Orijinalini görmek için tıklayınız : Kopegi olanlar yardim: Kopek mamasi ne kullaniyorsunuz?
Arkadaslar elbette icimizde kopek besleyenlerimizde var, sorum onlara..
Ne marka mama aliyorsunuz?
Alisverisiniz internet uzerinden mi? Tavsiye edeceginiz linkler.
Degilse tavsiye edeceginiz alisveris yapilabilecek yerler?
Aramizda uygun fiyata alan varsa bende almak isterim fiyatlar oldukca pahali.
Yavrum 3. aylik olmak uzere GOLDEN RETRIEVER
royal canin :) , petshoplardan alıoz kanka, sağlam mamadır, başka markalar da var tabi ama biz bunu kullanıoz, pahalı olmasını istemiosan büyüklerden alcan , uzun vadede uygun geliyor, 1 kilo 2 kilo alırsan bittiğin andır :D
Shadow_Dancer
21-12-2010, 16:49
Köpek degil ama kız arkadaşımın kedisi var.. Royal Canin çok iyi diyorlar, digerlerine göre biraz pahalı ama içerigi çok daha iyiymiş.
4 tane boxerım var hazır mama kullanmıyorum işin açıkçası evde ne pişerse pişsin 4 kişilik fazla yapılıyor onlarda aynı şeyi yiolar
köpeğin yaşı ve cinsi önemli olacaktır bu konuda eğer ki büyük ırksa köpeğiniz Pro-Plan başta tavsiyem olmak üzere benzeri mamaları deneyebilirsiniz..
mama alımı konusunda ise ben petshopları tavsiye etmiyorum çok kar payı bırakıyorlar tanıdık veterineriz falan varsa ondan temin edin bence baya fiyat farkediyor...
caglarcb
21-12-2010, 17:14
Premium Mamalar;
ProPlan, Hill's, Royal Canin, Nutro(choice), Acana, Eukoneba, 1st Choice, Advance,Nutra Nuggets,Orijen
Orta halli mamalar;
Eagle, ProPAC, IAMS, Hearty Choice
Vasat mamalar(Market maması denilen);
Goody, Champion, Whiskas, Friskies, Bonacibo, Pedigree, Chappi, Bonnie
royal canin ve hills ten şaşma derim...mama tüy dökmesine varana kadar etkiler hayvanı
tolgakaynak
21-12-2010, 17:23
ProPlan - Royal Canin - Hill's
Markalar kalitelidir. büyük boylarında biraz daha uygun oluyor tavsiye ederim hayvanın tüylerinden belli oluyor zaten parlak parlak:).
onun haricinde çok ucuz olsun dersen D: eminönünden açık satılan mamalardanda alabilirsin ama tavsiye etmem :S
kaç aylık oldu bu arada ???
nutra ve eokoneba kullandım memnunum ilave olarak büyüme döneminde aminosol ve canvit condro kullanıyorum memnunum hep büyük paket alıyorum veteriner hekim olduğum için depodan 70-80 lira arası fiyatlara alıyorum bence yemek vermekten daha ekonomik
İlave olarak yoğurt, yumurta gibi besinlerlede destekliyorum
Hill's kuzu etli pilavlı alabılecegın en ıyı mamadır dıyebılırım ama malesef artık gelmıyor tr ye , onun dısında proplan somonluyu tavsıye ederım ;)
Bızım yedıgımız yemeklerı yemelerı onlar acısından pek saglıklı olmadıgını dusunuyorum ozellıkle agız ve dıs saglıgı acısından ılerde cok buyuk problem yaratıyor ve tabıkıde karacıgerde yaglanmaya sebep oluyor ama secım sızın tabı :)
GSD var bende 3 yasına gırdı hala agzına nırmal bı yemek gırmıs degıl ve masallah her goren donup bır daha bakıyor :D:D:D
royal canin av köpekleri dahil veriyoruz sıkıntı çıkmadı çok şükür daha:)
4 tane boxerım var hazır mama kullanmıyorum işin açıkçası evde ne pişerse pişsin 4 kişilik fazla yapılıyor onlarda aynı şeyi yiolar
yavruyken mama çok önemli ama 1 yaşını doldurduktan sonra mamayla karısık artan ev yemekleri en ideali bencede...
Yavrum 3. aylik olmak uzere GOLDEN RETRIEVER olarak ilk postumda duzeltme yaptim arkadaslar, peki sagolun cok tesekkur ederim, herkes birsey anlatmis, kendinden birsey paylasmis, cok iyisiniz.
Peki toptan aldiginiz yer yok mu hic?
Petburada.com'a oraya uye birinin vasitasiyla oraya uye oldum azda olsa biraz indirim aldim. ProPlan Lamb & Rice 15 kilo 400 gr 167 TL'ye satiliyor, bonus'a 6 taksit pesin fiyatina yapiliyor, aylik 27 TL odeniyor ve parapuan kazandiriyor 2.5 TL civarinda, mantikli gibi geldi, sizde onerir misiniz?
Yavrum 3. aylik olmak uzere GOLDEN RETRIEVER olarak ilk postumda duzeltme yaptim arkadaslar, peki sagolun cok tesekkur ederim, herkes birsey anlatmis, kendinden birsey paylasmis, cok iyisiniz.
Peki toptan aldiginiz yer yok mu hic?
Petburada.com'a oraya uye birinin vasitasiyla oraya uye oldum azda olsa biraz indirim aldim. ProPlan Lamb & Rice 15 kilo 400 gr 167 TL'ye satiliyor, bonus'a 6 taksit pesin fiyatina yapiliyor, aylik 27 TL odeniyor ve parapuan kazandiriyor 2.5 TL civarinda, mantikli gibi geldi, sizde onerir misiniz?
6 taksıt ok de ne kadar yetecek o mama sana :D:D:D
royal canin :) , petshoplardan alıoz kanka, sağlam mamadır, başka markalar da var tabi ama biz bunu kullanıoz, pahalı olmasını istemiosan büyüklerden alcan , uzun vadede uygun geliyor, 1 kilo 2 kilo alırsan bittiğin andır :D
Mali sagolasin abicim peki ne kadar veriyorsun 15 kg'suna? Ne kadar gidiyor 15 kg'luk mama? sende ne cins var kac aylik?
Köpek degil ama kız arkadaşımın kedisi var.. Royal Canin çok iyi diyorlar, digerlerine göre biraz pahalı ama içerigi çok daha iyiymiş.
Cok tesekkur ederim shadow_dancer.
Cok guzel tesekkur ederim bilgi icin, hepsine benden ve bademden merhaba patide kaldirdik masallah
köpeğin yaşı ve cinsi önemli olacaktır bu konuda eğer ki büyük ırksa köpeğiniz Pro-Plan başta tavsiyem olmak üzere benzeri mamaları deneyebilirsiniz..
mama alımı konusunda ise ben petshopları tavsiye etmiyorum çok kar payı bırakıyorlar tanıdık veterineriz falan varsa ondan temin edin bence baya fiyat farkediyor...
Cinsi ve yasini sordugun icin cok tesekkur ederim, ilk posta guncelledim, sagolasin timmah golden ret. 3 ay olmak uzere.. Veterinerlerinde bir cogu artik petshop gibi.
Premium Mamalar;
ProPlan, Hill's, Royal Canin, Nutro(choice), Acana, Eukoneba, 1st Choice, Advance,Nutra Nuggets,Orijen
Orta halli mamalar;
Eagle, ProPAC, IAMS, Hearty Choice
Vasat mamalar(Market maması denilen);
Goody, Champion, Whiskas, Friskies, Bonacibo, Pedigree, Chappi, Bonnie
goody denedim, bizimkisi diski olsa diski bile yer, fakat goody'i hic yemedi, denemeseydim bile, puppy aldigim halde.
High premium royal canin, proplan ve hill's lamb and rice uzerine yogunlasiyorum bakalim simdilik. Chicoppe'ta olabilir..
royal canin ve hills ten şaşma derim...mama tüy dökmesine varana kadar etkiler hayvanı
Kesinlikle haklisin, lamb & rice egzamaya bire bir, tug dokmesinede iyi bir onlem
ProPlan - Royal Canin - Hill's
Markalar kalitelidir. büyük boylarında biraz daha uygun oluyor tavsiye ederim hayvanın tüylerinden belli oluyor zaten parlak parlak:).
onun haricinde çok ucuz olsun dersen D: eminönünden açık satılan mamalardanda alabilirsin ama tavsiye etmem :S
kaç aylık oldu bu arada ???
Tolga cok tesekkur ederim, 3 aylik olmak uzere, tabikide acik mama alacak degilim, ev yemegi veririm daha iyi, bilmiyoruz cunku icinde ne var.
Somonlu mamalarin tuglere %100 yararli oldugunu duymustum ileri dogruda ondan alicam bakalim, seninki ne kadarlik oldu? golden vardi sendede dimi? ne yiyor? 15 kg ne kadar dayaniyor? Toptan aldigin bi yer var mi alalim banada senin fiyattan? ne kadara aliyorsun?
nutra ve eokoneba kullandım memnunum ilave olarak büyüme döneminde aminosol ve canvit condro kullanıyorum memnunum hep büyük paket alıyorum veteriner hekim olduğum için depodan 70-80 lira arası fiyatlara alıyorum bence yemek vermekten daha ekonomik
İlave olarak yoğurt, yumurta gibi besinlerlede destekliyorum
Orhan hekimim cok tesekkur ederim, 70 - 80 TL 15 kg'luk mu? acikcasi bana yardimci olursan sevinirim su aralar biraz sksigim, eger istahli yiyorsa ve sizde tavsiye ediyorsaniz sizden alabilirim, tester var mi?
Hill's kuzu etli pilavlı alabılecegın en ıyı mamadır dıyebılırım ama malesef artık gelmıyor tr ye , onun dısında proplan somonluyu tavsıye ederım ;)
Bızım yedıgımız yemeklerı yemelerı onlar acısından pek saglıklı olmadıgını dusunuyorum ozellıkle agız ve dıs saglıgı acısından ılerde cok buyuk problem yaratıyor ve tabıkıde karacıgerde yaglanmaya sebep oluyor ama secım sızın tabı :)
GSD var bende 3 yasına gırdı hala agzına nırmal bı yemek gırmıs degıl ve masallah her goren donup bır daha bakıyor :D:D:D
Masallah cok tesekkur ederim bilgi icin s2k... proplan somonluyu ne kadara aliyorsun? kac kg'luk?
royal canin av köpekleri dahil veriyoruz sıkıntı çıkmadı çok şükür daha:)
Senna cok tesekkur ederim katildigin ve yardimci oldugun icin.
yavruyken mama çok önemli ama 1 yaşını doldurduktan sonra mamayla karısık artan ev yemekleri en ideali bencede...
Haklisin ama tabi kisiden kisiye degisir, bahcem olsaydi kesinlikle bende ev yemekleri ile beslerdim.
6 taksıt ok de ne kadar yetecek o mama sana :D:D:D
Sanirim 3 ay gidecek dogru muyum s2k? :) 3 taksit yaptirmak daha mantikli gibi?
jdmpoint
21-12-2010, 18:22
2 senedir 1choise kullanıyorum bizim itler gayet memnun :)
2 senedir 1choise kullanıyorum bizim itler gayet memnun :)
ne kadar abi? 15 kg'luk mu? masallah.
Sanirim 3 ay gidecek dogru muyum s2k? :) 3 taksit yaptirmak daha mantikli gibi?
ufaklık kac kılo ?
DogukanB
21-12-2010, 18:38
ucuz olsun diye sakın market maması verme. ben o hataya düşenlerdenim ama tatile gittiğimde bulamadığım için pedigre almıştım ondan sonra 1 hafta aç kaldı yemedi başka mama.
şimdi 9 yaşında, yorulup nefes nefese kaldığında salgıladığı kokuya dayanmak çok zor. 2 tane diş çektirdik ve şu anki diş durumuda pek iç açıcı değil. karaciğer sorunlarıda cabası.
ucuz olsun diye sakın market maması verme. ben o hataya düşenlerdenim ama tatile gittiğimde bulamadığım için pedigre almıştım ondan sonra 1 hafta aç kaldı yemedi başka mama.
şimdi 9 yaşında, yorulup nefes nefese kaldığında salgıladığı kokuya dayanmak çok zor. 2 tane diş çektirdik ve şu anki diş durumuda pek iç açıcı değil. karaciğer sorunlarıda cabası.
Ben aynı bılgıyı verdım bırebır bu problemlerın yasanabılecegını ancak yasayan bırısıın anlatması tabı cok daha yararlı oldu bu arada uzuldum cız olayına :(
DogukanB
21-12-2010, 18:42
bende çevremdeki herkese bu hataya düşmemeleri için uyarıyorum ama insanlar bazen başına gelene kadar bişey olmaz diyo, inşallah bunu okuyanlar yavru sahipleri de bu hatayı yapmazlar
hairpick
21-12-2010, 18:43
bende golden besliyorum champion alıyorum genelde ama arada goody yada love dog da aldığım oluyor. Migros yada carrefourdan alıyorum. 55-65 arası değişiyor.
DogukanB
21-12-2010, 18:44
bende golden besliyorum champion alıyorum genelde ama arada goody yada love dog da aldığım oluyor. Migros yada carrefourdan alıyorum. 55-65 arası değişiyor.
yaşı çok ilerlemediyse yapmayın bunu ona. bi hafta sonu sinemaya gitmeyin a sınıf mama alın. şu teknolojinin kokulusu çıksa da bi ne demek istediğimi anlatabilsem:(
Market maması almayın hem cok saglıksız hemde ıcerısınde katkı maddelerı oldugundan tadını cok sevıyor kopekler ve bır daha ıyı kalıte mama yemek ıstemıyorlar ;)
DogukanB
21-12-2010, 18:48
ıcerısınde katkı maddelerı oldugundan tadını cok sevıyor kopekler ve bır daha ıyı kalıte mama yemek ıstemıyorlar ;)
aynen
ıspanak yemekle burger yemek gibi düşünün
normalde 2 saat maması gecikse huzursuzluk çıkaran köpeğim 1 hafta azına birşey sürmedi. o tadı aldıktan sonra çok zor yedirmeniz..
balığa alerjisi yoksa golden için somonlu mamalar kullan
proplan somonlu ve orijen balıklı mamalar süperdir :icon_tup:
kuzu etli ise proplan hillsden iyidir başka denemedim :)
uygun istiyosanız goody fılan alcagınıza makarna haslayın verın :D
uygun mama : royale gourmet kuzu etli on numara mama buda 15kg 60 tl fln :)
chappi kullanıyoruz bıfteklı kumes hayvanlı guzel guzel yıyor :D
annesinden ayrıldığından beri hills kuzu etli yedi 6 aydır proplan somon yiyor çünki trye gelmıyor maselef gdo hikayesi yuzunden
ProPlan, Hill's, Royal Canin
bu markaları bende kedime veriyorum mama olarak hem tüylerinin parlaklığı hemde gelişimi için çok faydasını gördüm..kedi köpek farketmeden bu markalara güvenirim açıkcası
hairpick
21-12-2010, 19:29
arkadaşlar ilk yorumları okudum yarın ilk işim aldığım dandik mamayı kesip premium mama almak olucak. 4.5 yaşında golden ım var erkek , hangi mamayı tavsiye edersiniz? Royal Canin Selection Premıum Croc Serisi Yetişkin Köpekler İçin Tavuklu Mama 15KG 86 tl hepsiburada da %20 indirime girmiş iyimidir yoksa başka tavsiye edermisiniz?
arkadaşlar ilk yorumları okudum yarın ilk işim aldığım dandik mamayı kesip premium mama almak olucak. 4.5 yaşında golden ım var erkek , hangi mamayı tavsiye edersiniz? Royal Canin Selection Premıum Croc Serisi Yetişkin Köpekler İçin Tavuklu Mama 15KG 86 tl hepsiburada da %20 indirime girmiş iyimidir yoksa başka tavsiye edermisiniz?
Royal canın su ankı kullandıgınız mamadan emınım en az 20 kat daha saglıklıdır onun yanında 4.5 yasında ıse ve sureklı ucuz mama ıle besledıysenız umarım herhangı bır saglık problemı ıle karsılasmazsınız :( onun dısında ılk onerecegım Hıll's sonra Proplan olacaktır ;)
Mamayı degıstırdıgınızde karıstırarak verın yoksa yemezornegın 1.gün 1/3 hılls 2/3 dandık mama 2.gun 1/2Hılls 1/2dandık mama 3.gun 2/3Hılls 1/3dandık mama 4.gun tam olcek kalıtelı mama ve saglık :icon_tup:
yurtdısı mamaların cogu gelmiyor artık hills euknaba advance vs
eskiden hills veriyoduk iyi gibiydi suan bitek proplan geliyor yurtdısı olarak onu tavsiye ederim...
45 günlük kurt köpeği almıştım royal canin kullandım 12 kiloluk dışkısını fazla yaptı sorahills kullandım dışkısı azaldı tüyleri parladı royal canin tercih et derim kuzu etlisi en iisi
45 günlük kurt köpeği almıştım hills kullandım 12 kiloluk dışkısını fazla yaptı sora royal canin kullandım dışkısı azaldı tüyleri parladı royal canin tercih et derim kuzu etlisi en iisi
Hills kullandınız ama hangısını kullandınız bırde ne kadar verdınız ?
ben sırf mama yerine ufak ufak ev yemekleri yedirilmesinden ynayım sureklı mama olayı bi yere kadar benım 10-15 tane av kopegım oldu buzamana kadar besledıgım.hıc bısey olmadıgında ekmekte verıyordum mamada kullanıyordum ev yemegıde ayrıt etmıyolardı .
ben sırf mama yerine ufak ufak ev yemekleri yedirilmesinden ynayım sureklı mama olayı bi yere kadar benım 10-15 tane av kopegım oldu buzamana kadar besledıgım.hıc bısey olmadıgında ekmekte verıyordum mamada kullanıyordum ev yemegıde ayrıt etmıyolardı .
Ayırdetmez tabı zaten olayda orda onun onune ne versenız yer nerdeyse yeterkı tadı guzel olsun :D:D:D ama bılınclı olup en ıyısını en saglıklısını yedırmek sızın elınızde:icon_tup:
love dog alıyorum hskye masallah hayvan gıbı yıyor :D
ben pro plan alıyorum bızımkılere dişi olan cok fena yıyor arkadaşımın veterınerınden 130 a en buyuk boyunu alıyorum...
Konservelerin sıkıntısı olur mu konserve veriyorum ördekli iyide yiyor
konserve sorun olmaz ama yaglı bırde yumusak oldugundan suraklı verırsenız agız saglıgında problem olur dıslerde ve tabıkıde koku :D:D
konserveyı ben bazen mama ıle verıyorum degısıklık olsun dıye
cokta kullanmıyorum
Kokuyu farkedebilmiştim zaten :D
salyasıda bi o kadar pis oluyor yemekten hemen sonra :D
ne alıcaksan ilk etapta en ufak olanından al. zira sıpa sevmeyebilir.
Proplan al ben onu kullanıyorum. 16 kg'lık mama'yı 2 haftada tertemiz ediyor öküz :D
bir de tavuk ya da et'e alerjisi olabilir. mama'yı denerken onlara dikkat et derim.
ben Proplan Lmb&Rice kullanıyorum 16 kg'Lık fiyatı'da 240TL miydi neydi tam hatırlamıyorum aldımmı 8-10 koli alıyorum ki 2 hafta da bir uğraşmıyım diye.
2 haftada 16 kg cok gıbı degılmı ölçek kullanıyormusunuz
2 haftada 16 kg cok gıbı degılmı ölçek kullanıyormusunuz
alman kurdu. 35 kg. günde sadece 1 öğün yiyor. veterinerin dediğine göre de kilo problemi yok.
keza mamaya ton balığı vs vs de katıyorum güçlensin diye. Oturduğum yer çok ıssız olduğundan dolayı buradaki sokak köpekleri ayı yavrusu gibi ve tek dolaşmıyorlar. Onları ürkütmesi gerek görünüşünde.
Onun dışında ben hayatımda bu kadar uysal ve söz dinleyen bir alman kurdu ile karşılaşmadım
ne alıcaksan ilk etapta en ufak olanından al. zira sıpa sevmeyebilir.
Proplan al ben onu kullanıyorum. 16 kg'lık mama'yı 2 haftada tertemiz ediyor öküz :D
bir de tavuk ya da et'e alerjisi olabilir. mama'yı denerken onlara dikkat et derim.
ben Proplan Lmb&Rice kullanıyorum 16 kg'Lık fiyatı'da 240TL miydi neydi tam hatırlamıyorum aldımmı 8-10 koli alıyorum ki 2 hafta da bir uğraşmıyım diye.
Bıraz fazla yemıyormu yav senın ufaklık 40 gun fılan gıtmesı lazım mın 30 :D
ben 5 tane pıtbull baktım her mamayı kullandım hillsden sasma ama malıyet dusunursen emınonunde acık mama al 2 gun yemez 3cu gun ac kalınca yer merak etme hangı mamaya baslarsan sakın degıstırme her degısımde ısal olur tuy doker senınde canını sıkar allah ufaklıga uzunomur versın
alman kurdu. 35 kg. günde sadece 1 öğün yiyor. veterinerin dediğine göre de kilo problemi yok.
keza mamaya ton balığı vs vs de katıyorum güçlensin diye. Oturduğum yer çok ıssız olduğundan dolayı buradaki sokak köpekleri ayı yavrusu gibi ve tek dolaşmıyorlar. Onları ürkütmesi gerek görünüşünde.
Onun dışında ben hayatımda bu kadar uysal ve söz dinleyen bir alman kurdu ile karşılaşmadım
Kac yasında denımkı gecen ay 3 yasına gırdı 38 kılo :icon_tup: gunde 2 ogun verırsen cok daha saglıklı olur 400gr verıyorum gayet yeterlı kılo problemımız yok sadece cok sevınınce benı devırıyo o kadar bende 183 100 kıloyum bu arada :D:D:D
Bıraz fazla yemıyormu yav senın ufaklık 40 gun fılan gıtmesı lazım mın 30 :D
saglam yıyor besılı kurt :D 50 yı zorlarım aralarda ek besınler ıle :)
ben 5 tane pıtbull baktım her mamayı kullandım hillsden sasma ama malıyet dusunursen emınonunde acık mama al 2 gun yemez 3cu gun ac kalınca yer merak etme hangı mamaya baslarsan sakın degıstırme her degısımde ısal olur tuy doker senınde canını sıkar allah ufaklıga uzunomur versın
en ıyı kullandıgım mama basından berı soyledıgım gıbı Hıll's lamb&rice ama malesef artık gelmıyor :ofk:
daha dun aldım hılls 12 kg 110 lıra. buyuk paketını bı turlu bulamıyorum ama...
20 gunu zor cıkarıyo valla :)
12 aylık olana kadar kesinlikle PUPPY mama alın
ben daha yeni Purina Pro-Plan aldım 15 kg kuzu etli 170 tl ye
ondan evvel Hills yedirdim tavuklu
ilk aylarında kimilerine göre tavuklu yedirmek kimierine göre kuzu etli yedirmek iyidir
bana göre tavuk cabuk sindirildiginden ilk 4 ay tavuk lu hills ile günde 4 sefer besledim
şimdi unutmayın ki
köpekler
ilk 4 ay bebe
sonraki 4 ay da 8 aylık olana kadar cocuk
daha sonra gençlige geciyorlar
esas önemli olan periyod ilk 4 ay ile 8 aydır
ilk 4 ayda 4 ögün beslemek şart 6 saatte bir yemlemeniz gerekir bu yüzden sindirimi hızlı olan tavuklu pirinçli Hills puppy secmekte fayda var
daha sonra kuzu etli pirinçli Purina Pro-Plan a gecin derim
market mamalarının zararlarını hepimiz biliyoruz
Fakt ben düzenli olarak haftada 1 gün köpegimi Bonnie ile beslerim sebebine gelince insan metobolizması gibi düşünün arada farklılık lazım haftada sadece 1 gün
bazı günler yemeginin içine yumurta sarısı pişirir katarım mesela bu sabah 7 yumurta sarısı 1 kap proplan mama verdim
8 aylık olana kadar kemik güçlenmesi için eczaneden Devit-3 damla alın her ögününe 8 damla damlatın
veterinerde ensesine pire ve kene kaçırıcı damlattırın
köpeginizin dışardaki şeyleri yemesini engelleyin mesela serbst bıraktınız gitti bişey buldu yiyor ona engel olmalısınız ve hemen zinciri vurup kulubesine kapatın
bir daha cıkardıgınız da da aynısını yaparsa gene aynı davranışı gösterin zincir vurup kafese kapatın ama ac bırakmayın mamasını koyun önüne
bir daha yapıcagını sanmam gider o dışardaki yicegin önünde bekler sizi yemeden önce cünkü bilir onu yerse zincir gelicek kafese kapatılcak
çok sabırlı olmalısınız bunlar beslenmedeki en önemli unsurlar
daha dun aldım hılls 12 kg 110 lıra. buyuk paketını bı turlu bulamıyorum ama...
20 gunu zor cıkarıyo valla :)
Hills büyük paketi 12 kg zaten
o 14 lükler eskidendi :)
ve herkese sölüyorum Hills te fena kar marjı var lütfen 110 tl den fzla vermeyin
bazıları 150 bile istiyor
ademsezer
22-12-2010, 07:57
bende ekanuba kullandım 7,5 aylık omuz yukseklıgı 79 cm kılo 53:D
ve herkese sölüyorum Hills te fena kar marjı var lütfen 110 tl den fzla vermeyin
Bi dakka ya Hills lamb&rice bulabıldıgınızımı soyluyorsunuz sız sımdı ? nerde pekı bunlar hıcbıyerde yok ,?
Bi dakka ya Hills lamb&rice bulabıldıgınızımı soyluyorsunuz sız sımdı ? nerde pekı bunlar hıcbıyerde yok ,?
GDO muhabbetine
Lamb rice gelmiyor
sadece Chicken rice kanka
Ama kanka Purina Lamb Rice gercekten içerigi cok kaliteli hatta Hills den daha iyi diyebilirim
ben şimdi onunla besliyorum Puppy
bitsin
somonlu pirincli alıcam
Balıgı da seviyor namussuz :)
GDO muhabbetine
Lamb rice gelmiyor
Ama kanka Purina Lamb Rice gercekten içerigi cok kaliteli hatta Hills den daha iyi diyebilirim
bitsin
somonlu pirincli alıcam
Kanka en ıyı mama lamb&rice benım kullanıdgım ama malesef dedıgın gıbı yok tavuklu olanı sevmıyorum cok ıyı beslıyormu o konuda yorum yapamam ama kesınlıkle kuzu etkı kadar basarılı degıl ama asıl sorun 1 kez kullandım lamb yok dıye tavuk olan allerjı yaptı tuy doktu falan kestım hemen o yuzden su an kullandıgım en ıyısı somonlu pırınclı olan ben memnunum benım ayıda memnun :D
miniks banada alabilir miyiz aldigin yerden abi? lamb & rice? ama sanirim yok?
Hills Lamb & Rice Yok !!! abi hiç bir yerde yok :(
GDO muhabbetine getirmeyi kestiler
a.k sanki her yedigimiz dogalda köpekleri GDO yla besleyince sorun oluyor :)
Kanka en ıyı mama lamb&rice benım kullanıdgım ama malesef dedıgın gıbı yok tavuklu olanı sevmıyorum cok ıyı beslıyormu o konuda yorum yapamam ama kesınlıkle kuzu etkı kadar basarılı degıl ama asıl sorun 1 kez kullandım lamb yok dıye tavuk olan allerjı yaptı tuy doktu falan kestım hemen o yuzden su an kullandıgım en ıyısı somonlu pırınclı olan ben memnunum benım ayıda memnun :D
Kanka yaşı ilerlemiş hayvana Tavuklu mama vermemek lazım
ilk yazdıgım yazımı iyi okumadın mı
sadece ilk 4 ay tauk cabuk sindirildigi için günde 4 ögün besleyerek tavuklu puppy yedirmek gerekir
sonra hep kuzu pirinç yada somon pirinç seninle aynı fikirdeyim zaten :)
yetişkin köpekte tavuk eti egzama - tüy dökme - dışkı da koku - hayvanda koku yapar
ev yemegi de sadece hastalık zamanı güçlensin diye ilaç yuttururken falan lazım
mama ile ilacı kolay yutmayacagı için ev yemegi hazırlayıp yutturmak gerekir hemde kilo kaybnı cabuk eski haline getirmek için de faydalıdır
onun içinde şöle bir karışım söliyebilirim
1 adet Kuzu kolunun kemikleri etsiz (özellikle kol kısmı)
bol su ile kaynasın 1 saat sonra içine iki havuç 1 patates 1 kabak
150 gr kuzu döş kıyması
10 dakika sonra içine çig olarak 200 gr makarna
ocagın altını kapatın makarna haşlanmasın suyun sıcaklıgı ile içine suyu cekip şişsin pişmesin
soguyunca ilaçlarını atın içine verin önüne
1 ögün böle 1 ögün kuru mama iyileşene kadar
tolgakaynak
22-12-2010, 12:34
Valla benimki kangal golden kırmasıydı 5 aylıkken genç olduklarından hırcındı dışarda mevzu yaptı :D sokak köpekleri sıkıştırdı ikimizi :D 2-3-5 derken biryığın köpek:D bizimkisi hepsine gider yapınca biraz sorun oldu benden başkasıylada çıkamıyordu dışarı.her akşam mevzuu :D:D
herneyse başkasına verdim ben köpeğimi şuanda 10 aylık olması lazım.
en büyük boy yaklaşık 1 ay kadar gidiyordu ben 2 öğün veriyordum ara öğünleride vardı tabiki
TURBO CİVİC
22-12-2010, 12:50
pro plan puppy kuzu etli yedi 1yasını gecene kadar.sonrada pro plan adult kuzu etli ye gectik.tuyleri cok guzel oluyor, parlıyor.bazen pro plan kuzu etli bulamama durumlarım oldu baska mamalar denedim ara sıra tuyleri rezil oldu agız kokusu olustu dıskısı bozuldu vs...
mumkunoldukca pro plan kuzu etli kullanıyorum.tavuk etli yaramaz!ne kullanırsan kullan kuzu etli olmasına calıs
mınık tavukluda ıyıde kanka kopek cok kokuyo sonra
GokhanRS
22-12-2010, 13:08
hipermarketlerin fiyatları petshoplardan çok daha ucuzdur.
GDO muhabbetine
Lamb rice gelmiyor
bitsin
somonlu pirincli alıcam
Abi somonlu pirinçliyi sırf sevdiği için vericeksen verme.Benimki alerji olduğunda mecburiyetten 2.5 ay somonlu yedirdim aşırı kilo kaybı ve tüylerinde solgunluk oldu kasları küçüldü.İyileşti tekrar kuzuluya geçince 1 ayda ne güzel mama olduğunu anlamamak elde değil ki sen puppy diyorsun gelişimi Lamb kadar sağlıklı olmaz bence verme bu arada 22 protein benim köpeğime yetmiyor olabilir orasıda var
Abi somonlu pirinçliyi sırf sevdiği için vericeksen verme.Benimki alerji olduğunda mecburiyetten 2.5 ay somonlu yedirdim aşırı kilo kaybı ve tüylerinde solgunluk oldu kasları küçüldü.İyileşti tekrar kuzuluya geçince 1 ayda ne güzel mama olduğunu anlamamak elde değil ki sen puppy diyorsun gelişimi Lamb kadar sağlıklı olmaz bence verme bu arada 22 protein benim köpeğime yetmiyor olabilir orasıda var
Haklısın moruk
ama somonluyu hep vermicem arada yedircem
onu yazmayı unutmuşum
zaten şu anda bile balık yedigimiz zamanlar kafaları kılçıkları neyi varsa yediriyorum
balık ta faydalıdır
Bu arada mama bulma konusunda yanlışlar var Eminönünde Lamb&Rice Hills var Proplan da var
her mama her köpeğe iyi gelcek diye bişey yok hocam benim köpeğime yaramayan mama başka köpeğe yarayabılır :) ben proplan somunlu kullandım tuylerı daha cok parladı kendine geldi hayvan :Dbenim köpeğimin cildi hassas o yuzden kullandım ama başka köpeğe iyi gelmeyebilir sahibi bulucak hangi mamanın daha iyi oldugunu :)
mınık tavukluda ıyıde kanka kopek cok kokuyo sonra
Kanka ilk 4 ay gelişimi inan cok daha iyi olur
tavuk daha cabuk sindirilir cünkü
benim 6 aylık dişi pointerım var şu anda görenler hayretler içinde yetişki dişi büyüklügünde 6 aylık erkek boyutunda
tabi 8 aylık olunca görücez nekadar daha büyüyecegini
sonuç olarak herkesin kendisine göre dogruları vardır ben sadece benim dogrularımı paylaşıyorum
çok köpek besledim Allaha şükürler olsun aşı harici veterinerlik bir durumda yaşamadım bugune kadar
herkes kandi dogrularını burda paylaşsınki herkes bilgi sahibi olsun :)
her mama her köpeğe iyi gelcek diye bişey yok hocam benim köpeğime yaramayan mama başka köpeğe yarayabılır :) ben proplan somunlu kullandım tuylerı daha cok parladı kendine geldi hayvan :Dbenim köpeğimin cildi hassas o yuzden kullandım ama başka köpeğe iyi gelmeyebilir sahibi bulucak hangi mamanın daha iyi oldugunu :)
Ben orda değilim verdiğim örnek benim hayvanımdaydı minik anlatmak istediğimi anladı zaten :)
Bu arada mama bulma konusunda yanlışlar var Eminönünde Lamb&Rice Hills var Proplan da var
Eski tarihlidir ama son kullanma tarihi gecmemiştir
yeni gelen partilerin hiç birinde lamb rice hills yok
distrubutore de sorabilirsin :)
Hatta emin önünde nerde varsa bize de söle adamın stoklarını bitirelim kendimize stok yapalım :D
Dr bahadır da arıyor
Kanka ilk 4 ay gelişimi inan cok daha iyi olur
tavuk daha cabuk sindirilir cünkü
benim 6 aylık dişi pointerım var şu anda görenler hayretler içinde yetişki dişi büyüklügünde 6 aylık erkek boyutunda
tabi 8 aylık olunca görücez nekadar daha büyüyecegini
sonuç olarak herkesin kendisine göre dogruları vardır ben sadece benim dogrularımı paylaşıyorum
çok köpek besledim Allaha şükürler olsun aşı harici veterinerlik bir durumda yaşamadım bugune kadar
herkes kandi dogrularını burda paylaşsınki herkes bilgi sahibi olsun :)
Burayada katılıyorum eve ilk getirdiğimde 15lik tavuklu Hills yedirdim paket bitti bizimkide paket kadar olmuştu.Bu beslenme düzenini dikkate alın terübelerle sabit
eminönünden almayın abi ben arkadasıma aldım hem tarihi geçik hemde sahte cıktı :S ıntten fotolarına bakıyorum posetı kırmızı mamanın bızdekı mama pembe :S
Eski tarihlidir ama son kullanma tarihi gecmemiştir
yeni gelen partilerin hiç birinde lamb rice hills yok
distrubutore de sorabilirsin :)
Hatta emin önünde nerde varsa bize de söle adamın stoklarını bitirelim kendimize stok yapalım :D
Dr bahadır da arıyor
Abi Hills Nisan 2011 var şuan onlardan alın sıkıntı olmaz
Proplanda Nisan 2011 vardı.2 hafta önce yoluna girdi şuanda 2012 Lamb var yukarda köpeğime verdiğim yeni :)
Ucuz yollu marka mama almama yardimci olabilecek biri var mi arkadaslar?
Ucuz mamadan kasıt kalitesiz mamaysa her yerde var.Royal canin Selection 90 liramı 100 lira mı ne.Elit seriyide Eminönünden bulursun Petshorlarda 140sa 130dur 125dir.
Ucuz yollu marka mama almama yardimci olabilecek biri var mi arkadaslar?
petshopun onunde pusuya yatılır marka mama daıtan araba beklenıır dırek arabadan alınır petshopun karı olmadan sanırım 20 30 tl ucuza gelır :D
royale gourmet 70 tl orta hallı guzel mamadır :)
Ucuz mamadan kasıt kalitesiz mamaysa her yerde var.Royal canin Selection 90 liramı 100 lira mı ne.Elit seriyide Eminönünden bulursun Petshorlarda 140sa 130dur 125dir.
Yahu utku ucuz mamadan kastim kalitesiz mama olsa 4 sayfa boyunca neden post gonderiyim, ilk ve diger postlarimda gordugun gibi kendine aldigi fiyattan banada alabilecek birinin yardimini istiyorum. Proplan hill's royal canin vs.
Ben de mesela royal canin yedirmem köpegime
ne kadar pahalı olursa olsun
3 4 5 sınıf mama üreten firmanın 1 sınıf mamasından hayır gelmez
3 aylık olucak diosun hills tavuklu pirinçli
110 tl ye alırız istersen cogu yerde aynıdır fiyat aşşa düşmezler sanmıyorum
Yahu utku ucuz mamadan kastim kalitesiz mama olsa 4 sayfa boyunca neden post gonderiyim, ilk ve diger postlarimda gordugun gibi kendine aldigi fiyattan banada alabilecek birinin yardimini istiyorum. Proplan hill's royal canin vs.
Moruk direk son sayfadan daldım :)
Şöyle birşey var Nisan2011 son kullanma tarihli Somonlu veya kuzulu(hangisi hatırlamıyorum) Hills Vatan caddesindeki Petshopta 50 lira Eminönünde 35 lira oradan hesapla sen.Ben Purina aldığım için Hillsin büyük paket fiyatlarını Minik bilir.
Bence sen bir oraya git.Büyük ihtimal normal piyasadan 15-20 lira ucuza alıyorsun.Daha fazlası yok ne yazık ki.Geldiğin yola göre hesabını yap
Ben Fatihte oturuyorum köpeğimle aksaray sultanahmet sirkeci Eminönü yürüyoruz oradan parasını verip eve göndertiyorum yürüye yürüyo geri dönüoruz hem spor hem ekonomi oluyo :)
3 aylık olucak diosun hills tavuklu pirinçli
110 tl ye alırız istersen cogu yerde aynıdır fiyat aşşa düşmezler sanmıyorum
sagolasin miniks fiyati gayet uygun, fakat tug icin veteriner lamb & rice oneriyor onunla devam etsek?
miniks abi hillsin distrübütörü mopsanla görüştünmü hiç ?
ordan direk alınsa daha ucuza gelebilir
Moruk direk son sayfadan daldım :)
Şöyle birşey var Nisan2011 son kullanma tarihli Somonlu veya kuzulu(hangisi hatırlamıyorum) Hills Vatan caddesindeki Petshopta 50 lira Eminönünde 35 lira oradan hesapla sen.Ben Purina aldığım için Hillsin büyük paket fiyatlarını Minik bilir.
Bence sen bir oraya git.Büyük ihtimal normal piyasadan 15-20 lira ucuza alıyorsun.Daha fazlası yok ne yazık ki.Geldiğin yola göre hesabını yap
Ben Fatihte oturuyorum köpeğimle aksaray sultanahmet sirkeci Eminönü yürüyoruz oradan parasını verip eve göndertiyorum yürüye yürüyo geri dönüoruz hem spor hem ekonomi oluyo :)
birtaş müşterisi :D diğer yerleri beğenmiyorum pek :)
hairpick
22-12-2010, 14:24
Royal canın su ankı kullandıgınız mamadan emınım en az 20 kat daha saglıklıdır onun yanında 4.5 yasında ıse ve sureklı ucuz mama ıle besledıysenız umarım herhangı bır saglık problemı ıle karsılasmazsınız :( onun dısında ılk onerecegım Hıll's sonra Proplan olacaktır ;)
Mamayı degıstırdıgınızde karıstırarak verın yoksa yemezornegın 1.gün 1/3 hılls 2/3 dandık mama 2.gun 1/2Hılls 1/2dandık mama 3.gun 2/3Hılls 1/3dandık mama 4.gun tam olcek kalıtelı mama ve saglık :icon_tup:
ilginiz için teşekkürler şimdi çıkıp göz atıcam mamalara. sağlık problemi değilde yaş-kilo oranı dengesiz yani yaşına göre zayıf ve ağız kokusu var onun dışında bir problem yok :) http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs454.ash1/24986_387384952591_709697591_4497866_4513209_n.jpg 3 yaşındayken çekilmişti sanırım. yani eski :)
miniks abi hillsin distrübütörü mopsanla görüştünmü hiç ?
ordan direk alınsa daha ucuza gelebilir
birtaş müşterisi :D diğer yerleri beğenmiyorum pek :)
Mopsan ı daha gecen gün aradım
adamlar bayii fiyatına vermiyolar haklılar tabi
ancak arabayı yakalarsan hani ayda 1 ugra buraya hesabı uyguna alabliriz
Mopsan ı daha gecen gün aradım
adamlar bayii fiyatına vermiyolar haklılar tabi
ancak arabayı yakalarsan hani ayda 1 ugra buraya hesabı uyguna alabliriz
abi yapalim mi boyle birsey?
S.Özeren
22-12-2010, 15:33
karar değişmiş heralde adaş :)
karar değişmiş heralde adaş :)
Aynen Samet buyutuyorum yavruyu kardesim, kopamiyorum ondan.
Aynen Samet buyutuyorum yavruyu kardesim, kopamiyorum ondan.
He bide vermeyi düşünüyodum yani.Ne koşulda olursa olsun sahip köpek için candır bakamayacak olan almasın
aRKADAŞLAR YAKLAŞIK 6 AYDIR HİLL'S LAMB&RİCE TR GİRİŞİ YOK BBÜTÜN VETERINER ARKADASLARIMA SORDUM HATTA DISTRIBUTORU ILE GORUSTUK DEPOLARINDA KALANLARI BEN ALICAKTIM MALESEF HEPSI DAGITILMISTI SADECE CADDEDE BI VETERINERDE BULABILMISTIM 3 PAKET ONLARIDA BEN LADIM ONUN DISINDA LAMB&RICE BULURSANIZ SAHTEDIR EMINIM DIKKAT EDIN
Dr hala bazı yerlerde var
eskiden dagıtılmış satılmamış zaten son kullanma tarihleri 2011 nisan yada mart olucak
ondan başka bulunursa zaten sahtedir ayrıca paketini de birebir kopyalayamıyolar :)
Dr hala bazı yerlerde var
eskiden dagıtılmış satılmamış zaten son kullanma tarihleri 2011 nisan yada mart olucak
ondan başka bulunursa zaten sahtedir ayrıca paketini de birebir kopyalayamıyolar :)
2011 nisan bulan goren varsa veterınerden talıbım 3 adet alırım eger baska ısteyen varsa ortak gıdıp toplayalım max 3 adet tuketebılırsınız o zamana kadar :icon_tup:
Orhan hekimim cok tesekkur ederim, 70 - 80 TL 15 kg'luk mu? acikcasi bana yardimci olursan sevinirim su aralar biraz sksigim, eger istahli yiyorsa ve sizde tavsiye ediyorsaniz sizden alabilirim, tester var mi?
Valla ben pet sektöründe değilim kanatlı sektöründeyim arkadaşım Ankara'da toptancı ondan rica ediyorum ayarlıyor. O nedenle tester falan yok ben sadece tavsiye edebilirim. yoksa ankaradan göndermek daha pahalıya gelir ;)