PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Nissan Skyline - Nissan Silvia

bolka
19-12-2010, 13:54
Merhaba herkeze öncelikle Almanyanın düsseldorf şehrinde universite okuyorum 2 tane hayalimin arabasını alma fırsatım geçti ***** burda arabalar çok ucuz

1. Nissan Skyline r34 Gt-r

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=137858936&__lp=4&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=18700&makeModelVariant1.modelId=33&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&customerIdsAsString=&lang=en&pageNumber=4

2.6 l RB25DETT Twin Turbo almak istedigim çok bişi yok arabada 500 hp olduguna bakmayin zaten standartı 460 hp gt-rlarin 280de limitlidir fakat sadece bilgisayar baglıyarak 460 hp yapabiliyosunuz sürekli 4 çeker fakat bi yandanda

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=139393047&__lp=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=18700&makeModelVariant1.modelId=32&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&customerIdsAsString=&lang=en&pageNumber=1

Nissan Silvia S15 V-spec R 2.0l Single Turbo araçta aklimin ermediği çok şey war öncelikle 180 km/Hde sınırlıdır daha hızlı gitmez ibreside 180km/Hda biter vites aralıklari çok kısa drift için yapılmış bi araba basıpta gitmek için degil .

***** arkadaşlar bu arabalarin sorunlari alırken dikkat etmem gereken neler olucaktır ? ve 2 araba arasında kalsaniz hangisni şeçerdiniz teşşekurler şimdiden

Shadow_Dancer
19-12-2010, 13:59
farkettin mi bilmiyorum ama arabaların ikiside sagdan direksiyon.

bolka
19-12-2010, 14:00
Biliyorum ayrıca sağtan direksiyon bu 2 arabanında soldan üretimi yok istesinizde bulamassınız kendiniz yaptırmanız gerek.

doush
19-12-2010, 14:22
otomobil kısmında r34 yazıyor zaten.. 1 tane daha mı alacaksnz ? ben olsam r34 ü alırdm..

bolka
19-12-2010, 14:27
Suan için arabam yok oraya onu yazmamım sebebi 2 kere üyelik alamadim gelen mailde kabul edilmemiştir dedi

Spawn
19-12-2010, 14:45
yazdıklarının %50 si yanlış

Skyline GT-R larda (R32-R33-R34) RB25 değil RB26DETT vardır

aracın standardı 460 bg değil , (komple standart R34 dyno sonucu ) 330 bg civarıdır. 280HP japonyada ki kısıtlamalardan dolayı broşüre yazılan rakamdır.

S15 de V-Spec diye bir adlandırma yoktur , Spec-R ve Spec-S vardır

aracın hızı "elektronik" olarak 180 de sınırlandırılmıştır , yani SLD (speed limit defencer) alarak aracın 180 kmh lik sınırını kaldırabilirsin , bu da 280 hp kısıtlaması gibi bi kısıtlamadır . daha hızlı gitmez diye birşey yok yani .

yazım hataların da cabası..

ayrıca TR de olmayan bu iki araç için de , " bu arabaların sorunları nelerdir nelere bakmam lazım " sorusunu sorman bana şu konunun reklamdan başka bişey olmadığını hissettirdi .

bi tanesi 4 çeker 6 silindir çift turbo araba
diğeri 2 litre turbo arkadan itiş araba , senin keyfin hangisine yatkınsa onu alırsın ikisinin de birbirine göre üstünlükleri var kullanıcının nasıl kullanacağına göre..

bolka
19-12-2010, 15:03
yazdıklarının %50 si yanlış

Skyline GT-R larda (R32-R33-R34) RB25 değil RB26DETT vardır

aracın standardı 460 bg değil , (komple standart R34 dyno sonucu ) 330 bg civarıdır. 280HP japonyada ki kısıtlamalardan dolayı broşüre yazılan rakamdır.

S15 de V-Spec diye bir adlandırma yoktur , Spec-R ve Spec-S vardır

aracın hızı "elektronik" olarak 180 de sınırlandırılmıştır , yani SLD (speed limit defencer) alarak aracın 180 kmh lik sınırını kaldırabilirsin , bu da 280 hp kısıtlaması gibi bi kısıtlamadır . daha hızlı gitmez diye birşey yok yani .

yazım hataların da cabası..

ayrıca TR de olmayan bu iki araç için de , " bu arabaların sorunları nelerdir nelere bakmam lazım " sorusunu sorman bana şu konunun reklamdan başka bişey olmadığını hissettirdi .

bi tanesi 4 çeker 6 silindir çift turbo araba
diğeri 2 litre turbo arkadan itiş araba , senin keyfin hangisine yatkınsa onu alırsın ikisinin de birbirine göre üstünlükleri var kullanıcının nasıl kullanacağına göre..

Bu konuyu buraya açmamın sebebi burdakilerinde pek anlamaması

yazdıklarim yukardaki arabalar özellikleridir bende biliyorum 180de elektronik limitli oldugunu o halille geçmez 180i

Türkçem biraz bozuk bu konuda yapabilcegim bişi yok çok ona taktiysan okuma

Gtrlar 280 hp olarak yazılır her yerde 280 dememın sebebi o dur araca stock haliyle sadece bilgisayar baglıyarak 460hplere gelir

turkiye gelmeyen araba hakkında nası böle kesin konusabiliyosun?

Silvianin yaklasik 4 farkli motorlari vardir Spec r & s Sınırlı sayıda üretilmiş v -specleri bulunur direk olarak japanessden import edebilirsin bunlari.

Spawn
19-12-2010, 15:23
burdakiler pek anlamıyorsa neden konu açıyorsun madem ..

okuyorum - araştırıyorum - vakit harcıyorum öğreniyorum o yüzden böyle kesin konuşyuorum

S15 V-spec diye hala idda ediyorsun , V-Spec R32 sonrası skyline larda , sentralarda vs.vs. olan bi adlandırmadır 200sx için böyle bir model yok . varsa buyur göster.

S15 in 2 farklı motor seçeneği var

SR20DET - 2 litre turbo - Spec-R
SR20DE - 2 litre atmosferik - Spec S

ayrıca modelin Aero ları vardır bunlar sadece dış görünüş değişikliğidir motor aynı .

bolka
19-12-2010, 15:40
Burdakiler derken Almanyadakiler için dedim

2 silvia 200sx olarak degil 240 sx olarak geçer araştiriyosan önce dogru ismini bilmelisin

200sxlerde yok v ler fakat 240 larda wardir

umutckr
19-12-2010, 15:41
burdakiler pek anlamıyorsa neden konu açıyorsun madem .
almanyadakılerın de pek anlamadını anlatmaya calışmış :icon_tup:

Spawn
19-12-2010, 15:44
vay anasını arkadaş :) amma inatçı çıktın sen deutschland deutschland über alles..

"240SX" nissan'ın amerikaya turbo motorlu araç gönderemediğinden dolayı 2 litre turbo lar yerine 2.4 atmosferik motorlu S kasalara verdiği addır.

240sx lerin tamamı 2.4 litre atmosferik ve USDM dir. Vspec , zırt spec , pırt spec 240sx lerde yok .

daha var mı bize sürprizlerin?

bolka
19-12-2010, 15:48
Ariyorum internette sağlam bir kaynak bulsam koyacagim :)inat değil yaptıgım çünkü çok farkli modelleri benimde çok şaşırdıgım modeller var buralarda r34 skylinenin station wagon modeli bile war ayni motor ile

Spawn
19-12-2010, 15:51
R34 değil onlar bolka , stagea...

internette sağlam değil cılız kaynak da bulamaycaksın :)

bilmediğin konularda çok bastırıyorsun ...

bolka
19-12-2010, 16:25
evet ismi stagea diye geçiyor ama pek bi farklilir göremedim ben aralarinda fakat fotodaki gt-r degil gt-t modelinin estate car versiyonu http://img98.imageshack.us/img98/6503/34stag.jpg

bolka
19-12-2010, 16:28
internette sağlam değil cılız kaynak da bulamaycaksın :)

.

http://www.turbomagazine.com/features/0104tur_v_spec_nissan_240sx_sr20det/index.html

bi oku derim ...V-Spec 240SX Uses A SR20DET Power Infusion To Dominate The Street

http://www.wbperformance.com/store-products-12020414-GReddy-Intercooler-kit-Nissan-Silvia-S14-Spec-V-T-24C_1096955448.html

Bilmediğin çok şey var:)Senin türkiyede görebilceğin arabalar sınırlı burda öyle bişi yok her arabanın her modelini görebilirsin ondan biraz daha iyi araştırman gerek diye düşünüyorum:)

Maxiboost
19-12-2010, 16:36
evet ismi stagea diye geçiyor ama pek bi farklilir göremedim ben aralarinda fakat fotodaki gt-r degil gt-t modelinin estate car versiyonu http://img98.imageshack.us/img98/6503/34stag.jpg

hayır oda stagea :) sadece conversion yapılmış. Böyle üretilmiş official bir skyline yok. R35 Görünümlü olanlarıda nette bulabilirsin.

Spawn
19-12-2010, 16:37
biraz daha ısrar edersen bende sertleşmeye başlayacağım bolka :)

ilk koyduğun link motoru SR20DET ile swap yapılmış bir 240sx.

ikinci koyduğun link ise bir adet intercooler..

Maxiboost
19-12-2010, 16:42
http://www.turbomagazine.com/features/0104tur_v_spec_nissan_240sx_sr20det/index.html

bi oku derim ...V-Spec 240SX Uses A SR20DET Power Infusion To Dominate The Street

http://www.wbperformance.com/store-products-12020414-GReddy-Intercooler-kit-Nissan-Silvia-S14-Spec-V-T-24C_1096955448.html

Bilmediğin çok şey var:)Senin türkiyede görebilceğin arabalar sınırlı burda öyle bişi yok her arabanın her modelini görebilirsin ondan biraz daha iyi araştırman gerek diye düşünüyorum:)

İlk link

Sanırım greddy'nin koyduğu bir isim :(

The V-spec and R-spec core are lightweight air-to-air, tube and fin design with a highly efficient tube design, which allows smooth ambient flow for optimum heat dissipation and flow to engine cooling systems. Although only offered in very limited sizes, The M-spec cores is an economical compromise that has performance, which lies between the free flowing V-spec. and the extreme cooling potential of the R-spec. cores. Greddy intercoolers kits offer a great balance of heat exchanging

2. Link

ingilizcen varsa zaten anlarsın

Since the 240SX is no longer in production in the States, but it is in Japan, Law decided to have his 240 converted into a late-model Japanese-spec S-15. The factory headlights and fenders were dismissed in place of factory JDM-spec S-15 headlights imported from Japan. V-Spec out of Baldwin Park, Calif. was one of the first companies to prototype the factory S-15 body panels onto a U.S.-spec 240; it decided to use Law's car as a company flagship. Knowing this, V-Spec set out to have the Japanese kit fitted for Law's car.

bolka
19-12-2010, 16:44
Sertleş :) 2 ci koymamın sebebi v specler için yapılmış olmasi yani var olan bişi için yapılmış bişi:)

İlk Koydugum link ise burasi için koydum.
V-Spec set out to have the Japanese kit fitted for Law's car. The body parts include a Garage Mak S-15 bumper, Edge Side skirts OEM S-15 hood, Strawberry Face Company fenders and Nismo rear bumper. With the panels applied, the car was then sent to P.J. Bonifacio to have a layer of PPG bright platinum sprayed on it.

V-Spec bir kit aynı skylinelarla oldugu gibi

Low-Rider
19-12-2010, 16:46

Madem Türkiye de görülebilcek arabalar sınırlı o zaman niye Türk sitesine gelip bu arabaları soruyorsun??

Madem çok biliyosun niye konu açıp bilmeyenlere danışıyorsun??

hddsheriff
19-12-2010, 16:47
Madem Türkiye de görülebilcek arabalar sınırlı o zaman niye Türk sitesine gelip bu arabaları soruyorsun??

Madem çok biliyosun niye konu açıp bilmeyenlere danışıyorsun??

kaldı ki bu cümleyi kurduğu adam da Türkiyede değil :D

Low-Rider
19-12-2010, 16:48
kaldı ki bu cümleyi kurduğu adam da Türkiyede değil :D

hasss :hehe::hehe:

lost adasına döndü site:D

Spawn
19-12-2010, 16:50
Sertleş :) 2 ci koymamın sebebi v specler için yapılmış olmasi yani var olan bişi için yapılmış bişi:)

V-Spec set out to have the Japanese kit fitted for Law's car. The body parts include a Garage Mak S-15 bumper, Edge Side skirts OEM S-15 hood, Strawberry Face Company fenders and Nismo rear bumper. With the panels applied, the car was then sent to P.J. Bonifacio to have a layer of PPG bright platinum sprayed on it.

yav S14 yazıyo intercooler in yanında, V-spec dediği de intercoolerın modeli greddy nin ne sallıyosun boş keseden ..

SR20 swaplanmış 240 a dda isim vermişler sadece V-Spec diye

Maxiboost
19-12-2010, 16:51

http://www.garagemak.com/top.html

http://www.vertex-usa.com/catalog/product.php?productid=714

hmm çok orjinal bir v spec :D

Maxiboost
19-12-2010, 16:52
İnsanların olmadığı gibi görünemediği tek adres... TechTurkey.com

bilgisayar bağlamak nedir ya :D playstation olmasın o? hani GT4 GT5 fln bilgisayar bağla x x now 460bhp fln :D

-batu-
19-12-2010, 16:57
http://galeri.uludagsozluk.com/37/%C3%B6l%C3%BC-taklidi-yap%C4%B1n-gider-beyler_48713_m.jpg

EM-RE
19-12-2010, 17:01
HER IKISINİDE AL KURTUL ya,UCUZMUS ZATEN...

OmerRS
19-12-2010, 17:01
Skyline GTR alacaksan 25 bin falan verme yazık, git ingiltereden al nasılsa hepsi sağdan direksiyon.

1JZ
19-12-2010, 17:34
ben bir şey demek istiyorum japon piyasasına sunulan araba ve motosiklet hız limiti 180km ve 280hp ister 4 silindir ister 12 silindir.
şahsan elimden 2 tane motosiklek geçti, ve bir sürü araba, şimdiki arabamda jdm dır.

Apexi RSM 180km limiti iptal ediyor bir çok jdm araçlarda.

caner8958
19-12-2010, 18:10
[ımg]http://galeri.uludagsozluk.com/37/%c3%b6l%c3%bc-taklidi-yap%c4%b1n-gider-beyler_48713_m.jpg[/ımg]

:d :d .............

cem06
19-12-2010, 18:28
V-Spec out of Baldwin Park, Calif. was one of the first companies to prototype the factory S-15 body panels onto a U.S.-spec 240; it decided to use Law's car as a company flagship:heyoo:

Spec-R

The Spec-R differed from previous Silvia models by featuring a 6-speed manual transmission. The Spec-R also included extensive chassis and suspension strengthening via the use of larger anti-roll bars and strut bracing. The S15 featured the same 4-piston front brake calipers that were found in the S14 but included a larger brake booster.

One of the biggest changes to the S15 model of the Silvia was the implementation of a helical limited slip differential. The result was a safer, more track suited drive; in some contrast to its drifting heritage and subsequent media attention.

As with many Nissans, HICAS (High Capacity Active Steering) four wheel steering was available as an option.

Spec-S

The Spec-S featured only a 5-speed manual transmission (in addition to a 4-speed automatic available on both the Spec-S and the Spec-R). It also lacked the additional chassis support of the Spec-R; featured 4-piston front brake caliper and a slightly smaller brake booster. The Spec-S also only featured the viscous limited slip differential, the same unit found in the S14.

The S15 line was later expanded to include various luxury and upgrade option packages for both the Spec-S and Spec-R. Autech, a specialty car developer, also offered several tuned versions of the S15; one with body and interior trim modeled after the Ferrari 456, called the style-A, available in both Spec-S and Spec-R based trims; and a second tuned version was based on the Spec-S trim level with the engine output increased to 200 hp (150 kW) through the use of increased compression, more aggressive camshafts, and free-breathing intake and exhaust tracts, along with ECU tuning and upgrades to the chassis and suspension. This version also included the 6-speed transmission and other upgrades normally found only in the Spec-R.

There was also a convertible variant of the Silvia, called the Varietta, featuring a folding retractable hardtop. The Varietta was built by Autech and was based on the Spec-S model, featuring the same naturally aspirated engine, with a choice of the 4-speed automatic transmission or the 5-speed manual transmission.

Production of the Silvia ended in August 2002 amidst Nissan's efforts to reduce its myriad of platforms. The S15 Silvia was therefore the last car to hold the Silvia badge. Nissan's worldwide sports car platform is now the FM Platform, which underpins the current Fairlady Z (the 350/370Z in North America), as well as the 2001–Present Nissan Skyline (the Infiniti G35/37 in North America).

In Japan, the S15 generation of the Silvia is colloquially known as the "Strawberry". The term is common, as most car enthusiasts in Japan refer to a car by its chassis name. In Japanese, the numbers one and five (from the name S15) are respectively "ichi" and "go". The word "ichigo" is also the Japanese word for strawberry.

Ufuk
19-12-2010, 18:55
R34 var bende..İyi kaçıyor ama biraz yakıyor haftaya atiker bağlanacak inşallah maslakta..
Ama bir sorunu var 4'ten 5'e attığında sarıyor.Ama yinede güzel araç..Tr'de yok haklısınız be zaten aslında TR'de değilim aslında ben yohum :)
Ama güzel yanı şu ki kışın tenekelerle gezemk :)

cem06
19-12-2010, 19:00
öncelikle 180 km/Hde sınırlıdır daha hızlı gitmez ibreside 180km/Hda biter

JDM cars were limited by a jishu-kisei (gentlemen's agreement) among manufacturers to 280 horsepower (PS) (276 hp) in 1988 and a top speed of 180 or 190 km/h

http://www.hksusa.com/images_products/S_2129.jpg

http://www.hksusa.com/products/?id=781

digerlerini zaten acıklamıslar inatlasmaya gerek yok:)

gorke
19-12-2010, 19:01
iyide düzgün araştırırsan tüm bilgileri kolayca bulabilirsin. diğer bir sorumsa vites aralıkları çok kısa nasıl bişey oluyor? bunca drift yapan nissan varken bu işin atası bu iken bunu nasıl diyebiliyorsun?

Spawn
19-12-2010, 19:30
bolka has left the building :D

cem06
19-12-2010, 19:30
bolka has left the building :D

silvia vspec aramaya gitti:D

ProdriveSTI
19-12-2010, 22:06
Birazdan silvia'nın M-spec NUR modeli bile var der :P

Arkadaş V-spec diyince Skyline gelir akla bitek sadece ona özgü bişey,sana verilen bilgiler yanlış yada adam swap yapmıştır Silvia Spec V olarak adlandırmıştır.

Brs_eg
19-12-2010, 22:13
Mesela bende silvia s14a fullotomatik 5000 devir 6 kilo 200sxak var kici tempradan kaynattik iyide oldu.bende fmic alirken bu modele gore bakacam umarim bulurum.

Spawn gardaş bulurmuyuz dersin ?
Low-Rider kardeş bana ordak 2 kilo taze spec cekiver bol v li ossn :D

ruudvan
24-12-2010, 23:17
Merhaba herkeze öncelikle Almanyanın düsseldorf şehrinde universite okuyorum 2 tane hayalimin arabasını alma fırsatım geçti ***** burda arabalar çok ucuz

1. Nissan Skyline r34 Gt-r

Nissan Skyline R34 GTR V-spec Winterpreis!! - Cars: Detail View (http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=137858936&__lp=4&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=18700&makeModelVariant1.modelId=33&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&customerIdsAsString=&lang=en&pageNumber=4)

2.6 l RB25DETT Twin Turbo almak istedigim çok bişi yok arabada 500 hp olduguna bakmayin zaten standartı 460 hp gt-rlarin 280de limitlidir fakat sadece bilgisayar baglıyarak 460 hp yapabiliyosunuz sürekli 4 çeker fakat bi yandanda

Nissan Silvia - Cars: Detail View (http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=139393047&__lp=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=18700&makeModelVariant1.modelId=32&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&customerIdsAsString=&lang=en&pageNumber=1)

Nissan Silvia S15 V-spec R 2.0l Single Turbo araçta aklimin ermediği çok şey war öncelikle 180 km/Hde sınırlıdır daha hızlı gitmez ibreside 180km/Hda biter vites aralıklari çok kısa drift için yapılmış bi araba basıpta gitmek için degil .

***** arkadaşlar bu arabalarin sorunlari alırken dikkat etmem gereken neler olucaktır ? ve 2 araba arasında kalsaniz hangisni şeçerdiniz teşşekurler şimdiden

yıllarca gt-r ve spec -r s15 kullanmıs bırı olarak sana solıucegım bıkac sey var bunlar onemlı noktalar.
1.once aracın sahıbı gelmeden caktırmadan egzosa muz tıka.
2.aracın sahıbı geldıgınde jantlarda kırık cıkık patlak kaynak olup olmadıgını sor yok mok dersede arka sag jantını kontrol et kı bu araclar sureklı saga dogru yan verdıklerı ıcın arka sag kırık olur genelde.
3.motor kaputunu actır dogru duzgun kapanıp kapanmadıgını kontrol et eger kapanmıosa on cam fıtıllerını degıstırmen gerekıcek bu bır masraftır.
4.yag kapagını aç.motorun içine tükür eğer beyaz duman gelıosa saglıklı bır motoru vardır.
5.aracın ıcıne bın vıtesı debrıyaja basmadan degıstır eger vıteslere gırıosa stage 8 neodyum hafıf ten gecer gıbı oluosa stage 7 pertolyum debrıyaj vardır.stokta tirilyum madeninden debrıyaj bulunur.geneldede 10bın km ye gelmeden degısılır.
6.stop lambalarını kontrol et ıcınde su var varsa eger elektrık sorunu yasayabılırsın aracında.
7.aracı çalıştır.once haff hafif gaz ver sonra bi anda 5 bin devire yapıştır.1ncı maddede soledıgım muz fırlarsa aracta yazılım var demektır takrıbı 400beygırden fazla net 418 hp olabilir arka sol tekerde.

bunlara dikkat edersen .ne demek i,stediğimi anlarsın.bu her iki araç içinde geçerlidir kolay gelsin...:icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup:: icon_tup::icon_tup:

Spawn
24-12-2010, 23:30
böyle bir adam vardı harbiden ne oldu .. uğraşamicam bunlarla, cahiller deyip çıktı heralde :D

ruudvan
25-12-2010, 00:04
böyle bir adam vardı harbiden ne oldu .. uğraşamicam bunlarla, cahiller deyip çıktı heralde :D

benim taze ferah engin deneyimlerimden yararlanamıcaksa eger vah onun haline üzüldüm..:(

ygtrn
25-12-2010, 01:44
arkadaşlar, bolkaya bu siteye üğe olmasını ben önerdim, nedeni bu araçlar hakkında bana soru sorması ve tt den daha net açık cevaplar alacak olması.....

lütfen reklam zart zurt diyip adamın moralini bozmayın.......

Spawn
25-12-2010, 01:54
ygtrn , biz açık cevap verdik , fakat arkadaşın bilmediği konular üzerine bu kadar ısrar etmesi bilgi almaya değil artlislik yapmaya girdiğini hissettirdi bana ...

ruudvan
25-12-2010, 02:54
arkadaşlar, bolkaya bu siteye üğe olmasını ben önerdim, nedeni bu araçlar hakkında bana soru sorması ve tt den daha net açık cevaplar alacak olması.....

yiğit bolka foruma üğe olmuş arkadaşlar onu biraz düzeltip öğe yapmışlar snrda cümle içinde kullanmıslar.
emınımkı kımse orda motor yuruyen aksam kaportaya bakmıyodur.o yuzden sacmasapan bı konu acmıs olmus bolka gardaş.

ARP
25-12-2010, 10:22
yıllarca gt-r ve spec -r s15 kullanmıs bırı olarak sana solıucegım bıkac sey var bunlar onemlı noktalar.
1.once aracın sahıbı gelmeden caktırmadan egzosa muz tıka.2.aracın sahıbı geldıgınde jantlarda kırık cıkık patlak kaynak olup olmadıgını sor yok mok dersede arka sag jantını kontrol et kı bu araclar sureklı saga dogru yan verdıklerı ıcın arka sag kırık olur genelde.
3.motor kaputunu actır dogru duzgun kapanıp kapanmadıgını kontrol et eger kapanmıosa on cam fıtıllerını degıstırmen gerekıcek bu bır masraftır.
4.yag kapagını aç.motorun içine tükür eğer beyaz duman gelıosa saglıklı bır motoru vardır.
5.aracın ıcıne bın vıtesı debrıyaja basmadan degıstır eger vıteslere gırıosa stage 8 neodyum hafıf ten gecer gıbı oluosa stage 7 pertolyum debrıyaj vardır.stokta tirilyum madeninden debrıyaj bulunur.geneldede 10bın km ye gelmeden degısılır.
6.stop lambalarını kontrol et ıcınde su var varsa eger elektrık sorunu yasayabılırsın aracında.
7.aracı çalıştır.once haff hafif gaz ver sonra bi anda 5 bin devire yapıştır.1ncı maddede soledıgım muz fırlarsa aracta yazılım var demektır takrıbı 400beygırden fazla net 418 hp olabilir arka sol tekerde.

Bunlara dikkat edersen .ne demek i,stediğimi anlarsın.bu her iki araç içinde geçerlidir kolay gelsin...:icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup:: icon_tup::icon_tup:

:d:d:d:d:d

ahmet3425
25-12-2010, 10:39
Bolka;

kusura bakma kardes ben normalde insanların uzerine varmayı sevmem ama sen harbi hak etmişşin.

bir turk atasozu vardır bilir misin ?

''biliyorsan konuş örnek alsınlar bilmiyorsan sus adam sansınlar''

ahmet3425
25-12-2010, 10:43

sen bu arkadasa oneriyorsun madem onu uyarmanda gerekirdi. bilmişlik taslamaması konusunda bu sitedeki insanların otomobil konusundaki bilgi ve tecrubelerinin ne kadar ileri seviyede oldugunu cok bildiğini dusunuyorum. sende de biraz hata var:)

ygtrn
25-12-2010, 12:41
ayrıca 180km den fazla gitmeme olayından ona ben bahsettim....
japonyadaki araçların hız sınırlaması olayından haberim yoktu, benimde aklıma vites oranlarının 180km'ye kadar müsade edebileceği geldi drift aracı olduğundan.... o konuda yanılmışım....

ygtrn
25-12-2010, 12:43
bolka birde üyelerimiz bölümüne bi kendini tanıt derim knka :)

ruudvan
25-12-2010, 17:15
bol kaseden atmayalım.

ygtrn
25-12-2010, 18:23
bu lafın banamıydı?

Emir_b16a
25-12-2010, 21:37
ayrıca 180km den fazla gitmeme olayından ona ben bahsettim....
japonyadaki araçların hız sınırlaması olayından haberim yoktu, benimde aklıma vites oranlarının 180km'ye kadar müsade edebileceği geldi drift aracı olduğundan.... o konuda yanılmışım....

allah kahretmesin yiit sni :D

ruudvan
25-12-2010, 23:15
bu lafın banamıydı?

bol kaseden atmayalım.

üstünemi alınmak istedin bilmem ama ben sölerken sana sölememiştim.

ygtrn
26-12-2010, 03:02
allah kahretmesin yiit sni :D

belki nano teknolojilidir diye düşündüm knka :D

Emir_b16a
26-12-2010, 03:34
belki nano teknolojilidir diye düşündüm knka :D

walla daha mantıklı :D