Orijinalini görmek için tıklayınız : Akvaryum Balıkları
RottingChrist
03-01-2011, 21:40
arkadaşlar,
çalıştığım şirketin ofisinde gün boyu yanlız olduğum için bir akvaryum kurup biraz da olsa yalnızlığımı atayım dedim. yaklaşık 1 yıldır lepistes melek neon gibi tropikal cinsleri besledim. şimdi heves giderek arttı ve 80cm lik akvaryumu 130 cm e büyüttüm. beslemek istediğim türe bir türlü karar veremiyorum. sizce en dayanıklı ve uzun süreli yaşamı olan balıklar hagileridir. mutlaka balık besleyen birleri vardır ve yardımcı olacaktır diye düşünüyorum. discus istiyorum fakat temizlik ve bakımları için çok zaman gerekiyor.
okanturan
03-01-2011, 21:43
ciklet türüne geç derim evde 600 lt var iş yerinde 60 lt ikisinde de ciklet var sarı prenses ve yunus çok zevkli hayvanlar daha dün sezaryanla 25 yavru aldım:D:D:D
bencede cıglett cok keyıflılerr
sezaryanı ozellıklee
ebe oluyon dırekt :D
sarı prenses cok buyuk bır akvaryum ıse yunus
Mono - Moonfish, Silver Moony, Mono Argentus, Fresh Water Mono Fish, Monodactylus argenteus (http://animal-world.com/encyclo/fresh/perches/MonoArgentus.php)
mono : tavsiye ederim acayip dayanıklı acı su balığıdır hasta olmaz denizde de yaşar tatlı suda da el kadar olur hızlı büyür deli gibi yem yer çok hareketlidir.
köpek balıgına geç abi :D
RottingChrist
03-01-2011, 21:48
ciklet türüne geç derim evde 600 lt var iş yerinde 60 lt ikisinde de ciklet var sarı prenses ve yunus çok zevkli hayvanlar daha dün sezaryanla 25 yavru aldım:D:D:D
şu anda 20 yunus 6 sarıprenses çok oyun oynuyorlar her birinin ayrı karakteri var. büyüklerin hafif tepeleri var ama tepeli dedikleri ayrı bir cins mi acaba? yoksa benimkiler de büyüyünce öyle güzel olacaklar mı?
tepelı olanlar kalıtelı erkek dıye bılıyorum
bırde zencı gıbı dudakları olanlar guzel oluyor :D
amotorce
G.S.İ_07
03-01-2011, 21:49
Balık güzel bir hobidir .Ben size tatlı su için kolay bakıalcak malawi cinsi türleri öneririm.Ancak kolay diye birşey yoktur.En basit önerilen balıklara bile fazla yemleme ,düzenli su değişimleri ,camların temizliği vs yapılmazsa her balık zordur.Ben artık bu işin sonu olan deniz akvaryumlarıyla ilgileniyorum 1 yıldır.Ama tatlı suya göre daha çok bilgi ve emek ister.Bence
size tatlı su da 130 cm boya chalenger (sahte köpek balığı ) cinsi yüzücü grup olan balıkları öenrirrim.Uzunluk da volta atarlar izlemesi zevkli olur.Filtrasyon da önemli tabi.
RottingChrist
03-01-2011, 21:51
ferit onlar deli gibi gezip duruyorlar. arkadaşımda var sevmiyorum tiplerini.
okanturan
03-01-2011, 21:54
şu anda 20 yunus 6 sarıprenses çok oyun oynuyorlar her birinin ayrı karakteri var. büyüklerin hafif tepeleri var ama tepeli dedikleri ayrı bir cins mi acaba? yoksa benimkiler de büyüyünce öyle güzel olacaklar mı?
yunusların kalitesine göre değişiyor tepeli olanların dudaklarıda büyük oluyor f1 dedikleri yani saf sitrese gelmez çok ürkek balıktır ağzına yavru aldığında çok hassas davranman lazım yoksa salıyor hemn kumların ince ise oyun oynarlar sürtünerek :)
RottingChrist
03-01-2011, 21:54
Balık güzel bir hobidir .Ben size tatlı su için kolay bakıalcak malawi cinsi türleri öneririm.Ancak kolay diye birşey yoktur.En basit önerilen balıklara bile fazla yemleme ,düzenli su değişimleri ,camların temizliği vs yapılmazsa her balık zordur.Ben artık bu işin sonu olan deniz akvaryumlarıyla ilgileniyorum 1 yıldır.Ama tatlı suya göre daha çok bilgi ve emek ister.Bence
size tatlı su da 130 cm boya chalenger (sahte köpek balığı ) cinsi yüzücü grup olan balıkları öenrirrim.Uzunluk da volta atarlar izlemesi zevkli olur.Filtrasyon da önemli tabi.
ilerki zamanlarda belki bir deniz akvaryumunu ben de düşünebilirim. daha fazla zaman ve bütçe ayırmak gerekiyor. ama her gördüğümde tek bir balığı bile dakikalarca izlemeye doyamıyorum. :D
SekoLive
03-01-2011, 21:56
chicled besle :D
hatta fazla olursa yavrulara talip olabilirim :D
RottingChrist
03-01-2011, 21:58
yunusların kalitesine göre değişiyor tepeli olanların dudaklarıda büyük oluyor f1 dedikleri yani saf sitrese gelmez çok ürkek balıktır ağzına yavru aldığında çok hassas davranman lazım yoksa salıyor hemn kumların ince ise oyun oynarlar sürtünerek :)
benimkiler de tozu dumana katıyor hatta kayaları bile düşürüyorlar. yalnız birisi azını açıyor ve diğerinin azını içine alıyor kısa bir süre böyle duruyorlar çiftleşme videolarını izledim böle bir görüntü görmedim :D resmen birisi diğerinin dudaklarını azının içine alıyor. nededir acaba?
G.S.İ_07
03-01-2011, 21:58
Gerçekten öğrenci olarak zorluyor beni .Çok pahalı bir hobi bir araba parasına mal olabiliyor hele ki bilinçsiz başlarsanız kazıklıyorlar adamı malesef.Burada ekipmanlar önemli ve bunlar para tutar.Bende 90 * 50 * 40 + sump (yedek tank)65* 45 *35 toplam 275 lt marine tank var.İçeride 2 tane palyanço balığı ve damsel kaldı.Deniz yıldızım ve mercanlarımda vardı öldüler.Şu ana kadar iki küsür milyarım gitti en az ama buna değer.
RottingChrist
03-01-2011, 21:59
chicled besle :D
hatta fazla olursa yavrulara talip olabilirim :D
zebra var bir sürü. lazımsa isterim arkadaştan o da verecek yer arıyordu :D
RottingChrist
03-01-2011, 22:01
Gerçekten öğrenci olarak zorluyor beni .Çok pahalı bir hobi bir araba parasına mal olabiliyor hele ki bilinçsiz başlarsanız kazıklıyorlar adamı malesef.Burada ekipmanlar önemli ve bunlar para tutar.Bende 90 * 50 * 40 + sump (yedek tank)65* 45 *35 toplam 275 lt marine tank var.İçeride 2 tane palyanço balığı ve damsel kaldı.Deniz yıldızım ve mercanlarımda vardı öldüler.Şu ana kadar iki küsür milyarım gitti en az ama buna değer.
ya o palyaçolara hastayım inanılmaz güzel hayvanlar. bir de sadece o balığın girdiği bir bitki vardı başka balık girerse kapanıyor ve öldürüyor ama palyaçolar hep onun içinde geziyorlar. :D deniz akvarumu ayrı bir dünya.
yıllar önce ufacık bi akvaryumda 100 ün üzerinde lepistesim vardı en az 30 tanede yavru
bi sabah baktığımda hepsini haşlanmış buldum ceyran kaçırmış ısıtıcı dahada beslemedim :(
amazon aruana (arowana) silver aruana bunları tercıh et hem sekıllı hemde uzun omurlu balıklar. cokta guzel ureme yapıyorlar. ama mutlaka 3 cıft falan al 6 adet yanı. cıft olarak al 3 dısı 3 erkek. cok keyıf alırsın beslemesı trıplerı donuslerı mukemmel
G.S.İ_07
03-01-2011, 22:07
Evet bende çok seviyorum onları,birde şöyle birşey vardır;deniz balıklarının karakterleri vardır ,yani balığın morali bozulursa yem almaz kendini öldürür ,strese girebilir eşinden ayrılabilir.Clown cinsi denir palyaço balıklarına yaklıaşık 25 türü vardır.Bendekiler Maroon clown türüdür en büyüynei ve saldırgan olanlarıdır.Yaşadıkları bitkiye anemon denir.Bu anemonlar fotosentetik canlılardır ve tentrekülleri yardımıyla sudaki phaplanktonlarla (mikroorganizma canlılarıyla) beslenirler.Zehirlidir kolları başka balıkları öldürü ve yer eveten çok sevdikleri buble anemon dur.Palyaçoların anemonda yaşamalarının sebebide iyi yüzücü değillerdir tür olarak kendilerini onun içinde güvende hissederler.
RottingChrist
03-01-2011, 22:18
amazon aruana (arowana) silver aruana bunları tercıh et hem sekıllı hemde uzun omurlu balıklar. cokta guzel ureme yapıyorlar. ama mutlaka 3 cıft falan al 6 adet yanı. cıft olarak al 3 dısı 3 erkek. cok keyıf alırsın beslemesı trıplerı donuslerı mukemmel
bir arkadaşım da şimdi bu cinsi beslemek için akvaryum kuruyor. benimde seçeneklerimin arasında :D
ondertopcu
03-01-2011, 22:19
çiklet besleyen olarak tabiki çiklet :D yunus al çok güzel bir tür
RottingChrist
03-01-2011, 22:21
tepeli yunuslardan elinde olan varsa alabilirim. insan gibi bakıyor fırlamalar.
G.S.İ_07
03-01-2011, 22:39
Yunus sarı prenses ler güzel olur bencede,denizde isterseniz elimden gelen yardımı yaparım.
RottingChrist
03-01-2011, 22:42
Yunus sarı prenses ler güzel olur bencede,denizde isterseniz elimden gelen yardımı yaparım.
teşekkürler ama şuan si dan inip ferrariye binmek gibibirşey olur denim için. :D
deeperblack
03-01-2011, 22:44
Argus ve Mono kombinasyonu deneyebilirsin. Ama sakın chiqletle karıştırma :) Sonuç hüsran oluyo...
G.S.İ_07
03-01-2011, 22:45
rica ederim ne demek olur mu hiç , önbilginiz varmış birazda olsa, herkes gibi zamanla olur.Ama tatlı su da iyidir yunus cinsi ,prenses ,aruana,ya da fantezi olarak kum piranası da olur.
Sr22DeT Silvia
03-01-2011, 22:51
Bende 2 tane dev akvaryum var birini boşa çıkarttım 2 sindede Et obor Amazon Piranhası besliyordum. Çocukluğumdan beri bu balıklara ilgi duyuyorum canlı yem vermiyorum, sadece tavuk gögsü ve kırmızı et veriyorum zaman zaman tetra yemide vererek besliyorum onları. çok dayanıklı balıklar ota boka ölüm olmuyor, ve aralarında hastalanan olursa direk mideye indiriyorlar zayıf olanı :) Pacu denen otçul olan çeşitleride var, onlardan 2 tane dev denecek ebatlara yakın var yine etçillerle beraber yaşıyorlar 16 etçil 2 pacum var düşünürsen sana pacuları uygun verebilirim biri 35 40cm boyunda diğeri ise 20 25cm boylarındadır en azından akvaryumuna az masrafla koyup keyif alma şansı yaratma şansın olur.. Akvaryumu ilerleyen aylarda büyütmen gerekebilir çünkü bu balıklar 50 60cm eninde alana ihtiyaç duyarlar, yüksek ayvaryuma ihtiyaç duymazlar sadece uzun olması gerekir yaşayacakları akvaryumun..160lık boşa çıkmış bir akvaryumum var linki aşağıda..
DEV AKVARYUM 400TL MOBİLYALI 480 LİTRE 160cm sahibinden.com (http://www.sahibinden.com/ilan/hayvanlar-alemi-aksesuarlar-balik-akvaryum-160-x-60-x-45-ebatlarinda-480-litre-akvaryum-29238836/detay)
RottingChrist
03-01-2011, 22:55
rica ederim ne demek olur mu hiç , önbilginiz varmış birazda olsa, herkes gibi zamanla olur.Ama tatlı su da iyidir yunus cinsi ,prenses ,aruana,ya da fantezi olarak kum piranası da olur.
tatlı suyu berraklaştırmak için kullanılan birşey var mı? çeşme suyu kullanıyorum 2 hafta oldu kuralı ama hala tam saydam değil. dip çekimi yapıyırum ama suda tortu olmamasına suyun rengi bulanık. filtre gayet iyi acaba kum ve kayalar mı bozuyor suyu?
Sr22DeT Silvia
03-01-2011, 22:57
tatlı suyu berraklaştırmak için kullanılan birşey var mı? çeşme suyu kullanıyorum 2 hafta oldu kuralı ama hala tam saydam değil. dip çekimi yapıyırum ama suda tortu olmamasına suyun rengi bulanık. filtre gayet iyi acaba kum ve kayalar mı bozuyor suyu?
Dış filtren varsa + akvaryumun içinde dalga için kafa motorun varsa su berraklaşır ben etle beslediğim balıklarda bile elimi suya değdirmiyorum sadece su eksildiği zaman 20 25 günde bir 20 litre kadar beklettiğim çeşme suyundan takviye yapıyorum..
RottingChrist
03-01-2011, 23:01
Bende 2 tane dev akvaryum var birini boşa çıkarttım 2 sindede Et obor Amazon Piranhası besliyordum. Çocukluğumdan beri bu balıklara ilgi duyuyorum canlı yem vermiyorum, sadece tavuk gögsü ve kırmızı et veriyorum zaman zaman tetra yemide vererek besliyorum onları. çok dayanıklı balıklar ota boka ölüm olmuyor, ve aralarında hastalanan olursa direk mideye indiriyorlar zayıf olanı :) Pacu denen otçul olan çeşitleride var, onlardan 2 tane dev denecek ebatlara yakın var yine etçillerle beraber yaşıyorlar 16 etçil 2 pacum var düşünürsen sana pacuları uygun verebilirim biri 35 40cm boyunda diğeri ise 20 25cm boylarındadır en azından akvaryumuna az masrafla koyup keyif alma şansı yaratma şansın olur.. Akvaryumu ilerleyen aylarda büyütmen gerekebilir çünkü bu balıklar 50 60cm eninde alana ihtiyaç duyarlar, yüksek ayvaryuma ihtiyaç duymazlar sadece uzun olması gerekir yaşayacakları akvaryumun..160lık boşa çıkmış bir akvaryumum var linki aşağıda..
DEV AKVARYUM 400TL MOBİLYALI 480 LİTRE 160cm sahibinden.com (http://www.sahibinden.com/ilan/hayvanlar-alemi-aksesuarlar-balik-akvaryum-160-x-60-x-45-ebatlarinda-480-litre-akvaryum-29238836/detay)
akvaruyumu zaten yeni aldım sehpası ile birlikte zaten fazlasıyla yer kaplıyor ofiste :D sanırım bu cins bana göre değil bahsettiğiniz ebatlarda yırtıcı balıklarla aynı odada yalnız kalmanın düşüncesi bile ürkütücü :D kenardan bakarlar bana gel len diye olmaz o iş :D
RottingChrist
03-01-2011, 23:05
Dış filtren varsa + akvaryumun içinde dalga için kafa motorun varsa su berraklaşır ben etle beslediğim balıklarda bile elimi suya değdirmiyorum sadece su eksildiği zaman 20 25 günde bir 20 litre kadar beklettiğim çeşme suyundan takviye yapıyorum..
dış filtrem iyi bir marka olarak mevcut. ayrıca içerdeki su devirdaimini sağlaması için iç filtre de var hava hortumunu çıkardım dalgalanmaya yardımcı oluyor ve tortunun dibe birikmesini engelliyor bir az da olsa. sanırım benim su tam oturmadı biraz daha beklemek gerekiyor.
Sr22DeT Silvia
03-01-2011, 23:06
akvaruyumu zaten yeni aldım sehpası ile birlikte zaten fazlasıyla yer kaplıyor ofiste :D sanırım bu cins bana göre değil bahsettiğiniz ebatlarda yırtıcı balıklarla aynı odada yalnız kalmanın düşüncesi bile ürkütücü :D kenardan bakarlar bana gel len diye olmaz o iş :D
Ben size 2 adet dev pacu var ve bunlar etçil değil diye bir ifadede kullandım :) leblebi ver leblebi yesinler, pazar günü mandalina ve sosis verdim onlarda midelerine gitti ;) bunlar yırtıcı değildir :) araştırırsanız çene tipleri farklıdır et oburlara göre ısırma parçalama olayları yoktur yani sizdeki 130luk akvaryumdada besleme şansınız var. çok sonra daha büyük bir akvaryum isterler..
http://www.ressim.net/6/upload/013d4cc9.jpg (http://www.ressim.net)
http://www.ressim.net/6/upload/afa68cd8.jpg (http://www.ressim.net)
25 30 ve 35 40Cm Civarında Olan otçul piranha pacular en sağda..
RottingChrist
03-01-2011, 23:13
abi bunların tipi çok korkunç. şimdilik yunus ve prenses denemek istiyorum. biraz kademe kademe gidelim. :D sonra kırılmasın bu işe olan hevesimiz.
Sr22DeT Silvia
03-01-2011, 23:17
abi bunların tipi çok korkunç. şimdilik yunus ve prenses denemek istiyorum. biraz kademe kademe gidelim. :D sonra kırılmasın bu işe olan hevesimiz.
Ben denizdede yırtıcı balıkları seviyorum belkide ondandır rahmetli babam balıkçıydı ve sabırla yakalamayı beklediğimiz olta balıklarını hepsi yırtıcı balıklardı Denizde lüfer neyse, tatlı sudada piranha zaten incelersen renkleri,çene yapıları avlanma şekillleri aynı..
Ben japonlardan ve bu tarz benzeri balıklardan keyif alamadım mesela :) sende belki bu balıklardan alamayacaksın büyümeleri hoşuma gidiyor ve ne kadar yırtıcı olsalarda aslında çok ürkekler :)
yunusla aynı akvaryumda sarı prenses beslemek yerine yine bir chiclid çeşidi olan ahli beslemenizi öneririm.renk bakımından parlement mavisi bir renge sahiptir.yunus balıklarıylada sarı prensesle kıyaslarsak çok daha uyumlu karakterleri vardır.
İbrahim Erdem
03-01-2011, 23:58
yıllar önce ufacık bi akvaryumda 100 ün üzerinde lepistesim vardı en az 30 tanede yavru
bi sabah baktığımda hepsini haşlanmış buldum ceyran kaçırmış ısıtıcı dahada beslemedim :(
O ısıtıcı ne laet şeydir abi. Zamanında japonlarımı yavruları ile haşlama yapmıştı :mad:
Kırmızı pirana desem çok mu marjinal olur :)
Ben melek balığı besliyorum.Çok güzeller.bi çift yumurta dokmeyı ılk defa oldugu ıcın beceremedıler.diğer bir çift ilk defa yumurta doktuler 2-3 gun once. bakalım kaçtane çıkıcak :) :D.melekleri tek geçerim herzaman adı gibiler.
Abiminde 50 lıtrelık kafalı yunus akvaryumu vardı :D. sattı evlenınce. yakında bende 500 lıtrelık alıcamgıbı :)
Ahmet Saraçoğlu
04-01-2011, 00:13
ilkokulda fanusumun içindeki iki japondan biri hastalanınca babamın suya mikrobu kırılsın niyetiyle tentürdiyot damlatması ile bitti baLıK hayatım:D , Ama hep hevesimdir , özelliklede geniş , duvara gömme bi akvaryumda akşam ışıkları söndürüp akvaryum aydınlatmasıyla onları izlemek...
demosoni,elengatus mpanga,sarı prenses ve bricardi.2 metrelik akvaryumum var ve rengarenk şölen edasında takılıyor amcamlar :D
Kesinlikle tavsiye ederim.Hem kendi kendilerine ürerler hemde birbirlerine zarar vermezler.
http://img547.imageshack.us/img547/6482/19122010119.jpg (http://img547.imageshack.us/i/19122010119.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
http://img31.imageshack.us/img31/4355/17122010050.jpg (http://img31.imageshack.us/i/17122010050.jpg/)
initial-D
04-01-2011, 00:31
zebra ve papağan
30 tane balıktan geriye tek kalan papağandı.ölmüyo hayvanlar
onursumer
04-01-2011, 00:35
ciklet baktım uzun sure hala daha duruyor akvaryumum 130lt kadar
farklı bi cins bekleme niyetindeyim ama artık tatlı sudanda sıkıldım
yakın zamanda tuzlu suya geçmek istiyorum boyut büyüterek konuyu takipteyim :D
ciklet filan bilmem abi :D 1.5 metrelik akvaryumum vardı canlı bitkilerden balıkla gözükmüyordu akvaryum büyük ise hemen 5 6 tür canlı bitki alıyorsun onları ekiyorsun abi sonra 15 tane neon alıyorsun lepistesi fila filan muhtesem olur diyorum :D
neonlar sürü halinde bitkilerin yapraklarının altında saklanan lepistes yavruları vs vs iyi olur yani :D
Bülent76
04-01-2011, 08:16
Ben melek balığı besliyorum.Çok güzeller.bi çift yumurta dokmeyı ılk defa oldugu ıcın beceremedıler.diğer bir çift ilk defa yumurta doktuler 2-3 gun once. bakalım kaçtane çıkıcak :) :D.melekleri tek geçerim herzaman adı gibiler.
Abiminde 50 lıtrelık kafalı yunus akvaryumu vardı :D. sattı evlenınce. yakında bende 500 lıtrelık alıcamgıbı :)
Ben de kimse Melek demeyecek mi diye üzülüyordum :)
Bende de 100'lük akvaryum var, melek ve pangasus besliyorum, özellikle meleklerin salına salına yüzmeleri ve onları izlemek çok güzel :)
Düşük ph derecesine sahip suda yaşarlar, biraz agresif balıklardır, yanına başka tür alırken araştırmak lazım, her türle uyumlu yaşamazlar, ismiyle zıttırlar bu konuda :)
RottingChrist
04-01-2011, 08:18
ilkokulda fanusumun içindeki iki japondan biri hastalanınca babamın suya mikrobu kırılsın niyetiyle tentürdiyot damlatması ile bitti baLıK hayatım:D , Ama hep hevesimdir , özelliklede geniş , duvara gömme bi akvaryumda akşam ışıkları söndürüp akvaryum aydınlatmasıyla onları izlemek...
işte bu. inan akşam işten çıkmadan karşısına geçiyorum ışıkları söndürüyrum kahvemi alıp takılıyorum en az 15 dakka. trafik stresi cart cur birşey kalmıyor adamda. yalnız bu aralar rüyamda hep balık görüyorum hayırdır inşallah.
SOMEONESPECIAL
04-01-2011, 08:32
Otomobil dışında ortak merakların, heveslerin, hobilerin
olması ne güzel, ve bunu aynı ortamda paylaşmakta güzel :icon_tup:
Seviyorum TT yi :heyoo:
Bülent76
04-01-2011, 08:33
SOMEONESPECIAL kesinlikle katılıyorum söylediğine :)
Bülent76
04-01-2011, 08:37
işte bu. inan akşam işten çıkmadan karşısına geçiyorum ışıkları söndürüyrum kahvemi alıp takılıyorum en az 15 dakka. trafik stresi cart cur birşey kalmıyor adamda. yalnız bu aralar rüyamda hep balık görüyorum hayırdır inşallah.
Aynı şey bende de var, bu heves hiç geçmiyor gerçekten. Ben de sabah daha yüzümü yıkamadan önce akvaryumun yanına gider, yem veririm balıklara. Akşam eve girer girmez ilk olarak akvaryumun yanına geçiyorum, dediğin gibi izlemek insana büyük keyif veriyor.
SOMEONESPECIAL
04-01-2011, 08:40
Akvaryum da ki cam 12mm kalınlığındadır. 160 UZUNLUK 60CM GENİŞLİK 45 CM YÜKSEKLİK yazmışsınız...
Ama yükseklik 60cm / genişlik 45cm gibi görünüyor :icon_tup:
Sr22DeT Silvia
04-01-2011, 10:07
Akvaryum da ki cam 12mm kalınlığındadır. 160 UZUNLUK 60CM GENİŞLİK 45 CM YÜKSEKLİK yazmışsınız...
Ama yükseklik 60cm / genişlik 45cm gibi görünüyor :icon_tup:
yok malesef doğru yazdıklarım..
çünkü şuan eve gelen akvaryum da ki en 45cm olunca, 60cm lik enin farkını o akvaryum evden çıkınca anlamış oldum..
Gelen akvaryumunda 60cm olmasını çok isterdim ama yapcak birşey yok ama bilgiler doğru, yanlış yazılan bir şey yok :)
Frontoza diyorum kesinlikle 130 cmlik akvaryumda güzel bir koloni kurursanız izlemesi çok kefiyli olur, heybetli balıklardır ve gercekten dayanıklılar..
M U R A T
04-01-2011, 10:30
bende biraz tecrüben varsa ve kendine güveniyorsan tropheus tavsiye ederim...
ERkut 205
04-01-2011, 10:35
130 cm beslemek istediğim türe bir türlü karar veremiyorum. sizce en dayanıklı ve uzun süreli yaşamı olan balıklar hagileridir. mutlaka balık besleyen birleri vardır ve yardımcı olacaktır diye düşünüyorum. discus istiyorum fakat temizlik ve bakımları için çok zaman gerekiyor.
Öncelikle cichlid cinsini hangi göl kökenli besliyeceğinize karar vermelisiniz...Malawi yada tanganyika...
Malawi balıkları daha yaygın ve daha eskiden bu yana beslenilen üretmesi kolay bir arada iyi geçinen türlerdir...Ayrıca çeşme suyu ph değerlerinede uygundur...Onun için kolay kolay hastalık olmaz siz işinizi tam yaparsanız...
F0 ve F1 her tür için geçerlidir...F0 gölden getirtilen gölün suyuna uyumlu vahşi karakterli balıklardır...
F1 diye geçenler ise gölden getirtilen ve direk o cinsten yavru alınan orjinal ırkın devamı ama yerli üretimidir...Genelde beslemesi büyütmesi ve riski en az olan budur...Gölden gelen türlerde buranın suyuna adapte etmek zordur...Su değerlerini çeşme suyuylaeyer yakalıyamıyorsanız çeşitli göl suyuna dengelemek amaçlı kimyasal katkılar kullanılır...Bunlarıda dikkatli kullanmak gerekirki sürekli olarak gh kh ph ve no3 değerlini ölçerek suyun değerlerine bakmanız gerekir...Yanlış bir işlemde su değerleri dalgalandığı an balıklar çöp olur...
Yunus cinsi malawinin en değerli türünden birisidir. Yunus besliyecekseniz tek tür yunus beslemenizi öneririm 2. bir erkek bile baskın erkeğin yanında aynı akvaryumda gelişimini tam iyi gösterememekte ve kafa yapması azalmaktadır,yunus türlerinin erkekleri su değişimi akvaryum değişimi gibi sebeplerden çabuk strese girebilir 1-2 haftabile attığınız yemi yemiyebilirler...
Akvaryumun temizlemesi öncelikle iyi bir dış motor ile yapılmalı tercihe göre iç motor yada sadece kafa motoruda kullanılabilir...Su değişimlerinizi haftalık aksatmamalı ortalama %20-30 oranında su alınmalı olası nitrat patlamasını önlemek için... Nitrat patlar ise balıklarınız zehirlenir vesebepsiz ölümler kendici sağa sola vurup ölen balıklar görülür,suyun rengi kahverengileşir ve köpürmeler oluşabilir yüzeyde... Eklenen su ise dinlenmiş su olması iyidir çünkü kloru 24 saatte ağzı açık durursa uçar ve balıklara ters etki yaratmaz... Aksatılan su değişimleri ilk zamanlarda tepki vermesede ilerliyen dönemlerde mutlaka kalıcı zararlar bırakır balıklara...Akvaryumun hacmine göre balık boy ve sayısını ayarlamalısınız... Olabildiğince kimyasal kullanmayın derim zaten sıfır kurulumdan bu yana herşey doğru yapılır ise bir sorun olcağını sanmam...Balıkları aldığınızda akvaryuma ilave ederken mutlaka 1-2 saat su dengelemesini yapıp öyle akvaryuma dahil edin...Balıklarınız yavru aldığında kusturma denilen yöntem ile yapmamaya çalışın çünkü bu doğacak yavruların annelik iç güdüsünü kaybetmesine sebebiyet verir uzun dönemde çıkan yavruların üreme zamanlarında ağzında beslediği yumurtaları çabuk yeme atma ve ağzında tutamama gibi sebebiyetlere yol açar...
Bunun dışında tanganyika ve malawi gölünden daha çeşitli gene dayanıklı balık türleri hakkında sormak isterseniz bilgi verebilirim...
RottingChrist
04-01-2011, 14:16
bunlar da benim yeni zıpırlarım. sevdim ben bu yunusları.
http://img233.imageshack.us/img233/8605/img0060xn.jpg (http://img233.imageshack.us/i/img0060xn.jpg/)
PROMINENT
04-01-2011, 14:52
pirana besle ama pahalı bir zevk ben evdeki barın içini komple akvaryum yapmıştım deli gibi besliyorduk etçil pirana çok pahalı bir zevk yalnız ben böyle olacağını düşünmemiştim..ebat büyüdükçe maliyet çok artıyor dikkat et.birde bizde suyu temizliyen borular vardı devirdaim pompası falan.. dakka başı o koca akvaryumu suyu boşalt temizle yapamıyacağımız için..birde bu piranalar arkadaşlarınıda yiyor :) yani bir pirana ölünce diğerleri onu yiyor..bulursam koyucam resmini...
http://img268.imageshack.us/img268/7994/cimg6347v.jpg
G.S.İ_07
04-01-2011, 20:09
Kullandığınız kayalar resimdeki yer alalanlar ise suya salınım yapacağını sanmıyorum.Silkat tabanlı kayalardır ama oranı düşüktür.Su değerleriniz asit - ph - kh olarak ayrılır kendi içinde yapısı bakaımndan.Suyunuzda klor olmasın yeter ki.Tankınıza su değişimi yaparken ekleyeceğiniz suyu iyi dinlendirin takviye bir kafa motoruyla havalandırarak beklesin ve sonra tanka ilave edin.Bu 1 ayda örneğin tankın net hacminin 3 de 1 i kadar olsun.Suyu berraklaştırıcı seranın ürünleri var ama tatlıda suda gerek yok bence.Bulanıklığın nedeni bence yeni koyduğun kayaların suyla reaksyona girmesinden meydana çıkan amonyak patlamasından oluşan fluluktur.Buda zamanla ve düzenli su değişimleriyle gidecektir.Yanlız kumlarnı tam anlayamadım ,tatlı su için silis kum öneririler.O kahve rengi kum tanecikleride suya salınım yapıp rengi bozuyor olabilir buda etken olabilir yani bu iki ihtimalden biri bence.
Herkes tankını koymuş bende koyayim :)
Buda benim 270 lt marine tuzlu su tankım:
http://i53.tinypic.com/2lto5zn.png
http://i51.tinypic.com/f27rpd.png
http://i52.tinypic.com/42a2s.png
http://i52.tinypic.com/mj75gh.png
Bizim yasinde var 2 tane cama bi vuruyorum lavuklar kafa atıyolar :D
RottingChrist
04-01-2011, 21:06
[QUOTE=G.S.İ_07;1950953]Kullandığınız kayalar resimdeki yer alalanlar ise suya salınım yapacağını sanmıyorum.Silkat tabanlı kayalardır ama oranı düşüktür.Su değerleriniz asit - ph - kh olarak ayrılır kendi içinde yapısı bakaımndan.Suyunuzda klor olmasın yeter ki.Tankınıza su değişimi yaparken ekleyeceğiniz suyu iyi dinlendirin takviye bir kafa motoruyla havalandırarak beklesin ve sonra tanka ilave edin.Bu 1 ayda örneğin tankın net hacminin 3 de 1 i kadar olsun.Suyu berraklaştırıcı seranın ürünleri var ama tatlıda suda gerek yok bence.Bulanıklığın nedeni bence yeni koyduğun kayaların suyla reaksyona girmesinden meydana çıkan amonyak patlamasından oluşan fluluktur.Buda zamanla ve düzenli su değişimleriyle gidecektir.Yanlız kumlarnı tam anlayamadım ,tatlı su için silis kum öneririler.O kahve rengi kum tanecikleride suya salınım yapıp rengi bozuyor olabilir buda etken olabilir yani bu iki ihtimalden biri bence.
Herkes tankını koymuş bende koyayim :)
Buda benim 270 lt marine tuzlu su tankım:
çok güzel maaşallah. eminim çok keyiflidir uğraşması. su bulanıklığı konusunu çözdüm dış motorun filtre katmanları tam birbirini öpmemiş ve sadece devirdaim yapıyormuş :D bugün hallettim cam gibi oldu şimdi. kahverengi taşlar genelde canlı bitki için kullanılan bir kum ama ben ciklete karar verince onlar da kaldı öyle. çok hafif olmaları sebebiyle balıkların ağızlarına almaları kolay oluyor. cama tükürdüklerinde ses çıkmıyor. :D bir yunusum sürekli bu taşları toplayıp kendine rampa yapıyor sonra o rampadan kayarak kaşınıyor bir yukarı bir aşağı.:hahaha: verdiğin faydalı bilgiler için ayrıca tşk.
G.S.İ_07
04-01-2011, 21:59
çok güzel maaşallah. eminim çok keyiflidir uğraşması. su bulanıklığı konusunu çözdüm dış motorun filtre katmanları tam birbirini öpmemiş ve sadece devirdaim yapıyormuş :D bugün hallettim cam gibi oldu şimdi. kahverengi taşlar genelde canlı bitki için kullanılan bir kum ama ben ciklete karar verince onlar da kaldı öyle. çok hafif olmaları sebebiyle balıkların ağızlarına almaları kolay oluyor. cama tükürdüklerinde ses çıkmıyor. :D bir yunusum sürekli bu taşları toplayıp kendine rampa yapıyor sonra o rampadan kayarak kaşınıyor bir yukarı bir aşağı.:hahaha: verdiğin faydalı bilgiler için ayrıca tşk.
Ben teşekkür ederim abicim ;) kendimi bir an su urunlerı profu sandım :D tuzlu su bakınca böyle oluyo haliyle bilmek gerekiyor tabi merak en önemli etmen.Suyunuzun düzelmesi iyi olmuş,maşallah sizin tankınızda canlılarınızda sağlıklı duruyor.Kumda belli değildi resimden dedğiniz gibiyse sorun yok ,balıklar oynar birde üzerindeki parazitleri temizlemek için sürtünürler kuma.Sağlıklı bir tank olarak devamını dilerim , sizinde konuya hakim olmanızdan bu şekilde gideceği belli :icon_tup:
Aklınıza takılan olursa her zaman beklerim.
RottingChrist
04-01-2011, 22:09
Ben teşekkür ederim abicim ;) kendimi bir an su urunlerı profu sandım :D tuzlu su bakınca böyle oluyo haliyle bilmek gerekiyor tabi merak en önemli etmen.Suyunuzun düzelmesi iyi olmuş,maşallah sizin tankınızda canlılarınızda sağlıklı duruyor.Kumda belli değildi resimden dedğiniz gibiyse sorun yok ,balıklar oynar birde üzerindeki parazitleri temizlemek için sürtünürler kuma.Sağlıklı bir tank olarak devamını dilerim , sizinde konuya hakim olmanızdan bu şekilde gideceği belli :icon_tup:
Aklınıza takılan olursa her zaman beklerim.
insanda bir konu hakkında merak olunca bütün bilgiler mıknatıs gibi yapışıyor hafızaya ama yoksa bir kulaktan girip diğerinden çıkıyor. inşallah kendimi biraz daha geliştirip deniz tankına geçerim. araba ve bu balık olayı gerçekten pahalı uğraşlar. :(
G.S.İ_07
04-01-2011, 22:29
insanda bir konu hakkında merak olunca bütün bilgiler mıknatıs gibi yapışıyor hafızaya ama yoksa bir kulaktan girip diğerinden çıkıyor. inşallah kendimi biraz daha geliştirip deniz tankına geçerim. araba ve bu balık olayı gerçekten pahalı uğraşlar. :(
İkisi çok pahalıya geliyor gerçekten .Tatlısuda güzel olmuş ama beğendim gerçekten , ileride bilginiz arttığında teoriyi pratiğe dökersiniz ama paradan önemli olan burada bilgidir, en ufak bir hatada sonuç üzücü oluyor.Bizler hangi canlıyı alırsak alalım onlara iyi bakmalıyız.Sizinde iyi bakacağınıza şüphem yok.İster tatlı su olsun ister tuzlu su yaptığımız şey aynıdır.Doğada bulunan ekosistemi kopya ederek yapmaya çalışmak,ancak bu tatlı suda daha geneldir ,tuzlu suda ise daha farklıdır.
chiglet kesinlikle... öncelikli tercihin fronteza olsun, ardından yunus sarı prenses filen öyle gidersin. sağlam balıklardır uzun süre yaşarlar...
RottingChrist
05-01-2011, 08:37
chiglet kesinlikle... öncelikli tercihin fronteza olsun, ardından yunus sarı prenses filen öyle gidersin. sağlam balıklardır uzun süre yaşarlar...
tşk. 26 yunus 6 prenses aldım. çok güzeller. :D
ondertopcu
05-01-2011, 15:16
tşk. 26 yunus 6 prenses aldım. çok güzeller. :D
ohh maşallah iyi tercih :icon_tup: