Orijinalini görmek için tıklayınız : Pet shop seri cinayetleri
Petshop'tan evcil hayvan almayı savunanlar buyrun okuyun.
Pet shop seri cinayetleri - Fatih EKRGE - Hrriyet (http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/16615666.asp)
timucintt
27-12-2010, 14:28
petshopların allah belasını verisn zaten... bir girin herhangi birine hayvanların hepsi aç susuz burnu gözü akıyor... pislik içindeler... bide şerefsizler utanmadan yalan atıp böyle aşılı yok böyle safkan yok şu bu binbir yalan uydururlar...... umarım o tarz petshopları işletenler vebaya yakalanırda böyle acı çeke çeke geberirler...
SOMEONESPECIAL
27-12-2010, 14:34
Yazdıklarım yanlış anlaşılmasın !..
Bu ülkede doktor hemşire narkoz vb. gibi durumlarda insanlar
ölüyorlar... Bunları denetleyip, mahkemeye veremezken, ceza
almaları seneleri bulup zamanaşımına uğrar iken...
Konuda bahsi geçen para için anasını satacak kişiliğe bürünmüş
petshopların (Hepsinin böyle olduğuna inanmak istemiyorum)
denetlenmesini beklemek çok büyük bir hayaldir...
Hiç Eminönündeki Çiçek Pazarına gittiniz mi ? Mısır Çarşısının
arkasındaki... Gidin oradaki kedi köpek kuş ve balıkların
barındırıldıkları ortamlara bir göz atın...
İnsanda para sevdasından öte birazcık vicdan olmalı !!!...
Bizim memleketimizde çekirdek dedi diye 23 yaşındaki şerefsiz
14 yaşındaki bir çocuğu kafasından bıçaklayarak anasından babasından
kardeşinden bu dünyadan ayırıyor. Böyle bir toplum olduk çıktık.
Haberdekı hayvanın sahıbıne Allah sanır versın dıyorum çok acıklı yazmıs.kusura bakmayın bırazda gulmemek elde degıl :) ama çok ciddi bir konu gercekten faydalı paylaşım..
Genel bir yorumda bulunmak yanlış olur
her petshop aynı degil
cok güvenilirlerde var
Kediyi alırken güelce incelememişler alanlarda da hata var
hasta olan kedi zaten bitkindir
onu da gectim madem veterinere götürmüşler o veteriner neden adam gibi işini yapmamış
bazı yavrular meme bile emmiyor elimiz ile beslemek zorunda kalıyoruz
ama ölen de oluyor hayatta kalanda
bnce o kediyi veteriner müşaade altnda tutup beslemeliydi sonda yaparak
Yazdıklarım yanlış anlaşılmasın !..
Bu ülkede doktor hemşire narkoz vb. gibi durumlarda insanlar
ölüyorlar... Bunları denetleyip, mahkemeye veremezken, ceza
almaları seneleri bulup zamanaşımına uğrar iken...
Konuda bahsi geçen para için anasını satacak kişiliğe bürünmüş
petshopların (Hepsinin böyle olduğuna inanmak istemiyorum)
denetlenmesini beklemek çok büyük bir hayaldir...
Hiç Eminönündeki Çiçek Pazarına gittiniz mi ? Mısır Çarşısının
arkasındaki... Gidin oradaki kedi köpek kuş ve balıkların
barındırıldıkları ortamlara bir göz atın...
İnsanda para sevdasından öte birazcık vicdan olmalı !!!...
Bizim memleketimizde çekirdek dedi diye 23 yaşındaki şerefsiz
14 yaşındaki bir çocuğu kafasından bıçaklayarak anasından babasından
kardeşinden bu dünyadan ayırıyor. Böyle bir toplum olduk çıktık.
Eminönündeki kuş pazarı güya adı böleydi
benim cocuklugumda taze taze tavuk alınırdı ordan haftada iki gün kendimiz keserdik
şimdi kuş pazarı degil bildigin evcil hayvan pazarı ama ne pazar rezalet
bende pug cınsı kopegımı petshopda almıstım 2.5 aylıkken bana 1 ay sağlık garantisi de vermişlerdi böyle bi garanti verdigine göre aç susuz yada baska olumsuz sartlar altında gelmemıstır
DogukanB
27-12-2010, 14:45
ben 1 ay önce kuzenime petshotan köpek aldım. önceden farklı 2 petshoptan daha almıştım ikiside 3. ayı çıkaramadı, hastalık yüzünden. giden paraya zerre kadar üzülmüyorum ama şerefsizlerin yaptığının cinayetten farkı yok. kuzenim şehir dışında yaşıyo , ankaraya 1 haftalık geldi onun için bir kez daha istemeye istemeye de olsa almak zorunda kaldım. bu aldığımız yavru da hastalıklı çıktı. saolsun ahmet kadir in kontrolünde bu sefer hayatta tutundurduk ama o yaşayana kadar biz hergün öldük.
siz siz olsun ne olursa olsun çiftlikten veya direk aileden köpek alın, şerefsizler zerre kadar düşünmüyo orda yaşayan hayvanları, yüzde sekseni zaten sütten tam kesilmeden getiriyo koyuya ufacık kutuyo.
bide şöyle bi site var okumanızı tavsiye ederim;
Pet Shop Gerçeği (http://www.petshopgercegi.com/)
valla arkadaşlar bi sene tatildeyken tanışmıştım antalyada tekinel pet shop diye bir yer kendilerinden 3-4 tane yavru aldım Allaha şükür hiçbirinde sorun yaşamadım
birazda alırken dikaktli olmak lazım hasta olan hayvan kendini belli eder miniklerin dediği gibi
çok saçma sapan yerlerdende almamak lazım tabi
DogukanB
27-12-2010, 14:51
abi en az 15 tane petshopta girdim çıktım ben
boş konuşanı eledim
bilgisi olmayıp fikiri olanları eledim
kötü şartta bakılanlara eledim
kalanların içinde de en hareketli, en cana yakın köpeği seçtim ama sonuç gene aynı olacaktı. 3 köpek aldım 2 si öldü 3.sü 2 hafta boyu hergün petshopta ilaç+serum la ayakta durdu.
orada sağlıklı görünmesi için enerji verici ilaçlar da yapıyor şerefsizler, herşeyin kılıfını uyduruyorlar yani
artık petshopa adres sormaya girmem
vay arkadaş yaa bi ara çok fena bi piyasa olmuştu bu yavru köpek işi sahibindende falan baya büyük bi sektör oluşmuştu
sahibinden hayvan satış ilanlarını yasakladı bence bi nebze olsun darbe olmuştur
ama yasal bi engelleme olması lazım artık
SOMEONESPECIAL
27-12-2010, 14:54
vay arkadaş yaa bi ara çok fena bi piyasa olmuştu bu yavru köpek işi sahibindende falan baya büyük bi sektör oluşmuştu
sahibinden hayvan satış ilanlarını yasakladı bence bi nebze olsun darbe olmuştur
ama yasal bi engelleme olması lazım artık
Vay onun için mi sahibindende hayvan satışı yok.
Geçen günü bir jumbo yavrusu almaya niyetlendim bulamadım :(
DogukanB
27-12-2010, 14:55
hiç bilgisi, ilgisi olmayan adam bi dişi bi erkek alıyo yaşlarına dikkat etmeden doğurtuyo, sonra dişi doğurganlık özelliğini yitirince ya uyutuyo, yada sokağa bırakıyo. işin özü bu
DogukanB
27-12-2010, 14:56
Vay onun için mi sahibindende hayvan satışı yok.
Geçen günü bir jumbo yavrusu almaya niyetlendim bulamadım :(
artık sadece sahiplendirme ilanları var ama çakal petshoplar ücretsiz köpek altında bi gidiyosun aşılarını bizde yaptırıcan diyo 200 liralık aşıları 600 liraya yapıyo köpeğin parasını da çıkartıyo.
sınır yok yani
Caneration
27-12-2010, 15:03
ben de sektörün içinde olan biri olarak üzülerek söylüyorum bu gibi yerlerin %70'i işten anlamaz ve gerçekten yüksek kar marjları olduğu için bu sektöre atılırlar.para sevdası yüzünden de hem o hayvanların günahına girerler hem de yüzlerce hobicinin hem canını hem de cüzdanını acıtırlar....
Muharrem C.80
27-12-2010, 15:13
değişik bir açıdan bakmak istiyorum olayın üzücü olduğu gerçeğini değiştirmiyor yinede neyse.. way arkadaş gidipte petshoptan hayvan almak benim aklıma mantığıma sığmıyor nedense.. cins olsun, söle olsun böle olsun, yok efendim ben bunu seviyorum, yok efendim bu daha karizmatik falan geçiniz bunları hayvan bakmak istiyorsanız sokaklarda okadar yardıma muhtaç hem bakıldığında karizmatik hemde dünya tatlısı olabilecek ama sadece sucu olan belli bir cinse sahip olmayan okadar cok yardıma muhtaç hayvan varki.. 3 kez evcil hayvan sahibi oldum 2si köpek 1 i kedi hepside sokaktan kıyamayıp aldığım yanlız basına yavru hayvanlardı..
SOMEONESPECIAL
27-12-2010, 15:59
ben de sektörün içinde olan biri olarak üzülerek söylüyorum bu gibi yerlerin %70'i işten anlamaz ve gerçekten yüksek kar marjları olduğu için bu sektöre atılırlar.para sevdası yüzünden de hem o hayvanların günahına girerler hem de yüzlerce hobicinin hem canını hem de cüzdanını acıtırlar....
O hayvancıkların ahhhh! ları da onlara iflas olarak geri döner...
Havyan sevgisinden yoksun insan yapmasın bi işi :icon_tup:
Söyle cins kedi olsun böyle cins köpek olsun derken hayvanseverler de bu cinayete ortak olmuyor mu?
Söyle cins kedi olsun böyle cins köpek olsun derken hayvanseverler de bu cinayete ortak olmuyor mu?
abi o kadarda degil sonucta bi ömür gecirmek için dost arkadas ediniyorsun guzellıkde göreceli bi kavram oldugu ıcın hangısı kıme guzel hos gelıyorsa onu tercıh etmesı mantıklı illa hayvan bakıyo olabılmek ıcınde ıstemedıgı bı hayvanı sahıplenmesıde yanlıs
Kesinlikle petshoplardan herhangi bir canli almam. Canlilardan anlarim, zaten yuzu gozu gecmisini gelecegini belli eder.
Evde muhabbet kuslarim var kus ureticisiyim petshopta bakiyorum dunya kadar hastalikli ve hastalik yaymaya devam eden muhabbet kuslari var, isler acisi.
Kopek alacaksam cok iyi arastiririm, bitlide olsa pirelide olsa ureticisinden alirim, ki oyle yaptim, eskisehirde golden retriever ciftligi buldum, yavrumuzu oradan aldim, 14 tane baba golden 14 tane anne golden retriever, toplam 28 yetiskin ve 14 cift, adam cidden isi biliyor, anne baba ve yavrularin hepsi saglikli, adam eskisehirdeki ve istanbuldaki petshoplara dagitiyor ama artik bikmis hepsinden petshoplara dagitmak istemiyor ama ne yapsin adamda bunu is secmis kendine.
Golden ret. yada muhabbet kusu alacaklar beni bulsun.
cagri-35
27-12-2010, 17:16
Çok doğru ama biryerdede göreceli bir kavram. Ben mesela kedimi sokaktan sahiplendim ve iyikide öyle yapmışım,çevremdeki bir çok arkadaşımın kedisinden(hepsi petshoptan alındı çoğuda iran ve siyam benimki hepsinden akıllı uslu ve insan canlısı...) imkanım olsaydı dün okulun bahçesinde gördüğüm diğer 2 yavruyuda alıcaktım o kadar güzellerdiki ama evde başka bir hayvan daha bakabilme imkanım malesef yok.
Ama ben şunuda anlıyorum çoğu insan cins bir hayvan istiyor bakmak için ama ben sokaktan sahiplenmeyi seçtim,böylesi hem daha amacına uygun bence hemde daha büyük sevap,sokakta o kadar hayvan varken sahipsiz ve yardıma muhtaç ben petshoptan kedi alamazdım. Almasaydım ölücekti ki zaten 1 ay kadar ellerimle besledim ilaçladım kaçtane aşı yedi, tuvaletine kadar ıslak pamukla yaptırdık ama şimdi aslan yavrusu oldu oğlumuz maşallah.
En basta denetim lazım, denetim olmadıkca hicbirsey cözülmez.
DogukanB
27-12-2010, 18:12
cins köpek isteyenlerde illa petshoplarda değilde evde bakılan köpeklerden veya çifliklerden edinebilirler.
bende barınaktan sahiplenme taraftarıyım. saf bi rot-dogo-stuff-bordreux vs. görünüş olarak herkesin hoşuna gider ama barınaktaki hayvanların bize daha çok ihtiyacı var. belki onlar kadar gösterişli görünmeye bilir ama onlardan daha akıllı ve daha sıcak kanlı da olabilir.
tarkan özvardar sokak köpeklerininde eğitilebileceğini kanıtlamak için ankarada herhangi bir barınaktan herhangi bir köpek ve annesi babasını bilmeden bir köpek seçti ve kurtarma köpeği olarak eğitti. sonuç uluslararası yarışmada 1. oldu ve ankara şartlarında eğitilen köpek danimarkada - dereceler de birinci oldu hemde.
sonuç olarak barınağa gidip en iyi elektriği aldığın köpek alınmalıdır bence.
illa cins isteniyosa da dediğim gibi evden veya çifliklerden alınmalı. evde bakanda çiflikte bakan da köpeğine köpek olarak bakar ama petshopların yüzde 99u köpeğe para olarak bakar
benim fikrim budur.
antepteki bütün pet shopları biliyorum.
bu işi layıkıyla yapan bir tek bile pet shop yok.
her yer pislik içinde. hayvanların duruşları bakışları bile değiştirilmiş sanki.
tavşan aldım geçen sene iki tane.
satmak için herşeyi söyledi.
anlamıyorum ya, evet evet deyip kafa sallıyorum.
marul maydonoz dışında ne yerler genelde dedim.
et bile yerler hanım abla dedi...
Haberdekı hayvanın sahıbıne Allah sanır versın dıyorum çok acıklı yazmıs.kusura bakmayın bırazda gulmemek elde degıl :) ama çok ciddi bir konu gercekten faydalı paylaşım..
ne mutlu sizi güldürebildiysek...
değişik bir açıdan bakmak istiyorum olayın üzücü olduğu gerçeğini değiştirmiyor yinede neyse.. way arkadaş gidipte petshoptan hayvan almak benim aklıma mantığıma sığmıyor nedense.. cins olsun, söle olsun böle olsun, yok efendim ben bunu seviyorum, yok efendim bu daha karizmatik falan geçiniz bunları hayvan bakmak istiyorsanız sokaklarda okadar yardıma muhtaç hem bakıldığında karizmatik hemde dünya tatlısı olabilecek ama sadece sucu olan belli bir cinse sahip olmayan okadar cok yardıma muhtaç hayvan varki.. 3 kez evcil hayvan sahibi oldum 2si köpek 1 i kedi hepside sokaktan kıyamayıp aldığım yanlız basına yavru hayvanlardı..
cins köpek isteyenlerde illa petshoplarda değilde evde bakılan köpeklerden veya çifliklerden edinebilirler.
bende barınaktan sahiplenme taraftarıyım. saf bi rot-dogo-stuff-bordreux vs. görünüş olarak herkesin hoşuna gider ama barınaktaki hayvanların bize daha çok ihtiyacı var. belki onlar kadar gösterişli görünmeye bilir ama onlardan daha akıllı ve daha sıcak kanlı da olabilir.
tarkan özvardar sokak köpeklerininde eğitilebileceğini kanıtlamak için ankarada herhangi bir barınaktan herhangi bir köpek ve annesi babasını bilmeden bir köpek seçti ve kurtarma köpeği olarak eğitti. sonuç uluslararası yarışmada 1. oldu ve ankara şartlarında eğitilen köpek danimarkada - dereceler de birinci oldu hemde.
sonuç olarak barınağa gidip en iyi elektriği aldığın köpek alınmalıdır bence.
illa cins isteniyosa da dediğim gibi evden veya çifliklerden alınmalı. evde bakanda çiflikte bakan da köpeğine köpek olarak bakar ama petshopların yüzde 99u köpeğe para olarak bakar
benim fikrim budur.
SoutHeRn FixeR ve Doğukan'a katılıyorum.İlla ki "cins" hayvan alınmak isteniyorsa çiftlikler'den alınmalı bence.