devam ettim stop ettim tekrar çalıştırdım normal çalıştı.

şimdi sıfır akü gene anı problemi mi yapar yoksa akünün kendini toplama gibi birşeyi var mıdır ? sabah işe rahat gidebilmek için akünün kutup başını sçktüm hemde yarın gündüz hiçbirşey yakmadan 40 dk yol yapıcam kendini toparlar mı ? kafayı sıyırtıcam artık nazar mıdır nedir durduk yere böyle sorunlar çok ca sıkıyor. şimdiden teşekkürler fikirlerini sunanlara...

nitrO_Oxide
17-12-2010, 21:20
şimdi akü catlak olabilir ozaman hiç şarj tutmaz.

yada 2. bi şıkarabanın şarj dinomosunda arıza olabilir aküyü şarj etmeyip direk aküden yiyorsa ondanda olabilir.bi elektrikciye gidip akü sarjını ölçtürseydin keşke

Murat Süslü
17-12-2010, 21:22
şimdi akü catlak olabilir ozaman hiç şarj tutmaz.

yada 2. bi şıkarabanın şarj dinomosunda arıza olabilir aküyü şarj etmeyip direk aküden yiyorsa ondanda olabilir.bi elektrikciye gidip akü sarjını ölçtürseydin keşke

katılıyorum

Melih-Ö
17-12-2010, 21:23
şarj dinamosunda sıkıntı yokmuş ölçtürmedim ama baba öyle dedi. ona göre arabanın yol yapması gerekiyomuş akünün kavrulması gerekiyomuş yeni oldğundan böyle bişey var mı :?

nitrO_Oxide
17-12-2010, 21:25
akü kavrulması diye birsey duymadım ben :) alırsın takarsın 2-3 sene kullaırsın min.

Spawn
17-12-2010, 21:25
akünün bi rodajı yok , direk takıp gidersin , eğer 10 yıllık akü vermedilerse raftan ,

şarj dinamon gidik benim fikrim , sen onu bi kontrol ettir bence...

Melih-Ö
17-12-2010, 21:26
şark dinamosu gidikse akü lambası yanıp sönme yapar mı peki hani çünkü bi süre sonra sönüyo :S

eser
17-12-2010, 21:26
aldıgın akü kuru akü olması lazım eğer öleyse kavrulma gibi bi olasılık olmaması gerekir diye düşünüorum tam bir bilgim yok ama.banada şarj dinamosu gibi gelio sıkıntı

serhat306
17-12-2010, 21:27
kacak var arabanda buda bı ıhtımal teyıp orjınalmı sende eger dıılse kafasını ustundemı bırakıyorsun tesısatda sorun olabılır aku kutup basını takılı bırakma bıraz boyle dene
teyıbınde kafasını takılı bırakma...

sinan-s
Senın arabanın şarjı yok galiba aküyü şarj etmiyor yada kaçak olabilir..

Melih-Ö
hay ben bu dinamonun :S

Spawn
melih,

akü lambası "şarj yokken" yanar , akü bittiğinde değil .

yani ya alternatörün çalışmıyor yada tesisatında bi sıkıntı var ..

alternatör / şarj dinamosunu kontrol ettir abi

nitrO_Oxide
17-12-2010, 21:28
şark dinamosu gidikse akü lambası yanıp sönme yapar mı peki hani çünkü bi süre sonra sönüyo :S

yapar tabiki

aküyü şarj etmediği için aküyü bitiyor olarak gosteriyor doğal olarakta ikaz lambası yanıo

Melih-Ö
17-12-2010, 21:28
kacak var arabanda buda bı ıhtımal teyıp orjınalmı sende eger dıılse kafasını ustundemı bırakıyorsun tesısatda sorun olabılır aku kutup basını takılı bırakma bıraz boyle dene
teyıbınde kafasını takılı bırakma...

double var abi önceden böyle bi sıkıntı yoktu sökülen abi miladını doldurmuş 2.5 senelik aküymüş. aldığımız akü kuvvetli garantili kaliteli yani şanssızlıklar üst üste geliyor bu ara allah sonumuzu hayır etsin

Melih-Ö
17-12-2010, 21:29
yapar tabiki

aküyü şarj etmediği için aküyü bitiyor olarak gosteriyor doğal olarakta ikaz lambası yanıo

abi bi süre sonra sönüyo işte sorun burda :S eskisinde yandı bi daha sönmedi aküyü bitirdi :S hani yeniydi diye farları açtım tesisatı açtım yapar mı diyorum camlar falan ağır açılıp kapanıyo bide silecekler ağır çalışıyo

Melih-Ö
17-12-2010, 21:30
melih,

akü lambası "şarj yokken" yanar , akü bittiğinde değil .

yani ya alternatörün çalışmıyor yada tesisatında bi sıkıntı var ..

alternatör / şarj dinamosunu kontrol ettir abi

anladım ilginiz için teşekür ederim...:(

nitrO_Oxide
17-12-2010, 21:31
abi bi süre sonra sönüyo işte sorun burda :S eskisinde yandı bi daha sönmedi aküyü bitirdi :S hani yeniydi diye farları açtım tesisatı açtım yapar mı diyorum camlar falan ağır açılıp kapanıyo bide silecekler ağır çalışıyo

Melih yarın ilk iş iyi bi elektrikçiye gidip aracının şarjını ölçtürmen.ondan sonrası basit :)

Spawn
17-12-2010, 21:32
üzülecek bişey yok yahu , 70-80 liradan fazla masrafı olacağını sanmıyorum ,

akü ışığı araba çalışmazken de yanar yarım kontakta , sebebi o sırada alternatör dönmediği ve gerilim üretmediği için . diye açıklayabilirim

Melih-Ö
17-12-2010, 21:35
Melih yarın ilk iş iyi bi elektrikçiye gidip aracının şarjını ölçtürmen.ondan sonrası basit :)

abi çalışmıyo olsak sıkıntı yokda çalışıyorum ve araba lazım deli gibi ondan üzülüyorum :s yarın ola hayrola o zaman

Melih-Ö
17-12-2010, 21:37
üzülecek bişey yok yahu , 70-80 liradan fazla masrafı olacağını sanmıyorum ,

akü ışığı araba çalışmazken de yanar yarım kontakta , sebebi o sırada alternatör dönmediği ve gerilim üretmediği için . diye açıklayabilirim

şöyle bişey akü lambası yarım kontakta yanıyo doğru evet çalıştırıyorum çalışıyor sonra lamba yanık kalıyo bi süre sonra sönüyo bu kafamı karıştırıyo ama yarın bakalım inş hallederiz :S

Melih-Ö
18-12-2010, 09:20
dün gece kutup başını sökmüştüm sabah gittim garaja taktım kutup başını araba tırtlamış gene boşuna akü aldım dinamoyu artık h.içi yaptırıcaz haftasonu gene arabasız kaldık tamda advanları takmışken hay benim şansıma :(

SekoLive
18-12-2010, 09:24
melih kardeşim arkadaşlarda yazmıs aynı sorun geldi başıma dinamoda sorun vadır. sıkma canını allah daha büyük dert keder vermesin.

Melih-Ö
18-12-2010, 09:25
amin serkan amin h.içi halledicem artık arabama binmek istiyorum 2 haftadır garajda yatıyor özledim keretayı :D birde double ı kontağa bağlatcam garanti olsun :)

SekoLive
18-12-2010, 09:29
amin serkan amin h.içi halledicem artık arabama binmek istiyorum 2 haftadır garajda yatıyor özledim keretayı :D birde double ı kontağa bağlatcam garanti olsun :)

kontağa bağlatma işi güzel deil bi saaten sonra canını sıkıyo insanın bide ayarları kayanlar var kontak açılıp kapandıkca bnuda araştır öyle yap o işi.

Alper_
18-12-2010, 11:34
problem konjektörden olabilir.

ÇAĞAN
18-12-2010, 12:45
arabanı çalışır vaziyette iken akünün - olan kutup başını sök ve hafif hafif gaz ver sonra gazı tamamen rolantiye bırak eger araban stop ediyorsa altarnatör bobinleri görevini yerine getiremiyordur o bobinlerin değişmesi gerekiyor.....fakat rolantide iken stop etme olmadıysa sorun akü olmalıdır ve akünü ölçtür ve kırık çatlak v.s kontrol ettir.

Melih-Ö
18-12-2010, 12:54
kontağa bağlatma işi güzel deil bi saaten sonra canını sıkıyo insanın bide ayarları kayanlar var kontak açılıp kapandıkca bnuda araştır öyle yap o işi.

dayımın arabada double varken yaptırmıştık bi sıkıntı olmamıştı kontak kapalıyken ceyranı kesmek daha iyi bence onun ayarını yiyim ne ayarı olcak :D

Melih-Ö
18-12-2010, 12:55
arabanı çalışır vaziyette iken akünün - olan kutup başını sök ve hafif hafif gaz ver sonra gazı tamamen rolantiye bırak eger araban stop ediyorsa altarnatör bobinleri görevini yerine getiremiyordur o bobinlerin değişmesi gerekiyor.....fakat rolantide iken stop etme olmadıysa sorun akü olmalıdır ve akünü ölçtür ve kırık çatlak v.s kontrol ettir.

araba çalışsa :D şuanda marş basmıyo araba gır gır yapıyo kesiyo h.içi komple baktırcam inş dinamoya falan hepsine

halilkarakas
18-12-2010, 12:58
melih akünün şaşe kablosunun bağlı olduğu yerde pas yapmış olabilir...bizim rio nunda öle oldu gittim bide sıfır akü aldım :D sök aküyü falan şase kablosunun bağlı olduğu yere bak ...temizle pas sökücü falan sür belki düzelir.

SekoLive
18-12-2010, 13:07
dayımın arabada double varken yaptırmıştık bi sıkıntı olmamıştı kontak kapalıyken ceyranı kesmek daha iyi bence onun ayarını yiyim ne ayarı olcak :D

bass tiz ayarları radyo ayarları falan filan hepsi gidiyo melih en sevmediğim iş :D tekrar ayarla tekrar bul biton iş :D

Melih-Ö
18-12-2010, 13:22
bass tiz ayarları radyo ayarları falan filan hepsi gidiyo melih en sevmediğim iş :D tekrar ayarla tekrar bul biton iş :D

radyo kullanmıyorum bass tiz ayarı yok desem iyidir custom iyi :D ahahha :D

Melih-Ö
18-12-2010, 13:23
melih akünün şaşe kablosunun bağlı olduğu yerde pas yapmış olabilir...bizim rio nunda öle oldu gittim bide sıfır akü aldım :D sök aküyü falan şase kablosunun bağlı olduğu yere bak ...temizle pas sökücü falan sür belki düzelir.

ya var kanka bişeyler ama bakalım babayla bi günü ayırcaz arabaya kökten halledicez :)

Melih-Ö
19-12-2010, 19:47
165 tl sıkışmış dinamoya halloldu sorunum çok şükür...

Spawn
19-12-2010, 19:52
geçmiş olsun melih..

Serkan06
19-12-2010, 19:56
sorun şarj dinamosunda, yada bir yerde kaçak var, şarj dinamosunu alete bağlatıp kontrol ettir.

Melih-Ö
19-12-2010, 20:08
geçmiş olsun melih..

teşekkür ederim çok sağolasın babaya sonunda inandırdık dinamodan olduğuna :D ceza olarak ona ödettim :D haybeden akü aldım ya :)

Melih-Ö
19-12-2010, 20:09
sorun şarj dinamosunda, yada bir yerde kaçak var, şarj dinamosunu alete bağlatıp kontrol ettir.

dinamoda doğrudur halletik bugün :)

Serkan06
19-12-2010, 20:10
dinamoda doğrudur halletik bugün :)

ben cevapları okumadan direk yazdım, hallettiysen sorun yok. :D

Melih-Ö
19-12-2010, 20:12
halloldu halloldu 4 saat sanayide geçen süre + haybeden alınan akü 150 tl + 165 tl dinamo tamiri sökümü vs... dinamonun bozulma sebebide ggeçen sefer hidrolik direksiyon yağının bulunduğu havşadan sızdırma yapıyodu dinamonun hemen üstünde basınç havşası ordan dinamoya yağ kaçmış yakmış içini :(

Spawn
19-12-2010, 20:22
yeni aldığın aküyü akücüye bırak melih 1 gece şarjlasınlar götürür o seni

Melih-Ö
19-12-2010, 20:29
yok yeni akü kaçtı abi bi kere :D 72 amper aldık tesisat var diye sigortayı yakmıştım 2 hafta önce yarında ilk iş sigortayı taktırcam elektrik işi sakata gelmiyor valla :)

Spawn
19-12-2010, 20:35
sigortanın yanması aküyle alakalı değil , sigrtası yanan cihaz sigorta değerinden fazla akım çektiği için yanmıştır sigorta..

Melih-Ö
19-12-2010, 20:48
yok bende aküden dolayı demedim zaten iki kabloyu birbirne bağlayıp bantladım sigortasını taktırayım tam olsun demek istedim :) aküyü alalı 1 hafta oldu geri verme durumu olmaz artık

Spawn
19-12-2010, 20:52
bi anlat durumu rica et , belki verirler , onlar fabrikaya arızalı diye geri gönderiyorlar bu tarz aküleri çünkü

Melih-Ö
19-12-2010, 20:53
babamın arkadaşı bize girişinden vermiş bizim verdiğimiz akü ona kar kalmış falan geri verme durumu yok malesef abi ya kaçan kaçtı artık allah beterinden korusun :)

hüsor
19-12-2010, 21:07
Geçmiş olsun zamanında bende aküden olsun alternatörden olsun sıkıntı cekmiştim...

Melih-Ö
19-12-2010, 21:08
sağolasın kardeşim 2 hafta arabama binemedim hasret kaldım :D değişiklik olsun diye jantları geri taktım biraz mıncıklayıp gene sevmem lazım arabayı yoksa soğuyorum :)

sinan-s
19-12-2010, 21:13
Sorunun düzeldiğine sevindim..Geçmiş olsun