Orijinalini görmek için tıklayınız : Göz - Katarakt Ameliyatı..
nitrO_Oxide
31-12-2010, 10:37
Arkadaşar bi konu için rahatsız edicem sizi
Annem bugun göz doktoruna gitti ve iki gözündede katarakt tespit edilmiş ve ameliyat şart demiş
Şimdi size sorum daha once böyle birsey basına gelenler operasyonlarını hangi hastanede yaptırdılar artıları eksileri nedir.
Dünya göz hastanesi lazer tedaviyi 1400 tl ye yapıyor
Özel balat hastanesi sgk lıya fark almadan yapıyor fajat avrupa lensleri 200 tlden baslıyormus vs..
İlgilenenlere tesekkurler..
SekoLive
31-12-2010, 10:40
bana annenin adını soyadını pm ile gönderirmösisn sgk falan varmı bi yolla çözelim.
edit: lazerle katarakt ameliyatı yapılması mümkün değildir (bugünki imkanlar dahilinde), sadece dikişsiz fako yöntemiyle yapılıyor herkes bunu lazerli katarakt diye anlatıyor birbirine halbuki böyle birşey yok.
Low-Rider
31-12-2010, 10:41
Bayrampaşa'da Göz Nurunu Koruma Vakfı var.
Rahmetli dedem , ananem , babam falan orda oldular hep katarakt.
Bende 2kere operasyon geçirdim.Çok memnunuz hastaneden ve doktorlardan , tanıdıklarımıza öneriyoruz hep.
aynen özgür annem ve kardeşimde yıllardır Göz nurunu koruma vakfına giderler çokta memnunlar
seko çözer bu işi yaa :D
nitrO_Oxide
31-12-2010, 10:48
Atıım seko
Göz nuru vakfına bakayım tesekkurler
nitrO_Oxide
31-12-2010, 13:48
bana annenin adını soyadını pm ile gönderirmösisn sgk falan varmı bi yolla çözelim.
edit: lazerle katarakt ameliyatı yapılması mümkün değildir (bugünki imkanlar dahilinde), sadece dikişsiz fako yöntemiyle yapılıyor herkes bunu lazerli katarakt diye anlatıyor birbirine halbuki böyle birşey yok.
ilgin için ayrıca saol kardesim :icon_tup:
SekoLive
31-12-2010, 13:57
ilgin için ayrıca saol kardesim :icon_tup:
rica ederim :)
nitrO_Oxide
04-01-2011, 11:57
Bayrampaşa'da Göz Nurunu Koruma Vakfı var.
Rahmetli dedem , ananem , babam falan orda oldular hep katarakt.
Bende 2kere operasyon geçirdim.Çok memnunuz hastaneden ve doktorlardan , tanıdıklarımıza öneriyoruz hep.
Özgür o hastanede lens farkı denen bi olaydan bahsettiler o nedir biliyormusun ?
siz hangisinden yaptırdınız ?
Low-Rider
04-01-2011, 12:07
Özgür o hastanede lens farkı denen bi olaydan bahsettiler o nedir biliyormusun ?
siz hangisinden yaptırdınız ?
Arda lens farkı olayını hatırlıyorumda tam içeriğini hatırlamıyorum.
Yerli-ithal gibi bir fark vardı galiba yanlış olmasın.Babam farkı verip almıştı.
onursumer
04-01-2011, 12:10
Kesinlikle farkini verip en iyisini alin derim cok fark oldugunu duydum.uzun donemde bu ameliyati ol
anlardan
cok gecmiş olsun babam ve annanem oldu cok basit bir ameliyat canını sıkma hiç.ameliyat sonrası sadece yeterli hijyeni saglasınlar baska bsye gerek yok :).lens farkı olayıda biri avrupa lens biri tr yapımı avrupa olanı tercih etmenizi tavsiye ederim.biraz ucreti yuksektir ama en mantıklısı odur.
geçmiş olsun arkadaşlar
hazır konu açılmışken bende bir kaç sıkıntımdan bahsedeyim
sağ gözümde bulumamayan bir sorunum var, tahmini 5-6 senedir.
geçen yaz dünya göze gittim, doktor baktı baktı birşey yok dedi
dedim var ..
tekrar baktı baktı birşey bulamadı ..
geçen ay tekrar gittim, dedim var ..
tekrar baktı gene bulamadı
başka bir doktor kontrol etti, pıt diye sende hipermetrop var 2 li derecelerde dedi.
gözlük verdi.
tabiki şüpheler diz boyu..
o kadar karışıkmı bunu anlamak .
gıcık oldum iyice, yokmu güvenilir bir yer .
nitrO_Oxide
04-01-2011, 12:43
Tesekkurler arkadaşlar
UĞUR YUMAK
04-01-2011, 13:00
28 yaşındayım ve her 2 gözümdende katarkt ameliyatı oldum :)
yukardada denildiği gibi lazerle katarkt ameliyatı yok.
Ameliyattan sonra göz içine konulan sabit mercekten sonra yakın okuma gözlüğü takıyorum .
peki arkadaşlar dikkat ediyorum göz doktorları ameliyat olmak yerine gözlük takıyorlar sürekli ameliyattan sonra tekrarlıyormus bu sorunlar oyle duymustum
nitrO_Oxide
04-01-2011, 13:11
28 yaşındayım ve her 2 gözümdende katarkt ameliyatı oldum :)
yukardada denildiği gibi lazerle katarkt ameliyatı yok.
Ameliyattan sonra göz içine konulan sabit mercekten sonra yakın okuma gözlüğü takıyorum .
2 göz arasındaki ameliyat süresi nedir ? 6 ay dendi bize
SekoLive
04-01-2011, 13:33
farklı bir ameliyat olmasın arda? katarakt olduguna eminlermi bunu söliyenler? 6 ay iki göz arasında çok fazla 3gün yada 1 hafta bile arayla yapılır.
nitrO_Oxide
04-01-2011, 13:48
farklı bir ameliyat olmasın arda? katarakt olduguna eminlermi bunu söliyenler? 6 ay iki göz arasında çok fazla 3gün yada 1 hafta bile arayla yapılır.
Göz nuru vakfı teşhisi koymus serkan :) Ama 6 ay sureyi baska yerden duydum ordan soylenmedi
Katarakta 2 göz arasında ameliyat süresi olmasının sebebi. 2gözünde kapalı olmaması içindir, başka hiçbir sebebi yoktur. Babamda kataratk ameliyatı oldu en iyi mercekler amerikan merceklerdir aklında olsun ve geçmiş olsun :)
nitrO_Oxide
04-01-2011, 14:03
Katarakta 2 göz arasında ameliyat süresi olmasının sebebi. 2gözünde kapalı olmaması içindir, başka hiçbir sebebi yoktur. Babamda kataratk ameliyatı oldu en iyi mercekler amerikan merceklerdir aklında olsun ve geçmiş olsun :)
Sağol kardesim :) seko ALCON markayı onerdi bakalım ya dünya göz yada göz nuru vakfı olcak kısmet diyelim :)
UĞUR YUMAK
05-01-2011, 10:32
2 göz arasındaki ameliyat süresi nedir ? 6 ay dendi bize
benim 2 ameliyat arası yaklasık 5 sene.
Diğer gözdeki kataraktın max. seviyeye gelmesini beklemişti Dr'um. Bende çok yavaş ilerlediği için 5 yıl bekledim. Ama ameliyattan sonra renklerin anlamaını fark ediyorsun :)
benim gibi 20 li yaşlarında katarakt ameliyata olan kimse varmıdır çok merak ediyorum :)
SekoLive
05-01-2011, 10:34
benim 2 ameliyat arası yaklasık 5 sene.
Diğer gözdeki kataraktın max. seviyeye gelmesini beklemişti Dr'um. Bende çok yavaş ilerlediği için 5 yıl bekledim. Ama ameliyattan sonra renklerin anlamaını fark ediyorsun :)
benim gibi 20 li yaşlarında katarakt ameliyata olan kimse varmıdır çok merak ediyorum :)
çok var :)
benim sağ gözümde bir sorun var
özellikle gece farkediliyor
aşırı ışığa maruz kaldığımda
nargile çok yoğun dumanlı ortamlarda v.s sağ göz bildiğin buhar yapıyor
polen su alıyor diyecem ama polende yok bende 86 modelim
ışığa bakınca gökkuşağının bildiğin her rengini halka şeklinde ışık etrafında görüyorum sağ gözümle
ama geliyor geçiyor her zaman olmuyor
SekoLive
05-01-2011, 10:53
benim sağ gözümde bir sorun var
özellikle gece farkediliyor
aşırı ışığa maruz kaldığımda
nargile çok yoğun dumanlı ortamlarda v.s sağ göz bildiğin buhar yapıyor
polen su alıyor diyecem ama polende yok bende 86 modelim
ışığa bakınca gökkuşağının bildiğin her rengini halka şeklinde ışık etrafında görüyorum sağ gözümle
ama geliyor geçiyor her zaman olmuyor
burak gözün dönmüş kardeşim senin çok okumakdan olmuştur kesin :D :D :D
bu arada okulda bitti hala görüşecez:heyoo:
valla bilmiyorum saydam görmüyor bazen sağ göz
birde dayanılmaz acı veriyor arada
görüşücez tabi ya :D:D
ben istanbuldayım hafta sonu aydına gidiyorum sınavlar dolayısıyla
bir organizasyonda bi şekilde görüşücez ama ne zaman , bunu kim ayarlyacak :D
UĞUR YUMAK
05-01-2011, 11:18
çok var :)
yalnız olmadığımı bilmek güzel :)