PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Civic VtecII & Seat Leon

Utku
02-01-2011, 22:13
Merhaba arkadaşlar..

Arabamı sattığım hafta gireceğim 2 araç.Benim bu 2 araçtan beklentim sağlam ve sorunsuz olmaları.Biri Alman Biri Japon.Hondaların 2-3 yıl önce şimdiki halinden 20.000km az olarak 23-24 Liraya alınıp günümüzde 26 27 lira etmesi açıkçası beni Leona yönlendirdi.Gitsin diye bir derdim yok öğrendim ki sıralı LPG ile şehir içi şuanki Litre fiyatıyla 190krş yakıyormuş.Kırmızı Leonlara bakmaya başladım.2007 model 50binde 1-2 aileden 25 lira gibi rakamlara buldum.Seat Doğuş Otomotiv araçlarının alt Alman kategorisi olsada parça kalitesinden olsun kokpit kalitesinden olsun aşağıda kaldığını pek zannetmiyorum.Artı ve eksileriyle(Kasko,bakım vs..) geniş fikirler verirseniz sevinirim.Altıktan sonrada görünüş olarak aşağıdaki gibi yapıp daha dokunmayacağım.

http://i53.tinypic.com/qprojn.jpg

Diyadin
03-01-2011, 08:29
Leon bu tamponlarla çok çekici duruyor sokakta beğenmeyen insan çok azdır.Fakat performans olarak tatmin edermi bilemem.

Civic Vtec2 makyajlı alırsan yaparken parça tedariğinde zorlanmazsın 2.elde olsa güzel ürünler bulabilirsin. En basit örnek coilover ve jant düşünürsen 4*100 bijon aralığında bi çok jant bulabilirsin.

Benim tercihim görünüş ve aftermarket ürün bolluğu ve devamlı değerini koruması açısından vtec2 olurdu.

34ER2890
03-01-2011, 08:43
Ben bi hondacı olarak aracın yürümesine bakmıyorsan hatta lpg ile ekonomi düşünüyorsan lean herkezin gözdesi bi araç yani yolda kadın erkek kime sorsan beğenilen bi araç ama hondaya sadece hastası hasta :)

SkY
03-01-2011, 08:45
ben leon alırım her türlü..benim şahsi fikrime göre leon un şekli içi çok daha güzel civicten..

SONE-R
03-01-2011, 08:46
leonun içi özellikle arkası pek rahat değil.. vtec2 nin arkası ise gayet geniş düz zemin o açıdan leon'a fark atacaktır.. leon un arka koltuk önündeki çıkıntı nerdeyse arkadan itişli arabalar gibi, görünce hiç hoşuma gitmemişti..

DENON
03-01-2011, 08:48
leonun lpg ıle yaktıgını vtec2 benzınde yakıyo akıllı kullanırsan kardeşim, oto pazarına götürsen vtec2 yı 1 saatte satarsın leonu ıkı pazarda ancak satarsın, yedek parca konusunda hondanın yedek parca fıyatıyla leonun fıyatını karşılaştır aradaki uçurumu görürsün, performan ıstemıyorum demıssın ama performansı karşılaştırılamayacak kadar arada zaten uçurum var

JapanVsGermany
03-01-2011, 11:32
Leon'un kötü performansı we yüksek yakıt tüketimi önemli değil dersen Seat Sport Body kitli bir leon çok iyi tercih olacaktır :)

Leon eğer ki vtec2 kadar gidebilse we onun kadra yaksa ben düşünmeden leon alırsım ALBENİsi yüksek araba ama 1.6 motorlar inan hiç ama hiç gitmiyor,hele ki bir de 18 jant takılıysa ki takmamak olmaz artık hemen hepsinde war; gitmediği gibi bir de yakıt tüketimi vtec2 ye göre baya yhüksek...

Yine de tercih meselesi :)

Utku
03-01-2011, 13:07
Teşekkür ederim yorumlar için daha daha detaylar bekliyorum farklı fikirler çok önemli benim için.Arabayı hep ben kullanıcam bazende isterse abim kullanacak.Arka koltuk falan bende sıkıntı değil.Yanlız söylediğim gibi sahibindene bakıyorum adamın daha 2 sene önce 23.750 ye anlaştığı aldığı arabayı biliyorum 20.000 km yapmış 2 yıl yaşlandığıda cabası kalkmış 25den aşağı düşmüyor.O adamın yanına pazarlığa gidince bende gıcık oluyorum doğal olarak.

Civic alırsam LPG takmak gibi bir niyetim yok.Alırsam ES alıcam.Ona yapacaklarım ayarlı yay Doubledin camlara 1 numara film bitiricem.Belki yakıtından aşırı memnun kalırsam DC race headers ile komple eksoz yaparım dahada dokunmam.Ama kimse 2004 makyajlı 70binde civicini 22-23 liraya vermiyor.Bende 3 daha koyar Leon alırım diyorum.Dün konuyu açmadan önce gördüm Kıpkırmızı Bu a5in Leon göbekli jantından almış 17 bir yay koymuş kırmızı kırmızı yanıyordu.Ben birazda ikisi arasında kasko farkı çok varmıdır onu merak ediyorum.

Bu arada Denon bana messenger p.m lersen alım satım arifesinde başını ağrıtıcam biraz :)

SekoLive
03-01-2011, 13:09
utku gönlüm vtec2 den yana :) bulunmaz yokdur sadece biraz zaman alır sabrın varsa bekle arayalım derim.

Utku
03-01-2011, 13:16
Sekocum bu arada sahibindene koydum ilanı arayıp 6.5 teklif ediyolar olur diyorum tamam aricam diyolar bidahada aramıyolar :)

SekoLive
03-01-2011, 13:17
Sekocum bu arada sahibindene koydum ilanı arayıp 6.5 teklif ediyolar olur diyorum tamam aricam diyolar bidahada aramıyolar :)

o grubun müşterisi garipdir :D :D dilerim tez zamanda satılır.

HaKo
03-01-2011, 13:20
1.6 8v nin performansı çok diplerde ve haddinden fazla yakıt sarfiyatı var. Bende eski bir leon sahibiyim 2 yıl 20 bin km kullandım aracımı. 1.6 kesinlikle tavsiye etmiyorum. Ama onun aksine 1.4tsi süper keyifli bir araç.

DENON
03-01-2011, 13:26
Teşekkür ederim yorumlar için daha daha detaylar bekliyorum farklı fikirler çok önemli benim için.Arabayı hep ben kullanıcam bazende isterse abim kullanacak.Arka koltuk falan bende sıkıntı değil.Yanlız söylediğim gibi sahibindene bakıyorum adamın daha 2 sene önce 23.750 ye anlaştığı aldığı arabayı biliyorum 20.000 km yapmış 2 yıl yaşlandığıda cabası kalkmış 25den aşağı düşmüyor.O adamın yanına pazarlığa gidince bende gıcık oluyorum doğal olarak.

Civic alırsam LPG takmak gibi bir niyetim yok.Alırsam ES alıcam.Ona yapacaklarım ayarlı yay Doubledin camlara 1 numara film bitiricem.Belki yakıtından aşırı memnun kalırsam DC race headers ile komple eksoz yaparım dahada dokunmam.Ama kimse 2004 makyajlı 70binde civicini 22-23 liraya vermiyor.Bende 3 daha koyar Leon alırım diyorum.Dün konuyu açmadan önce gördüm Kıpkırmızı Bu a5in Leon göbekli jantından almış 17 bir yay koymuş kırmızı kırmızı yanıyordu.Ben birazda ikisi arasında kasko farkı çok varmıdır onu merak ediyorum.

Bu arada Denon bana messenger p.m lersen alım satım arifesinde başını ağrıtıcam biraz :)tamam kardeşim ne merak ediyosan bilgimiz dahilinde cevaplamaya çalışırız rahatsızlık falan söz konusu değil;)

sakhee
03-01-2011, 13:44
1,5 yıl 2001 model vtec II es kullandım. sadece yağını değiştirdim. başka hiç tamirciye gitmedim. (2006 yılında araba 5-6 yaşlarındaydı) çok yakın arkadaşım 2004 makyajlı kasa otomatik ls kullandı. araba hiç tamirciye gitmedi. yağ ve buji değişimi dışında. arkadaşın bir vtec II den önceki arabası 99 golf tü. otomatik. aldıktan bir ay sonra komple şanzıman değişti. o sattıktan sonra da alan arkadaşlar şanzımanı bir kez daha değiştirdi. leon un içinin civic ten güzel olduğunu düşünmüyorum. şahsi görüşümdür. arkadaşların dediği gibi body kit ile hoş oluyor ancak onca gürlemeye düşen yağmur 1 damla. belki ben fanatiğim ama sayısal ifadelerle ekonomi anlamında civic çok önde. parça yakıt dayanıklılık... 23 lira civarlarında makyajlı kasa bulunabileceğini düşünüyorum. sahibindendeki rakamlara pek bakmamak lazım. vtec II pazarda da çok olmasa da bulunabilir.

hayırlısı olsun

xburakx21
03-01-2011, 14:00
Leon gösterişli bir araba ancak içine bindiğinde çok dar ve basık olduğunu göreceksin. Baş mesafesi çok kısıtlı. Eski bir honda çalışanı olarak söylediğin kasa makyajlı civic kesinlikle bozulmaz. garanti ederim.

demokena
03-01-2011, 15:17
bizim komşu Leonu satıp vtec 2 aldı . şuan çok memnun..;)

Utku
03-01-2011, 15:27
Değerli yorumlarnız için teşekkür ederim.Umarım istediğim gibi makyajlı bir ES bulacağım istediğim fiyata.

ocean0636
03-01-2011, 19:01
Pancar motor olmayacaksa leon yoksa vtec2 :)

onur_S
05-01-2011, 11:52
gidiş önemli değilse her yönden leon.hondanın kaputu filan teneke gibi

Tunç
05-01-2011, 11:56
kesınlıkle kırmızı yada beyaz leon benımde tercıhım olurdu kalıte + görsellık olarak

JapanVsGermany
05-01-2011, 12:21
gidiş önemli değilse her yönden leon.hondanın kaputu filan teneke gibi

leon'un kaputu çelik kasa misali sanırım, zaten muhtemelen de ondan o kadar da yawaştır değil mi? :)

Aklın alıyor mu Seat'ın 50katı daha büyük bir üretici olan Honda'nın "teneke kıwamında kaput" da senin diline düşme ihtimalini göze alabileceklerini???

Tamam karşılaştırma yapılır, fikirler paylaşılır; ama el insaf be birader...

Utku
05-01-2011, 18:29
Hondaya parça yedek parça fiyat yakıt olarak daha yakınım.Yanlız dediğim gibi zamanında kaça aldıklarını bildiklerim şimdi pazarlığa oturunca gacır gacır geçirmeye çalışıyorlar,adamıo enayi yerine koyuyorlar.Parasını hakeden bi Civic bulup aldığımda onların hakettiğinden değilde neden dolayı o kadar para istediklerini paylaşıcam burada.Görüntü + Prestij olarak bende Leon diyorum ama hala civic bakıyorum daha masrafsız olmasından dolayı

Boost Up
05-01-2011, 18:33
Bu ara 1.4tsi vtec2 yi geçiyodur heralde??

JapanVsGermany
06-01-2011, 00:06
Bu ara 1.4tsi vtec2 yi geçiyodur heralde??

iyi bir karşılaştırma kokusu aldım sanki :) ;) :D

Boost Up
06-01-2011, 00:08
Amaç kızıştırmak değil, tamamen bilgi:p.

Berkan
06-01-2011, 06:30
bizde 2003 otomatik vardı.benimki acısından ne freni fren nede yolu tutardı illet etmiştim kendisinden.kapıyı kapattıgındaki 0 tokluk hissi gibi gibi. ayrıca bnce leon bence oturaklı duruyo daha civicten

onur_S
07-01-2011, 19:40
leon'un kaputu çelik kasa misali sanırım, zaten muhtemelen de ondan o kadar da yawaştır değil mi? :)

Aklın alıyor mu Seat'ın 50katı daha büyük bir üretici olan Honda'nın "teneke kıwamında kaput" da senin diline düşme ihtimalini göze alabileceklerini???

Tamam karşılaştırma yapılır, fikirler paylaşılır; ama el insaf be birader...

vallahi bilmiyorum da honda daha teneke duruyor.seatın arkada vag olunca işler değişiyor :) .seatın kasa çelik demedim zaten hondadan daha sıkı dedim.
ayrıca 1.4 tsi vtec2 yi geçer.

individual
08-01-2011, 14:01
bizim arkadaş'da var kırmızı 2008 model el gazı park sensörü çift yönlü klima yağmur sensörü falan araç baya full yani sıfır aldık ona bence leondan yana kullan tercihini

jdm039
09-01-2011, 20:28
hondacı olarak bu sefer leon diyorum iç donanımları civicten daha çok diyorum hem daha güncel görselliğe sahip..ben bile oha dedim beklenmeyecek donanımları gördüm..

Ufuk
09-01-2011, 20:38
leon bence..Almandan şaşmamak gerek..

TayfunS
10-01-2011, 14:40
Gidiş önemli değil diyosunuz, kaldı ki galiba donanım olarak da ( far sensörü vs) leon daha iyi.Tüplü ve öfkeli leon diyorum.Ha bi kaç sene sonra 2sinin de 2. elin kıyaslamak gerek .

Utku
11-01-2011, 17:16
Rabbim nasip ederse arabaları pazartesiye kadar sıfıra indireceğiz ve bende inşallah A3 alacağım.

Evet gidiş hiç önemli değil.zaten 2 yıldır doğana biniyorum az yakıt parası vermek için.

25 lira 2003-2004 Hondaya vermem ki istediğim km model ve temizlikte olanları en az 26 lira istiyor.Aynı paralara deri koltuk,koltuk ısıtma,spor süspansiyon,sunroof,bose müzik sistemi,dijital ve otomatik klima vs gibi özelliklerede sahip Audi alırım daha iyi.Satışınıda düşünmüyorum zaten kar etmeye değil binmeye alanlardanım

devil_berk22
11-01-2011, 17:59
bu 2 araç arasında leonu seçerdim sanırım civic in üzerine yeni kasası çıktı leon ise halen aynı kasayla üretiliyor ve vag alt yapısı kullandığı için sanırım leon alırdım ancak civic lerde hafif bi basıklık yay ve film ile çok tatlı görüntü alınabiliyor

mayham85
11-01-2011, 20:57
eğer derdin sorunsuz donanımlı konforlu yol tutan emniyetli bir araca binmekse git gözü kapalı leon al. civic te güzel araba heleki son kasaları beğeniyorum ama yoldaki taşların tane tane seslerini dinlemek takır tukur süspansiyonlarla ortalıkta dolaşmakta bir yere kadar.

bu arada leona basık diyenlerin hiç birisinin bir leona bindiğini sanmıyorum bildiğin hangar be içi :) 180 cm boyum var ön koltukta oturduğum zaman tavanla başım arasında 10 15 cm mesafe kalıyor bu arabamı dar geçiniz onu. arka kısma gelince kapı cam hizasının yüksek olması ferahlık hissini biraz kesiyor ama arkada başım tavana değmiyor 4-5 cm mesafe kalıyor. içi son kasa astra ve insigniadan çok daha geniş ve kullanışlı.

ayrıca her türlü bakım ve işletme giderleri civicten ucuz olacaktır. bunu mk2 toledo ile 300 bin km yapmş birisi olarak söylüyorum.

Utku
11-01-2011, 23:39
Arkadaşlar konu Leondan çıktı A3 bakıyorum

kurtbil
12-01-2011, 00:24
a3 dıyosan zaten daha kıyaslama yapmaya da gerek yok :)

onur_S
12-01-2011, 22:20
ayrıca leonun iç yüksekliği a3 ten daha büyük.yani nasıl desem.içine bindiğinizde leonun tavanı a3 ten daha yüksek.2010 a3 le 2011 leonu kıyaslarsam.

Utku
13-01-2011, 01:24
Arkadaşlar Audiden anlayan özellikle motordan iyi arkadaşımız veya ustamız var mı ?

1-2 araç var full+full düzgün ama km leri yüksek.120 binde.80 bindede var.Sağlam motor diyorlar ama karar veremedim

Utku
13-01-2011, 22:45
Arkadaşlar bildiğiniz iyi Audi ustası yada özel servis var mı expertiz yapacak mekanik vs vs..yetkili servisler 200 250 arası yapıyor çok

Utku
17-01-2011, 17:17
Aracımı aldım arkadaşlar.Buraya yazarak yardımcı olmaya çalışanlarada teşekkür ederim.

onur_S
17-01-2011, 22:15
hayırlı olsun leondan güzel bir araç almışsınız.

zekky
17-01-2011, 23:47
bana kalırsa hertürlü vtec 2 es modeli. fazlasıyla rahat. ve parçaları çok kolay bulunuyor.. hatta şuan bende babama vtec 2 aramaktayım:)
editt. araç almışsınız hayırlı uğurlu olsunn. amerikan parklarını bağlatıp bol cilalı fotolar istiyorum:)

SekoLive
17-01-2011, 23:48
utku hayırlı olsun

Utku
18-01-2011, 22:06
3 kapı aldım..

Amin cümlemize kazasız belasız..

İlk günkü tecrübelere dayanarak en doğru tercihi yapmışım diyebilirim arkadaşlar.

100km/9.5LT olayı hariç herşey çok güzel.Freni konforu yol tutuşu açıkçası benim için sürpriz oldu.Rabbim hepimize kazasız belasız binmeyi nasip etsin inşallah.

onur_S
18-01-2011, 22:11
allah kaza bela vermesin cümlemize amin :) olsun o da kusur kalsın